SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt..
Verder ook:
• De plek waar je alles kan vragen over de Rotterdamse horeca,diens restaurants,toko's,uitbaters.
• De plek waar je volgens mij het beste,lekkerste en als het kan goedkoopst ook kan eten.
• De plek waar je komt te weten welke restaurants je het beste kan mijden en waarom..
• De plek waar je komt te weten welke belangrijke culinaire evenementen er weer op stapel staan.
Agenda Culinaire Evenementen in Rotterdam:
En wat gebeurd er met wat je dagelijks zoal eet?
Die blijven gewoon in het "Wat eten en drinken we vandaag"topic verschijnen zodat ik nog iets van contact heb met de 'buitenwereld'
Vorige deel:
Het grote "Waar gaan we nu weer eten Iwanius" topic #1 Welcome
Waar?
© Bogue
Krabscharen Noord-Thaise stijl i.c.m.o.a.groene asperges, lichte visbouillon getrokken van krab,witte rijst en natuurlijk een Coke classic!
Zoals de engelsen zouden zeggen: "to die for" gerecht en zo vol van smaak!
SOI3 is natuurlijk al veel eerder bezocht en dit is gewoon een zoveelste bezoek sedert de opening met dit keer wel een heel bijzondere krabschotel!
Cijfer
9 / 10
Daarna even aan de wandel geweest en alvorens huiswaarts werd gekeerd even langs een oude bekende geweest voor zoals dat heet "een 'toetje" in de vorm van:
Waar?
© Hilton Rotterdam.
Tataki van tonijn
Hollandse kazen o.a.de Kobunder, Rade Jutter, Brillat Savarin en Remeker Savarin. En dat i.c.m.helemaal links een glaasje ( of 5) dropshots. Brood niet gegeten.
Cijfer
7+ / 10
[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2015 02:39:14 ]
Wist je dat de vader van Hitler, zijn naam veranderde van zijn moedersnaam Schicklgruber naar Hitler omdat zijn waarschijnlijke vader Hiedler heette Zo gek is het dus niet.quote:Op vrijdag 4 september 2015 03:12 schreef Iwanius het volgende:
Deze prachtige Oostenrijkse wijn met een heldere en sprankelende gele kleur, een geur van rijp wit fruit i.c.m. een mooie kruidigheid van anijs, tijm en blonde tabak, zorgde voor consternatie aan tafel toen de maître bij het inschenken het een "hitler" wijn noemde. Het etiket bracht gelukkig snel verduidelijking.
#themoreyouknowquote:Op woensdag 23 september 2015 02:30 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Wist je dat de vader van Hitler, zijn naam veranderde van zijn moedersnaam Schicklgruber naar Hitler omdat zijn waarschijnlijke vader Hiedler heette Zo gek is het dus niet.
Omdat zijn vader wss hiedler heette noemde hij zichzelf Hitler. Logisch welquote:Op woensdag 23 september 2015 02:30 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Wist je dat de vader van Hitler, zijn naam veranderde van zijn moedersnaam Schicklgruber naar Hitler omdat zijn waarschijnlijke vader Hiedler heette Zo gek is het dus niet.
Idd, zou het zelf niet bedacht hebben, maar klinkt zo wel als een smakelijke combi!quote:
Highstreet hotdog, de rotdog is van Hans Worst.quote:Op woensdag 23 september 2015 09:21 schreef Accursius het volgende:
Geweldige reeks Iwanius, ben je ook al bij die hotdogtent geweest die nu helemaal hip schijnt te zijn in Rotterdam? Rotdog ofzoiets.
Huisgemaakte dropshot dat is lekker ;-) geen zoete meuk maar inderaad meer salmiak achtig.quote:Op woensdag 23 september 2015 12:57 schreef Molo het volgende:
Niet Salmiakki? Dropshot is van die vieze veel te zoete meuk.
De smaak van drop bij kaas is wel lekker ja, in Finland weleens gegeten in combi met gerookt rendiervlees
Dropshot is helemaal geen vieze zoete meuk, het is zelfs een beetje zoutig.quote:Op woensdag 23 september 2015 12:57 schreef Molo het volgende:
Niet Salmiakki? Dropshot is van die vieze veel te zoete meuk.
De smaak van drop bij kaas is wel lekker ja, in Finland weleens gegeten in combi met gerookt rendiervlees
Heel veel prefab dropshot is zoet...quote:Op woensdag 23 september 2015 13:28 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Dropshot is helemaal geen vieze zoete meuk, het is zelfs een beetje zoutig.
Wat is prefab?quote:Op woensdag 23 september 2015 14:52 schreef icloud het volgende:
[..]
Heel veel prefab dropshot is zoet...
Daar valt Dropshot niet onder.quote:
quote:Op woensdag 23 september 2015 15:06 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Daar valt Dropshot niet onder.
Dropshot kun je ook in een fles in de supermarkt kopen, en die is toch echt zoetquote:Op woensdag 23 september 2015 15:06 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Daar valt Dropshot niet onder.
Dan moet je naar de slijter gaan en 20% kopen. Die overigens net als de 14,9% alles behalve zoet is.quote:Op woensdag 23 september 2015 15:07 schreef icloud het volgende:
[..]
[..]
Dropshot kun je ook in een fles in de supermarkt kopen, en die is toch echt zoet
Dan heb jij nog nooit supermarkt dropshot geproefdquote:Op woensdag 23 september 2015 15:27 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Dan moet je naar de slijter gaan en 20% kopen. Die overigens net als de 14,9% alles behalve zoet is.
Nee werkelijk nog nooit 😂quote:Op woensdag 23 september 2015 15:28 schreef icloud het volgende:
[..]
Dan heb jij nog nooit supermarkt dropshot geproefd
Surprise!quote:Op woensdag 23 september 2015 09:21 schreef Accursius het volgende:
Geweldige reeks Iwanius, ben je ook al bij die hotdogtent geweest die nu helemaal hip schijnt te zijn in Rotterdam? Rotdog ofzoiets.
Ik vind het maar een drukke bedoening.quote:Op woensdag 23 september 2015 21:59 schreef Rodulf het volgende:
Dat eten van Thai en Co vind ik wel verdomd goed uitzien.
Een meet en dan Isegrim haar brood kopen.quote:Op woensdag 23 september 2015 22:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ok, ik moet echt een excuus verzinnen om naar Rotterdam te gaan en zo'n dog en een puntzak friet te halen.
Goed ideequote:Op woensdag 23 september 2015 22:06 schreef Soury het volgende:
[..]
Een meet en dan Isegrim haar brood kopen.
Ik ben voor!!quote:Op woensdag 23 september 2015 22:06 schreef Soury het volgende:
[..]
Een meet en dan Isegrim haar brood kopen.
Leuk zal ikquote:Op woensdag 23 september 2015 22:06 schreef Soury het volgende:
[..]
Een meet en dan Isegrim haar brood kopen.
quote:Op vrijdag 25 september 2015 06:59 schreef Aphrodyte het volgende:
Ik mis de ervaring +cijfer van Jamie's Italian?
quote:Inrichting/Opzet
De inrichting van het restaurant/brasserie is bewust zo opgezet omdat het een typisch Rotterdams beeld weergeeft = Haven + metalen + werkstad. Deze zaak is trouwens een franchise en eindverantwoordelijke hiervoor is een oude bekende en wel Willem Tieleman. Wordt vervolgd na 3 Oktober 2015.
quote:
quote:
quote:Op woensdag 23 september 2015 20:54 schreef MissLuna het volgende:
Iwanius, nog nooit bij De Harmonie geweest zie ik? .
Wanneer is dit geweest? Dit is nog de oude setting onder leiding van Sieberen Meerema. Vanwege persoonlijke redenen was ik juist benieuwd naar je ervaring met de huidige chef. .quote:
bij Mezze denk ik ook niet meteen aan patat en shoarma.quote:Op zaterdag 26 september 2015 18:21 schreef minilot het volgende:
Pfoe, vind dat bord mezze bij Obba's er eerlijk gezegd ook wel wat treurig uitzien.
Heb daar een keer aan de bar een bastilla gegeten, die was wel heel okee. Niet geniaal, maar wel lekker.
Gezien mijn eerdere ervaring had ik niet de behoefte opnieuw De Harmonie te gaan uitproberen.quote:Op zaterdag 26 september 2015 15:51 schreef MissLuna het volgende:
Wanneer is dit geweest? Dit is nog de oude setting onder leiding van Sieberen Meerema. Vanwege persoonlijke redenen was ik juist benieuwd naar je ervaring met de huidige chef. .
Nee, ik ben er niet geweest. Misschien CUL collega 'Golfer' die in het Noord-Hollandse vaker vertoeft dan ik, gezien zijn woonplaats.Zou zeggen: Vraag het hem.quote:Op zaterdag 26 september 2015 18:01 schreef Knuck-les het volgende:
Iwanus, toevallig ooit bij No. 1916 geweest in Amsterdam? Hoorde van een kennis dat het erg de moeite waard was en twijfel sindsdien om te gaan.
Genieten en verbazen. Crisis wat een hoeveelheden gaan er doorheen.quote:Op zondag 27 september 2015 14:27 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik kan zo genieten van deze verslagen en foto's.
Ik ging daar een paar maanden terug eten, afgelopen winter en vond dat vies tegen vallen. Vond het echt behoorlijk "niks".quote:
Ik ga zelden in Amsterdam uit eten. Voornamelijk in Haarlem en omgeving.quote:Op zondag 27 september 2015 03:46 schreef Iwanius het volgende:
Nee, ik ben er niet geweest. Misschien CUL collega 'Golfer' die in het Noord-Hollandse vaker vertoeft dan ik, gezien zijn woonplaats.Zou zeggen: Vraag het hem.
Echt? Ben inmiddels twee keer geweest en tot nu toe viel het me echt niet tegen. Wat vond je er 'niks' aan?quote:Op zondag 27 september 2015 14:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik ging daar een paar maanden terug eten, afgelopen winter en vond dat vies tegen vallen. Vond het echt behoorlijk "niks".
Mocht je Lobstershack Louisiana in Haarlem gaan bezoeken, zou ik daar heel graag een verslag van zienquote:Op zondag 27 september 2015 14:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik ga zelden in Amsterdam uit eten. Voornamelijk in Haarlem en omgeving.
Ben ik al geweest voordat ze officieel open gingen. Zie de allereerste beoordeling van ze op Iens. We gaan over een tijdje nog wel een keer als alle kinderziekten eruit zijn.quote:Op maandag 28 september 2015 10:33 schreef robdriessen het volgende:
Mocht je Lobstershack Louisiana in Haarlem gaan bezoeken, zou ik daar heel graag een verslag van zien
"what sausage served with what vegetables and rice" Heerlijk Dutch (niet beledigend bedoeld trouwens, deed me even glimlachen)quote:Op maandag 28 september 2015 12:00 schreef golfer het volgende:
[..]
Ben ik al geweest voordat ze officieel open gingen. Zie de allereerste beoordeling van ze op Iens. We gaan over een tijdje nog wel een keer als alle kinderziekten eruit zijn.
Waar staat datquote:Op maandag 28 september 2015 13:28 schreef DrParanoid het volgende:
"what sausage served with what vegetables and rice" Heerlijk Dutch (niet beledigend bedoeld trouwens, deed me even glimlachen)
Oh..ik heb de Nederlandstalige Iens.quote:Op maandag 28 september 2015 14:26 schreef Isegrim het volgende:
Iens doet aan automatische vertalingen.
Had precies van hetzelfde last bij het opzoeken van Louisiana. Ook snap ik niet dat iens niet beter aan Tripadvisor is gekoppeld ( zelfde eigenaar nu) als je bij Tripadvisor kijkt bij Louisiana Haarlem, dan zijn er nul recensies, geeneens een pagina. Die vertalingen zijn altijd waardeloos, begrijp na het vertalen de helft nooit. Zelfde geld voor andere talen naar het Engels.quote:Op maandag 28 september 2015 14:30 schreef Isegrim het volgende:
Ik zou graag een Iens willen dat recensies in hun oorspronkelijke taal laat zien tenzij ik vraag om vertaling. Maar nee. Op de Nederlandse Iens worden Engelstalige recensies automatisch vertaald naar het Nederlands.
Dan helemaal om te glimlachen google translate <3quote:Op maandag 28 september 2015 14:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh..ik heb de Nederlandstalige Iens.
En dus de originele versies.
Dat dacht ik eigenlijk ook, dat je er noodlesoep kon eten. Wel jammer.quote:Op dinsdag 29 september 2015 23:20 schreef RobinOok het volgende:
Verder heb ik nou juist een hekel aan wokrestaurants omdat je daar zelf je ingredienten bij elkaar moet bedenken. Hallo? Als ik het zelf moet verzinnen kan ik het ook zelf wel in een wok flikkeren. Ik betaal voor de creativiteit van een chef, wat hij bij elkaar bedenkt.
Had trouwens niet eens woks verwacht bij een noodleshop. Voor mij zijn noodles wat een Hollander noodlessoep noemt. Nat dus. Maar goed, blijkbaar is het een meer een bamiwinkel?
Nah, hoe dan ook, mij trekt het niet. Geloof niet dat het iets voor mij is. Dus ik ga niet.
Winkel voor kaaskoppen die oeh en ah kunnen roepen bij zoveel exotisch.
[/zuremoppermodus]
Daar ben ik onlangs geweest :-). Ik was wel met iemand met een sesamallergie ( , heul onhandig, met zo'n Aziatische keuken), dus ik heb lang niet alles (exact) hetzelfde geproefd zoals het op de kaart staat, maar kort oordeel:quote:Op dinsdag 29 september 2015 23:36 schreef golfer het volgende:
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de recent geopende Ron Gastobar Oriental.Die kreeg in Het Parool een prima recensie.
Nee. M'n vriend heeft het zo uitgekiend dat 'ie allergisch is voor schaal- en schelpdieren en sesam en de Aziatische keuken z'n lievelings is. Natuurlijk wel allergieremmers mee (hij heeft niet zo'n heftige allergie dat 't binnen 5 minuten ziekenhuistijd is), en het restaurant geïnformeerd. (ook met de opmerking erbij dat als zij het te risky vonden of er écht niks beschikbaar was, dat geen probleem was...). Gingen ze supergoed mee om, props daarvoorquote:Op woensdag 30 september 2015 19:21 schreef Isegrim het volgende:
Ja, sesamallergie icm Aziatisch is niet handig nee.
Klinkt goed. Binnenkort dus maar eens kijken of we die een keertje kunnen bezoeken.quote:Op woensdag 30 september 2015 19:14 schreef NoralyZ het volgende:
Daar ben ik onlangs geweest :-). Ik was wel met iemand met een sesamallergie ( , heul onhandig, met zo'n Aziatische keuken), dus ik heb lang niet alles (exact) hetzelfde geproefd zoals het op de kaart staat, maar kort oordeel:
Eet de dim sums! Die zijn fantastisch. Met name die met ossenstaart en foie gras. Evenals de black angus beef met sriracha-mayonaise . De rest was goed, maar voorgaande sprong er echt uit. Ik had ook nog het surprise-ei als toetje, die was wel OK, maar zo heftig van smaak dat ik je eigenlijk zou aanraden om 'm over te slaan en wat anders te kiezen (of af te sluiten met een cocktail). Over de cocktails: die zijn prima, vooral de 'oriental G&T' met citroengrassiroop was lekker.
Bediening is relaxed en netjes, weet hoe het hoort maar maakt ook een babbeltje. De inrichting is mooi, de mensen die er komen lopen uiteen van schreeuwerige kunstenaar tot oud-zuidmama met kindjes.
Minstens 10 jaar nog wel? Ze bestaan pas sinds 2008quote:Op vrijdag 2 oktober 2015 02:12 schreef Iwanius het volgende:
Niet op FOK! i.i.g.
Ik ben er in een ver verleden weleens binnengeweest en dan praten we over minstens 10 jaar geleden toen het ook zo allemaal paars aandeed. Vond het altijd een beetje een simpele bar/bistro dat ook een beetje wil meeliften op de hausse van "sjiek/hip"zijn. ( = lounge achtige uitstraling) Beetje wat Wijnbar Janssen en van Dijk in Rotterdam doet. Ik weet ook niet (denk haast van niet) of ik de foto's van toen nog heb. Ik heb er sowieso niet gegeten. Dat weet ik wel voor 100% zeker.
Maar ik begrijp RobinOok dat jij er wel geweest bent? En genoten?
Ja...het is inderdaad meer een 'bami' winkel waar je ook een bowl met soep/bouillon-noodle combinatie kan krijgen. Ik denk dat dat meer de juiste omschrijving is want zag heel weinig mensen wat wij dan noemen 'soepbowls' nemen en meer de bami-achtige bowls.quote:Op dinsdag 29 september 2015 23:20 schreef RobinOok het volgende:
Verder heb ik nou juist een hekel aan wokrestaurants omdat je daar zelf je ingredienten bij elkaar moet bedenken. Hallo? Als ik het zelf moet verzinnen kan ik het ook zelf wel in een wok flikkeren. Ik betaal voor de creativiteit van een chef, wat hij bij elkaar bedenkt.
Had trouwens niet eens woks verwacht bij een noodleshop. Voor mij zijn noodles wat een Hollander noodlessoep noemt. Nat dus. Maar goed, blijkbaar is het meer een bamiwinkel?
Nou...daar heb je zeker een punt want ik zie ook niet elke dag zoals in Çhina town (alias De Kruiskade) massaal Aziaten hier naar toe trekken om even lekker te kunnen eten. Het is meer voor eventuele scholieren uit omliggende scholen of mensen die er in de buurt werken om hier even langs te gaan en dan meestal van autochtone afkomst. De klandizie die ik zag was ook meestal van het slag dat snel onder de indruk is van dit soort toko's.quote:Nah, hoe dan ook, mij trekt het niet. Geloof niet dat het iets voor mij is. Dus ik ga niet.
Winkel voor kaaskoppen die oeh en ah kunnen roepen bij zoveel exotisch.
Voor veel mensen is eten iets wat elke dag moet gebeuren om in leven te blijven. Maar je hebt ook mensen voor wie het een soort hobby is, waarbij alles er op en er aan hoort. Dat gaat niet om geld.quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 14:10 schreef rmrt2010 het volgende:
Poeh wat een geld wordt daar weer doorheen gejaagd.
quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 14:21 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik kan hier zo van genieten om dit alleen al te lezen en te bekijken.
Waarom nou weer zo?quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 14:10 schreef rmrt2010 het volgende:
Poeh wat een geld wordt daar weer doorheen gejaagd.
Ik lees het niet als negatieve opmerking hoor .quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 15:01 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Waarom nou weer zo?
De een geeft z'n geld uit aan kleding, de ander aan een vakantie en ga zo maar door.
.quote:Ik heb er het geld niet voor over (noch de puf voor! ) om zowat elke dag uit eten te gaan, maar ik vind Iwanius' ervaringen wel erg leuk altijd om te lezen
In combinatie met de smiley, vind ik zijn post niet erg positief overkomen. Maar hopelijk heb ik het mis .quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 15:04 schreef µ het volgende:
[..]
Ik lees het niet als negatieve opmerking hoor .
Ik vind het ronduit fascinerend om het te lezen. Ik kan het me absoluut niet veroorlovenquote:Op zaterdag 3 oktober 2015 15:01 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Waarom nou weer zo?
De een geeft z'n geld uit aan kleding, de ander aan een vakantie en ga zo maar door.
Ik heb er het geld niet voor over (noch de puf voor! ) om zowat elke dag uit eten te gaan, maar ik vind Iwanius' ervaringen wel erg leuk altijd om te lezen
Ik ook . Fantastisch lees- en kijkVOERquote:Op zaterdag 3 oktober 2015 17:28 schreef PaarsBeestje het volgende:
[..]
Ik vind het ronduit fascinerend om het te lezen. Ik kan het me absoluut niet veroorloven
Ik vind het gewoon heel veel geld om er doorheen te jagen als je het gemiddelde bestedingspatroon op FOK! een beetje kent, of voor mij part Nederland. Bedoel we praten niet over een paar tientjes wat Iwanius er doorheen jaagt maar gewoon een duizendje of anderhalf,misschien 2 per keer. Dat is de man heul veul geld en daarmee zou je bij wijze van een mooi horloge of een leuke vakantie van kunnen houden.quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 15:01 schreef KillerBee4ever het volgende:
Waarom nou weer zo?
De een geeft z'n geld uit aan kleding, de ander aan een vakantie en ga zo maar door.
Ik heb er het geld niet voor over (noch de puf voor! ) om zowat elke dag uit eten te gaan, maar ik vind Iwanius' ervaringen wel erg leuk altijd om te lezen
Heerlijke linkse reactie ditquote:Op dinsdag 6 oktober 2015 15:39 schreef rmrt2010 het volgende:
[..]
Ik vind het gewoon heel veel geld om er doorheen te jagen als je het gemiddelde bestedingspatroon op FOK! een beetje kent, of voor mij part Nederland. Bedoel we praten niet over een paar tientjes wat Iwanius er doorheen jaagt maar gewoon een duizendje of anderhalf,misschien 2 per keer. Dat is de man heul veul geld en daarmee zou je bij wijze van een mooi horloge of een leuke vakantie van kunnen houden.
Nog beter. Extra donatie aan een goed doel zoals de vluchtelingen.
Grapje mag ik hopen?quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 15:39 schreef rmrt2010 het volgende:
[..]
Ik vind het gewoon heel veel geld om er doorheen te jagen als je het gemiddelde bestedingspatroon op FOK! een beetje kent, of voor mij part Nederland. Bedoel we praten niet over een paar tientjes wat Iwanius er doorheen jaagt maar gewoon een duizendje of anderhalf,misschien 2 per keer. Dat is de man heul veul geld en daarmee zou je bij wijze van een mooi horloge of een leuke vakantie van kunnen houden.
Nog beter. Extra donatie aan een goed doel zoals de vluchtelingen.
Boeiend.quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 15:39 schreef rmrt2010 het volgende:
[..]
Ik vind het gewoon heel veel geld om er doorheen te jagen als je het gemiddelde bestedingspatroon op FOK! een beetje kent, of voor mij part Nederland. Bedoel we praten niet over een paar tientjes wat Iwanius er doorheen jaagt maar gewoon een duizendje of anderhalf,misschien 2 per keer. Dat is de man heul veul geld en daarmee zou je bij wijze van een mooi horloge of een leuke vakantie van kunnen houden.
Nog beter. Extra donatie aan een goed doel zoals de vluchtelingen.
Misschien tijd voor een disclaimer op dit topic? aangezien het om de zoveel posts raak is met opmerkingen die eigenlijk niet over het eten zelf gaan.quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 15:39 schreef rmrt2010 het volgende:
[..]
Ik vind het gewoon heel veel geld om er doorheen te jagen als je het gemiddelde bestedingspatroon op FOK! een beetje kent, of voor mij part Nederland. Bedoel we praten niet over een paar tientjes wat Iwanius er doorheen jaagt maar gewoon een duizendje of anderhalf,misschien 2 per keer. Dat is de man heul veul geld en daarmee zou je bij wijze van een mooi horloge of een leuke vakantie van kunnen houden.
Nog beter. Extra donatie aan een goed doel zoals de vluchtelingen.
Hou jij je maar met je eigen financien bezig vrind. Wij gaan toch ook niet suggereren wat jij met je geld moet doen?quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 15:39 schreef rmrt2010 het volgende:
[..]
Ik vind het gewoon heel veel geld om er doorheen te jagen als je het gemiddelde bestedingspatroon op FOK! een beetje kent, of voor mij part Nederland. Bedoel we praten niet over een paar tientjes wat Iwanius er doorheen jaagt maar gewoon een duizendje of anderhalf,misschien 2 per keer. Dat is de man heul veul geld en daarmee zou je bij wijze van een mooi horloge of een leuke vakantie van kunnen houden.
Nog beter. Extra donatie aan een goed doel zoals de vluchtelingen.
ik heb het lang niet zo ruim als Iwa, maar heb het helemaal niet slecht. Je reactie slaat als een linkse slappe lul op een drumstel natuurlijk, als je echt een voorbeeld wilt; google eens op bill gates, wat hij uitgeeft aan filantropie, en wat hij daarnaast overhoud (uit proportie, maar dat is jouw reactie ook zonder verdere kennis).quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 15:39 schreef rmrt2010 het volgende:
[..]
Ik vind het gewoon heel veel geld om er doorheen te jagen als je het gemiddelde bestedingspatroon op FOK! een beetje kent, of voor mij part Nederland. Bedoel we praten niet over een paar tientjes wat Iwanius er doorheen jaagt maar gewoon een duizendje of anderhalf,misschien 2 per keer. Dat is de man heul veul geld en daarmee zou je bij wijze van een mooi horloge of een leuke vakantie van kunnen houden.
Nog beter. Extra donatie aan een goed doel zoals de vluchtelingen.
Jaloers Toch baas man, een rug neerklappen voor een etentje en die klokjes en vakanties zal hij allemaal ook wel doen he. Als je eenmaal zulke bedragen uitgeeft aan eten dan kunnen dat soort dingen ook gewoon.quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 15:39 schreef rmrt2010 het volgende:
[..]
Ik vind het gewoon heel veel geld om er doorheen te jagen als je het gemiddelde bestedingspatroon op FOK! een beetje kent, of voor mij part Nederland. Bedoel we praten niet over een paar tientjes wat Iwanius er doorheen jaagt maar gewoon een duizendje of anderhalf,misschien 2 per keer. Dat is de man heul veul geld en daarmee zou je bij wijze van een mooi horloge of een leuke vakantie van kunnen houden.
Nog beter. Extra donatie aan een goed doel zoals de vluchtelingen.
Tante Ivy. Mooi mens, prachtige familie.quote:Op dinsdag 29 september 2015 13:53 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Een trotse moeder en met wie ik een leuk weerzien had.
Toch niet de neef wiens naam met een H begint?quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 17:30 schreef Copycat het volgende:
[..]
Tante Ivy. Mooi mens, prachtige familie.
(Ik ken Francois van toen het nog een klein Franske was. Ik had zo'n drie jaar een relatie met zijn neef, mijn eerste grote liefde en nog steeds een grote plek in m'n hart)
Nee. Een R.quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 17:31 schreef bloodymary1 het volgende:
Toch niet de neef wiens naam met een H begint?
Heel erg bedankt! Angelo Betti zijn we al eens geweest, die pizza's waren lekker! De andere gaan we uitproberen.quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 19:51 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Schiedamse Vest 40, 3011 BA Rotterdam Tel: 010 280 0812
[ afbeelding ]
Very Italian Pizza (Rotterdam)Blaak 3,3011 GA Rotterdam,Tel:010 404 82 88
Alternatief:
[ afbeelding ]
La Pizza,Scheepstimmermanslaan 21(Vaste Land) 3016 AD Rotterdam, Tel: 010 241 77 97
[ afbeelding ]
Angelo Betti,Schiekade 6a,3032 AJ Rotterdam,
Tel:010 465 8174
quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 16:21 schreef wenfer2 het volgende:
[..]
Hou jij je maar met je eigen financien bezig vrind. Wij gaan toch ook niet suggereren wat jij met je geld moet doen?
VIP? Seriously? .quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 19:51 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Schiedamse Vest 40, 3011 BA Rotterdam Tel: 010 280 0812
[ afbeelding ]
Very Italian Pizza (Rotterdam)Blaak 3,3011 GA Rotterdam,Tel:010 404 82 88
Alternatief:
[ afbeelding ]
La Pizza,Scheepstimmermanslaan 21(Vaste Land) 3016 AD Rotterdam, Tel: 010 241 77 97
[ afbeelding ]
Angelo Betti,Schiekade 6a,3032 AJ Rotterdam,
Tel:010 465 8174
Het is (en zal het nog wel even zijn) nog steeds na 3 oktoberquote:Op woensdag 7 oktober 2015 04:08 schreef MiestOr het volgende:
Ik meende te lezen dat er na 3 oktober een update kwam mbt Jamie'schuur in de "puntenslijper"
True that maar hoopte op een revieuw van onze Iwaniusquote:Op woensdag 7 oktober 2015 08:13 schreef DrParanoid het volgende:
[..]
Het is (en zal het nog wel even zijn) nog steeds na 3 oktober
Jamie mag de borst wel nat maken dan, hij kan beter zelf even in de keuken gaan staan wanneer Iwanius langskomt. Was er laatst ook geen akkefietje met Jamie die een stuk van de fooi van het personeel afroomde? http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151001_01897196. Volgens de uitleg wel om het goed te verdelen.quote:Op woensdag 7 oktober 2015 16:09 schreef MiestOr het volgende:
[..]
True that maar hoopte op een revieuw van onze Iwanius
Word veel gedaan hoor en op zich mee eens, als de lonen van de keuken + de lonen van voor redelijk in dezelfde lijn liggen hoort de keuken ook fooi mee te krijgen.quote:Op woensdag 7 oktober 2015 16:20 schreef mytec het volgende:
[..]
Jamie mag de borst wel nat maken dan, hij kan beter zelf even in de keuken gaan staan wanneer Iwanius langskomt. Was er laatst ook geen akkefietje met Jamie die een stuk van de fooi van het personeel afroomde? http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151001_01897196. Volgens de uitleg wel om het goed te verdelen.
Er is een fokker in CUL (weet niet meer wie) maar die zou er heen gaan. Stond volgens mij in 1 van de vorige 2 of 3 SC van CUL. Misschien dat zij haar ervaringen alvast kan neerpennen.quote:Op woensdag 7 oktober 2015 04:08 schreef MiestOr het volgende:
Ik meende te lezen dat er na 3 oktober een update kwam mbt Jamie'schuur in de "puntenslijper"
Als je dit verslag in het AD al leest dan begrijp je misschien wel beter waarom ik niet naar de Pers-uitnodiging ben gegaan gewoon omdat altijd verwacht wordt dat er hosana wordt gedaan over wat men je voorschotelt. En aangezien 99% vd genodigden die of blogger is of van de reguliere Pers en dit alleen maar als een uitgelezen kans ziet om weer lekker gratis te kunnen eten ( het journaille gaat meestal niet op eigen kosten 'duur'- hip eten) ,neem ik al die meningen zelden tot nooit serieus omdat men zich laat voederen voor een positief stukje schrijven. En als men dat niet zou doen dan wordt men vaak niet meer uitgenodigd en dat wil men dan ook niet,dus wordt er altijd positief geschreven,ook als het heel slecht is.quote:Op woensdag 7 oktober 2015 08:13 schreef DrParanoid het volgende:
Het is (en zal het nog wel even zijn) nog steeds na 3 oktober
Ik lees eigenlijk maar weinig recensies buiten wat hier op Fok! wordt geschreven en ik ken eigenlijk alleen naar de stukjes van Hermes&Co in Dagblad van het Noorden. Die betalen altijd en schrijven ook gewoon op als het niet goed was. Maar dat is dus best uniek?quote:Op woensdag 7 oktober 2015 23:44 schreef Iwanius het volgende:
En aangezien 99% vd genodigden die of blogger is of van de reguliere Pers en dit alleen maar als een uitgelezen kans ziet om weer lekker gratis te kunnen eten ( het journaille gaat meestal niet op eigen kosten 'duur'- hip eten) ,neem ik al die meningen zelden tot nooit serieus omdat men zich laat voederen voor een positief stukje schrijven. En als men dat niet zou doen dan wordt men vaak niet meer uitgenodigd en dat wil men dan ook niet,dus wordt er altijd positief geschreven,ook als het heel slecht is.
Nee,menselijk.quote:
Ben je een vriendje van hem dat je het zo roerend eens bent met zijn geldsmijterij?quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 16:34 schreef DrParanoid het volgende:
ik heb het lang niet zo ruim als Iwa, maar heb het helemaal niet slecht. Je reactie slaat als een linkse slappe lul op een drumstel natuurlijk, als je echt een voorbeeld wilt; google eens op bill gates, wat hij uitgeeft aan filantropie, en wat hij daarnaast overhoud (uit proportie, maar dat is jouw reactie ook zonder verdere kennis).
Iwa doet wat hij wilt met z'n geld, heeft er naar alle waarschijnlijkheid hard genoeg voor gewerkt (of genoeg geluk mee gehad) en het is zijn eigendom. Hell, met die bedragen kun je EN elke avond zo uit eten EN zo'n horloge kopen EN op luxe vakantie EN een donatie doen, weet jij veel
Meesterlijk topic nog steeds, met een topic heerser die een topsmaak heeft, uitmuntende humor, een dikke huid en (in die keren dat ik hem over PM / DM gesproken heb) een erg nette man is die de wereld om hem heen ook waardeert.
het erge is dat deze reacties mijn idee over jou bevestigen, gefeliciteerdquote:Op donderdag 8 oktober 2015 17:43 schreef rmrt2010 het volgende:
[..]
Nee,menselijk.
[..]
Ben je een vriendje van hem dat je het zo roerend eens bent met zijn geldsmijterij?
en maar door blijven zeuren stop met volgen en open je eigen topic over hoe walgelijk het allemaal isquote:Op donderdag 8 oktober 2015 17:43 schreef rmrt2010 het volgende:
[..]
Nee,menselijk.
[..]
Ben je een vriendje van hem dat je het zo roerend eens bent met zijn geldsmijterij?
Nee, linkschquote:
Wat geeft jouw het recht om zo te oordelen over dat iemand geld uitgeeft aan (één van) zijn passies. Iwanius hoeft zich daar echt niet over te verantwoorden naar iemand toe. Je reactie is juist onmenselijk, want je gunt blijkbaar iemand anders het licht in de ogen niet.quote:Op donderdag 8 oktober 2015 17:43 schreef rmrt2010 het volgende:
[..]
Nee,menselijk.
[..]
Ben je een vriendje van hem dat je het zo roerend eens bent met zijn geldsmijterij?
C'est moi. Ik kom er net vandaan. Ik zat aan tafel met Gennaro Contaldo, dat was sowieso erg tof. Ik heb meerdere voorgerechten kunnen proeven. Daarvan zijn de Italiaanse nacho's, inktvis en de bruschetta met wilde paddenstoelen en ricotta aanraders.quote:Op woensdag 7 oktober 2015 23:44 schreef Iwanius het volgende:
Er is een fokker in CUL (weet niet meer wie) maar die zou er heen gaan. Stond volgens mij in 1 van de vorige 2 of 3 SC van CUL. Misschien dat zij haar ervaringen alvast kan neerpennen.
Klinkt goed! vooral de inktvis en bruschetta met wilde paddestoel gaan er prima in! Heb me al een keer goed gevuld aan dat soort bruschetta's en die zijn toch wel erg lekker. Wat voor inktvis? gefrituurde ringen/ stukjes als salade? allemaal lekker trouwens mits ze vers en niet taai zijn (wat ik hier niet verwacht).quote:Op donderdag 8 oktober 2015 23:28 schreef Myraela het volgende:
[..]
C'est moi. Ik kom er net vandaan. Ik zat aan tafel met Gennaro Contaldo, dat was sowieso erg tof. Ik heb meerdere voorgerechten kunnen proeven. Daarvan zijn de Italiaanse nacho's, inktvis en de bruschetta met wilde paddenstoelen en ricotta aanraders.
Als hoofdgerecht had ik de "Chicken al Mattone". Kip in romige paddenstoelensaus. Zou het zo nog een keer bestellen. Gewoon degelijk goed eten, maar geen echte "wow". De patat met rozemarijn en knoflook vond ik een kleine tegenvaller, zou ik achteraf gezien liever zonder kruiden hebben.
Qua desserts vond ik de cheesecake en de brownie helemaal geweldig. Maarja, cheesecake of een overdosis aan chocolade gaat bij mij niet snel fout.
Ik ga er in ieder geval nog een keertje heen om ook de pasta te proberen.
*jaloers* had de uitnodiging gehad, maar kon niet op die dagen. Gennaro ook gesproken? Ik las al goede verhalen over het eten en nog meer over de bediening.quote:Op donderdag 8 oktober 2015 23:28 schreef Myraela het volgende:
[..]
C'est moi. Ik kom er net vandaan. Ik zat aan tafel met Gennaro Contaldo, dat was sowieso erg tof. Ik heb meerdere voorgerechten kunnen proeven. Daarvan zijn de Italiaanse nacho's, inktvis en de bruschetta met wilde paddenstoelen en ricotta aanraders.
Als hoofdgerecht had ik de "Chicken al Mattone". Kip in romige paddenstoelensaus. Zou het zo nog een keer bestellen. Gewoon degelijk goed eten, maar geen echte "wow". De patat met rozemarijn en knoflook vond ik een kleine tegenvaller, zou ik achteraf gezien liever zonder kruiden hebben.
Qua desserts vond ik de cheesecake en de brownie helemaal geweldig. Maarja, cheesecake of een overdosis aan chocolade gaat bij mij niet snel fout.
Ik ga er in ieder geval nog een keertje heen om ook de pasta te proberen.
Het is/was een zalig bord en die visjes waren niet zo groot. Geen formaat karper als je dat bedoelt.quote:Op donderdag 8 oktober 2015 22:27 schreef mytec het volgende:
Die visjes zien er wel erg lekker uit! lijkt me ook een best bord of zijn het niet zulke hele grote vissen?
Oke. Klink niet onaardig en hoopvol. Heb je nog foto's kunnen maken of moeten we het met wat je net neerpende doen.(ook goed hoor)quote:Op donderdag 8 oktober 2015 23:28 schreef Myraela het volgende:
C'est moi. Ik kom er net vandaan. Ik zat aan tafel met Gennaro Contaldo, dat was sowieso erg tof. Ik heb meerdere voorgerechten kunnen proeven. Daarvan zijn de Italiaanse nacho's, inktvis en de bruschetta met wilde paddenstoelen en ricotta aanraders.
Als hoofdgerecht had ik de "Chicken al Mattone". Kip in romige paddenstoelensaus. Zou het zo nog een keer bestellen. Gewoon degelijk goed eten, maar geen echte "wow". De patat met rozemarijn en knoflook vond ik een kleine tegenvaller, zou ik achteraf gezien liever zonder kruiden hebben.
Qua desserts vond ik de cheesecake en de brownie helemaal geweldig. Maarja, cheesecake of een overdosis aan chocolade gaat bij mij niet snel fout.
Ik ga er in ieder geval nog een keertje heen om ook de pasta te proberen.
Gefrituurde stukjes met een knoflook mayonaise.quote:Op donderdag 8 oktober 2015 23:35 schreef mytec het volgende:
Klinkt goed! vooral de inktvis en bruschetta met wilde paddestoel gaan er prima in! Heb me al een keer goed gevuld aan dat soort bruschetta's en die zijn toch wel erg lekker. Wat voor inktvis? gefrituurde ringen/ stukjes als salade? allemaal lekker trouwens mits ze vers en niet taai zijn (wat ik hier niet verwacht).
Patat vind ik meestal niet zo super, uitzonderingen daargelaten.
Zonde!quote:Op vrijdag 9 oktober 2015 00:39 schreef n0a het volgende:
*jaloers* had de uitnodiging gehad, maar kon niet op die dagen. Gennaro ook gesproken? Ik las al goede verhalen over het eten en nog meer over de bediening.
Helaas was het echt veel te donker om fatsoenlijke foto's van het eten te maken. Ik had eigenlijk nog een foto vanuit de binnenkomst van de markthal willen maken. Super sfeervol. Maar wij zaten boven.quote:Op vrijdag 9 oktober 2015 02:58 schreef Iwanius het volgende:
Oke. Klink niet onaardig en hoopvol. Heb je nog foto's kunnen maken of moeten we het met wat je net neerpende doen.(ook goed hoor)
De skihut? hoe besluit je daar zo je avond te willen eindigen?quote:Daarna als oude lul nog even heel fout bezig geweest door te bezoeken:
jeugdsentiment?
Het was mij een avondje wel.
Besluiten? Zoiets overkomt jequote:Op zaterdag 10 oktober 2015 10:33 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
De skihut? hoe besluit je daar zo je avond te willen eindigen?
Sta nu 'live'in de Markthal bij die nieuwe toko van die Jamie Oliver enne er komt maar geen vervolg hierop want de dames zaten zoals ze zeiden "vol". Mijn reet!quote:Op donderdag 24 september 2015 22:56 schreef Iwanius het volgende:
Niet de gehypte Buik van... heeft de eerste beelden van Jamie Oliver's nieuwe zaak in de Rotterdamse Markthal maar gewoon FOK!' culinair!
Waar?
]
De buitenkant van Jamie's Italian restaurant.
Het grote venster rechts naast de deur die moeilijk is te zien en te vinden als deze dicht is.
© Jamie's Italian Franchise menu.[/sub]
De meisjes van de toekomstige bediening die wachten op instructies aan de bar.
Genoeg hammen voor toekomstige klandizie.
Rechts wanneer je binnenkomt de eetruimte op de begane grond en waar tevens het grote venster is om naar buiten te kijken.
Achterin in de eetruimte een tegelwand met Rotterdamse leuzen en rechts een kleine extra ruimte voor personeel.
Speciaal voor de kinderen als die komen eten deze buttons.
Inrichting/Opzet
De inrichting van het restaurant/brasserie is bewust zo opgezet omdat het een typisch Rotterdams beeld weergeeft = Haven + metalen + werkstad. Deze zaak is trouwens een franchise en eindverantwoordelijke hiervoor is een oude bekende en wel Willem Tieleman. Wordt vervolgd na 3 Oktober 2015.
Precies. Denk ik ook, als ze over reserveren beginnen lijkt met dat het meest voor de hand liggends.quote:
En ze smaakten...quote:
Liep er langs,enige plek waar nog iets van gezelligheid was dus wandel je er binnen.quote:Op zaterdag 10 oktober 2015 10:33 schreef NoralyZ het volgende:
De skihut? hoe besluit je daar zo je avond te willen eindigen?
Nee, buiten waren er tafeltjes neergezet zoals je ook op die foto kon zien en die waren gewoon leeg maar niet gebruikt vanwege dat men niet buiten serveert,wel genoeg personeel had maar het een bedrijfspolicy besluit was.quote:
Zou dat soms ook het geval zijn met die tent van Jamie Oliver?quote:Op zaterdag 10 oktober 2015 18:39 schreef icloud het volgende:
Er mag buiten NIEt geserveerd worden, de ondernemer heeft daarover geen akkoord bereikt met de verhuurder, die dit buitensetje liever ziet verdwijnen.
Dat dus. Niet alles (of iedereen) is te koop.quote:Op zaterdag 10 oktober 2015 16:55 schreef Myraela het volgende:
"Plus dat als ik een gast krijg die aangeeft alle gerechten van mijn kaart uit te willen proberen dan is dat meer dan wat een gemiddelde klant komt besteden en flink geld."
Het zou pas echt bullshit zijn als ze je dan ineens wel laten zitten.
Ik denk dat het juist slaat op die tent.quote:Op zaterdag 10 oktober 2015 19:26 schreef silverhill het volgende:
[..]
Zou dat soms ook het geval zijn met die tent van Jamie Oliver?
Dit is specifiek het geval voor de oliver tent, van andere tenten weet ik het niet.quote:Op zaterdag 10 oktober 2015 19:26 schreef silverhill het volgende:
[..]
Zou dat soms ook het geval zijn met die tent van Jamie Oliver?
Corio is nu eenmaal een arrogante partijquote:Op zaterdag 10 oktober 2015 21:04 schreef mytec het volgende:
Een tent met nepplekken buiten is mij veelste franchise achtig. De klant zou koning moeten zijn, en als er binnen nog veel leeg is dan kan het aan de capaciteit van de keuken niet liggen.
ow god, wat een horken zijn dat zeg. Eigenaar van HoogCatharijne in Utrecht en die doen er werkelijk waar echt alles aan om al het publiek via HC naar buiten te krijgen. Zo komt er bij het nieuwe station een extra oversteek, en nu zijn ze een rechtzaak gestart om ervoor te zorgen dat er geen verbinding komt van de perrons richting die brug. Klootzakkenquote:Op zaterdag 10 oktober 2015 23:00 schreef icloud het volgende:
[..]
Corio is nu eenmaal een arrogante partij
Ik had niet het idee om mensen ergens van te overtuigen. Gaf alleen mijn mening over het vele geld dat over de balk wordt gesmeten door iemand.quote:Op donderdag 8 oktober 2015 18:25 schreef DrParanoid het volgende:
het erge is dat deze reacties mijn idee over jou bevestigen, gefeliciteerd
Ik heb niet eens zo een ding van Apple en ben ook niet van plan een te kopen want die dingen zijn ook belachelijk duur. Heb een Nokia 1661 en die doet alles wat ik nodig heb en dat is bellen!quote:Op donderdag 8 oktober 2015 19:15 schreef derLudolf het volgende:
Nee, linksch
Jij staat misschien morgen wel in de rij voor een iPhone 6s. Dan gaan weer toch ook niet zeggen dat je een Moto G moet kopen en ¤500 moet overmaken naar de voedselbank?
Nou,nou,ik gaf alleen maar mijn mening en heb hiermee zo te zien een zeer punt aangeraakt want er wordt behoorlijk fel gereageerd op een doodnormale mening.quote:Op donderdag 8 oktober 2015 22:42 schreef Blik het volgende:
Wat geeft jouw het recht om zo te oordelen over dat iemand geld uitgeeft aan (één van) zijn passies. Iwanius hoeft zich daar echt niet over te verantwoorden naar iemand toe. Je reactie is juist onmenselijk, want je gunt blijkbaar iemand anders het licht in de ogen niet.
Wat loop jij te zeiken zeg Je hebt geen flauw idee van zijn inkomsten en uitgaven, en je mening was ondertussen ook wel duidelijk.quote:Op donderdag 15 oktober 2015 15:13 schreef rmrt2010 het volgende:
[..]
Ik had niet het idee om mensen ergens van te overtuigen. Gaf alleen mijn mening over het vele geld dat over de balk wordt gesmeten door iemand.
[..]
Ik heb niet eens zo een ding van Apple en ben ook niet van plan een te kopen want die dingen zijn ook belachelijk duur. Heb een Nokia 1661 en die doet alles wat ik nodig heb en dat is bellen!
[..]
Nou,nou,ik gaf alleen maar mijn mening en heb hiermee zo te zien een zeer punt aangeraakt want er wordt behoorlijk fel gereageerd op een doodnormale mening.
Ik blijf het niet normaal vinden dat iemand voor honderden euro's eet en drinkt. Ik ken dat wereldje van zoveel geld niet en eerlijkheidshalve is mij altijd aangeleerd dat je met geld zuinig moet zijn en als je zoveel hebt, dit ook aan andere zaken kan spenderen die er niet alleen maar zijn om je eigen welgesteldheid nog verder te verhogen.
Ik had dus als ik zoveel geld aan eten en drinken kan spenderen ook wat weggegeven aan goede doelen en daarmee de sier gemaakt zodat men ziet wat voor goed mens je bent. Delen is wat een maatschappij divers en rijk maakt. Niet alleen Ikke-ikke-ikke 1%!
En dat restaurant zorgt voor werk voor veel mensen van dat inkomen, helemaal goed imhoquote:Op donderdag 15 oktober 2015 15:24 schreef bloodymary1 het volgende:
Over de balk gooien???? Het gaat hier over lekker en goed eten en drinken. Dat is alles behalve geld over de balk gooien....
Ik vind Iwanius ook een idioot, maar jij bent gewoon een linkse lul. Lever je stomme Nokia in en geef dat aan de vluchtelingen ofzo.quote:Op donderdag 15 oktober 2015 15:13 schreef rmrt2010 het volgende:
[..]
Ik had niet het idee om mensen ergens van te overtuigen. Gaf alleen mijn mening over het vele geld dat over de balk wordt gesmeten door iemand.
[..]
Ik heb niet eens zo een ding van Apple en ben ook niet van plan een te kopen want die dingen zijn ook belachelijk duur. Heb een Nokia 1661 en die doet alles wat ik nodig heb en dat is bellen!
[..]
Nou,nou,ik gaf alleen maar mijn mening en heb hiermee zo te zien een zeer punt aangeraakt want er wordt behoorlijk fel gereageerd op een doodnormale mening.
Ik blijf het niet normaal vinden dat iemand voor honderden euro's eet en drinkt. Ik ken dat wereldje van zoveel geld niet en eerlijkheidshalve is mij altijd aangeleerd dat je met geld zuinig moet zijn en als je zoveel hebt, dit ook aan andere zaken kan spenderen die er niet alleen maar zijn om je eigen welgesteldheid nog verder te verhogen.
Ik had dus als ik zoveel geld aan eten en drinken kan spenderen ook wat weggegeven aan goede doelen en daarmee de sier gemaakt zodat men ziet wat voor goed mens je bent. Delen is wat een maatschappij divers en rijk maakt. Niet alleen Ikke-ikke-ikke 1%!
Terwijl ik juist mensen die de sier maken met wat ze allemaal geven aan goede doelen zum kotsen vind. Hou dat lekker privé en ga jezelf daar niet mee zitten verheerlijken, alsjeblieft zeg. Juist dat is ikke-ikke-ikke.quote:Op donderdag 15 oktober 2015 15:13 schreef rmrt2010 het volgende:
Ik had dus als ik zoveel geld aan eten en drinken kan spenderen ook wat weggegeven aan goede doelen en daarmee de sier gemaakt zodat men ziet wat voor goed mens je bent. Delen is wat een maatschappij divers en rijk maakt. Niet alleen Ikke-ikke-ikke 1%!
En het restaurant koopt weer in bij de verschillende leveranciers, die ook weer voor veel werk zorgen. Verrek zelfs transport bedrijven worden er beter van. En het wordt nog mooier iedereen in de keten draagt belasting af dan wel niet over de uitgaven maar wel over de winst! Met dat geld worden de vluchtelingen hier en in eigen land geholpen en hopelijk zien de ouderen er ook nog wat van terug. De gezondheidszorg profiteert er zelfs van mee! Wat een prachtig concept is dit eigenlijk, solidair uit eten gaan.quote:Op donderdag 15 oktober 2015 15:43 schreef Isabeau het volgende:
[..]
En dat restaurant zorgt voor werk voor veel mensen van dat inkomen, helemaal goed imho
quote:Op donderdag 15 oktober 2015 16:00 schreef mytec het volgende:
Laten we allemaal maar snel uit eten gaan en ons steentje aan de economie bijdragen, je kan natuurlijk ook zo min mogelijk uitgeven, maar daar help je alleen je eigen bankrekening mee.
Het is gewoon sneu dat je zo vooringenomen bent. Iwanius zijn uitgaven aan eten zeggen niks over zijn anderen uitgaves. En om dat kracht bij te zetten, lees deze recensie eens: CUL / Het grote "Waar gaan we nu weer eten Iwanius" topic #2 Bon Apetit. E dit is niet de eerste keer dat Iwanius daar eet en steun betuigt.quote:Op donderdag 15 oktober 2015 15:13 schreef rmrt2010 het volgende:
Nou,nou,ik gaf alleen maar mijn mening en heb hiermee zo te zien een zeer punt aangeraakt want er wordt behoorlijk fel gereageerd op een doodnormale mening.
Ik blijf het niet normaal vinden dat iemand voor honderden euro's eet en drinkt. Ik ken dat wereldje van zoveel geld niet en eerlijkheidshalve is mij altijd aangeleerd dat je met geld zuinig moet zijn en als je zoveel hebt, dit ook aan andere zaken kan spenderen die er niet alleen maar zijn om je eigen welgesteldheid nog verder te verhogen.
Ik had dus als ik zoveel geld aan eten en drinken kan spenderen ook wat weggegeven aan goede doelen en daarmee de sier gemaakt zodat men ziet wat voor goed mens je bent. Delen is wat een maatschappij divers en rijk maakt. Niet alleen Ikke-ikke-ikke 1%!
Helemaal mee eensquote:Op donderdag 15 oktober 2015 15:59 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Terwijl ik juist mensen die de sier maken met wat ze allemaal geven aan goede doelen zum kotsen vind. Hou dat lekker privé en ga jezelf daar niet mee zitten verheerlijken, alsjeblieft zeg. Juist dat is ikke-ikke-ikke.
Hallo daar!quote:
Heb je nog dingen gehad die hier ook zijn langsgekomen? Voor een vergelijkend warenonderzoekquote:Op vrijdag 16 oktober 2015 11:48 schreef MiestOr het volgende:
Ik ben gister wel naar Parkheuvel geweest, maarja dit is niet mijn topic
quote:Op vrijdag 16 oktober 2015 11:45 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Dus Iwanius nog ergens lekker gegeten? Of minder lekker maar wel een leuke review ervan?
Oh sorry we waren tegelijkertijd aan het posten ik haal het weer weg
Lang geleden? 13 oktober bij de Roast Room was mijn laatste recensie,dus...2 dagen geleden..quote:Op vrijdag 16 oktober 2015 11:11 schreef PierreTT het volgende:
Iwanius, het is weer veel te lang geleden dat er een review is geplaatst Is er tussen dinsdag en nu niet een Parkheuveltje bezocht? Een toko? Zelfs geen hamburgertent?
Of ben je al dagen aan het acclimatiseren?
Ik vind het juist leuk als anderen ook mijn topic gebruiken voor hun recensies,zeker als ze ook restaurants/toko's hebben bezocht die ik ook aandeed. Kan ik ook de ervaringen lezen en vergelijken en desnoods over discussieren.quote:Op vrijdag 16 oktober 2015 11:48 schreef MiestOr het volgende:
Ik ben gister wel naar Parkheuvel geweest, maarja dit is niet mijn topic
Oh, had dat topic nog niet eens gezienquote:Op vrijdag 16 oktober 2015 12:52 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[..]
Lang geleden? 13 oktober bij de Roast Room was mijn laatste recensie,dus...2 dagen geleden..
V.w.b mijn dagelijkse hap moet je maar wat vaker kijken in het algemene eettopic waar ik mijn dagelijkse hap post.
Volgens mij op vakantie/reis naar NY.quote:
Vast wel een paar gelegenheden voor Iwanius daar te vinden:quote:Op zaterdag 17 oktober 2015 12:12 schreef bloodymary1 het volgende:
Ah, in New York kun je ook goed eten en drinken!
Bourdain was daar Chef-kok, niet de eigenaar. Maar in zijn nieuwe boeken geeft hij inderdaad aan dat hij daar zelden nog is. Misschien nu helemaal niet meer, hij heeft het tenslotte niet meer nodig om te leven.quote:Op zaterdag 17 oktober 2015 15:28 schreef mytec het volgende:
Les Halles New York van Anthony Bourdain ;-) ( edit niet meer? laat dan maar) http://leshalles.net/
Dit is trouwens het signatuur gerecht van Fred wat ik toen terugstuurde.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:00 schreef µ het volgende:
Te druk. Ik vind het bijzonder hoor .
Wel leuk dat je het zo uitlegt.
Lunch...3 gangen...zo 65-70 en diner 3 gangen met 2 glazen wijn van een redelijke fles. 150 euro max totaal.(zonder tip)quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:06 schreef agter het volgende:
Iwanius,
Waar moet ik op rekenen als ik met zijn 2en bij een Michelin-restaurant ga eten?
Beetje goede wijn erbij.
Wat ben ik dan plus minus kwijt?
P.p. neem ik aan?quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:08 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Dit is trouwens het signatuur gerecht van Fred wat ik toen terugstuurde.
[ afbeelding ]
[..]
Lunch...3 gangen...zo 65-70 en diner 3 gangen met 2 glazen wijn van een redelijke fles. 150 euro max.(zonder tip)
Nee hoor, voor die prijs kan je gewoon al met z'n tweeën een 3 gangen maaltijd bij een 1 michelinster krijgen.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:11 schreef agter het volgende:
P.p. neem ik aan?
Dat valt nog wel eens te proberen.
Het ziet er echt zo lekker uit.
Dat is niet zo heel veel meer als in een doorsnee restaurant. Daar zijn we ook zo 100+ euro kwijt.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee hoor, voor die prijs kan je gewoon al met z'n tweeën een 3 gangen maaltijd bij een 1 michelinster krijgen.
Ratatouille in Haarlem ( 1 ster):quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:22 schreef agter het volgende:
Dat is niet zo heel veel meer als in een doorsnee restaurant. Daar zijn we ook zo 100+ euro kwijt.
Welcome back! Diebolt champagne , die ben ik tegengekomen in de netflix docu over champagne. Volgens mij volgen ze onder andere het huis Diebolt in de docu http://www.ayearinchampagne.com/creators/ (yup zie link)quote:
Ik zou ook altijd alles proeven, voordat je het weet is het wel een pareltje qua smaak.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:49 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind eten terug sturen omdat het niet helemaal jouw smaak is stom.
Maakt me niet uit welk restaurant of hoe duur een menu is, of hoeveel geld je er uitgeeft, ik vind het stom.
Idem.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:51 schreef mytec het volgende:
Ik zou ook altijd alles proeven, voordat je het weet is het wel een pareltje qua smaak.
quote:
quote:
Na julie reactie's wilde ik jullie toch niet de fles onthouden van waaruit geschonken werd die avond bij Joelia.quote:Op woensdag 23 september 2015 12:57 schreef Molo het volgende:
Niet Salmiakki? Dropshot is van die vieze veel te zoete meuk.
De smaak van drop bij kaas is wel lekker ja, in Finland weleens gegeten in combi met gerookt rendiervlees
Die kaasplankquote:Op dinsdag 20 oktober 2015 23:18 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[..]
[..]
Na julie reactie's wilde ik jullie toch niet de fles onthouden van waaruit geschonken werd die avond bij Joelia.
[ afbeelding ]
Als je wat oplettender begrijpend had gelezen had je kunnen zien dat z'n laatste recensie ging over een restaurant in Amsterdam.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 23:37 schreef derLudolf het volgende:
Iwanus, kom je als culinaire eetgek alleen in Rotterdam en verdwaal je soms in Amsterdam of ook wel eens daarbuiten?
Dat bedoelt hij denk ik ook met verdwaal je wel eens in Amsterdam. Hij wil weten of hij buiten die twee steden wel eens ergens eet.quote:Op woensdag 21 oktober 2015 00:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Als je wat oplettender begrijpend had gelezen had je kunnen zien dat z'n laatste recensie ging over een restaurant in Amsterdam.
Behalve al die buitenlandse recensies en ander plekken waar ie ook al geweest is?quote:Op woensdag 21 oktober 2015 00:52 schreef bloodymary1 het volgende:
Dat bedoelt hij denk ik ook met verdwaal je wel eens in Amsterdam. Hij wil weten of hij buiten die twee steden wel eens ergens eet.
Is niet mijn vraag. Ik vertaal alleen wat de vraag was.quote:Op woensdag 21 oktober 2015 01:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Behalve al die buitenlandse recensies en ander plekken waar ie ook al geweest is?
Zonder te proeven terugsturen inderdaad Wat een kortzichtigheid.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:55 schreef golfer het volgende:
[..]
Idem.
Kan dan achteraf nog wel commentaar erop leveren, maar bij voorbaat zonder te proeven, iets alleen op het uiterlijk terug sturen, doe ik niet en vind ik een belediging voor de kok.
Hotel De Wereld ken ik natuurlijk wel maar nee,nog nooit wezen eten en eerlijkheidshalve lijkt mij dat nou niet een plek (op WWII historie na) waar je speciaal heengaat om culinair te genieten. Daarbij ligt het ook nog erg uit de route.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 23:37 schreef derLudolf het volgende:
Iwanus, kom je als culinaire eetgek alleen in Rotterdam en verdwaal je soms in Amsterdam of ook wel eens daarbuiten?
Toevallig eens wat over Hotel De Wereld geschreven in Wageningen? Ik ben d'r eigenlijk nooit verder gekomen dan bitterballen in de 'voorzaal'. Maar ziet er best goed uit
quote:Op dinsdag 22 september 2015 17:11 schreef Bramito het volgende:
Je kon het niet laten om toch nog even wat negatiefs over Herman den Blijker te schrijven. Die zit echt diep he?
Nou...integendeel. Ik vertel alleen hoe de vork echt in de steel zit inzake zijn vriendschap vanaf dag 1 met de familie en zijn latere betrokkenheid. Daarnaast kennen wij elkaar al wat jaren en om dat even kort te illustreren (en nee ik ben niet zijn perschef)quote:
Wat ik bedoel dat ie meestal in Rotterdam blijft eten en soms eens een uitstapje maakt Amsterdam maar verder nergensquote:Op woensdag 21 oktober 2015 00:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Als je wat oplettender begrijpend had gelezen had je kunnen zien dat z'n laatste recensie ging over een restaurant in Amsterdam.
Aha, er zijn ook mensen die wel heel NL doorreizen voor restaurant met een Michelin sterquote:Op woensdag 21 oktober 2015 07:09 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Hotel De Wereld ken ik natuurlijk wel maar nee,nog nooit wezen eten en eerlijkheidshalve lijkt mij dat nou niet een plek (op WWII historie na) waar je speciaal heengaat om culinair te genieten. Daarbij ligt het ook nog erg uit de route.
Je kan er toch een keer een weekendje Veluwe van maken met Miep? Effe lekker weg uit die steenkolenlucht van de havens, maar de frisse bosgeur opsnuiven. Mooie herfstwandeling maken, en dan hongerig aanschuiven bij hotel de Wereld (vrijdagavond) en De kromme Dissel (zaterdagavond)quote:Op woensdag 21 oktober 2015 07:09 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Hotel De Wereld ken ik natuurlijk wel maar nee,nog nooit wezen eten en eerlijkheidshalve lijkt mij dat nou niet een plek (op WWII historie na) waar je speciaal heengaat om culinair te genieten. Daarbij ligt het ook nog erg uit de route.
Mooie suggesties die ik al af en toe doe.Ik zal het ook wat meer gaan doen gezien het veranderde weerklimaat de komende tijd aangezien ik een natuurmens ben van oudsher en herfstbladeren in bossen en die specifieke geuren altijd al facinerend heb gevonden. Probleem is dat niet iedereen in mijn omgeving van wandelingen in de natuur houd.quote:Op woensdag 21 oktober 2015 09:46 schreef Gripper het volgende:
Je kan er toch een keer een weekendje Veluwe van maken met Miep? Effe lekker weg uit die steenkolenlucht van de havens, maar de frisse bosgeur opsnuiven. Mooie herfstwandeling maken, en dan hongerig aanschuiven bij hotel de Wereld (vrijdagavond) en De kromme Dissel (zaterdagavond)
Hela, de nieuwe Maestroburger! Ik wilde eigenlijk morgen ook even langs de McDonalds fietsen omdat ik het zo hilarisch vind dat ze een burger verkopen met 'saus van wilde mosterd' en 'aged cheddar' met 'boerenfriet' erbijquote:
quote:Op woensdag 21 oktober 2015 14:38 schreef minilot het volgende:
[..]
Hela, de nieuwe Maestroburger! Ik wilde eigenlijk morgen ook even langs de McDonalds fietsen omdat ik het zo hilarisch vind dat ze een burger verkopen met 'saus van wilde mosterd' en 'aged cheddar' met 'boerenfriet' erbij
Wilde mosterd, is dat mosterd die van je broodje springt als je niet oplet?quote:Op woensdag 21 oktober 2015 14:38 schreef minilot het volgende:
[..]
Hela, de nieuwe Maestroburger! Ik wilde eigenlijk morgen ook even langs de McDonalds fietsen omdat ik het zo hilarisch vind dat ze een burger verkopen met 'saus van wilde mosterd' en 'aged cheddar' met 'boerenfriet' erbij
Vermoedelijk!quote:Op woensdag 21 oktober 2015 15:50 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Wilde mosterd, is dat mosterd die van je broodje springt als je niet oplet?
Ik mag hopen het laatste...quote:Op woensdag 21 oktober 2015 16:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Iwanus, geef jij de cijfers als absoluut cijfer of aangepast op het soort restaurant waar je eet?
Kortom, is een vreettent met een 7 net zo goed eten dan een michelin sterren tent met een 7, of is het een prijs/kwaliteit verhoudingscijfer.
Veel plezier in de grote appel trouwens
Ik las in het mac-topic dat het Remia fritessaus is.quote:Op woensdag 21 oktober 2015 20:10 schreef FutureFairytale het volgende:
Nou ik ga em zeker weten eens proberen want eindelijk hebben ze iets anders. Hoop wel dat de mayo echte mayo is, geen fritessaus.
Hihi, ik weet niet of dat een aanbeveling is hoor. Ik weet nog dat er maar zo'n zesduizend mensen in totaal voor naar de bios zijn geweest, waaronder ik! Ik herinner me dat ik het enerzijds tof vond dat er een voor het eerst een martial arts-film van vaderlandse bodem was gemaakt, maar dat ik 'm wel hilaaaaarisch slecht vond. Ik heb later als geintje zelfs nog de DVD ervan kado gekregen, omdat ik zo vaak had verteld hoe slecht ik de film vond.quote:Op donderdag 22 oktober 2015 01:02 schreef Iwanius het volgende:
Ik ben al jaren een fan van de in mijn ogen beste HK chinees van Rotterdam,Tai Wu, die altijd vrij stabiel is in smaak en kwaliteit. Door de jaren heen heeft Tai Wu al zijn waarde meerdere keren bewezen en was zelfs even te zien in de film Fighting fish in 2004?
quote:Op donderdag 22 oktober 2015 10:19 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben een keer met collega's bij Tai Wu gaan eten. Dat was qua bediening echt dramatisch. Zal er nog eens 'los' gaan eten.
Was dinsdag bij FullMoon City en de bediening was heel leuk en spontaan. Moesten ff wachten op de drankjes maar was geen groot probleem. We waren met 15 man en alles was naar wens.quote:Op donderdag 22 oktober 2015 11:20 schreef Isegrim het volgende:
Ja, maar dit bereikte wel ongehoorde dieptepunten. Ze konden de groep gewoon niet aan, hadden een beperkter menu moeten doen voor zo'n grote groep.
SanSan is de enige die dat echt goed doet.
Ik hoop dat ie ook gaat eten bij five guys in nyc en een review erover maaktquote:Op maandag 26 oktober 2015 08:03 schreef minilot het volgende:
Gemuts opgeruimd. Onnnnnntopic nu! Heeft Iwanius eigenlijk al laten weten waar -ie in NY zoal gaat eten?
Die toko kan voor mij niet stuk! Waarom? erg lekkere burgers met veel opties om hem aan te passen. Verse producten! En het personeel was erg vriendelijk ( ik had mijn rugzak + paspoort per ongeluk laten liggen!) Gelukkig hadden ze hem meteen in genomen, nadat ik met de metro weg was en 3 blokken door het verkeer ben terug gerend hadden ze mijn tas gelukkig!quote:Op maandag 26 oktober 2015 16:58 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Ik hoop dat ie ook gaat eten bij five guys in nyc en een review erover maakt
Als ik dat zo op youtube zie, dan moet dat echt een geweldige burger toko zijn.
David Changquote:
Five guys is inderdaad een leuke belevenis. Je kunt je burger helemaal naar wens laten maken (keuze uit een hele berg toppings), de wachtrij is afgebakend met grote jute zakken aardappels van een lokale boer, en op elke tafel staat een bakje doppinda's. Ik vraag me af of we in Nederland ook gratis refills kunnen gaan tappen uit een drankapparaat met tien keuzes op rij. Waarschijnlijk nietquote:Op maandag 26 oktober 2015 16:58 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Ik hoop dat ie ook gaat eten bij five guys in nyc en een review erover maakt
Als ik dat zo op youtube zie, dan moet dat echt een geweldige burger toko zijn.
In hartje New York? Dat ligt minstens 50 km weg danquote:Op dinsdag 27 oktober 2015 08:27 schreef robdriessen het volgende:
[..]
aardappels van een lokale boer
Misschien wel, bij kfc in nederland hebben ze ook gratis refills.quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 08:27 schreef robdriessen het volgende:
[..]
Five guys is inderdaad een leuke belevenis. Je kunt je burger helemaal naar wens laten maken (keuze uit een hele berg toppings), de wachtrij is afgebakend met grote jute zakken aardappels van een lokale boer, en op elke tafel staat een bakje doppinda's. Ik vraag me af of we in Nederland ook gratis refills kunnen gaan tappen uit een drankapparaat met tien keuzes op rij. Waarschijnlijk niet
Waar is hier? Amsterdam ofzo?quote:Op maandag 26 oktober 2015 23:14 schreef FutureFairytale het volgende:
We krijgen hier binnenkort five guys!
Alsof je na 400mL nog meer van oplosmeuk wiltquote:Op dinsdag 27 oktober 2015 19:28 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Misschien wel, bij kfc in nederland hebben ze ook gratis refills.
Jerrycan meenemen. Ben natuurlijk wel een echte Nederlander.quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 19:31 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Alsof je na 400mL nog meer van oplosmeuk wilt
ik ook!quote:Op dinsdag 3 november 2015 00:24 schreef golfer het volgende:
Ik wacht de verhalen en recensies vol spanning af.
quote:Op dinsdag 3 november 2015 00:24 schreef golfer het volgende:
Ik wacht de verhalen en recensies vol spanning af.
Hij is natuurlijk al lang weer thuis en heeft al z'n "verzonnen" recensies al lang klaar staan, maar voert de spanning op.quote:Op vrijdag 13 november 2015 00:25 schreef silverhill het volgende:
Iwanius wacht gewoon tot dit topic vol is, om straks de moeder aller OP´s te maken. Dus gewoon door blijven posten hier
quote:
Heel goed want nog wat kleine aanpassingen en dan is m'n korte samenvatting van The Big Apple wel klaar om te lezen.quote:Op vrijdag 13 november 2015 00:25 schreef silverhill het volgende:
Iwanius wacht gewoon tot dit topic vol is, om straks de moeder aller OP´s te maken. Dus gewoon door blijven posten hier
Valt wel mee denk ik? Ik vond het eigenlijk allemaal een beetje tegenvallen i.v.g. de sterren-kwaliteit in Nederland.quote:Op vrijdag 13 november 2015 15:21 schreef Accursius het volgende:
Hopelijk heeft Iwa gewoon een paar modaalmaandsalarissen er doorheen gedraaid daar Kan die mrt nog wat lekker lopen huilen
Ik las net even wat SC's terug en zag dat een 'oude' fokster (1 die al jaren op FOK! vertoeft) te maken had metquote:Op donderdag 12 november 2015 19:47 schreef gargamelnl het volgende:
Ja, duurt lang. Best wel saai in CUL zonder Iwanius.
De Apple store is niks speciaal van binnen, de buitenkant/trap is het enige bijzondere! New York is gewoon te groot om alles wat je wil in 1x te zien, ben benieuwd naar het verslag! En hopelijk ontbreken de hotdogs op cony island niet!quote:Op maandag 16 november 2015 18:13 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[..]
Heel goed want nog wat kleine aanpassingen en dan is m'n korte samenvatting van The Big Apple wel klaar om te lezen.
[..]
Valt wel mee denk ik? Ik vond het eigenlijk allemaal een beetje tegenvallen i.v.g. de sterren-kwaliteit in Nederland.I.i.g. waren de prijzen qua drank niveau Monte je weet wel.(belachelijk) We hebben daarom ook minder 'sterren'aangedaan dan de bedoeling was want schijnbaar zijn wij in Nederland of voor mij part Europa wel een betere prijs-kwaliteit gewend i.v.g. met de yanks.
Leuk om trouwens in een vorige reactie te lezen dat een fokker (Rob) een sterren-toko alvast goed heeft geraden! Die foto's van het magazijn en waar ik in de keuken sta naast de sous-chef is ook daar geschoten.
Ik heb trouwens niet alles wat ik wilde bezocht zoals de Trump Tower of The Apple store (glazen) of sommige culinaire zaken die door o.a.FFT werd aanbevolen.
[..]
Ik las net even wat SC's terug en zag dat een 'oude' fokster (1 die al jaren op FOK! vertoeft) te maken had met huiselijk geweld, dus lijkt mij dat verre van saai. Daarnaast zag ik ook foto's van een gezellige meet.
Ja, wel genoten maar op culinair niveau heb ik gemerkt dat wij in Nederland echt verwend zijn en de Amerikanen eigenlijk in de basis qua smaken en smaakcombinaties gemiddeld genomen niks weten. Die gaan uiteten en worden dan gaga en alles is "amazing" omdat ze in een sterren-toko zitten. Nou...quote:Op maandag 16 november 2015 18:15 schreef houdjemond het volgende:
Jaaaaa daar ben je ! Leuk gehad en genoten hoop ik!
Uiterlijkheden zijn daar belangrijker dan kwaliteit en smaak?quote:Op maandag 16 november 2015 18:34 schreef Iwanius het volgende:
Ja, wel genoten maar op culinair niveau heb ik gemerkt dat wij in Nederland echt verwend zijn en de Amerikanen eigenlijk in de basis qua smaken en smaakcombinaties gemiddeld genomen niks weten. Die gaan uiteten en worden dan gaga en alles is "amazing" omdat ze in een sterren-toko zitten. Nou...
Ja, die praten graag in superlatieven. Dus volgens mij is 'amazing' inmiddels 'het is wel ok'quote:Op maandag 16 november 2015 18:34 schreef Iwanius het volgende:
Ja, wel genoten maar op culinair niveau heb ik gemerkt dat wij in Nederland echt verwend zijn en de Amerikanen eigenlijk in de basis qua smaken en smaakcombinaties gemiddeld genomen niks weten. Die gaan uiteten en worden dan gaga en alles is "amazing" omdat ze in een sterren-toko zitten. Nou...
Ja...voor ons (algemene zin en dan fokkers in CUL) zou een eendenborst met groenvoer zijn zoals die is. Voor de gemiddelde restaurantbezoeker daar in NYC een "amazing"stuk eendenborst alsof het een unicum is dat men dat voorgeschoteld krijgt. Hoorde ook heel vaak "did you taste that...wow...such an amazing taste" terwijl wij hetzelfde gerecht hadden en dan zoiets hadden van..."bwah = niets bijzonders wat je bij wijze van zelf ook thuis kan maken."quote:Op maandag 16 november 2015 18:37 schreef golfer het volgende:
Uiterlijkheden zijn daar belangrijker dan kwaliteit en smaak?
Oh, trouwens wb.
Nee, voor hun is amazing geweldig,super,best of the best.quote:Op maandag 16 november 2015 19:00 schreef Isabeau het volgende:
Ja, die praten graag in superlatieven. Dus volgens mij is 'amazing' inmiddels 'het is wel ok'
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |