abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 18 september 2015 @ 09:21:05 #76
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_156191678
Ik wil iedereen bedanken voor de mooie ideen, bij de start van het nieuwe Dr Who seizoen zal er morgen een passend bbbeltje op tafel staan voor een scherpe prijs dankzij jullie!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  zaterdag 19 september 2015 @ 23:00:08 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156231830
We drinken nu een flesje sekt van Chardoney, lekker, maar vind een Riesling nog lekkerder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156249629
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2015 13:30 schreef mytec het volgende:

[..]

dit inderdaad. Bests fles ooit geproefd qua mouserende wijn- prosecco Valdobbiadene- cartizze , Huis even kwijt. Champagne is aan veel meer regels gebonden maar niet altijd lekkerder. Staat op Netflix een leuke docu over het maken van champagne.

Edit: deze http://www.docwine.it/IT/(...)re-v8+.php?idVar=392 Destijds 25 voor betaald op het vliegveld.
Prosecco is gewoon heel ander product, kan ook lekker zijn, maar verwacht geen toast, complexiteit en fijne bubbels.
Champagne is meestal aardig goed gelet op de regelgeving, prosecco is meestal troep. Aan beide kanten natuurlijke vele uitzonderingen
pi_156252111
quote:
1s.gif Op zondag 20 september 2015 19:21 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Prosecco is gewoon heel ander product, kan ook lekker zijn, maar verwacht geen toast, complexiteit en fijne bubbels.
Champagne is meestal aardig goed gelet op de regelgeving, prosecco is meestal troep. Aan beide kanten natuurlijke vele uitzonderingen
Dat klopt maar dat geld ook voor sekt en cava, Champagne is heel anders omdat het ook tijd krijgt om anders te worden. Als ik het goed heb kan dat ook helemaal niet met de cava en prosecco's omdat de druivensoort niet voor lang bewaren is. Maar dat maakt het niet minder lekker voor mij, ik kan genieten van een goede prosecco en ook van een champagne ( veel minder gehad vanwege de prijs).
  zondag 20 september 2015 @ 20:54:55 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156252723
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2015 20:42 schreef mytec het volgende:

[..]

Dat klopt maar dat geld ook voor sekt en cava, Champagne is heel anders omdat het ook tijd krijgt om anders te worden. Als ik het goed heb kan dat ook helemaal niet met de cava en prosecco's omdat de druivensoort niet voor lang bewaren is. Maar dat maakt het niet minder lekker voor mij, ik kan genieten van een goede prosecco en ook van een champagne ( veel minder gehad vanwege de prijs).
Witte wijn rijpt helemaal niet na op de fles, hij wordt niet beter als je hem lang laat liggen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156253296
quote:
1s.gif Op zondag 20 september 2015 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Witte wijn rijpt helemaal niet na op de fles, hij wordt niet beter als je hem lang laat liggen.
Goede Champagne (of andere witte wijn) ontwikkeld zich wel degelijk op de fles. Zeker niet elke wijn (Idem met rood), maar dit is echt gewoon lulkoek.
pi_156254249
quote:
1s.gif Op zondag 20 september 2015 21:07 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Goede Champagne (of andere witte wijn) ontwikkeld zich wel degelijk op de fles. Zeker niet elke wijn (Idem met rood), maar dit is echt gewoon lulkoek.
Zie deze link voor wat mythes http://www.winepros.org/aftertaste/3-myths.htm lang niet alle wijnen worden er beter van, de meeste eigenlijk niet. Maar "vintage" champagne wel degelijk, dus niet de goedkoopste flessen maar alleen grand cru's. Normale wijn max 4 jaar op een fles, grand cru's 20+ is mogelijk.
pi_156270885
quote:
1s.gif Op zondag 20 september 2015 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Witte wijn rijpt helemaal niet na op de fles, hij wordt niet beter als je hem lang laat liggen.
Zolang de wijn "leeft" en niet is vermoord met sulfiet verandert de wijn gewoon over een periode van tijd. En dus zal witte wijn ook "rijpen".
Sterker, een trockenbeerenauslese kan je langer laten liggen dan een grand cru rode wijn.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_156270910
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 16:49 schreef charon het volgende:
Ik mis de Franciacorta.
Je kan in Nederland nauwelijks een fles Berlucchi vinden, laat staan het echt goede spul :(
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  maandag 21 september 2015 @ 15:07:31 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156271026
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2015 15:01 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Zolang de wijn "leeft" en niet is vermoord met sulfiet verandert de wijn gewoon over een periode van tijd. En dus zal witte wijn ook "rijpen".
Sterker, een trockenbeerenauslese kan je langer laten liggen dan een grand cru rode wijn.
Maar rijpt hij ook? Ik betwijfel dat, het rijpen van rode wijn is vooral het veranderen van de Tannine in de wijn, en in witte wijn zitten geen tannines.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156271221
quote:
1s.gif Op maandag 21 september 2015 15:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maar rijpt hij ook? Ik betwijfel dat, het rijpen van rode wijn is vooral het veranderen van de Tannine in de wijn, en in witte wijn zitten geen tannines.
Dat ligt aan jouw definitie van rijpen. Als dat voor jouw alleen het verzachten van tannines is, tja dan maak je het lastig.
De smaak verandert onder invloed van de gist die er in zit, de oxidatie en de zuurtegraad van de wijn heeft ook invloed. Fenolen uit het hout van het vat heeft ook invloed.
De ene witte wijn kan het beter hebben dan de andere. Zo kan een Riesling, een Gewurztraminer, Sauternes, Muscat er zeker wat aan hebben.
Uiteindelijk ligt het helemaal aan de wijn zelf, een rode wijn is per definitie ook geen ligwijn. Een beaujolais nouveau kan je ook geen 20 jaar neerleggen.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_156271310
Aldus.
pi_156296903
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 23:00 schreef Pietverdriet het volgende:
We drinken nu een flesje sekt van Chardoney, lekker, maar vind een Riesling nog lekkerder.


Vanmorgen vroeg gewoon,omdat ik er zin in had, (en 'Miep' was er ook) alvorens ik op pad ging. Iets zegt mij dat de rest vd fles vanavond ofzo verder aan de beurt komt. Lekker!
pi_156306790
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2015 15:17 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Dat ligt aan jouw definitie van rijpen. Als dat voor jouw alleen het verzachten van tannines is, tja dan maak je het lastig.
De smaak verandert onder invloed van de gist die er in zit, de oxidatie en de zuurtegraad van de wijn heeft ook invloed. Fenolen uit het hout van het vat heeft ook invloed.
De ene witte wijn kan het beter hebben dan de andere. Zo kan een Riesling, een Gewurztraminer, Sauternes, Muscat er zeker wat aan hebben.
Uiteindelijk ligt het helemaal aan de wijn zelf, een rode wijn is per definitie ook geen ligwijn. Een beaujolais nouveau kan je ook geen 20 jaar neerleggen.
en belangrijk, bij goede Champagnes (en andere goede mousserende wijnen op gist) verandert de mousse naar een fijnere (prettigere) mousse die je kunstmatig gewoon niet krijgt
pi_156334378
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2015 15:02 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Je kan in Nederland nauwelijks een fles Berlucchi vinden, laat staan het echt goede spul :(
Ik heb gelukkig klanten in Mantova en omgeving. Die zijn echt héél lastig. Ben je er net geweest, moet je er wéér heen.
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
pi_156334654
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 23:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Chardoney
:')
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_156352917
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 21:38 schreef charon het volgende:

[..]

Ik heb gelukkig klanten in Mantova en omgeving. Die zijn echt héél lastig. Ben je er net geweest, moet je er wéér heen.
Bij COOP betaal je 10 euro voor een Berlucchi rose, was dat maar zo'n feest in Nederland. Want ze zijn verrassend goed binnen te houden.
Maar goed als je echt goede wijn wil, is het in Nederland toch niet te krijgen. Je betaalt ten eerste de hoofdprijs, en ten tweede hebben ze het dan nog niet...
Als je op zoek bent naar Chablis dan hebben ze het in alle vormen van ondrinkbaar.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_156353286
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2015 17:31 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Bij COOP betaal je 10 euro voor een Berlucchi rose, was dat maar zo'n feest in Nederland. Want ze zijn verrassend goed binnen te houden.
Maar goed als je echt goede wijn wil, is het in Nederland toch niet te krijgen. Je betaalt ten eerste de hoofdprijs, en ten tweede hebben ze het dan nog niet...
Als je op zoek bent naar Chablis dan hebben ze het in alle vormen van ondrinkbaar.
Dit spul is dus de moeite waard ? http://www.bernabei.it/franciacorta-docg-61-brut-berlucchi zal binnenkort eens rondkijken wat dat hier kost. zal ook eens kijken bij de COOP(adriatica)
pi_156356413
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2015 17:49 schreef mytec het volgende:

[..]

Dit spul is dus de moeite waard ? http://www.bernabei.it/franciacorta-docg-61-brut-berlucchi zal binnenkort eens rondkijken wat dat hier kost. zal ook eens kijken bij de COOP(adriatica)
Het is gewoon een groot merk Franciacorta, net als bijvoorbeeld de Asti Spumante van Martini, of van Ferrari.
Het zijn dus niet de beste Franciacortes die er geproduceerd worden, maar een vergelijking met Moët&Chandon mag je volgens mij wel trekken.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_156358675
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2015 20:00 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Het is gewoon een groot merk Franciacorta, net als bijvoorbeeld de Asti Spumante van Martini, of van Ferrari.
Het zijn dus niet de beste Franciacortes die er geproduceerd worden, maar een vergelijking met Moët&Chandon mag je volgens mij wel trekken.
asti van martini vind ik niet echt lekker, maar zal binnenkorst eens bij een wijnzaak kijken wat een flesje kost. Gewone supermarkt had alleen prosecco, asti en pignoletto frizante.
pi_156360067
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2015 21:43 schreef MrSalazar het volgende:

[..]

:')
Hier heb je een punt :P
hardcoholic
pi_156375292
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2015 21:12 schreef mytec het volgende:

[..]

asti van martini vind ik niet echt lekker, maar zal binnenkorst eens bij een wijnzaak kijken wat een flesje kost. Gewone supermarkt had alleen prosecco, asti en pignoletto frizante.
Ja, het gaat gewoon om het merk qua grote. Het is groot en niet noodzakelijk representatief voor wat er mogelijk is binnen de stijl. Dat geldt voor Martini, Berlucchi, Ferrari, en een lading andere merken.
Net als dat een biodynamische champagne echt een wereld van verschil is met iedere Moët.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_156429638
Interessant topic! Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen expert ben op het gebied van mousserende wijnen.

Van wat ik tot dusver geproefd heb wint de champagne bij mij, cava vind ik qua smaak net iets interessanter dan prosecco, maar welke ik kies ligt ook aan het moment. Maar het is bij mij een beetje appels met peren, want het zou maar zo kunnen dat ik toevallig van de ene soort wat betere versies heb geproefd dan van de andere, en dat mijn voorkeur daar vandaan komt. Desalniettemin heb ik het idee dat er wel bepaalde smaakeigenschappen specifiek in champagne terugkomen die ik meer waardeer. Cremant heb ik nog nooit op en daar ben ik derhalve wel benieuwd naar.

Als ik eens niet zo'n arme sloeber ben als nu, dan ga ik eens zo'n blindproeverij doen. Ben erg benieuwd wat ik dan vind.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')