Even gequote uit laatste topic...quote:Op zondag 17 november 2013 17:28 schreef Kinga het volgende:
Heeft iemand nog een goed recept voor roomkaas frosting? Ene waarvan je weet dat de verhoudingen van de ingredienten goed zijn...
Ik heb 'm iets van 4 uur laten staan op het bord voordat ik hem ging aansnijden, ik dacht dat dat lang genoeg zou zijn.quote:Op zondag 17 november 2013 23:50 schreef Piger het volgende:
Brownies vallen bij mij ook uit elkaar net na het bakken. Langer laten afkoelen. Mijn ervaring is sowieso dat brownies lekkerder zijn als je ze 1/2 dagen laat staan.
http://www.nadelunch.com/binnen/echte-brownies/quote:Op zondag 17 november 2013 23:07 schreef casper019 het volgende:
brownie ziet er erg nat uit nog, miss te kort er in, of teveel vocht in je beslag?
wat voor recept had je gebruikt
mijn bananenbrood is wel goed gerezen. ondanks de hoeveelheid chocola die ik er van mijn zoon altijd in moet kieperen.quote:Op zondag 17 november 2013 17:53 schreef Xaryna het volgende:
Brownies met walnoten en een bananenbrood zijn klaar! En allebei best goed gelukt Bananenbrood is alleen niet echt gerezen al had ik daar wel op gehoopt, maar het is ook niet zwaar. Brownies braken meteen in stukken toen ik 'm uit de vorm haalde. Lekker vochtig van binnen, maar niet te.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Edit: bij het in stukjes hakken van de brownie kom ik er achter dat het echt uit elkaar valt waar je bij staat. Met name de onderkant. Wat heb ik verkeerd gedaan?
quote:Op zondag 17 november 2013 17:53 schreef Xaryna het volgende:
Brownies met walnoten en een bananenbrood zijn klaar! En allebei best goed gelukt Bananenbrood is alleen niet echt gerezen al had ik daar wel op gehoopt, maar het is ook niet zwaar. Brownies braken meteen in stukken toen ik 'm uit de vorm haalde. Lekker vochtig van binnen, maar niet te.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Edit: bij het in stukjes hakken van de brownie kom ik er achter dat het echt uit elkaar valt waar je bij staat. Met name de onderkant. Wat heb ik verkeerd gedaan?
Te kort? Oven op verkeerde stand (grill)? Te hoog in de oven gezet? Misschien wijken je graden af, waardoor je te koud bakt zeg maar?quote:Op zondag 17 november 2013 17:53 schreef Xaryna het volgende:
Brownies met walnoten en een bananenbrood zijn klaar! En allebei best goed gelukt Bananenbrood is alleen niet echt gerezen al had ik daar wel op gehoopt, maar het is ook niet zwaar. Brownies braken meteen in stukken toen ik 'm uit de vorm haalde. Lekker vochtig van binnen, maar niet te.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Edit: bij het in stukjes hakken van de brownie kom ik er achter dat het echt uit elkaar valt waar je bij staat. Met name de onderkant. Wat heb ik verkeerd gedaan?
Geen idee. Had hem wel zeker op oven staan en andere dingen als broodjes en pizza lukken altijd perfect. Te hoog in de oven zou kunnen misschien...quote:Op maandag 18 november 2013 11:33 schreef kvd het volgende:
[..]
Te kort? Oven op verkeerde stand (grill)? Te hoog in de oven gezet? Misschien wijken je graden af, waardoor je te koud bakt zeg maar?
Ik zou je temperatuur ook nog een keer bekijken, kijken of die afwijktquote:Op maandag 18 november 2013 19:29 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Geen idee. Had hem wel zeker op oven staan en andere dingen als broodjes en pizza lukken altijd perfect. Te hoog in de oven zou kunnen misschien...
Hij is wel echt goddelijk en je blijft er van eten
Goed idee, dank jequote:Op maandag 18 november 2013 19:55 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik zou je temperatuur ook nog een keer bekijken, kijken of die afwijkt
heb ik nou nog nooit gedaan.quote:Op dinsdag 19 november 2013 19:49 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Niet zoet, maar hartige muffins:
[ afbeelding ]
Volgende keer iets meer zout/peper, maar zeker voor herhaling vatbaar!quote:Op dinsdag 19 november 2013 21:50 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
heb ik nou nog nooit gedaan.
is dat nou lekker?
Cake moet een minuut of 10 afkoelen, niet te veel, dan kakt hij weer in.quote:Op dinsdag 19 november 2013 22:09 schreef Luxuria het volgende:
Hebben jullie ook wel eens dat echt ALLES niet goed gaat en mislukt?
Wat een hel.
En nog even een vraag wat ik me eigenlijk al lang afvraag: als je wat bakt, bijv. cake, muffins e.d., moet je die meteen uit de vorm halen als het klaar is in de oven, of eerst in de vorm laten afkoelen?
Als het snel breekt heb je waarschijnlijk slechte kwaliteit meel gebruikt.quote:Op woensdag 20 november 2013 16:23 schreef chocolatelover het volgende:
volgens mij is het beter om dingen in de bakvorm wat te laten afkoelen, het breekt namelijk nogal snel bij mij. Ik ben zo'n type dat iets bakt en dan als het klaar is meteen het eindresultaat zonder vorm wil zien , en dat gaat meestal niet zo goed (bij mij dan)
quote:Op maandag 18 november 2013 18:25 schreef casper019 het volgende:
van n amerikaans recept havermout-pindakaas-chocolade muffins gebakken!
[ afbeelding ]
Hij moet helemaal gaar zijn (controleren met een sateprikker/breinaald), oven mag tussentijds niet open, gebruik niet te veel bakpoeder, wees voorzichtig met je cake, ga hem niet neergooien of in de oven gooien.quote:Op woensdag 20 november 2013 18:12 schreef Luxuria het volgende:
Oke dan is dat het probleem dus dat mijn cake altijd inzakt
Ze zijn ook erggg lekkerquote:
wat was het Indiase eraan? (tenminste, ik vermoed dat je invloeden uit India bedoeld en niet van de indianen )quote:Op woensdag 20 november 2013 18:29 schreef casper019 het volgende:
[..]
Ze zijn ook erggg lekker
Vandaag voor een vriendin die langskwam een sinaasappel cake ala indiaans recept gebakken (ze is gek op chocolade, maar cake of brownies met chocolade smaak gaat er niet in)
[ afbeelding ]
was zonder ei, maar erg lekker, hele lekkere zachte structuur
Thnx voor de tips. Volgens mij doe ik dat ook allemaal wel, maar ik zal er de volgende keer nog eens extra op lettenquote:Op woensdag 20 november 2013 18:15 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hij moet helemaal gaar zijn (controleren met een sateprikker/breinaald), oven mag tussentijds niet open, gebruik niet te veel bakpoeder, wees voorzichtig met je cake, ga hem niet neergooien of in de oven gooien.
Er uit in de vorm: op een rek zetten
Na maximaal 10 minuten vorm omkeren en cake goed om leggen, dan verder helemaal laten afkoelen.
Dan zou het moeten lukken
Goede kwaliteit meel gebruiken en alles precies afwegen helpt ook. Zo weeg ik mijn eieren altijd en baseer daar de rest van het gewicht op. Ik moet dat sowieso omdat ik alleen eieren van onze eigen kippen gebruik en die zijn net wat kleiner dan 'supermarkteieren'.quote:Op woensdag 20 november 2013 20:58 schreef Luxuria het volgende:
[..]
Thnx voor de tips. Volgens mij doe ik dat ook allemaal wel, maar ik zal er de volgende keer nog eens extra op letten
Eieren weeg ik inderdaad nooit af, de rest wel.quote:Op woensdag 20 november 2013 21:11 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Goede kwaliteit meel gebruiken en alles precies afwegen helpt ook. Zo weeg ik mijn eieren altijd en baseer daar de rest van het gewicht op. Ik moet dat sowieso omdat ik alleen eieren van onze eigen kippen gebruik en die zijn net wat kleiner dan 'supermarkteieren'.
Een supermarktei is meestal 50 gram, dus in dit recept zou ik uitgaan van 4 eieren.quote:Op woensdag 20 november 2013 21:13 schreef Luxuria het volgende:
[..]
Eieren weeg ik inderdaad nooit af, de rest wel.
Kan het zijn dat ik teveel ei gebruik? Ik doe 200 gram meel, 200 gram boter en 200 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en 5 eieren. Kunnen dat er beter 4 zijn?
Als mijn zusje hem maakt zakt hij bijna nooit in terwijl ze dezelfde hoeveelheden ingrediënten gebuikt als ik en even lang in de oven. Daar snap ik dus echt niks van.
Daar zou ik het recept wel eens van willen zienquote:Op woensdag 20 november 2013 18:29 schreef casper019 het volgende:
[..]
Ze zijn ook erggg lekker
Vandaag voor een vriendin die langskwam een sinaasappel cake ala indiaans recept gebakken (ze is gek op chocolade, maar cake of brownies met chocolade smaak gaat er niet in)
[ afbeelding ]
was zonder ei, maar erg lekker, hele lekkere zachte structuur
Thnx, zo ga ik het de volgende keer doen!quote:Op woensdag 20 november 2013 21:28 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Een supermarktei is meestal 50 gram, dus in dit recept zou ik uitgaan van 4 eieren.
De manier die ik zelf het beste vind is:
Boter op kamertemperatuur met de suiker romig mixen
1 voor 1 eieren er door en een paar minuten blijven mixen na elk ei (1 schepje meel er bij als je bang bent dat het gaat schiften)
Snufje zout bij het meel doen
Meel er schepje voor schepje bijvoegen en pas een nieuwe bij doen als de vorige schep helemaal is opgenomen
Cakevorm met boter insmeren en daarna meel er in zodat je cake niet plakt.
Op 160 a 170 een uur bakken, even prikken om te kijken of het gaar is, indien niet gaar 10-15 minuten in de oven laten
Hangt een beetje van je oven af, die van mij moet ik op 170 zetten om daadwerkelijk rond de 160 te zitten.
quote:Op woensdag 20 november 2013 19:11 schreef kvd het volgende:
[..]
wat was het Indiase eraan? (tenminste, ik vermoed dat je invloeden uit India bedoeld en niet van de indianen )
Weet niet wat er indiaans aan is, maar heb t recept van deze site:quote:Op woensdag 20 november 2013 21:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Daar zou ik het recept wel eens van willen zien
Indiaas, niet indiaans. het komt uit Indië India,niet bij de indianen vandaanquote:Op donderdag 21 november 2013 00:03 schreef casper019 het volgende:
[..]
[..]
Weet niet wat er indiaans aan is, maar heb t recept van deze site:
http://www.vegrecipesofindia.com/eggless-orange-cake/
en voor de hoeveelhieden heb ik
130 bloem, 95 gram kristalsuiker, 45 zonnebloemolie, 165 sinaasappelsap gebruikt
maar t belangrijkste, het is een hele lekkere zachte cake
Daar maakte mijn woordvorrspeller even een fout, moest geen Indië zijn, maar Indiaquote:Op donderdag 21 november 2013 02:07 schreef MaximusTG het volgende:
Maar desondanks noemen Indianen zich liever native Americans, en zijn zij ooit door westerlingen zo genoemd omdat die dachten dat ze in... Indië waren!
Ik dacht al want het is Indisch als het uit Indië komt.quote:Op donderdag 21 november 2013 09:21 schreef kvd het volgende:
[..]
Daar maakte mijn woordvorrspeller even een fout, moest geen Indië zijn, maar India
Nee, van een Indiase site. "Indische" betekent Indonesisch en dat is een heel ander land en een andere cuisine.quote:Op donderdag 21 november 2013 18:00 schreef casper019 het volgende:
nja het recept is van een indische site
de suiker komt uit India, vandaar dat het Indiaas isquote:Op donderdag 21 november 2013 18:00 schreef casper019 het volgende:
nja het recept is van een indische site, maar het belangrijkste... hij was erg lekker
1 uur en drie kwartier staat er in het recept, dan zou ik zeker niet boven de 160 gaan zitten.quote:Op donderdag 21 november 2013 23:10 schreef Lusa het volgende:
Graag wil ik eens opnieuw een ouderwets recept uitproberen de Poffert.
Nu heb ik zelf geen poffertpan dus wil ik hier een tulband voor gaan gebruiken.
Ik heb het recept aangehouden om de poffert te bakken op 180 graden.
Het resultaat was dat het toch vrij hard uit de oven kwam.
Graag zou ik willen weten welke oven temperatuur en recept nou het beste is voor een poffert?
ik kom 180 graden voor 60 minuten tegen Weet niet hoe lang jij hem hebt gebakken.quote:Op vrijdag 22 november 2013 00:16 schreef Lusa het volgende:
Bedankt voor je tip.
Ik vind het zelf een combinatie van brood met cake smaak.
Het is dan ook zeer machtig maar warm het lekkerst.
Wat betreft de temperatuur wil ik je tip eens gaan uitproberen.
Ik denk dat ik dit weekend een nieuwe poging waag.
maar het is toch ook broodachtig? tenminste, die ik ken wel (qua buitenkant vergelijkbaar met krentenbrood).quote:Op vrijdag 22 november 2013 11:34 schreef djkoelkast het volgende:
Ze vergelijken het met broeder, nu bak je broeder alleen niet in de oven maar in een zak en dan in een pan met water (eigenlijk Jan in de zak, maar zonder krenten). Aan de kleur te zien zou ik echt geen 180 nemen, dan krijg je een brood-achtige korst.
Ik heb het zelf nooit gegeten, ik ga uit van het plaatje en wat ze zeggen over Broeder en dat ken ik wel.quote:Op vrijdag 22 november 2013 11:54 schreef kvd het volgende:
[..]
maar het is toch ook broodachtig? tenminste, die ik ken wel (qua buitenkant vergelijkbaar met krentenbrood).
Weet ik veel, 3 euro of iets.quote:Op dinsdag 26 november 2013 17:56 schreef Probability het volgende:
[..]
Hoeveel zijn ze daar? En bij de Xenos?
ik doe er van die cakevormpjes in. Werkt primaquote:Op dinsdag 26 november 2013 18:04 schreef djkoelkast het volgende:
Bakt alleen voor geen meter die troep
Ik heb alleen nog vertinde of emaille vormen. Ook geen anti aanbakzooi.
Ik wil er saus/soep mee invriezen..quote:Op dinsdag 26 november 2013 18:04 schreef djkoelkast het volgende:
Bakt alleen voor geen meter die troep
Ik heb alleen nog vertinde of emaille vormen. Ook geen anti aanbakzooi.
Ik doe dat altijd in ziplock-zakjes, neemt ook weinig ruimte inquote:Op dinsdag 26 november 2013 18:20 schreef Probability het volgende:
[..]
Ik wil er saus/soep mee invriezen..
Waar koop je die?quote:Op dinsdag 26 november 2013 18:20 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Ik doe dat altijd in ziplock-zakjes, neemt ook weinig ruimte in
ik haal ze bij de action of de ikea.quote:Op dinsdag 26 november 2013 18:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Action, althans, daar haal ik de dichtdrukdiepvrieszakjes altijd.
De Ikea is hier iets te ver vandaan om er zakjes te gaan kopenquote:Op dinsdag 26 november 2013 18:50 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ik haal ze bij de action of de ikea.
die van de ikea hebben een dubbele druk-rand, dat vind ik zelf erg prettig met sauzen en soepen
daarom heb ik ze al tijden van de action al moet ikw el nodig naar de ikea ivm mijn koekenpan waarvan de steel spontaan af brakquote:Op dinsdag 26 november 2013 18:51 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
De Ikea is hier iets te ver vandaan om er zakjes te gaan kopen
O ja die heb ik wel!quote:Op dinsdag 26 november 2013 18:20 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Ik doe dat altijd in ziplock-zakjes, neemt ook weinig ruimte in
En dan plat invriezen. Ik zag het Jamie Oliver doen. Voordeel is dat het ook weer heel snel te ontdooien is.quote:
Ik prop het gewoon overal tussenquote:Op dinsdag 26 november 2013 19:12 schreef Lienekien het volgende:
[..]
En dan plat invriezen. Ik zag het Jamie Oliver doen. Voordeel is dat het ook weer heel snel te ontdooien is.
ik ookquote:Op dinsdag 26 november 2013 19:21 schreef Myraela het volgende:
[..]
Zo doe ik dat ook. Mijn vriezer is dan ook één grote puzzel.
Als die vormpjes dan vol zitten met soep en je wil dat overtillen naar je vriezer, dan vouwt dat siliconentroep als een gek he, die meuk is zo flexibel als wat . Straks je hele keuken onder de soep!quote:Op dinsdag 26 november 2013 18:20 schreef Probability het volgende:
[..]
Ik wil er saus/soep mee invriezen..
Goed excuus om ijs te eten. 'Ja schat.. ik heb de bakjes nodig!'quote:Op dinsdag 26 november 2013 20:17 schreef kvd het volgende:
ik in van die bakjes van 1 persoonsijsjes (van hartog geloof ik). mooi stapelbaar en mooie porties voor 1 persoon.
Ja laten bevriezen en daarna in een zakje.quote:Op dinsdag 26 november 2013 20:06 schreef djkoelkast het volgende:
In die vormen is het niet netjes afgedekt, dus gaat allemaal uitdrogen. Ik doe alles in zakjes en doe er een stickertje op wat er in zit en van wanneer het is.
quote:Op dinsdag 26 november 2013 20:20 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Goed excuus om ijs te eten. 'Ja schat.. ik heb de bakjes nodig!'
Neem alles voor een grote appeltaart, prop het in kleine vormpjes.quote:Op dinsdag 26 november 2013 20:50 schreef casper019 het volgende:
Een tijdje geleden had iemand hier een heel lekker recept voor mini appeltaartjes, helaas de link kwijt geraakt.
Heeft iemand die link/recept miss nog?
Hint: het staat in het vorige topic. Dat had je zelf ook wel kunnen bedenken he..quote:Op dinsdag 26 november 2013 20:50 schreef casper019 het volgende:
Een tijdje geleden had iemand hier een heel lekker recept voor mini appeltaartjes, helaas de link kwijt geraakt.
Heeft iemand die link/recept miss nog?
welk merk? ik heb tot 2 keer toe geen succes gehad met die van Wilton (of zoiets). Zowel magnetron als au bain marie als direct op vuur lukte niet/moeizaam.quote:Op dinsdag 26 november 2013 21:46 schreef Kinga het volgende:
Laatst whoopies gemaakt voor het eerst... echt leuk waren ze geworden. Maar nou wilde ik zo'n laagje gesmolten candy melts erboven op hebben. Nou staat er op de verpakking kan je laten smelten in magnetron of gewoon au bain marie. En nou heb ik geen magnetron, dus ik aan de slag met au bain marie.
Dat. ging. NIET. zeg ik je. Het smolt gewoon niet! Ik denk verdeurie dat MOET toch lukken? Ik het pannetje direct op het vuur gedaan, Ja ja ja het begon te smelten! Wacht ik serieus 2-3 seconden te lang, yup, karamel!!!! Ik werd gek zeg ik je. Dus nog een poging, al roerend smolt het weer, maar er bleven klontjes in zitten, ik kreeg het met geen mogelijkheid zo glad dat het van een lepel afdroop :S
Iemand ervaring met die candy melts? Mij lukt het niet au bain marie.
hee dj ik ga van het weekend je appelplaatkoek weer eens maken!quote:Op woensdag 27 november 2013 20:18 schreef djkoelkast het volgende:
Volgens mij moet je met dit spul gewoon water heet maken (tegen de kook aan, maar niet laten koken), dan het zakje er in (dicht) en dan na een minuut of 10 kun je het er uit halen, open knippen en gebruiken. Zo werkt vetglazuur ook en ik denk dat dit vergelijkbaar is.
Het is wel niet te vreten, maar je krijgt het er dan wel mooi op
Nicequote:Op woensdag 27 november 2013 21:39 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hee dj ik ga van het weekend je appelplaatkoek weer eens maken!
ik hou niet van ijs. ik heb dus een probleemquote:Op dinsdag 26 november 2013 20:20 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Goed excuus om ijs te eten. 'Ja schat.. ik heb de bakjes nodig!'
hoe waren de woopies? mag ik het recept?quote:Op dinsdag 26 november 2013 21:46 schreef Kinga het volgende:
Laatst whoopies gemaakt voor het eerst... echt leuk waren ze geworden. Maar nou wilde ik zo'n laagje gesmolten candy melts erboven op hebben. Nou staat er op de verpakking kan je laten smelten in magnetron of gewoon au bain marie. En nou heb ik geen magnetron, dus ik aan de slag met au bain marie.
Dat. ging. NIET. zeg ik je. Het smolt gewoon niet! Ik denk verdeurie dat MOET toch lukken? Ik het pannetje direct op het vuur gedaan, Ja ja ja het begon te smelten! Wacht ik serieus 2-3 seconden te lang, yup, karamel!!!! Ik werd gek zeg ik je. Dus nog een poging, al roerend smolt het weer, maar er bleven klontjes in zitten, ik kreeg het met geen mogelijkheid zo glad dat het van een lepel afdroop :S
Iemand ervaring met die candy melts? Mij lukt het niet au bain marie.
Ja ik! Ik zoek zometeen ff het recept....quote:Op donderdag 28 november 2013 21:08 schreef lady-wrb het volgende:
heeft iemand voor mij het perfecte recept voor luikse wafels?
die dingen blijven bij mij maar even lekker en daarna worden ze zacht
die taai taai achtige?quote:Op vrijdag 29 november 2013 21:04 schreef casper019 het volgende:
Ik moet voor donderdag pepernoten maken, maar ik wil graag de ECHTEouderwedse pepernoten maken, die beetje taaie dingen.
Weet iemand daar een recept voor?
heb al gegoogled maar kan geen goeie vinden, op 24 kitchen stond er 1 maar dat was toch gewoon voor kruidnoten helaas..
quote:Op vrijdag 29 november 2013 21:08 schreef kvd het volgende:
[..]
die taai taai achtige?
ik zou kijken op www.sinterklaasrecepten.com
Die zien er leuk uit zeg!!! gewone appeltaart in het klein??quote:Op zaterdag 30 november 2013 16:06 schreef PM-girl het volgende:
Mini appeltaartjes! Uiteindelijk toch wel een half uur in de oven gestaan.
Ter vergelijk een luciferdoosje erbij:
[ afbeelding ]
Inderdaad, en dan de appel en rozijnen wel echt klein gehakt.quote:Op zaterdag 30 november 2013 17:21 schreef soapie het volgende:
[..]
Die zien er leuk uit zeg!!! gewone appeltaart in het klein??
Ziet er wel erg lekker uit!quote:Op zondag 1 december 2013 12:50 schreef Myraela het volgende:
Cake maken met appelmoes wisten we allemaal natuurlijk al, vandaag ook een keer echt moeten proberen omdat ik geen boter in huis had. Een mini taartje met perzik, zonder boter gemaakt. En perzik uit blik. Het was een beetje een plunder m'n voorraadkast oplossing.
[ link | afbeelding ]
Die ziet er ook echt goed uit!quote:Op zaterdag 30 november 2013 21:20 schreef casper019 het volgende:
een volkoren-havermout appeltaartje in een 12cm springvorm
erg lekker gelukt!
[ afbeelding ]
Ja, appelmoes in plaats van boter. In gelijke verhouding met de bloem en het suiker. Ik vond het best lekker, maar boter heeft toch wel mijn voorkeur.quote:Op zondag 1 december 2013 13:02 schreef Luxuria het volgende:
[..]
Ziet er wel erg lekker uit!
Smaakte hij ook? Doe je dan de appelmoes in plaats van boter?
Die ziet er ook echt goed uit!quote:Op zondag 1 december 2013 13:03 schreef Luxuria het volgende:
[..]
Die ziet er ook echt goed uit!
Ik heb kruidnoten gemaakt maar ik vind dat recept niet zo heel lekker moet ik zeggen.
Het lijkt me dat je het opnieuw moet doen. Eerst die boter zo lang mixen, dan pas de andere ingrediënten toevoegen staat in het recept. Ik denk niet dat hetgene wat je al gemaakt hebt nog extra opklopbaar is.quote:Op maandag 2 december 2013 19:43 schreef Tyler-Girl het volgende:
Oke, misschien heb ik idd te kort gemixt. Kan ik dat morgen ook nog doen? nu weinig puf meer voor eerlijk gezegd....
Ik gebruik dit recept:quote:Op vrijdag 29 november 2013 21:04 schreef casper019 het volgende:
Ik moet voor donderdag pepernoten maken, maar ik wil graag de ECHTEouderwedse pepernoten maken, die beetje taaie dingen.
Weet iemand daar een recept voor?
heb al gegoogled maar kan geen goeie vinden, op 24 kitchen stond er 1 maar dat was toch gewoon voor kruidnoten helaas..
Vreemd, ik gebruik dat recept ook en heb er nog nooit problemen mee gehad...quote:Op dinsdag 3 december 2013 11:10 schreef Tyler-Girl het volgende:
Nieuwe poging tot het maken van botercreme.....
Het ging goed totdat ik de lepels water toe moest voegen. Nu is het weer een gladde massa
Olie erin? Brrrr....dat lijkt me eigenlijk best smerig (vooral qua structuur...lijkt me zo'n vettig laagje in je mond geven)quote:Op dinsdag 3 december 2013 11:21 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb nog nooit botercreme met water gemaakt.
Het moet ook niet te koud zijn, de boter moet echt op zomerkamertemperatuur zijn voor het mooiste resultaat. Eerst de boter hélemaal glad roeren, omdat het winter is kun je er 1-2 lepels olie (zonnebloem, arachide of andere neutrale olie) aan toevoegen om het net een tikje 'smeerbaarder' te maken en te houden. Dan suiker en je smaakstoffen toevoegen. Water bij boter zou ik niet doen, als je dan toch water wil gebruiken doe dan eerst het water bij de suiker, maar ik zou het achterwege laten.
Die combinatie is ook heel lekker. Met die roomkaas kan je ook van alles toevoegen (oa ook de vanille). Veel frisser vind ik hem (en de omgeving die niet van botercreme houdt ook)quote:Op dinsdag 3 december 2013 11:26 schreef Dot. het volgende:
Ik weet niet of je perse echte botercreme wilt, maar ik gebruik dit recept altijd en dat is nog nooit mislukt. En ik vind het ook lekkerder, omdat het veel minder boterig en vet is:
* 200 g boter (op kamertemperatuur)
* 200 g poedersuiker
* 200 g roomkaas (op kamer temperatuur)
* 2 el aarbeienjam (zo fijn mogelijk)
Doe de zachte boter met de poedersuiker in de kom van een keukenmachine. Klop de boter met bischophaak of mixer luchtig. Dat duurt minstens 10 minuten.
Roer de roomkaas glad met een spatel en doe dit bij de botercreme.
Voeg als laatste de aardbeienjam toe. Klop deze er kort door, hierdoor krijg je een gemarmerd effect.
Bron
Ik gebruik vaak gezeefde frambozenjam, die geeft ook een mooie zachtroze kleur.
Nee hoor, het maakt alleen de boter zachter, je merkt er verder niks van. Geen hele emmers natuurlijk, 1-2 lepels max.quote:Op dinsdag 3 december 2013 11:36 schreef kvd het volgende:
Olie erin? Brrrr....dat lijkt me eigenlijk best smerig (vooral qua structuur...lijkt me zo'n vettig laagje in je mond geven)
nee hoor, ik snoep zo de bak leeg (of vries het in en breek dan stukjes af en sabbel erop)quote:Op dinsdag 3 december 2013 11:42 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Nee hoor, het maakt alleen de boter zachter, je merkt er verder niks van. Geen hele emmers natuurlijk, 1-2 lepels max.
Maar botercreme is sowieso iets smerigs
Het warme water zorgt er vooral voor dat de boel makkelijk gaat splitsen. Over gezond ga ik het niet hebben, want dat gaat natuurlijk nergens over. Niks mis met de boter en olie, de suiker is hier het 'probleem'.quote:Op dinsdag 3 december 2013 11:45 schreef kvd het volgende:
[..]
nee hoor, ik snoep zo de bak leeg (of vries het in en breek dan stukjes af en sabbel erop)
Maar het warme water zorgt toch ook voor het zachter maken van de substantie? Dan is het gebruik daarvan toch minder vettig en gezonder dan het gebruik van olie? (alhoewel het woordje gezond natuurlijk niet geldt voor botercreme )
Hebben we het nu echt over wat botercreme vettig maakt? Ik denk dat je die eetlepel olie niet merkt tussen de hele klont boter.quote:Op dinsdag 3 december 2013 11:45 schreef kvd het volgende:
[..]
nee hoor, ik snoep zo de bak leeg (of vries het in en breek dan stukjes af en sabbel erop)
Maar het warme water zorgt toch ook voor het zachter maken van de substantie? Dan is het gebruik daarvan toch minder vettig en gezonder dan het gebruik van olie? (alhoewel het woordje gezond natuurlijk niet geldt voor botercreme )
ja, daar heb ik het echt over. Van olie krijg ik een vies laagje vet in mijn mond, van boter niet (en ik heb het net nog uitgeprobeerd )quote:Op dinsdag 3 december 2013 15:10 schreef Myraela het volgende:
[..]
Hebben we het nu echt over wat botercreme vettig maakt? Ik denk dat je die eetlepel olie niet merkt tussen de hele klont boter.
Je moet ook geen hap olie nemenquote:Op dinsdag 3 december 2013 16:10 schreef kvd het volgende:
[..]
ja, daar heb ik het echt over. Van olie krijg ik een vies laagje vet in mijn mond, van boter niet (en ik heb het net nog uitgeprobeerd )
gegelukkig waren het een paar druppels . (en al een half uur last haha)quote:Op dinsdag 3 december 2013 16:16 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je moet ook geen hap olie nemen
We hebben het over 1-2 eetlepels op zo'n beetje een heel pak boter, dus op 1 schepje is dat 1-2 druppels en dan nog goed gemixt en voorzien van poedersuiker.
Je hebt dus een botercreme gemaakt met een paar druppels olie er door en daar heb je last van?quote:Op dinsdag 3 december 2013 16:24 schreef kvd het volgende:
[..]
gegelukkig waren het een paar druppels . (en al een half uur last haha)
En ondanks dat het gemixt is, door het monggevoelidee wat ik nu heb, zal ik het persoonlijk echt niet snel doen
Haha, nee, heb geen botercreme gemaakt, heb geen lekker baksel om het op te doen (en de kilo's mogen eraf en de eetlust is slecht...)quote:Op dinsdag 3 december 2013 16:29 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je hebt dus een botercreme gemaakt met een paar druppels olie er door en daar heb je last van?
Lekkerste botercreme krijg je door 5-10% van de boter te vervangen voor kokosolie, alleen dat moet je dan wel eerst echt rond de 25-26 graden hebben voor je het gaat mengen.
Als je olie op een lepel doet en dat opeet dan snap ik dat je een vettig mondgevoel hebtquote:Op dinsdag 3 december 2013 19:51 schreef kvd het volgende:
[..]
Haha, nee, heb geen botercreme gemaakt, heb geen lekker baksel om het op te doen (en de kilo's mogen eraf en de eetlust is slecht...)
Ik weet hoe alleen boter in de mond voelt (en wat de nasleep in de mond is qua vettig gevoel) en dacht dat olie een vet laagje in de mond zou geven. Dus dat heb ik met een heel klein beetje (druppel of 2, misschien 3) op een lepel even geprobeerd. En nu, bijna 4 uur later, heb ik nog steeds een vies laagje in mijn mond (ga zo eten, hoop dat het dan eindelijk weg is.)
Het weerhoud mij er dus van om de combinatie boter/olie in een botercreme te gaan gebruiken. Maar dat zal vast aan mij liggen, lekker tussen de oren enzovoort. Ik weet dat water bij mij wel lukte, dus hou ik het daar lekker bij
Je zou het beide van een chocolade biscuit kunnen maken. Als je echter recepten gaat opzoeken zal je waarschijnlijk zien dat een sachertorte echt meer een cake is. Het is veel zwaarder en er gaat volgens mij ook veel meer chocolade in. Bij een kirsch torte gaat het toch iets meer om de room en kirsch smaak vind ikquote:Op donderdag 5 december 2013 11:50 schreef madeliefff het volgende:
Wat is eigenlijk het verschil tussen een sachertorte en een schwarzwalder deeg? Beide biscuitdeeg of niet? Is sachertorte qua deeg machtiger?
Sachertorte is met amandelen, eiwit, geen rijsmiddelen, schwarzwalder is volgens mij gewoon een soort slagroomtaart (dus een lichte spongecake) met kirsch.quote:Op donderdag 5 december 2013 11:50 schreef madeliefff het volgende:
Wat is eigenlijk het verschil tussen een sachertorte en een schwarzwalder deeg? Beide biscuitdeeg of niet? Is sachertorte qua deeg machtiger?
Lekker! Mooie foto ookquote:Op donderdag 5 december 2013 11:56 schreef Myraela het volgende:
Hazelnoot en kaneel biscotti.
[ link | afbeelding ]
Ik wilde er eigenlijk nog chocolade overheen doen. Maar eigenlijk zijn ze zo lekkerder.
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/sachertorte_59630quote:Op donderdag 5 december 2013 12:01 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Je zou het beide van een chocolade biscuit kunnen maken. Als je echter recepten gaat opzoeken zal je waarschijnlijk zien dat een sachertorte echt meer een cake is. Het is veel zwaarder en er gaat volgens mij ook veel meer chocolade in. Bij een kirsch torte gaat het toch iets meer om de room en kirsch smaak vind ik
verdorie.. Nu wil ik taart!!!
Ziet er goed uit, ook 2x gebakken? (dat hoort bij biscotti, anders is het geen biscotti)quote:Op donderdag 5 december 2013 11:56 schreef Myraela het volgende:
Hazelnoot en kaneel biscotti.
[ link | afbeelding ]
Ik wilde er eigenlijk nog chocolade overheen doen. Maar eigenlijk zijn ze zo lekkerder.
hmm oke, ik wil een schwarzwaldertaart maken ,maar ik vind dat deeg vaak te luchtig , ik hou wel van machtige taart...dus ik denk erover om een sachertortedeeg te maken en daar kersen en slagroom etc aan toe te voegen.quote:Op donderdag 5 december 2013 12:01 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Je zou het beide van een chocolade biscuit kunnen maken. Als je echter recepten gaat opzoeken zal je waarschijnlijk zien dat een sachertorte echt meer een cake is. Het is veel zwaarder en er gaat volgens mij ook veel meer chocolade in. Bij een kirsch torte gaat het toch iets meer om de room en kirsch smaak vind ik
verdorie.. Nu wil ik taart!!!
Ja. En die 2de keer maakt ook een wereld van verschil. Ik kreeg het niet meer allemaal op de bakplaat, probeerde een stukje na de eerste keer. En dan is het gewoon bij lange na niet zo krokant.quote:Op donderdag 5 december 2013 12:03 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ziet er goed uit, ook 2x gebakken? (dat hoort bij biscotti, anders is het geen biscotti)
Na de eerste keer bakken lijkt het een soort chocolate chip cookie die niet goed is afgebakken qua 'bite'. Deze van jou kunnen zo in een kookboekquote:Op donderdag 5 december 2013 12:17 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ja. En die 2de keer maakt ook een wereld van verschil. Ik kreeg het niet meer allemaal op de bakplaat, probeerde een stukje na de eerste keer. En dan is het gewoon bij lange na niet zo krokant.
Zo ziet het er juist heerlijk uit joh.quote:Op donderdag 5 december 2013 20:20 schreef madeliefff het volgende:
Chocolade boltaart gevuld met kersen en kirsch. hij is alleen niet zo netjes afgewerkt lol.. ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat mooi krijg met crème, met fondant vind ik dat makkelijker omdat dat dikker is.
[ afbeelding ]
Dat ziet er heerlijk uit. Zit er echte Kirsch (alcohol in)?quote:Op donderdag 5 december 2013 20:20 schreef madeliefff het volgende:
Chocolade boltaart gevuld met kersen en kirsch. hij is alleen niet zo netjes afgewerkt lol.. ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat mooi krijg met crème, met fondant vind ik dat makkelijker omdat dat dikker is.
[ afbeelding ]
ja echte kirsch, het zit in de kersenvulling.quote:Op vrijdag 6 december 2013 06:43 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Dat ziet er heerlijk uit. Zit er echte Kirsch (alcohol in)?
Begint met Glucose-fructosesiroop, de grootste rotzooi die er bestaat, dat zou ik nooit eten.quote:Op vrijdag 6 december 2013 12:16 schreef casper019 het volgende:
Nu was ik net bij de bakker, en heb daar van honing taai taai geproeft..
echt super lekker!
nu wil ik dat ook maken, maar kan nergens een recept vinden, alleen voor taai taai poppetjes
dit is zeg maar taai taai, maar dan in de vorm van ontbijtkoek/cake
en net iets andere structuur
http://www.bakkerij-otten(...)r-taai-stuk-225-gram
zoiets zeg maar, maar dan in ontbijtkoek/cake formaat en zonder de gember
weet iemand miss wat ik bedoel en een recept ervoor?
Wat is er mis met glucose-f siroop dan (ken het niet)quote:Op vrijdag 6 december 2013 12:32 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Begint met Glucose-fructosesiroop, de grootste rotzooi die er bestaat, dat zou ik nooit eten.
Als je het zelf wil maken maak je het natuurlijk wel 100% met honing (is duurder, daarom doen ze het niet). Belangrijkste is dat je het moet maken met roggebloem, niet overal verkrijgbaar.
Vaak worden dit soort dingen gebakken met bakammonium trouwens, net als eierkoeken.
Ziet er goed uitquote:Op donderdag 5 december 2013 11:56 schreef Myraela het volgende:
Hazelnoot en kaneel biscotti.
[ link | afbeelding ]
Ik wilde er eigenlijk nog chocolade overheen doen. Maar eigenlijk zijn ze zo lekkerder.
Het wordt ook wel vloeibare diabetes genoemdquote:Op vrijdag 6 december 2013 12:55 schreef casper019 het volgende:
[..]
Wat is er mis met glucose-f siroop dan (ken het niet)
en heb jij dan een recept?
Ohhh ziet er goed uit ik ben helemaal verzot op biscotti maar ik ben allergisch voor hazelnoten en lichtelijk voor amandelenquote:Op donderdag 5 december 2013 11:56 schreef Myraela het volgende:
Hazelnoot en kaneel biscotti.
[ link | afbeelding ]
Ik wilde er eigenlijk nog chocolade overheen doen. Maar eigenlijk zijn ze zo lekkerder.
Hahaha, dat was geen verkapt verzoek. Meer om je te laten zien dat je niet de enige man bent die van (appeltaarten) bakken houdt!quote:Op vrijdag 6 december 2013 23:22 schreef Freddeh het volgende:
Op (verkapt) verzoek van kvd meld ik me bij deze ook maar
[ afbeelding ]
Begrijp ik hoor Ben ook wel een broodbakker trouwens.quote:Op vrijdag 6 december 2013 23:34 schreef kvd het volgende:
[..]
Hahaha, dat was geen verkapt verzoek. Meer om je te laten zien dat je niet de enige man bent die van (appeltaarten) bakken houdt!
Ik zou ze bevroren doen, misschien een paar minuten langer in de oven en 10 graden lager dan normaal om het te veel aan vocht te compenseren.quote:Op zaterdag 7 december 2013 12:56 schreef Luxuria het volgende:
Een vraagje, ik ga bosbessenmuffins maken met bosbessen uit de diepvries.
Moet ik die eerst ontdooien of kunnen die er bevroren in?
Misschien dat ze bevroren teveel sap bevatten?
Appeltaart?quote:Op zaterdag 7 december 2013 13:09 schreef xuryah het volgende:
Wat is jullie favoriete recept voor een taart?
Mn broertje en zusje komen vandaag gezellig bij mij slapen en het leek me wel leuk om een taart te maken.
Nu zijn we allemaal heel makkelijk en vinden we eigenlijk alles wel lekker, wat het dan eigenlijk juist weer moeilijk maakt om een keuze te maken :p
Heb alleen niet heel veel tijd om het te maken, dus binnen 2 uur moet ik wel een lekkere taart af hebben
Ja, die is heerlijk als hij vers uit de oven komt!quote:
Ik zat ook aan appeltaart te denken, maar dat vind ik wel een beetje "standaard".quote:Op zaterdag 7 december 2013 13:29 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja, die is heerlijk als hij vers uit de oven komt!
Oke ga ik dat proberen!quote:Op zaterdag 7 december 2013 13:12 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik zou ze bevroren doen, misschien een paar minuten langer in de oven en 10 graden lager dan normaal om het te veel aan vocht te compenseren.
de overgebleven pepernoten door het deeg? Stukjes marsepein in de vulling? Een laagje pudding? Stukjes peer erbij? Ananas erbij? Wat drank (geen idee in hoeverre de alcohol verdampt, maar spannend voor de kinderen)quote:Op zaterdag 7 december 2013 13:42 schreef xuryah het volgende:
[..]
Ik zat ook aan appeltaart te denken, maar dat vind ik wel een beetje "standaard".
Iemand idee om een appeltaart spannender te maken? :p
quote:Alcohol in het eten
Klopt het dat die wijn verdampt door het koken?'
Voor het gedeeltelijk verdampen van alcohol is het belangrijk dat het gerecht een kookpunt bereikt. Maar nog belangrijker is het aantal minuten dat het gerecht kookt of pruttelt, want alcohol verdampt nooit helemaal bij het koken. Hieronder treft u verdampingspercentages aan in combinatie met de manier van koken. Ook geldt: hoe meer alcohol u in het gerecht doet, hoe meer alcohol er achter blijft.
Om u een indruk te geven van de verdamppercentages: als u een gerecht even laat koken is 15% van de alcohol verdampt. Bij flamberen verdampt 25%. Na 15 minuten laten pruttelen is 60% van de alcohol weg. Na 1 uur koken 75%. In alle gevallen blijft er alcohol in het gerecht achter. Daarnaast verdampt sterke drank niet sneller dan bier of wijn.
Deeg wel even laten rusten hè, half uur minimaal (in de koelkast)quote:Op zaterdag 7 december 2013 18:19 schreef xuryah het volgende:
Appeltaart met abrikoos, rozijntjes en amaretto is het geworden
Zo even de deeg maken. Vulling is iig al klaar!
Wordt eigenlijk de eerste keer dat ik appeltaart helemaal zelf maak :$ normaal altijd een pakje gebruikt, dus ik ben erg benieuwd!
Zoals gewoonlijk met jouw creaties zien ook deze er weer geweldig uit!quote:Op maandag 9 december 2013 16:23 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik maakte koekjes voor in de kerstboom.
Met gouden en zilveren balletjes:
[ afbeelding ]
En met rode balletjes:
[ afbeelding ]
Ik was icingmaakmoe na het groen, dus ik heb kant en klare suikerpareltjes in de icing gelegd toen dat nog niet hard was. En het koekdeeg is van een zak koekjesmix van Taartoutlet. Was nog maar tot eind dit jaar houdbaar, dus dat moest op.quote:Op maandag 9 december 2013 17:03 schreef lady-wrb het volgende:
prachtig weer, spuuglokje. zijn die rode ballen gespoten of kant en klare balletjes?
en wat voor koekdeeg heb je gebruikt?
hoeveel koekes heb je in totaal gemaakt dan?quote:Op maandag 9 december 2013 17:41 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ik was icingmaakmoe na het groen, dus ik heb kant en klare suikerpareltjes in de icing gelegd toen dat nog niet hard was. En het koekdeeg is van een zak koekjesmix van Taartoutlet. Was nog maar tot eind dit jaar houdbaar, dus dat moest op.
Echt heeeel veel. Ik heb een stuk of 30 kerstboompjes gedecoreerd en heb er nog een stuk of 20 zonder icing en ik heb ook nog cijferkoekjes gemaakt en een grote hoeveelheid van die ijskristalkoekjes. Het bakken zelf heb ik niet vandaag gedaan maar een paar dagen geleden. Die ijskristalkoekjes ga ik met fondant versieren. Morgen of zo.quote:Op maandag 9 december 2013 18:57 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hoeveel koekes heb je in totaal gemaakt dan?
mooi ! mooie etagere ook! ik heb er wel eens mee in mijn handen gestaan bij loods5quote:Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag. Dit is het resultaat:
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 9 december 2013 16:23 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik maakte koekjes voor in de kerstboom.
Met gouden en zilveren balletjes:
[ afbeelding ]
En met rode balletjes:
[ afbeelding ]
Hoe maak je dat zo netjes?quote:Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag. Dit is het resultaat:
[ afbeelding ]
weet jij trouwens of je wilton kleurgel kan gebruiken om candymelts te kleuren. dat zeiden ze bij pipoosquote:Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag. Dit is het resultaat:
[ afbeelding ]
Laatst vroeg iemand anders me dat ook, en toen zei ik 'geduld en handigheid'. Ik decoreer al jaren koekjes en taarten en heb allerlei cursussen gevolgd. Niet zozeer om er beter in te worden, maar omdat ik het ontzettend leuk vind om er mee bezig te zijn. Als je een beetje handig bent, wordt het vanzelf netjes.quote:
Als het gel op oliebasis is, schijn je er candymelts mee te kunnen kleuren. Ik heb dat kleuren nog nooit gedaan.quote:Op donderdag 12 december 2013 14:44 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
weet jij trouwens of je wilton kleurgel kan gebruiken om candymelts te kleuren. dat zeiden ze bij pipoos
ik wou zwarte candymelts kopen, maar die hadden ze nietquote:Op donderdag 12 december 2013 15:02 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Als het gel op oliebasis is, schijn je er candymelts mee te kunnen kleuren. Ik heb dat kleuren nog nooit gedaan.
Nou, ik vrees dat 't nog wel eens heel moeilijk kan worden om het zelf zwart te kleuren. Zwart is de moeilijkste kleur om te maken. En helemaal met Wilton. Maar dan heb ik het over fondant of marsepein proberen zwart te kleuren met Wilton kleurstof. Misschien gaat het kleuren van Candymelts wèl heel gemakkelijk. Al denk ik het eerlijk gezegd niet.quote:Op donderdag 12 december 2013 15:37 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik wou zwarte candymelts kopen, maar die hadden ze niet
en aangezien ik mezelf ook niet echt een hele zak zwarte weg zie werken, leek het me wel een mooie oplossing al kon ik me niet voorstellen dat het zo simpel zou zijn als ze bij pipoos vertellen. vandaar dat ik jou als kenner vroeg
ik vond al googlend een setje kleurspul op oliebasis dat het schijnt te kunnen. alleen is dat in vier hippe kleuren, maar niet in zwart.quote:Op donderdag 12 december 2013 15:42 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Nou, ik vrees dat 't nog wel eens heel moeilijk kan worden om het zelf zwart te kleuren. Zwart is de moeilijkste kleur om te maken. En helemaal met Wilton. Maar dan heb ik het over fondant of marsepein proberen zwart te kleuren met Wilton kleurstof. Misschien gaat het kleuren van Candymelts wèl heel gemakkelijk. Al denk ik het eerlijk gezegd niet.
Ik kan je de site van Taartoutlet aanbevelen. Daar hebben ze ook zwarte melts. En alles is er lekker goedkoop!quote:Op donderdag 12 december 2013 16:01 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik vond al googlend een setje kleurspul op oliebasis dat het schijnt te kunnen. alleen is dat in vier hippe kleuren, maar niet in zwart.
ik zit dus aan een hele zak zwart vast
moet ik verdorie weer naar wormerveer. en ik had nog wel besloten om ze te gaan boycotten nu ze sugarflair eruit gegooid hebben. ze hebben nu alleen nog wilton en een of ander vaag merk.
daar heb ik volgens mij wel eens wat besteld.quote:Op donderdag 12 december 2013 16:42 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ik kan je de site van Taartoutlet aanbevelen. Daar hebben ze ook zwarte melts. En alles is er lekker goedkoop!
Ik vind het echt knap dat je dat zo kunt, het ziet er gewoon perfect uitquote:Op donderdag 12 december 2013 14:59 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Laatst vroeg iemand anders me dat ook, en toen zei ik 'geduld en handigheid'. Ik decoreer al jaren koekjes en taarten en heb allerlei cursussen gevolgd. Niet zozeer om er beter in te worden, maar omdat ik het ontzettend leuk vind om er mee bezig te zijn. Als je een beetje handig bent, wordt het vanzelf netjes.
Jeetje, is het alweer een jaar geleden dat ik (en met mij, meerdere mensen hier) die stekers wilden hebben? Misschien dit jaar toch maar 'ns aanschaffen dan, echt amper ervaring met zulke koekjes maar ze zijn zo mooiquote:Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag. Dit is het resultaat:
[ afbeelding ]
cookie cutter & texture set oidquote:Op donderdag 12 december 2013 18:27 schreef Holyme het volgende:
En nu kan ik die set uitstekers niet meer vinden, heeft iemand de naam voor me?
Dankjewel!quote:Op donderdag 12 december 2013 18:32 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
cookie cutter & texture set oid
http://www.karenscookies.net/Cookie-Cutter-Texture-Sets_c_86.html
hier zijn nog andere sets in de aanbieding (alleen niet die ene die jij zoekt natuurlijkquote:
Een woord, WOW! Vanmiddag ook sneeuwvlok koekjes gemaakt en dit is mijn doel! Zo mooi geglazuurd... ik krijg die icing echt nooit de perfecte consistentie en dan word ik boos en pak ik er een mes bij en smeer het gewoon op de koekjes Morgen een nieuwe oefenpoging...quote:Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag. Dit is het resultaat:
[ afbeelding ]
dat is fondant ja.quote:Op donderdag 12 december 2013 19:57 schreef loecje het volgende:
volgens mij is dat geen glazuur maar fondant
Maar toch bedankt! En een tip voor icing (zoals op mijn kerstboomkoekjes): zorg dat het een beetje als vla voelt. Als je een straal icing van de lepel in je bakje laat lopen, moet het ongeveer 20 seconden duren voor de icing aan het oppervlak weer 'glad' is. Dan heb je de perfecte dikte.quote:Op donderdag 12 december 2013 20:16 schreef Kinga het volgende:
Verdomd, nou jullie het zeggen Wat een blunder, zag er ook zó mooi uit...
Ja, ik stop de icing in een spuitzak met spuitmondje 3 (of 2). Lijntje zetten en dan invullen. De koekjes leg ik in een voorverwarmde oven van 50 graden, zodat de icing mooi opdroogt zonder dat er eventueel gaten in vallen door kleine luchtbelletjes die nog verstopt kunnen zitten in de icing.quote:Op donderdag 12 december 2013 21:11 schreef Kinga het volgende:
Maak jij eerst zo'n lijntje ook? Aan alle randen bedoel ik...?
Zit daar chocolade en pindakaas in?quote:Op zondag 15 december 2013 17:31 schreef Etcetera het volgende:
Snickerdoodles gemaakt
http://i.imgur.com/bo7FEj0.jpg (linkje, grote foto)
nee ik dacht ook altijd dat zoiets erin zou moeten, maar is bloem, boter,suiker, nootmuskaat, zout, ei, suiker, bakmeel en kaneelsuiker. Oh en een beetje vanille essence (wat ik niet had en niet kon vinden, heb aroma gebruikt )quote:Op zondag 15 december 2013 19:43 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Zit daar chocolade en pindakaas in?
Leuk! Het boek Rudolphs Bakery is ook een echte aanraderquote:Op zondag 15 december 2013 17:05 schreef Tinuviel het volgende:
Mooie koekjes en kerstcakejes!
Ik heb vandaag deze gekregen, gauw weer bakken:
[ afbeelding ]
Ja, die heb ik voor Kerst gevraagd. En als ik hem niet krijg, koop ik 'm daarna zelf!quote:Op zondag 15 december 2013 20:21 schreef Grutsk het volgende:
[..]
Leuk! Het boek Rudolphs Bakery is ook een echte aanrader
Bakpoeder hoef je inderdaad niet te activeren. Verder is creme fraiche beter geschikt voor warme bereidingen, omdat het in tegenstelling tot zure room niet schift.quote:Op maandag 16 december 2013 16:13 schreef bloempje-moi het volgende:
Vraagje: ik heb een recept voor een cake waarin zure room moet, waarschijnlijk om de bakpoeder te actieveren. Kan ik dit vervangen door creme fraiche?
edit: bakpoeder hoeft helemaal niet geactiveerd te worden, dat is baksoda toch?
Zit daar een kwak kwark in (zichtbaar, net zoals bv spijs in een kerststol) of is het bereid met kwark?quote:Op woensdag 18 december 2013 20:58 schreef casper019 het volgende:
nou zag ik gister bij de lidl een kersttulband
maar dan met kwark (heet ''tulband met kwark'')
nou koop ik dus echt noooooit meer iets van gebak of zo in de winkel, had die kwark tulband vorig jaar wel gekocht en viel toen in de smaak.
Maar zou hem dit jaar zelf maken, alleen weet ik niet het recept ervoor.
Is er iemand die er een recept voor heeft?
Pond bloemquote:Op woensdag 18 december 2013 20:58 schreef casper019 het volgende:
nou zag ik gister bij de lidl een kersttulband
maar dan met kwark (heet ''tulband met kwark'')
nou koop ik dus echt noooooit meer iets van gebak of zo in de winkel, had die kwark tulband vorig jaar wel gekocht en viel toen in de smaak.
Maar zou hem dit jaar zelf maken, alleen weet ik niet het recept ervoor.
Is er iemand die er een recept voor heeft?
bereid met kwark, maar tis wel een iets smeuerige cake/tulband dan andere, merkt wel dat er kwark doorheen zitquote:Op woensdag 18 december 2013 21:14 schreef kvd het volgende:
[..]
Zit daar een kwak kwark in (zichtbaar, net zoals bv spijs in een kerststol) of is het bereid met kwark?
Ik kom dan hetzelfde als die van mootie tegen, alleen wat andere verhoudingen (maar heb zo.n idee dat mootie het misschien al eens gemaakt heeft)quote:Op woensdag 18 december 2013 21:43 schreef casper019 het volgende:
[..]
bereid met kwark, maar tis wel een iets smeuerige cake/tulband dan andere, merkt wel dat er kwark doorheen zit
Een stol zonder rozijnen? Daar zou ik niet aan beginnen. Dan is het ook geen stol meer, bak dan gewoon een brood.quote:Op woensdag 18 december 2013 21:45 schreef casper019 het volgende:
thx, alleen die van de lidl was ''naturel'' Alleen de kwark, is het dan hetzelfde recept maar zonder de toevoegingen? (ja wil het voor mezelf en een vriendin maken en haar familie, maar zei walgt van dingetjes (rozijnen etc erin)
Er staat er nu 1 af te koelen. Heb alle buren een stuk beloofd nadat ze de eerste geproefd hadden.quote:Op woensdag 18 december 2013 21:46 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik kom dan hetzelfde als die van mootie tegen, alleen wat andere verhoudingen (maar heb zo.n idee dat mootie het misschien al eens gemaakt heeft)
en zonder rum
De druppels rumaroma maken hem voor mij juist zo lekker.quote:Op woensdag 18 december 2013 21:46 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik kom dan hetzelfde als die van mootie tegen, alleen wat andere verhoudingen (maar heb zo.n idee dat mootie het misschien al eens gemaakt heeft)
en zonder rum
het is geen stol maar een tulbandquote:Op woensdag 18 december 2013 21:47 schreef mootie het volgende:
[..]
Een stol zonder rozijnen? Daar zou ik niet aan beginnen. Dan is het ook geen stol meer, bak dan gewoon een brood.
Een Duitse, harstikke gistloos.quote:Op woensdag 18 december 2013 21:55 schreef MaximusTG het volgende:
Nee man, das geen kerststol. Zit toch geen gist in..
ik zit nu mobiel, kan niet linken. maar toets op google gewoon tulband met kwark in. Dan zie je wel recepten staan...quote:Op woensdag 18 december 2013 21:52 schreef casper019 het volgende:
[..]
het is geen stol maar een tulband
[ afbeelding ]
zoiets maar dan op basis/met kwark van lidl
daar zoek ik een recept voor!
Maar dat is ddus een recept voor kersstol? - dat zocht ik ook nog, moet ik ook maken!
kijk...dat dacht ik alquote:Op woensdag 18 december 2013 21:48 schreef mootie het volgende:
[..]
Er staat er nu 1 af te koelen. Heb alle buren een stuk beloofd nadat ze de eerste geproefd hadden.
Hij ziet er klein uit.quote:Op donderdag 19 december 2013 22:35 schreef RobinOok het volgende:
Nou, reken maar dat het een lomp ding is. Dat zijn al die keukenmachines.
Als er "professioneel" bij staat weet je dat het rotzooi is.quote:Op donderdag 19 december 2013 22:18 schreef RobinOok het volgende:
Ik ga 'm halen, overmorgen, zaterdagochtend. (omdat ik een kitchenaid toch iets te duur vind voor iemand die maar sporadisch bakt) En ik hoor over deze goede berichten.
Misschien ook iets voor de bakkers hier?
[ afbeelding ]
70 euro
Professionele keukenmachine
Krachtige multifunctionele machine met 6 snelheden en pulsefunctie. De moderne RVS mengkom is afneembaar en makkelijk schoon te maken. 3 opzetstukken: kneedhaak, klopper en garde.
- lift- en veiligheidsmechanisme
- vaatwasmachinebestendige onderdelen
http://www.aldi.nl/aldi_p(...)e_48_5_699_7237.html
Ik ben benieuwd!quote:Op donderdag 19 december 2013 22:54 schreef RobinOok het volgende:
Iemand die zo'n zelfde machine al 3 jaar heeft en er minstens 3 keer in de week mee werkt. Ook (brood)deeg. Dat Aldi/Lidl merk is volgens mij heel degelijk. Ik geloof in ieder geval niet dat het rotzooi is, dus ik ga 'm zeker halen. (als ik me niet verslaap ;-)
Volgens mij zijn dit de specificaties:quote:Op donderdag 19 december 2013 22:23 schreef Lienekien het volgende:
Ik ben benieuwd hoe groot hij is. Staat niks bij over de kominhoud.
Maakt niet uitquote:Op vrijdag 20 december 2013 11:22 schreef Tinuviel het volgende:
Even een vraagje ik wil cupcakes uit het boek van Rudolf maken. In het recept staat dat er frambozen in gaan, is dat dan vers of diepgevroren of maakt het niet uit?
Dank Kvd. Eigenlijk moeten er rode bieten als puree & frambozen in, maar ik vervang de bieten met frambozen. Dus ik twijfel nog of ik een deel door het beslag moet doen gepureerd en een deel heel.quote:Op vrijdag 20 december 2013 11:25 schreef kvd het volgende:
[..]
Maakt niet uit
Bij bevroren blijven ze wel wat meer heel als je ze door het beslag roert, staat leuk in de cupcakes.
Wordt dat niet zuur?quote:Op vrijdag 20 december 2013 12:31 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Dank Kvd. Eigenlijk moeten er rode bieten als puree & frambozen in, maar ik vervang de bieten met frambozen. Dus ik twijfel nog of ik een deel door het beslag moet doen gepureerd en een deel heel.
Genoeg waarvoor?quote:Op vrijdag 20 december 2013 20:05 schreef Geennaam25 het volgende:
Ik hoop dat iemand me kan helpen!
Ik heb een bakblik gekocht waar 1 liter beslag in kan, of 2/3 van een mix voor een 25cm loaf pan?
Hoeveel kant en klare-cakemix heb ik nodig? Als ik bijvoorbeeld zo'n pak neem (http://www.koopmans.com/p(...)ten/cake/boerencake/). Heb ik dan aan 1 pakje genoeg?
Sorry voor dit warrige verhaal.. Ik heb werkelijk geen cake gegeten van cake bakken :'-)..
Was dat lady?quote:Op vrijdag 20 december 2013 18:15 schreef het-is-mij het volgende:
Wie had er een goed en makkelijk recept voor bananenbrood?
Genoeg voor in de cakevorm van 1 liter .quote:Op vrijdag 20 december 2013 20:18 schreef kvd het volgende:
[..]
Genoeg waarvoor?
Er past iig wel 1 pak in.
1 past er zeker wel in, 2 vraag ik me af, je moet de mix namelijk niet tot aan de rand doen, tenzij je wilt dat je je oven daarna kan gaan schoonmaken Mix komt meestal wel wat omhoog.quote:Op vrijdag 20 december 2013 20:22 schreef Geennaam25 het volgende:
[..]
Genoeg voor in de cakevorm van 1 liter .
Ik weet niet hoeveel liter uit zo'n pakje kan komen..
Het gaat om: http://www.bol.com/nl/p/b(...)ay/9200000005029901/quote:Op vrijdag 20 december 2013 20:28 schreef kvd het volgende:
[..]
1 past er zeker wel in, 2 vraag ik me af, je moet de mix namelijk niet tot aan de rand doen, tenzij je wilt dat je je oven daarna kan gaan schoonmaken Mix komt meestal wel wat omhoog.
Met 1 pak heb je gewoon een normale cake om het zo te zeggen. Het hangt een beetje van het aantal cm dat de vorm lang en breed is af hoe hoog hij wordt. Hoe langer en breder, des te minder hoog. En daaraan pas je de dikte van de plakjes aan.
Oh, daar kan het wel eens anders voor gaan...dat is geen 'normaal' bakblik/cakevorm. Ik dacht dat je een rechthoekig ding bedoelde Bij zo'n rechthoekig ding maakt dan de inhoud minder uit zeg maar...quote:Op vrijdag 20 december 2013 20:35 schreef Geennaam25 het volgende:
[..]
Het gaat om: http://www.bol.com/nl/p/b(...)ay/9200000005029901/
Lekker makkelijk om mee te beginnen :'-)
Maar bedank voor je advies! Ik hou het bij 1 pak en 2/3 van het bakblik!
Sorry ik had al in het begin duidelijker moeten zijn. Maar inderdaad ik twijfel ook heel erg of 2/3 voldoet of helemaal. Ik heb ook geen idee of die kant en klare mixen veel rijzen? Bijvoorbeeld http://beeldbank.ahold.co(...)Rendition=LowRes_JPGquote:Op vrijdag 20 december 2013 20:48 schreef kvd het volgende:
[..]
Oh, daar kan het wel eens anders voor gaan...dat is geen 'normaal' bakblik/cakevorm. Ik dacht dat je een rechthoekig ding bedoelde Bij zo'n rechthoekig ding maakt dan de inhoud minder uit zeg maar...
Ik kan me voorstellen dat je deze misschien wel helemaal moet vullen aangezien je ook een 'werkje' in de cake krijgt.
Alhoewel ik hier zie dat ze het ook over 2/3 vullen hebben....maar ik weet niet of je dan 1 of meer pakken nodig hebt
Het rijst altijd wel. Ik zie net op de site van Birkmann dat er recepten in de doos zitten, dan zal je ook wel een bakinstructie van hen krijgen daarin.quote:Op vrijdag 20 december 2013 21:02 schreef Geennaam25 het volgende:
[..]
Sorry ik had al in het begin duidelijker moeten zijn. Maar inderdaad ik twijfel ook heel erg of 2/3 voldoet of helemaal. Ik heb ook geen idee of die kant en klare mixen veel rijzen? Bijvoorbeeld http://beeldbank.ahold.co(...)Rendition=LowRes_JPG
Nee niet meer dan wat ik hierboven heb verteld. :/ Er zijn wel recepten bij maar ik m'n voorkeur gaat nu even uit naar een kant-en-klaar pakjequote:Op vrijdag 20 december 2013 21:10 schreef kvd het volgende:
[..]
Het rijst altijd wel. Ik zie net op de site van Birkmann dat er recepten in de doos zitten, dan zal je ook wel een bakinstructie van hen krijgen daarin.
Dan zou ik voor 2/3 vullen gaan. En 2 pakjes meenemen. Als je dan tekort komt, kan je altijd wat bijmaken.quote:Op vrijdag 20 december 2013 21:11 schreef Geennaam25 het volgende:
[..]
Nee niet meer dan wat ik hierboven heb verteld. :/ Er zijn wel recepten bij maar ik m'n voorkeur gaat nu even uit naar een kant-en-klaar pakje
Dat kan kloppen.quote:
Ohh die zien er gruwelijk lekker uit.quote:Op maandag 23 december 2013 13:10 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Chocolate Crinkle cookies
Die zien er lekker uit.quote:Op maandag 23 december 2013 13:10 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Chocolate Crinkle cookies
Kan best, maar je kan er niet zomaar vanuit gaan dat de baktijd hetzelfde zal zijnquote:Op dinsdag 24 december 2013 17:49 schreef casper019 het volgende:
weet iemand of je een ''normale'' cake ook in een tulband vorm kan bakken?
dan ziet er net wat mooier uit...
quote:Op dinsdag 24 december 2013 19:01 schreef Geennaam25 het volgende:
Nog bedankt voor de hulp voor het 3D bakblik (zie post hierboven).
Het was erg goed gelukt, morgen ga ik er weer 1tje maken .
Als het echt te hard is zou ik het eraf halen. Of word het dan moeilijk om de taart mooi af te maken?quote:Op dinsdag 24 december 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
Ik heb net een kapsel gebakken. Heel mooi gerezen deze keer, niet ingestort ofzo, dus mooi om morgen mee aan de slag te gaan.
Vind alleen de onderkant (de kant die onderin de worm zat) wat te donker en misschien ook wat te hard. Dat donkere/hardere gaat ook een stukje aan de zijkant door.
Wat zouden jullie doen, gewoon zo laten of er een stukje afsnijden?
Nee, het zou op zich wel kunnen....net even gevoeld, het wordt wat zachter geloof ik. Morgen maar gewoon afsmeren met een mokkacreme, lijkt me dat dat alles ook wel een beetje zachter maakt. En dat het dan wat donkerder is zal niemand dan meer zienquote:Op dinsdag 24 december 2013 21:14 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Als het echt te hard is zou ik het eraf halen. Of word het dan moeilijk om de taart mooi af te maken?
Ik wilde die ook maken (in het klein) als toetje, aangezien iedereen daar morgen van de tiramisu is (behalve ik). Maar het toetje was al in huis (zal vast een voorverpakt tiramisu-ding zijn...bheggg )quote:Op dinsdag 24 december 2013 21:21 schreef Dragonberry het volgende:
Haha niemand die het ziet
Ik heb van mijn moeder de opdracht gekregen om de tiramisu taart uit de allerhande te maken. Mijn enigste 'probleem' is dat er geen ei wordt gebruikt in het recept. Ik ben heel benieuwd of het dan wel lekker is en of het niet te stevig wordt door de gelatine..
sorry, ik zie het nu pasquote:Op zaterdag 21 december 2013 06:51 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Dat kan kloppen.
Heb al ff terug gezocht maar kon t niet zo snel vinden.
Zie nl via google een recept met en een recept zonder creme fraiche
Grandma's Gingerbread Recipe (van Wilton):quote:Op maandag 23 december 2013 13:27 schreef Nyota het volgende:
Ik lig ziek en bed en het enige waar ik aan kan denken is dat ik een gingerbreadhuisje wil maken
Ik heb al meerdere recepten gezien, maar misschien heeft hier iemand ervaring met een goede?
he die koekjes heb ik ook gemaakt. ik had zo'n pak gekocht bij lidl (voor de kersboomvorm, want zo een had ik er nog nietquote:Op vrijdag 27 december 2013 09:19 schreef Bleie het volgende:
Mooi die tulband! Moet ik toch ook maar eens een vorm voor kopen...
Ik heb ook wat gebakken met Kerst:
[ afbeelding ]
Koekjes gemaakt met dochter.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Citroen-meringuetaart
Ik had een keer een pak gehaald bij de AH voor de vormpjes. (en die koekjes heb ik vervolgens laten aanbranden ). Daar zat ook een rendier bij, maar die is vrij onhandig. Dochterlief wilde nu graag ook vlinders maken. Deze dus heel 'braaf' van zelfgemaakt deeg, volgens recept van Nigella (lekker, maar volgende keer doe ik er meer vanille in).quote:Op vrijdag 27 december 2013 10:24 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
he die koekjes heb ik ook gemaakt. ik had zo'n pak gekocht bij lidl (voor de kersboomvorm, want zo een had ik er nog niet
zo eens kijken of er nog een paar over zijn voor een foto
was goed spul want het deeg bleef na het bakken goed in vorm
ik heb geen idee, maar weet wel dat AH kleine cakeblikken verkoopt, 15 cm ipv 30 voor nog geen 3 euroquote:Op zondag 5 januari 2014 01:20 schreef Sandous het volgende:
Waar kan ik papieren cakevormen halen?
Ik heb zo een standaard langwerpige vorm thuis.. en wil zo nu een dan gewoon een kleine cakeje bakken.. of twee (waarvan een dan de vriezer ingaat). Ik weet dat er papieren bestaan.. maar kopen jullie die online, of heeft een blokker/xenos etc ze ook
Met zn 2tjes blijft er altijd wel cake liggen, zonde
Geen sukade, wel rozijnen. Mijn moeder gruwelt van sukade.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 08:49 schreef _Liek het volgende:
@Xaryna Een traditionele met rozijnen en sukade? Ik heb er zelf ook twee gemaakt Eentje met cranberry's, kaneel en sinaasappel en de andere was een chocolade candy cane cake
Rond Kerst hadden ze ze bij de Hema, geen idee of ze er nu nog zijn.quote:Op zondag 5 januari 2014 01:20 schreef Sandous het volgende:
Waar kan ik papieren cakevormen halen?
Ik heb zo een standaard langwerpige vorm thuis.. en wil zo nu een dan gewoon een kleine cakeje bakken.. of twee (waarvan een dan de vriezer ingaat). Ik weet dat er papieren bestaan.. maar kopen jullie die online, of heeft een blokker/xenos etc ze ook
Met zn 2tjes blijft er altijd wel cake liggen, zonde
De AHXL hier verkoopt kartonnen cakevormen.quote:Op zondag 5 januari 2014 01:20 schreef Sandous het volgende:
Waar kan ik papieren cakevormen halen?
Ik heb zo een standaard langwerpige vorm thuis.. en wil zo nu een dan gewoon een kleine cakeje bakken.. of twee (waarvan een dan de vriezer ingaat). Ik weet dat er papieren bestaan.. maar kopen jullie die online, of heeft een blokker/xenos etc ze ook
Met zn 2tjes blijft er altijd wel cake liggen, zonde
Haha hier wilden ze ook geen sukade, dus toen maar voor de cranberry's gegaanquote:Op zondag 5 januari 2014 07:50 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Geen sukade, wel rozijnen. Mijn moeder gruwelt van sukade.
Ik wil nog een keer een appel/kaneel proberen te maken. Maar cranberry klinkt ook goed!
Ik werk het liefste met oude kookboeken, daar zijn de recepten nog puur.quote:Op woensdag 8 januari 2014 19:01 schreef Uiltje90 het volgende:
hey ladies
een nieuw bakfreak meld zich! ben nog wel een beetje een n00bje, maar we hebben sinds kort een nieuwe oven en die moet ingewijd worden nu zie ik hier veel lekkere dingetjes voorbij komen, maar ik vraag me af van welke sites enz. jullie alle lekker recepten/baksels verzamelen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |