Maar bij La Place bakken ze toch ook in olijfolie ? Je hebt zelfs speciale olijfolie bij de AH om te frituren. Maar das dus niet de bedoeling ?quote:Op dinsdag 2 februari 2010 15:35 schreef evo87 het volgende:
niet bakken in olijfolie. Alleen gebruiken voor dressing etc, nooit verhitten.
Nee de halve wereld bakt in olijfolie. Dat is geen probleem.quote:Op dinsdag 2 februari 2010 15:40 schreef Fokstar het volgende:
[..]
Maar bij La Place bakken ze toch ook in olijfolie ? Je hebt zelfs speciale olijfolie bij de AH om te frituren. Maar das dus niet de bedoeling ?
Alleen de extra virgine (eerste persing) niet verhitten, daar zitten teveel vaste delen in en die verbranden, waar je kanker van krijgt ofzoquote:Op dinsdag 2 februari 2010 15:35 schreef evo87 het volgende:
niet bakken in olijfolie. Alleen gebruiken voor dressing etc, nooit verhitten.
quote:Op dinsdag 2 februari 2010 15:45 schreef Flurry het volgende:
[..]
Alleen de extra virgine (eerste persing) niet verhitten, daar zitten teveel vaste delen in en die verbranden, waar je kanker van krijgt ofzo
Goedkope olijfolie van een latere persing heeft een lichtere kleur en kan je prima gebruiken om mee te bakken
Er zijn dus meerdere soorten olijfolie.quote:Op dinsdag 2 februari 2010 15:47 schreef Fokstar het volgende:
Okay dus gewoon zonnebloemolie gebruiken Is natuurlijk minder duur ook
Of zijn er nog andere soorten olie die nog lekkerder en beter geschikt zijn dan zonnebloem ?
Afhankelijk van wie je het vraagt... Puur chemisch gezien zou het niet gezond zijn:quote:Op dinsdag 2 februari 2010 15:52 schreef Chahna het volgende:
Ik bak altijd in olie maar dan wel de extra virgine, dat is dus niet goed?
Je moet eigenlijk altijd opletten met de temperatuur van olie.quote:Extra virgine olijfolie is de beste kwaliteit olijfolie. Het bevat een hoge concentratie aan onverzadigde vetzuren, polyfenolen en een aantal ander stoffen, die mogelijk een gezondheidsbevorderend effect hebben. Een aantal van deze stoffen is hittegevoelig en gaat dus verloren bij verhitten van deze olie.
Wanneer vetten verhit worden kunnen ze deels afgebroken of ge-oxideerd worden. Dit kan uiteindelijk resulteren in schadelijke stoffen. Vetten met een hoog percentage onverzadigde vetzuren zijn hier meer gevoelig voor dat vetten met meer verzadigde vetzuren. Olijfolie bevat nogal wat onverzadigde vetzuren en is dus meer geschikt voor éénmalige verhitting en niet voor langdurig gebruik als bijvoorbeeld frituurolie.
Het gebruik van extra virgine olijfolie voor bakken en braden wordt dus afgeraden. Maar niet omdat er giftige stoffen gevormd zouden worden, maar vooral omdat de gezondheidsbevorderende eigenschappen verloren gaan. Deze olie is dus meer geschikt voor dressings en andere toepassingen waarbij het niet verhit hoeft te worden.
Ok maar dan geldt dus voor olijfolie (dan even niet die eerste persing) hetzelfde als bijvoorbeeld zonnebloemolie of elke andere oliesoort?quote:Op dinsdag 2 februari 2010 15:57 schreef Q.E.D. het volgende:
[..]
Afhankelijk van wie je het vraagt... Puur chemisch gezien zou het niet gezond zijn:
[..]
Je moet eigenlijk altijd opletten met de temperatuur van olie.
Niet te lang wachten tot je je lapje vlees erop gooit. Want de olie mag niet boven de 200 graden komen. Dan gaat het roken en ontstaan de kankerverwekkende verbindingen.
Ja.quote:Op dinsdag 2 februari 2010 16:01 schreef Fokstar het volgende:
[..]
Ok maar dan geldt dus voor olijfolie (dan even niet die eerste persing) hetzelfde als bijvoorbeeld zonnebloemolie of elke andere oliesoort?
quote:Op dinsdag 2 februari 2010 15:47 schreef Fokstar het volgende:
Okay dus gewoon zonnebloemolie gebruiken Is natuurlijk minder duur ook
Of zijn er nog andere soorten olie die nog lekkerder en beter geschikt zijn dan zonnebloem ?
Omdat er tegenwoordig over alles wel gezegd wordt dat je er kanker van krijgt. De ene 'deskundige' zegt dit, de ander dat.quote:Op dinsdag 2 februari 2010 16:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En waarom in olijfolie bakken als er deskundigen zeggen dat het ongezond en kankerverwekkend kan zijn?
Als je 1x iets bakt in boter heb je meteen genoeg verzadigde vetten binnen voor de rest van de maand.quote:
Alles rauw eten is nog beter.quote:Op dinsdag 2 februari 2010 18:37 schreef Q.E.D. het volgende:
[..]
Als je 1x iets bakt in boter heb je meteen genoeg verzadigde vetten binnen voor de rest van de maand.
Olijfolie is veel beter.
Als je in de VS woont is thuis bakken in boter zelfs nog gezond.quote:Op dinsdag 2 februari 2010 18:38 schreef popolon het volgende:
[..]
Alles rauw eten is nog beter.
Bak ook nog wel in echte boter hoor, kan niks tegen op. En anders in de canola etc.
Ik gril mijn echte vlees van de boer het meest, ik bak weinig.quote:Op dinsdag 2 februari 2010 18:45 schreef Q.E.D. het volgende:
[..]
Als je in de VS woont is thuis bakken in boter zelfs nog gezond.
In de gemiddelde hamburger van een restaurant zit 80% van de ADH keukenzout en vet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |