Maakt niet uitquote:Op vrijdag 20 december 2013 11:22 schreef Tinuviel het volgende:
Even een vraagje ik wil cupcakes uit het boek van Rudolf maken. In het recept staat dat er frambozen in gaan, is dat dan vers of diepgevroren of maakt het niet uit?
Dank Kvd. Eigenlijk moeten er rode bieten als puree & frambozen in, maar ik vervang de bieten met frambozen. Dus ik twijfel nog of ik een deel door het beslag moet doen gepureerd en een deel heel.quote:Op vrijdag 20 december 2013 11:25 schreef kvd het volgende:
[..]
Maakt niet uit
Bij bevroren blijven ze wel wat meer heel als je ze door het beslag roert, staat leuk in de cupcakes.
Wordt dat niet zuur?quote:Op vrijdag 20 december 2013 12:31 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Dank Kvd. Eigenlijk moeten er rode bieten als puree & frambozen in, maar ik vervang de bieten met frambozen. Dus ik twijfel nog of ik een deel door het beslag moet doen gepureerd en een deel heel.
Genoeg waarvoor?quote:Op vrijdag 20 december 2013 20:05 schreef Geennaam25 het volgende:
Ik hoop dat iemand me kan helpen!
Ik heb een bakblik gekocht waar 1 liter beslag in kan, of 2/3 van een mix voor een 25cm loaf pan?
Hoeveel kant en klare-cakemix heb ik nodig? Als ik bijvoorbeeld zo'n pak neem (http://www.koopmans.com/p(...)ten/cake/boerencake/). Heb ik dan aan 1 pakje genoeg?
Sorry voor dit warrige verhaal.. Ik heb werkelijk geen cake gegeten van cake bakken :'-)..
Was dat lady?quote:Op vrijdag 20 december 2013 18:15 schreef het-is-mij het volgende:
Wie had er een goed en makkelijk recept voor bananenbrood?
Genoeg voor in de cakevorm van 1 literquote:Op vrijdag 20 december 2013 20:18 schreef kvd het volgende:
[..]
Genoeg waarvoor?
Er past iig wel 1 pak in.
1 past er zeker wel in, 2 vraag ik me af, je moet de mix namelijk niet tot aan de rand doen, tenzij je wilt dat je je oven daarna kan gaan schoonmakenquote:Op vrijdag 20 december 2013 20:22 schreef Geennaam25 het volgende:
[..]
Genoeg voor in de cakevorm van 1 liter.
Ik weet niet hoeveel liter uit zo'n pakje kan komen..
Het gaat om: http://www.bol.com/nl/p/b(...)ay/9200000005029901/quote:Op vrijdag 20 december 2013 20:28 schreef kvd het volgende:
[..]
1 past er zeker wel in, 2 vraag ik me af, je moet de mix namelijk niet tot aan de rand doen, tenzij je wilt dat je je oven daarna kan gaan schoonmakenMix komt meestal wel wat omhoog.
Met 1 pak heb je gewoon een normale cake om het zo te zeggen. Het hangt een beetje van het aantal cm dat de vorm lang en breed is af hoe hoog hij wordt. Hoe langer en breder, des te minder hoog. En daaraan pas je de dikte van de plakjes aan.
Oh, daar kan het wel eens anders voor gaan...dat is geen 'normaal' bakblik/cakevorm. Ik dacht dat je een rechthoekig ding bedoeldequote:Op vrijdag 20 december 2013 20:35 schreef Geennaam25 het volgende:
[..]
Het gaat om: http://www.bol.com/nl/p/b(...)ay/9200000005029901/
Lekker makkelijk om mee te beginnen :'-)
Maar bedank voor je advies! Ik hou het bij 1 pak en 2/3 van het bakblik!
Sorry ik had al in het begin duidelijker moeten zijn. Maar inderdaad ik twijfel ook heel erg of 2/3 voldoet of helemaal. Ik heb ook geen idee of die kant en klare mixen veel rijzen? Bijvoorbeeld http://beeldbank.ahold.co(...)Rendition=LowRes_JPGquote:Op vrijdag 20 december 2013 20:48 schreef kvd het volgende:
[..]
Oh, daar kan het wel eens anders voor gaan...dat is geen 'normaal' bakblik/cakevorm. Ik dacht dat je een rechthoekig ding bedoeldeBij zo'n rechthoekig ding maakt dan de inhoud minder uit zeg maar...
Ik kan me voorstellen dat je deze misschien wel helemaal moet vullen aangezien je ook een 'werkje' in de cake krijgt.
Alhoewel ik hier zie dat ze het ook over 2/3 vullen hebben....maar ik weet niet of je dan 1 of meer pakken nodig hebt
Het rijst altijd wel. Ik zie net op de site van Birkmann dat er recepten in de doos zitten, dan zal je ook wel een bakinstructie van hen krijgen daarin.quote:Op vrijdag 20 december 2013 21:02 schreef Geennaam25 het volgende:
[..]
Sorry ik had al in het begin duidelijker moeten zijn. Maar inderdaad ik twijfel ook heel erg of 2/3 voldoet of helemaal. Ik heb ook geen idee of die kant en klare mixen veel rijzen? Bijvoorbeeld http://beeldbank.ahold.co(...)Rendition=LowRes_JPG
Nee niet meer dan wat ik hierboven heb verteld. :/ Er zijn wel recepten bij maar ik m'n voorkeur gaat nu even uit naar een kant-en-klaar pakjequote:Op vrijdag 20 december 2013 21:10 schreef kvd het volgende:
[..]
Het rijst altijd wel. Ik zie net op de site van Birkmann dat er recepten in de doos zitten, dan zal je ook wel een bakinstructie van hen krijgen daarin.
Dan zou ik voor 2/3 vullen gaan. En 2 pakjes meenemen. Als je dan tekort komt, kan je altijd wat bijmaken.quote:Op vrijdag 20 december 2013 21:11 schreef Geennaam25 het volgende:
[..]
Nee niet meer dan wat ik hierboven heb verteld. :/ Er zijn wel recepten bij maar ik m'n voorkeur gaat nu even uit naar een kant-en-klaar pakje
Dat kan kloppen.quote:
Ohh die zien er gruwelijk lekker uit.quote:Op maandag 23 december 2013 13:10 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Chocolate Crinkle cookies
Die zien er lekker uit.quote:Op maandag 23 december 2013 13:10 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Chocolate Crinkle cookies
Kan best, maar je kan er niet zomaar vanuit gaan dat de baktijd hetzelfde zal zijnquote:Op dinsdag 24 december 2013 17:49 schreef casper019 het volgende:
weet iemand of je een ''normale'' cake ook in een tulband vorm kan bakken?
dan ziet er net wat mooier uit...
quote:Op dinsdag 24 december 2013 19:01 schreef Geennaam25 het volgende:
Nog bedankt voor de hulp voor het 3D bakblik (zie post hierboven).
Het was erg goed gelukt, morgen ga ik er weer 1tje maken.
Als het echt te hard is zou ik het eraf halen. Of word het dan moeilijk om de taart mooi af te maken?quote:Op dinsdag 24 december 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
Ik heb net een kapsel gebakken. Heel mooi gerezen deze keer, niet ingestort ofzo, dus mooi om morgen mee aan de slag te gaan.
Vind alleen de onderkant (de kant die onderin de worm zat) wat te donker en misschien ook wat te hard. Dat donkere/hardere gaat ook een stukje aan de zijkant door.
Wat zouden jullie doen, gewoon zo laten of er een stukje afsnijden?
Nee, het zou op zich wel kunnen....net even gevoeld, het wordt wat zachter geloof ik. Morgen maar gewoon afsmeren met een mokkacreme, lijkt me dat dat alles ook wel een beetje zachter maakt. En dat het dan wat donkerder is zal niemand dan meer zienquote:Op dinsdag 24 december 2013 21:14 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Als het echt te hard is zou ik het eraf halen. Of word het dan moeilijk om de taart mooi af te maken?
Ik wilde die ook maken (in het klein) als toetje, aangezien iedereen daar morgen van de tiramisu is (behalve ik). Maar het toetje was al in huis (zal vast een voorverpakt tiramisu-ding zijn...bhegggquote:Op dinsdag 24 december 2013 21:21 schreef Dragonberry het volgende:
Haha niemand die het ziet
Ik heb van mijn moeder de opdracht gekregen om de tiramisu taart uit de allerhande te maken. Mijn enigste 'probleem' is dat er geen ei wordt gebruikt in het recept. Ik ben heel benieuwd of het dan wel lekker is en of het niet te stevig wordt door de gelatine..
sorry, ik zie het nu pasquote:Op zaterdag 21 december 2013 06:51 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Dat kan kloppen.
Heb al ff terug gezocht maar kon t niet zo snel vinden.
Zie nl via google een recept met en een recept zonder creme fraiche
Grandma's Gingerbread Recipe (van Wilton):quote:Op maandag 23 december 2013 13:27 schreef Nyota het volgende:
Ik lig ziek en bed en het enige waar ik aan kan denken is dat ik een gingerbreadhuisje wil maken![]()
Ik heb al meerdere recepten gezien, maar misschien heeft hier iemand ervaring met een goede?
he die koekjes heb ik ook gemaakt. ik had zo'n pak gekocht bij lidl (voor de kersboomvorm, want zo een had ik er nog nietquote:Op vrijdag 27 december 2013 09:19 schreef Bleie het volgende:
Mooi die tulband! Moet ik toch ook maar eens een vorm voor kopen...
Ik heb ook wat gebakken met Kerst:
[ afbeelding ]
Koekjes gemaakt met dochter.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Citroen-meringuetaart
Ik had een keer een pak gehaald bij de AH voor de vormpjes. (en die koekjes heb ik vervolgens laten aanbrandenquote:Op vrijdag 27 december 2013 10:24 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
he die koekjes heb ik ook gemaakt. ik had zo'n pak gekocht bij lidl (voor de kersboomvorm, want zo een had ik er nog niet
zo eens kijken of er nog een paar over zijn voor een foto
was goed spul want het deeg bleef na het bakken goed in vorm
ik heb geen idee, maar weet wel dat AH kleine cakeblikken verkoopt, 15 cm ipv 30 voor nog geen 3 euroquote:Op zondag 5 januari 2014 01:20 schreef Sandous het volgende:
Waar kan ik papieren cakevormen halen?
Ik heb zo een standaard langwerpige vorm thuis.. en wil zo nu een dan gewoon een kleine cakeje bakken.. of twee (waarvan een dan de vriezer ingaat). Ik weet dat er papieren bestaan.. maar kopen jullie die online, of heeft een blokker/xenos etc ze ook
Met zn 2tjes blijft er altijd wel cake liggen, zonde
Geen sukade, wel rozijnen. Mijn moeder gruwelt van sukade.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 08:49 schreef _Liek het volgende:
@Xaryna Een traditionele met rozijnen en sukade? Ik heb er zelf ook twee gemaaktEentje met cranberry's, kaneel en sinaasappel en de andere was een chocolade candy cane cake
Rond Kerst hadden ze ze bij de Hema, geen idee of ze er nu nog zijn.quote:Op zondag 5 januari 2014 01:20 schreef Sandous het volgende:
Waar kan ik papieren cakevormen halen?
Ik heb zo een standaard langwerpige vorm thuis.. en wil zo nu een dan gewoon een kleine cakeje bakken.. of twee (waarvan een dan de vriezer ingaat). Ik weet dat er papieren bestaan.. maar kopen jullie die online, of heeft een blokker/xenos etc ze ook
Met zn 2tjes blijft er altijd wel cake liggen, zonde
De AHXL hier verkoopt kartonnen cakevormen.quote:Op zondag 5 januari 2014 01:20 schreef Sandous het volgende:
Waar kan ik papieren cakevormen halen?
Ik heb zo een standaard langwerpige vorm thuis.. en wil zo nu een dan gewoon een kleine cakeje bakken.. of twee (waarvan een dan de vriezer ingaat). Ik weet dat er papieren bestaan.. maar kopen jullie die online, of heeft een blokker/xenos etc ze ook
Met zn 2tjes blijft er altijd wel cake liggen, zonde
Haha hier wilden ze ook geen sukade, dus toen maar voor de cranberry's gegaanquote:Op zondag 5 januari 2014 07:50 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Geen sukade, wel rozijnen. Mijn moeder gruwelt van sukade.
Ik wil nog een keer een appel/kaneel proberen te maken. Maar cranberry klinkt ook goed!
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |