abonnement Unibet Coolblue
pi_133938933
quote:
14s.gif Op donderdag 5 december 2013 11:56 schreef Myraela het volgende:
Hazelnoot en kaneel biscotti. O+

[ link | afbeelding ]

Ik wilde er eigenlijk nog chocolade overheen doen. Maar eigenlijk zijn ze zo lekkerder.
Lekker! Mooie foto ook :)
  Moderator donderdag 5 december 2013 @ 12:03:26 #152
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_133938938
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2013 12:01 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Je zou het beide van een chocolade biscuit kunnen maken. Als je echter recepten gaat opzoeken zal je waarschijnlijk zien dat een sachertorte echt meer een cake is. Het is veel zwaarder en er gaat volgens mij ook veel meer chocolade in. Bij een kirsch torte gaat het toch iets meer om de room en kirsch smaak vind ik :)

verdorie.. Nu wil ik taart!!!
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/sachertorte_59630

Nog best lastig om goed te krijgen, maar wel erg lekker.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator donderdag 5 december 2013 @ 12:03:46 #153
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_133938944
quote:
14s.gif Op donderdag 5 december 2013 11:56 schreef Myraela het volgende:
Hazelnoot en kaneel biscotti. O+

[ link | afbeelding ]

Ik wilde er eigenlijk nog chocolade overheen doen. Maar eigenlijk zijn ze zo lekkerder.
Ziet er goed uit, ook 2x gebakken? (dat hoort bij biscotti, anders is het geen biscotti)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 5 december 2013 @ 12:07:41 #154
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_133939029
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2013 12:01 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Je zou het beide van een chocolade biscuit kunnen maken. Als je echter recepten gaat opzoeken zal je waarschijnlijk zien dat een sachertorte echt meer een cake is. Het is veel zwaarder en er gaat volgens mij ook veel meer chocolade in. Bij een kirsch torte gaat het toch iets meer om de room en kirsch smaak vind ik :)

verdorie.. Nu wil ik taart!!!
hmm oke, ik wil een schwarzwaldertaart maken ,maar ik vind dat deeg vaak te luchtig , ik hou wel van machtige taart...dus ik denk erover om een sachertortedeeg te maken en daar kersen en slagroom etc aan toe te voegen.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_133939292
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2013 12:03 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ziet er goed uit, ook 2x gebakken? (dat hoort bij biscotti, anders is het geen biscotti)
Ja. O+ En die 2de keer maakt ook een wereld van verschil. Ik kreeg het niet meer allemaal op de bakplaat, probeerde een stukje na de eerste keer. En dan is het gewoon bij lange na niet zo krokant.
  Moderator donderdag 5 december 2013 @ 12:19:34 #156
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_133939352
quote:
14s.gif Op donderdag 5 december 2013 12:17 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ja. O+ En die 2de keer maakt ook een wereld van verschil. Ik kreeg het niet meer allemaal op de bakplaat, probeerde een stukje na de eerste keer. En dan is het gewoon bij lange na niet zo krokant.
Na de eerste keer bakken lijkt het een soort chocolate chip cookie die niet goed is afgebakken qua 'bite'. Deze van jou kunnen zo in een kookboek :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 5 december 2013 @ 20:20:16 #157
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_133956773
Chocolade boltaart gevuld met kersen en kirsch. hij is alleen niet zo netjes afgewerkt lol.. ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat mooi krijg met crème, met fondant vind ik dat makkelijker omdat dat dikker is.



[ Bericht 7% gewijzigd door madeliefff op 05-12-2013 20:49:21 ]
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_133963421
quote:
1s.gif Op donderdag 5 december 2013 20:20 schreef madeliefff het volgende:
Chocolade boltaart gevuld met kersen en kirsch. hij is alleen niet zo netjes afgewerkt lol.. ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat mooi krijg met crème, met fondant vind ik dat makkelijker omdat dat dikker is.

[ afbeelding ]
Zo ziet het er juist heerlijk uit joh. O+
pi_133970875
quote:
1s.gif Op donderdag 5 december 2013 20:20 schreef madeliefff het volgende:
Chocolade boltaart gevuld met kersen en kirsch. hij is alleen niet zo netjes afgewerkt lol.. ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat mooi krijg met crème, met fondant vind ik dat makkelijker omdat dat dikker is.

[ afbeelding ]
Dat ziet er heerlijk uit. Zit er echte Kirsch (alcohol in)?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 6 december 2013 @ 08:36:47 #160
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_133971426
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 december 2013 06:43 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Dat ziet er heerlijk uit. Zit er echte Kirsch (alcohol in)?
ja echte kirsch, het zit in de kersenvulling.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_133975435
Nu was ik net bij de bakker, en heb daar van honing taai taai geproeft..

echt super lekker!
nu wil ik dat ook maken, maar kan nergens een recept vinden, alleen voor taai taai poppetjes

dit is zeg maar taai taai, maar dan in de vorm van ontbijtkoek/cake
en net iets andere structuur

http://www.bakkerij-otten(...)r-taai-stuk-225-gram

zoiets zeg maar, maar dan in ontbijtkoek/cake formaat en zonder de gember

weet iemand miss wat ik bedoel en een recept ervoor?
  Moderator vrijdag 6 december 2013 @ 12:32:06 #162
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_133975770
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 12:16 schreef casper019 het volgende:
Nu was ik net bij de bakker, en heb daar van honing taai taai geproeft..

echt super lekker!
nu wil ik dat ook maken, maar kan nergens een recept vinden, alleen voor taai taai poppetjes

dit is zeg maar taai taai, maar dan in de vorm van ontbijtkoek/cake
en net iets andere structuur

http://www.bakkerij-otten(...)r-taai-stuk-225-gram

zoiets zeg maar, maar dan in ontbijtkoek/cake formaat en zonder de gember

weet iemand miss wat ik bedoel en een recept ervoor?
Begint met Glucose-fructosesiroop, de grootste rotzooi die er bestaat, dat zou ik nooit eten.
Als je het zelf wil maken maak je het natuurlijk wel 100% met honing (is duurder, daarom doen ze het niet). Belangrijkste is dat je het moet maken met roggebloem, niet overal verkrijgbaar.
Vaak worden dit soort dingen gebakken met bakammonium trouwens, net als eierkoeken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_133976354
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 12:32 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Begint met Glucose-fructosesiroop, de grootste rotzooi die er bestaat, dat zou ik nooit eten.
Als je het zelf wil maken maak je het natuurlijk wel 100% met honing (is duurder, daarom doen ze het niet). Belangrijkste is dat je het moet maken met roggebloem, niet overal verkrijgbaar.
Vaak worden dit soort dingen gebakken met bakammonium trouwens, net als eierkoeken.
Wat is er mis met glucose-f siroop dan (ken het niet)
en heb jij dan een recept?
pi_133976474
quote:
14s.gif Op donderdag 5 december 2013 11:56 schreef Myraela het volgende:
Hazelnoot en kaneel biscotti. O+

[ link | afbeelding ]

Ik wilde er eigenlijk nog chocolade overheen doen. Maar eigenlijk zijn ze zo lekkerder.
Ziet er goed uit :Y)
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  Moderator vrijdag 6 december 2013 @ 13:00:46 #165
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_133976484
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 12:55 schreef casper019 het volgende:

[..]

Wat is er mis met glucose-f siroop dan (ken het niet)
en heb jij dan een recept?
Het wordt ook wel vloeibare diabetes genoemd :P
Wordt gewonnen uit suikermais en heeft een hoog gehalte aan fructose. Fructose kunnen wij mensen niet zo goed tegen, zeker niet in grote hoeveelheden. Bovendien kan er door het extractieproces kwik achterblijven in het eindproduct.
Er zit ook fructose in fruit (uiteraard), honing en suiker, maar in veel mindere mate dan in glucose-fructosesiroop. Bovendien bevat fruit nog mineralen die het minder schadelijk voor ons maken. Glucose-fructosesiroop is pure glucose + fructose, meer niet. Mijden dus.

Ik zal eens zoeken naar een recept voor taai, ik heb nog wat oudere kookboeken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 6 december 2013 @ 14:09:00 #166
203250 Diconnected
Zeg maar Dico.
pi_133978249
quote:
14s.gif Op donderdag 5 december 2013 11:56 schreef Myraela het volgende:
Hazelnoot en kaneel biscotti. O+

[ link | afbeelding ]

Ik wilde er eigenlijk nog chocolade overheen doen. Maar eigenlijk zijn ze zo lekkerder.
Ohhh ziet er goed uit :9 ik ben helemaal verzot op biscotti maar ik ben allergisch voor hazelnoten en lichtelijk voor amandelen ;(
it's the map in my mind that sends me on my way.
pi_134003446
Op (verkapt) verzoek van kvd meld ik me bij deze ook maar ;)

pi_134003970
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 23:22 schreef Freddeh het volgende:
Op (verkapt) verzoek van kvd meld ik me bij deze ook maar ;)

[ afbeelding ]
Hahaha, dat was geen verkapt verzoek. Meer om je te laten zien dat je niet de enige man bent die van (appeltaarten) bakken houdt!
pi_134004573
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 23:34 schreef kvd het volgende:

[..]

Hahaha, dat was geen verkapt verzoek. Meer om je te laten zien dat je niet de enige man bent die van (appeltaarten) bakken houdt!
Begrijp ik hoor :) Ben ook wel een broodbakker trouwens.
  zaterdag 7 december 2013 @ 12:56:45 #170
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_134013769
Een vraagje, ik ga bosbessenmuffins maken met bosbessen uit de diepvries.
Moet ik die eerst ontdooien of kunnen die er bevroren in?
Misschien dat ze bevroren teveel sap bevatten?
All she wants and needs is just a little taste..
pi_134014037
Wat is jullie favoriete recept voor een taart? :)
Mn broertje en zusje komen vandaag gezellig bij mij slapen en het leek me wel leuk om een taart te maken.
Nu zijn we allemaal heel makkelijk en vinden we eigenlijk alles wel lekker, wat het dan eigenlijk juist weer moeilijk maakt om een keuze te maken :p
Heb alleen niet heel veel tijd om het te maken, dus binnen 2 uur moet ik wel een lekkere taart af hebben :D
  Moderator zaterdag 7 december 2013 @ 13:12:27 #172
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_134014111
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2013 12:56 schreef Luxuria het volgende:
Een vraagje, ik ga bosbessenmuffins maken met bosbessen uit de diepvries.
Moet ik die eerst ontdooien of kunnen die er bevroren in?
Misschien dat ze bevroren teveel sap bevatten?
Ik zou ze bevroren doen, misschien een paar minuten langer in de oven en 10 graden lager dan normaal om het te veel aan vocht te compenseren.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_134014406
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2013 13:09 schreef xuryah het volgende:
Wat is jullie favoriete recept voor een taart? :)
Mn broertje en zusje komen vandaag gezellig bij mij slapen en het leek me wel leuk om een taart te maken.
Nu zijn we allemaal heel makkelijk en vinden we eigenlijk alles wel lekker, wat het dan eigenlijk juist weer moeilijk maakt om een keuze te maken :p
Heb alleen niet heel veel tijd om het te maken, dus binnen 2 uur moet ik wel een lekkere taart af hebben :D
Appeltaart?
  zaterdag 7 december 2013 @ 13:29:04 #174
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_134014603
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2013 13:22 schreef Bleie het volgende:

[..]

Appeltaart?
Ja, die is heerlijk als hij vers uit de oven komt!
The love you take is equal to the love you make.
pi_134014868
quote:
14s.gif Op zaterdag 7 december 2013 13:29 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ja, die is heerlijk als hij vers uit de oven komt!
Ik zat ook aan appeltaart te denken, maar dat vind ik wel een beetje "standaard".
Iemand idee om een appeltaart spannender te maken? :p
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')