Hij moet helemaal gaar zijn (controleren met een sateprikker/breinaald), oven mag tussentijds niet open, gebruik niet te veel bakpoeder, wees voorzichtig met je cake, ga hem niet neergooien of in de oven gooien.quote:Op woensdag 20 november 2013 18:12 schreef Luxuria het volgende:
Oke dan is dat het probleem dus dat mijn cake altijd inzakt
Ze zijn ook erggg lekkerquote:
wat was het Indiase eraan? (tenminste, ik vermoed dat je invloeden uit India bedoeld en niet van de indianen )quote:Op woensdag 20 november 2013 18:29 schreef casper019 het volgende:
[..]
Ze zijn ook erggg lekker
Vandaag voor een vriendin die langskwam een sinaasappel cake ala indiaans recept gebakken (ze is gek op chocolade, maar cake of brownies met chocolade smaak gaat er niet in)
[ afbeelding ]
was zonder ei, maar erg lekker, hele lekkere zachte structuur
Thnx voor de tips. Volgens mij doe ik dat ook allemaal wel, maar ik zal er de volgende keer nog eens extra op lettenquote:Op woensdag 20 november 2013 18:15 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hij moet helemaal gaar zijn (controleren met een sateprikker/breinaald), oven mag tussentijds niet open, gebruik niet te veel bakpoeder, wees voorzichtig met je cake, ga hem niet neergooien of in de oven gooien.
Er uit in de vorm: op een rek zetten
Na maximaal 10 minuten vorm omkeren en cake goed om leggen, dan verder helemaal laten afkoelen.
Dan zou het moeten lukken
Goede kwaliteit meel gebruiken en alles precies afwegen helpt ook. Zo weeg ik mijn eieren altijd en baseer daar de rest van het gewicht op. Ik moet dat sowieso omdat ik alleen eieren van onze eigen kippen gebruik en die zijn net wat kleiner dan 'supermarkteieren'.quote:Op woensdag 20 november 2013 20:58 schreef Luxuria het volgende:
[..]
Thnx voor de tips. Volgens mij doe ik dat ook allemaal wel, maar ik zal er de volgende keer nog eens extra op letten
Eieren weeg ik inderdaad nooit af, de rest wel.quote:Op woensdag 20 november 2013 21:11 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Goede kwaliteit meel gebruiken en alles precies afwegen helpt ook. Zo weeg ik mijn eieren altijd en baseer daar de rest van het gewicht op. Ik moet dat sowieso omdat ik alleen eieren van onze eigen kippen gebruik en die zijn net wat kleiner dan 'supermarkteieren'.
Een supermarktei is meestal 50 gram, dus in dit recept zou ik uitgaan van 4 eieren.quote:Op woensdag 20 november 2013 21:13 schreef Luxuria het volgende:
[..]
Eieren weeg ik inderdaad nooit af, de rest wel.
Kan het zijn dat ik teveel ei gebruik? Ik doe 200 gram meel, 200 gram boter en 200 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en 5 eieren. Kunnen dat er beter 4 zijn?
Als mijn zusje hem maakt zakt hij bijna nooit in terwijl ze dezelfde hoeveelheden ingrediënten gebuikt als ik en even lang in de oven. Daar snap ik dus echt niks van.
Daar zou ik het recept wel eens van willen zienquote:Op woensdag 20 november 2013 18:29 schreef casper019 het volgende:
[..]
Ze zijn ook erggg lekker
Vandaag voor een vriendin die langskwam een sinaasappel cake ala indiaans recept gebakken (ze is gek op chocolade, maar cake of brownies met chocolade smaak gaat er niet in)
[ afbeelding ]
was zonder ei, maar erg lekker, hele lekkere zachte structuur
Thnx, zo ga ik het de volgende keer doen!quote:Op woensdag 20 november 2013 21:28 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Een supermarktei is meestal 50 gram, dus in dit recept zou ik uitgaan van 4 eieren.
De manier die ik zelf het beste vind is:
Boter op kamertemperatuur met de suiker romig mixen
1 voor 1 eieren er door en een paar minuten blijven mixen na elk ei (1 schepje meel er bij als je bang bent dat het gaat schiften)
Snufje zout bij het meel doen
Meel er schepje voor schepje bijvoegen en pas een nieuwe bij doen als de vorige schep helemaal is opgenomen
Cakevorm met boter insmeren en daarna meel er in zodat je cake niet plakt.
Op 160 a 170 een uur bakken, even prikken om te kijken of het gaar is, indien niet gaar 10-15 minuten in de oven laten
Hangt een beetje van je oven af, die van mij moet ik op 170 zetten om daadwerkelijk rond de 160 te zitten.
quote:Op woensdag 20 november 2013 19:11 schreef kvd het volgende:
[..]
wat was het Indiase eraan? (tenminste, ik vermoed dat je invloeden uit India bedoeld en niet van de indianen )
Weet niet wat er indiaans aan is, maar heb t recept van deze site:quote:Op woensdag 20 november 2013 21:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Daar zou ik het recept wel eens van willen zien
Indiaas, niet indiaans. het komt uit Indië India,niet bij de indianen vandaanquote:Op donderdag 21 november 2013 00:03 schreef casper019 het volgende:
[..]
[..]
Weet niet wat er indiaans aan is, maar heb t recept van deze site:
http://www.vegrecipesofindia.com/eggless-orange-cake/
en voor de hoeveelhieden heb ik
130 bloem, 95 gram kristalsuiker, 45 zonnebloemolie, 165 sinaasappelsap gebruikt
maar t belangrijkste, het is een hele lekkere zachte cake
Daar maakte mijn woordvorrspeller even een fout, moest geen Indië zijn, maar Indiaquote:Op donderdag 21 november 2013 02:07 schreef MaximusTG het volgende:
Maar desondanks noemen Indianen zich liever native Americans, en zijn zij ooit door westerlingen zo genoemd omdat die dachten dat ze in... Indië waren!
Ik dacht al want het is Indisch als het uit Indië komt.quote:Op donderdag 21 november 2013 09:21 schreef kvd het volgende:
[..]
Daar maakte mijn woordvorrspeller even een fout, moest geen Indië zijn, maar India
Nee, van een Indiase site. "Indische" betekent Indonesisch en dat is een heel ander land en een andere cuisine.quote:Op donderdag 21 november 2013 18:00 schreef casper019 het volgende:
nja het recept is van een indische site
de suiker komt uit India, vandaar dat het Indiaas isquote:Op donderdag 21 november 2013 18:00 schreef casper019 het volgende:
nja het recept is van een indische site, maar het belangrijkste... hij was erg lekker
1 uur en drie kwartier staat er in het recept, dan zou ik zeker niet boven de 160 gaan zitten.quote:Op donderdag 21 november 2013 23:10 schreef Lusa het volgende:
Graag wil ik eens opnieuw een ouderwets recept uitproberen de Poffert.
Nu heb ik zelf geen poffertpan dus wil ik hier een tulband voor gaan gebruiken.
Ik heb het recept aangehouden om de poffert te bakken op 180 graden.
Het resultaat was dat het toch vrij hard uit de oven kwam.
Graag zou ik willen weten welke oven temperatuur en recept nou het beste is voor een poffert?
ik kom 180 graden voor 60 minuten tegen Weet niet hoe lang jij hem hebt gebakken.quote:Op vrijdag 22 november 2013 00:16 schreef Lusa het volgende:
Bedankt voor je tip.
Ik vind het zelf een combinatie van brood met cake smaak.
Het is dan ook zeer machtig maar warm het lekkerst.
Wat betreft de temperatuur wil ik je tip eens gaan uitproberen.
Ik denk dat ik dit weekend een nieuwe poging waag.
maar het is toch ook broodachtig? tenminste, die ik ken wel (qua buitenkant vergelijkbaar met krentenbrood).quote:Op vrijdag 22 november 2013 11:34 schreef djkoelkast het volgende:
Ze vergelijken het met broeder, nu bak je broeder alleen niet in de oven maar in een zak en dan in een pan met water (eigenlijk Jan in de zak, maar zonder krenten). Aan de kleur te zien zou ik echt geen 180 nemen, dan krijg je een brood-achtige korst.
Ik heb het zelf nooit gegeten, ik ga uit van het plaatje en wat ze zeggen over Broeder en dat ken ik wel.quote:Op vrijdag 22 november 2013 11:54 schreef kvd het volgende:
[..]
maar het is toch ook broodachtig? tenminste, die ik ken wel (qua buitenkant vergelijkbaar met krentenbrood).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |