abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_133938933
quote:
14s.gif Op donderdag 5 december 2013 11:56 schreef Myraela het volgende:
Hazelnoot en kaneel biscotti. O+

[ link | afbeelding ]

Ik wilde er eigenlijk nog chocolade overheen doen. Maar eigenlijk zijn ze zo lekkerder.
Lekker! Mooie foto ook :)
  Moderator donderdag 5 december 2013 @ 12:03:26 #152
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_133938938
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2013 12:01 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Je zou het beide van een chocolade biscuit kunnen maken. Als je echter recepten gaat opzoeken zal je waarschijnlijk zien dat een sachertorte echt meer een cake is. Het is veel zwaarder en er gaat volgens mij ook veel meer chocolade in. Bij een kirsch torte gaat het toch iets meer om de room en kirsch smaak vind ik :)

verdorie.. Nu wil ik taart!!!
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/sachertorte_59630

Nog best lastig om goed te krijgen, maar wel erg lekker.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator donderdag 5 december 2013 @ 12:03:46 #153
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_133938944
quote:
14s.gif Op donderdag 5 december 2013 11:56 schreef Myraela het volgende:
Hazelnoot en kaneel biscotti. O+

[ link | afbeelding ]

Ik wilde er eigenlijk nog chocolade overheen doen. Maar eigenlijk zijn ze zo lekkerder.
Ziet er goed uit, ook 2x gebakken? (dat hoort bij biscotti, anders is het geen biscotti)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_133939029
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2013 12:01 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Je zou het beide van een chocolade biscuit kunnen maken. Als je echter recepten gaat opzoeken zal je waarschijnlijk zien dat een sachertorte echt meer een cake is. Het is veel zwaarder en er gaat volgens mij ook veel meer chocolade in. Bij een kirsch torte gaat het toch iets meer om de room en kirsch smaak vind ik :)

verdorie.. Nu wil ik taart!!!
hmm oke, ik wil een schwarzwaldertaart maken ,maar ik vind dat deeg vaak te luchtig , ik hou wel van machtige taart...dus ik denk erover om een sachertortedeeg te maken en daar kersen en slagroom etc aan toe te voegen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-12-2013 12:09:49 ]
pi_133939292
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2013 12:03 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ziet er goed uit, ook 2x gebakken? (dat hoort bij biscotti, anders is het geen biscotti)
Ja. O+ En die 2de keer maakt ook een wereld van verschil. Ik kreeg het niet meer allemaal op de bakplaat, probeerde een stukje na de eerste keer. En dan is het gewoon bij lange na niet zo krokant.
  Moderator donderdag 5 december 2013 @ 12:19:34 #156
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_133939352
quote:
14s.gif Op donderdag 5 december 2013 12:17 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ja. O+ En die 2de keer maakt ook een wereld van verschil. Ik kreeg het niet meer allemaal op de bakplaat, probeerde een stukje na de eerste keer. En dan is het gewoon bij lange na niet zo krokant.
Na de eerste keer bakken lijkt het een soort chocolate chip cookie die niet goed is afgebakken qua 'bite'. Deze van jou kunnen zo in een kookboek :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_133956773
Chocolade boltaart gevuld met kersen en kirsch. hij is alleen niet zo netjes afgewerkt lol.. ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat mooi krijg met crème, met fondant vind ik dat makkelijker omdat dat dikker is.



[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 05-12-2013 20:49:21 ]
pi_133963421
quote:
1s.gif Op donderdag 5 december 2013 20:20 schreef madeliefff het volgende:
Chocolade boltaart gevuld met kersen en kirsch. hij is alleen niet zo netjes afgewerkt lol.. ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat mooi krijg met crème, met fondant vind ik dat makkelijker omdat dat dikker is.

[ afbeelding ]
Zo ziet het er juist heerlijk uit joh. O+
pi_133970875
quote:
1s.gif Op donderdag 5 december 2013 20:20 schreef madeliefff het volgende:
Chocolade boltaart gevuld met kersen en kirsch. hij is alleen niet zo netjes afgewerkt lol.. ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat mooi krijg met crème, met fondant vind ik dat makkelijker omdat dat dikker is.

[ afbeelding ]
Dat ziet er heerlijk uit. Zit er echte Kirsch (alcohol in)?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_133971426
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 december 2013 06:43 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Dat ziet er heerlijk uit. Zit er echte Kirsch (alcohol in)?
ja echte kirsch, het zit in de kersenvulling.
pi_133975435
Nu was ik net bij de bakker, en heb daar van honing taai taai geproeft..

echt super lekker!
nu wil ik dat ook maken, maar kan nergens een recept vinden, alleen voor taai taai poppetjes

dit is zeg maar taai taai, maar dan in de vorm van ontbijtkoek/cake
en net iets andere structuur

http://www.bakkerij-otten(...)r-taai-stuk-225-gram

zoiets zeg maar, maar dan in ontbijtkoek/cake formaat en zonder de gember

weet iemand miss wat ik bedoel en een recept ervoor?
  Moderator vrijdag 6 december 2013 @ 12:32:06 #162
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_133975770
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 12:16 schreef casper019 het volgende:
Nu was ik net bij de bakker, en heb daar van honing taai taai geproeft..

echt super lekker!
nu wil ik dat ook maken, maar kan nergens een recept vinden, alleen voor taai taai poppetjes

dit is zeg maar taai taai, maar dan in de vorm van ontbijtkoek/cake
en net iets andere structuur

http://www.bakkerij-otten(...)r-taai-stuk-225-gram

zoiets zeg maar, maar dan in ontbijtkoek/cake formaat en zonder de gember

weet iemand miss wat ik bedoel en een recept ervoor?
Begint met Glucose-fructosesiroop, de grootste rotzooi die er bestaat, dat zou ik nooit eten.
Als je het zelf wil maken maak je het natuurlijk wel 100% met honing (is duurder, daarom doen ze het niet). Belangrijkste is dat je het moet maken met roggebloem, niet overal verkrijgbaar.
Vaak worden dit soort dingen gebakken met bakammonium trouwens, net als eierkoeken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_133976354
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 12:32 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Begint met Glucose-fructosesiroop, de grootste rotzooi die er bestaat, dat zou ik nooit eten.
Als je het zelf wil maken maak je het natuurlijk wel 100% met honing (is duurder, daarom doen ze het niet). Belangrijkste is dat je het moet maken met roggebloem, niet overal verkrijgbaar.
Vaak worden dit soort dingen gebakken met bakammonium trouwens, net als eierkoeken.
Wat is er mis met glucose-f siroop dan (ken het niet)
en heb jij dan een recept?
pi_133976474
quote:
14s.gif Op donderdag 5 december 2013 11:56 schreef Myraela het volgende:
Hazelnoot en kaneel biscotti. O+

[ link | afbeelding ]

Ik wilde er eigenlijk nog chocolade overheen doen. Maar eigenlijk zijn ze zo lekkerder.
Ziet er goed uit :Y)
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  Moderator vrijdag 6 december 2013 @ 13:00:46 #165
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_133976484
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 12:55 schreef casper019 het volgende:

[..]

Wat is er mis met glucose-f siroop dan (ken het niet)
en heb jij dan een recept?
Het wordt ook wel vloeibare diabetes genoemd :P
Wordt gewonnen uit suikermais en heeft een hoog gehalte aan fructose. Fructose kunnen wij mensen niet zo goed tegen, zeker niet in grote hoeveelheden. Bovendien kan er door het extractieproces kwik achterblijven in het eindproduct.
Er zit ook fructose in fruit (uiteraard), honing en suiker, maar in veel mindere mate dan in glucose-fructosesiroop. Bovendien bevat fruit nog mineralen die het minder schadelijk voor ons maken. Glucose-fructosesiroop is pure glucose + fructose, meer niet. Mijden dus.

Ik zal eens zoeken naar een recept voor taai, ik heb nog wat oudere kookboeken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 6 december 2013 @ 14:09:00 #166
203250 Diconnected
Zeg maar Dico.
pi_133978249
quote:
14s.gif Op donderdag 5 december 2013 11:56 schreef Myraela het volgende:
Hazelnoot en kaneel biscotti. O+

[ link | afbeelding ]

Ik wilde er eigenlijk nog chocolade overheen doen. Maar eigenlijk zijn ze zo lekkerder.
Ohhh ziet er goed uit :9 ik ben helemaal verzot op biscotti maar ik ben allergisch voor hazelnoten en lichtelijk voor amandelen ;(
it's the map in my mind that sends me on my way.
pi_134003446
Op (verkapt) verzoek van kvd meld ik me bij deze ook maar ;)

pi_134003970
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 23:22 schreef Freddeh het volgende:
Op (verkapt) verzoek van kvd meld ik me bij deze ook maar ;)

[ afbeelding ]
Hahaha, dat was geen verkapt verzoek. Meer om je te laten zien dat je niet de enige man bent die van (appeltaarten) bakken houdt!
pi_134004573
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 23:34 schreef kvd het volgende:

[..]

Hahaha, dat was geen verkapt verzoek. Meer om je te laten zien dat je niet de enige man bent die van (appeltaarten) bakken houdt!
Begrijp ik hoor :) Ben ook wel een broodbakker trouwens.
  zaterdag 7 december 2013 @ 12:56:45 #170
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_134013769
Een vraagje, ik ga bosbessenmuffins maken met bosbessen uit de diepvries.
Moet ik die eerst ontdooien of kunnen die er bevroren in?
Misschien dat ze bevroren teveel sap bevatten?
All she wants and needs is just a little taste..
pi_134014037
Wat is jullie favoriete recept voor een taart? :)
Mn broertje en zusje komen vandaag gezellig bij mij slapen en het leek me wel leuk om een taart te maken.
Nu zijn we allemaal heel makkelijk en vinden we eigenlijk alles wel lekker, wat het dan eigenlijk juist weer moeilijk maakt om een keuze te maken :p
Heb alleen niet heel veel tijd om het te maken, dus binnen 2 uur moet ik wel een lekkere taart af hebben :D
  Moderator zaterdag 7 december 2013 @ 13:12:27 #172
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_134014111
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2013 12:56 schreef Luxuria het volgende:
Een vraagje, ik ga bosbessenmuffins maken met bosbessen uit de diepvries.
Moet ik die eerst ontdooien of kunnen die er bevroren in?
Misschien dat ze bevroren teveel sap bevatten?
Ik zou ze bevroren doen, misschien een paar minuten langer in de oven en 10 graden lager dan normaal om het te veel aan vocht te compenseren.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_134014406
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2013 13:09 schreef xuryah het volgende:
Wat is jullie favoriete recept voor een taart? :)
Mn broertje en zusje komen vandaag gezellig bij mij slapen en het leek me wel leuk om een taart te maken.
Nu zijn we allemaal heel makkelijk en vinden we eigenlijk alles wel lekker, wat het dan eigenlijk juist weer moeilijk maakt om een keuze te maken :p
Heb alleen niet heel veel tijd om het te maken, dus binnen 2 uur moet ik wel een lekkere taart af hebben :D
Appeltaart?
  zaterdag 7 december 2013 @ 13:29:04 #174
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_134014603
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2013 13:22 schreef Bleie het volgende:

[..]

Appeltaart?
Ja, die is heerlijk als hij vers uit de oven komt!
The love you take is equal to the love you make.
pi_134014868
quote:
14s.gif Op zaterdag 7 december 2013 13:29 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ja, die is heerlijk als hij vers uit de oven komt!
Ik zat ook aan appeltaart te denken, maar dat vind ik wel een beetje "standaard".
Iemand idee om een appeltaart spannender te maken? :p
  zaterdag 7 december 2013 @ 13:47:23 #176
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_134015021
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2013 13:12 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik zou ze bevroren doen, misschien een paar minuten langer in de oven en 10 graden lager dan normaal om het te veel aan vocht te compenseren.
Oke ga ik dat proberen!
All she wants and needs is just a little taste..
pi_134015131
Appeltaart en dan wel makkelijker http://www.kayotic.nl/blog/apple-crunch-the-american-way

Zelf doe ik er rozijnen, abrikozen bij, en walnoten, en sap van een limoen.
En de appels omschudden met custard (ipv bloem) en suiker.
pi_134015196
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2013 13:42 schreef xuryah het volgende:

[..]

Ik zat ook aan appeltaart te denken, maar dat vind ik wel een beetje "standaard".
Iemand idee om een appeltaart spannender te maken? :p
de overgebleven pepernoten door het deeg? Stukjes marsepein in de vulling? Een laagje pudding? Stukjes peer erbij? Ananas erbij? Wat drank (geen idee in hoeverre de alcohol verdampt, maar spannend voor de kinderen)
  Moderator zaterdag 7 december 2013 @ 14:09:25 #179
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_134015457
Van de alcohol die je in een taart stopt blijft zo'n 10-25% zitten in het eindproduct.

quote:
Alcohol in het eten

Klopt het dat die wijn verdampt door het koken?'

Voor het gedeeltelijk verdampen van alcohol is het belangrijk dat het gerecht een kookpunt bereikt. Maar nog belangrijker is het aantal minuten dat het gerecht kookt of pruttelt, want alcohol verdampt nooit helemaal bij het koken. Hieronder treft u verdampingspercentages aan in combinatie met de manier van koken. Ook geldt: hoe meer alcohol u in het gerecht doet, hoe meer alcohol er achter blijft.

Om u een indruk te geven van de verdamppercentages: als u een gerecht even laat koken is 15% van de alcohol verdampt. Bij flamberen verdampt 25%. Na 15 minuten laten pruttelen is 60% van de alcohol weg. Na 1 uur koken 75%. In alle gevallen blijft er alcohol in het gerecht achter. Daarnaast verdampt sterke drank niet sneller dan bier of wijn.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_134022029
Appeltaart met abrikoos, rozijntjes en amaretto is het geworden :)
Zo even de deeg maken. Vulling is iig al klaar!
Wordt eigenlijk de eerste keer dat ik appeltaart helemaal zelf maak :$ normaal altijd een pakje gebruikt, dus ik ben erg benieuwd!
  Moderator zaterdag 7 december 2013 @ 18:31:29 #181
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_134022295
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2013 18:19 schreef xuryah het volgende:
Appeltaart met abrikoos, rozijntjes en amaretto is het geworden :)
Zo even de deeg maken. Vulling is iig al klaar!
Wordt eigenlijk de eerste keer dat ik appeltaart helemaal zelf maak :$ normaal altijd een pakje gebruikt, dus ik ben erg benieuwd!
Deeg wel even laten rusten hè, half uur minimaal (in de koelkast)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 9 december 2013 @ 16:23:45 #182
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134084070
Ik maakte koekjes voor in de kerstboom.

Met gouden en zilveren balletjes:



En met rode balletjes:

pi_134084826
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 16:23 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik maakte koekjes voor in de kerstboom.

Met gouden en zilveren balletjes:

[ afbeelding ]

En met rode balletjes:

[ afbeelding ]
Zoals gewoonlijk met jouw creaties zien ook deze er weer geweldig uit! O+
  maandag 9 december 2013 @ 17:01:21 #184
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134085368
Dank je wel Holyme!
  † In Memoriam † maandag 9 december 2013 @ 17:03:05 #185
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134085435
prachtig weer, spuuglokje. zijn die rode ballen gespoten of kant en klare balletjes?
en wat voor koekdeeg heb je gebruikt?
  maandag 9 december 2013 @ 17:41:28 #186
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134086697
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 17:03 schreef lady-wrb het volgende:
prachtig weer, spuuglokje. zijn die rode ballen gespoten of kant en klare balletjes?
en wat voor koekdeeg heb je gebruikt?
Ik was icingmaakmoe na het groen, dus ik heb kant en klare suikerpareltjes in de icing gelegd toen dat nog niet hard was. En het koekdeeg is van een zak koekjesmix van Taartoutlet. Was nog maar tot eind dit jaar houdbaar, dus dat moest op. :)
  † In Memoriam † maandag 9 december 2013 @ 18:57:22 #187
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134089080
quote:
1s.gif Op maandag 9 december 2013 17:41 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ik was icingmaakmoe na het groen, dus ik heb kant en klare suikerpareltjes in de icing gelegd toen dat nog niet hard was. En het koekdeeg is van een zak koekjesmix van Taartoutlet. Was nog maar tot eind dit jaar houdbaar, dus dat moest op. :)
hoeveel koekes heb je in totaal gemaakt dan?
  maandag 9 december 2013 @ 20:06:02 #188
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134092282
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 18:57 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

hoeveel koekes heb je in totaal gemaakt dan?
Echt heeeel veel. :o :D Ik heb een stuk of 30 kerstboompjes gedecoreerd en heb er nog een stuk of 20 zonder icing en ik heb ook nog cijferkoekjes gemaakt en een grote hoeveelheid van die ijskristalkoekjes. Het bakken zelf heb ik niet vandaag gedaan maar een paar dagen geleden. Die ijskristalkoekjes ga ik met fondant versieren. Morgen of zo. :)
  donderdag 12 december 2013 @ 14:39:13 #189
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134189271
Dat versieren werd dus vandaag. :) Dit is het resultaat:

  † In Memoriam † donderdag 12 december 2013 @ 14:42:33 #190
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134189383
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag. :) Dit is het resultaat:

[ afbeelding ]
mooi ! mooie etagere ook! ik heb er wel eens mee in mijn handen gestaan bij loods5
  donderdag 12 december 2013 @ 14:44:25 #191
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_134189440
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 16:23 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik maakte koekjes voor in de kerstboom.

Met gouden en zilveren balletjes:

[ afbeelding ]

En met rode balletjes:

[ afbeelding ]
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag. :) Dit is het resultaat:

[ afbeelding ]
Hoe maak je dat zo netjes? :D
All she wants and needs is just a little taste..
  † In Memoriam † donderdag 12 december 2013 @ 14:44:53 #192
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134189455
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag. :) Dit is het resultaat:

[ afbeelding ]
weet jij trouwens of je wilton kleurgel kan gebruiken om candymelts te kleuren. dat zeiden ze bij pipoos
  donderdag 12 december 2013 @ 14:59:23 #193
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134189959
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 14:44 schreef Luxuria het volgende:

[..]

[..]

Hoe maak je dat zo netjes? :D
Laatst vroeg iemand anders me dat ook, en toen zei ik 'geduld en handigheid'. Ik decoreer al jaren koekjes en taarten en heb allerlei cursussen gevolgd. Niet zozeer om er beter in te worden, maar omdat ik het ontzettend leuk vind om er mee bezig te zijn. Als je een beetje handig bent, wordt het vanzelf netjes. :)
  donderdag 12 december 2013 @ 15:02:53 #194
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134190081
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 14:44 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

weet jij trouwens of je wilton kleurgel kan gebruiken om candymelts te kleuren. dat zeiden ze bij pipoos
Als het gel op oliebasis is, schijn je er candymelts mee te kunnen kleuren. Ik heb dat kleuren nog nooit gedaan.
  † In Memoriam † donderdag 12 december 2013 @ 15:37:57 #195
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134191176
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 15:02 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Als het gel op oliebasis is, schijn je er candymelts mee te kunnen kleuren. Ik heb dat kleuren nog nooit gedaan.
ik wou zwarte candymelts kopen, maar die hadden ze niet :{
en aangezien ik mezelf ook niet echt een hele zak zwarte weg zie werken, leek het me wel een mooie oplossing al kon ik me niet voorstellen dat het zo simpel zou zijn als ze bij pipoos vertellen. vandaar dat ik jou als kenner vroeg :@
  donderdag 12 december 2013 @ 15:42:25 #196
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134191330
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 15:37 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik wou zwarte candymelts kopen, maar die hadden ze niet :{
en aangezien ik mezelf ook niet echt een hele zak zwarte weg zie werken, leek het me wel een mooie oplossing al kon ik me niet voorstellen dat het zo simpel zou zijn als ze bij pipoos vertellen. vandaar dat ik jou als kenner vroeg :@
:D Nou, ik vrees dat 't nog wel eens heel moeilijk kan worden om het zelf zwart te kleuren. Zwart is de moeilijkste kleur om te maken. En helemaal met Wilton. :X Maar dan heb ik het over fondant of marsepein proberen zwart te kleuren met Wilton kleurstof. Misschien gaat het kleuren van Candymelts wèl heel gemakkelijk. Al denk ik het eerlijk gezegd niet. :o
  † In Memoriam † donderdag 12 december 2013 @ 16:01:21 #197
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134191900
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 15:42 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

:D Nou, ik vrees dat 't nog wel eens heel moeilijk kan worden om het zelf zwart te kleuren. Zwart is de moeilijkste kleur om te maken. En helemaal met Wilton. :X Maar dan heb ik het over fondant of marsepein proberen zwart te kleuren met Wilton kleurstof. Misschien gaat het kleuren van Candymelts wèl heel gemakkelijk. Al denk ik het eerlijk gezegd niet. :o
ik vond al googlend een setje kleurspul op oliebasis dat het schijnt te kunnen. alleen is dat in vier hippe kleuren, maar niet in zwart.
ik zit dus aan een hele zak zwart vast :(
moet ik verdorie weer naar wormerveer. en ik had nog wel besloten om ze te gaan boycotten nu ze sugarflair eruit gegooid hebben. ze hebben nu alleen nog wilton en een of ander vaag merk.
  donderdag 12 december 2013 @ 16:42:01 #198
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134193281
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 16:01 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik vond al googlend een setje kleurspul op oliebasis dat het schijnt te kunnen. alleen is dat in vier hippe kleuren, maar niet in zwart.
ik zit dus aan een hele zak zwart vast :(
moet ik verdorie weer naar wormerveer. en ik had nog wel besloten om ze te gaan boycotten nu ze sugarflair eruit gegooid hebben. ze hebben nu alleen nog wilton en een of ander vaag merk.
Ik kan je de site van Taartoutlet aanbevelen. Daar hebben ze ook zwarte melts. En alles is er lekker goedkoop!
  † In Memoriam † donderdag 12 december 2013 @ 16:50:55 #199
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134193634
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 16:42 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ik kan je de site van Taartoutlet aanbevelen. Daar hebben ze ook zwarte melts. En alles is er lekker goedkoop!
daar heb ik volgens mij wel eens wat besteld.
ik moet daar ook niet kijken :( ik word daar zo hebberig van :@
maar ze hebben zwart idd en ook niet zo'n grote hoeveelheid
ik ga maar weer eens rondsnuffelen, want ik moet ook oranje sugarflair dus
  donderdag 12 december 2013 @ 17:04:56 #200
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_134194111
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 14:59 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Laatst vroeg iemand anders me dat ook, en toen zei ik 'geduld en handigheid'. Ik decoreer al jaren koekjes en taarten en heb allerlei cursussen gevolgd. Niet zozeer om er beter in te worden, maar omdat ik het ontzettend leuk vind om er mee bezig te zijn. Als je een beetje handig bent, wordt het vanzelf netjes. :)
Ik vind het echt knap dat je dat zo kunt, het ziet er gewoon perfect uit :)
Dat zal mij niet lukken, daar heb ik de handigheid en het geduld niet voor ;)
All she wants and needs is just a little taste..
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')