Kan je niet ergens een kleine magnetron kwijt? Dan zet je je wensoven/stoom etc. ding op de plek van de kapotte ovenmagnetron, en dan (evt in een kastje) een kleine magnetronquote:Op dinsdag 21 juli 2020 10:26 schreef MevrouwPuff het volgende:
Geen nieuw keukenspullen, maar m’n Kenwood k-mixer is terug! Ik kan weer broodjes maken!
Daarbij komt dat de draaischijf van de ovenmagnetron kapot is, geen ramp, maar toch onhandig. Hij is waarschijnlijk zo oud als de keuken van het huis (kan zo maar tien jaar zijn). Er is ondertussen veel verandert in mogelijkheden van inbouwovens. Nu zie ik allerhande mooie stoomovens met deegrijsfunctie en steampulse enzo, maar daar zit dan geen magnetron bij.
Bestaat er wel een combinatie van oven met magnetron met stoom en deegrijs? Of heb je dan een grotere nodig dan de compacte (45 cm) maat die ik Nu heb? Een grotere zou in theorie ook kunnen, maar dan moet het bovenkastje vervangen worden en dat is weer meer gedoe.
Of, heb je met die stoomfuncties geen magnetron meer nodig? Het schijnt best lang te duren voor het goed opgestoomd is, dus voor de snelle hap vraag ik me af of het handig is zonder magnetron.
Bedankt voor de tip.quote:Op dinsdag 21 juli 2020 10:38 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Kan je niet ergens een kleine magnetron kwijt? Dan zet je je wensoven/stoom etc. ding op de plek van de kapotte ovenmagnetron, en dan (evt in een kastje) een kleine magnetron
Ik zag net op FB dat iemand deze heeft, een 4 in 1 incl stomen https://www.lg.com/nl/magnetron/lg-MJ3965ACS-magnetronquote:Op dinsdag 21 juli 2020 10:52 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Bedankt voor de tip.
In theorie kan dat wel, in de praktijk is dat slecht voor de bruikbaarheid van de keuken, het is al niet zo enorm ruim en in een U-opstelling, dus dit soort apparaten kan ik ook niet kwijt op een plek waar minder frequent gebruikte spullen staan.
Eventueel kan hij op een plank naast de afzuigkap, maar dan moet ik wel kijken of de deurtjes nog allemaal goed open kunnen.
Dat is niet echt stomen maar magnetron stomen. Miele en Bosch hebben volgens mij alles in 1 apparaten maar die zijn duur.quote:Op dinsdag 21 juli 2020 21:44 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik zag net op FB dat iemand deze heeft, een 4 in 1 incl stomen https://www.lg.com/nl/magnetron/lg-MJ3965ACS-magnetron
dat kost best wel veel, denk dat het mes total loss is, je kan op aliexpress een goedkope drie wegs-doorhaal slijper kopen, dan heb je nog wat aan die messen.quote:Op dinsdag 28 juli 2020 17:27 schreef Freak188 het volgende:
Geen echt nieuw speeltje maar heb sinds kort een mes van Wusthoff en dat is toch wel Eredivisie tov messen die ik tot nu toe heb gehad.
Messen die ik gebruikte waren voornamelijk messen van supermarkt spaaracties.
Nu is mijn vraag: zijn die supermarkt messen nog scherp te maken door een slijper of is dat verspilde moeite?
Het is gelukt hoor!quote:Op dinsdag 21 juli 2020 21:44 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik zag net op FB dat iemand deze heeft, een 4 in 1 incl stomen https://www.lg.com/nl/magnetron/lg-MJ3965ACS-magnetron
kost best wel veel?quote:Op dinsdag 28 juli 2020 17:51 schreef THEFXR het volgende:
[..]
dat kost best wel veel, denk dat het mes total loss is, je kan op aliexpress een goedkope drie wegs-doorhaal slijper kopen, dan heb je nog wat aan die messen.
ooh, die prijzen waren vroeger wat hoger, dat valt idd reuze mee, zolang je geen scharen laat slijpenquote:Op dinsdag 28 juli 2020 18:10 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
kost best wel veel?
https://www.hollandseslij(...)f/slijptarieven.html
Koop een slijpsteen en doe het zelf.quote:Op dinsdag 28 juli 2020 17:27 schreef Freak188 het volgende:
Geen echt nieuw speeltje maar heb sinds kort een mes van Wusthoff en dat is toch wel Eredivisie tov messen die ik tot nu toe heb gehad.
Messen die ik gebruikte waren voornamelijk messen van supermarkt spaaracties.
Nu is mijn vraag: zijn die supermarkt messen nog scherp te maken door een slijper of is dat verspilde moeite?
Dat is wel echt iets heel anders dan RVS, ook wat de gebruiksdoeleinden betreft. Plaatstaal is een beetje allround, mits geen zure ingrediënten, RVS is ideaal voor knapperige korstjes. Geef hem wel wat tijd om goed in te branden. Het kan een paar weken gebruik duren voordat hij ideaal werkt, de eerste dagen ga je vooral vloeken.quote:Op maandag 30 november 2020 10:14 schreef FranticDJ het volgende:
[ afbeelding ]
Plaatstalen pan Kijken of ik dit wel prettig vind werken, in tegenstelling tot de RVS koekenpan die ik nu heb.
Ja dat inbranden wil dus (nog steeds) niet lukken. Was een goedkope ibood set van 2. Was er op een gegeven moment zo flauw van dat ik nummer 2 bij een bevriende chef kok heb afgegeven, die praktisch alleen maar met RVS bakt, met de vraag 'wat doe ik mis' en die had hetzelfde resultaat..quote:Op maandag 30 november 2020 15:49 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Dat is wel echt iets heel anders dan RVS, ook wat de gebruiksdoeleinden betreft. Plaatstaal is een beetje allround, mits geen zure ingrediënten, RVS is ideaal voor knapperige korstjes. Geef hem wel wat tijd om goed in te branden. Het kan een paar weken gebruik duren voordat hij ideaal werkt, de eerste dagen ga je vooral vloeken.
Gewoon rustig aan doen, het komt vanzelf wel een keer goed. Het lijkt me dat het materiaal plaatstaal van een dure of goedkope pan niet verschilt. De komende tijd gebruiken voor wat makkelijke dingen die niet snel aanbakken: uien, champignons, worstjes,dat soort dingen. En niet te enthousiast schoon maken. Dan vormt zich de patina vanzelf wel een keer.quote:Op maandag 30 november 2020 15:53 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ja dat inbranden wil dus (nog steeds) niet lukken. Was een goedkope ibood set van 2. Was er op een gegeven moment zo flauw van dat ik nummer 2 bij een bevriende chef kok heb afgegeven, die praktisch alleen maar met RVS bakt, met de vraag 'wat doe ik mis' en die had hetzelfde resultaat..
Ja blijf ze ook gewoon gebruiken hoor de plaatstalen debuyer is 'voor erbij' kijken wat het is. Kijken of ik het fijner vind werken etc.quote:Op maandag 30 november 2020 16:15 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Gewoon rustig aan doen, het komt vanzelf wel een keer goed. Het lijkt me dat het materiaal plaatstaal van een dure of goedkope pan niet verschilt. De komende tijd gebruiken voor wat makkelijke dingen die niet snel aanbakken: uien, champignons, worstjes,dat soort dingen. En niet te enthousiast schoon maken. Dan vormt zich de patina vanzelf wel een keer.
Ik heb er twee, eentje al heel lang, die werkt echt perfect en er is werkelijk niets dat aanbakt. En eentje pas en paar maanden, die moet echt nog verbeteren, tofu of eieren kun je er nog niet met een fatsoenlijk resultaat in maken.
Zo'n deBuyer wil ik ook nog aanschaffen.quote:Op maandag 30 november 2020 10:14 schreef FranticDJ het volgende:
[ afbeelding ]
Plaatstalen pan Kijken of ik dit wel prettig vind werken, in tegenstelling tot de RVS koekenpan die ik nu heb.
En eindelijk een hapjespan:
[ afbeelding ]
Daarnaast nog een berg bakringen (gangmakers incoming ), nieuwe spuitmondjes voor spuitzakken, vlaaivormen etc.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |