abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † donderdag 12 december 2013 @ 18:32:07 #203
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134196689
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 18:27 schreef Holyme het volgende:
En nu kan ik die set uitstekers niet meer vinden, heeft iemand de naam voor me? :)
cookie cutter & texture set oid

http://www.karenscookies.net/Cookie-Cutter-Texture-Sets_c_86.html
pi_134196834
quote:
Dankjewel! ^O^
  † In Memoriam † donderdag 12 december 2013 @ 18:51:58 #205
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134197296
quote:
7s.gif Op donderdag 12 december 2013 18:36 schreef Holyme het volgende:

[..]

Dankjewel! ^O^
hier zijn nog andere sets in de aanbieding (alleen niet die ene die jij zoekt natuurlijk :')
http://www.deleukstetaartenshop.nl/aanbiedingen/outlet

ik heb die set met de vlinder. daar heb ik nog de volle mep voor betaald -O-
maar hij is wel heel mooi

[ Bericht 7% gewijzigd door lady-wrb op 12-12-2013 20:03:46 ]
  donderdag 12 december 2013 @ 19:48:40 #206
130755 Kinga
versier hier
pi_134199523
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag. :) Dit is het resultaat:

[ afbeelding ]
Een woord, WOW! Vanmiddag ook sneeuwvlok koekjes gemaakt en dit is mijn doel! Zo mooi geglazuurd... ik krijg die icing echt nooit de perfecte consistentie en dan word ik boos en pak ik er een mes bij en smeer het gewoon op de koekjes :P Morgen een nieuwe oefenpoging...
pi_134199974
volgens mij is dat geen glazuur maar fondant
  † In Memoriam † donderdag 12 december 2013 @ 20:06:17 #208
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134200326
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 19:57 schreef loecje het volgende:
volgens mij is dat geen glazuur maar fondant
dat is fondant ja.
en dan verschilt het nog wat voor fondant je gebruikt, heb ik gemerkt :@
ik had fondant liggen van de xenos (fout ja, maar ik was te lui om naar de taartenwinkel te gaan voor goede fondant) maar er was niet mee te werken met die matjes.
dus ik waarschuw maar even: als je met die matjes aan de gang gaat, kijk uit wat voor fondant je gebruikt.
  donderdag 12 december 2013 @ 20:16:28 #209
130755 Kinga
versier hier
pi_134200847
Verdomd, nou jullie het zeggen :@ Wat een blunder, zag er ook zó mooi uit...
  donderdag 12 december 2013 @ 21:07:46 #210
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134204367
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 20:16 schreef Kinga het volgende:
Verdomd, nou jullie het zeggen :@ Wat een blunder, zag er ook zó mooi uit...
:D Maar toch bedankt! En een tip voor icing (zoals op mijn kerstboomkoekjes): zorg dat het een beetje als vla voelt. Als je een straal icing van de lepel in je bakje laat lopen, moet het ongeveer 20 seconden duren voor de icing aan het oppervlak weer 'glad' is. Dan heb je de perfecte dikte.
  donderdag 12 december 2013 @ 21:11:14 #211
130755 Kinga
versier hier
pi_134204570
Maak jij eerst zo'n lijntje ook? Aan alle randen bedoel ik...?
  donderdag 12 december 2013 @ 21:40:15 #212
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134206098
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 21:11 schreef Kinga het volgende:
Maak jij eerst zo'n lijntje ook? Aan alle randen bedoel ik...?
Ja, ik stop de icing in een spuitzak met spuitmondje 3 (of 2). Lijntje zetten en dan invullen. De koekjes leg ik in een voorverwarmde oven van 50 graden, zodat de icing mooi opdroogt zonder dat er eventueel gaten in vallen door kleine luchtbelletjes die nog verstopt kunnen zitten in de icing.
  donderdag 12 december 2013 @ 22:02:16 #213
130755 Kinga
versier hier
pi_134207220
Ik heb juist problemen met die consistentie van dat lijntje... het blijft meestal niet plakken aan het koekje. Maar die tip van in de oven laten drogen had ik nog niet gehoord, super dankjewel!
  zondag 15 december 2013 @ 16:33:14 #214
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_134293806
Kerstcakejes ~:)

pi_134295560
Mooie koekjes en kerstcakejes!

Ik heb vandaag deze gekregen, gauw weer bakken:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Redactie Frontpage zondag 15 december 2013 @ 17:31:14 #216
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_134296801
Snickerdoodles gemaakt :D :9

http://i.imgur.com/bo7FEj0.jpg (linkje, grote foto)

[ Bericht 22% gewijzigd door Etcetera op 15-12-2013 17:46:13 ]
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_134301863
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 17:31 schreef Etcetera het volgende:
Snickerdoodles gemaakt :D :9

http://i.imgur.com/bo7FEj0.jpg (linkje, grote foto)
Zit daar chocolade en pindakaas in?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Redactie Frontpage zondag 15 december 2013 @ 20:02:31 #218
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_134302631
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2013 19:43 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Zit daar chocolade en pindakaas in?
nee :D ik dacht ook altijd dat zoiets erin zou moeten, maar is bloem, boter,suiker, nootmuskaat, zout, ei, suiker, bakmeel en kaneelsuiker. Oh en een beetje vanille essence (wat ik niet had en niet kon vinden, heb aroma gebruikt :@ )
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_134303479
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 17:05 schreef Tinuviel het volgende:
Mooie koekjes en kerstcakejes!

Ik heb vandaag deze gekregen, gauw weer bakken:
[ afbeelding ]
Leuk! Het boek Rudolphs Bakery is ook een echte aanrader :)
  zondag 15 december 2013 @ 20:48:18 #220
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134305138
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 20:21 schreef Grutsk het volgende:

[..]

Leuk! Het boek Rudolphs Bakery is ook een echte aanrader :)
Ja, die heb ik voor Kerst gevraagd. En als ik hem niet krijg, koop ik 'm daarna zelf!
pi_134306925
gisteren speculaas gemaakt. helemaal 'from scratch'.
zelfs de kruiden heb ik zelf gemengd.
op zich goed gelukt, maar het is meer speculaas cake geworden, ipv een knapperig koekje.
ik weet ook al wat ik fout heb gedaan; ik had er geen ei in moeten doen.
nou ja. weet ik dat alvast voor een gevulde speculaas

geen foto's, helaas.
de speculaas was zo lekker, dat het al op is.
pi_134331931
Vraagje: ik heb een recept voor een cake waarin zure room moet, waarschijnlijk om de bakpoeder te actieveren. Kan ik dit vervangen door creme fraiche?
edit: bakpoeder hoeft helemaal niet geactiveerd te worden, dat is baksoda toch?
  Moderator / KerstCrewQuizWinner maandag 16 december 2013 @ 21:53:12 #223
39237 crew  H_T
2733
pi_134345739
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 16:13 schreef bloempje-moi het volgende:
Vraagje: ik heb een recept voor een cake waarin zure room moet, waarschijnlijk om de bakpoeder te actieveren. Kan ik dit vervangen door creme fraiche?
edit: bakpoeder hoeft helemaal niet geactiveerd te worden, dat is baksoda toch?

Bakpoeder hoef je inderdaad niet te activeren. Verder is creme fraiche beter geschikt voor warme bereidingen, omdat het in tegenstelling tot zure room niet schift.
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_134420732
nou zag ik gister bij de lidl een kersttulband
maar dan met kwark (heet ''tulband met kwark'')

nou koop ik dus echt noooooit meer iets van gebak of zo in de winkel, had die kwark tulband vorig jaar wel gekocht en viel toen in de smaak.
Maar zou hem dit jaar zelf maken, alleen weet ik niet het recept ervoor.
Is er iemand die er een recept voor heeft?
pi_134421862
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 20:58 schreef casper019 het volgende:
nou zag ik gister bij de lidl een kersttulband
maar dan met kwark (heet ''tulband met kwark'')

nou koop ik dus echt noooooit meer iets van gebak of zo in de winkel, had die kwark tulband vorig jaar wel gekocht en viel toen in de smaak.
Maar zou hem dit jaar zelf maken, alleen weet ik niet het recept ervoor.
Is er iemand die er een recept voor heeft?
Zit daar een kwak kwark in (zichtbaar, net zoals bv spijs in een kerststol) of is het bereid met kwark?
pi_134423546
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 20:58 schreef casper019 het volgende:
nou zag ik gister bij de lidl een kersttulband
maar dan met kwark (heet ''tulband met kwark'')

nou koop ik dus echt noooooit meer iets van gebak of zo in de winkel, had die kwark tulband vorig jaar wel gekocht en viel toen in de smaak.
Maar zou hem dit jaar zelf maken, alleen weet ik niet het recept ervoor.
Is er iemand die er een recept voor heeft?
Pond bloem
Zakje bakpoeder
Twee ons suiker
Zakje vanillesuiker
Snufje zout
Vier druppels rumaroma
Twee eieren
Boter 175 gram
Kwark 250 gram
Rozijnen 250 gram
Amandelen 150 gram


Minuut of 80 op 180 graden.
pi_134424055
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 21:14 schreef kvd het volgende:

[..]

Zit daar een kwak kwark in (zichtbaar, net zoals bv spijs in een kerststol) of is het bereid met kwark?
bereid met kwark, maar tis wel een iets smeuerige cake/tulband dan andere, merkt wel dat er kwark doorheen zit
pi_134424178
thx, alleen die van de lidl was ''naturel'' Alleen de kwark, is het dan hetzelfde recept maar zonder de toevoegingen? (ja wil het voor mezelf en een vriendin maken en haar familie, maar zei walgt van dingetjes (rozijnen etc erin)
pi_134424219
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 21:43 schreef casper019 het volgende:

[..]

bereid met kwark, maar tis wel een iets smeuerige cake/tulband dan andere, merkt wel dat er kwark doorheen zit
Ik kom dan hetzelfde als die van mootie tegen, alleen wat andere verhoudingen (maar heb zo.n idee dat mootie het misschien al eens gemaakt heeft)

en zonder rum
pi_134424317
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 21:45 schreef casper019 het volgende:
thx, alleen die van de lidl was ''naturel'' Alleen de kwark, is het dan hetzelfde recept maar zonder de toevoegingen? (ja wil het voor mezelf en een vriendin maken en haar familie, maar zei walgt van dingetjes (rozijnen etc erin)
Een stol zonder rozijnen? Daar zou ik niet aan beginnen. Dan is het ook geen stol meer, bak dan gewoon een brood.
pi_134424402
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 21:46 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik kom dan hetzelfde als die van mootie tegen, alleen wat andere verhoudingen (maar heb zo.n idee dat mootie het misschien al eens gemaakt heeft)

en zonder rum
Er staat er nu 1 af te koelen. Heb alle buren een stuk beloofd nadat ze de eerste geproefd hadden. :(
pi_134424445
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 21:46 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik kom dan hetzelfde als die van mootie tegen, alleen wat andere verhoudingen (maar heb zo.n idee dat mootie het misschien al eens gemaakt heeft)

en zonder rum
De druppels rumaroma maken hem voor mij juist zo lekker. O+
pi_134424761
quote:
1s.gif Op woensdag 18 december 2013 21:47 schreef mootie het volgende:

[..]

Een stol zonder rozijnen? Daar zou ik niet aan beginnen. Dan is het ook geen stol meer, bak dan gewoon een brood.
het is geen stol maar een tulband

[img]http://www.dukers.nl/sites/default/files/imagecache/product_full/5010-roombotercaketulband.jpg
[/img]

zoiets maar dan op basis/met kwark van lidl
daar zoek ik een recept voor!

Maar dat is ddus een recept voor kersstol? - dat zocht ik ook nog, moet ik ook maken!
  † In Memoriam † woensdag 18 december 2013 @ 21:55:27 #234
91830 MaximusTG
pi_134424954
Nee man, das geen kerststol. Zit toch geen gist in..
pi_134425169
Dus het is een cake met kwark?
pi_134425353
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 21:55 schreef MaximusTG het volgende:
Nee man, das geen kerststol. Zit toch geen gist in..
Een Duitse, harstikke gistloos. :9
pi_134425640
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 21:52 schreef casper019 het volgende:

[..]

het is geen stol maar een tulband

[ afbeelding ]

zoiets maar dan op basis/met kwark van lidl
daar zoek ik een recept voor!

Maar dat is ddus een recept voor kersstol? - dat zocht ik ook nog, moet ik ook maken!
ik zit nu mobiel, kan niet linken. maar toets op google gewoon tulband met kwark in. Dan zie je wel recepten staan...
pi_134425680
quote:
1s.gif Op woensdag 18 december 2013 21:48 schreef mootie het volgende:

[..]

Er staat er nu 1 af te koelen. Heb alle buren een stuk beloofd nadat ze de eerste geproefd hadden. :(
kijk...dat dacht ik al ;)
  donderdag 19 december 2013 @ 22:18:50 #239
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134468362
Ik ga 'm halen, overmorgen, zaterdagochtend. (omdat ik een kitchenaid toch iets te duur vind voor iemand die maar sporadisch bakt) En ik hoor over deze goede berichten.
Misschien ook iets voor de bakkers hier?



70 euro
Professionele keukenmachine
Krachtige multifunctionele machine met 6 snelheden en pulsefunctie. De moderne RVS mengkom is afneembaar en makkelijk schoon te maken. 3 opzetstukken: kneedhaak, klopper en garde.

- lift- en veiligheidsmechanisme
- vaatwasmachinebestendige onderdelen

http://www.aldi.nl/aldi_p(...)e_48_5_699_7237.html
pi_134468487
Die heb ik ook zitten bestuderen. Maar waar moet ik dat ding kwijt. :{
  donderdag 19 december 2013 @ 22:23:53 #241
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_134468647
Ik ben benieuwd hoe groot hij is. Staat niks bij over de kominhoud.
The love you take is equal to the love you make.
pi_134469129
Ohhhh net weer m'n heerlijke brownies gemaakt :9~ net stukje op en hij is nog een beetje warm :9 beetje krokant aan de buitenkant en smeuig van binnen O+
it's the map in my mind that sends me on my way.
  donderdag 19 december 2013 @ 22:35:47 #243
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134469253
Nou, reken maar dat het een lomp ding is. Dat zijn al die keukenmachines.
  donderdag 19 december 2013 @ 22:39:34 #244
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_134469415
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 22:35 schreef RobinOok het volgende:
Nou, reken maar dat het een lomp ding is. Dat zijn al die keukenmachines.
Hij ziet er klein uit. :@
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator donderdag 19 december 2013 @ 22:40:02 #245
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_134469441
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 22:18 schreef RobinOok het volgende:
Ik ga 'm halen, overmorgen, zaterdagochtend. (omdat ik een kitchenaid toch iets te duur vind voor iemand die maar sporadisch bakt) En ik hoor over deze goede berichten.
Misschien ook iets voor de bakkers hier?

[ afbeelding ]

70 euro
Professionele keukenmachine
Krachtige multifunctionele machine met 6 snelheden en pulsefunctie. De moderne RVS mengkom is afneembaar en makkelijk schoon te maken. 3 opzetstukken: kneedhaak, klopper en garde.

- lift- en veiligheidsmechanisme
- vaatwasmachinebestendige onderdelen

http://www.aldi.nl/aldi_p(...)e_48_5_699_7237.html
Als er "professioneel" bij staat weet je dat het rotzooi is.
Echt professioneel spul staat het niet bij. Dit is echt net zulke Chinese rommel als die krengen van Bestron en al die andere stickerplakkers. Maken ongelooflijke tyfusherrie en presteren voor geen meter.

Ik heb al jaren een Kenwood K-Mix, was een duur ding, maar dan heb je ook wat. Verwacht niet dat ik ooit nog een andere hoef te kopen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_134469513
waar kon je goede verhalen vinden?
ik heb ook zitten zoeken maar ik kan alleen recensies/verhalen vinden over een andere mixer die bij de aldi werd verkocht ( de Quigg keukenmachine )

ik mis eerlijk gezegd nogal wat info... kom inhoud, vermogen, enz
  donderdag 19 december 2013 @ 22:54:29 #247
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134470087
Iemand die zo'n zelfde machine al 3 jaar heeft en er minstens 3 keer in de week mee werkt. Ook (brood)deeg. *edit* sorry, ik vergistte me, ze had dat ding van de Lidl waar jij ook op doelt....

Maar Aldi/Lidl verkoopt volgens mij altijd degelijk spul. Ik geloof in ieder geval niet dat het rotzooi is, dus ik ga 'm zeker halen. (als ik me niet verslaap ;-)

[ Bericht 22% gewijzigd door RobinOok op 19-12-2013 23:11:04 ]
  donderdag 19 december 2013 @ 22:59:00 #248
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_134470308
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 22:54 schreef RobinOok het volgende:
Iemand die zo'n zelfde machine al 3 jaar heeft en er minstens 3 keer in de week mee werkt. Ook (brood)deeg. Dat Aldi/Lidl merk is volgens mij heel degelijk. Ik geloof in ieder geval niet dat het rotzooi is, dus ik ga 'm zeker halen. (als ik me niet verslaap ;-)
Ik ben benieuwd!
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 19 december 2013 @ 23:01:45 #249
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134470440
quote:
1s.gif Op donderdag 19 december 2013 22:23 schreef Lienekien het volgende:
Ik ben benieuwd hoe groot hij is. Staat niks bij over de kominhoud.
Volgens mij zijn dit de specificaties:

Keukenmachine
MX-4161
image MX-4161
Kunststof behuizing
RVS mengkom
6 Standen
Variabele snelheidsregelaar met lichtring
Pulse schakelaar
Afsluitbaar met veiligheidsschakelaar/mechanisme
Kneedhaak
Klopper
Garde
Inhoud: 4 L
Lift mechanisme
Makkelijk demonteerbaar voor eenvoudige schoonmaak
Vaatwasmachinebestendige onderdelen
Mengkom 4 L
Antislipvoetjes
Voltage: 230 Volt
Vermogen: 600 Watt

http://service.tristar.eu(...)1/keukenmachine.aspx
  donderdag 19 december 2013 @ 23:10:25 #250
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_134470856
Ja, dat is hem.

Groot genoeg, dus.
The love you take is equal to the love you make.
pi_134482649
Even een vraagje ik wil cupcakes uit het boek van Rudolf maken. In het recept staat dat er frambozen in gaan, is dat dan vers of diepgevroren of maakt het niet uit?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_134482756
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 11:22 schreef Tinuviel het volgende:
Even een vraagje ik wil cupcakes uit het boek van Rudolf maken. In het recept staat dat er frambozen in gaan, is dat dan vers of diepgevroren of maakt het niet uit?
Maakt niet uit
Bij bevroren blijven ze wel wat meer heel als je ze door het beslag roert, staat leuk in de cupcakes.
pi_134484988
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 11:25 schreef kvd het volgende:

[..]

Maakt niet uit
Bij bevroren blijven ze wel wat meer heel als je ze door het beslag roert, staat leuk in de cupcakes.
Dank Kvd. Eigenlijk moeten er rode bieten als puree & frambozen in, maar ik vervang de bieten met frambozen. Dus ik twijfel nog of ik een deel door het beslag moet doen gepureerd en een deel heel.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 20 december 2013 @ 12:33:53 #254
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_134485030
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 december 2013 12:31 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Dank Kvd. Eigenlijk moeten er rode bieten als puree & frambozen in, maar ik vervang de bieten met frambozen. Dus ik twijfel nog of ik een deel door het beslag moet doen gepureerd en een deel heel.
Wordt dat niet zuur?
The love you take is equal to the love you make.
pi_134495872
Wie had er een goed en makkelijk recept voor bananenbrood?
pi_134499692
Ik hoop dat iemand me kan helpen!

Ik heb een bakblik gekocht waar 1 liter beslag in kan, of 2/3 van een mix voor een 25cm loaf pan?

Hoeveel kant en klare-cakemix heb ik nodig? Als ik bijvoorbeeld zo'n pak neem (http://www.koopmans.com/p(...)ten/cake/boerencake/). Heb ik dan aan 1 pakje genoeg?

Sorry voor dit warrige verhaal.. Ik heb werkelijk geen cake gegeten van cake bakken :'-)..
pi_134500125
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 20:05 schreef Geennaam25 het volgende:
Ik hoop dat iemand me kan helpen!

Ik heb een bakblik gekocht waar 1 liter beslag in kan, of 2/3 van een mix voor een 25cm loaf pan?

Hoeveel kant en klare-cakemix heb ik nodig? Als ik bijvoorbeeld zo'n pak neem (http://www.koopmans.com/p(...)ten/cake/boerencake/). Heb ik dan aan 1 pakje genoeg?

Sorry voor dit warrige verhaal.. Ik heb werkelijk geen cake gegeten van cake bakken :'-)..
Genoeg waarvoor?
Er past iig wel 1 pak in.
pi_134500134
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 18:15 schreef het-is-mij het volgende:
Wie had er een goed en makkelijk recept voor bananenbrood?
Was dat lady?
pi_134500286
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 20:18 schreef kvd het volgende:

[..]

Genoeg waarvoor?
Er past iig wel 1 pak in.
Genoeg voor in de cakevorm van 1 liter :).

Ik weet niet hoeveel liter uit zo'n pakje kan komen..
pi_134500523
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 20:22 schreef Geennaam25 het volgende:

[..]

Genoeg voor in de cakevorm van 1 liter :).

Ik weet niet hoeveel liter uit zo'n pakje kan komen..
1 past er zeker wel in, 2 vraag ik me af, je moet de mix namelijk niet tot aan de rand doen, tenzij je wilt dat je je oven daarna kan gaan schoonmaken ;) Mix komt meestal wel wat omhoog.
Met 1 pak heb je gewoon een normale cake om het zo te zeggen. Het hangt een beetje van het aantal cm dat de vorm lang en breed is af hoe hoog hij wordt. Hoe langer en breder, des te minder hoog. En daaraan pas je de dikte van de plakjes aan.
pi_134500821
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 20:28 schreef kvd het volgende:

[..]

1 past er zeker wel in, 2 vraag ik me af, je moet de mix namelijk niet tot aan de rand doen, tenzij je wilt dat je je oven daarna kan gaan schoonmaken ;) Mix komt meestal wel wat omhoog.
Met 1 pak heb je gewoon een normale cake om het zo te zeggen. Het hangt een beetje van het aantal cm dat de vorm lang en breed is af hoe hoog hij wordt. Hoe langer en breder, des te minder hoog. En daaraan pas je de dikte van de plakjes aan.
Het gaat om: http://www.bol.com/nl/p/b(...)ay/9200000005029901/

Lekker makkelijk om mee te beginnen :'-)

Maar bedank voor je advies! Ik hou het bij 1 pak en 2/3 van het bakblik!
pi_134501469
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 20:35 schreef Geennaam25 het volgende:

[..]

Het gaat om: http://www.bol.com/nl/p/b(...)ay/9200000005029901/

Lekker makkelijk om mee te beginnen :'-)

Maar bedank voor je advies! Ik hou het bij 1 pak en 2/3 van het bakblik!
Oh, daar kan het wel eens anders voor gaan...dat is geen 'normaal' bakblik/cakevorm. Ik dacht dat je een rechthoekig ding bedoelde ;) Bij zo'n rechthoekig ding maakt dan de inhoud minder uit zeg maar...

Ik kan me voorstellen dat je deze misschien wel helemaal moet vullen aangezien je ook een 'werkje' in de cake krijgt.
Alhoewel ik hier zie dat ze het ook over 2/3 vullen hebben....maar ik weet niet of je dan 1 of meer pakken nodig hebt
pi_134502127
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 20:48 schreef kvd het volgende:

[..]

Oh, daar kan het wel eens anders voor gaan...dat is geen 'normaal' bakblik/cakevorm. Ik dacht dat je een rechthoekig ding bedoelde ;) Bij zo'n rechthoekig ding maakt dan de inhoud minder uit zeg maar...

Ik kan me voorstellen dat je deze misschien wel helemaal moet vullen aangezien je ook een 'werkje' in de cake krijgt.
Alhoewel ik hier zie dat ze het ook over 2/3 vullen hebben....maar ik weet niet of je dan 1 of meer pakken nodig hebt
Sorry ik had al in het begin duidelijker moeten zijn. Maar inderdaad ik twijfel ook heel erg of 2/3 voldoet of helemaal. Ik heb ook geen idee of die kant en klare mixen veel rijzen? Bijvoorbeeld http://beeldbank.ahold.co(...)Rendition=LowRes_JPG
pi_134502440
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 21:02 schreef Geennaam25 het volgende:

[..]

Sorry ik had al in het begin duidelijker moeten zijn. Maar inderdaad ik twijfel ook heel erg of 2/3 voldoet of helemaal. Ik heb ook geen idee of die kant en klare mixen veel rijzen? Bijvoorbeeld http://beeldbank.ahold.co(...)Rendition=LowRes_JPG
Het rijst altijd wel. Ik zie net op de site van Birkmann dat er recepten in de doos zitten, dan zal je ook wel een bakinstructie van hen krijgen daarin.
pi_134502480
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 21:10 schreef kvd het volgende:

[..]

Het rijst altijd wel. Ik zie net op de site van Birkmann dat er recepten in de doos zitten, dan zal je ook wel een bakinstructie van hen krijgen daarin.
Nee niet meer dan wat ik hierboven heb verteld. :/ Er zijn wel recepten bij maar ik m'n voorkeur gaat nu even uit naar een kant-en-klaar pakje
pi_134502620
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 21:11 schreef Geennaam25 het volgende:

[..]

Nee niet meer dan wat ik hierboven heb verteld. :/ Er zijn wel recepten bij maar ik m'n voorkeur gaat nu even uit naar een kant-en-klaar pakje
Dan zou ik voor 2/3 vullen gaan. En 2 pakjes meenemen. Als je dan tekort komt, kan je altijd wat bijmaken.
pi_134517464
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 20:18 schreef kvd het volgende:

[..]

Was dat lady?
Dat kan kloppen.
Heb al ff terug gezocht maar kon t niet zo snel vinden.
Zie nl via google een recept met en een recept zonder creme fraiche
pi_134602990

Chocolate Crinkle cookies :)
pi_134603479
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 13:10 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Chocolate Crinkle cookies :)
Ohh die zien er gruwelijk lekker uit. :D
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_134603499
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 13:10 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Chocolate Crinkle cookies :)
Die zien er lekker uit. :9

Ik heb brownie in de oven staan. :9~
pi_134603638
Ik lig ziek en bed en het enige waar ik aan kan denken is dat ik een gingerbreadhuisje wil maken :D

Ik heb al meerdere recepten gezien, maar misschien heeft hier iemand ervaring met een goede?
pi_134657680
weet iemand of je een ''normale'' cake ook in een tulband vorm kan bakken?
dan ziet er net wat mooier uit...
  Moderator / KerstCrewQuizWinner dinsdag 24 december 2013 @ 17:59:56 #273
39237 crew  H_T
2733
pi_134658104
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 17:49 schreef casper019 het volgende:
weet iemand of je een ''normale'' cake ook in een tulband vorm kan bakken?
dan ziet er net wat mooier uit...
Kan best, maar je kan er niet zomaar vanuit gaan dat de baktijd hetzelfde zal zijn
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_134660263
Nog bedankt voor de hulp voor het 3D bakblik (zie post hierboven).

Het was erg goed gelukt, morgen ga ik er weer 1tje maken :D.
pi_134661850
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 19:01 schreef Geennaam25 het volgende:
Nog bedankt voor de hulp voor het 3D bakblik (zie post hierboven).

Het was erg goed gelukt, morgen ga ik er weer 1tje maken :D.
^O^
pi_134664204
Ik heb net een kapsel gebakken. Heel mooi gerezen deze keer, niet ingestort ofzo, dus mooi om morgen mee aan de slag te gaan.
Vind alleen de onderkant (de kant die onderin de worm zat) wat te donker en misschien ook wat te hard. Dat donkere/hardere gaat ook een stukje aan de zijkant door.
Wat zouden jullie doen, gewoon zo laten of er een stukje afsnijden?
pi_134666535
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
Ik heb net een kapsel gebakken. Heel mooi gerezen deze keer, niet ingestort ofzo, dus mooi om morgen mee aan de slag te gaan.
Vind alleen de onderkant (de kant die onderin de worm zat) wat te donker en misschien ook wat te hard. Dat donkere/hardere gaat ook een stukje aan de zijkant door.
Wat zouden jullie doen, gewoon zo laten of er een stukje afsnijden?
Als het echt te hard is zou ik het eraf halen. Of word het dan moeilijk om de taart mooi af te maken?
pi_134666697
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 21:14 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Als het echt te hard is zou ik het eraf halen. Of word het dan moeilijk om de taart mooi af te maken?
Nee, het zou op zich wel kunnen....net even gevoeld, het wordt wat zachter geloof ik. Morgen maar gewoon afsmeren met een mokkacreme, lijkt me dat dat alles ook wel een beetje zachter maakt. En dat het dan wat donkerder is zal niemand dan meer zien ;)
pi_134667058
Haha niemand die het ziet :P

Ik heb van mijn moeder de opdracht gekregen om de tiramisu taart uit de allerhande te maken. Mijn enigste 'probleem' is dat er geen ei wordt gebruikt in het recept. Ik ben heel benieuwd of het dan wel lekker is en of het niet te stevig wordt door de gelatine..
pi_134667180
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 20:18 schreef kvd het volgende:

[..]

Was dat lady?
Weet t niet mar heb t recept uit de allerhande gebruikt met crème fraiche.
Erg lekker.
pi_134668457
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 21:21 schreef Dragonberry het volgende:
Haha niemand die het ziet :P

Ik heb van mijn moeder de opdracht gekregen om de tiramisu taart uit de allerhande te maken. Mijn enigste 'probleem' is dat er geen ei wordt gebruikt in het recept. Ik ben heel benieuwd of het dan wel lekker is en of het niet te stevig wordt door de gelatine..
Ik wilde die ook maken (in het klein) als toetje, aangezien iedereen daar morgen van de tiramisu is (behalve ik). Maar het toetje was al in huis (zal vast een voorverpakt tiramisu-ding zijn...bheggg :r )
pi_134670125
Ow voorverpakt is niet lekker als je m eenmaal zelf hebt gemaakt.
pi_134715414
Mijn kersttaart





De boom was al 'gekapt' voordat de taart werd opgediend en eenmaal op tafel rolde het hoofd van de kerstman er ook nog af _O-
De toefjes mokka zijn door mijn neefje gedaan, die wilde nog een beetje meehelpen
  † In Memoriam † donderdag 26 december 2013 @ 14:55:56 #284
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134715636
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 06:51 schreef het-is-mij het volgende:

[..]

Dat kan kloppen.
Heb al ff terug gezocht maar kon t niet zo snel vinden.
Zie nl via google een recept met en een recept zonder creme fraiche
sorry, ik zie het nu pas :@

ik maak altijd deze : http://allrecipes.nl/rece(...)a-en-hazelnoten.aspx
maar ik laat de hazelnoten er altijd uit
  † In Memoriam † donderdag 26 december 2013 @ 14:57:37 #285
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134715710
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 13:27 schreef Nyota het volgende:
Ik lig ziek en bed en het enige waar ik aan kan denken is dat ik een gingerbreadhuisje wil maken :D

Ik heb al meerdere recepten gezien, maar misschien heeft hier iemand ervaring met een goede?
Grandma's Gingerbread Recipe (van Wilton):
800 gram (5-5,5 cups/1250ml) Bloem
5,7 gram (1 tsp) Backing Soda
7,3 gram (1 tsp) Zout
4,4 gram (2 tsp) Gemberpoeder (mag wel wat meer zijn vind ik, 6,6 gram of 3 tsp)
6,4 gram (2 tsp) Kaneel
2,5 gram (1 tsp) Gemalen nootmuskaat
2,5 gram (1 tsp) Gemalen kruidnagel
225 gram (1 cup) Boter
150 gram (1 cup) Suiker (ik heb witte basterdsuiker genomen)
300 ml (1,25 cup) Mais siroop of Maple siroop of ongezwavelde melasse
2 geklutste eieren
Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng bloem, soda, zout en specerijen door mekaar. Smelt de boter in een grote pan, laat het een beetje afkoelen. Doe er de suiker, siroop en ei doorheen en meng het goed. Doe 4 cups droge ingrediënten erbij en mix het weer goed door mekaar. Doe het mengsel op een licht bebloemde oppervlakte. Kneed de laatste overgebleven droge ingrediënten met de hand er door heen. Voeg een beetje bloem toe als het deeg te slap is. Rol het deeg uit tot ongeveer 7mm dikte. Steek de koekjes uit en bak het met de volgende tijden:
Klein en medium: 6-10 minuten
Grote: 10-15 minuten
Het deeg is goed ingepakt in folie ongeveer 1 week in de koelkast houdbaar. Het heeft ongeveer 3 uur nodig om het uit de koelkast te verwerken.
Met 1x dit recept kan je ongeveer 40 (normale maat) koekjes
pi_134719699
Ik heb deze tulband voor kerst gemaakt. Erg lekker geworden!

Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_134729139
Tiramisu taart valt wel tegen ;(
precies waar ik al bang voor was: het is heel stevig en niet lekker zacht zoals tiramisu hoort. Verder heel machtig en smaakt sterk naar slagroom.. Geen aanrader dus voor mij, maar ik heb verder geen klachten gehad :P
pi_134737316
Mooi die tulband! Moet ik toch ook maar eens een vorm voor kopen...

Ik heb ook wat gebakken met Kerst:


Koekjes gemaakt met dochter.





Citroen-meringuetaart
  † In Memoriam † vrijdag 27 december 2013 @ 10:24:58 #289
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134738305
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2013 09:19 schreef Bleie het volgende:
Mooi die tulband! Moet ik toch ook maar eens een vorm voor kopen...

Ik heb ook wat gebakken met Kerst:

[ afbeelding ]
Koekjes gemaakt met dochter.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Citroen-meringuetaart
he die koekjes heb ik ook gemaakt. ik had zo'n pak gekocht bij lidl (voor de kersboomvorm, want zo een had ik er nog niet :D
zo eens kijken of er nog een paar over zijn voor een foto :)

was goed spul want het deeg bleef na het bakken goed in vorm O+
pi_134738484
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2013 10:24 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

he die koekjes heb ik ook gemaakt. ik had zo'n pak gekocht bij lidl (voor de kersboomvorm, want zo een had ik er nog niet :D
zo eens kijken of er nog een paar over zijn voor een foto :)

was goed spul want het deeg bleef na het bakken goed in vorm O+
Ik had een keer een pak gehaald bij de AH voor de vormpjes. (en die koekjes heb ik vervolgens laten aanbranden :+ ). Daar zat ook een rendier bij, maar die is vrij onhandig. Dochterlief wilde nu graag ook vlinders maken. Deze dus heel 'braaf' van zelfgemaakt deeg, volgens recept van Nigella (lekker, maar volgende keer doe ik er meer vanille in).
pi_134840571
Ik heb cupcakes gemaakt en daar gaat zo'n merengue/ baiser/ marshmallow toefje op. Is dat morgen nog lekker als ik het vanavond maak of wordt het dan klef?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_135057278
@Xaryna Een traditionele met rozijnen en sukade? Ik heb er zelf ook twee gemaakt :) Eentje met cranberry's, kaneel en sinaasappel en de andere was een chocolade candy cane cake
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  zondag 5 januari 2014 @ 01:20:31 #293
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_135091854
Waar kan ik papieren cakevormen halen?

Ik heb zo een standaard langwerpige vorm thuis.. en wil zo nu een dan gewoon een kleine cakeje bakken.. of twee (waarvan een dan de vriezer ingaat). Ik weet dat er papieren bestaan.. maar kopen jullie die online, of heeft een blokker/xenos etc ze ook

Met zn 2tjes blijft er altijd wel cake liggen, zonde
pi_135092042
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 01:20 schreef Sandous het volgende:
Waar kan ik papieren cakevormen halen?

Ik heb zo een standaard langwerpige vorm thuis.. en wil zo nu een dan gewoon een kleine cakeje bakken.. of twee (waarvan een dan de vriezer ingaat). Ik weet dat er papieren bestaan.. maar kopen jullie die online, of heeft een blokker/xenos etc ze ook

Met zn 2tjes blijft er altijd wel cake liggen, zonde
ik heb geen idee, maar weet wel dat AH kleine cakeblikken verkoopt, 15 cm ipv 30 voor nog geen 3 euro
  zondag 5 januari 2014 @ 07:50:00 #295
268341 Xaryna
Ecchi yaoi
pi_135094446
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 08:49 schreef _Liek het volgende:
@Xaryna Een traditionele met rozijnen en sukade? Ik heb er zelf ook twee gemaakt :) Eentje met cranberry's, kaneel en sinaasappel en de andere was een chocolade candy cane cake
Geen sukade, wel rozijnen. Mijn moeder gruwelt van sukade. :)

Ik wil nog een keer een appel/kaneel proberen te maken. Maar cranberry klinkt ook goed!
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_135094461
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 01:20 schreef Sandous het volgende:
Waar kan ik papieren cakevormen halen?

Ik heb zo een standaard langwerpige vorm thuis.. en wil zo nu een dan gewoon een kleine cakeje bakken.. of twee (waarvan een dan de vriezer ingaat). Ik weet dat er papieren bestaan.. maar kopen jullie die online, of heeft een blokker/xenos etc ze ook

Met zn 2tjes blijft er altijd wel cake liggen, zonde
Rond Kerst hadden ze ze bij de Hema, geen idee of ze er nu nog zijn.
pi_135095784
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 01:20 schreef Sandous het volgende:
Waar kan ik papieren cakevormen halen?

Ik heb zo een standaard langwerpige vorm thuis.. en wil zo nu een dan gewoon een kleine cakeje bakken.. of twee (waarvan een dan de vriezer ingaat). Ik weet dat er papieren bestaan.. maar kopen jullie die online, of heeft een blokker/xenos etc ze ook

Met zn 2tjes blijft er altijd wel cake liggen, zonde
De AHXL hier verkoopt kartonnen cakevormen.
pi_135096103
quote:
1s.gif Op zondag 5 januari 2014 07:50 schreef Xaryna het volgende:

[..]

Geen sukade, wel rozijnen. Mijn moeder gruwelt van sukade. :)

Ik wil nog een keer een appel/kaneel proberen te maken. Maar cranberry klinkt ook goed!
Haha hier wilden ze ook geen sukade, dus toen maar voor de cranberry's gegaan :)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  zondag 5 januari 2014 @ 12:41:10 #299
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_135097832
Dank dank!! Morgen langs de hema en AHxl
Anders de kleintjes bij de blokker
  woensdag 8 januari 2014 @ 19:01:53 #300
411738 Uiltje90
High up in a tree
pi_135242709
hey ladies
een nieuw bakfreak meld zich! :D ben nog wel een beetje een n00bje, maar we hebben sinds kort een nieuwe oven en die moet ingewijd worden :P nu zie ik hier veel lekkere dingetjes voorbij komen, maar ik vraag me af van welke sites enz. jullie alle lekker recepten/baksels verzamelen?
You only live once, but if you do it well, once will be enough
  Moderator woensdag 8 januari 2014 @ 19:06:21 #301
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_135242943
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 19:01 schreef Uiltje90 het volgende:
hey ladies
een nieuw bakfreak meld zich! :D ben nog wel een beetje een n00bje, maar we hebben sinds kort een nieuwe oven en die moet ingewijd worden :P nu zie ik hier veel lekkere dingetjes voorbij komen, maar ik vraag me af van welke sites enz. jullie alle lekker recepten/baksels verzamelen?
Ik werk het liefste met oude kookboeken, daar zijn de recepten nog puur.
Als je de techniek onder de knie hebt kun je gaan experimenteren.
Tip: ga naar een kringloop en haal een kook/bakboek uit de jaren '80 of '90, veel meer dan 2 euro zal het niet kosten en je hebt veel betere basisrecepten dan je online kunt vinden.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')