cookie cutter & texture set oidquote:Op donderdag 12 december 2013 18:27 schreef Holyme het volgende:
En nu kan ik die set uitstekers niet meer vinden, heeft iemand de naam voor me?
Dankjewel!quote:Op donderdag 12 december 2013 18:32 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
cookie cutter & texture set oid
http://www.karenscookies.net/Cookie-Cutter-Texture-Sets_c_86.html
hier zijn nog andere sets in de aanbieding (alleen niet die ene die jij zoekt natuurlijkquote:
Een woord, WOW! Vanmiddag ook sneeuwvlok koekjes gemaakt en dit is mijn doel! Zo mooi geglazuurd... ik krijg die icing echt nooit de perfecte consistentie en dan word ik boos en pak ik er een mes bij en smeer het gewoon op de koekjesquote:Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag.Dit is het resultaat:
[ afbeelding ]
dat is fondant ja.quote:Op donderdag 12 december 2013 19:57 schreef loecje het volgende:
volgens mij is dat geen glazuur maar fondant
quote:Op donderdag 12 december 2013 20:16 schreef Kinga het volgende:
Verdomd, nou jullie het zeggenWat een blunder, zag er ook zó mooi uit...
Ja, ik stop de icing in een spuitzak met spuitmondje 3 (of 2). Lijntje zetten en dan invullen. De koekjes leg ik in een voorverwarmde oven van 50 graden, zodat de icing mooi opdroogt zonder dat er eventueel gaten in vallen door kleine luchtbelletjes die nog verstopt kunnen zitten in de icing.quote:Op donderdag 12 december 2013 21:11 schreef Kinga het volgende:
Maak jij eerst zo'n lijntje ook? Aan alle randen bedoel ik...?
Zit daar chocolade en pindakaas in?quote:Op zondag 15 december 2013 17:31 schreef Etcetera het volgende:
Snickerdoodles gemaakt![]()
http://i.imgur.com/bo7FEj0.jpg (linkje, grote foto)
neequote:Op zondag 15 december 2013 19:43 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Zit daar chocolade en pindakaas in?
Leuk! Het boek Rudolphs Bakery is ook een echte aanraderquote:Op zondag 15 december 2013 17:05 schreef Tinuviel het volgende:
Mooie koekjes en kerstcakejes!
Ik heb vandaag deze gekregen, gauw weer bakken:
[ afbeelding ]
Ja, die heb ik voor Kerst gevraagd. En als ik hem niet krijg, koop ik 'm daarna zelf!quote:Op zondag 15 december 2013 20:21 schreef Grutsk het volgende:
[..]
Leuk! Het boek Rudolphs Bakery is ook een echte aanrader
Bakpoeder hoef je inderdaad niet te activeren. Verder is creme fraiche beter geschikt voor warme bereidingen, omdat het in tegenstelling tot zure room niet schift.quote:Op maandag 16 december 2013 16:13 schreef bloempje-moi het volgende:
Vraagje: ik heb een recept voor een cake waarin zure room moet, waarschijnlijk om de bakpoeder te actieveren. Kan ik dit vervangen door creme fraiche?
edit: bakpoeder hoeft helemaal niet geactiveerd te worden, dat is baksoda toch?
Zit daar een kwak kwark in (zichtbaar, net zoals bv spijs in een kerststol) of is het bereid met kwark?quote:Op woensdag 18 december 2013 20:58 schreef casper019 het volgende:
nou zag ik gister bij de lidl een kersttulband
maar dan met kwark (heet ''tulband met kwark'')
nou koop ik dus echt noooooit meer iets van gebak of zo in de winkel, had die kwark tulband vorig jaar wel gekocht en viel toen in de smaak.
Maar zou hem dit jaar zelf maken, alleen weet ik niet het recept ervoor.
Is er iemand die er een recept voor heeft?
Pond bloemquote:Op woensdag 18 december 2013 20:58 schreef casper019 het volgende:
nou zag ik gister bij de lidl een kersttulband
maar dan met kwark (heet ''tulband met kwark'')
nou koop ik dus echt noooooit meer iets van gebak of zo in de winkel, had die kwark tulband vorig jaar wel gekocht en viel toen in de smaak.
Maar zou hem dit jaar zelf maken, alleen weet ik niet het recept ervoor.
Is er iemand die er een recept voor heeft?
bereid met kwark, maar tis wel een iets smeuerige cake/tulband dan andere, merkt wel dat er kwark doorheen zitquote:Op woensdag 18 december 2013 21:14 schreef kvd het volgende:
[..]
Zit daar een kwak kwark in (zichtbaar, net zoals bv spijs in een kerststol) of is het bereid met kwark?
Ik kom dan hetzelfde als die van mootie tegen, alleen wat andere verhoudingen (maar heb zo.n idee dat mootie het misschien al eens gemaakt heeft)quote:Op woensdag 18 december 2013 21:43 schreef casper019 het volgende:
[..]
bereid met kwark, maar tis wel een iets smeuerige cake/tulband dan andere, merkt wel dat er kwark doorheen zit
Een stol zonder rozijnen? Daar zou ik niet aan beginnen. Dan is het ook geen stol meer, bak dan gewoon een brood.quote:Op woensdag 18 december 2013 21:45 schreef casper019 het volgende:
thx, alleen die van de lidl was ''naturel'' Alleen de kwark, is het dan hetzelfde recept maar zonder de toevoegingen? (ja wil het voor mezelf en een vriendin maken en haar familie, maar zei walgt van dingetjes (rozijnen etc erin)
Er staat er nu 1 af te koelen. Heb alle buren een stuk beloofd nadat ze de eerste geproefd hadden.quote:Op woensdag 18 december 2013 21:46 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik kom dan hetzelfde als die van mootie tegen, alleen wat andere verhoudingen (maar heb zo.n idee dat mootie het misschien al eens gemaakt heeft)
en zonder rum
De druppels rumaroma maken hem voor mij juist zo lekker.quote:Op woensdag 18 december 2013 21:46 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik kom dan hetzelfde als die van mootie tegen, alleen wat andere verhoudingen (maar heb zo.n idee dat mootie het misschien al eens gemaakt heeft)
en zonder rum
het is geen stol maar een tulbandquote:Op woensdag 18 december 2013 21:47 schreef mootie het volgende:
[..]
Een stol zonder rozijnen? Daar zou ik niet aan beginnen. Dan is het ook geen stol meer, bak dan gewoon een brood.
Een Duitse, harstikke gistloos.quote:Op woensdag 18 december 2013 21:55 schreef MaximusTG het volgende:
Nee man, das geen kerststol. Zit toch geen gist in..
ik zit nu mobiel, kan niet linken. maar toets op google gewoon tulband met kwark in. Dan zie je wel recepten staan...quote:Op woensdag 18 december 2013 21:52 schreef casper019 het volgende:
[..]
het is geen stol maar een tulband
[ afbeelding ]
zoiets maar dan op basis/met kwark van lidl
daar zoek ik een recept voor!
Maar dat is ddus een recept voor kersstol? - dat zocht ik ook nog, moet ik ook maken!
kijk...dat dacht ik alquote:Op woensdag 18 december 2013 21:48 schreef mootie het volgende:
[..]
Er staat er nu 1 af te koelen. Heb alle buren een stuk beloofd nadat ze de eerste geproefd hadden.
Hij ziet er klein uit.quote:Op donderdag 19 december 2013 22:35 schreef RobinOok het volgende:
Nou, reken maar dat het een lomp ding is. Dat zijn al die keukenmachines.
Als er "professioneel" bij staat weet je dat het rotzooi is.quote:Op donderdag 19 december 2013 22:18 schreef RobinOok het volgende:
Ik ga 'm halen, overmorgen, zaterdagochtend. (omdat ik een kitchenaid toch iets te duur vind voor iemand die maar sporadisch bakt) En ik hoor over deze goede berichten.
Misschien ook iets voor de bakkers hier?
[ afbeelding ]
70 euro
Professionele keukenmachine
Krachtige multifunctionele machine met 6 snelheden en pulsefunctie. De moderne RVS mengkom is afneembaar en makkelijk schoon te maken. 3 opzetstukken: kneedhaak, klopper en garde.
- lift- en veiligheidsmechanisme
- vaatwasmachinebestendige onderdelen
http://www.aldi.nl/aldi_p(...)e_48_5_699_7237.html
Ik ben benieuwd!quote:Op donderdag 19 december 2013 22:54 schreef RobinOok het volgende:
Iemand die zo'n zelfde machine al 3 jaar heeft en er minstens 3 keer in de week mee werkt. Ook (brood)deeg. Dat Aldi/Lidl merk is volgens mij heel degelijk. Ik geloof in ieder geval niet dat het rotzooi is, dus ik ga 'm zeker halen. (als ik me niet verslaap ;-)
Volgens mij zijn dit de specificaties:quote:Op donderdag 19 december 2013 22:23 schreef Lienekien het volgende:
Ik ben benieuwd hoe groot hij is. Staat niks bij over de kominhoud.
Maakt niet uitquote:Op vrijdag 20 december 2013 11:22 schreef Tinuviel het volgende:
Even een vraagje ik wil cupcakes uit het boek van Rudolf maken. In het recept staat dat er frambozen in gaan, is dat dan vers of diepgevroren of maakt het niet uit?
Dank Kvd. Eigenlijk moeten er rode bieten als puree & frambozen in, maar ik vervang de bieten met frambozen. Dus ik twijfel nog of ik een deel door het beslag moet doen gepureerd en een deel heel.quote:Op vrijdag 20 december 2013 11:25 schreef kvd het volgende:
[..]
Maakt niet uit
Bij bevroren blijven ze wel wat meer heel als je ze door het beslag roert, staat leuk in de cupcakes.
Wordt dat niet zuur?quote:Op vrijdag 20 december 2013 12:31 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Dank Kvd. Eigenlijk moeten er rode bieten als puree & frambozen in, maar ik vervang de bieten met frambozen. Dus ik twijfel nog of ik een deel door het beslag moet doen gepureerd en een deel heel.
Genoeg waarvoor?quote:Op vrijdag 20 december 2013 20:05 schreef Geennaam25 het volgende:
Ik hoop dat iemand me kan helpen!
Ik heb een bakblik gekocht waar 1 liter beslag in kan, of 2/3 van een mix voor een 25cm loaf pan?
Hoeveel kant en klare-cakemix heb ik nodig? Als ik bijvoorbeeld zo'n pak neem (http://www.koopmans.com/p(...)ten/cake/boerencake/). Heb ik dan aan 1 pakje genoeg?
Sorry voor dit warrige verhaal.. Ik heb werkelijk geen cake gegeten van cake bakken :'-)..
Was dat lady?quote:Op vrijdag 20 december 2013 18:15 schreef het-is-mij het volgende:
Wie had er een goed en makkelijk recept voor bananenbrood?
Genoeg voor in de cakevorm van 1 literquote:Op vrijdag 20 december 2013 20:18 schreef kvd het volgende:
[..]
Genoeg waarvoor?
Er past iig wel 1 pak in.
1 past er zeker wel in, 2 vraag ik me af, je moet de mix namelijk niet tot aan de rand doen, tenzij je wilt dat je je oven daarna kan gaan schoonmakenquote:Op vrijdag 20 december 2013 20:22 schreef Geennaam25 het volgende:
[..]
Genoeg voor in de cakevorm van 1 liter.
Ik weet niet hoeveel liter uit zo'n pakje kan komen..
Het gaat om: http://www.bol.com/nl/p/b(...)ay/9200000005029901/quote:Op vrijdag 20 december 2013 20:28 schreef kvd het volgende:
[..]
1 past er zeker wel in, 2 vraag ik me af, je moet de mix namelijk niet tot aan de rand doen, tenzij je wilt dat je je oven daarna kan gaan schoonmakenMix komt meestal wel wat omhoog.
Met 1 pak heb je gewoon een normale cake om het zo te zeggen. Het hangt een beetje van het aantal cm dat de vorm lang en breed is af hoe hoog hij wordt. Hoe langer en breder, des te minder hoog. En daaraan pas je de dikte van de plakjes aan.
Oh, daar kan het wel eens anders voor gaan...dat is geen 'normaal' bakblik/cakevorm. Ik dacht dat je een rechthoekig ding bedoeldequote:Op vrijdag 20 december 2013 20:35 schreef Geennaam25 het volgende:
[..]
Het gaat om: http://www.bol.com/nl/p/b(...)ay/9200000005029901/
Lekker makkelijk om mee te beginnen :'-)
Maar bedank voor je advies! Ik hou het bij 1 pak en 2/3 van het bakblik!
Sorry ik had al in het begin duidelijker moeten zijn. Maar inderdaad ik twijfel ook heel erg of 2/3 voldoet of helemaal. Ik heb ook geen idee of die kant en klare mixen veel rijzen? Bijvoorbeeld http://beeldbank.ahold.co(...)Rendition=LowRes_JPGquote:Op vrijdag 20 december 2013 20:48 schreef kvd het volgende:
[..]
Oh, daar kan het wel eens anders voor gaan...dat is geen 'normaal' bakblik/cakevorm. Ik dacht dat je een rechthoekig ding bedoeldeBij zo'n rechthoekig ding maakt dan de inhoud minder uit zeg maar...
Ik kan me voorstellen dat je deze misschien wel helemaal moet vullen aangezien je ook een 'werkje' in de cake krijgt.
Alhoewel ik hier zie dat ze het ook over 2/3 vullen hebben....maar ik weet niet of je dan 1 of meer pakken nodig hebt
Het rijst altijd wel. Ik zie net op de site van Birkmann dat er recepten in de doos zitten, dan zal je ook wel een bakinstructie van hen krijgen daarin.quote:Op vrijdag 20 december 2013 21:02 schreef Geennaam25 het volgende:
[..]
Sorry ik had al in het begin duidelijker moeten zijn. Maar inderdaad ik twijfel ook heel erg of 2/3 voldoet of helemaal. Ik heb ook geen idee of die kant en klare mixen veel rijzen? Bijvoorbeeld http://beeldbank.ahold.co(...)Rendition=LowRes_JPG
Nee niet meer dan wat ik hierboven heb verteld. :/ Er zijn wel recepten bij maar ik m'n voorkeur gaat nu even uit naar een kant-en-klaar pakjequote:Op vrijdag 20 december 2013 21:10 schreef kvd het volgende:
[..]
Het rijst altijd wel. Ik zie net op de site van Birkmann dat er recepten in de doos zitten, dan zal je ook wel een bakinstructie van hen krijgen daarin.
Dan zou ik voor 2/3 vullen gaan. En 2 pakjes meenemen. Als je dan tekort komt, kan je altijd wat bijmaken.quote:Op vrijdag 20 december 2013 21:11 schreef Geennaam25 het volgende:
[..]
Nee niet meer dan wat ik hierboven heb verteld. :/ Er zijn wel recepten bij maar ik m'n voorkeur gaat nu even uit naar een kant-en-klaar pakje
Dat kan kloppen.quote:
Ohh die zien er gruwelijk lekker uit.quote:Op maandag 23 december 2013 13:10 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Chocolate Crinkle cookies
Die zien er lekker uit.quote:Op maandag 23 december 2013 13:10 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Chocolate Crinkle cookies
Kan best, maar je kan er niet zomaar vanuit gaan dat de baktijd hetzelfde zal zijnquote:Op dinsdag 24 december 2013 17:49 schreef casper019 het volgende:
weet iemand of je een ''normale'' cake ook in een tulband vorm kan bakken?
dan ziet er net wat mooier uit...
quote:Op dinsdag 24 december 2013 19:01 schreef Geennaam25 het volgende:
Nog bedankt voor de hulp voor het 3D bakblik (zie post hierboven).
Het was erg goed gelukt, morgen ga ik er weer 1tje maken.
Als het echt te hard is zou ik het eraf halen. Of word het dan moeilijk om de taart mooi af te maken?quote:Op dinsdag 24 december 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
Ik heb net een kapsel gebakken. Heel mooi gerezen deze keer, niet ingestort ofzo, dus mooi om morgen mee aan de slag te gaan.
Vind alleen de onderkant (de kant die onderin de worm zat) wat te donker en misschien ook wat te hard. Dat donkere/hardere gaat ook een stukje aan de zijkant door.
Wat zouden jullie doen, gewoon zo laten of er een stukje afsnijden?
Nee, het zou op zich wel kunnen....net even gevoeld, het wordt wat zachter geloof ik. Morgen maar gewoon afsmeren met een mokkacreme, lijkt me dat dat alles ook wel een beetje zachter maakt. En dat het dan wat donkerder is zal niemand dan meer zienquote:Op dinsdag 24 december 2013 21:14 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Als het echt te hard is zou ik het eraf halen. Of word het dan moeilijk om de taart mooi af te maken?
Ik wilde die ook maken (in het klein) als toetje, aangezien iedereen daar morgen van de tiramisu is (behalve ik). Maar het toetje was al in huis (zal vast een voorverpakt tiramisu-ding zijn...bhegggquote:Op dinsdag 24 december 2013 21:21 schreef Dragonberry het volgende:
Haha niemand die het ziet
Ik heb van mijn moeder de opdracht gekregen om de tiramisu taart uit de allerhande te maken. Mijn enigste 'probleem' is dat er geen ei wordt gebruikt in het recept. Ik ben heel benieuwd of het dan wel lekker is en of het niet te stevig wordt door de gelatine..
sorry, ik zie het nu pasquote:Op zaterdag 21 december 2013 06:51 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Dat kan kloppen.
Heb al ff terug gezocht maar kon t niet zo snel vinden.
Zie nl via google een recept met en een recept zonder creme fraiche
Grandma's Gingerbread Recipe (van Wilton):quote:Op maandag 23 december 2013 13:27 schreef Nyota het volgende:
Ik lig ziek en bed en het enige waar ik aan kan denken is dat ik een gingerbreadhuisje wil maken![]()
Ik heb al meerdere recepten gezien, maar misschien heeft hier iemand ervaring met een goede?
he die koekjes heb ik ook gemaakt. ik had zo'n pak gekocht bij lidl (voor de kersboomvorm, want zo een had ik er nog nietquote:Op vrijdag 27 december 2013 09:19 schreef Bleie het volgende:
Mooi die tulband! Moet ik toch ook maar eens een vorm voor kopen...
Ik heb ook wat gebakken met Kerst:
[ afbeelding ]
Koekjes gemaakt met dochter.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Citroen-meringuetaart
Ik had een keer een pak gehaald bij de AH voor de vormpjes. (en die koekjes heb ik vervolgens laten aanbrandenquote:Op vrijdag 27 december 2013 10:24 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
he die koekjes heb ik ook gemaakt. ik had zo'n pak gekocht bij lidl (voor de kersboomvorm, want zo een had ik er nog niet
zo eens kijken of er nog een paar over zijn voor een foto
was goed spul want het deeg bleef na het bakken goed in vorm
ik heb geen idee, maar weet wel dat AH kleine cakeblikken verkoopt, 15 cm ipv 30 voor nog geen 3 euroquote:Op zondag 5 januari 2014 01:20 schreef Sandous het volgende:
Waar kan ik papieren cakevormen halen?
Ik heb zo een standaard langwerpige vorm thuis.. en wil zo nu een dan gewoon een kleine cakeje bakken.. of twee (waarvan een dan de vriezer ingaat). Ik weet dat er papieren bestaan.. maar kopen jullie die online, of heeft een blokker/xenos etc ze ook
Met zn 2tjes blijft er altijd wel cake liggen, zonde
Geen sukade, wel rozijnen. Mijn moeder gruwelt van sukade.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 08:49 schreef _Liek het volgende:
@Xaryna Een traditionele met rozijnen en sukade? Ik heb er zelf ook twee gemaaktEentje met cranberry's, kaneel en sinaasappel en de andere was een chocolade candy cane cake
Rond Kerst hadden ze ze bij de Hema, geen idee of ze er nu nog zijn.quote:Op zondag 5 januari 2014 01:20 schreef Sandous het volgende:
Waar kan ik papieren cakevormen halen?
Ik heb zo een standaard langwerpige vorm thuis.. en wil zo nu een dan gewoon een kleine cakeje bakken.. of twee (waarvan een dan de vriezer ingaat). Ik weet dat er papieren bestaan.. maar kopen jullie die online, of heeft een blokker/xenos etc ze ook
Met zn 2tjes blijft er altijd wel cake liggen, zonde
De AHXL hier verkoopt kartonnen cakevormen.quote:Op zondag 5 januari 2014 01:20 schreef Sandous het volgende:
Waar kan ik papieren cakevormen halen?
Ik heb zo een standaard langwerpige vorm thuis.. en wil zo nu een dan gewoon een kleine cakeje bakken.. of twee (waarvan een dan de vriezer ingaat). Ik weet dat er papieren bestaan.. maar kopen jullie die online, of heeft een blokker/xenos etc ze ook
Met zn 2tjes blijft er altijd wel cake liggen, zonde
Haha hier wilden ze ook geen sukade, dus toen maar voor de cranberry's gegaanquote:Op zondag 5 januari 2014 07:50 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Geen sukade, wel rozijnen. Mijn moeder gruwelt van sukade.
Ik wil nog een keer een appel/kaneel proberen te maken. Maar cranberry klinkt ook goed!
Ik werk het liefste met oude kookboeken, daar zijn de recepten nog puur.quote:Op woensdag 8 januari 2014 19:01 schreef Uiltje90 het volgende:
hey ladies
een nieuw bakfreak meld zich!ben nog wel een beetje een n00bje, maar we hebben sinds kort een nieuwe oven en die moet ingewijd worden
nu zie ik hier veel lekkere dingetjes voorbij komen, maar ik vraag me af van welke sites enz. jullie alle lekker recepten/baksels verzamelen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |