Lekker! Mooie foto ookquote:Op donderdag 5 december 2013 11:56 schreef Myraela het volgende:
Hazelnoot en kaneel biscotti.
[ link | afbeelding ]
Ik wilde er eigenlijk nog chocolade overheen doen. Maar eigenlijk zijn ze zo lekkerder.
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/sachertorte_59630quote:Op donderdag 5 december 2013 12:01 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Je zou het beide van een chocolade biscuit kunnen maken. Als je echter recepten gaat opzoeken zal je waarschijnlijk zien dat een sachertorte echt meer een cake is. Het is veel zwaarder en er gaat volgens mij ook veel meer chocolade in. Bij een kirsch torte gaat het toch iets meer om de room en kirsch smaak vind ik
verdorie.. Nu wil ik taart!!!
Ziet er goed uit, ook 2x gebakken? (dat hoort bij biscotti, anders is het geen biscotti)quote:Op donderdag 5 december 2013 11:56 schreef Myraela het volgende:
Hazelnoot en kaneel biscotti.
[ link | afbeelding ]
Ik wilde er eigenlijk nog chocolade overheen doen. Maar eigenlijk zijn ze zo lekkerder.
hmm oke, ik wil een schwarzwaldertaart maken ,maar ik vind dat deeg vaak te luchtig , ik hou wel van machtige taart...dus ik denk erover om een sachertortedeeg te maken en daar kersen en slagroom etc aan toe te voegen.quote:Op donderdag 5 december 2013 12:01 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Je zou het beide van een chocolade biscuit kunnen maken. Als je echter recepten gaat opzoeken zal je waarschijnlijk zien dat een sachertorte echt meer een cake is. Het is veel zwaarder en er gaat volgens mij ook veel meer chocolade in. Bij een kirsch torte gaat het toch iets meer om de room en kirsch smaak vind ik
verdorie.. Nu wil ik taart!!!
Ja.quote:Op donderdag 5 december 2013 12:03 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ziet er goed uit, ook 2x gebakken? (dat hoort bij biscotti, anders is het geen biscotti)
Na de eerste keer bakken lijkt het een soort chocolate chip cookie die niet goed is afgebakken qua 'bite'. Deze van jou kunnen zo in een kookboekquote:Op donderdag 5 december 2013 12:17 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ja.En die 2de keer maakt ook een wereld van verschil. Ik kreeg het niet meer allemaal op de bakplaat, probeerde een stukje na de eerste keer. En dan is het gewoon bij lange na niet zo krokant.
Zo ziet het er juist heerlijk uit joh.quote:Op donderdag 5 december 2013 20:20 schreef madeliefff het volgende:
Chocolade boltaart gevuld met kersen en kirsch. hij is alleen niet zo netjes afgewerkt lol.. ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat mooi krijg met crème, met fondant vind ik dat makkelijker omdat dat dikker is.
[ afbeelding ]
Dat ziet er heerlijk uit. Zit er echte Kirsch (alcohol in)?quote:Op donderdag 5 december 2013 20:20 schreef madeliefff het volgende:
Chocolade boltaart gevuld met kersen en kirsch. hij is alleen niet zo netjes afgewerkt lol.. ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat mooi krijg met crème, met fondant vind ik dat makkelijker omdat dat dikker is.
[ afbeelding ]
ja echte kirsch, het zit in de kersenvulling.quote:Op vrijdag 6 december 2013 06:43 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Dat ziet er heerlijk uit. Zit er echte Kirsch (alcohol in)?
Begint met Glucose-fructosesiroop, de grootste rotzooi die er bestaat, dat zou ik nooit eten.quote:Op vrijdag 6 december 2013 12:16 schreef casper019 het volgende:
Nu was ik net bij de bakker, en heb daar van honing taai taai geproeft..
echt super lekker!
nu wil ik dat ook maken, maar kan nergens een recept vinden, alleen voor taai taai poppetjes
dit is zeg maar taai taai, maar dan in de vorm van ontbijtkoek/cake
en net iets andere structuur
http://www.bakkerij-otten(...)r-taai-stuk-225-gram
zoiets zeg maar, maar dan in ontbijtkoek/cake formaat en zonder de gember
weet iemand miss wat ik bedoel en een recept ervoor?
Wat is er mis met glucose-f siroop dan (ken het niet)quote:Op vrijdag 6 december 2013 12:32 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Begint met Glucose-fructosesiroop, de grootste rotzooi die er bestaat, dat zou ik nooit eten.
Als je het zelf wil maken maak je het natuurlijk wel 100% met honing (is duurder, daarom doen ze het niet). Belangrijkste is dat je het moet maken met roggebloem, niet overal verkrijgbaar.
Vaak worden dit soort dingen gebakken met bakammonium trouwens, net als eierkoeken.
Ziet er goed uitquote:Op donderdag 5 december 2013 11:56 schreef Myraela het volgende:
Hazelnoot en kaneel biscotti.
[ link | afbeelding ]
Ik wilde er eigenlijk nog chocolade overheen doen. Maar eigenlijk zijn ze zo lekkerder.
Het wordt ook wel vloeibare diabetes genoemdquote:Op vrijdag 6 december 2013 12:55 schreef casper019 het volgende:
[..]
Wat is er mis met glucose-f siroop dan (ken het niet)
en heb jij dan een recept?
Ohhh ziet er goed uitquote:Op donderdag 5 december 2013 11:56 schreef Myraela het volgende:
Hazelnoot en kaneel biscotti.
[ link | afbeelding ]
Ik wilde er eigenlijk nog chocolade overheen doen. Maar eigenlijk zijn ze zo lekkerder.
Hahaha, dat was geen verkapt verzoek. Meer om je te laten zien dat je niet de enige man bent die van (appeltaarten) bakken houdt!quote:Op vrijdag 6 december 2013 23:22 schreef Freddeh het volgende:
Op (verkapt) verzoek van kvd meld ik me bij deze ook maar
[ afbeelding ]
Begrijp ik hoorquote:Op vrijdag 6 december 2013 23:34 schreef kvd het volgende:
[..]
Hahaha, dat was geen verkapt verzoek. Meer om je te laten zien dat je niet de enige man bent die van (appeltaarten) bakken houdt!
Ik zou ze bevroren doen, misschien een paar minuten langer in de oven en 10 graden lager dan normaal om het te veel aan vocht te compenseren.quote:Op zaterdag 7 december 2013 12:56 schreef Luxuria het volgende:
Een vraagje, ik ga bosbessenmuffins maken met bosbessen uit de diepvries.
Moet ik die eerst ontdooien of kunnen die er bevroren in?
Misschien dat ze bevroren teveel sap bevatten?
Appeltaart?quote:Op zaterdag 7 december 2013 13:09 schreef xuryah het volgende:
Wat is jullie favoriete recept voor een taart?
Mn broertje en zusje komen vandaag gezellig bij mij slapen en het leek me wel leuk om een taart te maken.
Nu zijn we allemaal heel makkelijk en vinden we eigenlijk alles wel lekker, wat het dan eigenlijk juist weer moeilijk maakt om een keuze te maken :p
Heb alleen niet heel veel tijd om het te maken, dus binnen 2 uur moet ik wel een lekkere taart af hebben
Ja, die is heerlijk als hij vers uit de oven komt!quote:
Ik zat ook aan appeltaart te denken, maar dat vind ik wel een beetje "standaard".quote:Op zaterdag 7 december 2013 13:29 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja, die is heerlijk als hij vers uit de oven komt!
Oke ga ik dat proberen!quote:Op zaterdag 7 december 2013 13:12 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik zou ze bevroren doen, misschien een paar minuten langer in de oven en 10 graden lager dan normaal om het te veel aan vocht te compenseren.
de overgebleven pepernoten door het deeg? Stukjes marsepein in de vulling? Een laagje pudding? Stukjes peer erbij? Ananas erbij? Wat drank (geen idee in hoeverre de alcohol verdampt, maar spannend voor de kinderen)quote:Op zaterdag 7 december 2013 13:42 schreef xuryah het volgende:
[..]
Ik zat ook aan appeltaart te denken, maar dat vind ik wel een beetje "standaard".
Iemand idee om een appeltaart spannender te maken? :p
quote:Alcohol in het eten
Klopt het dat die wijn verdampt door het koken?'
Voor het gedeeltelijk verdampen van alcohol is het belangrijk dat het gerecht een kookpunt bereikt. Maar nog belangrijker is het aantal minuten dat het gerecht kookt of pruttelt, want alcohol verdampt nooit helemaal bij het koken. Hieronder treft u verdampingspercentages aan in combinatie met de manier van koken. Ook geldt: hoe meer alcohol u in het gerecht doet, hoe meer alcohol er achter blijft.
Om u een indruk te geven van de verdamppercentages: als u een gerecht even laat koken is 15% van de alcohol verdampt. Bij flamberen verdampt 25%. Na 15 minuten laten pruttelen is 60% van de alcohol weg. Na 1 uur koken 75%. In alle gevallen blijft er alcohol in het gerecht achter. Daarnaast verdampt sterke drank niet sneller dan bier of wijn.
Deeg wel even laten rusten hè, half uur minimaal (in de koelkast)quote:Op zaterdag 7 december 2013 18:19 schreef xuryah het volgende:
Appeltaart met abrikoos, rozijntjes en amaretto is het geworden
Zo even de deeg maken. Vulling is iig al klaar!
Wordt eigenlijk de eerste keer dat ik appeltaart helemaal zelf maak :$ normaal altijd een pakje gebruikt, dus ik ben erg benieuwd!
Zoals gewoonlijk met jouw creaties zien ook deze er weer geweldig uit!quote:Op maandag 9 december 2013 16:23 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik maakte koekjes voor in de kerstboom.
Met gouden en zilveren balletjes:
[ afbeelding ]
En met rode balletjes:
[ afbeelding ]
Ik was icingmaakmoe na het groen, dus ik heb kant en klare suikerpareltjes in de icing gelegd toen dat nog niet hard was. En het koekdeeg is van een zak koekjesmix van Taartoutlet. Was nog maar tot eind dit jaar houdbaar, dus dat moest op.quote:Op maandag 9 december 2013 17:03 schreef lady-wrb het volgende:
prachtig weer, spuuglokje. zijn die rode ballen gespoten of kant en klare balletjes?
en wat voor koekdeeg heb je gebruikt?
hoeveel koekes heb je in totaal gemaakt dan?quote:Op maandag 9 december 2013 17:41 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ik was icingmaakmoe na het groen, dus ik heb kant en klare suikerpareltjes in de icing gelegd toen dat nog niet hard was. En het koekdeeg is van een zak koekjesmix van Taartoutlet. Was nog maar tot eind dit jaar houdbaar, dus dat moest op.
Echt heeeel veel.quote:Op maandag 9 december 2013 18:57 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hoeveel koekes heb je in totaal gemaakt dan?
mooi ! mooie etagere ook! ik heb er wel eens mee in mijn handen gestaan bij loods5quote:Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag.Dit is het resultaat:
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 9 december 2013 16:23 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik maakte koekjes voor in de kerstboom.
Met gouden en zilveren balletjes:
[ afbeelding ]
En met rode balletjes:
[ afbeelding ]
Hoe maak je dat zo netjes?quote:Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag.Dit is het resultaat:
[ afbeelding ]
weet jij trouwens of je wilton kleurgel kan gebruiken om candymelts te kleuren. dat zeiden ze bij pipoosquote:Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag.Dit is het resultaat:
[ afbeelding ]
Laatst vroeg iemand anders me dat ook, en toen zei ik 'geduld en handigheid'. Ik decoreer al jaren koekjes en taarten en heb allerlei cursussen gevolgd. Niet zozeer om er beter in te worden, maar omdat ik het ontzettend leuk vind om er mee bezig te zijn. Als je een beetje handig bent, wordt het vanzelf netjes.quote:
Als het gel op oliebasis is, schijn je er candymelts mee te kunnen kleuren. Ik heb dat kleuren nog nooit gedaan.quote:Op donderdag 12 december 2013 14:44 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
weet jij trouwens of je wilton kleurgel kan gebruiken om candymelts te kleuren. dat zeiden ze bij pipoos
ik wou zwarte candymelts kopen, maar die hadden ze nietquote:Op donderdag 12 december 2013 15:02 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Als het gel op oliebasis is, schijn je er candymelts mee te kunnen kleuren. Ik heb dat kleuren nog nooit gedaan.
quote:Op donderdag 12 december 2013 15:37 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik wou zwarte candymelts kopen, maar die hadden ze niet
en aangezien ik mezelf ook niet echt een hele zak zwarte weg zie werken, leek het me wel een mooie oplossing al kon ik me niet voorstellen dat het zo simpel zou zijn als ze bij pipoos vertellen. vandaar dat ik jou als kenner vroeg
ik vond al googlend een setje kleurspul op oliebasis dat het schijnt te kunnen. alleen is dat in vier hippe kleuren, maar niet in zwart.quote:Op donderdag 12 december 2013 15:42 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]Nou, ik vrees dat 't nog wel eens heel moeilijk kan worden om het zelf zwart te kleuren. Zwart is de moeilijkste kleur om te maken. En helemaal met Wilton.
Maar dan heb ik het over fondant of marsepein proberen zwart te kleuren met Wilton kleurstof. Misschien gaat het kleuren van Candymelts wèl heel gemakkelijk. Al denk ik het eerlijk gezegd niet.
Ik kan je de site van Taartoutlet aanbevelen. Daar hebben ze ook zwarte melts. En alles is er lekker goedkoop!quote:Op donderdag 12 december 2013 16:01 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik vond al googlend een setje kleurspul op oliebasis dat het schijnt te kunnen. alleen is dat in vier hippe kleuren, maar niet in zwart.
ik zit dus aan een hele zak zwart vast
moet ik verdorie weer naar wormerveer. en ik had nog wel besloten om ze te gaan boycotten nu ze sugarflair eruit gegooid hebben. ze hebben nu alleen nog wilton en een of ander vaag merk.
daar heb ik volgens mij wel eens wat besteld.quote:Op donderdag 12 december 2013 16:42 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ik kan je de site van Taartoutlet aanbevelen. Daar hebben ze ook zwarte melts. En alles is er lekker goedkoop!
Ik vind het echt knap dat je dat zo kunt, het ziet er gewoon perfect uitquote:Op donderdag 12 december 2013 14:59 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Laatst vroeg iemand anders me dat ook, en toen zei ik 'geduld en handigheid'. Ik decoreer al jaren koekjes en taarten en heb allerlei cursussen gevolgd. Niet zozeer om er beter in te worden, maar omdat ik het ontzettend leuk vind om er mee bezig te zijn. Als je een beetje handig bent, wordt het vanzelf netjes.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |