Het lijkt me dat je het opnieuw moet doen. Eerst die boter zo lang mixen, dan pas de andere ingrediënten toevoegen staat in het recept. Ik denk niet dat hetgene wat je al gemaakt hebt nog extra opklopbaar is.quote:Op maandag 2 december 2013 19:43 schreef Tyler-Girl het volgende:
Oke, misschien heb ik idd te kort gemixt. Kan ik dat morgen ook nog doen? nu weinig puf meer voor eerlijk gezegd....
Ik gebruik dit recept:quote:Op vrijdag 29 november 2013 21:04 schreef casper019 het volgende:
Ik moet voor donderdag pepernoten maken, maar ik wil graag de ECHTEouderwedse pepernoten maken, die beetje taaie dingen.
Weet iemand daar een recept voor?
heb al gegoogled maar kan geen goeie vinden, op 24 kitchen stond er 1 maar dat was toch gewoon voor kruidnoten helaas..
Vreemd, ik gebruik dat recept ook en heb er nog nooit problemen mee gehad...quote:Op dinsdag 3 december 2013 11:10 schreef Tyler-Girl het volgende:
Nieuwe poging tot het maken van botercreme.....
Het ging goed totdat ik de lepels water toe moest voegen. Nu is het weer een gladde massa
Olie erin? Brrrr....dat lijkt me eigenlijk best smerig (vooral qua structuur...lijkt me zo'n vettig laagje in je mond geven)quote:Op dinsdag 3 december 2013 11:21 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb nog nooit botercreme met water gemaakt.
Het moet ook niet te koud zijn, de boter moet echt op zomerkamertemperatuur zijn voor het mooiste resultaat. Eerst de boter hélemaal glad roeren, omdat het winter is kun je er 1-2 lepels olie (zonnebloem, arachide of andere neutrale olie) aan toevoegen om het net een tikje 'smeerbaarder' te maken en te houden. Dan suiker en je smaakstoffen toevoegen. Water bij boter zou ik niet doen, als je dan toch water wil gebruiken doe dan eerst het water bij de suiker, maar ik zou het achterwege laten.
Die combinatie is ook heel lekker. Met die roomkaas kan je ook van alles toevoegen (oa ook de vanille). Veel frisser vind ik hem (en de omgeving die niet van botercreme houdt ook)quote:Op dinsdag 3 december 2013 11:26 schreef Dot. het volgende:
Ik weet niet of je perse echte botercreme wilt, maar ik gebruik dit recept altijd en dat is nog nooit mislukt. En ik vind het ook lekkerder, omdat het veel minder boterig en vet is:
* 200 g boter (op kamertemperatuur)
* 200 g poedersuiker
* 200 g roomkaas (op kamer temperatuur)
* 2 el aarbeienjam (zo fijn mogelijk)
Doe de zachte boter met de poedersuiker in de kom van een keukenmachine. Klop de boter met bischophaak of mixer luchtig. Dat duurt minstens 10 minuten.
Roer de roomkaas glad met een spatel en doe dit bij de botercreme.
Voeg als laatste de aardbeienjam toe. Klop deze er kort door, hierdoor krijg je een gemarmerd effect.
Bron
Ik gebruik vaak gezeefde frambozenjam, die geeft ook een mooie zachtroze kleur.
Nee hoor, het maakt alleen de boter zachter, je merkt er verder niks van. Geen hele emmers natuurlijk, 1-2 lepels max.quote:Op dinsdag 3 december 2013 11:36 schreef kvd het volgende:
Olie erin? Brrrr....dat lijkt me eigenlijk best smerig (vooral qua structuur...lijkt me zo'n vettig laagje in je mond geven)
nee hoor, ik snoep zo de bak leeg (of vries het in en breek dan stukjes af en sabbel erop)quote:Op dinsdag 3 december 2013 11:42 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Nee hoor, het maakt alleen de boter zachter, je merkt er verder niks van. Geen hele emmers natuurlijk, 1-2 lepels max.
Maar botercreme is sowieso iets smerigs
Het warme water zorgt er vooral voor dat de boel makkelijk gaat splitsen. Over gezond ga ik het niet hebben, want dat gaat natuurlijk nergens over. Niks mis met de boter en olie, de suiker is hier het 'probleem'.quote:Op dinsdag 3 december 2013 11:45 schreef kvd het volgende:
[..]
nee hoor, ik snoep zo de bak leeg (of vries het in en breek dan stukjes af en sabbel erop)
Maar het warme water zorgt toch ook voor het zachter maken van de substantie? Dan is het gebruik daarvan toch minder vettig en gezonder dan het gebruik van olie? (alhoewel het woordje gezond natuurlijk niet geldt voor botercreme )
Hebben we het nu echt over wat botercreme vettig maakt? Ik denk dat je die eetlepel olie niet merkt tussen de hele klont boter.quote:Op dinsdag 3 december 2013 11:45 schreef kvd het volgende:
[..]
nee hoor, ik snoep zo de bak leeg (of vries het in en breek dan stukjes af en sabbel erop)
Maar het warme water zorgt toch ook voor het zachter maken van de substantie? Dan is het gebruik daarvan toch minder vettig en gezonder dan het gebruik van olie? (alhoewel het woordje gezond natuurlijk niet geldt voor botercreme )
ja, daar heb ik het echt over. Van olie krijg ik een vies laagje vet in mijn mond, van boter niet (en ik heb het net nog uitgeprobeerd )quote:Op dinsdag 3 december 2013 15:10 schreef Myraela het volgende:
[..]
Hebben we het nu echt over wat botercreme vettig maakt? Ik denk dat je die eetlepel olie niet merkt tussen de hele klont boter.
Je moet ook geen hap olie nemenquote:Op dinsdag 3 december 2013 16:10 schreef kvd het volgende:
[..]
ja, daar heb ik het echt over. Van olie krijg ik een vies laagje vet in mijn mond, van boter niet (en ik heb het net nog uitgeprobeerd )
gegelukkig waren het een paar druppels . (en al een half uur last haha)quote:Op dinsdag 3 december 2013 16:16 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je moet ook geen hap olie nemen
We hebben het over 1-2 eetlepels op zo'n beetje een heel pak boter, dus op 1 schepje is dat 1-2 druppels en dan nog goed gemixt en voorzien van poedersuiker.
Je hebt dus een botercreme gemaakt met een paar druppels olie er door en daar heb je last van?quote:Op dinsdag 3 december 2013 16:24 schreef kvd het volgende:
[..]
gegelukkig waren het een paar druppels . (en al een half uur last haha)
En ondanks dat het gemixt is, door het monggevoelidee wat ik nu heb, zal ik het persoonlijk echt niet snel doen
Haha, nee, heb geen botercreme gemaakt, heb geen lekker baksel om het op te doen (en de kilo's mogen eraf en de eetlust is slecht...)quote:Op dinsdag 3 december 2013 16:29 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je hebt dus een botercreme gemaakt met een paar druppels olie er door en daar heb je last van?
Lekkerste botercreme krijg je door 5-10% van de boter te vervangen voor kokosolie, alleen dat moet je dan wel eerst echt rond de 25-26 graden hebben voor je het gaat mengen.
Als je olie op een lepel doet en dat opeet dan snap ik dat je een vettig mondgevoel hebtquote:Op dinsdag 3 december 2013 19:51 schreef kvd het volgende:
[..]
Haha, nee, heb geen botercreme gemaakt, heb geen lekker baksel om het op te doen (en de kilo's mogen eraf en de eetlust is slecht...)
Ik weet hoe alleen boter in de mond voelt (en wat de nasleep in de mond is qua vettig gevoel) en dacht dat olie een vet laagje in de mond zou geven. Dus dat heb ik met een heel klein beetje (druppel of 2, misschien 3) op een lepel even geprobeerd. En nu, bijna 4 uur later, heb ik nog steeds een vies laagje in mijn mond (ga zo eten, hoop dat het dan eindelijk weg is.)
Het weerhoud mij er dus van om de combinatie boter/olie in een botercreme te gaan gebruiken. Maar dat zal vast aan mij liggen, lekker tussen de oren enzovoort. Ik weet dat water bij mij wel lukte, dus hou ik het daar lekker bij
Je zou het beide van een chocolade biscuit kunnen maken. Als je echter recepten gaat opzoeken zal je waarschijnlijk zien dat een sachertorte echt meer een cake is. Het is veel zwaarder en er gaat volgens mij ook veel meer chocolade in. Bij een kirsch torte gaat het toch iets meer om de room en kirsch smaak vind ikquote:Op donderdag 5 december 2013 11:50 schreef madeliefff het volgende:
Wat is eigenlijk het verschil tussen een sachertorte en een schwarzwalder deeg? Beide biscuitdeeg of niet? Is sachertorte qua deeg machtiger?
Sachertorte is met amandelen, eiwit, geen rijsmiddelen, schwarzwalder is volgens mij gewoon een soort slagroomtaart (dus een lichte spongecake) met kirsch.quote:Op donderdag 5 december 2013 11:50 schreef madeliefff het volgende:
Wat is eigenlijk het verschil tussen een sachertorte en een schwarzwalder deeg? Beide biscuitdeeg of niet? Is sachertorte qua deeg machtiger?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |