abonnement Unibet Coolblue
pi_137168217
quote:
1s.gif Op woensdag 26 februari 2014 18:18 schreef tombolafan het volgende:

[..]

ah hier heeft ze nu in de bonus :s)
Ik zal even kijken.

Iemand hier die een goed recept heeft voor vruchtentaart zonder melk?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Moderator / KerstCrewQuizWinner donderdag 27 februari 2014 @ 00:06:46 #277
39237 crew  H_T
2733
pi_137184714
quote:
1s.gif Op woensdag 26 februari 2014 18:33 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Ik zal even kijken.

Iemand hier die een goed recept heeft voor vruchtentaart zonder melk?
Alleen zonder melk of ook zonder melkproducten? In mijn appeltaart zit nooit melk, maar wel roomboter. Als je die vervangt door margarine ben je er al
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiėren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_137188398
Ik moet dat nog even controleren. Het is omdat mijn zusje en moeder lactoseintolerantie hebben. Boter kan volgens mij wel. Mocht er melk in hoeven, zou ik dat ook nog kunnen vervangen door lactosevrije melk.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Moderator donderdag 27 februari 2014 @ 10:25:29 #279
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137191320
Boter kun je vervangen voor (ontgeurde) kokosolie.
Margarine moet je ontwijken als de pest.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 27 februari 2014 @ 11:18:17 #280
414785 sirdanilot
pi_137192685
Of Reuzel natuurlijk :') Lekker ouderwetsch.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_137192843
Ik wil vanavond wat bakken maar ik heb echt geen inspiratie.
Wat is een beetje een makkelijk recept (het liefst zonder fancy ingrediėnten, wat lastiger te maken mag wel), wat je kunt maken met een springvorm of cakevorm? :')

het is toevallig koopavond dus als je een ander leuk iets weet waarbij ik bijv. wel even een andere vorm nodig heb, dan mag het ook, dan haal ik die gewoon even. :D
  Redactie Frontpage donderdag 27 februari 2014 @ 11:26:00 #282
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_137192921
Als je geen bezwaar hebt tegen kant-en-klaar-pakje :@ Ik heb afgelopen weekend Koopman's Cake en Koek gemaakt, die was best goed te eten :9
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  donderdag 27 februari 2014 @ 11:43:18 #283
114455 Frag_adder
Maar ik lieg niet
pi_137193424
Ik wil vanavond of morgenavond een appeltaart bakken, gewoon lekker standaard, hollands, niets speciaals. Maar ik ben nooit zo een rozijnen fan geweest. Zonder wordt het echter zo zompig.

Nou had ik van iemand de tip gehad om bijvoorbeeld panneermeel of beschuit te verkruimelen en dat onder de appels te doen, het zou het vocht opnemen maar je proeft het verder niet. Om 60 gram rozijnen te vervangen wat heb ik ongeveer nodig? Andere tips zijn uiteraard ook welkom!
Een piercing? Nee als ik metaal in mijn lichaam wil, dan ga ik wel in het leger
  donderdag 27 februari 2014 @ 11:44:04 #284
114455 Frag_adder
Maar ik lieg niet
pi_137193444
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2014 11:23 schreef _Loki het volgende:
Ik wil vanavond wat bakken maar ik heb echt geen inspiratie.
Wat is een beetje een makkelijk recept (het liefst zonder fancy ingrediėnten, wat lastiger te maken mag wel), wat je kunt maken met een springvorm of cakevorm? :')

het is toevallig koopavond dus als je een ander leuk iets weet waarbij ik bijv. wel even een andere vorm nodig heb, dan mag het ook, dan haal ik die gewoon even. :D
bak een boterkoek :) veel beter en heerlijk! (en niet van dat eruitlopende vet zoals uit die van de supermarkt)
Een piercing? Nee als ik metaal in mijn lichaam wil, dan ga ik wel in het leger
pi_137193579
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2014 11:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik wil vanavond of morgenavond een appeltaart bakken, gewoon lekker standaard, hollands, niets speciaals. Maar ik ben nooit zo een rozijnen fan geweest. Zonder wordt het echter zo zompig.

Nou had ik van iemand de tip gehad om bijvoorbeeld panneermeel of beschuit te verkruimelen en dat onder de appels te doen, het zou het vocht opnemen maar je proeft het verder niet. Om 60 gram rozijnen te vervangen wat heb ik ongeveer nodig? Andere tips zijn uiteraard ook welkom!
Ik wist niet dat rozijnen iets aan de zompigheid deden. Ik week ze altijd in drank, dus volgens mij werkt dat dan sowieso niet. :')

Ik doe overigens gewoon een eetlepel griesmeel door het appel mengsel.
  Moderator donderdag 27 februari 2014 @ 12:25:26 #286
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137194642
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2014 11:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik wil vanavond of morgenavond een appeltaart bakken, gewoon lekker standaard, hollands, niets speciaals. Maar ik ben nooit zo een rozijnen fan geweest. Zonder wordt het echter zo zompig.

Nou had ik van iemand de tip gehad om bijvoorbeeld panneermeel of beschuit te verkruimelen en dat onder de appels te doen, het zou het vocht opnemen maar je proeft het verder niet. Om 60 gram rozijnen te vervangen wat heb ik ongeveer nodig? Andere tips zijn uiteraard ook welkom!
Tip 1: snij als allereerst je appels, doe er suiker en kaneel over (en een beetje citroensap om bruinen te voorkomen) en zet dit in de koelkast. Ga dan pas je deeg maken, laat je deeg ook nog een uurtje rusten in de koelkast. Op die manier is er al heel veel lekvocht uit de appels gesijpeld, scheelt echt een hoop!

Tip 2: bak de bodem eerst even blind (optioneel, het hoort namelijk eigenlijk niet)

Beschuit niet doen, zit veel te veel in, paneermeel kan, maar ik ben er niet zo'n fan van.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_137195719
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2014 11:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik wil vanavond of morgenavond een appeltaart bakken, gewoon lekker standaard, hollands, niets speciaals. Maar ik ben nooit zo een rozijnen fan geweest. Zonder wordt het echter zo zompig.

Nou had ik van iemand de tip gehad om bijvoorbeeld panneermeel of beschuit te verkruimelen en dat onder de appels te doen, het zou het vocht opnemen maar je proeft het verder niet. Om 60 gram rozijnen te vervangen wat heb ik ongeveer nodig? Andere tips zijn uiteraard ook welkom!
Beetje maizena door de vulling heen mengen? Dat dikt die sappen een beetje in als saus zeg maar.
  donderdag 27 februari 2014 @ 13:24:55 #288
114455 Frag_adder
Maar ik lieg niet
pi_137196538
Dankje voor de tips!
Een piercing? Nee als ik metaal in mijn lichaam wil, dan ga ik wel in het leger
  donderdag 27 februari 2014 @ 13:31:38 #289
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_137196765
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2014 11:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik wil vanavond of morgenavond een appeltaart bakken, gewoon lekker standaard, hollands, niets speciaals. Maar ik ben nooit zo een rozijnen fan geweest. Zonder wordt het echter zo zompig.

Nou had ik van iemand de tip gehad om bijvoorbeeld panneermeel of beschuit te verkruimelen en dat onder de appels te doen, het zou het vocht opnemen maar je proeft het verder niet. Om 60 gram rozijnen te vervangen wat heb ik ongeveer nodig? Andere tips zijn uiteraard ook welkom!
Ik strooi vaak wat custard op de bodem. Dat bindt het vocht uit de appels ook en vormt een heerlijk romig laagje :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 27 februari 2014 @ 13:34:21 #290
114455 Frag_adder
Maar ik lieg niet
pi_137196850
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2014 13:31 schreef Muck het volgende:

[..]

Ik strooi vaak wat custard op de bodem. Dat bindt het vocht uit de appels ook en vormt een heerlijk romig laagje :9
dat is zo te koop als poeder toch? :D (ik ben een leek op gebied van pakjes...)
Een piercing? Nee als ik metaal in mijn lichaam wil, dan ga ik wel in het leger
  donderdag 27 februari 2014 @ 13:41:39 #291
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_137197125
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2014 13:34 schreef Frag_adder het volgende:

[..]

dat is zo te koop als poeder toch? :D (ik ben een leek op gebied van pakjes...)
:Y
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator donderdag 27 februari 2014 @ 13:52:37 #292
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137197562
Custardpoeder is maizena + kleurstof + poedersuiker. Kun je beter gewoon maizena + poedersuiker strooien, maar als je je appels van tevoren snijdt is het echt niet nodig.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_137199889
Ik doe de rozijnen eingelijk altijd ongeweld, dus gewoon droog door de appels mengen. En ik ben niet zuinig met citroensap, want ik houd van dat friszure.
En toch heb ik nooit een 'vochtprobleem' in mijn appeltaart. Dus ik ga er een beetje van uit dat die rozijnen dat allemaal opslurpen..

Misschien is dat wel gewoon de oplossing?
pi_137265442
<Ik strooi vaak wat custard op de bodem. Dat bindt het vocht uit de appels ook en vormt een heerlijk romig laagje>


Heb ik ook n keer gedaan. Bij het aansnijden zag ik dat er allemaal wit poeder op de bodem lag, doe ik dus ook niet meer.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
  maandag 3 maart 2014 @ 16:47:44 #295
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_137349928
Mijn peren werden zacht, dus ik heb een tarte tatin gemaakt :9

It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_137349984
:9~ :9~
  woensdag 5 maart 2014 @ 17:58:40 #297
221912 minilot
Nancy boy
pi_137420372
Net uit de oven, dus pre-inzak.. *)



'Racines cake' uit het Ready for Dessert-boek van David Lebovitz. Het is een bloemloze, zeer pure chocolademousse-cake met cacaonibs :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_137424647
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 17:58 schreef minilot het volgende:
Net uit de oven, dus pre-inzak.. *)

[ afbeelding ]

'Racines cake' uit het Ready for Dessert-boek van David Lebovitz. Het is een bloemloze, zeer pure chocolademousse-cake met cacaonibs :9
Wat zit er dan in plaats van bloem in?

Tevens mijn allereerste vruchtentaart:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_137424651
quote:
0s.gif Op maandag 3 maart 2014 16:47 schreef Muck het volgende:
Mijn peren werden zacht, dus ik heb een tarte tatin gemaakt :9

[ afbeelding ]
Moar karamel. :9
  woensdag 5 maart 2014 @ 21:47:59 #300
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_137429897
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2014 11:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik wil vanavond of morgenavond een appeltaart bakken, gewoon lekker standaard, hollands, niets speciaals. Maar ik ben nooit zo een rozijnen fan geweest. Zonder wordt het echter zo zompig.

Nou had ik van iemand de tip gehad om bijvoorbeeld panneermeel of beschuit te verkruimelen en dat onder de appels te doen, het zou het vocht opnemen maar je proeft het verder niet. Om 60 gram rozijnen te vervangen wat heb ik ongeveer nodig? Andere tips zijn uiteraard ook welkom!
Neem je wel goudrenetten appels?
Als ik met een andere soort appels bak dan word het vaak ook zompig, maar met goudreinetten dus niet.
En inderdaad vantevoren schillen bestrooien met suiker en kaneel en dan pas de rest van het deeg maken.
Rayen 2½ jaar!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')