quote:
Dank.
On topic:
Recensie:Waar?Coolsingel 5,3012 AA Rotterdam, op de locatie weer eerst een VVV informatie bureau van
Rotterdam was gevestigd. Voor de afslag rechts )hoek) van de fontein naar het Hilton Hotel.
Het restaurant van buitenaf gezien en die nu echt open is dus dat "1 dag"kan weg!
De wachtruimte als je binnenkomt,links.
De grote bar die een prominente plaats inneemt als je binnenkomt.
1 van de eetzalen rechts als je binnen bent.
De huis champagne per glas komt uit grote flessen.
1 van de wat kitscherige ronde tafels voor grote gezelschappen.
Vlakbij de keuken links voorbij de bar een lange 'chefs'table.
De 'open'keuken die uitzicht op het andere deel van het restaurant geeft en wat er buiten op straat gebeurd.
De wenteltrap naar beneden verraad nog een serene (Orientaalse?)rust
en waar de wc's zijn.
Eenmaal beneden in de kelder zijn links de wc's en rechts?
Maar beneden is niet alleen de wijnkelder met +/- 5000? flessen maar ook een ruime voor kleine gezelschappen die alvorens te gaan eten in afzondering willen borrelen.
Wat at je/bestelde je?Kortom het beste wat men voorhanden had te weten: De 'culinaire 'trip.
Amuse van een schuimige erwtenmousse met ijs van mojito en scheermes.
Octopus met een salade van octopus, crème van avocado en crème van chilipeper
Paling in het 'groen'.
Schelp met een licht aangegaarde oester,stukje zwezerik,bedekt met jonge sla stukjes.
Langoustine fregola.
Spruiten & Kool combinatie.
Zeeduivel & Knolselderij.
Côte de veau met meiknol en rode biet
Gekonfijte tomaat met hangop, verjus en napoleon (toppertje!)
Mango fris combinatie.
Drie verschillende Hollandse kazen i.c.m. een stuk gedroogd brood.
Algemene impressie & opmerkingen?Nou...waar zal ik beginnen.
Was het nu de kwaliteit die je ook de Zwetheul kreeg. M.a.w dat hoogstaand niveau?Nee!
Oke,waarmee dan te vergelijken?Ehm..als je praat over te hoge verwachtingen vooraf, dan pak ik restaurant The Park in het
Bilderberg Park hotel te Rotterdam waar Erik van Loo de supervisie over heeft en wat ver van
zijn hoogstaand niveau in Parkheuvel blijft.
Maar was het nu matig als in ingredienten/producten die men gebruikte of waren de smaak
combinaties niet in orde of was het allemaal te 'veilig'en dus niet spannend genoeg?
Het eerste sowieso, de smaakcombinaties waren maar zo zo en met name dat de kok teveel
smaken probeerde te creeeren waardoor ik dus weinig tot niets proefde en alles al gauw vlak in
smaak voor mij werd. Vreemd genoeg was het dessert met de gekonfijte tomaat met hangop, verjus en Napoleon voor mij het enige gerecht wat mij echt even verraste terwijl ik bijvoorbeeld meer had verwacht van de Côte de veau met meiknol en rode biet of de Zeeduivel.
Heb jij je teleurstelling kenbaar gemaakt?Oh ja,aan Mario zelf die mij benaderde en die zei dat ik geduld moest hebben omdat dit het begin en de eerste dag is.
dat ze open zijn. ( Oh en waarom heb je dan afgelopen weekend proef gedraaid?)
Zou jij terugkeren?Niet zo1-2-3, maar ik probeer het over een maandje of 6 misschien opnieuw en hoop dan dat Joelia
wat meer gegroeid is.
Wat voor cijfer geef je Joelia ondanks alles?7 / 10
[ Bericht 3% gewijzigd door Pharkus op 17-02-2015 13:10:49 (op verzoek mods cul) ]