Ik snap je... Heb een aantal jaren geleden hetzelfde gedaanquote:Op zaterdag 4 januari 2020 11:13 schreef anndb het volgende:
[..]
Kan 'm nu al niet meer missen. Beste aankoop in de keuken die ik gedaan heb denk. Wat een verademing zeg
Mooi ding, ook echt fijn om een goede oven te hebben.quote:Op woensdag 18 december 2019 12:50 schreef anndb het volgende:
Toen ik in het broodbak topic aan het posten was bedacht ik me om hier ook maar even te pochen met mijn nieuwe oven. Wat ben ik er blij mee, jaren en jaren met een combi magnetron gezeten hier welke voor geen meter werkte (een of ander chinees merk) en warmte vanaf 1 hoek gaf en nooit de temperatuur haalde uiteraard die hij moest halen.
[ afbeelding ]
Miele Inbouw Combi Stoomoven DGC 5080 XL
Voor mij was het ook puur extra maar ik moet wel zeggen dat nu het in de oven zit ik het wel vaker gebruik al. Ik heb ook zo'n soort thermomix achtig ding van de lIdl staan met ook een stoom functie en opzetstukken daarvoor, maar dat gebruikte ik nooit. Te veel gedoe, pastte allemaal niet handig in de vaatwasser, etc. In de oven nu is het gewoon het waterreservoir vullen, gewenste formaat stoom tray er in en stomen maar op elke gewenste temperatuur.quote:Op zaterdag 4 januari 2020 17:17 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Mooi ding, ook echt fijn om een goede oven te hebben.
Ik moest 't vroeger ook altijd met een combi-magnetron doen maar m'n Smeg is veel beter, haalt zelfs temperaturen van 300+ graden (250 volgens de indicatie bij de knoppen).
Maar ik kon destijds met mijn combi-magnetron ook kiezen voor een stoomfunctie, ik heb dat niet genomen omdat ik daar volgens mij weinig gebruik van maak, stomen..
Maar hoe denk jij daarover? Is het voor jou ook een "extraatje" of komt het bij jou ook echt van pas in de keuken?
Klinkt in elk geval functioneler dan de "Crisp" plaat die ik nog wel bij mijn combi-magnetron had.quote:Op zondag 5 januari 2020 09:31 schreef anndb het volgende:
[..]
Voor mij was het ook puur extra maar ik moet wel zeggen dat nu het in de oven zit ik het wel vaker gebruik al. Ik heb ook zo'n soort thermomix achtig ding van de lIdl staan met ook een stoom functie en opzetstukken daarvoor, maar dat gebruikte ik nooit. Te veel gedoe, pastte allemaal niet handig in de vaatwasser, etc. In de oven nu is het gewoon het waterreservoir vullen, gewenste formaat stoom tray er in en stomen maar op elke gewenste temperatuur.
Ik heb de normale DGC 5080 met het waterreservoir er naast (jij erboven denk ik?). Maar hier ga je veel plezier aan beleven. Ik stoom bijna alles en het mooie is je hoeft er niet bij te staan net zoals bij gewoon koken.quote:
Ik moet zeggen dat ik ook steeds meer en meer stoom de laatste tijd inderdaad. Het was in het begin even zoeken hoe/wat maar als je er eenmaal bekend mee bent is het puur gemak inderdaad. Van de week nog boerenkool met worst op, alles er in en stomen maar.quote:Op woensdag 29 januari 2020 10:26 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Ik heb de normale DGC 5080 met het waterreservoir er naast (jij erboven denk ik?). Maar hier ga je veel plezier aan beleven. Ik stoom bijna alles en het mooie is je hoeft er niet bij te staan net zoals bij gewoon koken.
Moet wel zeggen dat ik de Bosch van mijn ouders makkelijker vind bedienen.
@:Crispr Heb overigens ook nog een combi oven met Crispr plaat en dat werkt tot mijn verrassing erg goed. Hij is zo inzetbaar als een soort air fryer en eten is echt supersnel warm en knapperig.
Hoe werkt het?quote:Op woensdag 29 januari 2020 19:26 schreef Kaatje1 het volgende:
[ afbeelding ]
Nadat ik er een paar weken geleden achter kwam dat ik, door last van m’n handen geen pasta meer kon maken heb ik dit gekocht. Nog niet heel veel kunnen oefenen maar het is een fijn ding. Zelfs het schoonmaken valt mee
Je doet er meel, water en ei in en drukt op aan. Ca 3 min later komt jouw keuze pasta eruit. Tegen het einde een ander knopje indrukken om het laatste deeg eruit te persen.quote:
Ohquote:Op woensdag 29 januari 2020 13:42 schreef Helsinki het volgende:
[ afbeelding ]
Maar dan in het (donker)groen
Tof! Heb je al gebakken? Ik heb ook een pizzaoven gekocht, maar nog niet aangestoken. Moet eerst nog een pizzaschep kopen, anders gaat het lastig worden. En de mijne moet eerst nog verroesten. Of nouja, dat hoeft niet voor gebruik, maar dan is hij wel mooier. Maar dat gaat snel zat met cortenstaal.quote:Op woensdag 29 januari 2020 13:42 schreef Helsinki het volgende:
[ afbeelding ]
Maar dan in het (donker)groen
Dat klinkt heel handigquote:Op woensdag 29 januari 2020 19:45 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Je doet er meel, water en ei in en drukt op aan. Ca 3 min later komt jouw keuze pasta eruit. Tegen het einde een ander knopje indrukken om het laatste deeg eruit te persen.
Heb nog geen experimenten gedaan, bv truffel door de pasta, maar binnenkort wil ik er wel olijvenpoeder door doen
Ja, en snel. Ik laat de pasta nog wel even drogen, hoort volgens mij zo.quote:
Beetje dezelfde kwaliteit als handgekneed?quote:Op woensdag 29 januari 2020 19:56 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ja, en snel. Ik laat de pasta nog wel even drogen, hoort volgens mij zo.
Vond zo’n ding altijd maar stom, maar ben er nu toch wel heel blij mee
Minder als vroeger, maar duizend maal beter dan momenteel (en in de toekomst). Met de lasagne vellen moet ik nog even flink oefenen, heb laatst een filmpje gezien en ik deed het verkeerdquote:Op woensdag 29 januari 2020 20:24 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Beetje dezelfde kwaliteit als handgekneed?
Wat een uitkomst voor jou!quote:Op woensdag 29 januari 2020 19:45 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Je doet er meel, water en ei in en drukt op aan. Ca 3 min later komt jouw keuze pasta eruit. Tegen het einde een ander knopje indrukken om het laatste deeg eruit te persen.
Heb nog geen experimenten gedaan, bv truffel door de pasta, maar binnenkort wil ik er wel olijvenpoeder door doen
Ja, vooral ook omdat deze voor 2-3 personen is, is die ook wat kleiner en kan ik m gewoon op t aanrecht laten staanquote:
Dat snap ik Fijn zeg!quote:Op woensdag 29 januari 2020 19:56 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ja, en snel. Ik laat de pasta nog wel even drogen, hoort volgens mij zo.
Vond zo’n ding altijd maar stom, maar ben er nu toch wel heel blij mee
Zolang 't beter (en goedkoper) is dan verse pasta van de supermarkt is 't zeker ideaal.quote:Op woensdag 29 januari 2020 20:26 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Minder als vroeger, maar duizend maal beter dan momenteel (en in de toekomst). Met de lasagne vellen moet ik nog even flink oefenen, heb laatst een filmpje gezien en ik deed het verkeerd
Ja, dat snellere maakt wel dat je het eerder maakt. Normaal deed ik er wel een tijdje over (handen werken al langer niet zo best, dus het was nogal tijdrovend met rusten).quote:Op woensdag 29 januari 2020 20:38 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Zolang 't beter (en goedkoper) is dan verse pasta van de supermarkt is 't zeker ideaal.
En je kan inderdaad ook nog flink experimenteren met smaken die je door de pasta kan doen.
Klinkt wel handig.
Lijkt me ook een stuk sneller klaar allemaal en dat maakt de keuze voor een pastagerecht ook weer wat makkelijker gemaakt.
Nee, nog niet want ook ik moet nog een pizzaschep . En een onderstel maken.quote:Op woensdag 29 januari 2020 19:50 schreef Myraela het volgende:
[..]
Tof! Heb je al gebakken? Ik heb ook een pizzaoven gekocht, maar nog niet aangestoken. Moet eerst nog een pizzaschep kopen, anders gaat het lastig worden. En de mijne moet eerst nog verroesten. Of nouja, dat hoeft niet voor gebruik, maar dan is hij wel mooier. Maar dat gaat snel zat met cortenstaal.
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |