Jeetje, is het alweer een jaar geleden dat ik (en met mij, meerdere mensen hier) die stekers wilden hebben? Misschien dit jaar toch maar 'ns aanschaffen dan, echt amper ervaring met zulke koekjes maar ze zijn zo mooiquote:Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag. Dit is het resultaat:
[ afbeelding ]
cookie cutter & texture set oidquote:Op donderdag 12 december 2013 18:27 schreef Holyme het volgende:
En nu kan ik die set uitstekers niet meer vinden, heeft iemand de naam voor me?
Dankjewel!quote:Op donderdag 12 december 2013 18:32 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
cookie cutter & texture set oid
http://www.karenscookies.net/Cookie-Cutter-Texture-Sets_c_86.html
hier zijn nog andere sets in de aanbieding (alleen niet die ene die jij zoekt natuurlijkquote:
Een woord, WOW! Vanmiddag ook sneeuwvlok koekjes gemaakt en dit is mijn doel! Zo mooi geglazuurd... ik krijg die icing echt nooit de perfecte consistentie en dan word ik boos en pak ik er een mes bij en smeer het gewoon op de koekjes Morgen een nieuwe oefenpoging...quote:Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag. Dit is het resultaat:
[ afbeelding ]
dat is fondant ja.quote:Op donderdag 12 december 2013 19:57 schreef loecje het volgende:
volgens mij is dat geen glazuur maar fondant
Maar toch bedankt! En een tip voor icing (zoals op mijn kerstboomkoekjes): zorg dat het een beetje als vla voelt. Als je een straal icing van de lepel in je bakje laat lopen, moet het ongeveer 20 seconden duren voor de icing aan het oppervlak weer 'glad' is. Dan heb je de perfecte dikte.quote:Op donderdag 12 december 2013 20:16 schreef Kinga het volgende:
Verdomd, nou jullie het zeggen Wat een blunder, zag er ook zó mooi uit...
Ja, ik stop de icing in een spuitzak met spuitmondje 3 (of 2). Lijntje zetten en dan invullen. De koekjes leg ik in een voorverwarmde oven van 50 graden, zodat de icing mooi opdroogt zonder dat er eventueel gaten in vallen door kleine luchtbelletjes die nog verstopt kunnen zitten in de icing.quote:Op donderdag 12 december 2013 21:11 schreef Kinga het volgende:
Maak jij eerst zo'n lijntje ook? Aan alle randen bedoel ik...?
Zit daar chocolade en pindakaas in?quote:Op zondag 15 december 2013 17:31 schreef Etcetera het volgende:
Snickerdoodles gemaakt
http://i.imgur.com/bo7FEj0.jpg (linkje, grote foto)
nee ik dacht ook altijd dat zoiets erin zou moeten, maar is bloem, boter,suiker, nootmuskaat, zout, ei, suiker, bakmeel en kaneelsuiker. Oh en een beetje vanille essence (wat ik niet had en niet kon vinden, heb aroma gebruikt )quote:Op zondag 15 december 2013 19:43 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Zit daar chocolade en pindakaas in?
Leuk! Het boek Rudolphs Bakery is ook een echte aanraderquote:Op zondag 15 december 2013 17:05 schreef Tinuviel het volgende:
Mooie koekjes en kerstcakejes!
Ik heb vandaag deze gekregen, gauw weer bakken:
[ afbeelding ]
Ja, die heb ik voor Kerst gevraagd. En als ik hem niet krijg, koop ik 'm daarna zelf!quote:Op zondag 15 december 2013 20:21 schreef Grutsk het volgende:
[..]
Leuk! Het boek Rudolphs Bakery is ook een echte aanrader
Bakpoeder hoef je inderdaad niet te activeren. Verder is creme fraiche beter geschikt voor warme bereidingen, omdat het in tegenstelling tot zure room niet schift.quote:Op maandag 16 december 2013 16:13 schreef bloempje-moi het volgende:
Vraagje: ik heb een recept voor een cake waarin zure room moet, waarschijnlijk om de bakpoeder te actieveren. Kan ik dit vervangen door creme fraiche?
edit: bakpoeder hoeft helemaal niet geactiveerd te worden, dat is baksoda toch?
Zit daar een kwak kwark in (zichtbaar, net zoals bv spijs in een kerststol) of is het bereid met kwark?quote:Op woensdag 18 december 2013 20:58 schreef casper019 het volgende:
nou zag ik gister bij de lidl een kersttulband
maar dan met kwark (heet ''tulband met kwark'')
nou koop ik dus echt noooooit meer iets van gebak of zo in de winkel, had die kwark tulband vorig jaar wel gekocht en viel toen in de smaak.
Maar zou hem dit jaar zelf maken, alleen weet ik niet het recept ervoor.
Is er iemand die er een recept voor heeft?
Pond bloemquote:Op woensdag 18 december 2013 20:58 schreef casper019 het volgende:
nou zag ik gister bij de lidl een kersttulband
maar dan met kwark (heet ''tulband met kwark'')
nou koop ik dus echt noooooit meer iets van gebak of zo in de winkel, had die kwark tulband vorig jaar wel gekocht en viel toen in de smaak.
Maar zou hem dit jaar zelf maken, alleen weet ik niet het recept ervoor.
Is er iemand die er een recept voor heeft?
bereid met kwark, maar tis wel een iets smeuerige cake/tulband dan andere, merkt wel dat er kwark doorheen zitquote:Op woensdag 18 december 2013 21:14 schreef kvd het volgende:
[..]
Zit daar een kwak kwark in (zichtbaar, net zoals bv spijs in een kerststol) of is het bereid met kwark?
Ik kom dan hetzelfde als die van mootie tegen, alleen wat andere verhoudingen (maar heb zo.n idee dat mootie het misschien al eens gemaakt heeft)quote:Op woensdag 18 december 2013 21:43 schreef casper019 het volgende:
[..]
bereid met kwark, maar tis wel een iets smeuerige cake/tulband dan andere, merkt wel dat er kwark doorheen zit
Een stol zonder rozijnen? Daar zou ik niet aan beginnen. Dan is het ook geen stol meer, bak dan gewoon een brood.quote:Op woensdag 18 december 2013 21:45 schreef casper019 het volgende:
thx, alleen die van de lidl was ''naturel'' Alleen de kwark, is het dan hetzelfde recept maar zonder de toevoegingen? (ja wil het voor mezelf en een vriendin maken en haar familie, maar zei walgt van dingetjes (rozijnen etc erin)
Er staat er nu 1 af te koelen. Heb alle buren een stuk beloofd nadat ze de eerste geproefd hadden.quote:Op woensdag 18 december 2013 21:46 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik kom dan hetzelfde als die van mootie tegen, alleen wat andere verhoudingen (maar heb zo.n idee dat mootie het misschien al eens gemaakt heeft)
en zonder rum
De druppels rumaroma maken hem voor mij juist zo lekker.quote:Op woensdag 18 december 2013 21:46 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik kom dan hetzelfde als die van mootie tegen, alleen wat andere verhoudingen (maar heb zo.n idee dat mootie het misschien al eens gemaakt heeft)
en zonder rum
het is geen stol maar een tulbandquote:Op woensdag 18 december 2013 21:47 schreef mootie het volgende:
[..]
Een stol zonder rozijnen? Daar zou ik niet aan beginnen. Dan is het ook geen stol meer, bak dan gewoon een brood.
Een Duitse, harstikke gistloos.quote:Op woensdag 18 december 2013 21:55 schreef MaximusTG het volgende:
Nee man, das geen kerststol. Zit toch geen gist in..
ik zit nu mobiel, kan niet linken. maar toets op google gewoon tulband met kwark in. Dan zie je wel recepten staan...quote:Op woensdag 18 december 2013 21:52 schreef casper019 het volgende:
[..]
het is geen stol maar een tulband
[ afbeelding ]
zoiets maar dan op basis/met kwark van lidl
daar zoek ik een recept voor!
Maar dat is ddus een recept voor kersstol? - dat zocht ik ook nog, moet ik ook maken!
kijk...dat dacht ik alquote:Op woensdag 18 december 2013 21:48 schreef mootie het volgende:
[..]
Er staat er nu 1 af te koelen. Heb alle buren een stuk beloofd nadat ze de eerste geproefd hadden.
Hij ziet er klein uit.quote:Op donderdag 19 december 2013 22:35 schreef RobinOok het volgende:
Nou, reken maar dat het een lomp ding is. Dat zijn al die keukenmachines.
Als er "professioneel" bij staat weet je dat het rotzooi is.quote:Op donderdag 19 december 2013 22:18 schreef RobinOok het volgende:
Ik ga 'm halen, overmorgen, zaterdagochtend. (omdat ik een kitchenaid toch iets te duur vind voor iemand die maar sporadisch bakt) En ik hoor over deze goede berichten.
Misschien ook iets voor de bakkers hier?
[ afbeelding ]
70 euro
Professionele keukenmachine
Krachtige multifunctionele machine met 6 snelheden en pulsefunctie. De moderne RVS mengkom is afneembaar en makkelijk schoon te maken. 3 opzetstukken: kneedhaak, klopper en garde.
- lift- en veiligheidsmechanisme
- vaatwasmachinebestendige onderdelen
http://www.aldi.nl/aldi_p(...)e_48_5_699_7237.html
Ik ben benieuwd!quote:Op donderdag 19 december 2013 22:54 schreef RobinOok het volgende:
Iemand die zo'n zelfde machine al 3 jaar heeft en er minstens 3 keer in de week mee werkt. Ook (brood)deeg. Dat Aldi/Lidl merk is volgens mij heel degelijk. Ik geloof in ieder geval niet dat het rotzooi is, dus ik ga 'm zeker halen. (als ik me niet verslaap ;-)
Volgens mij zijn dit de specificaties:quote:Op donderdag 19 december 2013 22:23 schreef Lienekien het volgende:
Ik ben benieuwd hoe groot hij is. Staat niks bij over de kominhoud.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |