Volgens mij op vakantie/reis naar NY.quote:
Vast wel een paar gelegenheden voor Iwanius daar te vinden:quote:Op zaterdag 17 oktober 2015 12:12 schreef bloodymary1 het volgende:
Ah, in New York kun je ook goed eten en drinken!
Bourdain was daar Chef-kok, niet de eigenaar. Maar in zijn nieuwe boeken geeft hij inderdaad aan dat hij daar zelden nog is. Misschien nu helemaal niet meer, hij heeft het tenslotte niet meer nodig om te leven.quote:Op zaterdag 17 oktober 2015 15:28 schreef mytec het volgende:
Les Halles New York van Anthony Bourdain ;-) ( edit niet meer? laat dan maar) http://leshalles.net/
Dit is trouwens het signatuur gerecht van Fred wat ik toen terugstuurde.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:00 schreef µ het volgende:
Te druk. Ik vind het bijzonder hoor .
Wel leuk dat je het zo uitlegt.
Lunch...3 gangen...zo 65-70 en diner 3 gangen met 2 glazen wijn van een redelijke fles. 150 euro max totaal.(zonder tip)quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:06 schreef agter het volgende:
Iwanius,
Waar moet ik op rekenen als ik met zijn 2en bij een Michelin-restaurant ga eten?
Beetje goede wijn erbij.
Wat ben ik dan plus minus kwijt?
P.p. neem ik aan?quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:08 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Dit is trouwens het signatuur gerecht van Fred wat ik toen terugstuurde.
[ afbeelding ]
[..]
Lunch...3 gangen...zo 65-70 en diner 3 gangen met 2 glazen wijn van een redelijke fles. 150 euro max.(zonder tip)
Nee hoor, voor die prijs kan je gewoon al met z'n tweeën een 3 gangen maaltijd bij een 1 michelinster krijgen.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:11 schreef agter het volgende:
P.p. neem ik aan?
Dat valt nog wel eens te proberen.
Het ziet er echt zo lekker uit.
Dat is niet zo heel veel meer als in een doorsnee restaurant. Daar zijn we ook zo 100+ euro kwijt.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee hoor, voor die prijs kan je gewoon al met z'n tweeën een 3 gangen maaltijd bij een 1 michelinster krijgen.
Ratatouille in Haarlem ( 1 ster):quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:22 schreef agter het volgende:
Dat is niet zo heel veel meer als in een doorsnee restaurant. Daar zijn we ook zo 100+ euro kwijt.
Welcome back! Diebolt champagne , die ben ik tegengekomen in de netflix docu over champagne. Volgens mij volgen ze onder andere het huis Diebolt in de docu http://www.ayearinchampagne.com/creators/ (yup zie link)quote:
Ik zou ook altijd alles proeven, voordat je het weet is het wel een pareltje qua smaak.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:49 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind eten terug sturen omdat het niet helemaal jouw smaak is stom.
Maakt me niet uit welk restaurant of hoe duur een menu is, of hoeveel geld je er uitgeeft, ik vind het stom.
Idem.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:51 schreef mytec het volgende:
Ik zou ook altijd alles proeven, voordat je het weet is het wel een pareltje qua smaak.
quote:
quote:
Na julie reactie's wilde ik jullie toch niet de fles onthouden van waaruit geschonken werd die avond bij Joelia.quote:Op woensdag 23 september 2015 12:57 schreef Molo het volgende:
Niet Salmiakki? Dropshot is van die vieze veel te zoete meuk.
De smaak van drop bij kaas is wel lekker ja, in Finland weleens gegeten in combi met gerookt rendiervlees
Die kaasplankquote:Op dinsdag 20 oktober 2015 23:18 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[..]
[..]
Na julie reactie's wilde ik jullie toch niet de fles onthouden van waaruit geschonken werd die avond bij Joelia.
[ afbeelding ]
Als je wat oplettender begrijpend had gelezen had je kunnen zien dat z'n laatste recensie ging over een restaurant in Amsterdam.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 23:37 schreef derLudolf het volgende:
Iwanus, kom je als culinaire eetgek alleen in Rotterdam en verdwaal je soms in Amsterdam of ook wel eens daarbuiten?
Dat bedoelt hij denk ik ook met verdwaal je wel eens in Amsterdam. Hij wil weten of hij buiten die twee steden wel eens ergens eet.quote:Op woensdag 21 oktober 2015 00:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Als je wat oplettender begrijpend had gelezen had je kunnen zien dat z'n laatste recensie ging over een restaurant in Amsterdam.
Behalve al die buitenlandse recensies en ander plekken waar ie ook al geweest is?quote:Op woensdag 21 oktober 2015 00:52 schreef bloodymary1 het volgende:
Dat bedoelt hij denk ik ook met verdwaal je wel eens in Amsterdam. Hij wil weten of hij buiten die twee steden wel eens ergens eet.
Is niet mijn vraag. Ik vertaal alleen wat de vraag was.quote:Op woensdag 21 oktober 2015 01:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Behalve al die buitenlandse recensies en ander plekken waar ie ook al geweest is?
Zonder te proeven terugsturen inderdaad Wat een kortzichtigheid.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:55 schreef golfer het volgende:
[..]
Idem.
Kan dan achteraf nog wel commentaar erop leveren, maar bij voorbaat zonder te proeven, iets alleen op het uiterlijk terug sturen, doe ik niet en vind ik een belediging voor de kok.
Hotel De Wereld ken ik natuurlijk wel maar nee,nog nooit wezen eten en eerlijkheidshalve lijkt mij dat nou niet een plek (op WWII historie na) waar je speciaal heengaat om culinair te genieten. Daarbij ligt het ook nog erg uit de route.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 23:37 schreef derLudolf het volgende:
Iwanus, kom je als culinaire eetgek alleen in Rotterdam en verdwaal je soms in Amsterdam of ook wel eens daarbuiten?
Toevallig eens wat over Hotel De Wereld geschreven in Wageningen? Ik ben d'r eigenlijk nooit verder gekomen dan bitterballen in de 'voorzaal'. Maar ziet er best goed uit
quote:Op dinsdag 22 september 2015 17:11 schreef Bramito het volgende:
Je kon het niet laten om toch nog even wat negatiefs over Herman den Blijker te schrijven. Die zit echt diep he?
Nou...integendeel. Ik vertel alleen hoe de vork echt in de steel zit inzake zijn vriendschap vanaf dag 1 met de familie en zijn latere betrokkenheid. Daarnaast kennen wij elkaar al wat jaren en om dat even kort te illustreren (en nee ik ben niet zijn perschef)quote:
Wat ik bedoel dat ie meestal in Rotterdam blijft eten en soms eens een uitstapje maakt Amsterdam maar verder nergensquote:Op woensdag 21 oktober 2015 00:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Als je wat oplettender begrijpend had gelezen had je kunnen zien dat z'n laatste recensie ging over een restaurant in Amsterdam.
Aha, er zijn ook mensen die wel heel NL doorreizen voor restaurant met een Michelin sterquote:Op woensdag 21 oktober 2015 07:09 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Hotel De Wereld ken ik natuurlijk wel maar nee,nog nooit wezen eten en eerlijkheidshalve lijkt mij dat nou niet een plek (op WWII historie na) waar je speciaal heengaat om culinair te genieten. Daarbij ligt het ook nog erg uit de route.
Je kan er toch een keer een weekendje Veluwe van maken met Miep? Effe lekker weg uit die steenkolenlucht van de havens, maar de frisse bosgeur opsnuiven. Mooie herfstwandeling maken, en dan hongerig aanschuiven bij hotel de Wereld (vrijdagavond) en De kromme Dissel (zaterdagavond)quote:Op woensdag 21 oktober 2015 07:09 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Hotel De Wereld ken ik natuurlijk wel maar nee,nog nooit wezen eten en eerlijkheidshalve lijkt mij dat nou niet een plek (op WWII historie na) waar je speciaal heengaat om culinair te genieten. Daarbij ligt het ook nog erg uit de route.
Mooie suggesties die ik al af en toe doe.Ik zal het ook wat meer gaan doen gezien het veranderde weerklimaat de komende tijd aangezien ik een natuurmens ben van oudsher en herfstbladeren in bossen en die specifieke geuren altijd al facinerend heb gevonden. Probleem is dat niet iedereen in mijn omgeving van wandelingen in de natuur houd.quote:Op woensdag 21 oktober 2015 09:46 schreef Gripper het volgende:
Je kan er toch een keer een weekendje Veluwe van maken met Miep? Effe lekker weg uit die steenkolenlucht van de havens, maar de frisse bosgeur opsnuiven. Mooie herfstwandeling maken, en dan hongerig aanschuiven bij hotel de Wereld (vrijdagavond) en De kromme Dissel (zaterdagavond)
Hela, de nieuwe Maestroburger! Ik wilde eigenlijk morgen ook even langs de McDonalds fietsen omdat ik het zo hilarisch vind dat ze een burger verkopen met 'saus van wilde mosterd' en 'aged cheddar' met 'boerenfriet' erbijquote:
quote:Op woensdag 21 oktober 2015 14:38 schreef minilot het volgende:
[..]
Hela, de nieuwe Maestroburger! Ik wilde eigenlijk morgen ook even langs de McDonalds fietsen omdat ik het zo hilarisch vind dat ze een burger verkopen met 'saus van wilde mosterd' en 'aged cheddar' met 'boerenfriet' erbij
Wilde mosterd, is dat mosterd die van je broodje springt als je niet oplet?quote:Op woensdag 21 oktober 2015 14:38 schreef minilot het volgende:
[..]
Hela, de nieuwe Maestroburger! Ik wilde eigenlijk morgen ook even langs de McDonalds fietsen omdat ik het zo hilarisch vind dat ze een burger verkopen met 'saus van wilde mosterd' en 'aged cheddar' met 'boerenfriet' erbij
Vermoedelijk!quote:Op woensdag 21 oktober 2015 15:50 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Wilde mosterd, is dat mosterd die van je broodje springt als je niet oplet?
Ik mag hopen het laatste...quote:Op woensdag 21 oktober 2015 16:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Iwanus, geef jij de cijfers als absoluut cijfer of aangepast op het soort restaurant waar je eet?
Kortom, is een vreettent met een 7 net zo goed eten dan een michelin sterren tent met een 7, of is het een prijs/kwaliteit verhoudingscijfer.
Veel plezier in de grote appel trouwens
Ik las in het mac-topic dat het Remia fritessaus is.quote:Op woensdag 21 oktober 2015 20:10 schreef FutureFairytale het volgende:
Nou ik ga em zeker weten eens proberen want eindelijk hebben ze iets anders. Hoop wel dat de mayo echte mayo is, geen fritessaus.
Hihi, ik weet niet of dat een aanbeveling is hoor. Ik weet nog dat er maar zo'n zesduizend mensen in totaal voor naar de bios zijn geweest, waaronder ik! Ik herinner me dat ik het enerzijds tof vond dat er een voor het eerst een martial arts-film van vaderlandse bodem was gemaakt, maar dat ik 'm wel hilaaaaarisch slecht vond. Ik heb later als geintje zelfs nog de DVD ervan kado gekregen, omdat ik zo vaak had verteld hoe slecht ik de film vond.quote:Op donderdag 22 oktober 2015 01:02 schreef Iwanius het volgende:
Ik ben al jaren een fan van de in mijn ogen beste HK chinees van Rotterdam,Tai Wu, die altijd vrij stabiel is in smaak en kwaliteit. Door de jaren heen heeft Tai Wu al zijn waarde meerdere keren bewezen en was zelfs even te zien in de film Fighting fish in 2004?
quote:Op donderdag 22 oktober 2015 10:19 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben een keer met collega's bij Tai Wu gaan eten. Dat was qua bediening echt dramatisch. Zal er nog eens 'los' gaan eten.
Was dinsdag bij FullMoon City en de bediening was heel leuk en spontaan. Moesten ff wachten op de drankjes maar was geen groot probleem. We waren met 15 man en alles was naar wens.quote:Op donderdag 22 oktober 2015 11:20 schreef Isegrim het volgende:
Ja, maar dit bereikte wel ongehoorde dieptepunten. Ze konden de groep gewoon niet aan, hadden een beperkter menu moeten doen voor zo'n grote groep.
SanSan is de enige die dat echt goed doet.
Ik hoop dat ie ook gaat eten bij five guys in nyc en een review erover maaktquote:Op maandag 26 oktober 2015 08:03 schreef minilot het volgende:
Gemuts opgeruimd. Onnnnnntopic nu! Heeft Iwanius eigenlijk al laten weten waar -ie in NY zoal gaat eten?
Die toko kan voor mij niet stuk! Waarom? erg lekkere burgers met veel opties om hem aan te passen. Verse producten! En het personeel was erg vriendelijk ( ik had mijn rugzak + paspoort per ongeluk laten liggen!) Gelukkig hadden ze hem meteen in genomen, nadat ik met de metro weg was en 3 blokken door het verkeer ben terug gerend hadden ze mijn tas gelukkig!quote:Op maandag 26 oktober 2015 16:58 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Ik hoop dat ie ook gaat eten bij five guys in nyc en een review erover maakt
Als ik dat zo op youtube zie, dan moet dat echt een geweldige burger toko zijn.
David Changquote:
Five guys is inderdaad een leuke belevenis. Je kunt je burger helemaal naar wens laten maken (keuze uit een hele berg toppings), de wachtrij is afgebakend met grote jute zakken aardappels van een lokale boer, en op elke tafel staat een bakje doppinda's. Ik vraag me af of we in Nederland ook gratis refills kunnen gaan tappen uit een drankapparaat met tien keuzes op rij. Waarschijnlijk nietquote:Op maandag 26 oktober 2015 16:58 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Ik hoop dat ie ook gaat eten bij five guys in nyc en een review erover maakt
Als ik dat zo op youtube zie, dan moet dat echt een geweldige burger toko zijn.
In hartje New York? Dat ligt minstens 50 km weg danquote:Op dinsdag 27 oktober 2015 08:27 schreef robdriessen het volgende:
[..]
aardappels van een lokale boer
Misschien wel, bij kfc in nederland hebben ze ook gratis refills.quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 08:27 schreef robdriessen het volgende:
[..]
Five guys is inderdaad een leuke belevenis. Je kunt je burger helemaal naar wens laten maken (keuze uit een hele berg toppings), de wachtrij is afgebakend met grote jute zakken aardappels van een lokale boer, en op elke tafel staat een bakje doppinda's. Ik vraag me af of we in Nederland ook gratis refills kunnen gaan tappen uit een drankapparaat met tien keuzes op rij. Waarschijnlijk niet
Waar is hier? Amsterdam ofzo?quote:Op maandag 26 oktober 2015 23:14 schreef FutureFairytale het volgende:
We krijgen hier binnenkort five guys!
Alsof je na 400mL nog meer van oplosmeuk wiltquote:Op dinsdag 27 oktober 2015 19:28 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Misschien wel, bij kfc in nederland hebben ze ook gratis refills.
Jerrycan meenemen. Ben natuurlijk wel een echte Nederlander.quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 19:31 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Alsof je na 400mL nog meer van oplosmeuk wilt
ik ook!quote:Op dinsdag 3 november 2015 00:24 schreef golfer het volgende:
Ik wacht de verhalen en recensies vol spanning af.
quote:Op dinsdag 3 november 2015 00:24 schreef golfer het volgende:
Ik wacht de verhalen en recensies vol spanning af.
Hij is natuurlijk al lang weer thuis en heeft al z'n "verzonnen" recensies al lang klaar staan, maar voert de spanning op.quote:Op vrijdag 13 november 2015 00:25 schreef silverhill het volgende:
Iwanius wacht gewoon tot dit topic vol is, om straks de moeder aller OP´s te maken. Dus gewoon door blijven posten hier
quote:
Heel goed want nog wat kleine aanpassingen en dan is m'n korte samenvatting van The Big Apple wel klaar om te lezen.quote:Op vrijdag 13 november 2015 00:25 schreef silverhill het volgende:
Iwanius wacht gewoon tot dit topic vol is, om straks de moeder aller OP´s te maken. Dus gewoon door blijven posten hier
Valt wel mee denk ik? Ik vond het eigenlijk allemaal een beetje tegenvallen i.v.g. de sterren-kwaliteit in Nederland.quote:Op vrijdag 13 november 2015 15:21 schreef Accursius het volgende:
Hopelijk heeft Iwa gewoon een paar modaalmaandsalarissen er doorheen gedraaid daar Kan die mrt nog wat lekker lopen huilen
Ik las net even wat SC's terug en zag dat een 'oude' fokster (1 die al jaren op FOK! vertoeft) te maken had metquote:Op donderdag 12 november 2015 19:47 schreef gargamelnl het volgende:
Ja, duurt lang. Best wel saai in CUL zonder Iwanius.
De Apple store is niks speciaal van binnen, de buitenkant/trap is het enige bijzondere! New York is gewoon te groot om alles wat je wil in 1x te zien, ben benieuwd naar het verslag! En hopelijk ontbreken de hotdogs op cony island niet!quote:Op maandag 16 november 2015 18:13 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[..]
Heel goed want nog wat kleine aanpassingen en dan is m'n korte samenvatting van The Big Apple wel klaar om te lezen.
[..]
Valt wel mee denk ik? Ik vond het eigenlijk allemaal een beetje tegenvallen i.v.g. de sterren-kwaliteit in Nederland.I.i.g. waren de prijzen qua drank niveau Monte je weet wel.(belachelijk) We hebben daarom ook minder 'sterren'aangedaan dan de bedoeling was want schijnbaar zijn wij in Nederland of voor mij part Europa wel een betere prijs-kwaliteit gewend i.v.g. met de yanks.
Leuk om trouwens in een vorige reactie te lezen dat een fokker (Rob) een sterren-toko alvast goed heeft geraden! Die foto's van het magazijn en waar ik in de keuken sta naast de sous-chef is ook daar geschoten.
Ik heb trouwens niet alles wat ik wilde bezocht zoals de Trump Tower of The Apple store (glazen) of sommige culinaire zaken die door o.a.FFT werd aanbevolen.
[..]
Ik las net even wat SC's terug en zag dat een 'oude' fokster (1 die al jaren op FOK! vertoeft) te maken had met huiselijk geweld, dus lijkt mij dat verre van saai. Daarnaast zag ik ook foto's van een gezellige meet.
Ja, wel genoten maar op culinair niveau heb ik gemerkt dat wij in Nederland echt verwend zijn en de Amerikanen eigenlijk in de basis qua smaken en smaakcombinaties gemiddeld genomen niks weten. Die gaan uiteten en worden dan gaga en alles is "amazing" omdat ze in een sterren-toko zitten. Nou...quote:Op maandag 16 november 2015 18:15 schreef houdjemond het volgende:
Jaaaaa daar ben je ! Leuk gehad en genoten hoop ik!
Uiterlijkheden zijn daar belangrijker dan kwaliteit en smaak?quote:Op maandag 16 november 2015 18:34 schreef Iwanius het volgende:
Ja, wel genoten maar op culinair niveau heb ik gemerkt dat wij in Nederland echt verwend zijn en de Amerikanen eigenlijk in de basis qua smaken en smaakcombinaties gemiddeld genomen niks weten. Die gaan uiteten en worden dan gaga en alles is "amazing" omdat ze in een sterren-toko zitten. Nou...
Ja, die praten graag in superlatieven. Dus volgens mij is 'amazing' inmiddels 'het is wel ok'quote:Op maandag 16 november 2015 18:34 schreef Iwanius het volgende:
Ja, wel genoten maar op culinair niveau heb ik gemerkt dat wij in Nederland echt verwend zijn en de Amerikanen eigenlijk in de basis qua smaken en smaakcombinaties gemiddeld genomen niks weten. Die gaan uiteten en worden dan gaga en alles is "amazing" omdat ze in een sterren-toko zitten. Nou...
Ja...voor ons (algemene zin en dan fokkers in CUL) zou een eendenborst met groenvoer zijn zoals die is. Voor de gemiddelde restaurantbezoeker daar in NYC een "amazing"stuk eendenborst alsof het een unicum is dat men dat voorgeschoteld krijgt. Hoorde ook heel vaak "did you taste that...wow...such an amazing taste" terwijl wij hetzelfde gerecht hadden en dan zoiets hadden van..."bwah = niets bijzonders wat je bij wijze van zelf ook thuis kan maken."quote:Op maandag 16 november 2015 18:37 schreef golfer het volgende:
Uiterlijkheden zijn daar belangrijker dan kwaliteit en smaak?
Oh, trouwens wb.
Nee, voor hun is amazing geweldig,super,best of the best.quote:Op maandag 16 november 2015 19:00 schreef Isabeau het volgende:
Ja, die praten graag in superlatieven. Dus volgens mij is 'amazing' inmiddels 'het is wel ok'
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |