Dit is niet het topic, maar het meeste is echt gelul.quote:Op dinsdag 12 november 2019 11:43 schreef RetepV het volgende:
[..]
Olijfolie heeft juist een heel laag brandpunt. Het is niet echt geschikt om mee te bakken. Je kan het wel gebruiken om te bakken, maar gewoon op half gas, vergelijk het met boter.
Beter is het om te gebruiken in ovengerechten. Het is niet zomaar dat bijvoorbeeld de Grieken zo veel ovengerechten kennen.
En olijfolie is vooral geschikt voor salades. Maar dan komen we weer op het punt dat de olijfolie in de supermarkt gewoon crap is, hoe mooi de labels en de flesjes ook zijn. Ga naar een Griekse winkel en koop een groot blik met Griekse olijfolie. Gebruik dat op je salades en je ovengerechten, en je begint te begrijpen wat er eigenlijk zo lekker is aan olijfolie.
Goede virgin olijfolie is dik. In de supermarkt heb ik nog geen dikke olijfolie gevonden. Het is allemaal zo dun als water. En dan weet je gewoon dat er iets mee gedaan is tussen het moment dat het uit de pers kwam en het moment dat het de fles in ging.
Wist je trouwens dat de Grieken de grootste exporteurs van olijven zijn? En dat meer dan 50% van de 'Italiaanse' olijfolie eigenlijk gewoon van geimporteerde Griekse olijven is gemaakt?
als ik het zelf zo bekijk, is heldere oljifolie goed om in te bakkenquote:Op dinsdag 12 november 2019 15:15 schreef Bramito het volgende:
[..]
Dit is niet het topic, maar het meeste is echt gelul.
en het gaat maar door ik zal es kijken of ik er wijzer van word, dank uquote:Op dinsdag 12 november 2019 15:29 schreef golfer het volgende:
Over olijfolie zijn zat topics te vinden, zoals bijvoorbeeld:
CUL / Olijfolie
CUL / Bakken in olijfolie extra vierge gevaarlijk ?
CUL / Olijfolie!
CUL / goede olijfolie?
CUL / Olijfolie bakken/braden
CUL / Welke olijfolie om te (roer)bakken?
CUL / Olijfolie
etc. etc.
slagroomquote:Op donderdag 21 november 2019 08:36 schreef Tuindier het volgende:
Gisteren is mijn nieuwe aanwinst binnengekomen [ afbeelding ]
Kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan. Iemand nog een suggestie voor een recept waarbij ik deze machine veel nodig heb?
Oh ik dacht dat er iemand op je pan was gaan zitten..quote:
slagroom is veel lekkerderquote:Op donderdag 21 november 2019 08:51 schreef Snowballed het volgende:
Pizza of brooddeeg is een betere test dan slagroom..
Alles kan op een pizzaquote:
Slagroom, cakebeslag, smoothies, gehakt.quote:Op donderdag 21 november 2019 08:36 schreef Tuindier het volgende:
Gisteren is mijn nieuwe aanwinst binnengekomen [ afbeelding ]
Kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan. Iemand nog een suggestie voor een recept waarbij ik deze machine veel nodig heb?
Oh heel veel plezier er mee ik heb al een paar jaar een Bosch echt super blij meequote:Op donderdag 21 november 2019 08:36 schreef Tuindier het volgende:
Gisteren is mijn nieuwe aanwinst binnengekomen [ afbeelding ]
Kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan. Iemand nog een suggestie voor een recept waarbij ik deze machine veel nodig heb?
Ik wil je zeker niet ontmoedigen, en hoop oprecht dat je er plezier mee hebt.quote:Op donderdag 21 november 2019 08:36 schreef Tuindier het volgende:
Gisteren is mijn nieuwe aanwinst binnengekomen [ afbeelding ]
Kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan. Iemand nog een suggestie voor een recept waarbij ik deze machine veel nodig heb?
Nou weet ik niet wat jij voor type hebt gehad maar ik heb hier al een jaar of 4 eentje uit de 5 serie ik maak er brood mee, raspen, blender het is een prima machine en ik bak veelquote:Op vrijdag 22 november 2019 18:11 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Ik wil je zeker niet ontmoedigen, en hoop oprecht dat je er plezier mee hebt.
Ik heb het ding na 2 weken uit ellende maar weg gegeven. Heeft maar weinig power, hulpstukken zijn van armoedige kwaliteit en erg slap. Slagroom kloppen deed die wel prima trouwens.,
Vandaag nog brooddeeg gedraaid er inquote:Op vrijdag 22 november 2019 22:05 schreef Tuindier het volgende:
Ik heb hem juist gekocht ter vervanging van mijn slappe moulinex. De accesoires voelen erg degelijk aan. Volgende week ga ik de proef op de som nemen met brooddeeg, maar ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in.
Ik had er ook eentje uit de 5 serie.quote:Op vrijdag 22 november 2019 18:55 schreef Goitske het volgende:
[..]
Nou weet ik niet wat jij voor type hebt gehad maar ik heb hier al een jaar of 4 eentje uit de 5 serie ik maak er brood mee, raspen, blender het is een prima machine en ik bak veel
Fijn! Ik ben er zelf ook erg blij mee en echt goed brood deeg krijg je er mee dus mooie machinequote:Op dinsdag 26 november 2019 19:18 schreef Tuindier het volgende:
Brooddeeg met half rogge/half witte bloem: check
Pompoen, wortel, ui, appel, gember raspen: check
Slagroom kloppen: check
Ik ben er blij mee!
Ben benieuwd, ik zit daar ook nog steeds over te denken.quote:Op dinsdag 3 december 2019 11:55 schreef realAIVD het volgende:
Tijdens de zoveelste denksessies of ik al dan niet een instant pot in huis zou halen, kwam ik via een uitgebreide review tot de conclusie dat doorgaans vooral/alleen de sauteer- en hogedruk-functies worden gebruikt.
Dus was de volgende vraag, wil ik een elektrisch apparaat of een apparaat dat op het gasstel gezet wordt?
Om een lang verhaal kort te maken: ik heb een kleine hogedrukpan gekocht (en m'n slowcooker weggegeven, want er komt wel een eind aan de kastruimte )
[ afbeelding ]
Degelijk apparaat, niet al te groot, behoorlijk goedkoop (53,45 euro), simpele gebruiksaanwijzing.
Enige nadeel is dat de kleine versie (4Liter) niet met inzet of stoommand geleverd wordt.
Tot dusver water mee gekookt, want dat moet volgens het boekje (handig, want nu weet ik meteen hoe het werkt)
Later vandaag ga ik een pan mung dahl maken in de snelkookpan, rijstkokertje er naast op het aanrecht.
Een stoofvlees gerecht (waarmee er echt tijdswinst te behalen is) volgt later.
Dat zijn van die dingen die je eens van iemand moet lenen om uit te proberen ...quote:Op dinsdag 3 december 2019 18:40 schreef Myraela het volgende:
Ik heb juist een snelkookpan in de schuur staan na 2 keer gebruikt te hebben. Echt grootste miskoop ooit.
Haha, de eerste echte kookronde ging hier prima, achteraf ook makkelijk schoon te maken. De tijd zal het leren!quote:Op dinsdag 3 december 2019 18:40 schreef Myraela het volgende:
Ik heb juist een snelkookpan in de schuur staan na 2 keer gebruikt te hebben. Echt grootste miskoop ooit.
Top! Gebruik hem zelf vooral om bouillon in te maken. Komt er altijd heerlijk, helder een smaakvol uit.quote:Op dinsdag 3 december 2019 11:55 schreef realAIVD het volgende:
Tijdens de zoveelste denksessies of ik al dan niet een instant pot in huis zou halen, kwam ik via een uitgebreide review tot de conclusie dat doorgaans vooral/alleen de sauteer- en hogedruk-functies worden gebruikt.
Dus was de volgende vraag, wil ik een elektrisch apparaat of een apparaat dat op het gasstel gezet wordt?
Om een lang verhaal kort te maken: ik heb een kleine hogedrukpan gekocht (en m'n slowcooker weggegeven, want er komt wel een eind aan de kastruimte )
[ afbeelding ]
Degelijk apparaat, niet al te groot, behoorlijk goedkoop (53,45 euro), simpele gebruiksaanwijzing.
Enige nadeel is dat de kleine versie (4Liter) niet met inzet of stoommand geleverd wordt.
Tot dusver water mee gekookt, want dat moet volgens het boekje (handig, want nu weet ik meteen hoe het werkt)
Later vandaag ga ik een pan mung dahl maken in de snelkookpan, rijstkokertje er naast op het aanrecht.
Een stoofvlees gerecht (waarmee er echt tijdswinst te behalen is) volgt later.
Jaaa die is tof! Heb zelf 3 Brabantia pedaalemmers staan in de keuken, andere serie wel.quote:Op dinsdag 3 december 2019 20:32 schreef Nismo91 het volgende:
Let niet op de rotzooi, wij wonen net een paar dagen.
Maar kijk deze prullenbak
[ afbeelding ]
Ik gebruik hem ook vooral voor peulvruchten (praktisch iedere week) en bouillon. Soms ook voor groenten, dat is nl. echt heel snel. Het werk ook goed voor hele aardappels, voor een aardappel salade bijvoorbeeld. Stoofvlees doe ik soms, maar dat doe ik liever gewoon in een gietijzeren pan langzaam op het vuur. Dan wordt het bij mij om één of andere reden lekkerder dan uit de snelkookpan. Aan de andere kant is bij mij de bouillon uit de snelkookpan beter dan uit de gewone pan. Daar moet ik wel bij zeggen dat er ooit eens een topic over was, waar werd uitgelegd dat dat dan weer aan de soort snelkookpan ligt.quote:Op dinsdag 3 december 2019 11:55 schreef realAIVD het volgende:
Tijdens de zoveelste denksessies of ik al dan niet een instant pot in huis zou halen, kwam ik via een uitgebreide review tot de conclusie dat doorgaans vooral/alleen de sauteer- en hogedruk-functies worden gebruikt.
Dus was de volgende vraag, wil ik een elektrisch apparaat of een apparaat dat op het gasstel gezet wordt?
Om een lang verhaal kort te maken: ik heb een kleine hogedrukpan gekocht (en m'n slowcooker weggegeven, want er komt wel een eind aan de kastruimte )
[ afbeelding ]
Degelijk apparaat, niet al te groot, behoorlijk goedkoop (53,45 euro), simpele gebruiksaanwijzing.
Enige nadeel is dat de kleine versie (4Liter) niet met inzet of stoommand geleverd wordt.
Tot dusver water mee gekookt, want dat moet volgens het boekje (handig, want nu weet ik meteen hoe het werkt)
Later vandaag ga ik een pan mung dahl maken in de snelkookpan, rijstkokertje er naast op het aanrecht.
Een stoofvlees gerecht (waarmee er echt tijdswinst te behalen is) volgt later.
Ik ga er van uit dat ik er ook vooral peulvruchten in zal maken, die eet ik graag en vaak.quote:Op woensdag 4 december 2019 12:58 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ik gebruik hem ook vooral voor peulvruchten (praktisch iedere week) en bouillon. Soms ook voor groenten, dat is nl. echt heel snel. Het werk ook goed voor hele aardappels, voor een aardappel salade bijvoorbeeld. Stoofvlees doe ik soms, maar dat doe ik liever gewoon in een gietijzeren pan langzaam op het vuur. Dan wordt het bij mij om één of andere reden lekkerder dan uit de snelkookpan. Aan de andere kant is bij mij de bouillon uit de snelkookpan beter dan uit de gewone pan. Daar moet ik wel bij zeggen dat er ooit eens een topic over was, waar werd uitgelegd dat dat dan weer aan de soort snelkookpan ligt.
Hier in Spanje heeft iedereen zo'n ding trouwens.
Gefeliciteerd! De mooiste die er isquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op woensdag 18 december 2019 11:55 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Gefeliciteerd! De mooiste die er isSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Spoilers!
Prijzig dingetje, maar wel één waar je lang plezier aan gaat belevenquote:Op woensdag 18 december 2019 12:50 schreef anndb het volgende:
Toen ik in het broodbak topic aan het posten was bedacht ik me om hier ook maar even te pochen met mijn nieuwe oven. Wat ben ik er blij mee, jaren en jaren met een combi magnetron gezeten hier welke voor geen meter werkte (een of ander chinees merk) en warmte vanaf 1 hoek gaf en nooit de temperatuur haalde uiteraard die hij moest halen.
[ afbeelding ]
Miele Inbouw Combi Stoomoven DGC 5080 XL
Kan 'm nu al niet meer missen. Beste aankoop in de keuken die ik gedaan heb denk. Wat een verademing zegquote:Op zaterdag 4 januari 2020 10:56 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Prijzig dingetje, maar wel één waar je lang plezier aan gaat beleven
Ik snap je... Heb een aantal jaren geleden hetzelfde gedaanquote:Op zaterdag 4 januari 2020 11:13 schreef anndb het volgende:
[..]
Kan 'm nu al niet meer missen. Beste aankoop in de keuken die ik gedaan heb denk. Wat een verademing zeg
Mooi ding, ook echt fijn om een goede oven te hebben.quote:Op woensdag 18 december 2019 12:50 schreef anndb het volgende:
Toen ik in het broodbak topic aan het posten was bedacht ik me om hier ook maar even te pochen met mijn nieuwe oven. Wat ben ik er blij mee, jaren en jaren met een combi magnetron gezeten hier welke voor geen meter werkte (een of ander chinees merk) en warmte vanaf 1 hoek gaf en nooit de temperatuur haalde uiteraard die hij moest halen.
[ afbeelding ]
Miele Inbouw Combi Stoomoven DGC 5080 XL
Voor mij was het ook puur extra maar ik moet wel zeggen dat nu het in de oven zit ik het wel vaker gebruik al. Ik heb ook zo'n soort thermomix achtig ding van de lIdl staan met ook een stoom functie en opzetstukken daarvoor, maar dat gebruikte ik nooit. Te veel gedoe, pastte allemaal niet handig in de vaatwasser, etc. In de oven nu is het gewoon het waterreservoir vullen, gewenste formaat stoom tray er in en stomen maar op elke gewenste temperatuur.quote:Op zaterdag 4 januari 2020 17:17 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Mooi ding, ook echt fijn om een goede oven te hebben.
Ik moest 't vroeger ook altijd met een combi-magnetron doen maar m'n Smeg is veel beter, haalt zelfs temperaturen van 300+ graden (250 volgens de indicatie bij de knoppen).
Maar ik kon destijds met mijn combi-magnetron ook kiezen voor een stoomfunctie, ik heb dat niet genomen omdat ik daar volgens mij weinig gebruik van maak, stomen..
Maar hoe denk jij daarover? Is het voor jou ook een "extraatje" of komt het bij jou ook echt van pas in de keuken?
Klinkt in elk geval functioneler dan de "Crisp" plaat die ik nog wel bij mijn combi-magnetron had.quote:Op zondag 5 januari 2020 09:31 schreef anndb het volgende:
[..]
Voor mij was het ook puur extra maar ik moet wel zeggen dat nu het in de oven zit ik het wel vaker gebruik al. Ik heb ook zo'n soort thermomix achtig ding van de lIdl staan met ook een stoom functie en opzetstukken daarvoor, maar dat gebruikte ik nooit. Te veel gedoe, pastte allemaal niet handig in de vaatwasser, etc. In de oven nu is het gewoon het waterreservoir vullen, gewenste formaat stoom tray er in en stomen maar op elke gewenste temperatuur.
Ik heb de normale DGC 5080 met het waterreservoir er naast (jij erboven denk ik?). Maar hier ga je veel plezier aan beleven. Ik stoom bijna alles en het mooie is je hoeft er niet bij te staan net zoals bij gewoon koken.quote:
Ik moet zeggen dat ik ook steeds meer en meer stoom de laatste tijd inderdaad. Het was in het begin even zoeken hoe/wat maar als je er eenmaal bekend mee bent is het puur gemak inderdaad. Van de week nog boerenkool met worst op, alles er in en stomen maar.quote:Op woensdag 29 januari 2020 10:26 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Ik heb de normale DGC 5080 met het waterreservoir er naast (jij erboven denk ik?). Maar hier ga je veel plezier aan beleven. Ik stoom bijna alles en het mooie is je hoeft er niet bij te staan net zoals bij gewoon koken.
Moet wel zeggen dat ik de Bosch van mijn ouders makkelijker vind bedienen.
@:Crispr Heb overigens ook nog een combi oven met Crispr plaat en dat werkt tot mijn verrassing erg goed. Hij is zo inzetbaar als een soort air fryer en eten is echt supersnel warm en knapperig.
Hoe werkt het?quote:Op woensdag 29 januari 2020 19:26 schreef Kaatje1 het volgende:
[ afbeelding ]
Nadat ik er een paar weken geleden achter kwam dat ik, door last van m’n handen geen pasta meer kon maken heb ik dit gekocht. Nog niet heel veel kunnen oefenen maar het is een fijn ding. Zelfs het schoonmaken valt mee
Je doet er meel, water en ei in en drukt op aan. Ca 3 min later komt jouw keuze pasta eruit. Tegen het einde een ander knopje indrukken om het laatste deeg eruit te persen.quote:
Ohquote:Op woensdag 29 januari 2020 13:42 schreef Helsinki het volgende:
[ afbeelding ]
Maar dan in het (donker)groen
Tof! Heb je al gebakken? Ik heb ook een pizzaoven gekocht, maar nog niet aangestoken. Moet eerst nog een pizzaschep kopen, anders gaat het lastig worden. En de mijne moet eerst nog verroesten. Of nouja, dat hoeft niet voor gebruik, maar dan is hij wel mooier. Maar dat gaat snel zat met cortenstaal.quote:Op woensdag 29 januari 2020 13:42 schreef Helsinki het volgende:
[ afbeelding ]
Maar dan in het (donker)groen
Dat klinkt heel handigquote:Op woensdag 29 januari 2020 19:45 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Je doet er meel, water en ei in en drukt op aan. Ca 3 min later komt jouw keuze pasta eruit. Tegen het einde een ander knopje indrukken om het laatste deeg eruit te persen.
Heb nog geen experimenten gedaan, bv truffel door de pasta, maar binnenkort wil ik er wel olijvenpoeder door doen
Ja, en snel. Ik laat de pasta nog wel even drogen, hoort volgens mij zo.quote:
Beetje dezelfde kwaliteit als handgekneed?quote:Op woensdag 29 januari 2020 19:56 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ja, en snel. Ik laat de pasta nog wel even drogen, hoort volgens mij zo.
Vond zo’n ding altijd maar stom, maar ben er nu toch wel heel blij mee
Minder als vroeger, maar duizend maal beter dan momenteel (en in de toekomst). Met de lasagne vellen moet ik nog even flink oefenen, heb laatst een filmpje gezien en ik deed het verkeerdquote:Op woensdag 29 januari 2020 20:24 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Beetje dezelfde kwaliteit als handgekneed?
Wat een uitkomst voor jou!quote:Op woensdag 29 januari 2020 19:45 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Je doet er meel, water en ei in en drukt op aan. Ca 3 min later komt jouw keuze pasta eruit. Tegen het einde een ander knopje indrukken om het laatste deeg eruit te persen.
Heb nog geen experimenten gedaan, bv truffel door de pasta, maar binnenkort wil ik er wel olijvenpoeder door doen
Ja, vooral ook omdat deze voor 2-3 personen is, is die ook wat kleiner en kan ik m gewoon op t aanrecht laten staanquote:
Dat snap ik Fijn zeg!quote:Op woensdag 29 januari 2020 19:56 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ja, en snel. Ik laat de pasta nog wel even drogen, hoort volgens mij zo.
Vond zo’n ding altijd maar stom, maar ben er nu toch wel heel blij mee
Zolang 't beter (en goedkoper) is dan verse pasta van de supermarkt is 't zeker ideaal.quote:Op woensdag 29 januari 2020 20:26 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Minder als vroeger, maar duizend maal beter dan momenteel (en in de toekomst). Met de lasagne vellen moet ik nog even flink oefenen, heb laatst een filmpje gezien en ik deed het verkeerd
Ja, dat snellere maakt wel dat je het eerder maakt. Normaal deed ik er wel een tijdje over (handen werken al langer niet zo best, dus het was nogal tijdrovend met rusten).quote:Op woensdag 29 januari 2020 20:38 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Zolang 't beter (en goedkoper) is dan verse pasta van de supermarkt is 't zeker ideaal.
En je kan inderdaad ook nog flink experimenteren met smaken die je door de pasta kan doen.
Klinkt wel handig.
Lijkt me ook een stuk sneller klaar allemaal en dat maakt de keuze voor een pastagerecht ook weer wat makkelijker gemaakt.
Nee, nog niet want ook ik moet nog een pizzaschep . En een onderstel maken.quote:Op woensdag 29 januari 2020 19:50 schreef Myraela het volgende:
[..]
Tof! Heb je al gebakken? Ik heb ook een pizzaoven gekocht, maar nog niet aangestoken. Moet eerst nog een pizzaschep kopen, anders gaat het lastig worden. En de mijne moet eerst nog verroesten. Of nouja, dat hoeft niet voor gebruik, maar dan is hij wel mooier. Maar dat gaat snel zat met cortenstaal.
[ afbeelding ]
Dat is zeker een goede deal. Ik wou eerst posten leuk maar niet nodig en in 1 minuut zit ik nu al te twijfelen om hem te bestellen....quote:Op woensdag 5 februari 2020 10:23 schreef InTrePidIvity het volgende:
Niet helemaal op de juiste plek, maar voor degenen die altijd hebben zitten twijfelen: iBOOD heeft vandaag de Kitchenaid 5KSM150PS 4.8L in de aanbieding voor ¤ 349,95 (verschillende kleuren). Goede deal wel.
Ik zelf heb gewoon een simpele van de lidl en die voldoet meer dan primaquote:Op vrijdag 14 februari 2020 11:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat vinden jullie een fijne keukenweegschaal?
Is hij ook zo nauwkeurig dat als je bijvoorbeeld een bakje bloem afweeg en je haalt een halve eetlepel weg, hij dat merkt? Dat doet die van ons nu niet en dat is vrij irritant.quote:Op vrijdag 14 februari 2020 11:57 schreef anndb het volgende:
[..]
Ik zelf heb gewoon een simpele van de lidl en die voldoet meer dan prima
https://www.lidl-shop.nl/(...)o_de-2BoCjX4QAvD_BwE
Weet niet hoe luxe je het zoekt, maar voor mij voldoet die gewoon. Gebruik hem eigenlijk dagelijks, oke je kan er geen achter de komma grammen mee afwegen (weet ook niet of je dat uberhaupt zoekt) maar verder doet die wat hij moet doen, grammen, ml, etc.
Zie zelf het nut niet van een veel duurdere weegschaal, tenzij inderdaad achter de komma wegen.
Edit: vind deze ook wel fijn oppervlakte hebben, best wel redelijk "groot" heb wel eens een dure gehad met zo'n schaaltje er bovenop voor veel geld een klein ding, kon je af en toe als er wat groots op stond niet eens meer lezen hoeveel gram het nu eigenlijk was.
Goh een lepeltje wel, maar moet eerlijk zeggen als ik een pakje gist afweeg van 7 gram en heb er 5 van nodig dat is niet op de gram precies. Zoiets doe ik dan meestal wat op gevoel. Dus echt op de gram gram precies af zal ik niet zeggen, maar betwijfel eerlijk gezegd of andere in het wat duurdere segment (enkele tientjes) dat wel doen. Dan zou je toch naar echt wat professionelers moeten kijken denk ik.quote:Op vrijdag 14 februari 2020 12:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Is hij ook zo nauwkeurig dat als je bijvoorbeeld een bakje bloem afweeg en je haalt een halve eetlepel weg, hij dat merkt? Dat doet die van ons nu niet en dat is vrij irritant.
Ik wil ook wel iets van 3 gram ofzo kunnen afwegen. Als ik toch iets nieuws koop, dan maar gelijk goed. Hoeft niet duur te zijn natuurlijk, liever niet zelfs.
Mijn weegschaal is van Soehnle ( bij de blokker gekocht denk ik), ziet er exact hetzelfde uit als die van anndb. Voor mij werkt het helemaal prima.quote:Op vrijdag 14 februari 2020 12:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Is hij ook zo nauwkeurig dat als je bijvoorbeeld een bakje bloem afweeg en je haalt een halve eetlepel weg, hij dat merkt? Dat doet die van ons nu niet en dat is vrij irritant.
Misschien kijkt die wel in het voordeel van de katquote:Op vrijdag 14 februari 2020 12:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
We vinden onze weegschaal al een tijdje vervelend. Maar afgelopen week zag ik dat mijn vriend de kattenbrokjes afwoog door er steeds een paar bij te doen. Als hij afweegt krijgt die dikke kat veel meer dan als ik afweeg
Ik zou dat doen, ik heb even op google zitten kijken ook maar ik denk eerlijk gezegd dat zelfs zo'n weegschaal van 120 euro voor de horeca (ex btw) wellicht wel op de gram zelf wat preciezer zal meten maar ook die meet geen milligrammen, dan kan je net zo goed voor 7 euro zo een kopen en voor een 30 euro een kleintje voor achter de komma te meten. Heb je volgens mij een preciezer resultaat (al zal de kat daar niet blij mee zijn denk ik)quote:Op vrijdag 14 februari 2020 12:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Vanaf maandag heeft Lidl toevallig die weegschalen weer in de aanbieding. Voor die 7 euro ga ik het maar proberen. Ik moet toch naar de Lidl, dit kost me zo de minste moeite.
Misschien koop ik ooit nog eens een weegschaaltje voor milligrammen.
Die kat moet niet zeuren,met haar dikke kont. Ik probeer haar voor diabetes enzo te behoedenquote:Op vrijdag 14 februari 2020 12:26 schreef anndb het volgende:
[..]
Ik zou dat doen, ik heb even op google zitten kijken ook maar ik denk eerlijk gezegd dat zelfs zo'n weegschaal van 120 euro voor de horeca (ex btw) wellicht wel op de gram zelf wat preciezer zal meten maar ook die meet geen milligrammen, dan kan je net zo goed voor 7 euro zo een kopen en voor een 30 euro een kleintje voor achter de komma te meten. Heb je volgens mij een preciezer resultaat (al zal de kat daar niet blij mee zijn denk ik)
quote:Op vrijdag 14 februari 2020 12:30 schreef realAIVD het volgende:
Dan is dit misschien een leuk Valentijnskadootje voor je vriend?
Kan die de brokjes één voor één afwegen
schaar?quote:Op maandag 17 februari 2020 12:17 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik heb een Tefal 5 second chopper gekocht. Maar ik zal wel een mongool zijn, het is mij niet duidelijk hoe ik dat beschermpleastic van die messen moet verwijderen zonder dat er doden vallen
Foto?quote:Op maandag 17 februari 2020 12:48 schreef Dr_Flash het volgende:
nee het is dik hard plastic en uit het boekje begrijp ik dat het heel moet blijven
Ik heb al jaren zo’n weegschaal van de Lidl. Werkt primaquote:Op vrijdag 14 februari 2020 12:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Vanaf maandag heeft Lidl toevallig die weegschalen weer in de aanbieding. Voor die 7 euro ga ik het maar proberen. Ik moet toch naar de Lidl, dit kost me zo de minste moeite.
Misschien koop ik ooit nog eens een weegschaaltje voor milligrammen.
Video begint op het punt waar jij vastlooptquote:
Heb je er ook verschillende opzetstukken bij (en werkt dat)?quote:Op maandag 17 februari 2020 15:39 schreef Dr_Flash het volgende:
Het begin is wat stroef, veel blokkerende messen en zo. Maar als ie eenmaal op gang is werkt het als een tierelier met rauwe waspeen, dus dat is best hard spul.
Nee die heb ik niet. Maar ik zie dat ook wel goed werken eigenlijkquote:Op dinsdag 18 februari 2020 13:08 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Heb je er ook verschillende opzetstukken bij (en werkt dat)?
Dat zeik ik tochquote:Op dinsdag 18 februari 2020 21:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
Weegschaal bij Lidl gekocht. Prima ding
Ik moest aan je denken want ze hadden ook een rodequote:
Ik heb al jaren eentje van de Lidl zijn primaquote:Op dinsdag 18 februari 2020 21:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
Weegschaal bij Lidl gekocht. Prima ding
quote:Op dinsdag 18 februari 2020 22:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik moest aan je denken want ze hadden ook een rode
Mijn grotemensenkeuken gaat niet zwart worden dus ik koop nu apparaten die neutraal zijn Zo alles bij elkaar is het best saai vind ik. Maar ik ben ook weer niet dapper genoeg voor een kleurtje.quote:Op maandag 24 februari 2020 22:45 schreef mascara-klodder het volgende:
Geweldig ook dat vulkaan-zwart vs mat-zwart. Aangezien ik een jaar of wat geleden bovenop een vulkaan stond kan ik zeggen dat het best klopt zo
Mooie aanwinsten hoor
Alleen een beetje zwart
Jamaar die neutrale apparaten zijn dus allemaal zwartquote:Op maandag 24 februari 2020 23:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Mijn grotemensenkeuken gaat niet zwart worden dus ik koop nu apparaten die neutraal zijn Zo alles bij elkaar is het best saai vind ik. Maar ik ben ook weer niet dapper genoeg voor een kleurtje.
Nadeel is dan weer dat ze op het aanrecht slingeren als je hem gebruikt of in de afwas hebt.quote:Op maandag 24 februari 2020 22:23 schreef Muck het volgende:
Omg, wat een beauty! En onderdelen op kunnen bergen in het apparaat zelf is echt handig, dan liggen ze niet in een la te slingeren ofzo
K&W / Show je keuken # 4quote:Op maandag 24 februari 2020 23:41 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Qua apparatuur doe ik weinig voor jullie onder, alleen is het rood
Wil mijn kabouterkeuken wel eens showen, je loopt vandaaruit (dat klinkt ver) gewoon de badkamer in, er was ooit een keukentopic.....of zal ik nieuwe aanmaken?
Heb zelf de grote variantquote:Op woensdag 29 januari 2020 19:26 schreef Kaatje1 het volgende:
[ afbeelding ]
Nadat ik er een paar weken geleden achter kwam dat ik, door last van m’n handen geen pasta meer kon maken heb ik dit gekocht. Nog niet heel veel kunnen oefenen maar het is een fijn ding. Zelfs het schoonmaken valt mee
Ja, ik vind het echt een uitkomst. Heb nog een paar pastavormen bijgekocht. Moet alleen meer oefenen met de lasagne bladen, die worden te dun om ravioli mee te maken. Desnoods ga ik die wel een keer op elkaar leggen, dan met een deegroller samen "plakken"quote:Op zaterdag 29 februari 2020 17:38 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Heb zelf de grote variant
https://www.bol.com/nl/p/(...)share_pdp_androidapp
Is wel het oude model... Maar werkt ideaal
Gaaaf! Hier staat er ook zo'n een!quote:Op woensdag 6 mei 2020 14:36 schreef shomila het volgende:
Kwam deze tegen op Amazon, heb hem besteld lijkt me erg handig. En ook nog in mijn kleur rood.
[ afbeelding ]
Ga je geen spijt van krijgen.quote:Op woensdag 6 mei 2020 14:36 schreef shomila het volgende:
Kwam deze tegen op Amazon, heb hem besteld lijkt me erg handig. En ook nog in mijn kleur rood.
[ afbeelding ]
Wat een gekke productfoto, met die hand er opquote:Op woensdag 6 mei 2020 14:36 schreef shomila het volgende:
Kwam deze tegen op Amazon, heb hem besteld lijkt me erg handig. En ook nog in mijn kleur rood.
[ afbeelding ]
Het is niet de kitchenaid zelf, die heb ik al. Het is dat blad eronder.quote:Op donderdag 7 mei 2020 12:05 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Wat een gekke productfoto, met die hand er op
Oh, dat is het Grappig, nooit over nagedacht.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 07:15 schreef shomila het volgende:
[..]
Het is niet de kitchenaid zelf, die heb ik al. Het is dat blad eronder.
Beschrijving
Je KitchenAid staat vanwege ruimtegebrek onder een hangkast of wil je gewoon flexibeler in het gebruik van je keukenmachine zijn? De "lekkerhelfer" bieden een eenvoudige en geniale oplossing voor deze problemen.
Met het aangeboden schuifbord kan je KitchenAid op het keukenblad in alle richtingen worden verplaatst.
Dit is een grote werkverlichting in het dagelijks leven, omdat het apparaat bij het omzetten niet elke keer moet worden opgetild
Het schuifblad wordt gemaakt van hoogwaardig metaal en vervolgens afgewerkt met een poedercoating.
Voor het gemakkelijk glijden op het werkblad zorgen de achter ingebouwde teflondragers en voor de stevige stand zijn twee polystyreen stoppers aan de voorzijde aangebracht.
Alle materialen zijn zo gekozen dat ze robuust, hygiënisch en gemakkelijk te reinigen zijn. Bovendien is er voor een elegant en tijdloos design gesteld, zodat het schuifblad perfect in elke keuken past.
Mooie wok! Heb er helaas niks aan hier met mijn elektrische kookplaat word niet echt goed warm.quote:
Heb je veel accessoires? Dan zou ik voor een zwaardere kenwood gaan zodat je ze kunt blijven gebruikenquote:Op zondag 17 mei 2020 13:36 schreef MevrouwPuff het volgende:
Niet echt patsen hier, meer een vraag voor mensen met verstand van keukenspullen:
M’n Kenwood k mix staande mixer was al eens van het aanrecht gevallen, hij is toen opgestuurd voor reparatie en dat hebben ze kosteloos gedaan! (Nieuwe chip)
Sinds enkele weken bak ik een paar keer per week één brood. Dat lukt op lage snelheid. Maar sinds eergisteren blijft de mengkom niet goed in de houder staan, hij heeft teveel speling ondanks dat ie goed in de houder gezet wordt. Dat zorgt dat met deeg mengen de kom alle kanten op schiet. In theorie kan je de kom beet houden, maar dat werkt tot het deeg een bal is, en dat gaat een beetje voorbij het concept mixer.
Ik kan nogmaals vragen voor reparatie, maar ik ben bang dat ik m gewoon teveel belast en een steviger apparaat nodig heb.
Wat denken jullie? En wat is wel echt een geschikt apparaat voor één volkorenbrood?
Nee die heb ik nog niet gekocht, dus wat accessoires betreft ben ik ‘vrij’ voor een merkwissel.quote:Op zondag 17 mei 2020 17:04 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Heb je veel accessoires? Dan zou ik voor een zwaardere kenwood gaan zodat je ze kunt blijven gebruiken
Ik heb kenwood en een bbm, dus kan je verder geen advies geven helaasquote:Op zondag 17 mei 2020 17:54 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Nee die heb ik nog niet gekocht, dus wat accessoires betreft ben ik ‘vrij’ voor een merkwissel.
Ik moest laatst mijn kenwood ook van het ene aanrecht naar het andere verplaatsen (2x heen en weer) Vond het doodengquote:Op zondag 17 mei 2020 20:33 schreef mascara-klodder het volgende:
Hoe krijg je het in hemelsnaam voor elkaar om een standmixer van je aanrecht te laten vallen
Dat ding is zwaar.
Hij beweegt als ie aanstaat en ik was niet aan het opletten. Heel dom ja ik weet tquote:Op zondag 17 mei 2020 20:36 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik ben heel erg onhandig maar Kennie is nog nooit van mijn aanrecht gevallen.
Hij is echt te zwaar.
Hoe dan?
Whoops . Ik heb een kitchenaid heavy duty, de 4,8l versie. Erg fijn ding! Mocht je echt veel, veel brood bakken is een spiraalkneder ook nog te overwegen maar dat moet je dan maar net willen.quote:Op zondag 17 mei 2020 21:15 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Hij beweegt als ie aanstaat en ik was niet aan het opletten. Heel dom ja ik weet t
Een goedkope oplossing is een (tweedehands) broodbakmachine voor alleen deegmaken.quote:Op zondag 17 mei 2020 13:36 schreef MevrouwPuff het volgende:
Niet echt patsen hier, meer een vraag voor mensen met verstand van keukenspullen:
M’n Kenwood k mix staande mixer was al eens van het aanrecht gevallen, hij is toen opgestuurd voor reparatie en dat hebben ze kosteloos gedaan! (Nieuwe chip)
Sinds enkele weken bak ik een paar keer per week één brood. Dat lukt op lage snelheid. Maar sinds eergisteren blijft de mengkom niet goed in de houder staan, hij heeft teveel speling ondanks dat ie goed in de houder gezet wordt. Dat zorgt dat met deeg mengen de kom alle kanten op schiet. In theorie kan je de kom beet houden, maar dat werkt tot het deeg een bal is, en dat gaat een beetje voorbij het concept mixer.
Ik kan nogmaals vragen voor reparatie, maar ik ben bang dat ik m gewoon teveel belast en een steviger apparaat nodig heb.
Wat denken jullie? En wat is wel echt een geschikt apparaat voor één volkorenbrood?
want roodquote:
Luxe-probleem want 2 aanrechten!quote:Op zondag 17 mei 2020 20:35 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik moest laatst mijn kenwood ook van het ene aanrecht naar het andere verplaatsen (2x heen en weer) Vond het doodeng
Nog even hier op reageren: vind het echt superslecht dat dit gebeurt met een Kmix. Heb zelf voor de Patissier gekozen waar ik achteraf een beetje spijt van had omdat de rest van de apparaten Kmix is in mijn keuken.quote:Op zondag 17 mei 2020 21:15 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Hij beweegt als ie aanstaat en ik was niet aan het opletten. Heel dom ja ik weet t
quote:
Normaal staat die op een plek en blijft daar staan. Maar met thuiswerken heb ik het stopcontact nodig waar hij op draait en ik kon in die tijd zo mooi deeg draaien. Keuzes keuzesquote:Op maandag 18 mei 2020 16:24 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Luxe-probleem want 2 aanrechten!
Heb Kennie gewoon vast op 1 plek op mijn mini-aanrecht staan trouwens. Als ik ‘m gebruik hoef ik het ding alleen iets naar voren te schuiven. Wat volgens mij best een komisch gezicht is
Er is wel een pannentopic CUL / Goedkope wokpan en koekenpannen?quote:Op maandag 18 mei 2020 18:50 schreef Friday12 het volgende:
Denk niet dat dit het juiste topic is. Maar ik ben op zoek naar een goede koekenpan met anti aanbaklaag. 10-20euro voor een 24cm pan.
Heeft iemand aanbevelingen?
Ooit al eens gezien maar staat niet echt veel in.quote:Op maandag 18 mei 2020 19:33 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Er is wel een pannentopic CUL / Goedkope wokpan en koekenpannen?
Heb zelf geen verstand van pannen maar ik ben heel erg blij met Fissler. Heb daar een paar koekenpannen van, wok en grillpan.quote:Op maandag 18 mei 2020 20:35 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Ooit al eens gezien maar staat niet echt veel in.
Je link doet het niet ...quote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:32 schreef golfer het volgende:
Eindelijk een keer maar eens een goede (kaas)rasp aangeschaft:
[ afbeelding ]
Nu wel?quote:
Wat is het?quote:Op dinsdag 19 mei 2020 21:51 schreef Mubassie het volgende:
Telt deze ook als keukenspeeltje?
[ afbeelding ]
Net ff getest met een eitje
Microplane! Fijne dingen inderdaad.. schaaf je nooit meer je knokkels mee, zelfs niet als je 't probeertquote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:32 schreef golfer het volgende:
Eindelijk een keer maar eens een goede (kaas)rasp aangeschaft:
[ afbeelding ]
Wat moet dit voorstellen?quote:Op dinsdag 19 mei 2020 21:51 schreef Mubassie het volgende:
Telt deze ook als keukenspeeltje?
[ afbeelding ]
Net ff getest met een eitje
Wil ik ook wetenquote:
Ik ging even Googlen en kwam een erg mooie tegen van mijn lievelingsmerk. Nu twijfel ik. Weet niet of ik dit veel zal gebruiken eigenlijk.quote:
Bij mij gaat de bbq weg, en deze bouw ik in de buitenkeuken. We zullen zien, misschien heb ik volgend jaar weer een bbqquote:Op dinsdag 19 mei 2020 22:33 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik ging even Googlen en kwam een erg mooie tegen van mijn lievelingsmerk. Nu twijfel ik. Weet niet of ik dit veel zal gebruiken eigenlijk.
De gewone? Die heb ik, heerlijk dingquote:Op dinsdag 19 mei 2020 22:33 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik ging even Googlen en kwam een erg mooie tegen van mijn lievelingsmerk. Nu twijfel ik. Weet niet of ik dit veel zal gebruiken eigenlijk.
Die heb ik ook. Al een aantal jaar elke ochtend vers broodquote:Op zondag 17 mei 2020 17:18 schreef Aurelius het volgende:
[ afbeelding ]
Broodbakmachine. Pizzadeeg kwam er vanmiddag al geweldig uit!
Niet in de vaatwasser doen.. Lijm handvat-schaaf is daar niet op berekend.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:32 schreef golfer het volgende:
Eindelijk een keer maar eens een goede (kaas)rasp aangeschaft:
[ afbeelding ]
Ik heb precies dezelfde en die doe ik al jaren in de vaatwasser....quote:Op vrijdag 22 mei 2020 19:22 schreef Nielojram75 het volgende:
[..]
Niet in de vaatwasser doen.. Lijm handvat-schaaf is daar niet op berekend.
Vreemd. Er staat nadrukkelijk namelijk op de verpakking dat deze Microplane rasp vaatwasbestendig is en ik heb hem intussen dus ook al in de vaatwasser gehad.quote:Op vrijdag 22 mei 2020 19:22 schreef Nielojram75 het volgende:
Niet in de vaatwasser doen.. Lijm handvat-schaaf is daar niet op berekend.
Ah, is dat de reden waarom het handvat soms losschiet? Ik moet het nog eens opnieuw lijmen.quote:Op vrijdag 22 mei 2020 19:22 schreef Nielojram75 het volgende:
[..]
Niet in de vaatwasser doen.. Lijm handvat-schaaf is daar niet op berekend.
wel het topje van mijn pinkquote:Op dinsdag 19 mei 2020 22:11 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Microplane! Fijne dingen inderdaad.. schaaf je nooit meer je knokkels mee, zelfs niet als je 't probeert
ik heb zo'n zelfde (2 zelfs, verschillende maten)
Auw, wat was je aan het raspen dan?quote:Op vrijdag 22 mei 2020 22:47 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
[..]
wel het topje van mijn pink
Was een mooie groef zichtbaar net voordat het ontzettend begon te bloeden
Al meer dan 10 jaar geleden maar ik denk parmezaan en sindsdien let ik beter opquote:Op vrijdag 22 mei 2020 22:55 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Auw, wat was je aan het raspen dan?
Dingen als parmazaan en knoflook gaan er bij mij geheel doorheen, net zo lang doorgaan tot er alleen nog vinger over is om te raspen
Ooh mooi! Waar heb je die besteld?quote:Op zaterdag 23 mei 2020 12:29 schreef Yinny het volgende:
Deze besteld...komt pas in juli...
[ afbeelding ]
Hij is zoooo mooi en ik hoop er mooie broden mee te bakken.
Wat is het?quote:Op zaterdag 23 mei 2020 12:29 schreef Yinny het volgende:
Deze besteld...komt pas in juli...
[ afbeelding ]
Hij is zoooo mooi en ik hoop er mooie broden mee te bakken.
Oh, jaloers!!!quote:Op zaterdag 23 mei 2020 12:29 schreef Yinny het volgende:
Deze besteld...komt pas in juli...
[ afbeelding ]
Hij is zoooo mooi en ik hoop er mooie broden mee te bakken.
https://www.amazon.nl/Emi(...)8-1-fkmr0&th=1&psc=1quote:Op zaterdag 23 mei 2020 12:40 schreef SimonedeBeauvoir het volgende:
[..]
Ooh mooi! Waar heb je die besteld?
Ik heb de vorige versie, bevalt erg goedquote:Op zaterdag 23 mei 2020 12:29 schreef Yinny het volgende:
Deze besteld...komt pas in juli...
[ afbeelding ]
Hij is zoooo mooi en ik hoop er mooie broden mee te bakken.
Fijn! Ik zag van de week dat ze de prijs verlaagd hadden (met 12 euro), dus mijn eerste bestelling geannuleerd en weer besteld. Helaas nu nog langer wachtenquote:Op dinsdag 26 mei 2020 11:30 schreef Ceased2Be het volgende:
[..]
Ik heb de vorige versie, bevalt erg goed
Wauw, wat ga je allemaal hakken? Ik sta ook altijd versteld van die Chinese chefs die bijna alles doen met die hakmessen.quote:Op donderdag 4 juni 2020 10:54 schreef THEFXR het volgende:
zo, ook even patsen met mijn Kiwi hoogwaardige RVS knives
.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het zijn Thaise messen, Peen kan je goed hakken en verschillende koolsoorten of kruiden.quote:Op donderdag 4 juni 2020 10:56 schreef Yinny het volgende:
[..]
Wauw, wat ga je allemaal hakken? Ik sta ook altijd versteld van die Chinese chefs die bijna alles doen met die hakmessen.
quote:Op zondag 9 juni 2019 08:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ben benieuwd of je die over een jaar nog gebruikt
Dit ging dus over de SodaStream.quote:Op zondag 9 juni 2019 09:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik zal in mijn agenda zetten dat ik hier over een jaar op terugkom
Gebruik je ook die frisdrank vullingen wel eens? Hoe vind je die smaken tegenover de echte merken?quote:Op dinsdag 9 juni 2020 11:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
[..]
Dit ging dus over de SodaStream.
We gebruiken de SodaStream nog dagelijks. Ok, nu al een maand niet meer maar dat is alleen omdat ik vanwege corona de deur niet uit wilde om nieuwe patronen te kopen. Eind deze week waag ik de gok weer naar de Blokker voor nieuwe patronen dus dan is het weer klaar met de gekochte flessen bruiswater.
Nee, nooit. We drinken geen frisdrank.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:42 schreef anndb het volgende:
[..]
Gebruik je ook die frisdrank vullingen wel eens? Hoe vind je die smaken tegenover de echte merken?
Je hoeft er de deur niet voor uit he: https://www.coolblue.nl/p(...)am-co2-cilinder.htmlquote:Op dinsdag 9 juni 2020 11:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
[..]
Dit ging dus over de SodaStream.
We gebruiken de SodaStream nog dagelijks. Ok, nu al een maand niet meer maar dat is alleen omdat ik vanwege corona de deur niet uit wilde om nieuwe patronen te kopen. Eind deze week waag ik de gok weer naar de Blokker voor nieuwe patronen dus dan is het weer klaar met de gekochte flessen bruiswater.
Dat is geen cilinder waarbij je je oude in kunt leveren en dus statiegeld krijgt. Je kunt via sodastream.nl wel statiegeldcilinders kopen maar dat is me te veel gedoe. Dan moet je eerst het volle pond betalen, daarna binnen een bepaalde tijd je oude/lege cilinder retourneren en dan krijg je je geld terug.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:49 schreef Tuindier het volgende:
[..]
Je hoeft er de deur niet voor uit he: https://www.coolblue.nl/p(...)am-co2-cilinder.html
Ah, vandaar. Het kon ook niet zo makkelijk zijn .quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat is geen cilinder waarbij je je oude in kunt leveren en dus statiegeld krijgt. Je kunt via sodastream.nl wel statiegeldcilinders kopen maar dat is me te veel gedoe. Dan moet je eerst het volle pond betalen, daarna binnen een bepaalde tijd je oude/lege cilinder retourneren en dan krijg je je geld terug.
En voor het retourneren moet ik dus de deur uit en dat is wat we nu net met zijn allen proberen te vermijden
Helaasquote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:55 schreef Tuindier het volgende:
[..]
Ah, vandaar. Het kon ook niet zo makkelijk zijn .
Ik was op voorhand fel tegen de aanschaf van een SodaStream vanwege voornoemde verwachting, maar hij wordt hier ook al enige jaren met grote regelmaat gebruikt. Ook alleen voor bruisend water (die frisdranken zijn niet lekker), maar er gaat dagelijks wel een fles doorheen. Dat gebeurde voorheen met Spa Rood, dus ik denk dat het al met al wel voordeliger is dan losse flessen kopen. Vind alleen de inhoud van de grote flessen nog steeds ietwat aan de kleine kant, maar buiten dat is het een topapparaat als je van bruisend water houdtquote:Op dinsdag 9 juni 2020 11:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
[..]
Dit ging dus over de SodaStream.
We gebruiken de SodaStream nog dagelijks. Ok, nu al een maand niet meer maar dat is alleen omdat ik vanwege corona de deur niet uit wilde om nieuwe patronen te kopen. Eind deze week waag ik de gok weer naar de Blokker voor nieuwe patronen dus dan is het weer klaar met de gekochte flessen bruiswater.
Ik vind die flessen ook te klein met 800ml. Er gaan er hier dagelijks 3-4 doorheen. Maar dagelijks een paar flessen vullen is binnen een minuut gedaan en het is nog steeds minder moeite dan zelf met flessen slepen.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 14:04 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Ik was op voorhand fel tegen de aanschaf van een SodaStream vanwege voornoemde verwachting, maar hij wordt hier ook al enige jaren met grote regelmaat gebruikt. Ook alleen voor bruisend water (die frisdranken zijn niet lekker), maar er gaat dagelijks wel een fles doorheen. Dat gebeurde voorheen met Spa Rood, dus ik denk dat het al met al wel voordeliger is dan losse flessen kopen. Vind alleen de inhoud van de grote flessen nog steeds ietwat aan de kleine kant, maar buiten dat is het een topapparaat als je van bruisend water houdt
De moeite is het inderdaad niet, maar soms gaat het zo hard dat het water niet lang genoeg in de koelkast staatquote:Op dinsdag 9 juni 2020 14:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vind die flessen ook te klein met 800ml. Er gaan er hier dagelijks 3-4 doorheen. Maar dagelijks een paar flessen vullen is binnen een minuut gedaan en het is nog steeds minder moeite dan zelf met flessen slepen.
Wij drinken meestal geen gekoeld water, dat scheelt wel. Ik denk dat de mond van de fles groot genoeg is om er een paar ijsblokjes in te doen. Dat zal ik eens proberen voor als het warm wordt.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 14:09 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
De moeite is het inderdaad niet, maar soms gaat het zo hard dat het water niet lang genoeg in de koelkast staat
Da's geen CO2 cilinder,quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:49 schreef Tuindier het volgende:
[..]
Je hoeft er de deur niet voor uit he: https://www.coolblue.nl/p(...)am-co2-cilinder.html
27quote:Op dinsdag 9 juni 2020 16:34 schreef SV-tje het volgende:
Nog niet te zien, maar dit zijn 27 lades voor onze keuken
[ afbeelding ]
quote:Op dinsdag 9 juni 2020 16:34 schreef SV-tje het volgende:
Nog niet te zien, maar dit zijn 27 lades voor onze keuken
[ afbeelding ]
In de eilanden aan de keukenkant alleen lades (21 stuks), aan de woonkamer kant komen 8 kastjes van 40cm diep.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 20:24 schreef Sorella het volgende:
...
Heb je ook nog kastjes of alleen maar lades SV-tje
quote:
Ga ik doen, kun je ook vinden in mijn eigen topicquote:Op dinsdag 9 juni 2020 22:13 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ook foto posten als alles straks af is natuurlijk
Ja hoi. Ben je nog vrijgezel?quote:Op dinsdag 9 juni 2020 22:30 schreef SV-tje het volgende:
[..]
In de eilanden aan de keukenkant alleen lades (21 stuks), aan de woonkamer kant komen 8 kastjes van 40cm diep.
En in de keukenwand zitten ook kastjes en daar komen 4 binnenlades onder de ovens, 1 lade onder de vaatwasser en 1 lade in de kast van de mixers om alle losse onderdelen in op te bergen.
[ afbeelding ]
[..]
[..]
Ga ik doen, kun je ook vinden in mijn eigen topic
Een Fritelquote:Op maandag 15 juni 2020 09:52 schreef Sorella het volgende:
Mijn nieuwe frituurpan aangezien ik niet kon wennen aan patatjes uit de airfryer
[ afbeelding ]
Dit is mijn eerste fritel, ook ik heb gehoord dat die goed zijn dus daarom gekocht, ik ga het zien . O en 10 jaar garantie is ook mooi meegenomen.quote:Op maandag 15 juni 2020 10:01 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Een Fritel
zijn die nou echt zo goed als men zegt? Ik ben ook aan het rondkijken om dezelfde reden als jij?
Dacht ik dat ik erg was met mijn 17 lades xDquote:Op dinsdag 9 juni 2020 16:34 schreef SV-tje het volgende:
Nog niet te zien, maar dit zijn 27 lades voor onze keuken
[ afbeelding ]
En?quote:Op maandag 15 juni 2020 10:35 schreef Sorella het volgende:
[..]
Dit is mijn eerste fritel, ook ik heb gehoord dat die goed zijn dus daarom gekocht, ik ga het zien . O en 10 jaar garantie is ook mooi meegenomen.
Ik moet wel zeggen dat het deksel redelijk flexibel is (waarschijnlijk omdat er geen filter inzet ?) het geheel is minder goed afgewerkt en bedieningspaneel voelt echt plastic aan vergeleken met een delongi of een tefal, hij begint pas bij temp. 150 tot 190. Wat ik wel weer fijn vind is de vaste vet smelt stand.
Ik deed zoveel olie op mijn airfryer patatjes dat ik d8: kan ik net zo goed weer een frituurpan kopen dus die staat nu gebroederlijk naast de airfryer.
Mankeert niets aanquote:
K zal eens gaan neuzenquote:Op dinsdag 30 juni 2020 08:44 schreef Sorella het volgende:
[..]
Mankeert niets aan
Merk eigenlijk niet echt veel verschil, wel vlug op temeratuur, frituurt goed.
Het voelt qua materiaal wel goedkoper aan als een delongie of tefal maar dat maakt de 10 jaar garantie wel weer goed
Nee, die post al heel lang niet meer op Fok!quote:Op vrijdag 10 juli 2020 19:43 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
@:Robinook (is die hier nog?) gaat me vast vermoorden omdat ik hierin probeer te wokken, maar ik ben er blij mee.
Toch wel jammer. Soms onuitstaanbaar maar wel vol kennis. Pietverdriet is er nog zo een.quote:Op vrijdag 10 juli 2020 20:17 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee, die post al heel lang niet meer op Fok!
Je kan haar volgen op fbquote:Op vrijdag 10 juli 2020 21:17 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Toch wel jammer. Soms onuitstaanbaar maar wel vol kennis. Pietverdriet is er nog zo een.
Da's een wadjan..quote:Op vrijdag 10 juli 2020 19:43 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
Een Debuyer Country pan.
Ik was eigenlijk op zoek naar een nieuwe wok omdat ik inductie heb en mijn oude met een ronde bodem toch wat teveel gedoe gaf. Uiteindelijk is het dit geval worden, een soort buitenechtelijk kind van een liefdesrelatie tussen een koekenpan, een sauteerpan en een wok.
@:Robinook (is die hier nog?) gaat me vast vermoorden omdat ik hierin probeer te wokken, maar ik ben er blij mee. Ideaal om eenpansgerechten voor een week vooruit te koken.
Hij heeft een platte bodem en dan is het geen wadjan.quote:Op vrijdag 10 juli 2020 23:26 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Da's een wadjan..
Indonesisch dus ik denk niet dat Robin klachten zou hebben.
Technisch gezien kan je er niet in wokken, er zit immers geen handvat aan voor de typische "wok beweging" maar roerbakken gaat er wel prima in.
Platte bodem lijkt me niet zoveel uitmaken in de naamgeving, je hebt ook woks met platte bodem en dat blijven ook gewoon woks.quote:Op zondag 12 juli 2020 20:45 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Hij heeft een platte bodem en dan is het geen wadjan.
Maar maakt niets uit. Als het fijn valt is het prima.
Wel goed inbranden deze
Dat heb ik echt helemaal gemist.quote:Op vrijdag 10 juli 2020 21:54 schreef De_Hertog het volgende:
Zijn volgens mij beide vertrokken toen een kookwinkel hier gesponsord advies kwam geven, wat nog wel eens haaks stond op hun eigen tips.
Hier wat Pietverdriet betreft iig: CUL / [FB] Voor alle opmerkingen, tips en klachten!quote:Op dinsdag 14 juli 2020 08:49 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Dat heb ik echt helemaal gemist.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
Robin had niets met dat verhaal te maken.quote:Op vrijdag 10 juli 2020 21:54 schreef De_Hertog het volgende:
Zijn volgens mij beide vertrokken toen een kookwinkel hier gesponsord advies kwam geven, wat nog wel eens haaks stond op hun eigen tips.
Kan je niet ergens een kleine magnetron kwijt? Dan zet je je wensoven/stoom etc. ding op de plek van de kapotte ovenmagnetron, en dan (evt in een kastje) een kleine magnetronquote:Op dinsdag 21 juli 2020 10:26 schreef MevrouwPuff het volgende:
Geen nieuw keukenspullen, maar m’n Kenwood k-mixer is terug! Ik kan weer broodjes maken!
Daarbij komt dat de draaischijf van de ovenmagnetron kapot is, geen ramp, maar toch onhandig. Hij is waarschijnlijk zo oud als de keuken van het huis (kan zo maar tien jaar zijn). Er is ondertussen veel verandert in mogelijkheden van inbouwovens. Nu zie ik allerhande mooie stoomovens met deegrijsfunctie en steampulse enzo, maar daar zit dan geen magnetron bij.
Bestaat er wel een combinatie van oven met magnetron met stoom en deegrijs? Of heb je dan een grotere nodig dan de compacte (45 cm) maat die ik Nu heb? Een grotere zou in theorie ook kunnen, maar dan moet het bovenkastje vervangen worden en dat is weer meer gedoe.
Of, heb je met die stoomfuncties geen magnetron meer nodig? Het schijnt best lang te duren voor het goed opgestoomd is, dus voor de snelle hap vraag ik me af of het handig is zonder magnetron.
Bedankt voor de tip.quote:Op dinsdag 21 juli 2020 10:38 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Kan je niet ergens een kleine magnetron kwijt? Dan zet je je wensoven/stoom etc. ding op de plek van de kapotte ovenmagnetron, en dan (evt in een kastje) een kleine magnetron
Ik zag net op FB dat iemand deze heeft, een 4 in 1 incl stomen https://www.lg.com/nl/magnetron/lg-MJ3965ACS-magnetronquote:Op dinsdag 21 juli 2020 10:52 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Bedankt voor de tip.
In theorie kan dat wel, in de praktijk is dat slecht voor de bruikbaarheid van de keuken, het is al niet zo enorm ruim en in een U-opstelling, dus dit soort apparaten kan ik ook niet kwijt op een plek waar minder frequent gebruikte spullen staan.
Eventueel kan hij op een plank naast de afzuigkap, maar dan moet ik wel kijken of de deurtjes nog allemaal goed open kunnen.
Dat is niet echt stomen maar magnetron stomen. Miele en Bosch hebben volgens mij alles in 1 apparaten maar die zijn duur.quote:Op dinsdag 21 juli 2020 21:44 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik zag net op FB dat iemand deze heeft, een 4 in 1 incl stomen https://www.lg.com/nl/magnetron/lg-MJ3965ACS-magnetron
dat kost best wel veel, denk dat het mes total loss is, je kan op aliexpress een goedkope drie wegs-doorhaal slijper kopen, dan heb je nog wat aan die messen.quote:Op dinsdag 28 juli 2020 17:27 schreef Freak188 het volgende:
Geen echt nieuw speeltje maar heb sinds kort een mes van Wusthoff en dat is toch wel Eredivisie tov messen die ik tot nu toe heb gehad.
Messen die ik gebruikte waren voornamelijk messen van supermarkt spaaracties.
Nu is mijn vraag: zijn die supermarkt messen nog scherp te maken door een slijper of is dat verspilde moeite?
Het is gelukt hoor!quote:Op dinsdag 21 juli 2020 21:44 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik zag net op FB dat iemand deze heeft, een 4 in 1 incl stomen https://www.lg.com/nl/magnetron/lg-MJ3965ACS-magnetron
kost best wel veel?quote:Op dinsdag 28 juli 2020 17:51 schreef THEFXR het volgende:
[..]
dat kost best wel veel, denk dat het mes total loss is, je kan op aliexpress een goedkope drie wegs-doorhaal slijper kopen, dan heb je nog wat aan die messen.
ooh, die prijzen waren vroeger wat hoger, dat valt idd reuze mee, zolang je geen scharen laat slijpenquote:Op dinsdag 28 juli 2020 18:10 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
kost best wel veel?
https://www.hollandseslij(...)f/slijptarieven.html
Koop een slijpsteen en doe het zelf.quote:Op dinsdag 28 juli 2020 17:27 schreef Freak188 het volgende:
Geen echt nieuw speeltje maar heb sinds kort een mes van Wusthoff en dat is toch wel Eredivisie tov messen die ik tot nu toe heb gehad.
Messen die ik gebruikte waren voornamelijk messen van supermarkt spaaracties.
Nu is mijn vraag: zijn die supermarkt messen nog scherp te maken door een slijper of is dat verspilde moeite?
Dat is wel echt iets heel anders dan RVS, ook wat de gebruiksdoeleinden betreft. Plaatstaal is een beetje allround, mits geen zure ingrediënten, RVS is ideaal voor knapperige korstjes. Geef hem wel wat tijd om goed in te branden. Het kan een paar weken gebruik duren voordat hij ideaal werkt, de eerste dagen ga je vooral vloeken.quote:Op maandag 30 november 2020 10:14 schreef FranticDJ het volgende:
[ afbeelding ]
Plaatstalen pan Kijken of ik dit wel prettig vind werken, in tegenstelling tot de RVS koekenpan die ik nu heb.
Ja dat inbranden wil dus (nog steeds) niet lukken. Was een goedkope ibood set van 2. Was er op een gegeven moment zo flauw van dat ik nummer 2 bij een bevriende chef kok heb afgegeven, die praktisch alleen maar met RVS bakt, met de vraag 'wat doe ik mis' en die had hetzelfde resultaat..quote:Op maandag 30 november 2020 15:49 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Dat is wel echt iets heel anders dan RVS, ook wat de gebruiksdoeleinden betreft. Plaatstaal is een beetje allround, mits geen zure ingrediënten, RVS is ideaal voor knapperige korstjes. Geef hem wel wat tijd om goed in te branden. Het kan een paar weken gebruik duren voordat hij ideaal werkt, de eerste dagen ga je vooral vloeken.
Gewoon rustig aan doen, het komt vanzelf wel een keer goed. Het lijkt me dat het materiaal plaatstaal van een dure of goedkope pan niet verschilt. De komende tijd gebruiken voor wat makkelijke dingen die niet snel aanbakken: uien, champignons, worstjes,dat soort dingen. En niet te enthousiast schoon maken. Dan vormt zich de patina vanzelf wel een keer.quote:Op maandag 30 november 2020 15:53 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ja dat inbranden wil dus (nog steeds) niet lukken. Was een goedkope ibood set van 2. Was er op een gegeven moment zo flauw van dat ik nummer 2 bij een bevriende chef kok heb afgegeven, die praktisch alleen maar met RVS bakt, met de vraag 'wat doe ik mis' en die had hetzelfde resultaat..
Ja blijf ze ook gewoon gebruiken hoor de plaatstalen debuyer is 'voor erbij' kijken wat het is. Kijken of ik het fijner vind werken etc.quote:Op maandag 30 november 2020 16:15 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Gewoon rustig aan doen, het komt vanzelf wel een keer goed. Het lijkt me dat het materiaal plaatstaal van een dure of goedkope pan niet verschilt. De komende tijd gebruiken voor wat makkelijke dingen die niet snel aanbakken: uien, champignons, worstjes,dat soort dingen. En niet te enthousiast schoon maken. Dan vormt zich de patina vanzelf wel een keer.
Ik heb er twee, eentje al heel lang, die werkt echt perfect en er is werkelijk niets dat aanbakt. En eentje pas en paar maanden, die moet echt nog verbeteren, tofu of eieren kun je er nog niet met een fatsoenlijk resultaat in maken.
Zo'n deBuyer wil ik ook nog aanschaffen.quote:Op maandag 30 november 2020 10:14 schreef FranticDJ het volgende:
[ afbeelding ]
Plaatstalen pan Kijken of ik dit wel prettig vind werken, in tegenstelling tot de RVS koekenpan die ik nu heb.
En eindelijk een hapjespan:
[ afbeelding ]
Daarnaast nog een berg bakringen (gangmakers incoming ), nieuwe spuitmondjes voor spuitzakken, vlaaivormen etc.
Ja, de mineral b pro heeft zo een RVS handvat en kan gewoon in de oven. De normale mineral b is me niet helemaal duidelijk welke wel/niet kan.quote:Op maandag 30 november 2020 16:40 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Zo'n deBuyer wil ik ook nog aanschaffen.
Ik zag ze een tijdje terug ook met een wat mooier handvat maar die waren natuurlijk uitverkocht en nu hebben ze een eifeltoren als handvat.. dat wil ik helemaal niet!
Nog even wachten tot de normale handvatten terug komen.
Ah nice, zijn ze er weer.. Die met de eifeltoren is inderdaad de French collection en Knives&tools had ook alleen die.quote:Op maandag 30 november 2020 16:45 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ja, de mineral b pro heeft zo een RVS handvat en kan gewoon in de oven. De normale mineral b is me niet helemaal duidelijk welke wel/niet kan.
Hier heb je ze iig zonder Eiffeltoren volgens mij: https://www.knivesandtool(...)al%20B-Pro%20Element
want dat lijkt alleen de french collection te zijn.
Ah!quote:Op maandag 30 november 2020 17:27 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ah nice, zijn ze er weer.. Die met de eifeltoren is inderdaad de French collection en Knives&tools had ook alleen die.
Was kennelijk een tijdelijke oplage want je zag die overal opeens en de gewone pro hadden ze nergens.
Waarom de mineral B en niet de goedkopere carbone? Voor zover ik weet is het voornaamste verschil de mooiere verpakking van de Mineral B en dat iemand alvast een laagje olie op de mineral B gesmeerd heeft zodat je 10 seconden werk bespaard bij het inbranden.quote:Op maandag 30 november 2020 16:40 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Zo'n deBuyer wil ik ook nog aanschaffen.
Ik zag ze een tijdje terug ook met een wat mooier handvat maar die waren natuurlijk uitverkocht en nu hebben ze een eifeltoren als handvat.. dat wil ik helemaal niet!
Nog even wachten tot de normale handvatten terug komen.
Kan iemand mij in Jip en Janneke-taal uitleggen wat het voordeel is van zo'n plaatstalen pan?quote:Op maandag 30 november 2020 18:00 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Waarom de mineral B en niet de goedkopere carbone? Voor zover ik weet is het voornaamste verschil de mooiere verpakking van de Mineral B en dat iemand alvast een laagje olie op de mineral B gesmeerd heeft zodat je 10 seconden werk bespaard bij het inbranden.
Ik vind het handvat van de Mineral B Pro mooier en lijkt me lekkerder in de hand te liggen.quote:Op maandag 30 november 2020 18:00 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Waarom de mineral B en niet de goedkopere carbone? Voor zover ik weet is het voornaamste verschil de mooiere verpakking van de Mineral B en dat iemand alvast een laagje olie op de mineral B gesmeerd heeft zodat je 10 seconden werk bespaard bij het inbranden.
voordelen:quote:Op maandag 30 november 2020 18:02 schreef maily het volgende:
[..]
Kan iemand mij in Jip en Janneke-taal uitleggen wat het voordeel is van zo'n plaatstalen pan?
De pan heeft geen anti aanbaklaag, dat ontstaat vanzelf door te koken (en je kan de pan ook inbranden met olie)quote:Op maandag 30 november 2020 18:02 schreef maily het volgende:
[..]
Kan iemand mij in Jip en Janneke-taal uitleggen wat het voordeel is van zo'n plaatstalen pan?
Zure gerechten (zoals tomatensaus) kan wel maar dan gaat vaak wel je aanbaklaag eraan.quote:Op maandag 30 november 2020 18:14 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
voordelen:
• goedkoop
• licht
• onverwoestbaar, mits correct gebruikt kunnen jouw kleinkinderen hem aan hun kleinkinderen vererven.
• als hij op termijn goed ingebrand is, heb je de beste antiaanbaklaag die er bestaat.
• kan in de oven
• kan tegen extreem hoge temperaturen
nadelen
• de enige manier om hem te verwoesten is nat wegzetten
• niet geschikt om zure gerechten te bereiden
• lkan niet in de vaatwasser
Ja klopt. En ook nog eens ijzersmaak. Maar voor Poppeye zou dit wel iets zijnquote:Op maandag 30 november 2020 18:18 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Zure gerechten (zoals tomatensaus) kan wel maar dan gaat vaak wel je aanbaklaag eraan.
Maar dan kan je de pan weer opnieuw inbranden.
quote:Op maandag 30 november 2020 18:14 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
voordelen:
• goedkoop
• licht
• onverwoestbaar, mits correct gebruikt kunnen jouw kleinkinderen hem aan hun kleinkinderen vererven.
• als hij op termijn goed ingebrand is, heb je de beste antiaanbaklaag die er bestaat.
• kan in de oven
• kan tegen extreem hoge temperaturen
nadelen
• de enige manier om hem te verwoesten is nat wegzetten
• niet geschikt om zure gerechten te bereiden
• lkan niet in de vaatwasser
Dank jullie wel.quote:Op maandag 30 november 2020 18:16 schreef SiGNe het volgende:
[..]
De pan heeft geen anti aanbaklaag, dat ontstaat vanzelf door te koken (en je kan de pan ook inbranden met olie)
Daardoor kan je op hogere temperaturen bakken waardoor je vlees mooi kan aanbraden.
Er blijven ook wat meer braadrestjes in de pan achter en daar kan je weer heerlijke jus mee maken.
Is ook wel anders koken met zo'n pan trouwens.quote:
zit bijenwas op die Mineral B die je er eerst af moet wassenquote:Op maandag 30 november 2020 18:00 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Waarom de mineral B en niet de goedkopere carbone? Voor zover ik weet is het voornaamste verschil de mooiere verpakking van de Mineral B en dat iemand alvast een laagje olie op de mineral B gesmeerd heeft zodat je 10 seconden werk bespaard bij het inbranden.
dat kunnen ze niet allemaal hangt echt van het handvat af.quote:Op maandag 30 november 2020 18:14 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
voordelen:
• goedkoop
• licht
• onverwoestbaar, mits correct gebruikt kunnen jouw kleinkinderen hem aan hun kleinkinderen vererven.
• als hij op termijn goed ingebrand is, heb je de beste antiaanbaklaag die er bestaat.
[*]kan in de oven
• kan tegen extreem hoge temperaturen
nadelen
• de enige manier om hem te verwoesten is nat wegzetten
• niet geschikt om zure gerechten te bereiden
• lkan niet in de vaatwasser
Oh ja,, ijzersmaak was ik vergeten.quote:Op maandag 30 november 2020 18:20 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ja klopt. En ook nog eens ijzersmaak. Maar voor Poppeye zou dit wel iets zijn
Ik werk op inductie (niet de beste plaat helaas) en heb 2 de buyers. De ene heb ik laagje voor laagje op de inductieplaat ingebrand, dat gaat nu na een aantal keren prima. Hierbij werkt het voor mij het beste om een heel dun (zelfs minimaal) laagje uit te smeren en dat tot het rookpunt te brengen, even te laten roken en vervolgens af te laten koelen. De methode om een dikker laagje in te laten branden, werkte niet echt.quote:Op maandag 30 november 2020 15:53 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ja dat inbranden wil dus (nog steeds) niet lukken. Was een goedkope ibood set van 2. Was er op een gegeven moment zo flauw van dat ik nummer 2 bij een bevriende chef kok heb afgegeven, die praktisch alleen maar met RVS bakt, met de vraag 'wat doe ik mis' en die had hetzelfde resultaat..
quote:Op maandag 5 juli 2021 14:19 schreef dimmak het volgende:
Ik zoek een onverwoestbare en makkelijk schoon te maken knoflookpers. Ben inmiddels aan mijn 3e pers toe in 2 jaar.
Dat was mijn laatste aanwinst van Ali maar was na een paar weken al helemaal verbogen. Dat kan natuurlijk ook aan de kwaliteit van Ali liggen, was wel heel erg dun.quote:
Dat dus. Koop een echte pro van Leifheit.quote:Op maandag 5 juli 2021 14:48 schreef dimmak het volgende:
Dat was mijn laatste aanwinst van Ali maar was na een paar weken al helemaal verbogen. Dat kan natuurlijk ook aan de kwaliteit van Ali liggen, was wel heel erg dun.
https://www.bol.com/nl/nl(...)vDDxqLgaAkcXEALw_wcBquote:Op maandag 5 juli 2021 14:19 schreef dimmak het volgende:
Ik zoek een onverwoestbare en makkelijk schoon te maken knoflookpers. Ben inmiddels aan mijn 3e pers toe in 2 jaar.
Slechte review. Heb je deze zelf ook?quote:Op maandag 5 juli 2021 15:11 schreef devlinmr het volgende:
https://www.bol.com/nl/nl(...)vDDxqLgaAkcXEALw_wcB
[ afbeelding ]
Stoppen met persen want de vliezen breken niet... die van de knoflook..quote:Op maandag 5 juli 2021 14:19 schreef dimmak het volgende:
Ik zoek een onverwoestbare en makkelijk schoon te maken knoflookpers. Ben inmiddels aan mijn 3e pers toe in 2 jaar.
ja al jaren.. oudere versie though.quote:
Ik heb die van mij al 20 jaar denk ikquote:Op maandag 5 juli 2021 15:58 schreef devlinmr het volgende:
[..]
ja al jaren.. oudere versie though.
Rosle is een topmerk, niks slap staal
https://www.amazon.nl/dp/(...)0e-97d9-82a098ad1b46
1200 reviews
deze?quote:Op maandag 5 juli 2021 15:38 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Stoppen met persen want de vliezen breken niet... die van de knoflook..
Met een pers blijft er altijd wat achter dus begin met raspen...
Met een goede microplane rasp kan je je knoflook fijner krijgen dan met een pers en het vocht blijft ook niet achter in de pers.
Makkelijker schoon te maken ook.
En voordeel van een microplane rasp is dat je je vingers niet meeraspt dus je kan een knoflookteen tot aan het kontje opraspen, gaat niks verloren.
Dat modelletje heb ikzelf ook, zowel een grove als een fijne versie.quote:
Het schoonmaken van die persen is ook precies de reden dat die van mij al ruim 10 jaar alleen maar de la ligt te vullen.quote:Op maandag 5 juli 2021 15:38 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Stoppen met persen want de vliezen breken niet... die van de knoflook..
Met een pers blijft er altijd wat achter dus begin met raspen...
Met een goede microplane rasp kan je je knoflook fijner krijgen dan met een pers en het vocht blijft ook niet achter in de pers.
Makkelijker schoon te maken ook.
En voordeel van een microplane rasp is dat je je vingers niet meeraspt dus je kan een knoflookteen tot aan het kontje opraspen, gaat niks verloren.
Als het wat grover moet dan gebruik ik ook m'n mes.quote:Op dinsdag 6 juli 2021 17:35 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Het schoonmaken van die persen is ook precies de reden dat die van mij al ruim 10 jaar alleen maar de la ligt te vullen.
Ik geef ze na het pellen wel een klap op hun kop en dan zijn ze na 5 seconden snijden ook klein.
Ik heb ook zo'n keramisch schaaltje met kartels, waarmee ik ze tot een pulp kan wrijven.
Die gebruik ik voor m'n knoflooksaus.
Mja, ik heb een rasp, maar die heb ik nog niet gebruikt.quote:Op dinsdag 6 juli 2021 17:39 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Als het wat grover moet dan gebruik ik ook m'n mes.
En anders dus de rasp, beiden erg makkelijk af te spoelen en schoon te maken.
Ik heb zelf ook een Leifheit pers maar die gebuik ik eigenlijk nooit meer.
Zo'n vierkante opening is ook niet handig eigenlijk, er blijft altijd wel wat achter in de hoekjes, dan is een ronde pers al beter.
Die gebruik ik ook vaak. Naast de pers.quote:
Voordeel is ook dat ze hond-proof zijn...quote:Op dinsdag 6 juli 2021 18:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Die gebruik ik ook vaak. Naast de pers.
Bevalt deze goed?quote:
Ik ben echt super tevreden met deze pers. Er kan ook meer dan 1 teentje in en is makkelijk schoon te maken. Aanrader!quote:Op maandag 11 oktober 2021 22:25 schreef hilliebillie het volgende:
[..]
Bevalt deze goed?
Ik ben de knoflookpers die ik nu heb namelijk meer dan zat en op zoek naar een nieuwe en goede knoflookpers. Ik had inderdaad deze gezien, maar ook zo een die je over de knoflook heen moet rollen, maar dan heb je ook meteen weer een extra snijplank om af te wassen.
Bij deze die jij hebt zag ik dan weer bij staan dat het staafjes waren die er uit komen en dus weer te groot zijn. Of valt dit mee?
Gebruik ik ook, voor Knoflook, gember, parmazaan, muskaatnoten, laos, citroenschil, etc etcquote:
oooh, echt mooiquote:Op dinsdag 12 oktober 2021 15:20 schreef devlinmr het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Eind april besteld.... Vandaag geleverd
Ik heb er ook eentje. Aan het begin heb ik enorm lopen kloten en vroeg ik mij af of het wel wat voor mij zou zijn, maar nu ben ik er super tevreden over. Ik ga alleen over 2 maandjes over op inductie en kan ik mijn pan niet meer gebruiken. Gelukkig komen er 2 van deze mijn kant op waar ik ook wel plezier aan ga hebben.quote:Op donderdag 28 oktober 2021 15:58 schreef SiGNe het volgende:
[ afbeelding ]
Het duurde even maar m'n De Buyer pan is eindelijk binnen.
Ik heb voor de luxere versie gekozen met de wat zwaardere handgreep.
Bij het uitpakken merkte ik ook meteen hoe zwaar de pan eigenlijk is, 't voelt als gietijzer, ik snap meteen waarom die pannen zo geliefd zijn bij chefs..dat carbonstaal kan veel hitte opnemen veel meer dan een aluminium pan.
Straks even lezen hoe (en of) ik de pan moet inbranden, ga ik de komende jaren in elk geval een hoop plezier aan beleven (of juist veel frustraties doordat alles aanbrandt zonder anti-aanbaklaag )
Waarom niet op inductie? Is ie krom?quote:Op donderdag 28 oktober 2021 16:03 schreef dimmak het volgende:
[..]
Ik heb er ook eentje. Aan het begin heb ik enorm lopen kloten en vroeg ik mij af of het wel wat voor mij zou zijn, maar nu ben ik er super tevreden over. Ik ga alleen over 2 maandjes over op inductie en kan ik mijn pan niet meer gebruiken. Gelukkig komen er 2 van deze mijn kant op waar ik ook wel plezier aan ga hebben.
Ik vermoed van wel. Hij wiebelt op mijn pit iig, heb het nog niet op een hele vlakke ondergrond getest. Krom is verder ook het enige bezwaar toch als je naar een andere warmtebron over stapt?quote:Op donderdag 28 oktober 2021 16:27 schreef Bramito het volgende:
[..]
Waarom niet op inductie? Is ie krom?
Ja voor inductie sowieso, maar ik heb een kromme pan en die doet het gewoon op inductie. Niet mijn mineral B, maar een goedkope flensjes pan. Ik zou in ieder geval effe proberen.quote:Op donderdag 28 oktober 2021 17:02 schreef dimmak het volgende:
[..]
Ik vermoed van wel. Hij wiebelt op mijn pit iig, heb het nog niet op een hele vlakke ondergrond getest. Krom is verder ook het enige bezwaar toch als je naar een andere warmtebron over stapt?
Ik zou het eerst even uitproberen voordat je de pan weggooit. Mijn pannen zijn ook niet allemaal 100% vlak maar ze werken probleemloos op inductie.quote:Op donderdag 28 oktober 2021 17:02 schreef dimmak het volgende:
[..]
Ik vermoed van wel. Hij wiebelt op mijn pit iig, heb het nog niet op een hele vlakke ondergrond getest. Krom is verder ook het enige bezwaar toch als je naar een andere warmtebron over stapt?
Waarschinlijk heb ik 'm goed ingebrand in elk geval, dacht dat alles de eerste keer aan de pan zou plakken maar het eerste kipfileetje ging primaquote:Op donderdag 28 oktober 2021 16:03 schreef dimmak het volgende:
[..]
Ik heb er ook eentje. Aan het begin heb ik enorm lopen kloten en vroeg ik mij af of het wel wat voor mij zou zijn, maar nu ben ik er super tevreden over. Ik ga alleen over 2 maandjes over op inductie en kan ik mijn pan niet meer gebruiken. Gelukkig komen er 2 van deze mijn kant op waar ik ook wel plezier aan ga hebben.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |