Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn
ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis
Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt..
Verder ook:
• De plek waar je alles kan vragen over de Rotterdamse horeca,diens restaurants,toko's,uitbaters.
• De plek waar je volgens mij het beste,lekkerste en als het kan goedkoopst ook kan eten.
• De plek waar je komt te weten welke restaurants je het beste kan mijden en waarom..
• De plek waar je komt te weten welke belangrijke culinaire evenementen er weer op stapel staan.
Agenda Culinaire Evenementen in Rotterdam:
En wat gebeurd er met wat je dagelijks zoal eet?Die blijven gewoon in het "Wat eten en drinken we vandaag"topic verschijnen zodat ik nog iets van contact heb met de 'buitenwereld'
Waar?![andy-hayler-louis-xv%205472%20front-crop-v1.JPG]()
![andy-hayler-louis-xv-outside-w709-h532.jpg]()
![andy-hayler-louis-xv-entrance-w709-h532.jpg]()
![andy-hayler-louis-xv%205472%20main%20room-crop-v1.JPG]()
(® Andy Hayler)
Le Louis XV - Alain Ducassel'Hôtel de ParisMonte-Carlo
Place du Casino
MC 9800 Principauté de Monaco
Wat at je?![Foto1k0-UTBRVZLO.jpg]()
De menukaart in een goudkleurige standaard.![Foto1k0-RNCOLBN7.jpg]()
De champagne kaart met echt alle top huizen en navenante prijzen.![Foto1k0-VF33RNUN.jpg]()
De gekozen fles vanwege de naam van...
![Foto1k0-DPCTPLQW.jpg]()
Het verse en warm gebakken brood wordt gebracht.![Foto1k0-HKV8TF6A.jpg]()
Wat men noemt een "petit galette aux legumes" lichte “van alles wat” knabbel.![Foto1k0-R8DSSKM6.jpg]()
Meer groenvoer maar dan als een amuse genaamd: "Amuse bouche"![Foto1k0-ALALG7TC.jpg]()
Blauwe kreeft i.c.m. o.a. gember en geroosterde perzik. ![Foto1k0-QA4Z4I7C.jpg]()
Provencaalse tuingroentes gebakken in een zwarte truffelsaus.![Foto1k0-U8XN4UGD.jpg]()
Verschillende stukjes vis op warme steen onder de noemer: "Cuit sur Pierres" als opbouw naar het volgende gerecht.![Foto1k0-AQHJKPWN.jpg]()
Zeebaars op mediterrane wijze bereidt met o.a.courgettes![Foto1k0-TYVQOVCL.jpg]()
Even het schitterend gebeuren om ons heen opnemen na al deze gerechten nu we langzaam naar de avond gaan en de lichten worden ontstoken.![Foto1k0-I3SADE8F.jpg]()
Boterzachte chocolade cake met o.a. cacao![Foto1k0-TCO6WHRH.jpg]()
![Foto1k0-XEPSOSKF.jpg]()
Dit alles wordt in gereedheid gebracht voor....![Foto1k0-TDQJHOPY.jpg]()
Wat voor moois zou daar nu inzitten?![Foto1k0-3VDDJ8MX.jpg]()
Brood?
Oh.. wacht bereiding van: Baba au rhum! Lekker!![Foto1k0-66YKTPHI.jpg]()
Als extra deze wilde aardbeien mascarpome sorbet uitgevraagd.![Foto1k0-3PUCYBFI.jpg]()
Daar is de moestuin wagen
(voor de thee) die we buiten gaan gebruiken omdat ik wil paffen en dat kan op het terras.![Foto1k0-OCMM8WAJ.jpg]()
Zwoele zomer avond en ouderwets acclimatiseren op het terras met....thee..
![Foto1k0-KMTGS4AQ.jpg]()
Een komen en gaan van auto's die even halt houden voor de deur elke avond. Leuk schouwspel zo vanaf het terrasImpressie / Op of aanmerkingenSetting van het restaurant was indrukwekkend en vooral in de avond waan jij je even in het befaamde chateau de Versailles als alle lichten worden ontstoken.
Mooi. Je was dus onder de indruk van de algehele setting/het restaurant en dus ook het eten?
Nee, integendeel: Ik zag alleen bevestigd waar ik al voor gewaarschuwd was en wel dat het heel erg kitscherig is om naar alle waarschijnlijkheid de tegenvallende kwaliteit wat te verbloemen. Nou dat gevoel kreeg ik.
Wat was dan niet goed of viel tegen?Allereerst: Ik vond het geen drie sterren waard. Ik proefde geen smaaksensatie.. Ik had helemaal geen "wow"gevoel. Het was wel op smaak allemaal en goed gegaard maar totaal niet spannend!
Ten tweede vond ik de prijzen van de drank belachelijk en echt "way over the top"ook als het een restaurant als dit betreft. Bijvoorbeeld: Ik wilde een glaasje van de huis champagne nemen als aperitief, zoals ik wel vaker doe om te beginnen, en als een echte Hollander vroeg ik tussen neus en lippen door wat zo een glaasje koste. Antwoord: E 70,- per glas! En dan niet van een Dom Perignon 1971 o.i.d.,maar van een of andere voor mij onbekende wijnboer ergens in Frankrijk.
Als derde en laatste punt vond ik de service erg overdreven want....elke tafel had ongeveer 4 obers ter beschikking! 4 obers die elke beweging die je maakte onmiddellijk beantwoorde met een bezoek aan je tafel of i.i.g richting je tafel om te vragen of men je ergens mee van dienst kon zijn.
Verder nog wat nieuws te melden?Ja, dat ik de keuken in ben geweest en even kennis heb gemaakt met de chef-kok. Sta je dan zo met
zijn drieën naast elkaar in een keuken die er verder uit ziet als elke andere moderne keuken van een
toprestaurant.
Waren er in Monte Carlo volgens jou betere restaurants? Jazeker! Maar dat lees je wel in een opvolgende recensie!
Oh...hoeveel was je trouwens kwijt voor dit grapje met zijn tweeën?
Cijfer?
8- / 10
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-09-2015 17:58:34 ]