abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 17 november 2013 @ 17:28:29 #1
130755 Kinga
versier hier
pi_133347306
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen.

Met:





En nog veel meer.
  zondag 17 november 2013 @ 17:29:26 #2
130755 Kinga
versier hier
pi_133347330
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 17:28 schreef Kinga het volgende:
Heeft iemand nog een goed recept voor roomkaas frosting? Ene waarvan je weet dat de verhoudingen van de ingredienten goed zijn... :)
Even gequote uit laatste topic...
pi_133348032
Brownies met walnoten en een bananenbrood zijn klaar! En allebei best goed gelukt :) Bananenbrood is alleen niet echt gerezen al had ik daar wel op gehoopt, maar het is ook niet zwaar. Brownies braken meteen in stukken toen ik 'm uit de vorm haalde. _O- Lekker vochtig van binnen, maar niet te.




Edit: bij het in stukjes hakken van de brownie kom ik er achter dat het echt uit elkaar valt waar je bij staat. Met name de onderkant. Wat heb ik verkeerd gedaan? :@

[ Bericht 16% gewijzigd door Xaryna op 17-11-2013 20:16:30 ]
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_133362185
brownie ziet er erg nat uit nog, miss te kort er in, of teveel vocht in je beslag?
wat voor recept had je gebruikt
pi_133363945
Brownies vallen bij mij ook uit elkaar net na het bakken. Langer laten afkoelen. Mijn ervaring is sowieso dat brownies lekkerder zijn als je ze 1/2 dagen laat staan.
Eerst denken, dan typen
pi_133368459
quote:
7s.gif Op zondag 17 november 2013 23:50 schreef Piger het volgende:
Brownies vallen bij mij ook uit elkaar net na het bakken. Langer laten afkoelen. Mijn ervaring is sowieso dat brownies lekkerder zijn als je ze 1/2 dagen laat staan.
Ik heb 'm iets van 4 uur laten staan op het bord voordat ik hem ging aansnijden, ik dacht dat dat lang genoeg zou zijn. :@
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 23:07 schreef casper019 het volgende:
brownie ziet er erg nat uit nog, miss te kort er in, of teveel vocht in je beslag?
wat voor recept had je gebruikt
http://www.nadelunch.com/binnen/echte-brownies/
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_133368755
Dat lijkt me een vrij vochtig beslag ja. Ik maak ze altijd volgens recept van Nigella Lawson (http://www.ah.nl/kookschr(...)235945&userid=287848), maar dan zonder noten, want dat vind ik niet lekker. Volgens mij gaan daar naar verhouding veel meer droge ingrediënten in. Ze zijn in elk geval heerlijk!
  † In Memoriam † maandag 18 november 2013 @ 09:27:17 #8
37843 lady-wrb
kortaf
pi_133368776
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 17:53 schreef Xaryna het volgende:
Brownies met walnoten en een bananenbrood zijn klaar! En allebei best goed gelukt :) Bananenbrood is alleen niet echt gerezen al had ik daar wel op gehoopt, maar het is ook niet zwaar. Brownies braken meteen in stukken toen ik 'm uit de vorm haalde. _O- Lekker vochtig van binnen, maar niet te.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Edit: bij het in stukjes hakken van de brownie kom ik er achter dat het echt uit elkaar valt waar je bij staat. Met name de onderkant. Wat heb ik verkeerd gedaan? :@
mijn bananenbrood is wel goed gerezen. ondanks de hoeveelheid chocola die ik er van mijn zoon altijd in moet kieperen.
  maandag 18 november 2013 @ 11:08:20 #9
407262 Lonely-girl
graag verwijderen
pi_133370391
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 17:53 schreef Xaryna het volgende:
Brownies met walnoten en een bananenbrood zijn klaar! En allebei best goed gelukt :) Bananenbrood is alleen niet echt gerezen al had ik daar wel op gehoopt, maar het is ook niet zwaar. Brownies braken meteen in stukken toen ik 'm uit de vorm haalde. _O- Lekker vochtig van binnen, maar niet te.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Edit: bij het in stukjes hakken van de brownie kom ik er achter dat het echt uit elkaar valt waar je bij staat. Met name de onderkant. Wat heb ik verkeerd gedaan? :@
:9~
pi_133370947
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 17:53 schreef Xaryna het volgende:
Brownies met walnoten en een bananenbrood zijn klaar! En allebei best goed gelukt :) Bananenbrood is alleen niet echt gerezen al had ik daar wel op gehoopt, maar het is ook niet zwaar. Brownies braken meteen in stukken toen ik 'm uit de vorm haalde. _O- Lekker vochtig van binnen, maar niet te.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Edit: bij het in stukjes hakken van de brownie kom ik er achter dat het echt uit elkaar valt waar je bij staat. Met name de onderkant. Wat heb ik verkeerd gedaan? :@
Te kort? Oven op verkeerde stand (grill)? Te hoog in de oven gezet? Misschien wijken je graden af, waardoor je te koud bakt zeg maar?
pi_133382576
van n amerikaans recept havermout-pindakaas-chocolade muffins gebakken!

pi_133384896
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 11:33 schreef kvd het volgende:

[..]

Te kort? Oven op verkeerde stand (grill)? Te hoog in de oven gezet? Misschien wijken je graden af, waardoor je te koud bakt zeg maar?
Geen idee. Had hem wel zeker op oven staan en andere dingen als broodjes en pizza lukken altijd perfect. Te hoog in de oven zou kunnen misschien...

Hij is wel echt goddelijk en je blijft er van eten :D
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_133386369
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 19:29 schreef Xaryna het volgende:

[..]

Geen idee. Had hem wel zeker op oven staan en andere dingen als broodjes en pizza lukken altijd perfect. Te hoog in de oven zou kunnen misschien...

Hij is wel echt goddelijk en je blijft er van eten :D
Ik zou je temperatuur ook nog een keer bekijken, kijken of die afwijkt
pi_133387591
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 19:55 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik zou je temperatuur ook nog een keer bekijken, kijken of die afwijkt
Goed idee, dank je :)
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
  maandag 18 november 2013 @ 20:57:48 #15
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_133389619


Had snel een pretty taart nodig dus ik ben ook overstag gegaan :+ Volgende keer weer wat leukers *O*
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  dinsdag 19 november 2013 @ 19:49:17 #16
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_133420879
Niet zoet, maar hartige muffins:



:Y)
  † In Memoriam † dinsdag 19 november 2013 @ 21:50:17 #17
37843 lady-wrb
kortaf
pi_133427332
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 19:49 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Niet zoet, maar hartige muffins:

[ afbeelding ]

:Y)
heb ik nou nog nooit gedaan.
is dat nou lekker?
  dinsdag 19 november 2013 @ 22:07:58 #18
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_133428492
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 21:50 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

heb ik nou nog nooit gedaan.
is dat nou lekker?
Volgende keer iets meer zout/peper, maar zeker voor herhaling vatbaar!
  dinsdag 19 november 2013 @ 22:09:53 #19
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_133428571
Hebben jullie ook wel eens dat echt ALLES niet goed gaat en mislukt? :')
Wat een hel.

En nog even een vraag wat ik me eigenlijk al lang afvraag: als je wat bakt, bijv. cake, muffins e.d., moet je die meteen uit de vorm halen als het klaar is in de oven, of eerst in de vorm laten afkoelen?
All she wants and needs is just a little taste..
pi_133451070
volgens mij is het beter om dingen in de bakvorm wat te laten afkoelen, het breekt namelijk nogal snel bij mij. Ik ben zo'n type dat iets bakt en dan als het klaar is meteen het eindresultaat zonder vorm wil zien :P , en dat gaat meestal niet zo goed ;( (bij mij dan)
  Moderator / KerstCrewQuizWinner woensdag 20 november 2013 @ 17:54:11 #21
39237 crew  H_T
2733
pi_133454465
Ik laat het meestal nog een paar minuten in de vorm zitten voor ik het verder bewerk. Dat gaat over het algemeen goed :)
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  Moderator woensdag 20 november 2013 @ 17:58:42 #22
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_133454600
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 22:09 schreef Luxuria het volgende:
Hebben jullie ook wel eens dat echt ALLES niet goed gaat en mislukt? :')
Wat een hel.

En nog even een vraag wat ik me eigenlijk al lang afvraag: als je wat bakt, bijv. cake, muffins e.d., moet je die meteen uit de vorm halen als het klaar is in de oven, of eerst in de vorm laten afkoelen?
Cake moet een minuut of 10 afkoelen, niet te veel, dan kakt hij weer in.
Appeltaart ook +/- 10 minuten voor je de ring verwijdert.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator woensdag 20 november 2013 @ 17:59:11 #23
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_133454615
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2013 16:23 schreef chocolatelover het volgende:
volgens mij is het beter om dingen in de bakvorm wat te laten afkoelen, het breekt namelijk nogal snel bij mij. Ik ben zo'n type dat iets bakt en dan als het klaar is meteen het eindresultaat zonder vorm wil zien :P , en dat gaat meestal niet zo goed ;( (bij mij dan)
Als het snel breekt heb je waarschijnlijk slechte kwaliteit meel gebruikt.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 20 november 2013 @ 18:12:22 #24
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_133455112
Oke dan is dat het probleem dus dat mijn cake altijd inzakt :D
All she wants and needs is just a little taste..
pi_133455204
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 18:25 schreef casper019 het volgende:
van n amerikaans recept havermout-pindakaas-chocolade muffins gebakken!

[ afbeelding ]
:9
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  Moderator woensdag 20 november 2013 @ 18:15:02 #26
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_133455224
quote:
1s.gif Op woensdag 20 november 2013 18:12 schreef Luxuria het volgende:
Oke dan is dat het probleem dus dat mijn cake altijd inzakt :D
Hij moet helemaal gaar zijn (controleren met een sateprikker/breinaald), oven mag tussentijds niet open, gebruik niet te veel bakpoeder, wees voorzichtig met je cake, ga hem niet neergooien of in de oven gooien.
Er uit in de vorm: op een rek zetten
Na maximaal 10 minuten vorm omkeren en cake goed om leggen, dan verder helemaal laten afkoelen.

Dan zou het moeten lukken ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_133455686
quote:
1s.gif Op woensdag 20 november 2013 18:14 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

:9
Ze zijn ook erggg lekker :)

Vandaag voor een vriendin die langskwam een sinaasappel cake ala indiaans recept gebakken (ze is gek op chocolade, maar cake of brownies met chocolade smaak gaat er niet in)



was zonder ei, maar erg lekker, hele lekkere zachte structuur
pi_133457147
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2013 18:29 schreef casper019 het volgende:

[..]

Ze zijn ook erggg lekker :)

Vandaag voor een vriendin die langskwam een sinaasappel cake ala indiaans recept gebakken (ze is gek op chocolade, maar cake of brownies met chocolade smaak gaat er niet in)

[ afbeelding ]

was zonder ei, maar erg lekker, hele lekkere zachte structuur
wat was het Indiase eraan? (tenminste, ik vermoed dat je invloeden uit India bedoeld en niet van de indianen ;) )
  woensdag 20 november 2013 @ 20:58:30 #29
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_133462632
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2013 18:15 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Hij moet helemaal gaar zijn (controleren met een sateprikker/breinaald), oven mag tussentijds niet open, gebruik niet te veel bakpoeder, wees voorzichtig met je cake, ga hem niet neergooien of in de oven gooien.
Er uit in de vorm: op een rek zetten
Na maximaal 10 minuten vorm omkeren en cake goed om leggen, dan verder helemaal laten afkoelen.

Dan zou het moeten lukken ;)
Thnx voor de tips. Volgens mij doe ik dat ook allemaal wel, maar ik zal er de volgende keer nog eens extra op letten :)
All she wants and needs is just a little taste..
  Moderator woensdag 20 november 2013 @ 21:11:37 #30
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_133463385
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2013 20:58 schreef Luxuria het volgende:

[..]

Thnx voor de tips. Volgens mij doe ik dat ook allemaal wel, maar ik zal er de volgende keer nog eens extra op letten :)
Goede kwaliteit meel gebruiken en alles precies afwegen helpt ook. Zo weeg ik mijn eieren altijd en baseer daar de rest van het gewicht op. Ik moet dat sowieso omdat ik alleen eieren van onze eigen kippen gebruik en die zijn net wat kleiner dan 'supermarkteieren'.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 20 november 2013 @ 21:13:57 #31
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_133463488
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2013 21:11 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Goede kwaliteit meel gebruiken en alles precies afwegen helpt ook. Zo weeg ik mijn eieren altijd en baseer daar de rest van het gewicht op. Ik moet dat sowieso omdat ik alleen eieren van onze eigen kippen gebruik en die zijn net wat kleiner dan 'supermarkteieren'.
Eieren weeg ik inderdaad nooit af, de rest wel.
Kan het zijn dat ik teveel ei gebruik? Ik doe 200 gram meel, 200 gram boter en 200 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en 5 eieren. Kunnen dat er beter 4 zijn?

Als mijn zusje hem maakt zakt hij bijna nooit in terwijl ze dezelfde hoeveelheden ingrediënten gebuikt als ik en even lang in de oven. Daar snap ik dus echt niks van.
All she wants and needs is just a little taste..
  Moderator woensdag 20 november 2013 @ 21:28:28 #32
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_133464214
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2013 21:13 schreef Luxuria het volgende:

[..]

Eieren weeg ik inderdaad nooit af, de rest wel.
Kan het zijn dat ik teveel ei gebruik? Ik doe 200 gram meel, 200 gram boter en 200 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en 5 eieren. Kunnen dat er beter 4 zijn?

Als mijn zusje hem maakt zakt hij bijna nooit in terwijl ze dezelfde hoeveelheden ingrediënten gebuikt als ik en even lang in de oven. Daar snap ik dus echt niks van.
Een supermarktei is meestal 50 gram, dus in dit recept zou ik uitgaan van 4 eieren.
De manier die ik zelf het beste vind is:

Boter op kamertemperatuur met de suiker romig mixen
1 voor 1 eieren er door en een paar minuten blijven mixen na elk ei (1 schepje meel er bij als je bang bent dat het gaat schiften)
Snufje zout bij het meel doen
Meel er schepje voor schepje bijvoegen en pas een nieuwe bij doen als de vorige schep helemaal is opgenomen

Cakevorm met boter insmeren en daarna meel er in zodat je cake niet plakt.
Op 160 a 170 een uur bakken, even prikken om te kijken of het gaar is, indien niet gaar 10-15 minuten in de oven laten
Hangt een beetje van je oven af, die van mij moet ik op 170 zetten om daadwerkelijk rond de 160 te zitten.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_133464718
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2013 18:29 schreef casper019 het volgende:

[..]

Ze zijn ook erggg lekker :)

Vandaag voor een vriendin die langskwam een sinaasappel cake ala indiaans recept gebakken (ze is gek op chocolade, maar cake of brownies met chocolade smaak gaat er niet in)

[ afbeelding ]

was zonder ei, maar erg lekker, hele lekkere zachte structuur
Daar zou ik het recept wel eens van willen zien :)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 20 november 2013 @ 22:55:42 #34
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_133468395
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2013 21:28 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Een supermarktei is meestal 50 gram, dus in dit recept zou ik uitgaan van 4 eieren.
De manier die ik zelf het beste vind is:

Boter op kamertemperatuur met de suiker romig mixen
1 voor 1 eieren er door en een paar minuten blijven mixen na elk ei (1 schepje meel er bij als je bang bent dat het gaat schiften)
Snufje zout bij het meel doen
Meel er schepje voor schepje bijvoegen en pas een nieuwe bij doen als de vorige schep helemaal is opgenomen

Cakevorm met boter insmeren en daarna meel er in zodat je cake niet plakt.
Op 160 a 170 een uur bakken, even prikken om te kijken of het gaar is, indien niet gaar 10-15 minuten in de oven laten
Hangt een beetje van je oven af, die van mij moet ik op 170 zetten om daadwerkelijk rond de 160 te zitten.
Thnx, zo ga ik het de volgende keer doen!
All she wants and needs is just a little taste..
pi_133471039
quote:
1s.gif Op woensdag 20 november 2013 19:11 schreef kvd het volgende:

[..]

wat was het Indiase eraan? (tenminste, ik vermoed dat je invloeden uit India bedoeld en niet van de indianen ;) )
quote:
1s.gif Op woensdag 20 november 2013 21:36 schreef minilot het volgende:

[..]

Daar zou ik het recept wel eens van willen zien :)
Weet niet wat er indiaans aan is, maar heb t recept van deze site:
http://www.vegrecipesofindia.com/eggless-orange-cake/

en voor de hoeveelhieden heb ik

130 bloem, 95 gram kristalsuiker, 45 zonnebloemolie, 165 sinaasappelsap gebruikt

maar t belangrijkste, het is een hele lekkere zachte cake :)
pi_133471468
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 00:03 schreef casper019 het volgende:

[..]


[..]

Weet niet wat er indiaans aan is, maar heb t recept van deze site:
http://www.vegrecipesofindia.com/eggless-orange-cake/

en voor de hoeveelhieden heb ik

130 bloem, 95 gram kristalsuiker, 45 zonnebloemolie, 165 sinaasappelsap gebruikt

maar t belangrijkste, het is een hele lekkere zachte cake :)
Indiaas, niet indiaans. het komt uit Indië India,niet bij de indianen vandaan ;)

[ Bericht 1% gewijzigd door kvd op 21-11-2013 09:21:48 ]
  † In Memoriam † donderdag 21 november 2013 @ 02:07:37 #37
91830 MaximusTG
pi_133473066
Maar desondanks noemen Indianen zich liever native Americans, en zijn zij ooit door westerlingen zo genoemd omdat die dachten dat ze in... Indië waren!
pi_133475059
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 02:07 schreef MaximusTG het volgende:
Maar desondanks noemen Indianen zich liever native Americans, en zijn zij ooit door westerlingen zo genoemd omdat die dachten dat ze in... Indië waren!
Daar maakte mijn woordvorrspeller even een fout, moest geen Indië zijn, maar India ;)
  donderdag 21 november 2013 @ 12:17:41 #39
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_133479684
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 09:21 schreef kvd het volgende:

[..]

Daar maakte mijn woordvorrspeller even een fout, moest geen Indië zijn, maar India ;)
Ik dacht al :D want het is Indisch als het uit Indië komt.
pi_133489529
nja het recept is van een indische site, maar het belangrijkste... hij was erg lekker :)
pi_133489582
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:00 schreef casper019 het volgende:
nja het recept is van een indische site
Nee, van een Indiase site. :) "Indische" betekent Indonesisch en dat is een heel ander land en een andere cuisine. ;)

Niettemin bedankt voor het recept! (Indiaas eraan is bijvoobeeld de suggestie voor het gebruik van maida-bloem)
Let me see you stripped down to the bone
pi_133490386
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:00 schreef casper019 het volgende:
nja het recept is van een indische site, maar het belangrijkste... hij was erg lekker :)
de suiker komt uit India, vandaar dat het Indiaas is
pi_133490446
'Jaggery' wordt volgens mij zo'n beetje in tientallen landen in Afrika en Azië gebruikt, maar inderdaad komt het wel uit Indiase hoek :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_133501322
Graag wil ik eens opnieuw een ouderwets recept uitproberen de Poffert.

Nu heb ik zelf geen poffertpan dus wil ik hier een tulband voor gaan gebruiken.
Ik heb het recept aangehouden om de poffert te bakken op 180 graden.
Het resultaat was dat het toch vrij hard uit de oven kwam.

Graag zou ik willen weten welke oven temperatuur en recept nou het beste is voor een poffert?
  Moderator donderdag 21 november 2013 @ 23:52:24 #45
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_133502652
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 23:10 schreef Lusa het volgende:
Graag wil ik eens opnieuw een ouderwets recept uitproberen de Poffert.

Nu heb ik zelf geen poffertpan dus wil ik hier een tulband voor gaan gebruiken.
Ik heb het recept aangehouden om de poffert te bakken op 180 graden.
Het resultaat was dat het toch vrij hard uit de oven kwam.

Graag zou ik willen weten welke oven temperatuur en recept nou het beste is voor een poffert?
1 uur en drie kwartier staat er in het recept, dan zou ik zeker niet boven de 160 gaan zitten.
180 is ook meer voor appeltaart, dit heeft een cake-achtige look en die doe je ook op 160.
Misschien zelfs 150 graden, hangt een beetje van je oven af ook.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_133503408
Bedankt voor je tip.
Ik vind het zelf een combinatie van brood met cake smaak.
Het is dan ook zeer machtig maar warm het lekkerst.
Wat betreft de temperatuur wil ik je tip eens gaan uitproberen.
Ik denk dat ik dit weekend een nieuwe poging waag. :)
pi_133504200
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 00:16 schreef Lusa het volgende:
Bedankt voor je tip.
Ik vind het zelf een combinatie van brood met cake smaak.
Het is dan ook zeer machtig maar warm het lekkerst.
Wat betreft de temperatuur wil ik je tip eens gaan uitproberen.
Ik denk dat ik dit weekend een nieuwe poging waag. :)
ik kom 180 graden voor 60 minuten tegen Weet niet hoe lang jij hem hebt gebakken.
  Moderator vrijdag 22 november 2013 @ 11:34:56 #48
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_133509653
Ze vergelijken het met broeder, nu bak je broeder alleen niet in de oven maar in een zak en dan in een pan met water (eigenlijk Jan in de zak, maar zonder krenten). Aan de kleur te zien zou ik echt geen 180 nemen, dan krijg je een brood-achtige korst.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_133510076
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 11:34 schreef djkoelkast het volgende:
Ze vergelijken het met broeder, nu bak je broeder alleen niet in de oven maar in een zak en dan in een pan met water (eigenlijk Jan in de zak, maar zonder krenten). Aan de kleur te zien zou ik echt geen 180 nemen, dan krijg je een brood-achtige korst.
maar het is toch ook broodachtig? tenminste, die ik ken wel (qua buitenkant vergelijkbaar met krentenbrood).
  Moderator vrijdag 22 november 2013 @ 12:21:12 #50
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_133510691
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 november 2013 11:54 schreef kvd het volgende:

[..]

maar het is toch ook broodachtig? tenminste, die ik ken wel (qua buitenkant vergelijkbaar met krentenbrood).
Ik heb het zelf nooit gegeten, ik ga uit van het plaatje en wat ze zeggen over Broeder en dat ken ik wel.
180 werd hij te hard, dus zou ik 160 proberen, niet korter in de oven op dezelfde temperatuur.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')