Lekker! Mooie foto ookquote:Op donderdag 5 december 2013 11:56 schreef Myraela het volgende:
Hazelnoot en kaneel biscotti.
[ link | afbeelding ]
Ik wilde er eigenlijk nog chocolade overheen doen. Maar eigenlijk zijn ze zo lekkerder.
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/sachertorte_59630quote:Op donderdag 5 december 2013 12:01 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Je zou het beide van een chocolade biscuit kunnen maken. Als je echter recepten gaat opzoeken zal je waarschijnlijk zien dat een sachertorte echt meer een cake is. Het is veel zwaarder en er gaat volgens mij ook veel meer chocolade in. Bij een kirsch torte gaat het toch iets meer om de room en kirsch smaak vind ik
verdorie.. Nu wil ik taart!!!
Ziet er goed uit, ook 2x gebakken? (dat hoort bij biscotti, anders is het geen biscotti)quote:Op donderdag 5 december 2013 11:56 schreef Myraela het volgende:
Hazelnoot en kaneel biscotti.
[ link | afbeelding ]
Ik wilde er eigenlijk nog chocolade overheen doen. Maar eigenlijk zijn ze zo lekkerder.
hmm oke, ik wil een schwarzwaldertaart maken ,maar ik vind dat deeg vaak te luchtig , ik hou wel van machtige taart...dus ik denk erover om een sachertortedeeg te maken en daar kersen en slagroom etc aan toe te voegen.quote:Op donderdag 5 december 2013 12:01 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Je zou het beide van een chocolade biscuit kunnen maken. Als je echter recepten gaat opzoeken zal je waarschijnlijk zien dat een sachertorte echt meer een cake is. Het is veel zwaarder en er gaat volgens mij ook veel meer chocolade in. Bij een kirsch torte gaat het toch iets meer om de room en kirsch smaak vind ik
verdorie.. Nu wil ik taart!!!
Ja. En die 2de keer maakt ook een wereld van verschil. Ik kreeg het niet meer allemaal op de bakplaat, probeerde een stukje na de eerste keer. En dan is het gewoon bij lange na niet zo krokant.quote:Op donderdag 5 december 2013 12:03 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ziet er goed uit, ook 2x gebakken? (dat hoort bij biscotti, anders is het geen biscotti)
Na de eerste keer bakken lijkt het een soort chocolate chip cookie die niet goed is afgebakken qua 'bite'. Deze van jou kunnen zo in een kookboekquote:Op donderdag 5 december 2013 12:17 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ja. En die 2de keer maakt ook een wereld van verschil. Ik kreeg het niet meer allemaal op de bakplaat, probeerde een stukje na de eerste keer. En dan is het gewoon bij lange na niet zo krokant.
Zo ziet het er juist heerlijk uit joh.quote:Op donderdag 5 december 2013 20:20 schreef madeliefff het volgende:
Chocolade boltaart gevuld met kersen en kirsch. hij is alleen niet zo netjes afgewerkt lol.. ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat mooi krijg met crème, met fondant vind ik dat makkelijker omdat dat dikker is.
[ afbeelding ]
Dat ziet er heerlijk uit. Zit er echte Kirsch (alcohol in)?quote:Op donderdag 5 december 2013 20:20 schreef madeliefff het volgende:
Chocolade boltaart gevuld met kersen en kirsch. hij is alleen niet zo netjes afgewerkt lol.. ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat mooi krijg met crème, met fondant vind ik dat makkelijker omdat dat dikker is.
[ afbeelding ]
ja echte kirsch, het zit in de kersenvulling.quote:Op vrijdag 6 december 2013 06:43 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Dat ziet er heerlijk uit. Zit er echte Kirsch (alcohol in)?
Begint met Glucose-fructosesiroop, de grootste rotzooi die er bestaat, dat zou ik nooit eten.quote:Op vrijdag 6 december 2013 12:16 schreef casper019 het volgende:
Nu was ik net bij de bakker, en heb daar van honing taai taai geproeft..
echt super lekker!
nu wil ik dat ook maken, maar kan nergens een recept vinden, alleen voor taai taai poppetjes
dit is zeg maar taai taai, maar dan in de vorm van ontbijtkoek/cake
en net iets andere structuur
http://www.bakkerij-otten(...)r-taai-stuk-225-gram
zoiets zeg maar, maar dan in ontbijtkoek/cake formaat en zonder de gember
weet iemand miss wat ik bedoel en een recept ervoor?
Wat is er mis met glucose-f siroop dan (ken het niet)quote:Op vrijdag 6 december 2013 12:32 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Begint met Glucose-fructosesiroop, de grootste rotzooi die er bestaat, dat zou ik nooit eten.
Als je het zelf wil maken maak je het natuurlijk wel 100% met honing (is duurder, daarom doen ze het niet). Belangrijkste is dat je het moet maken met roggebloem, niet overal verkrijgbaar.
Vaak worden dit soort dingen gebakken met bakammonium trouwens, net als eierkoeken.
Ziet er goed uitquote:Op donderdag 5 december 2013 11:56 schreef Myraela het volgende:
Hazelnoot en kaneel biscotti.
[ link | afbeelding ]
Ik wilde er eigenlijk nog chocolade overheen doen. Maar eigenlijk zijn ze zo lekkerder.
Het wordt ook wel vloeibare diabetes genoemdquote:Op vrijdag 6 december 2013 12:55 schreef casper019 het volgende:
[..]
Wat is er mis met glucose-f siroop dan (ken het niet)
en heb jij dan een recept?
Ohhh ziet er goed uit ik ben helemaal verzot op biscotti maar ik ben allergisch voor hazelnoten en lichtelijk voor amandelenquote:Op donderdag 5 december 2013 11:56 schreef Myraela het volgende:
Hazelnoot en kaneel biscotti.
[ link | afbeelding ]
Ik wilde er eigenlijk nog chocolade overheen doen. Maar eigenlijk zijn ze zo lekkerder.
Hahaha, dat was geen verkapt verzoek. Meer om je te laten zien dat je niet de enige man bent die van (appeltaarten) bakken houdt!quote:Op vrijdag 6 december 2013 23:22 schreef Freddeh het volgende:
Op (verkapt) verzoek van kvd meld ik me bij deze ook maar
[ afbeelding ]
Begrijp ik hoor Ben ook wel een broodbakker trouwens.quote:Op vrijdag 6 december 2013 23:34 schreef kvd het volgende:
[..]
Hahaha, dat was geen verkapt verzoek. Meer om je te laten zien dat je niet de enige man bent die van (appeltaarten) bakken houdt!
Ik zou ze bevroren doen, misschien een paar minuten langer in de oven en 10 graden lager dan normaal om het te veel aan vocht te compenseren.quote:Op zaterdag 7 december 2013 12:56 schreef Luxuria het volgende:
Een vraagje, ik ga bosbessenmuffins maken met bosbessen uit de diepvries.
Moet ik die eerst ontdooien of kunnen die er bevroren in?
Misschien dat ze bevroren teveel sap bevatten?
Appeltaart?quote:Op zaterdag 7 december 2013 13:09 schreef xuryah het volgende:
Wat is jullie favoriete recept voor een taart?
Mn broertje en zusje komen vandaag gezellig bij mij slapen en het leek me wel leuk om een taart te maken.
Nu zijn we allemaal heel makkelijk en vinden we eigenlijk alles wel lekker, wat het dan eigenlijk juist weer moeilijk maakt om een keuze te maken :p
Heb alleen niet heel veel tijd om het te maken, dus binnen 2 uur moet ik wel een lekkere taart af hebben
Ja, die is heerlijk als hij vers uit de oven komt!quote:
Ik zat ook aan appeltaart te denken, maar dat vind ik wel een beetje "standaard".quote:Op zaterdag 7 december 2013 13:29 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja, die is heerlijk als hij vers uit de oven komt!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |