Paasbrunch:quote:We starten de high tea met diverse hartigheden:
- Drie mini broodjes/bagels rijkelijk belegd met o.a. beleg van Kaatje Jans Geldrop
- Mini quiches ( Deze mag je thuis nog even een tikje in de oven geven!)
- Paashaasje van bakkerij Doomernik
- Vers gebakken Scones van Jacques van Bragt met clotted cream & de lekkerste aardbeienjam van Hutten Catering
- Zoet assortiment bestaande uit:
- Appelcake van ons mam, huisgemaakte brownies, stukje worteltaart van Pinkie Patisserie en tot slot een macaron van Jacques van Bragt
- Inclusief een selectie van onze verse theeën om thuis te zetten
Impressie?quote:Aspergesoep, diverse broodjes, kaas en vleesbeleg, wrap met tonijnsalade en aparte portie tonijnsalade, wrap met carpaccio, quiche, pasteitje met ragout en als Toet chocolademousse met aardbeien en merengue.
Zelf de bordjes leuk opmaken vonden wij ook wel een uitdaging.quote:Op zondag 12 april 2020 20:34 schreef Kaatje1 het volgende:
Wat ziet dat er verzorgd uit (naast dat het er ontzettend lekker lijkt)
Dat er in het dorp wordt bezorgd, gaf de doorslag.quote:Op zondag 12 april 2020 21:34 schreef Isabeau het volgende:
Wat prachtig en heerlijk allemaal! Misschien is dat een blijvertje voor restaurants, de mogelijkheid thuis uit eten te kunnen
Ik moet nog even verder zoeken, maar de restaurants in de buurt waar we wel eens komen zijn gewoon dicht en het enige wat anders is is dat je er zo'n restaurantvoucher kan kopen voor in de toekomst.
Per maaltijd in een grote kartonnen doos waarin bakjes zaten met nummer 1 t/m 3.quote:Op zondag 12 april 2020 22:59 schreef Yinny het volgende:
@:golfer Mooi opgemaakt! Hoe kregen jullie het eten aangeleverd? (Of hadden jullie heel veel bakjes en zakjes?)
Thanks! Ik vond/vind het restauranttopic altijd heel tof om te gluren. Daar zocht ik iets in en toen realiseerde ik me hoe ver ie weggezakt was en dat vond ik stom. Toen ging ik zelf eten afhalen en toen dacht ik AHA!!!!quote:Op zondag 12 april 2020 22:24 schreef Blues het volgende:
Goed idee voor een topic trouwens, Lonaa. Leuk om te volgenMooie en lekkere plaatjes
Ik gun het je van harte. Helaasch, té ver weg.quote:Op maandag 13 april 2020 11:22 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik wil ook een afhaal met picknickmand
Klinkt echt fantastischquote:Op zondag 19 april 2020 10:38 schreef Oceanonix het volgende:
Waar? The Oriental Swan - Soesterberg
Wanneer? 17 april
Wat at je? Swan thuismenu
Impressie?
![]()
we begonnen met peckingeend duckrolls en chinese gevulde loempia's
daarna volgde de soep kantonese siu kau soep met dumplings
hoofdgerecht was ossenhaas in zwarte bonensaus, gebakken varkenshaasjes zoetzure stijl, kipfilet drooggebakken met 5-hemelse kruiden
The Oriental Swan is een oosters restaurant in het hogere segment. Ze hebben naast het restaurant de standaard afhaal. Het eten in het restaurant is echter veel verfijnder als de normale afhaal. Sinds het begin van deze maand hebben naast de normale afhaal het thuismenu waarvan ik de hoop had dat het de restaurant kwaliteit had. En ja dat heeft het.
Alle gerechten zijn subliem.
Dit is zo de moeite waard. Gelukkig staat er nog wat in de koelkast wat het was wel ee afhaalportie dus zeker niet te weinig.![]()
Kosten? 54,50 euro voor 2 personen
Cijfer? 9
foto's? Nee die ben ik vergeten te maken. Sorry.
quote:Op zondag 19 april 2020 10:38 schreef Oceanonix het volgende:
Waar? The Oriental Swan - Soesterberg
Wanneer? 17 april
Wat at je? Swan thuismenu
Impressie?
![]()
we begonnen met peckingeend duckrolls en chinese gevulde loempia's
daarna volgde de soep kantonese siu kau soep met dumplings
hoofdgerecht was ossenhaas in zwarte bonensaus, gebakken varkenshaasjes zoetzure stijl, kipfilet drooggebakken met 5-hemelse kruiden
The Oriental Swan is een oosters restaurant in het hogere segment. Ze hebben naast het restaurant de standaard afhaal. Het eten in het restaurant is echter veel verfijnder als de normale afhaal. Sinds het begin van deze maand hebben naast de normale afhaal het thuismenu waarvan ik de hoop had dat het de restaurant kwaliteit had. En ja dat heeft het.
Alle gerechten zijn subliem.
Dit is zo de moeite waard. Gelukkig staat er nog wat in de koelkast wat het was wel ee afhaalportie dus zeker niet te weinig.![]()
Kosten? 54,50 euro voor 2 personen
Cijfer? 9
foto's? Nee die ben ik vergeten te maken. Sorry.
Ja, allemaal warm bezorgd. De bistro zit op 5 minuten van ons huis.quote:Op dinsdag 21 april 2020 20:28 schreef Smallish het volgende:
Hoe gaat dat dan met die frieten, Golfer? En dat broodje burger? Wordt dat warm bezorgd? Vragen, vragen....
Ziet er idd lekker uit. Ik zou dan wel weer een beetje gehaast het voorgerecht naar binnen werken, zodat de rest niet koud wordt. Maar goed.quote:Op dinsdag 21 april 2020 20:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja, allemaal warm bezorgd. De bistro zit op 5 minuten van ons huis.
Dat had ik ook wel idd.quote:Op dinsdag 21 april 2020 20:49 schreef Smallish het volgende:
[..]
Ziet er idd lekker uit. Ik zou dan wel weer een beetje gehaast het voorgerecht naar binnen werken, zodat de rest niet koud wordt. Maar goed.
Leuk topic btw!
Ja, da’s een nadeeltje, maar jullie genieten er ook echt van! Leuk om te lezen.quote:Op dinsdag 21 april 2020 21:48 schreef Blues het volgende:
[..]
Dat had ik ook wel idd.
Vooral met de heerlijke friet vond ik het jammer dat het dan al wat afgekoeld was.
Bovendien zaten er 2 stokbroodjes bij die ook warm waren.. al met al best veel ook
We zeiden al tegen elkaar: " Gelukkig waait het niet hard, want anders was het zo allemaal van het bord geblazen".quote:Op zondag 26 april 2020 18:40 schreef Ole het volgende:
Beetje skeer wel.. Jammer. Alleen al beetje meer soep of zo.. Lekker brood erbij. Zou al schelen!
Ziet er prachtig en heerlijk uit.quote:Op zondag 26 april 2020 18:32 schreef golfer het volgende:
Wij hebben vandaag laten koken(...) door restaurant Fris uit Haarlem.
3-gangen menu voor 30 euro pp.
Alles netjes afgeleverd met uitgebreide gebruiksaanwijzing erbij hoe het zelf te bereiden, cq op het bord te krijgen.
[ link | afbeelding ]
We schrokken een beetje en controleerden nog maar een keer of dit echt 3 gangen voor 2 personen moest zijn.
Enfin. Het voorgerecht, zelf opwarmen en assembleren:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Een bisque van strandkrabben met tomaatjes, citroengras, Argentijnse gamba's en crème van hazelnoot met druppeltjes bieslook-olie:
[ link | afbeelding ]
Heerlijk. Maar 100cc per persoon was wel erg weinig.
Het hoofdgerecht.
Sucade (zelf gebakken) met knolselderij, gezouten citroen, duchesse aardappeltjes, crème van knolselderij, bieslook en knoflookjus:
[ link | afbeelding ]
Alweer erg lekker, maar veel te weinig.
Tenslotte het dessert.
Rijstepap met amarena kersen, crumble, rijstkrokantjes en sabayon met PX:
[ link | afbeelding ]
Ook weer erg smakelijk en weinig.
Conclusie: prima smaken, minimale porties (en dan zijn wij nog erg kleine eters) en wat ons betreft veel te duur voor 30 euro pp.
Niet voor herhaling vatbaar.
Wat een contrast met de vorige die je hier plaatste. Nouja volgende keer weer lekker elders.quote:Op zondag 26 april 2020 18:46 schreef golfer het volgende:
[..]
We zeiden al tegen elkaar: " Gelukkig waait het niet hard, want anders was het zo allemaal van het bord geblazen".
Nouveau cuisine 3.0 uit de jaren 80.
quote:Op zondag 26 april 2020 18:46 schreef golfer het volgende:
[..]
We zeiden al tegen elkaar: " Gelukkig waait het niet hard, want anders was het zo allemaal van het bord geblazen".
Nouveau cuisine 3.0 uit de jaren 80.
Op hun site: gesloten 26 april Koningsdag ....quote:Op zondag 26 april 2020 18:32 schreef golfer het volgende:
Wij hebben vandaag laten koken(...) door restaurant Fris uit Haarlem.
3-gangen menu voor 30 euro pp.
Alles netjes afgeleverd met uitgebreide gebruiksaanwijzing erbij hoe het zelf te bereiden, cq op het bord te krijgen.
[ link | afbeelding ]
We schrokken een beetje en controleerden nog maar een keer of dit echt 3 gangen voor 2 personen moest zijn.
Enfin. Het voorgerecht, zelf opwarmen en assembleren:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Een bisque van strandkrabben met tomaatjes, citroengras, Argentijnse gamba's en crème van hazelnoot met druppeltjes bieslook-olie:
[ link | afbeelding ]
Heerlijk. Maar 100cc per persoon was wel erg weinig.
Het hoofdgerecht.
Sucade (zelf gebakken) met knolselderij, gezouten citroen, duchesse aardappeltjes, crème van knolselderij, bieslook en knoflookjus:
[ link | afbeelding ]
Alweer erg lekker, maar veel te weinig.
Tenslotte het dessert.
Rijstepap met amarena kersen, crumble, rijstkrokantjes en sabayon met PX:
[ link | afbeelding ]
Ook weer erg smakelijk en weinig.
Conclusie: prima smaken, minimale porties (en dan zijn wij nog erg kleine eters) en wat ons betreft veel te duur voor 30 euro pp.
Niet voor herhaling vatbaar.
Ook wel genoemd: Je bek voor de gek houdenquote:Op zondag 26 april 2020 18:46 schreef golfer het volgende:
[..]
We zeiden al tegen elkaar: " Gelukkig waait het niet hard, want anders was het zo allemaal van het bord geblazen".
Nouveau cuisine 3.0 uit de jaren 80.
Die taart is zo lekkerquote:Op dinsdag 21 april 2020 18:53 schreef golfer het volgende:
Vandaag hebben we voor ons laten koken door Bistro Nieuw Vreeburg, https://nieuwvreeburg.nl, uit ons dorp Bloemendaal.
Vooraf voor mij gamba’s Pil Pil:
[ afbeelding ]
Vooraf voor Blues champignons gegratineerd met gruyère:
[ afbeelding ]
Hoofdgerecht voor Blues Vreeburger met sla, tomaat, augurk, bacon, kaas en burgersaus en patat:
[ afbeelding ]
Voor mij saté van kippendij met patat en mayonaise en currysaus
[ afbeelding ]
Dessert voor ons allebei huisgemaakte citroentaart:
[ afbeelding ]
Allemaal erg smakelijk. Totale kosten 44 euro.
9/10
Mooie gerechten!quote:Op zondag 26 april 2020 20:13 schreef gcjoel het volgende:
Gister ook weer thuis uit eten.
Dit keer Vesters uit Nijmegen. Wederom een menu dat je zelf afmaakt zodat we lekker de tijd konden nemen.
[ afbeelding ]
Amuse: aspergesoep met peterselie pesto. Gewoon erg lekker.
[ afbeelding ]
Voorgerecht: pork pie, met kalfszwezerik en mierikswortelmayonaise. Super lekker, structuur van het vlees beetje frikandel achtig.
[ afbeelding ]
Hoofd: zeebaars met bietjes, venkel en shitake.![]()
[ afbeelding ]
Dessert: rabarber bouillon met yoghurt cremeux, tonic gel en aardbeien. Super lekker![]()
Prijs: 63 voor 2 incl bezorgen
Meer dan waard echt heel lekker gegeten en zeer duidelijke omschrijvingen om de boel af te maken ook. Dikke 9!
Dat is niet aardig voor de lokale horeca. Die steun je niet op deze manier.quote:Op dinsdag 28 april 2020 19:08 schreef Sigaartje het volgende:
Enorme borden.
Oorlogsporties
![]()
Nou ik kook zelf wel.
Ik bestel helemaal niks zie ik wel.
Nette prijs.quote:Op woensdag 29 april 2020 20:57 schreef MevrouwPuff het volgende:
Wij zijn thuis uit eten geweest bij ‘t Amsterdammertje. Bezorgd op het werk, ze komen niet bij ons thuis in Utrecht.
[ afbeelding ]
Hoe het tasje bezorgd werd
[ afbeelding ]
Het menu: Tom ka kai en bami met sukade
[ afbeelding ]
Soep! Lekker met grote stukken kippendij
[ afbeelding ]
En de bami. Ook goed! Ik ben wat pittiger gewend, dat hoeft natuurlijk niet altijd.
[ afbeelding ]
Niet erbij gekregen: zelfgebrouwen gemberbier
We hebben lekker gegeten, het was een goede hoeveelheid. De menu’s zijn wat minder complex dan het normaal is. De bami zou je misschien ook bij een goed Chinees-Indonesisch restaurant kunnen krijgen, maar die bij ons in de buurt is in elk geval niet zo goed.
Prijs 17,50 per persoon, 3,50 voor bezorging. Samen een goede prijspretverhouding, score 7,5/10
Of ik er nog eens zou bestellen? Afhankelijk van wat ze aanbieden.
Die van mij was avondeten gisterquote:Op donderdag 30 april 2020 17:39 schreef Blues het volgende:
[..]
Behalve het gemberbier zou ik jouw lunch ook wel lekker vinden
Ziet er goed uit, maar eens kijken of ik zaterdag ga afhalen daarquote:Op donderdag 30 april 2020 15:25 schreef Barreltje het volgende:
Goed, wij aten dus lunch van Hanting Bistro.
Had Hanting vroegah nog een ster, die heeft hij inmiddels niet meer. Dat maakt het eten niet minder smakelijk![]()
We bestelden voor 2 personen het volgende:
Broodjes:
[ afbeelding ]
1x Kip [kip | gebakken ei | komkommer | Yakatori saus | little gem | rode kool | tomaten pesto | rode kool]
1x Eend [Eend |roomkaas | little gem | rode kool |Chili mayonnaise |Hoisin saus |komkommer]
Als (gedeeld) voorgerecht Iberico:
[ afbeelding ]
[Langzaam gegaard iberico | crispy Sambal | komkommer | Koreaanse Enoki paddenstoelen | Charly peper | groene Sichuan peper dressing]
Bitterballen:
[ afbeelding ]
[4 stuks Goji bessen bitterbal en dip van sesam en chili.]
Ja ik had er al 1 op
Gambakoekjes:
[ afbeelding ]
[4 stuks Gambacake en dip van sesam en chili.]
En steamed bread:
[ afbeelding ]
De broodjes waren super lekkerde iberico was super lekker met allemaal smaken die ik niet zo vaak eet, de bitterballen waren een beetje te zoet, de gambakoekjes enorm lekker en het gestoomde brood was lekker met de bijgeleverde knoflook/bonensaus
er was ook nog een salade, maar die kregen we niet meer op. dus die eet ik morgen als lunch![]()
De kosten : 53,50
Voor herhaling vatbaar? Jazeker! we gaan "binnenkort" eens een avondmaaltijd bestellen![]()
Veelbelovend!quote:Op donderdag 30 april 2020 18:31 schreef borisz het volgende:
[ afbeelding ]
Als het goed is wordt het zondag. Moeders heeft alles geregeld.
Staal was net een kleine twee maanden open en moesten toch al weer dicht.
Van links naar rechts: Injera - Atakilt Wot - Bozena Shiro - Salade - Chechebsaquote:Op zaterdag 2 mei 2020 19:16 schreef Smallish het volgende:
Myraela, ziet er mooi uit, maar wat is het? Op links iets van loempia’s ofzo? Qua vulling? Ben benieuwd naar wát je hebt gegeten.
Dank! Ziet er lekker uit!quote:Op zaterdag 2 mei 2020 19:19 schreef Myraela het volgende:
[..]
Van links naar rechts: Injera - Atakilt Wot - Bozena Shiro - Salade - Chechebsa
Injera zijn Ethiopische gatenpannenkoekjes die je gebruikt om de rest mee te eten. Daarnaast een groentegerecht met aardappel en wortel, dan een soort curry met gepureerde kikkererwten, een salade en het laatste zijn stukjes gebakken injera met kruiden.
Lijkt me lekker en niet duur!quote:Op zaterdag 2 mei 2020 19:19 schreef Myraela het volgende:
[..]
Van links naar rechts: Injera - Atakilt Wot - Bozena Shiro - Salade - Chechebsa
Injera zijn Ethiopische gatenpannenkoekjes die je gebruikt om de rest mee te eten. Daarnaast een groentegerecht met aardappel en wortel, dan een soort curry met gepureerde kikkererwten, een salade en het laatste zijn stukjes gebakken injera met kruiden.
Goed om restaurants te steunen in deze tijden maar dit maakt elke Nederlander klaar in zijn of haar eigen keuken.quote:Op zaterdag 2 mei 2020 21:00 schreef AnneX het volgende:
Oef..Myraela: dat ziet er goed uit! (En ook nog goed van prijs zeg).
Voor exotisch eten is R’dam een goeie plek.
Wij aten van https://opsypesteyn.nl/ De kok en zijn vrouw wonen in Houten en koken daar in hun eigen keuken.
Op fb ook leuke filmpjes waar je ze aan het werk ziet.
Per donder- vrij- en zaterdag een vast menu, dat varieert per week.
Wijn en toet zijn ook te bestellen. Mn. X stond met 10 mensen in de rij.
N.B. achter degene die ons getipt had eerder die week! 🤪
Wij aten dus asperges met beenham, honing mosterd saus en krielaard.
Het waren 6 asperges en het geheel was warm, én smakelijk.
Foto.
[ link | afbeelding ]
quote:Op zondag 3 mei 2020 10:29 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Goed om restaurants te steunen in deze tijden maar dit maakt elke Nederlander klaar in zijn of haar eigen keuken.
Ik ga meestal naar een restaurant voor iets wat ik zelf niet thuis kan eten of drinken. Dan liever iets Ethiopisch, dat heb je niet in een Knorr Wereldgerechtquote:Op zondag 3 mei 2020 10:32 schreef Barreltje het volgende:
[..]![]()
Een biefstuk/sate/schnitzel met friet kan ik ook thuis prima maken.. toch ga ik daar af en toe ook voor naar een restaurant.. prima toch? Het hoeft toch niet meteen super hoogstaand te zijn??
Hoogstaand niet, maar dat een restaurant dit uberhaupt zo durft te verkopen...quote:Op zondag 3 mei 2020 10:32 schreef Barreltje het volgende:
[..]![]()
Een biefstuk/sate/schnitzel met friet kan ik ook thuis prima maken.. toch ga ik daar af en toe ook voor naar een restaurant.. prima toch? Het hoeft toch niet meteen super hoogstaand te zijn??
Ach, zo heeft een ieder zijn overwegingen.quote:Op zondag 3 mei 2020 10:41 schreef lighted het volgende:
[..]
Hoogstaand niet, maar dat een restaurant dit uberhaupt zo durft te verkopen...
Daar ben ik benieuwd naarquote:Op zondag 3 mei 2020 13:17 schreef golfer het volgende:
Vanavond laten wij een nieuw Turks restaurant uit Haarlem-Noord voor ons koken.
Welnu, wij bestelden dus bij een Turks restaurant met de mooie naam PeperZout, https://www.bestelpeperzout.nl/quote:
Ziet er goed uitquote:Op zondag 3 mei 2020 19:02 schreef golfer het volgende:
[..]
Welnu, wij bestelden dus bij een Turks restaurant met de mooie naam PeperZout, https://www.bestelpeperzout.nl/
Blues had gekozen voor de tapasmix, 4 koude en 2 warme gerechtjes met Turks brood daarbij:
[ link | afbeelding ]
De koude tapas waren:
• Haydari, tapas van yoghurt met knoflook, munt, peterselie en olijfolie.
• Muhammara, tapas van tomaat, paprika en walnoot.
• Antep, licht pittige salsa van o.a. tomaat, groene peper en paprika.
• Humus, puree van kikkerwerwten, rode paprika, sesampasta, knoflook en citroen
De warme tapas waren:
• Mantar Güveç, champignons met room en kaas uit de oven en
• Karides Güveç, garnalen uit de oven in een heerlijke saus met knoflook, rode paprika, groene peper en kaas.
Ik had voor de Mixed Grill gekozen:
[ link | afbeelding ]
Bestaande uit
• Köfte, mild gekruid rundergehakt.
• Tavuk Şiş, gemarineerde malse kipfilet van de spies.
• Kuzu Şiş, gemarineerd lamsvlees van de spies.
• Adana, pittig gekruid lamsgehakt van de spies en
• Kuzu Pirzola, gemarineerde lamskoteletten.
Daarbij wat lekkere sausjes en een salade.
Hoewel aan de prijzige kant (46,75 bij elkaar) was alles heel erg lekker van smaak.
quote:Op donderdag 30 april 2020 18:31 schreef borisz het volgende:
[ afbeelding ]
Als het goed is wordt het zondag. Moeders heeft alles geregeld.
Staal was net een kleine twee maanden open en moesten toch al weer dicht.
kostteda?quote:Op zondag 3 mei 2020 21:01 schreef borisz het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het was een borrelplank voor drie personen. En met nadruk borrelplank. Het is geen hele maaltijd.
De pluspunten waren de zalm, soepje en de bowl. De minpunten de sushi en de pekingeend. Met Hokkai in IJmuiden ligt de Sushistandaard hoog. Maar dit was gewoon matig. Overall geef ik het een zeventje.
Meestal via d site of Facebook van restaurants zelf.quote:Op zondag 3 mei 2020 20:52 schreef Hoofdkraker_ het volgende:
Hoe vind je die restaurants is hier een centrale website voor?
Yama, yummie.quote:Op zondag 3 mei 2020 20:19 schreef Aure het volgende:
Waar?
Yama in Rotterdam
Wanneer?
Vandaag!
Wat at je?
De yama bentobox:
1. Assorted (sous-vide) meat with Yama's BBQ sauce
- Chicken marinated with shio koji
- Pork neck cooked 7 hours
- Iberico spare ribs cooked 4 hours
2. Chirashi zushi
- Sushi rice with various seafood toppings
3. White asparagus & foie gras salad with home-made dressing
4. Deep fried tofu with sakura shrimps
5. Scallop carpaccio
6. Shimmered vegetables authentic style
En daarbij nog nigiri en sashimi.
Impressie?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kosten?
28.50 per box. Nigiri en sashimi 18.50 per set. We hadden er ook nog een flesje sake van 20 euro bij.
Cijfer?
Een 8.5
Gewoon echt lekker, wel prijzig, maar zo smaakvol! Zonder de extra nigiri en sashimi voor ons niet echt voldoende als avondeten, maar met dus wel.
Het is niet duur, maar ik had iets creatievers wel tof gevonden. Het exotische dessert ziet er wel erg lekker uit.quote:Op zondag 3 mei 2020 21:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij hebben een barbecuebox van Brasserie Puur uit Steenbergen laten komen voor twee personen.
Het werd vanmiddag gebracht. Netjes verpakt. Wel erg veel plastic, dat vind ik jammer.
Dit restaurant heeft een Bib Gourmand. Dat maakte me erg benieuwd naar hun bbq box.
Zakje brood, worst, speklap, biefstuk, procureurlapje, kippendijsaté, hamburger.
[ afbeelding ]
Salades: Aardappel, sellerie, kool, rundvlees.
Sauzen: aïoli, satésaus, kerrie, ravigotte, andalouse, chili, whiskey.
Plus een bakje meloenbolletjes.
[ afbeelding ]
Vriend grillde het vlees
[ afbeelding ]
Ik magnetronde de satésaus![]()
[ afbeelding ]
Ronde 1: spek, biefstuk, saté.
Het brood bleek nog afgebakken te worden dus dat moest wachten tot ronde 2.
[ afbeelding ]
We hebben de procureur niet op, het was echt te veel.
Vooral omdat het een briljant plan leek om ook nog desserts van de kaart bij te bestellen.
Aardbeientartelette met Zwitserse room en slagroom. Exotisch dessert met donkere chocolade.
[ afbeelding ]
Het oordeel:
7,5. We hebben erg goed gegeten maar niet alles was zo goed als zou kunnen.
Het vlees was zeer goed. De sauzen en salades waren duidelijk zelfgemaakt.
Het exotisch dessert had een heel intrigerende smaakcombinatie.
De hoeveelheid plastic kan best minder. Het brood moest nog afgebakken worden en het bakje van de satésaus kan nog geen halve minuut magnetron aan. Dat is allebei geen probleem maar ik had dat graag geweten. De meloen is niet helemaal rijp.
En de aardbeientartelette was niet geweldig. In vergelijking met het exotisch dessert zelfs matig. Volgens de kaart zou er champagnesorbetijs bij zitten maar dat hebben we niet gekregen. Vermoedelijk omdat we al om 16.00 op de bezorgplanning stonden.
Het was dus vooral de communicatie waar het niet helemaal lekker voelde.
Prijs:
15,75 pp voor de bbq box.
7 euro per stuk voor de desserts.
Kan je waarschijnlijk goedkoper en van betere kwaliteit zelf bij een slager bestellen zo'n BBQ-pakket.quote:Op zondag 3 mei 2020 21:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij hebben een barbecuebox van Brasserie Puur uit Steenbergen laten komen voor twee personen.
Het werd vanmiddag gebracht. Netjes verpakt. Wel erg veel plastic, dat vind ik jammer.
Dit restaurant heeft een Bib Gourmand. Dat maakte me erg benieuwd naar hun bbq box.
Zakje brood, worst, speklap, biefstuk, procureurlapje, kippendijsaté, hamburger.
[ afbeelding ]
Salades: Aardappel, sellerie, kool, rundvlees.
Sauzen: aïoli, satésaus, kerrie, ravigotte, andalouse, chili, whiskey.
Plus een bakje meloenbolletjes.
[ afbeelding ]
Vriend grillde het vlees
[ afbeelding ]
Ik magnetronde de satésaus![]()
[ afbeelding ]
Ronde 1: spek, biefstuk, saté.
Het brood bleek nog afgebakken te worden dus dat moest wachten tot ronde 2.
[ afbeelding ]
We hebben de procureur niet op, het was echt te veel.
Vooral omdat het een briljant plan leek om ook nog desserts van de kaart bij te bestellen.
Aardbeientartelette met Zwitserse room en slagroom. Exotisch dessert met donkere chocolade.
[ afbeelding ]
Het oordeel:
7,5. We hebben erg goed gegeten maar niet alles was zo goed als zou kunnen.
Het vlees was zeer goed. De sauzen en salades waren duidelijk zelfgemaakt.
Het exotisch dessert had een heel intrigerende smaakcombinatie.
De hoeveelheid plastic kan best minder. Het brood moest nog afgebakken worden en het bakje van de satésaus kan nog geen halve minuut magnetron aan. Dat is allebei geen probleem maar ik had dat graag geweten. De meloen is niet helemaal rijp.
En de aardbeientartelette was niet geweldig. In vergelijking met het exotisch dessert zelfs matig. Volgens de kaart zou er champagnesorbetijs bij zitten maar dat hebben we niet gekregen. Vermoedelijk omdat we al om 16.00 op de bezorgplanning stonden.
Het was dus vooral de communicatie waar het niet helemaal lekker voelde.
Prijs:
15,75 pp voor de bbq box.
7 euro per stuk voor de desserts.
Niet mee eens. De kwaliteit was echt heel goed.quote:Op zondag 3 mei 2020 21:25 schreef golfer het volgende:
[..]
Kan je waarschijnlijk goedkoper en van betere kwaliteit zelf bij een slager bestellen zo'n BBQ-pakket.
In Arnhem (en nog wat andere plekken is de website supportyourlocals opgezet. Maar ook op fb en instagram zie je veel “corona tijd” acties. Vaak een wat kleiner menu, soms ophalen soms bezorgenquote:
Ik heb een paar maaltijden in papieren bakjes gekregen.quote:Op zondag 3 mei 2020 21:34 schreef Kaatje1 het volgende:
@:Lucky-Strike, kennissen die een restaurant hebben en deze week ook weer zijn opgestart gaven aan dat plastic bakjes moeten. Zij zijn ook nog op zoek naar andere mogelijkheden, maar zelf bakjes meenemen mag helaas niet
Ik heb wel ook wat in papieren schaaltjes gekregen, klopt. Die kennissen gaven aan dat zij iets anders wilden dan plastic maar dat eigen bakjes niet mochten.quote:Op zondag 3 mei 2020 21:39 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Ik heb een paar maaltijden in papieren bakjes gekregen.
Wellicht kan/mag dat niet voor rauw vlees, maar bij al bereide gerechten kan het prima.
Ik moet het in een fietstas meenemen, da’s te veel uitdagingquote:Op zondag 3 mei 2020 22:01 schreef Gripper het volgende:
Ik zou het wel leuk vinden als ik met m’n eigen borden en schaaltjes naar het restaurant kan, zij dat fantastisch mooi opmaken, en daarna behoedzaam naar huis rijden
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |