Groene olijven zijn nog niet rijp, donkere wel, (heb het niet over die olijven die je eet) en rijpe olijven geven een sterker smakende olijfolie.quote:Op zaterdag 26 juni 2004 18:47 schreef Furby het volgende:
Is er eigenlijk nog verschil tussen de zwarte en groene olijven als ge d'r olie van maakt ?
Eigenlijk moet je geen enkel vet oververhitten, maar okay olijfolie. Prima om in te bakken en braden, maar er niet in frituren. Dan wordt het vet namelijk herhaald hoog verhit, en dat schijn niet zo tof te zijn.quote:Op zondag 27 juni 2004 02:32 schreef Ouwesok het volgende:
Ik gebruik ook die van de Aldi, gooit in vergelijkende testen steeds hoge ogen .
Voor bakken heb ik me wel eens laten vertellen dat je olijfolie niet al te heet moet stoken, is dat ook weer een verhaal uit een of andere duim gezogen of klopt het deze keer allemaal een keer wel
Piet zou piet niet zijn als ie daar geen verhelderend antwoord op heeft
je bedoelt witte of troebel afzetting? Dan staat ie te koud, en stollen de vetten al gedeeltelijk, Zet maar eens een fles olijfolie in de koelkast, of in de vriezer, word ie helemaal zoquote:Op zondag 27 juni 2004 11:51 schreef Martijn_77 het volgende:
Hoort een olijf olie altijd helder te zijn of mag er ook van de drap onderin liggen?
Hmmm, ik heb Bertolli gekocht, niet koud, en hij is troebel...wittig.quote:Op zondag 27 juni 2004 12:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
je bedoelt witte of troebel afzetting? Dan staat ie te koud, en stollen de vetten al gedeeltelijk, Zet maar eens een fles olijfolie in de koelkast, of in de vriezer, word ie helemaal zo
Nee, gewoon een troebele drap een soort bezinking. Hij staat in een keukenkast dus volgens mij niet te koud.quote:Op zondag 27 juni 2004 12:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
je bedoelt witte of troebel afzetting? Dan staat ie te koud, en stollen de vetten al gedeeltelijk, Zet maar eens een fles olijfolie in de koelkast, of in de vriezer, word ie helemaal zo
Merk?quote:Op zondag 27 juni 2004 12:21 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Nee, gewoon een troebele drap een soort bezinking. Hij staat in een keukenkast dus volgens mij niet te koud.
In die prijs van bijv Bertolli betaal je natuurlijk ook die reclamespotjes met dansende bejaarden. Verder hebben ze bij Bertolli en Carbonell heel goed begrepen dat er een flinke hoeveelheid mensen overstag gaat wanneer je je merkje maar voldoende cachet meegeeft. Al zou er dan SAE 15/W40zo lekker dat je auto er zelf om vraagt in die fles zitten dan maakt het nog niet veel uit, als het goeie merkje er maar op staat en het prijstechnisch duidelijk niet voor het gepeupel bedoeld isquote:Op zondag 27 juni 2004 02:53 schreef BBQ-kip het volgende:
Olijfolie van de Alri rules!
Als ik zie van je voor merken als Bertolli of Carbonell ofzo moet betalen, brrr, die flessen zien er heel mooi uit maar die zet ik toch weer heel snel terug hoor, mij te duur en die van de ALdi is echt prima voor allerlei gebruik.
Tjaquote:Op zondag 27 juni 2004 12:43 schreef Ouwesok het volgende:
[..]
In die prijs van bijv Bertolli betaal je natuurlijk ook die reclamespotjes met dansende bejaarden. Verder hebben ze bij Bertolli en Carbonell heel goed begrepen dat er een flinke hoeveelheid mensen overstag gaat wanneer je je merkje maar voldoende cachet meegeeft. Al zou er dan SAE 15/W40zo lekker dat je auto er zelf om vraagt in die fles zitten dan maakt het nog niet veel uit, als het goeie merkje er maar op staat en het prijstechnisch duidelijk niet voor het gepeupel bedoeld is
Kijk eens naar de lotnummers of de houdbaarheids datum?quote:Op zondag 27 juni 2004 13:47 schreef Oblivion het volgende:
Ik heb de fles nog niet open gemaakt...
Maar de andere die wel open is, is mooi doorzichtig.
Lijken wel 2 verschillende soorten olijfolie, maar dan in dezelfde verpakking.
Net gekocht...quote:Op zondag 27 juni 2004 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kijk eens naar de lotnummers of de houdbaarheids datum?
Helaas niet helemaal waar - ik heb ook een tijd lang in de veronderstelling gezeten dat olijfolie wel bruikbaar was om in te bakken (De resultaten zijn prima tenslotte).quote:Op zondag 27 juni 2004 12:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eigenlijk moet je geen enkel vet oververhitten, maar okay olijfolie. Prima om in te bakken en braden, maar er niet in frituren. Dan wordt het vet namelijk herhaald hoog verhit, en dat schijn niet zo tof te zijn.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |