Ik zal even kijken.quote:Op woensdag 26 februari 2014 18:18 schreef tombolafan het volgende:
[..]
ah hier heeft ze nu in de bonus
Alleen zonder melk of ook zonder melkproducten? In mijn appeltaart zit nooit melk, maar wel roomboter. Als je die vervangt door margarine ben je er alquote:Op woensdag 26 februari 2014 18:33 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik zal even kijken.
Iemand hier die een goed recept heeft voor vruchtentaart zonder melk?
bak een boterkoek veel beter en heerlijk! (en niet van dat eruitlopende vet zoals uit die van de supermarkt)quote:Op donderdag 27 februari 2014 11:23 schreef _Loki het volgende:
Ik wil vanavond wat bakken maar ik heb echt geen inspiratie.
Wat is een beetje een makkelijk recept (het liefst zonder fancy ingrediėnten, wat lastiger te maken mag wel), wat je kunt maken met een springvorm of cakevorm?
het is toevallig koopavond dus als je een ander leuk iets weet waarbij ik bijv. wel even een andere vorm nodig heb, dan mag het ook, dan haal ik die gewoon even.
Ik wist niet dat rozijnen iets aan de zompigheid deden. Ik week ze altijd in drank, dus volgens mij werkt dat dan sowieso niet.quote:Op donderdag 27 februari 2014 11:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik wil vanavond of morgenavond een appeltaart bakken, gewoon lekker standaard, hollands, niets speciaals. Maar ik ben nooit zo een rozijnen fan geweest. Zonder wordt het echter zo zompig.
Nou had ik van iemand de tip gehad om bijvoorbeeld panneermeel of beschuit te verkruimelen en dat onder de appels te doen, het zou het vocht opnemen maar je proeft het verder niet. Om 60 gram rozijnen te vervangen wat heb ik ongeveer nodig? Andere tips zijn uiteraard ook welkom!
Tip 1: snij als allereerst je appels, doe er suiker en kaneel over (en een beetje citroensap om bruinen te voorkomen) en zet dit in de koelkast. Ga dan pas je deeg maken, laat je deeg ook nog een uurtje rusten in de koelkast. Op die manier is er al heel veel lekvocht uit de appels gesijpeld, scheelt echt een hoop!quote:Op donderdag 27 februari 2014 11:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik wil vanavond of morgenavond een appeltaart bakken, gewoon lekker standaard, hollands, niets speciaals. Maar ik ben nooit zo een rozijnen fan geweest. Zonder wordt het echter zo zompig.
Nou had ik van iemand de tip gehad om bijvoorbeeld panneermeel of beschuit te verkruimelen en dat onder de appels te doen, het zou het vocht opnemen maar je proeft het verder niet. Om 60 gram rozijnen te vervangen wat heb ik ongeveer nodig? Andere tips zijn uiteraard ook welkom!
Beetje maizena door de vulling heen mengen? Dat dikt die sappen een beetje in als saus zeg maar.quote:Op donderdag 27 februari 2014 11:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik wil vanavond of morgenavond een appeltaart bakken, gewoon lekker standaard, hollands, niets speciaals. Maar ik ben nooit zo een rozijnen fan geweest. Zonder wordt het echter zo zompig.
Nou had ik van iemand de tip gehad om bijvoorbeeld panneermeel of beschuit te verkruimelen en dat onder de appels te doen, het zou het vocht opnemen maar je proeft het verder niet. Om 60 gram rozijnen te vervangen wat heb ik ongeveer nodig? Andere tips zijn uiteraard ook welkom!
Ik strooi vaak wat custard op de bodem. Dat bindt het vocht uit de appels ook en vormt een heerlijk romig laagjequote:Op donderdag 27 februari 2014 11:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik wil vanavond of morgenavond een appeltaart bakken, gewoon lekker standaard, hollands, niets speciaals. Maar ik ben nooit zo een rozijnen fan geweest. Zonder wordt het echter zo zompig.
Nou had ik van iemand de tip gehad om bijvoorbeeld panneermeel of beschuit te verkruimelen en dat onder de appels te doen, het zou het vocht opnemen maar je proeft het verder niet. Om 60 gram rozijnen te vervangen wat heb ik ongeveer nodig? Andere tips zijn uiteraard ook welkom!
dat is zo te koop als poeder toch? (ik ben een leek op gebied van pakjes...)quote:Op donderdag 27 februari 2014 13:31 schreef Muck het volgende:
[..]
Ik strooi vaak wat custard op de bodem. Dat bindt het vocht uit de appels ook en vormt een heerlijk romig laagje
quote:Op donderdag 27 februari 2014 13:34 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
dat is zo te koop als poeder toch? (ik ben een leek op gebied van pakjes...)
Wat zit er dan in plaats van bloem in?quote:Op woensdag 5 maart 2014 17:58 schreef minilot het volgende:
Net uit de oven, dus pre-inzak..
[ afbeelding ]
'Racines cake' uit het Ready for Dessert-boek van David Lebovitz. Het is een bloemloze, zeer pure chocolademousse-cake met cacaonibs
Moar karamel.quote:Op maandag 3 maart 2014 16:47 schreef Muck het volgende:
Mijn peren werden zacht, dus ik heb een tarte tatin gemaakt
[ afbeelding ]
Neem je wel goudrenetten appels?quote:Op donderdag 27 februari 2014 11:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik wil vanavond of morgenavond een appeltaart bakken, gewoon lekker standaard, hollands, niets speciaals. Maar ik ben nooit zo een rozijnen fan geweest. Zonder wordt het echter zo zompig.
Nou had ik van iemand de tip gehad om bijvoorbeeld panneermeel of beschuit te verkruimelen en dat onder de appels te doen, het zou het vocht opnemen maar je proeft het verder niet. Om 60 gram rozijnen te vervangen wat heb ik ongeveer nodig? Andere tips zijn uiteraard ook welkom!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |