Weet ik, maar ik stel de spuitzak nog even uitquote:Op maandag 20 januari 2014 11:06 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Bakpoeder in een zakje is altijd berekend op 500g meel, als je dus het hele zakje er in giet dan krijg je een bakpoeder bijsmaak en je koekjes mislukken.
Bakken is simpel gezegd gewoon scheikunde en alles moet kloppen om tot een goed resultaat te komen, alle stappen die je doet in het bakken hebben een reden.
Bijvoorbeeld brood moet je lang kneden, anders rijst het niet. Koek moet je kort kneden, anders wordt het deeg te elastisch. Je kunt met alle soorten en maten recepten experimenteren en variëren zolang je de basis gelijk houdt: percentage vocht/vast/vet moet kloppen en de manier van mixen/kneden moet kloppen.
Koop eens een goedkope spuitzak bij de Blokker ofzo en ga er mee experimenteren, je hebt een spuitzak bijvoorbeeld ook nodig als je soesjes gaat maken.
Koekjes zijn sowieso moeilijk, ze zijn lastig te beoordelen op gaarheid, want je weet pas hoe goed ze zijn als ze helemaal zijn afgekoeld. Maar probeer anders eens kletskoppen of jan hagel, ook erg leuk om te maken, kan zonder spuitzak.quote:Op maandag 20 januari 2014 11:11 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Weet ik, maar ik stel de spuitzak nog even uit
Ik probeer wel dingen op te pikken hoor, de theorie weet ik een beetje met gluten activeren enzo, maar ik ben er gewoon nog absoluut neit handig mee. Dus ik houd het voor nu even bij volledige recepten en ga daarna wel kijken of ik zelf dingen ga aanpassen en experimenteren.
Is heel makkelijk te maken ook!quote:Op maandag 20 januari 2014 17:23 schreef Zo-is-dat het volgende:
oeh dat lijkt me wel een leuk recept ja! En dan eggs bennedict erop daar maak ik vriendlief heel blij mee!
Dan wordt de cake toch hartstikke droog? Als je m morgen al maakt, en wacht tot zaterdagquote:Op dinsdag 21 januari 2014 11:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, je hoeft hem niet in te vriezen.
Inpakken in alufolie, er zit veel vet en vocht in het recept, die droogt niet snel uitquote:Op dinsdag 21 januari 2014 11:37 schreef PureEvil het volgende:
[..]
Dan wordt de cake toch hartstikke droog? Als je m morgen al maakt, en wacht tot zaterdag
Niet langer dan 10 minuten, dan zakt hij alsnog in.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 18:02 schreef Diconnected het volgende:
Net een cake gebakken, heel het huis ruikt nu naar cake . Nu wel langer wachten met eruit halen. vorige keer had ik de cake er te snel uitgehaald en stortte ie in .
Ik gebruik uitsluitend bakvormen zonder anti-aanbaklaag. Als ik niet wacht heb ik een cake in 2 delen en niet mooi door het middenquote:
Ik doe gewoon een strook bakpapier over de brede kant. 2 delen cake is ook goed, grootste stuk is voor de bakker.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 20:24 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik gebruik uitsluitend bakvormen zonder anti-aanbaklaag. Als ik niet wacht heb ik een cake in 2 delen en niet mooi door het midden
Ik heb altijd van die vellen bakpapier, zo zonde om in te knippenquote:Op dinsdag 21 januari 2014 21:13 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik doe gewoon een strook bakpapier over de brede kant. 2 delen cake is ook goed, grootste stuk is voor de bakker.
Geraspt kan, maar kunt ook gewoon je (gesneden) boter in de vriezer doen, dan je meel/suiker/bevroren boter in de keukenmachien donderen en malen maar. 'Overmixing' is dan niet aan de orde. Daarna eventueel wat vocht erbij (een ei of melk of water afhankelijk van je recept).quote:Op zaterdag 25 januari 2014 11:54 schreef djkoelkast het volgende:
Bedoel je met korstdeeg wat ze in Engeland "rough puff" noemen?
Dat maak ik altijd met boter/kokosolie die van tevoren even is ingevroren een half uurtje ofzo en dan geraspt. Naar recept van Mary Berry (al gebruikt zij lard (reuzel) in plaats van kokosolie).
Ook je meel koud maken. Suiker gaat er niet in als je gewone rough puff maakt.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 13:11 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Geraspt kan, maar kunt ook gewoon je (gesneden) boter in de vriezer doen, dan je meel/suiker/bevroren boter in de keukenmachien donderen en malen maar. 'Overmixing' is dan niet aan de orde. Daarna eventueel wat vocht erbij (een ei of melk of water afhankelijk van je recept).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |