Vast wel een paar gelegenheden voor Iwanius daar te vinden:quote:Op zaterdag 17 oktober 2015 12:12 schreef bloodymary1 het volgende:
Ah, in New York kun je ook goed eten en drinken!
Bourdain was daar Chef-kok, niet de eigenaar. Maar in zijn nieuwe boeken geeft hij inderdaad aan dat hij daar zelden nog is. Misschien nu helemaal niet meer, hij heeft het tenslotte niet meer nodig om te leven.quote:Op zaterdag 17 oktober 2015 15:28 schreef mytec het volgende:
Les Halles New York van Anthony Bourdain ;-) ( edit niet meer? laat dan maar) http://leshalles.net/
Dit is trouwens het signatuur gerecht van Fred wat ik toen terugstuurde.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:00 schreef µ het volgende:
Te druk. Ik vind het bijzonder hoor.
Wel leuk dat je het zo uitlegt.
Lunch...3 gangen...zo 65-70 en diner 3 gangen met 2 glazen wijn van een redelijke fles. 150 euro max totaal.(zonder tip)quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:06 schreef agter het volgende:
Iwanius,
Waar moet ik op rekenen als ik met zijn 2en bij een Michelin-restaurant ga eten?
Beetje goede wijn erbij.
Wat ben ik dan plus minus kwijt?
P.p. neem ik aan?quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:08 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Dit is trouwens het signatuur gerecht van Fred wat ik toen terugstuurde.
[ afbeelding ]
[..]
Lunch...3 gangen...zo 65-70 en diner 3 gangen met 2 glazen wijn van een redelijke fles. 150 euro max.(zonder tip)
Nee hoor, voor die prijs kan je gewoon al met z'n tweeėn een 3 gangen maaltijd bij een 1 michelinster krijgen.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:11 schreef agter het volgende:
P.p. neem ik aan?
Dat valt nog wel eens te proberen.
Het ziet er echt zo lekker uit.
Dat is niet zo heel veel meer als in een doorsnee restaurant. Daar zijn we ook zo 100+ euro kwijt.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee hoor, voor die prijs kan je gewoon al met z'n tweeėn een 3 gangen maaltijd bij een 1 michelinster krijgen.
Ratatouille in Haarlem ( 1 ster):quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:22 schreef agter het volgende:
Dat is niet zo heel veel meer als in een doorsnee restaurant. Daar zijn we ook zo 100+ euro kwijt.
Welcome back! Diebolt champagne , die ben ik tegengekomen in de netflix docu over champagne. Volgens mij volgen ze onder andere het huis Diebolt in de docu http://www.ayearinchampagne.com/creators/ (yup zie link)quote:
Ik zou ook altijd alles proeven, voordat je het weet is het wel een pareltje qua smaak.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:49 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind eten terug sturen omdat het niet helemaal jouw smaak is stom.
Maakt me niet uit welk restaurant of hoe duur een menu is, of hoeveel geld je er uitgeeft, ik vind het stom.
Idem.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:51 schreef mytec het volgende:
Ik zou ook altijd alles proeven, voordat je het weet is het wel een pareltje qua smaak.
quote:
quote:
Na julie reactie's wilde ik jullie toch niet de fles onthouden van waaruit geschonken werd die avond bij Joelia.quote:Op woensdag 23 september 2015 12:57 schreef Molo het volgende:
Niet Salmiakki? Dropshot is van die vieze veel te zoete meuk.
De smaak van drop bij kaas is wel lekker ja, in Finland weleens gegeten in combi met gerookt rendiervlees
Die kaasplankquote:Op dinsdag 20 oktober 2015 23:18 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[..]
[..]
Na julie reactie's wilde ik jullie toch niet de fles onthouden van waaruit geschonken werd die avond bij Joelia.
[ afbeelding ]
Als je wat oplettender begrijpend had gelezen had je kunnen zien dat z'n laatste recensie ging over een restaurant in Amsterdam.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 23:37 schreef derLudolf het volgende:
Iwanus, kom je als culinaire eetgek alleen in Rotterdam en verdwaal je soms in Amsterdam of ook wel eens daarbuiten?
Dat bedoelt hij denk ik ook met verdwaal je wel eens in Amsterdam. Hij wil weten of hij buiten die twee steden wel eens ergens eet.quote:Op woensdag 21 oktober 2015 00:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Als je wat oplettender begrijpend had gelezen had je kunnen zien dat z'n laatste recensie ging over een restaurant in Amsterdam.
Behalve al die buitenlandse recensies en ander plekken waar ie ook al geweest is?quote:Op woensdag 21 oktober 2015 00:52 schreef bloodymary1 het volgende:
Dat bedoelt hij denk ik ook met verdwaal je wel eens in Amsterdam. Hij wil weten of hij buiten die twee steden wel eens ergens eet.
Is niet mijn vraag. Ik vertaal alleen wat de vraag was.quote:Op woensdag 21 oktober 2015 01:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Behalve al die buitenlandse recensies en ander plekken waar ie ook al geweest is?
Zonder te proeven terugsturen inderdaadquote:Op dinsdag 20 oktober 2015 20:55 schreef golfer het volgende:
[..]
Idem.
Kan dan achteraf nog wel commentaar erop leveren, maar bij voorbaat zonder te proeven, iets alleen op het uiterlijk terug sturen, doe ik niet en vind ik een belediging voor de kok.
Hotel De Wereld ken ik natuurlijk wel maar nee,nog nooit wezen eten en eerlijkheidshalve lijkt mij dat nou niet een plek (op WWII historie na) waar je speciaal heengaat om culinair te genieten. Daarbij ligt het ook nog erg uit de route.quote:Op dinsdag 20 oktober 2015 23:37 schreef derLudolf het volgende:
Iwanus, kom je als culinaire eetgek alleen in Rotterdam en verdwaal je soms in Amsterdam of ook wel eens daarbuiten?
Toevallig eens wat over Hotel De Wereld geschreven in Wageningen? Ik ben d'r eigenlijk nooit verder gekomen dan bitterballen in de 'voorzaal'. Maar ziet er best goed uit
quote:Op dinsdag 22 september 2015 17:11 schreef Bramito het volgende:
Je kon het niet laten om toch nog even wat negatiefs over Herman den Blijker te schrijven.Die zit echt diep he?
Nou...integendeel. Ik vertel alleen hoe de vork echt in de steel zit inzake zijn vriendschap vanaf dag 1 met de familie en zijn latere betrokkenheid. Daarnaast kennen wij elkaar al wat jaren en om dat even kort te illustreren (en nee ik ben niet zijn perschef)quote:
Wat ik bedoel dat ie meestal in Rotterdam blijft eten en soms eens een uitstapje maakt Amsterdam maar verder nergensquote:Op woensdag 21 oktober 2015 00:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Als je wat oplettender begrijpend had gelezen had je kunnen zien dat z'n laatste recensie ging over een restaurant in Amsterdam.
Aha, er zijn ook mensen die wel heel NL doorreizen voor restaurant met een Michelin sterquote:Op woensdag 21 oktober 2015 07:09 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Hotel De Wereld ken ik natuurlijk wel maar nee,nog nooit wezen eten en eerlijkheidshalve lijkt mij dat nou niet een plek (op WWII historie na) waar je speciaal heengaat om culinair te genieten. Daarbij ligt het ook nog erg uit de route.
Je kan er toch een keer een weekendje Veluwe van maken met Miep? Effe lekker weg uit die steenkolenlucht van de havens, maar de frisse bosgeur opsnuiven. Mooie herfstwandeling maken, en dan hongerig aanschuiven bij hotel de Wereld (vrijdagavond) en De kromme Dissel (zaterdagavond)quote:Op woensdag 21 oktober 2015 07:09 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Hotel De Wereld ken ik natuurlijk wel maar nee,nog nooit wezen eten en eerlijkheidshalve lijkt mij dat nou niet een plek (op WWII historie na) waar je speciaal heengaat om culinair te genieten. Daarbij ligt het ook nog erg uit de route.
Mooie suggesties die ik al af en toe doe.Ik zal het ook wat meer gaan doen gezien het veranderde weerklimaat de komende tijd aangezien ik een natuurmens ben van oudsher en herfstbladeren in bossen en die specifieke geuren altijd al facinerend heb gevonden. Probleem is dat niet iedereen in mijn omgeving van wandelingen in de natuur houd.quote:Op woensdag 21 oktober 2015 09:46 schreef Gripper het volgende:
Je kan er toch een keer een weekendje Veluwe van maken met Miep? Effe lekker weg uit die steenkolenlucht van de havens, maar de frisse bosgeur opsnuiven. Mooie herfstwandeling maken, en dan hongerig aanschuiven bij hotel de Wereld (vrijdagavond) en De kromme Dissel (zaterdagavond)
Hela, de nieuwe Maestroburger!quote:
quote:Op woensdag 21 oktober 2015 14:38 schreef minilot het volgende:
[..]
Hela, de nieuwe Maestroburger!Ik wilde eigenlijk morgen ook even langs de McDonalds fietsen omdat ik het zo hilarisch vind dat ze een burger verkopen met 'saus van wilde mosterd' en 'aged cheddar' met 'boerenfriet' erbij
Wilde mosterd, is dat mosterd die van je broodje springt als je niet oplet?quote:Op woensdag 21 oktober 2015 14:38 schreef minilot het volgende:
[..]
Hela, de nieuwe Maestroburger!Ik wilde eigenlijk morgen ook even langs de McDonalds fietsen omdat ik het zo hilarisch vind dat ze een burger verkopen met 'saus van wilde mosterd' en 'aged cheddar' met 'boerenfriet' erbij
Vermoedelijk!quote:Op woensdag 21 oktober 2015 15:50 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Wilde mosterd, is dat mosterd die van je broodje springt als je niet oplet?
Ik mag hopen het laatste...quote:Op woensdag 21 oktober 2015 16:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Iwanus, geef jij de cijfers als absoluut cijfer of aangepast op het soort restaurant waar je eet?
Kortom, is een vreettent met een 7 net zo goed eten dan een michelin sterren tent met een 7, of is het een prijs/kwaliteit verhoudingscijfer.
Veel plezier in de grote appel trouwens
Ik las in het mac-topic dat het Remia fritessaus is.quote:Op woensdag 21 oktober 2015 20:10 schreef FutureFairytale het volgende:
Nou ik ga em zeker weten eens proberen want eindelijk hebben ze iets anders. Hoop wel dat de mayo echte mayo is, geen fritessaus.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |