Ik werk het liefste met oude kookboeken, daar zijn de recepten nog puur.quote:Op woensdag 8 januari 2014 19:01 schreef Uiltje90 het volgende:
hey ladies
een nieuw bakfreak meld zich!ben nog wel een beetje een n00bje, maar we hebben sinds kort een nieuwe oven en die moet ingewijd worden
nu zie ik hier veel lekkere dingetjes voorbij komen, maar ik vraag me af van welke sites enz. jullie alle lekker recepten/baksels verzamelen?
Zolang het niet van die hele goedkope is met heel veel 'aroma' kan het heel lekker zijn, zelfs in het deeg (of wat amandelpoeder meekneden in het kruimeldeeg).quote:Op woensdag 8 januari 2014 19:41 schreef Myraela het volgende:
Ik ga voor dit weekend een appeltaart maken. Ik denk met amaretto erdoor.Maar ik twijfel nog.
Goedkope? Goedkope amaretto? Ik heb gewoon een fles Disaronno amaretto. Ik dacht dat het misschien wel lekker was om de rozijnen daarin een dagje te weken. Ik ben bang dat de vulling te nat word als ik er echt amaretto doorheen giet.quote:Op woensdag 8 januari 2014 20:06 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zolang het niet van die hele goedkope is met heel veel 'aroma' kan het heel lekker zijn, zelfs in het deeg (of wat amandelpoeder meekneden in het kruimeldeeg).
Ik heb laatst appelflappen gemaakt met marsepein er in
Ja, er is ook van die nep-amaretto. Dat is zeg maar amandellimonade met alcohol, daar wordt je taart niet lekker van.quote:Op woensdag 8 januari 2014 21:41 schreef Myraela het volgende:
[..]
Goedkope? Goedkope amaretto? Ik heb gewoon een fles Disaronno amaretto. Ik dacht dat het misschien wel lekker was om de rozijnen daarin een dagje te weken. Ik ben bang dat de vulling te nat word als ik er echt amaretto doorheen giet.
dat is een hele goede tip! thnxquote:Op woensdag 8 januari 2014 19:19 schreef djkoelkast het volgende:
Uit het vorige topic:
[..]
Ik werk het liefste met oude kookboeken, daar zijn de recepten nog puur.
Als je de techniek onder de knie hebt kun je gaan experimenteren.
Tip: ga naar een kringloop en haal een kook/bakboek uit de jaren '80 of '90, veel meer dan 2 euro zal het niet kosten en je hebt veel betere basisrecepten dan je online kunt vinden.
Als je googelt kun je bijvoorbeeld lactosevrije cupcakes vinden. Deze zijn echter wel met gewoon meel gemaakt, dus als het ook glutenvrij moet zijn, heb ik denk ik geen tips.quote:Op woensdag 8 januari 2014 21:41 schreef Xaryna het volgende:
Ik ga deze maand veel bakken omdat er allerlei gelegenheden zijn om dit te doen
Voor mijn verjaardag wil ik twee taarten maken, maar één van mijn gasten kan niet goed tegen tarwe en melkproducten. Ik weet niet zeker of dit komt door gluten en lactose, ze heeft het altijd alleen over tarwe en melk. Ze kan wel 'een beetje' hebben en wil best mee-eten, maar ik wil graag iets maken wat ze rustig kan hebben. Heeft iemand hier ideeën voor? Ik heb een keer een chocoladetaart met amandelmeel gemaakt, maar die was toch erg droog, en er zat flink wat boter in.
Ik bak en kook heel vaak veganistisch en/of glutenvrij, gewoon voor de variatie. Ik heb er dus wel wat ervaring mee.quote:Op woensdag 8 januari 2014 21:41 schreef Xaryna het volgende:
Voor mijn verjaardag wil ik twee taarten maken, maar één van mijn gasten kan niet goed tegen tarwe en melkproducten. Ik weet niet zeker of dit komt door gluten en lactose, ze heeft het altijd alleen over tarwe en melk. Ze kan wel 'een beetje' hebben en wil best mee-eten, maar ik wil graag iets maken wat ze rustig kan hebben. Heeft iemand hier ideeën voor?
Ik maak zelf graag iets met fruit. Dan is het ook minder snel droog. Voor de 'gewone' taart, ga ik denk ik met chocolade in de weer en dan past een vruchtentaart daar ook goed bij. Ik moet helaas wel een beetje op het budget letten, dus dure vruchten als aardbeien in de winter gaat 'm niet worden.quote:Op donderdag 9 januari 2014 07:10 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik bak en kook heel vaak veganistisch en/of glutenvrij, gewoon voor de variatie. Ik heb er dus wel wat ervaring mee.Zijn er specifieke soorten taarten die je zou willen maken? Wat vind je een lekker type taart? Of maakt het niet zoveel uit?
Boter kun je vervangen voor kokosolie, daar zit alleen helemaal geen smaak aan, dus je moet wel iets extra's met de rest van je recept doen.quote:Op woensdag 8 januari 2014 21:41 schreef Xaryna het volgende:
Ik ga deze maand veel bakken omdat er allerlei gelegenheden zijn om dit te doen
Voor mijn verjaardag wil ik twee taarten maken, maar één van mijn gasten kan niet goed tegen tarwe en melkproducten. Ik weet niet zeker of dit komt door gluten en lactose, ze heeft het altijd alleen over tarwe en melk. Ze kan wel 'een beetje' hebben en wil best mee-eten, maar ik wil graag iets maken wat ze rustig kan hebben. Heeft iemand hier ideeën voor? Ik heb een keer een chocoladetaart met amandelmeel gemaakt, maar die was toch erg droog, en er zat flink wat boter in.
Je moet natuurlijk wel 100% spelt nemen dan. Ik importeer het meestal uit Engeland, maar in reformwinkels kun je ook spelt vinden die 100% spelt is.quote:Op donderdag 9 januari 2014 10:51 schreef MaximusTG het volgende:
Daar zou ik toch mee oppassen, omdat de benaming speltmeel/bloem niet beschermd is, en tot wel 50% uit tarwebloem kan bestaan.
Dat speltmeel, heeft dat nog eigenschappen waar ik op zou moeten letten? Smaak of heel vullend oid?quote:Op donderdag 9 januari 2014 10:09 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Boter kun je vervangen voor kokosolie, daar zit alleen helemaal geen smaak aan, dus je moet wel iets extra's met de rest van je recept doen.
Als het een tarwe-allergie is kun je spelt gebruiken (1 op 1 vervangen, dus 500g bloem = 500g speltbloem). Is het een glutenintolerantie dan moet je naar de alternatieve melen als rijstmeel, maismeel, tapiocameel.
Als je speltbloem gebruikt (dus niet volkoren) dan kun je het precies gebruiken als tarwebloem, er zit ook geen heel andere smaak aan en het gedraagt zich ook hetzelfde als tarwebloem.quote:Op donderdag 9 januari 2014 12:23 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Dat speltmeel, heeft dat nog eigenschappen waar ik op zou moeten letten? Smaak of heel vullend oid?
Echt? Ik heb nog nooit problemen gehad met cake of zoet brood bakken met margarine. Maar als ik nog eens mensen die melkvrij eten op bezoek krijg zal ik de kokosolie eens proberen.quote:Op donderdag 9 januari 2014 12:18 schreef djkoelkast het volgende:
Margarine bestaat voor een groot deel uit water, dus beter van niet.
Ook zit er vaak gehard vet in en andere onzintoevoegingen.
Margarine is sowieso gewoon bende, kijk maar eens wat er in zit, het slaat helemaal nergens op.quote:Op donderdag 9 januari 2014 13:08 schreef Mry het volgende:
[..]
Echt? Ik heb nog nooit problemen gehad met cake of zoet brood bakken met margarine. Maar als ik nog eens mensen die melkvrij eten op bezoek krijg zal ik de kokosolie eens proberen.
Nou ja, het is niet alsof ze er ontzettend last van heeft (ze wil ook niet dat ik er rekening mee houdt en gaat gewoon mee-eten en dan een dagje last van de buik hebben, zegt ze) maar ik vind het zelf leuk om te proberen. Ik weet dat ze wel speltbrood eet, en het kan merken als een speltbrood niet 100% spelt is. Dus vandaar de speltbloemquote:Op donderdag 9 januari 2014 12:34 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Als je speltbloem gebruikt (dus niet volkoren) dan kun je het precies gebruiken als tarwebloem, er zit ook geen heel andere smaak aan en het gedraagt zich ook hetzelfde als tarwebloem.
Alleen bij brood moet je opletten dat het minder in de hoogte rijst.
[ afbeelding ]
Dit is dus 'licht volkoren' ofwel gebuild, dat maakt het wat zwaarder. Je zou het ook kunnen zeven om zo zo veel mogelijk de zemelen er uit te halen.
[ afbeelding ]
Deze is echt zo wit als witte bloem. Deze heb ik zelf in de kast staan naast de volkorenvariant.
Maar wees er zeker van dat het een tarwe-allergie is en geen glutenintolerantie, want ook in spelt zitten gluten. Zelfs meer dan in tarwe, alleen zijn ze anders opgebouwd en daarom hebben mensen met een tarwe-allergie meestal geen last van spelt, mits 100% spelt.
Ik bak alles met spelt. Speltappeltaart, speltamandelstaaf (het bladerdeeg maak ik dan van spelt), speltpannenkoeken, speltcakes, speltoliebollen, alles wat ik heb geprobeerd is buitengewoon goed gelukt.quote:Op donderdag 9 januari 2014 15:52 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Nou ja, het is niet alsof ze er ontzettend last van heeft (ze wil ook niet dat ik er rekening mee houdt en gaat gewoon mee-eten en dan een dagje last van de buik hebben, zegt ze) maar ik vind het zelf leuk om te proberen. Ik weet dat ze wel speltbrood eet, en het kan merken als een speltbrood niet 100% spelt is. Dus vandaar de speltbloem
Dank je wel!
Het makkelijkste:quote:Op zaterdag 11 januari 2014 12:38 schreef Sandous het volgende:
Heeft iemand voor mij een goed/lekker recept voor luchtige cake (ik wil er citroenrasp doorheen gooien voor een frisse smaak).
het liefst voor zo een langwerpige bakblik. We gaan vanavond naar vrienden.. en die lusten meestal simpele cakes zonder al teveel poespas eromheen..
als je de boter goed luchtig klopt vind ik het totaal niet zwaar. Het is maar net wat je luchtig genoeg vind denk ik.. Je kan het al wel luchtiger maken door de eiwitten apart op te kloppen en door de rest heen te spatelen op het einde.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 14:41 schreef djkoelkast het volgende:
Dat wordt alleen totaal geen luchtige cake en nee je kunt er niet minder suiker in doen.
Dit recept is voor een poundcake en die zijn niet luchtig/licht maar juist heel zwaar.
Wèl heel lekker, maar voor een luchtige cake moet je een ander recept gebruiken.
Een poundcake staat niet bekend als 'luchtige' cake, ook niet als je de eiwitten apart klopt.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 14:47 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
als je de boter goed luchtig klopt vind ik het totaal niet zwaar. Het is maar net wat je luchtig genoeg vind denk ik.. Je kan het al wel luchtiger maken door de eiwitten apart op te kloppen en door de rest heen te spatelen op het einde.
Chocola, koekjes én dubbel zout, dat moest ik proberen. Dank voor de tip, minilot, mede namens mijn heupenquote:
quote:Op zondag 19 januari 2014 14:52 schreef sieske het volgende:
heb net een blueberry buckle cake in de oven staan. Bosbessencake is hetzelfde neem ik aan. Kannel-suikermengsel erover en dat is een beetje aangebrand, dus nu aluminiumfolie erover gedaan. Doen we gewoon wat poedersuiker erover.Ik hoop wel dat het lekker is straks.
Waarom heet zo'n ding eigenlijk buckle?
Ofwel, het ziet eruit alsof het is ingezakt (een van de vertalingen van buckle)quote:Have you ever wondered why this dessert is called a Buckle? I have, so I decided to look up "buckle" in the dictionary. The first definition given was for the clasp on your belt. No help there. But upon further reading, 'buckle' was also defined as "to bend, warp, bulge, or collapse" which, when you think about it, is exactly what happens to a blueberry buckle as it bakes. That is because, during baking, the baking powder in the cake causes the buckle to rise. But with all those blueberries and streusel on top of the cake batter, the cake rises unevenly, thereby giving it that 'buckled' look.
Tof! Die ga ik ook eens proberen.quote:Op zondag 19 januari 2014 16:50 schreef Purdey het volgende:
Cookie dough brownies gemaakt. Brownies met eetbaar koekdeeg, oftewel zonder rauw ei in het deeg. Enorm machtig, maar zó lekker.
[ afbeelding ]
Recept voor de liefhebber: http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/cookiedough-brownies
heb je een receptje hiervan? Klinkt lekker maar ik kan het niet vinden op internet.quote:Op zondag 19 januari 2014 21:48 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb net Spelt Einkorn spritsen gebakken, lèkker! Niet normaal
Ik wil ook wel een recept! Ik heb nog steeds niet besloten wat ik met dat speltmeel ga makenquote:Op zondag 19 januari 2014 21:48 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb net Spelt Einkorn spritsen gebakken, lèkker! Niet normaal
quote:Op maandag 20 januari 2014 09:12 schreef sieske het volgende:
[..]
heb je een receptje hiervan? Klinkt lekker maar ik kan het niet vinden op internet.
quote:Op maandag 20 januari 2014 10:24 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Ik wil ook wel een recept! Ik heb nog steeds niet besloten wat ik met dat speltmeel ga maken
Klopt, ik bedenk de meeste van mijn recepten zelf met als leidraad zo oud mogelijke kookboeken (om de basisverhoudingen goed te krijgen).quote:Op maandag 20 januari 2014 09:12 schreef sieske het volgende:
[..]
heb je een receptje hiervan? Klinkt lekker maar ik kan het niet vinden op internet.
Thanks, maar ik denk dat dat mijn bijzonder matige bakkunsten iets te boven gaat.quote:Op maandag 20 januari 2014 10:32 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
[..]
[..]
Klopt, ik bedenk de meeste van mijn recepten zelf met als leidraad zo oud mogelijke kookboeken (om de basisverhoudingen goed te krijgen).
Dus hier het recept:
160g roomboter
125g suiker (100g ongeraffineerde rietsuiker en 25g palmsuiker is helemaal lekker!)
1 eiwit
halve theelepel zout
200g meel (ik heb 125g witte spelt + 75g volkoren einkorn gebruikt)
>> Als je nou alleen volkoren spelt hebt zou ik 125g bloem + 75g volkoren spelt gebruiken
Bakpoeder voor 200g meel
>> (ik gebruik wijnsteenzuur bakpoeder, dan heb je 8g nodig op 200g meel, maar dat Backin van Dr Oetker is volgens mij een gram of 9 op 500g? Dan moet je dus 9 delen door 500 (0,018) en dat x200 doen (3,6g))
Beetje citroenrasp en/of vanillestokje
Eerst zet je alles klaar, de melen kun je vast mengen met het bakpoeder.
Oven voorverwarmen op +/- 160 graden, niet warmer dan 170 want ze moeten niet bruin worden!
Dit gaat het beste met de mixer:
Boter eerst wat zachter roeren (is het te hard? Even 15-20 sec in de magnetron, het moet zacht zijn, niet vloeibaar)
Dan samen met de suiker, citroenrasp/vanille en zout tot een romige massa roeren (duurt wel een paar minuten)
Eiwit er door roeren
Mixer uitzetten en al het meel er in 1x overheen zeven
Dit nog even doormixen, niet te lang
Dit deeg gaat in een spuitzak (het moet dus niet te dik zijn) en daar spuit je spritsen van.
15-20 minuten op +/- 160 graden
De randjes mogen iets gekleurd zijn, maar de spritsen moeten bovenop niet bruin worden.
Af laten koelen op een rekje, als ze zijn afgekoeld zijn ze echt superbros![]()
Eet smakelijk!
Dit is zo gepiept hoor, alleen goed wegen is belangrijk.quote:Op maandag 20 januari 2014 10:55 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Thanks, maar ik denk dat dat mijn bijzonder matige bakkunsten iets te boven gaat.
Ik heb nog nooit een spuitzak gebruikt, geen idee hoe dat zou moeten, en nog nooit zelf bakpoeder bepaald. Ik volg gewoon een recept tot op de letter. Ik begin nu net een beetje in te kunnen schatten of ik teveel of te weinig van iets gebruikt hebt aan de hand van het eindresultaat.quote:Op maandag 20 januari 2014 10:59 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dit is zo gepiept hoor, alleen goed wegen is belangrijk.
Deeg is te slap om te scheppen, dus een spuitzak is wel nodig.
Mooi hoeft het niet te worden, want dat wordt het bij mij ook nooit, daarom geen foto's
Bakpoeder in een zakje is altijd berekend op 500g meel, als je dus het hele zakje er in giet dan krijg je een bakpoeder bijsmaak en je koekjes mislukken.quote:Op maandag 20 januari 2014 11:01 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit een spuitzak gebruikt, geen idee hoe dat zou moeten, en nog nooit zelf bakpoeder bepaald. Ik volg gewoon een recept tot op de letter. Ik begin nu net een beetje in te kunnen schatten of ik teveel of te weinig van iets gebruikt hebt aan de hand van het eindresultaat.
Weet ik, maar ik stel de spuitzak nog even uitquote:Op maandag 20 januari 2014 11:06 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Bakpoeder in een zakje is altijd berekend op 500g meel, als je dus het hele zakje er in giet dan krijg je een bakpoeder bijsmaak en je koekjes mislukken.
Bakken is simpel gezegd gewoon scheikunde en alles moet kloppen om tot een goed resultaat te komen, alle stappen die je doet in het bakken hebben een reden.
Bijvoorbeeld brood moet je lang kneden, anders rijst het niet. Koek moet je kort kneden, anders wordt het deeg te elastisch. Je kunt met alle soorten en maten recepten experimenteren en variëren zolang je de basis gelijk houdt: percentage vocht/vast/vet moet kloppen en de manier van mixen/kneden moet kloppen.
Koop eens een goedkope spuitzak bij de Blokker ofzo en ga er mee experimenteren, je hebt een spuitzak bijvoorbeeld ook nodig als je soesjes gaat maken.
Koekjes zijn sowieso moeilijk, ze zijn lastig te beoordelen op gaarheid, want je weet pas hoe goed ze zijn als ze helemaal zijn afgekoeld. Maar probeer anders eens kletskoppen of jan hagel, ook erg leuk om te maken, kan zonder spuitzak.quote:Op maandag 20 januari 2014 11:11 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Weet ik, maar ik stel de spuitzak nog even uit
Ik probeer wel dingen op te pikken hoor, de theorie weet ik een beetje met gluten activeren enzo, maar ik ben er gewoon nog absoluut neit handig mee. Dus ik houd het voor nu even bij volledige recepten en ga daarna wel kijken of ik zelf dingen ga aanpassen en experimenteren.
Is heel makkelijk te maken ook!quote:Op maandag 20 januari 2014 17:23 schreef Zo-is-dat het volgende:
oeh dat lijkt me wel een leuk recept ja! En dan eggs bennedict eropdaar maak ik vriendlief heel blij mee!
Dan wordt de cake toch hartstikke droog? Als je m morgen al maakt, en wacht tot zaterdagquote:Op dinsdag 21 januari 2014 11:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, je hoeft hem niet in te vriezen.
Inpakken in alufolie, er zit veel vet en vocht in het recept, die droogt niet snel uitquote:Op dinsdag 21 januari 2014 11:37 schreef PureEvil het volgende:
[..]
Dan wordt de cake toch hartstikke droog? Als je m morgen al maakt, en wacht tot zaterdag
Niet langer dan 10 minuten, dan zakt hij alsnog in.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 18:02 schreef Diconnected het volgende:
Net een cake gebakken, heel het huis ruikt nu naar cake. Nu wel langer wachten met eruit halen. vorige keer had ik de cake er te snel uitgehaald en stortte ie in
.
Ik gebruik uitsluitend bakvormen zonder anti-aanbaklaag. Als ik niet wacht heb ik een cake in 2 delen en niet mooi door het middenquote:
Ik doe gewoon een strook bakpapier over de brede kant. 2 delen cake is ook goed, grootste stuk is voor de bakker.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 20:24 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik gebruik uitsluitend bakvormen zonder anti-aanbaklaag. Als ik niet wacht heb ik een cake in 2 delen en niet mooi door het midden
Ik heb altijd van die vellen bakpapier, zo zonde om in te knippenquote:Op dinsdag 21 januari 2014 21:13 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik doe gewoon een strook bakpapier over de brede kant. 2 delen cake is ook goed, grootste stuk is voor de bakker.
Geraspt kan, maar kunt ook gewoon je (gesneden) boter in de vriezer doen, dan je meel/suiker/bevroren boter in de keukenmachien donderen en malen maar. 'Overmixing' is dan niet aan de orde. Daarna eventueel wat vocht erbij (een ei of melk of water afhankelijk van je recept).quote:Op zaterdag 25 januari 2014 11:54 schreef djkoelkast het volgende:
Bedoel je met korstdeeg wat ze in Engeland "rough puff" noemen?
Dat maak ik altijd met boter/kokosolie die van tevoren even is ingevroren een half uurtje ofzo en dan geraspt. Naar recept van Mary Berry (al gebruikt zij lard (reuzel) in plaats van kokosolie).
Ook je meel koud maken. Suiker gaat er niet in als je gewone rough puff maakt.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 13:11 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Geraspt kan, maar kunt ook gewoon je (gesneden) boter in de vriezer doen, dan je meel/suiker/bevroren boter in de keukenmachien donderen en malen maar. 'Overmixing' is dan niet aan de orde. Daarna eventueel wat vocht erbij (een ei of melk of water afhankelijk van je recept).
blauwe kleurstofquote:
hoe eet je dat? gewoon zo of doe je daar ook nog iets in?quote:Op zaterdag 1 februari 2014 20:56 schreef Vicky het volgende:
Ik heb vanavond merenques gemaakt. Waren heeeerlijk!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
chocoladetaart, altijd goedquote:Op donderdag 30 januari 2014 21:19 schreef casper019 het volgende:
voor valentijn wil ik wat leuks in een klein hartvorm bakken, of iets anders dat er ''lief'' uitziet
heeft iemand miss leuke ideeen/recepten?
gewoon zo. ze waren nog een klein beetje vochtig van binnen. Heerlijk!quote:Op zaterdag 1 februari 2014 21:38 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hoe eet je dat? gewoon zo of doe je daar ook nog iets in?
De italiaanse zijn toch meer om zacht te gebruiken en soms nog even kort af te branden? Of maak je daar ook zulke gedroogde schuimpjes van?quote:Op zaterdag 1 februari 2014 21:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ze nog taai zijn van binnen vind ik ze niet lekker.
Had je ze op zijn italiaans (hete gekookte suikerstroop) of op zijn frans (poedersuiker) gemaakt?
op zn frans maar dan met gewone suiker.quote:Op zaterdag 1 februari 2014 21:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ze nog taai zijn van binnen vind ik ze niet lekker.
Had je ze op zijn italiaans (hete gekookte suikerstroop) of op zijn frans (poedersuiker) gemaakt?
Er is tegenwoordig ook natuurlijke blauwe kleurstof, een algenextract.quote:Op zaterdag 1 februari 2014 21:45 schreef Myraela het volgende:
Jammer van de kleurstof, want ze zien er wel mooi uit qua vorm.
Heb je een recept voor zandkoekjes gebruikt en dan zelf chocolade gegokt of een recept gevolgd? Ik zou ze ook graag maken, ze zien er lekker uit!quote:Op vrijdag 17 januari 2014 09:24 schreef Xaryna het volgende:
[ afbeelding ]
Zandkoekjes met chocolade-swirl
Had wat moeite met het deeg (veel te droog) maar uiteindelijk best gelukt.
Ik heb dit recept gevolgd: http://www.ah.nl/allerhande/recepten/231340/zandkoekjesquote:Op zondag 2 februari 2014 15:02 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Heb je een recept voor zandkoekjes gebruikt en dan zelf chocolade gegokt of een recept gevolgd? Ik zou ze ook graag maken, ze zien er lekker uit!
Ik hou van die "handgemaakte-look"![]()
Dank je! Ik ga het binnenkort maken.quote:Op zondag 2 februari 2014 17:46 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Ik heb dit recept gevolgd: http://www.ah.nl/allerhande/recepten/231340/zandkoekjes
De onderste tip gaat over half cacao. Ik heb alleen wel iets water bij het deeg gedaan omdat het deeg te droog was om balletjes van te maken en helemaal niet een geheel wilde worden.
De potjes van bijvoorbeeld wilton vind ik altijd erg goed. Met kleuren als rood moet je er alleen wel ruim voldoende(lees: veel) in doen, anders word het rozequote:Op maandag 3 februari 2014 14:35 schreef _Liek het volgende:
Ik wou dit weekend red velvet whoopies maken, maar ze zijn niet zo 'red' geworden als ik wou.. Wat gebruiken jullie? Vloeibare of pasta kleurstof of bietenpoeder?
Haha, die heb ik ook gemaaktquote:Op woensdag 5 februari 2014 16:27 schreef Vicky het volgende:
Ik keek van de week 24 kitchen en daar maakte Rudolph een scherven-brengen-geluk-taart. Zag er heerlijk uit...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mooi geluktquote:Op woensdag 5 februari 2014 16:27 schreef Vicky het volgende:
Ik keek van de week 24 kitchen en daar maakte Rudolph een scherven-brengen-geluk-taart. Zag er heerlijk uit...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
ik deed het op bakpapierquote:Op zaterdag 8 februari 2014 08:35 schreef Bleie het volgende:
Voor die scherven-brengen-geluk-taart: er staat in het recept dat je de chocola op een marmeren plaat moet gieten, maar die heb ik niet. Ik heb wel een aanrecht van composiet, dat kan toch vast ook wel?
Edit: laat maar, ik zie nu dat ze het uitleggen.
Klinkt gaaf! Zin om het recept te delen?quote:Op donderdag 6 februari 2014 20:56 schreef djkoelkast het volgende:
[ afbeelding ]
Belgische chocoladecake
Gebakken met spelt & einkorn
Met palmsuikerglazuur en vers gebrande hazelnoten en amandelen bovenop
Hij is gigantisch lekker
Als ik recepten neerzet dan krijg ik "oh te moeilijk" en dan heb ik een half uur voor niks lopen typenquote:Op maandag 10 februari 2014 14:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Klinkt gaaf! Zin om het recept te delen?
Waar heb je trouwens einkorn vandaan gehaald? Ik zou het wel eens willen gebruiken, maar ik zie het nooit ergens liggen..
Ah dank je, ik heb het Einkorn van de co.uk-versie.quote:Op maandag 10 februari 2014 14:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Emmer wordt op www.amazon.de verkocht
Vraag het de verkoperquote:Op maandag 10 februari 2014 14:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ah dank je, ik heb het Einkorn van de co.uk-versie.
Ik zie emmer alleen niet met gratis verzenden, dus wellicht ook niet naar NL geleverd.
Ja, ik wil het echt echt echt.quote:Op maandag 10 februari 2014 14:36 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Als ik recepten neerzet dan krijg ik "oh te moeilijk" en dan heb ik een half uur voor niks lopen typenBen daar niet zo'n fan van eigenlijk. Maar als je het ècht graag wil (hij is wel ècht lekker!) zal ik het binnenkort doen.
Einkorn heb ik uit Engeland gehaald, van Doves Farm. O.a. verkrijgbaar via amazon met gratis verzenden als je genoeg bestelt. Ze hebben er ook witte en volkoren spelt. Allemaal biologisch.
Ik zoek zelf nog wel Emmer (ook een graan), maar dat heb ik nog nergens gezien.
Einkorn is fijner dan een normale volkoren, je kunt het in heel veel dingen verwerken, er brood van maken (er ziteen ook gluten in) en ik heb het in taarten, cakes en pannenkoeken gedaan. Wel een succes
Hehe heel herkenbaar dit.quote:Op maandag 10 februari 2014 14:36 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Als ik recepten neerzet dan krijg ik "oh te moeilijk" en dan heb ik een half uur voor niks lopen typenBen daar niet zo'n fan van eigenlijk. Maar als je het ècht graag wil (hij is wel ècht lekker!) zal ik het binnenkort doen.
Einkorn heb ik uit Engeland gehaald, van Doves Farm. O.a. verkrijgbaar via amazon met gratis verzenden als je genoeg bestelt. Ze hebben er ook witte en volkoren spelt. Allemaal biologisch.
Ik zoek zelf nog wel Emmer (ook een graan), maar dat heb ik nog nergens gezien.
Einkorn is fijner dan een normale volkoren, je kunt het in heel veel dingen verwerken, er brood van maken (er ziteen ook gluten in) en ik heb het in taarten, cakes en pannenkoeken gedaan. Wel een succes
quote:Op maandag 10 februari 2014 15:01 schreef Pietverdriet het volgende:
LOL
Kom er net ook achter dat het pretpunkbandje de Boegies met 4 albums op amazon staan.
Ik zal hem vanavond even uittikken. Ik gebruik zelf bijvoorbeeld altijd ongeraffineerde rietsuiker, palmsuiker en ik maak mijn eigen vanillesuiker (alle vanillestokjes die ik gebruikt heb in een luchtdichte voorraadbus vol met rietsuiker, als hij dan voor 1/3 leeg is bijvullen met nieuwe suiker en stokjes blijven toevoegen. Is vrijwel onbeperkt houdbaar).quote:Op maandag 10 februari 2014 14:59 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Hehe heel herkenbaar dit.Maar de mensen in dit topic zijn toch wel bakfanaten, ben ook wel benieuwd naar je recept eigk.
3 x idem.quote:Op maandag 10 februari 2014 15:04 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik zal hem vanavond even uittikken. Ik gebruik zelf bijvoorbeeld altijd ongeraffineerde rietsuiker, palmsuiker en ik maak mijn eigen vanillesuiker
Ja, de boegies waren grappig.quote:Op maandag 10 februari 2014 15:04 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]Ooit, eind jaren '80, heb ik ze eens zien spelen. Was erg leuk!
Ik heb al jaren geen witte suiker meer, altijd ongeraffineerde rietsuiker. Soms in combinatie met suikerbietenstroop (uit de biowinkel, die glazen potten) of rijststroop of gerstemoutstroop of gewoon melasse.quote:Op maandag 10 februari 2014 15:06 schreef minilot het volgende:
[..]
3 x idem.![]()
Al gebruik ik in sommige bakrecepten wél gewoon witte suiker omdat dat af en toe een specifiek resultaat oplevert waar ik dan de voorkeur aangeef.
Die heb ik nog niet op, tot nog toe te duur gevondenquote:Op maandag 10 februari 2014 15:07 schreef minilot het volgende:
O, en ik hou ook wel van kokosbloesemsuiker.![]()
Adoe Gula Java, Lekkerrrrquote:Op maandag 10 februari 2014 15:07 schreef minilot het volgende:
O, en ik hou ook wel van kokosbloesemsuiker.![]()
Inscannen of een foto gaat sneller.quote:Op maandag 10 februari 2014 14:36 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Als ik recepten neerzet dan krijg ik "oh te moeilijk" en dan heb ik een half uur voor niks lopen typenBen daar niet zo'n fan van eigenlijk. Maar als je het ècht graag wil (hij is wel ècht lekker!) zal ik het binnenkort doen.
[..]
Helemaal mee eens hoor, maar soms heb ik een bui en wil ik één of ander supergeraffineerd, delicaat Frans patisseriedingetje maken en dan is fijne, witte kristalsuiker wel zo prettig voor het eindresultaat.quote:Op maandag 10 februari 2014 15:08 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik heb al jaren geen witte suiker meer, altijd ongeraffineerde rietsuiker. Soms in combinatie met suikerbietenstroop (uit de biowinkel, die glazen potten) of rijststroop of gerstemoutstroop of gewoon melasse.
Ik heb ook suikeramandelen gemaakt met de ongeraffineerde rietsuiker (wat niet zou kunnen) en nog meer van die experimenten. Zoet is maar gewoon zoet, ik wil er een beetje extra smaak aan hebben
Ik heb deze nog niet uitgeschreven, maar komt goedquote:Op maandag 10 februari 2014 15:11 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Inscannen of een foto gaat sneller.
Vruchtensiropen, jams, etc maak ik met witte suikerquote:Op maandag 10 februari 2014 15:08 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik heb al jaren geen witte suiker meer, altijd ongeraffineerde rietsuiker. Soms in combinatie met suikerbietenstroop (uit de biowinkel, die glazen potten) of rijststroop of gerstemoutstroop of gewoon melasse.
Ik heb ook suikeramandelen gemaakt met de ongeraffineerde rietsuiker (wat niet zou kunnen) en nog meer van die experimenten. Zoet is maar gewoon zoet, ik wil er een beetje extra smaak aan hebben
O ja, ook dat. Op dit moment zelfs, want er staat kumquatmarmelade te borrelen op mijn fornuis.quote:Op maandag 10 februari 2014 15:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vruchtensiropen, jams, etc maak ik met witte suiker
Heb recent aardbeien en frambozen tot limonadesiropen verwerkt, heb nog vanille siroop en granaatappelsiroop ook.quote:Op maandag 10 februari 2014 15:14 schreef minilot het volgende:
[..]
O ja, ook dat. Op dit moment zelfs, want er staat kumquatmarmelade te borrelen op mijn fornuis.![]()
Ik heb dat nog nooit gemaakt, misschien deze zomer. Vorig jaar pas aardbeien geplant die als het goed is dit jaar flink vruchten gaan geven. Voor die tijd hadden we geen echte tuin, dus hopelijk dit jaar een goede oogstquote:Op maandag 10 februari 2014 15:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vruchtensiropen, jams, etc maak ik met witte suiker
Je kunt er ook tarwebloem in mikken, maar da's een beetje saaiquote:Op dinsdag 11 februari 2014 19:23 schreef loecje het volgende:
ik dacht; nu komt er een super ingewikkeld recept, maar het moeilijkste is denk ik nog de ingrediënten verzamelen
... Serieus? Volgens mij heb ik laatst alle recepten weggegooid waar dat in zou zitten omdat ik dacht dat dat niet te krijgen wasquote:Op woensdag 12 februari 2014 13:56 schreef sieske het volgende:
wijnsteenbakpoeder kun je in potjes of zakjes kopen bij een toko.
Ik heb dat spul nog nooit gebruikt. Zonder kan je eiwitten ook stijf krijgenquote:Op woensdag 12 februari 2014 14:01 schreef Dragonberry het volgende:
Cream of tartar toch? Dat heb ik inderdaad laatst nog bij de toko gekocht. Hier stond het alleen niet in het normale schap, maar bij de toonbank.
Dan kun je het het beste raspen.quote:Op dinsdag 11 februari 2014 23:38 schreef Sorella het volgende:
Ik heb palmsuiker in blokken die zal ik dan eerst fijn moeten malen lijkt mij ?
Het is een natuurlijk rijsmiddel. Vrij makkelijk te krijgen.quote:Op woensdag 12 februari 2014 06:38 schreef Tinuviel het volgende:
Alleen wat is wijnsteenbakpoeder? Daarvan heb ik nog nooit gehoord. Waar koop je dat?
Ja, maar mèt baking soda gemengd. Ik weet niet of dat er al in zit, anders een mengeling maken, anders is het te sterk.quote:Op woensdag 12 februari 2014 14:01 schreef Dragonberry het volgende:
Cream of tartar toch? Dat heb ik inderdaad laatst nog bij de toko gekocht. Hier stond het alleen niet in het normale schap, maar bij de toonbank.
Het is een alternatief voor zakjes Backin' van Oetker, alleen is dat laatste dus een stuk sterker.quote:Op woensdag 12 februari 2014 20:48 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Ik heb dat spul nog nooit gebruikt. Zonder kan je eiwitten ook stijf krijgen
Dan denk ik dat ik in de war ben met wat anders...quote:Op woensdag 12 februari 2014 22:18 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is een alternatief voor zakjes Backin' van Oetker, alleen is dat laatste dus een stuk sterker.
Volgens mij doe je Backin 9g op 500g of 1kg
Wijnsteenzuur bakpoeder is 10g per 250g meel
Maar in het cakerecept hoeft maar heel weinig, meer ter ondersteuning.
quote:Op vrijdag 14 februari 2014 16:13 schreef djkoelkast het volgende:
Koekjes gebakken (met spelt en einkorn uiteraard) in Pacman vorm
![]()
[ afbeelding ]
Had even niks bij de hand om een foto te makenquote:Op vrijdag 14 februari 2014 19:03 schreef lady-wrb het volgende:
die vormpjes heb ik ook
waarom geen foto van de koekjes
Dit.quote:Op dinsdag 11 februari 2014 19:23 schreef loecje het volgende:
ik dacht; nu komt er een super ingewikkeld recept, maar het moeilijkste is denk ik nog de ingrediënten verzamelen
Wat ik al zei: vorige keer typte ik een recept uit en kreeg ik 2x te horen "oh veel te moeilijk", vond het nogal zonde van het uittypenquote:Op vrijdag 14 februari 2014 22:44 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Dit.
Toch bedankt, djkoelkast!
Ja, maar als ze dan "te moeilijk" gaan roepen met z'n allen dan denk ik ook waar doe ik het voor.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 23:47 schreef Lienekien het volgende:
Het is toch leuk als mensen belangstelling hebben voor je recepten?
Als je er niet genoeg voor terug krijgt, dan doe je het niet meer. Simpel.quote:Op vrijdag 14 februari 2014 23:55 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ja, maar als ze dan "te moeilijk" gaan roepen met z'n allen dan denk ik ook waar doe ik het voor.
Ik schrijf mijn recepten nooit op, ik gebruik een zo oud mogelijk boek als leidraad voor de verhoudingen (x gram meel, x eieren etc.) en daar ga ik mee variëren. Meestal heel erg lekkerquote:Op zaterdag 15 februari 2014 00:03 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Als je er niet genoeg voor terug krijgt, dan doe je het niet meer. Simpel.
Als mensen dan weer gaan vragen om een recept als je een foto van iets goddelijk lekkers plaatst, dan helpen we gerust: nee, djkoelkast post wel foto's maar geen recepten. Ben je gauw genoeg van het gezeur af.
We vragen je nooit meer om recepten, ok?quote:Op zaterdag 15 februari 2014 00:06 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik schrijf mijn recepten nooit op, ik gebruik een zo oud mogelijk boek als leidraad voor de verhoudingen (x gram meel, x eieren etc.) en daar ga ik mee variëren. Meestal heel erg lekker
Mwa, die andere was ook niet moeilijkquote:Op zaterdag 15 februari 2014 00:11 schreef Audreyoot het volgende:
Misschien een moelijkheidsgraad in sterretjes bij de foto's posten
Dan doe je het niet, hè. Het is een optie.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 00:20 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Mwa, die andere was ook niet moeilijk![]()
Het is gewoon veel typewerk.
Jij lijkt er meer moeite mee te hebben dan ikquote:Op zaterdag 15 februari 2014 00:21 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dan doe je het niet, hè. Het is een optie.
Ja, dat geloof ik ook..quote:Op zaterdag 15 februari 2014 00:37 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Jij lijkt er meer moeite mee te hebben dan ik
Gelukkig! Heeft ie het niet weer voor niks gedaan.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 02:19 schreef minilot het volgende:
Ja, dat geloof ik ook..
In elk geval reuze bedankt voor het uittypen en zodra ik mijn hiervoor bestelde Einkorn binnen heb ga ik meteen aan de slag!
Dat wordt saai, ik heb alleen nog 2 springvormen, 2 cakevormen (allemaal van die vertinde zonder anti aanbak) en een tulband (emaille).quote:Op zaterdag 15 februari 2014 08:28 schreef lady-wrb het volgende:
of je post voortaan alleen nog je bakvorm
quote:Op zaterdag 15 februari 2014 10:48 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zal ik een foto van mijn bakpapier maken?
Een vlaai met een cakebodem? Lijkt mij gewoon een vlaaibodem.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 14:11 schreef sirdanilot het volgende:
Hangt van je recept af. Het lijkt mij dat het een soort cakebodem is, en daar gaat idealiter wel een ei bij. Maar een cakebodem die moet rijzen...? Kun je het recept even omschrijven?
Mijn boerenverstand zegt: ei erbij, nog een keer goed kneden en helemaal opnieuw laten rijzen. Maar ik heb hier dus geen ervaring mee, ken het recept ook niet.
Ik denk dat de pudding de boel ook wel bij elkaar zal houden. We gaan het wel zien, ik laat het vanavond wel wetenquote:Op zaterdag 15 februari 2014 14:23 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Een vlaai met een cakebodem? Lijkt mij gewoon een vlaaibodem.
Nooit geprobeerd zonder ei, lijkt mij dat hij wat kruimeliger wordt, ei bindt.
Eh..quote:Op zaterdag 15 februari 2014 14:40 schreef sirdanilot het volgende:
Nu met of zonder ei?
Als ik het recept lees, denk ik dat mijn suggestie wel klopt. Gewoon nog een keer laten rijzen met ei dus.
Eh... Sorry maar je tips helpen niet echt, eerst dacht je dat het een cakebodem was. Een vlaai met een cakebodem? Cake met gist? 2x laten rijzen waarvan 1x mèt ei?quote:Op zaterdag 15 februari 2014 14:57 schreef sirdanilot het volgende:
Ik denk dat hij vooral een beetje compact wordt, minder luchtig of kruimelig. Maar oneetbaar wordt het niet hoor
Dus meteen aan de slag en proberenquote:Op zaterdag 15 februari 2014 15:14 schreef sirdanilot het volgende:
Ik denk dat ik het concept van een bodem met gist, boter en ei inderdaad niet echt begrijp. Zoiets heb ik nog nooit gemaakt.
Xenos?quote:Op zondag 16 februari 2014 19:45 schreef Pisces29 het volgende:
Even een huishoudelijke vraag, maar wel gerelateerd aan baksels...
Heeft iemand nog een tip waar ik voor een leuke prijs een stolp kan kopen?![]()
[ afbeelding ]
Liefst eerder een beetje een ouderwets ding (bij de kringloop moet je er wellicht net toevallig tegenaan lopen?), maar ik sta open voor van alles eigenlijk.
Verkoopt een Blokker of een Hema zoiets?
V&D gok ik van wel, maar dan tast je wellicht wat dieper in de buidel.
Lelijk is dat hè? Bijna alles wordt stom met belettering (vind ik). Theedozen, stolpen, dienbladen.quote:Op zondag 16 februari 2014 21:06 schreef AwayTL het volgende:
Action heeft soms ook zulke stolpen. Helaas wel vaak met belettering erop.
Die jaquote:Op zondag 16 februari 2014 21:30 schreef djkoelkast het volgende:
En dan het liefste H O M E of L O V E
Prachtige taartquote:Op maandag 17 februari 2014 09:49 schreef Audreyoot het volgende:
[ afbeelding ]
Slagroomtaartje gevuld met verse aardbeien, kiwi's en jam. Bovenkant meringue schuim.
quote:Op maandag 17 februari 2014 09:49 schreef Audreyoot het volgende:
[ afbeelding ]
Slagroomtaartje gevuld met verse aardbeien, kiwi's en jam. Bovenkant meringue schuim.
Ik heb laatst deze gekocht bij de Actionquote:Op zondag 16 februari 2014 19:45 schreef Pisces29 het volgende:
Even een huishoudelijke vraag, maar wel gerelateerd aan baksels...
Heeft iemand nog een tip waar ik voor een leuke prijs een stolp kan kopen?![]()
Liefst eerder een beetje een ouderwets ding (bij de kringloop moet je er wellicht net toevallig tegenaan lopen?), maar ik sta open voor van alles eigenlijk.
Verkoopt een Blokker of een Hema zoiets?
V&D gok ik van wel, maar dan tast je wellicht wat dieper in de buidel.
Oh wow, die ga ik ook eens proberenquote:Op maandag 17 februari 2014 10:07 schreef Vicky het volgende:
[..]![]()
![]()
![]()
![]()
[ afbeelding ]
Italiaanse soesjestaart
gesmolten suikerquote:Op maandag 17 februari 2014 10:56 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Oh wow, die ga ik ook eens proberenWat heb je bovenop gedaan? Ziet er feestelijk uit!
Die is wel netjesquote:Op maandag 17 februari 2014 10:40 schreef _Liek het volgende:
[..]
Ik heb laatst deze gekocht bij de Action
[ afbeelding ]
Dat standaartje in t midden hoort er niet bij, dat is eigenlijk een kaarsenstandaard van de Xenos haha
Maar Xenos heeft ook leuke stolpen, helaas moet je inderdaad wel goed zoeken om eentje zonder belettering te vinden.
Ah ok, ik heb zelf wel zo eentje cadeau gehad van de Hema, maar die heb ik hier nooit in de winkels gezien. En bijvoorbeeld de Dille Kamille, heb je daar al gekeken?quote:Op maandag 17 februari 2014 14:19 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Die is wel netjesMaar piepklein, kan ik niks mee, en ik vind dat smalle hoge niet zo heel erg mooi, ik zoek echt een brede lage voor taart of veel baksels. En liefst glas.
Ik vermoed dat ik gewoon wat meer geld neer ga leggen voor een mooie grote.
Die winkel kende ik nog niet, zit ook niet in de buurt zie ik. En wat ze hebben is ook wel erg basic, maar een ding voor kaas eigenlijk.quote:Op maandag 17 februari 2014 14:38 schreef _Liek het volgende:
[..]
Ah ok, ik heb zelf wel zo eentje cadeau gehad van de Hema, maar die heb ik hier nooit in de winkels gezien. En bijvoorbeeld de Dille Kamille, heb je daar al gekeken?
Je kunt hem bij Ikea online bestellenquote:Op maandag 17 februari 2014 18:46 schreef Pisces29 het volgende:
Die is prachtig! En nog goedkoop ook. Maar Ikea zit niet om de hoek helaas. Dan ben ik aan benzine al zoveel meer kwijt dat ik hem net zo goed meteen voor een flinke prijs bij de V&D kan halen
Maar het wordt nu wel heel erg een stolp-topic zoIk heb nu genoeg inspiratie, en ideeën wat betreft winkels. Dank allen
![]()
Overigens wilde ik geen hoge poot, wegens het gevaar van het omzwiepen tijdens het koken, maar op zich is het wel handig, dat hij dan op het aanrecht weinig plek pakt... misschien koop ik er wel 2
Glazen producten bezorgen ze niet met de pakketdienst.quote:Op maandag 17 februari 2014 23:51 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Je kunt hem bij Ikea online bestellen
Oh, geen idee. Kon hem gewoon toevoegen aan m'n winkelmandjequote:Op dinsdag 18 februari 2014 08:11 schreef Myraela het volgende:
[..]
Glazen producten bezorgen ze niet met de pakketdienst.
Nee helaas geen tijd voor! Wil ik wel graag eens proberen, zag een recept van rudolph wat er wel lekker uitzag. Maar ik denk dat ik ze dan te zonde vind om te verkruimelen hahaquote:
Trouwen?quote:Op donderdag 20 februari 2014 21:53 schreef Audreyoot het volgende:
Chocoladetaart met bokkepoortjesvulling en hele dunne plakjjes chocolade, overgoten met ganache. En een aardbei
[ afbeelding ]
Ziet er verrukkelijk uit!quote:Op donderdag 20 februari 2014 21:53 schreef Audreyoot het volgende:
Chocoladetaart met bokkepoortjesvulling en hele dunne plakjjes chocolade, overgoten met ganache. En een aardbei
[ afbeelding ]
Hm ja, dat is wel zonde.quote:Op donderdag 20 februari 2014 21:55 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Nee helaas geen tijd voor! Wil ik wel graag eens proberen, zag een recept van rudolph wat er wel lekker uitzag. Maar ik denk dat ik ze dan te zonde vind om te verkruimelen haha
Nee joh, hij maakt vaak heerlijke dingen!quote:Op donderdag 20 februari 2014 22:25 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hm ja, dat is wel zonde.
Rudolf maakt altijd vieze zooi, heb meerdere mensen gehoord die dingen van hem hebben gemaakt die niet te hachelen waren. Haal het uit een zo oud mogelijk bakboek, dan heb je de pure recepten
Ok, dan is het gewoon niet mijn smaak en niet de smaak van iedereen die ik er over heb horen klagen.quote:Op donderdag 20 februari 2014 22:32 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Nee joh, hij maakt vaak heerlijke dingen!
Het klinkt lekker en het ziet er lekker uitquote:Op maandag 17 februari 2014 09:49 schreef Audreyoot het volgende:
[ afbeelding ]
Slagroomtaartje gevuld met verse aardbeien, kiwi's en jam. Bovenkant meringue schuim.
Ik ben ook een witte suiker witte bloem figuur dus dat verklaardquote:Op donderdag 20 februari 2014 22:33 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ok, dan is het gewoon niet mijn smaak en niet de smaak van iedereen die ik er over heb horen klagen.
Volgens mij is het ook zo'n witte suiker witte bloem-figuur. Daar doe ik niet aan
verklaartquote:Op donderdag 20 februari 2014 22:44 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ik ben ook een witte suiker witte bloem figuur dus dat verklaard
Hij heeft ook hartig gebakquote:Op donderdag 20 februari 2014 22:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
verklaart
Maar dan nog, wat ik van hem gezien heb leek mij niet te eten, vooral zoet, zoeter, zoetst.
quote:Op donderdag 20 februari 2014 21:53 schreef Audreyoot het volgende:
Chocoladetaart met bokkepoortjesvulling en hele dunne plakjjes chocolade, overgoten met ganache. En een aardbei
[ afbeelding ]
Ja wil ik ook.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 01:20 schreef Meke het volgende:
[..]
Heb je heel toevallig ook een recept?
Ik vind dat hij het op een leuke manier presenteert maar moet bekennen dat ik nooit één op één een recept overneem, meestal zie ik dan een element wat ik leuk vind en verwerk ik dat in iets anders. Dingen als suiker toevoegen doe ik altijd op smaak en hou ik me nooit aan wat in een recept staatquote:Op donderdag 20 februari 2014 22:25 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hm ja, dat is wel zonde.
Rudolf maakt altijd vieze zooi, heb meerdere mensen gehoord die dingen van hem hebben gemaakt die niet te hachelen waren. Haal het uit een zo oud mogelijk bakboek, dan heb je de pure recepten
Ik denk max 2 dagen, meringue kan je ook beter niet meer eten na 2/3 dagen. Dat zou ik iig aanhouden als anderen ervan eten. Als ik het zelf eet ga ik gewoon af op mijn gevoelquote:Op donderdag 20 februari 2014 23:28 schreef Bortecinem het volgende:
Ik wil dit weekend macarons maken met als vulling Franse botercreme. Iemand enig idee hoe lang ik dit in de koelkast kan bewaren? Er zitten rauwe eieren in namelijk..
Niet kant en klaar maar kan wel even typen wat ik gedaan heb, is heel simpel:quote:Op vrijdag 21 februari 2014 01:20 schreef Meke het volgende:
[..]
Heb je heel toevallig ook een recept?
Volgens mij is dat wel heel veel ei in verhouding tot de bloem?quote:Op vrijdag 21 februari 2014 14:21 schreef -J-D- het volgende:
Ik had net het deeg gemaakt volgens deze site: http://www.chickslovefood.com/kids-letterkoekjes/
- 2 biologische eieren
- 200 gram witte basterdsuiker
- 90 gram zachte boter
- 180 gram tarwebloem
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
Het deeg was erg vochtig terwijl de eieren niet heel groot waren en ik me braaf aan de verhoudingen heb gehouden. Kan dat? Heb redelijk wat bloem toegevoegd om het meer een deeg te laten zijn.
Nu een uur in de koelkast.
Deeg laten opstijven in de koelkast doet wonderen, al is dit inderdaad erg weinig bloem.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 14:21 schreef -J-D- het volgende:
Ik had net het deeg gemaakt volgens deze site: http://www.chickslovefood.com/kids-letterkoekjes/
- 2 biologische eieren
- 200 gram witte basterdsuiker
- 90 gram zachte boter
- 180 gram tarwebloem
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
Het deeg was erg vochtig terwijl de eieren niet heel groot waren en ik me braaf aan de verhoudingen heb gehouden. Kan dat? Heb redelijk wat bloem toegevoegd om het meer een deeg te laten zijn.
Nu een uur in de koelkast.
quote:Op vrijdag 21 februari 2014 14:44 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Deeg laten opstijven in de koelkast doet wonderen
quote:Op vrijdag 21 februari 2014 16:46 schreef djkoelkast het volgende:
'TV-kok Rudolph van Veen is oplichter'
Zie je wel!
De schoftquote:Op vrijdag 21 februari 2014 16:46 schreef djkoelkast het volgende:
'TV-kok Rudolph van Veen is oplichter'
Zie je wel!
Spannendquote:Op vrijdag 21 februari 2014 16:52 schreef minilot het volgende:
Einkorn is binnen! Vijf hele kilo´s. Dit weekend of anders maandag de chocoladecake eens maken.
[..]
Is die chocoladecake al gemaakt?quote:Op vrijdag 21 februari 2014 16:52 schreef minilot het volgende:
Einkorn is binnen! Vijf hele kilo´s. Dit weekend of anders maandag de chocoladecake eens maken.
[..]
Via Amazon, bioboer Knauf, op aanraden van Piet.quote:Op zaterdag 22 februari 2014 17:09 schreef _Liek het volgende:
[..]
Is die chocoladecake al gemaakt?Ben benieuwd! Via wat had je t uiteindelijk gekocht? Kan t zo 1-2-3 niet meer terugvinden..
Is dat al wel gemalen? Er staat Einkornkörner namelijk, dus ik zou denken gewoon de hele korrels.quote:Op zondag 23 februari 2014 14:45 schreef minilot het volgende:
[..]
Via Amazon, bioboer Knauf, op aanraden van Piet.
Snelle levering, heel tevreden over.![]()
Wilde het vanmorgen gaan maken, maar palmsuiker bleek schoon op te zijn.Morgen even nieuw halen op de markt.
Klein elektrisch molentje. Prima voor kleine hoeveelheden, zoals in de taart.quote:Op zondag 23 februari 2014 15:04 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Is dat al wel gemalen? Er staat Einkornkörner namelijk, dus ik zou denken gewoon de hele korrels.
Of heb je een eigen molen?
Palmsuiker is bij de Jumbo goed te betalen heb ik gemerkt. Ik bedoel niet die blokken maar meer dat drogere:
[ afbeelding ]
Smaakt toch iets anders en de blokken blijven soms 'klontjes' van in je beslag zitten.
Zit bij de Jumbo in witte zakjes van 200g geloof ik.
Maar wél lekker.quote:Op maandag 24 februari 2014 13:00 schreef djkoelkast het volgende:
De geperste blijft soms brokkelen waardoor je suikerklontjes (zoals in suikerbrood) in je deeg krijgt, dat is niet altijd handig.
Ik heb ze meestal ook allebei. Ik heb ook wel eens rietsuikerschijven, die rasp ik dan.quote:Op maandag 24 februari 2014 13:06 schreef minilot het volgende:
[..]
Maar wél lekker.Ik vind het allebei wel fijne producten hoor.
Ikea Bröllop - 14,99quote:Op maandag 17 februari 2014 14:19 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Die is wel netjesMaar piepklein, kan ik niks mee, en ik vind dat smalle hoge niet zo heel erg mooi, ik zoek echt een brede lage voor taart of veel baksels. En liefst glas.
Ik vermoed dat ik gewoon wat meer geld neer ga leggen voor een mooie grote.
Ik heb ze laatst gezien in de webshop van Dillle & Kamille, of ze daar dan ook in de winkel liggen weet ik niet.quote:Op maandag 24 februari 2014 20:38 schreef Tinuviel het volgende:
Hebben jullie een idee waar ik uitsteek vormpjes in de vorm van cijfers kan kopen. Graag in een echte winkel, omdat ik het as weekend moet hebben en dat lukt misschien niet met verzendkosten.
pipoos? Xenos?quote:Op maandag 24 februari 2014 20:38 schreef Tinuviel het volgende:
Hebben jullie een idee waar ik uitsteek vormpjes in de vorm van cijfers kan kopen. Graag in een echte winkel, omdat ik het as weekend moet hebben en dat lukt misschien niet met verzendkosten.
Pipoos zegt me niets. Ik heb online gekeken op de website van Xenos, Bijenkorf en V&D, daar stond niets op.ik dacht misschien weet iemand dit toevallig.quote:
Nou, de cake is klaar hoor!quote:Op dinsdag 11 februari 2014 19:11 schreef djkoelkast het volgende:
Recept voor Belgische chocoladecake
Ha, leuk!quote:Op woensdag 26 februari 2014 11:55 schreef djkoelkast het volgende:
Tof zegHij ziet er echt zo uit zoals ik hem bedoeld heb, mooi bol, goeie kleur, echt top
Inderdaadquote:Op woensdag 26 februari 2014 12:55 schreef minilot het volgende:
Myraela, als ik vrij had gehad vandaag kwam ik je (met de bus!) mijn chococake brengen.![]()
Mooie koffiecake!
[..]
Ha, leuk!
Heb je 'm dus echt niet voor noppes uitgetypt!
ah hier heeft ze nu in de bonusquote:Op maandag 24 februari 2014 20:38 schreef Tinuviel het volgende:
Hebben jullie een idee waar ik uitsteek vormpjes in de vorm van cijfers kan kopen. Graag in een echte winkel, omdat ik het as weekend moet hebben en dat lukt misschien niet met verzendkosten.
Ik zal even kijken.quote:Op woensdag 26 februari 2014 18:18 schreef tombolafan het volgende:
[..]
ah hier heeft ze nu in de bonus
Alleen zonder melk of ook zonder melkproducten? In mijn appeltaart zit nooit melk, maar wel roomboter. Als je die vervangt door margarine ben je er alquote:Op woensdag 26 februari 2014 18:33 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik zal even kijken.
Iemand hier die een goed recept heeft voor vruchtentaart zonder melk?
bak een boterkoekquote:Op donderdag 27 februari 2014 11:23 schreef _Loki het volgende:
Ik wil vanavond wat bakken maar ik heb echt geen inspiratie.
Wat is een beetje een makkelijk recept (het liefst zonder fancy ingrediënten, wat lastiger te maken mag wel), wat je kunt maken met een springvorm of cakevorm?
het is toevallig koopavond dus als je een ander leuk iets weet waarbij ik bijv. wel even een andere vorm nodig heb, dan mag het ook, dan haal ik die gewoon even.
Ik wist niet dat rozijnen iets aan de zompigheid deden. Ik week ze altijd in drank, dus volgens mij werkt dat dan sowieso niet.quote:Op donderdag 27 februari 2014 11:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik wil vanavond of morgenavond een appeltaart bakken, gewoon lekker standaard, hollands, niets speciaals. Maar ik ben nooit zo een rozijnen fan geweest. Zonder wordt het echter zo zompig.
Nou had ik van iemand de tip gehad om bijvoorbeeld panneermeel of beschuit te verkruimelen en dat onder de appels te doen, het zou het vocht opnemen maar je proeft het verder niet. Om 60 gram rozijnen te vervangen wat heb ik ongeveer nodig? Andere tips zijn uiteraard ook welkom!
Tip 1: snij als allereerst je appels, doe er suiker en kaneel over (en een beetje citroensap om bruinen te voorkomen) en zet dit in de koelkast. Ga dan pas je deeg maken, laat je deeg ook nog een uurtje rusten in de koelkast. Op die manier is er al heel veel lekvocht uit de appels gesijpeld, scheelt echt een hoop!quote:Op donderdag 27 februari 2014 11:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik wil vanavond of morgenavond een appeltaart bakken, gewoon lekker standaard, hollands, niets speciaals. Maar ik ben nooit zo een rozijnen fan geweest. Zonder wordt het echter zo zompig.
Nou had ik van iemand de tip gehad om bijvoorbeeld panneermeel of beschuit te verkruimelen en dat onder de appels te doen, het zou het vocht opnemen maar je proeft het verder niet. Om 60 gram rozijnen te vervangen wat heb ik ongeveer nodig? Andere tips zijn uiteraard ook welkom!
Beetje maizena door de vulling heen mengen? Dat dikt die sappen een beetje in als saus zeg maar.quote:Op donderdag 27 februari 2014 11:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik wil vanavond of morgenavond een appeltaart bakken, gewoon lekker standaard, hollands, niets speciaals. Maar ik ben nooit zo een rozijnen fan geweest. Zonder wordt het echter zo zompig.
Nou had ik van iemand de tip gehad om bijvoorbeeld panneermeel of beschuit te verkruimelen en dat onder de appels te doen, het zou het vocht opnemen maar je proeft het verder niet. Om 60 gram rozijnen te vervangen wat heb ik ongeveer nodig? Andere tips zijn uiteraard ook welkom!
Ik strooi vaak wat custard op de bodem. Dat bindt het vocht uit de appels ook en vormt een heerlijk romig laagjequote:Op donderdag 27 februari 2014 11:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik wil vanavond of morgenavond een appeltaart bakken, gewoon lekker standaard, hollands, niets speciaals. Maar ik ben nooit zo een rozijnen fan geweest. Zonder wordt het echter zo zompig.
Nou had ik van iemand de tip gehad om bijvoorbeeld panneermeel of beschuit te verkruimelen en dat onder de appels te doen, het zou het vocht opnemen maar je proeft het verder niet. Om 60 gram rozijnen te vervangen wat heb ik ongeveer nodig? Andere tips zijn uiteraard ook welkom!
dat is zo te koop als poeder toch?quote:Op donderdag 27 februari 2014 13:31 schreef Muck het volgende:
[..]
Ik strooi vaak wat custard op de bodem. Dat bindt het vocht uit de appels ook en vormt een heerlijk romig laagje
quote:Op donderdag 27 februari 2014 13:34 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
dat is zo te koop als poeder toch?(ik ben een leek op gebied van pakjes...)
Wat zit er dan in plaats van bloem in?quote:Op woensdag 5 maart 2014 17:58 schreef minilot het volgende:
Net uit de oven, dus pre-inzak..![]()
[ afbeelding ]
'Racines cake' uit het Ready for Dessert-boek van David Lebovitz. Het is een bloemloze, zeer pure chocolademousse-cake met cacaonibs
Moar karamel.quote:Op maandag 3 maart 2014 16:47 schreef Muck het volgende:
Mijn peren werden zacht, dus ik heb een tarte tatin gemaakt
[ afbeelding ]
Neem je wel goudrenetten appels?quote:Op donderdag 27 februari 2014 11:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik wil vanavond of morgenavond een appeltaart bakken, gewoon lekker standaard, hollands, niets speciaals. Maar ik ben nooit zo een rozijnen fan geweest. Zonder wordt het echter zo zompig.
Nou had ik van iemand de tip gehad om bijvoorbeeld panneermeel of beschuit te verkruimelen en dat onder de appels te doen, het zou het vocht opnemen maar je proeft het verder niet. Om 60 gram rozijnen te vervangen wat heb ik ongeveer nodig? Andere tips zijn uiteraard ook welkom!
De kleuren spatten er vanaf, ziet er altijd zo vrolijk uit zo'n vruchtentaart!quote:Op woensdag 5 maart 2014 20:05 schreef Tinuviel het volgende:
Tevens mijn allereerste vruchtentaart:
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 3 maart 2014 16:47 schreef Muck het volgende:
Mijn peren werden zacht, dus ik heb een tarte tatin gemaakt
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |