abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 17 oktober 2015 @ 11:13:23 #201
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_156894561
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 oktober 2015 08:31 schreef DancingPhoebe het volgende:
Gaan jullie weg uit Rotterdam? :o
Volgens mij op vakantie/reis naar NY.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_156894891
Lekker begin van het weekend! voor jou om het te eten & drinken en voor ons om te lezen!
pi_156895279
Ah, in New York kun je ook goed eten en drinken!
  zaterdag 17 oktober 2015 @ 12:31:16 #204
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_156895572
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 oktober 2015 12:12 schreef bloodymary1 het volgende:
Ah, in New York kun je ook goed eten en drinken!
Vast wel een paar gelegenheden voor Iwanius daar te vinden:
http://www.grubstreet.com(...)elin-stars-2015.html
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_156898369
Les Halles New York van Anthony Bourdain ;-) ( edit niet meer? laat dan maar) http://leshalles.net/
pi_156899873
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 oktober 2015 15:28 schreef mytec het volgende:
Les Halles New York van Anthony Bourdain ;-) ( edit niet meer? laat dan maar) http://leshalles.net/

Bourdain was daar Chef-kok, niet de eigenaar. Maar in zijn nieuwe boeken geeft hij inderdaad aan dat hij daar zelden nog is. Misschien nu helemaal niet meer, hij heeft het tenslotte niet meer nodig om te leven.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  zaterdag 17 oktober 2015 @ 20:41:28 #207
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_156905901
NYC? Wat een genot! Ik weet niet of je ook de betere bars aandoet (waar de cocktails qua finesse zich kunnen meten met sterrengerechten), maar indien ja: hier een lijstje met suggesties:
Dead Rabbit, Employees Only, Attaboy, Maison Premiere, Elephant Bar, Nomad, Please Don't Tell (verborgen achter een hot-dog restaurant), Mace.
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_156911137


Waar?




© Pizzeria Palermo.




Pizzeria Palermo
Zwart Janstraat 92C
3035 AW Rotterdam.

Wat at of dronk je?


Na het eetspektakel van gisteravond vanavond heel relaxed koers gezet naar deze 'huiselijke' Italiaan waar we al eerder waren. Ditmaal alleen een hoofdgerecht genomen, i.c.m.een mandje vers gebakken stokbrood, bestaande uit een stuk zwaardvis en grote garnalen in knoflook bereidt. Daarnaast een flesje huiswijn om het geheel te complementeren. Simpel en eenvoudig en toch smakelijk.



Twee heerlijke cocktails bestaande uit o.a witte chocola en blanke rum op tafel bij onze lievelingsclub om de zaterdagavond even gezellig samen door te brengen.


Impressies / Op of aanmerkingen

Nou the day after na het feestelijk exorbitante eetgebeuren gisteren bij FG maakt het niet meer dan logisch dat je vandaag het wat rustiger aandoet en een beetje probeert het weekend verder door te komen zonder verder allerlei gekkigheid.

Zeg, wat maakt Palermo nou zo interessant voor een tweede bezoek want eerlijkheidshalve ziet het er nou niet echt uitnodigend uit i.v.g met wat tegenwoordig de moderne Italiaan is. Lijkt wel of de tijd daar is blijven stilstaan.

De huiselijke keukenstijl van bereiding is wat ons tot een tweede bezoek heeft gebracht. Geen tierlantijntjes maar gewoon zoals de engelsen zeggen "honest basic home food". Daarnaast is Franco een heerlijk bevlogen Italiaan die van gezelligheid houdt en enorm gastvrij is en alles wat je maar vraagt voor je wil bereiden.

Denk trouwens niet dat je alleen datgene wat je hebt bestelt op tafel krijgt, want Franco heeft ook de 'onhebbelijkheid' om zo maar ineens tussendoor als hij je mag een ander gerecht op tafel neer te zetten waar je van moet proeven ( en daar staat hij gewoon op!) gewoon omdat hij weer eens een bevlieging kreeg terwijl hij bezig was met jou bestelde gerechten voor te bereiden. :D

Cijfer
7+
/ 10

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 18-10-2015 16:44:00 ]
pi_156915473
Heb je wel eens bij "De matroos en het meisje" gegeten, op Katendrecht? Of "Uit je eigen stad" vlakbij Marconiplein? Dat zijn mijn persoonlijke favorieten.
  Forum Admin dinsdag 20 oktober 2015 @ 07:10:42 #210
54263 crew  Pharkus
eeuwig vader, deeltijd autist
pi_156961126
Topic, weer open en opgeschoond. Die hele overbodige discussie is hier niet op zijn plaats.
Een vel leeg papier kan altijd nog een mooie tekening worden.
pi_156974481
Dank!



Waar?


© Almahuisken


© Europa.qviaggi.it


© Google Maps


La Rive (Amstel Hotel)
Professor Tulpplein 1r
1018 GX Amsterdam

Wat at / dronk je?


Bubbels! Huis kende ik niet dus besloot Miep Ventiel een suggestie te doen en op de kleuren combinatie van de fles
af te gaan. :') Bleek wel een toppertje te zijn! Ook in prijs,maar goed.



'Miep' moest weer even naar de dames... Zit ik weer alleen...



Brood vond ik niet 'ster'waardig....



Haring met uitjes pizzastyle



'Citroen' soep met o.a.tarbot



Europese kreeft met o.a. parelgort,spinazie en antiboise alias een complete moestuin
...fraai, ongetwijfeld erg lekker maar te druk en dus teruggestuurd!



Gefrituurde honingtomaat zonder vel in een suikersojadressing en gember granite. Toppertje!



Kersen gevuld met o.a.foie gras icm vegetarische taco met pepertjes



Vis met retigradijs en pesto combinatie. Hap-slik-weg gerecht maar wel erg lekker!



Rode mul met rivierkreeft en mais en maissaus. Voortreffelijk gerecht!


Impressie / Op of aanmerkingen


La Rive is gesitueerd in het majestueuze Amstel Hotel en heeft 1 Michelinster. Het restaurant zelf oogt niet veel anders dan de meeste Michelinsterren restaurants die Nederland rijk is en je zal er dan ook voornamelijk zakenlui zien zitten met hier en daar een verloren culinaire eetgek,zoals ik, die met name voor 'nieuwe smaken en smaakcombinaties komt en daar best bereidt is een prijs voor te betalen.

Ja,leuk deze VVV informatie inleiding: Hoe was het eten?

Samengevat: Goed! Goed als in " Michellinster waardig "

Maar je stuurde wel een mooi opgemaakt gerecht terug zag ik. Hoe dat zo?

Te druk zoals ik al zei en dan weet ik gewoon dat dit het niks wordt voor mij.

Laat mij het verduidelijken: Ik kom in dit soort zaken niet zoals de meesten mensen om de fraaie ambiance te aanschouwen en helemaal onder de indruk te geraken en vervolgens dat van invloed te laten zijn op wat ik eet. Dat is voor mij bijzaak want de meesten Michellinsterren zaken zien er in de basis allemaal hetzelfde uit. Allemaal het 'zakelijke/ business-like uitstraling.

Ik kom voor met name smaken en smaakcombinaties en of alles klopt qua ingrediënten (welke gebruikt men en is het het topsegment). Gewoon omdat ik niet alleen een liefhebber ben van pure en verrassende smaken/smaakcombinaties, maar ook omdat ik gewoon van lekker eten houd. Je betaalt er tenslotte ook flink voor.

De reden trouwens dat ik dit gerecht van La Rive terugstuurde (net zoals als het signatuur-gerecht van Fred in Rotterdam die ik sedert dien boycot = 9 jaar alweer) is dat het te druk is. "Te druk" als in teveel ingrediënten op het bord dat ik schertsend een "moestuin" noem,een term die ik wel vaker gebruik ter vereenvoudiging. En als er zoveel ingrediënten op een bord liggen dan krijg ik dus teveel smaken, en teveel smaken betekend voor mij dat ik dan niks proef. Dus terug naar de keuken! Zo heb ik het ook uitgelegd en dat begreep men.

En men behandelde je net zo als bij Fred dat het toch op de rekening stond?

Nee, ik kon gewoon een ander gerecht uitkiezen wat ik dit keer naliet.

Dus jij helemaal blij met deze manier van afhandeling? En heb jij ze nog bedankt?

Nou... blij is een groot woord. Ik vond het netjes en heb gewoon mijn dank laten blijken met wat extra waaruit blijkt dat ik hun manier van aanpak en afhandeling waardeerde. Je moet tenslotte als gast ook weten het hoort want zoiets moet je ook zien als een lange termijn investering voor een volgend bezoek. Gasten die goed betalen en goed verteren worden altijd onthouden door het personeel/maître en dat kan op sommige momenten in je voordeel werken.

Ik keer er snel weer terug want er waren meer gerechten die mij interessant leken.

Cijfer?

9-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-10-2015 19:58:04 ]
pi_156974562
Te druk. Ik vind het bijzonder hoor :+.

Wel leuk dat je het zo uitlegt.
జ్ఞ‌ా
pi_156974728
Iwanius,
Waar moet ik op rekenen als ik met zijn 2en bij een Michelin-restaurant ga eten?
Beetje goede wijn erbij.
Wat ben ik dan plus minus kwijt?
Make my day!
pi_156974741
Leuk om je weer te zien :Y

Brood ziet er inderdaad uit als een promo van de gastronomie beurs; ofwel de halffabrikaten hal zoals ik dat noem :P
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_156974799
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 20:00 schreef µ het volgende:
Te druk. Ik vind het bijzonder hoor :+.

Wel leuk dat je het zo uitlegt.
Dit is trouwens het signatuur gerecht van Fred wat ik toen terugstuurde.
Heeft jaren (dacht 3) op zijn kaart gestaan.



quote:
1s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 20:06 schreef agter het volgende:
Iwanius,
Waar moet ik op rekenen als ik met zijn 2en bij een Michelin-restaurant ga eten?
Beetje goede wijn erbij.
Wat ben ik dan plus minus kwijt?
Lunch...3 gangen...zo 65-70 en diner 3 gangen met 2 glazen wijn van een redelijke fles. 150 euro max totaal.(zonder tip)

[ Bericht 18% gewijzigd door #ANONIEM op 20-10-2015 20:12:42 ]
pi_156974874
quote:
6s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 20:08 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Dit is trouwens het signatuur gerecht van Fred wat ik toen terugstuurde.

[ afbeelding ]

[..]

Lunch...3 gangen...zo 65-70 en diner 3 gangen met 2 glazen wijn van een redelijke fles. 150 euro max.(zonder tip)
P.p. neem ik aan?
Dat valt nog wel eens te proberen.
Het ziet er echt zo lekker uit.
Make my day!
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 20:20:27 #217
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_156975129
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 20:11 schreef agter het volgende:

P.p. neem ik aan?
Dat valt nog wel eens te proberen.
Het ziet er echt zo lekker uit.
Nee hoor, voor die prijs kan je gewoon al met z'n tweeën een 3 gangen maaltijd bij een 1 michelinster krijgen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_156975191
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 20:20 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee hoor, voor die prijs kan je gewoon al met z'n tweeën een 3 gangen maaltijd bij een 1 michelinster krijgen.
Dat is niet zo heel veel meer als in een doorsnee restaurant. Daar zijn we ook zo 100+ euro kwijt.
Make my day!
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 20:23:06 #219
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_156975228
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 20:22 schreef agter het volgende:

Dat is niet zo heel veel meer als in een doorsnee restaurant. Daar zijn we ook zo 100+ euro kwijt.
Ratatouille in Haarlem ( 1 ster):
http://www.ratatouillefoodandwine.nl/#!food/c24tf
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_156976101
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 19:56 schreef Iwanius het volgende:
Dank!

knip wordt zo lang-
Welcome back! Diebolt champagne , die ben ik tegengekomen in de netflix docu over champagne. Volgens mij volgen ze onder andere het huis Diebolt in de docu http://www.ayearinchampagne.com/creators/ (yup zie link)
Broodje ziet er inderdaad als ah afbak uit, misschien moet Jeroen bakt brood maar even bellen naar de zaak ;-)
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 20:49:44 #221
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156976222
Ik vind eten terug sturen omdat het niet helemaal jouw smaak is stom.
Maakt me niet uit welk restaurant of hoe duur een menu is, of hoeveel geld je er uitgeeft, ik vind het stom.
pi_156976283
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 20:49 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind eten terug sturen omdat het niet helemaal jouw smaak is stom.
Maakt me niet uit welk restaurant of hoe duur een menu is, of hoeveel geld je er uitgeeft, ik vind het stom.
Ik zou ook altijd alles proeven, voordat je het weet is het wel een pareltje qua smaak.
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 20:55:25 #223
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_156976439
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 20:51 schreef mytec het volgende:


Ik zou ook altijd alles proeven, voordat je het weet is het wel een pareltje qua smaak.
Idem.
Kan dan achteraf nog wel commentaar erop leveren, maar bij voorbaat zonder te proeven, iets alleen op het uiterlijk terug sturen, doe ik niet en vind ik een belediging voor de kok.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_156981860
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 08:24 schreef Isegrim het volgende:
Dropshot bij de kaas? :D
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 12:30 schreef Curiosity het volgende:
Goede combi Dropshot en kaas.
quote:
Op woensdag 23 september 2015 12:57 schreef Molo het volgende:

Niet Salmiakki? Dropshot is van die vieze veel te zoete meuk.
De smaak van drop bij kaas is wel lekker ja, in Finland weleens gegeten in combi met gerookt rendiervlees :9
Na julie reactie's wilde ik jullie toch niet de fles onthouden van waaruit geschonken werd die avond bij Joelia.



[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 20-10-2015 23:20:00 ]
  Moderator dinsdag 20 oktober 2015 @ 23:37:55 #225
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156982466
Iwanus, kom je als culinaire eetgek alleen in Rotterdam en verdwaal je soms in Amsterdam of ook wel eens daarbuiten? :)

Toevallig eens wat over Hotel De Wereld geschreven in Wageningen? Ik ben d'r eigenlijk nooit verder gekomen dan bitterballen in de 'voorzaal'. Maar ziet er best goed uit
Kranplätze müssen verdichtet sein
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')