Even gequote uit laatste topic...quote:Op zondag 17 november 2013 17:28 schreef Kinga het volgende:
Heeft iemand nog een goed recept voor roomkaas frosting? Ene waarvan je weet dat de verhoudingen van de ingredienten goed zijn...
Ik heb 'm iets van 4 uur laten staan op het bord voordat ik hem ging aansnijden, ik dacht dat dat lang genoeg zou zijn.quote:Op zondag 17 november 2013 23:50 schreef Piger het volgende:
Brownies vallen bij mij ook uit elkaar net na het bakken. Langer laten afkoelen. Mijn ervaring is sowieso dat brownies lekkerder zijn als je ze 1/2 dagen laat staan.
http://www.nadelunch.com/binnen/echte-brownies/quote:Op zondag 17 november 2013 23:07 schreef casper019 het volgende:
brownie ziet er erg nat uit nog, miss te kort er in, of teveel vocht in je beslag?
wat voor recept had je gebruikt
mijn bananenbrood is wel goed gerezen. ondanks de hoeveelheid chocola die ik er van mijn zoon altijd in moet kieperen.quote:Op zondag 17 november 2013 17:53 schreef Xaryna het volgende:
Brownies met walnoten en een bananenbrood zijn klaar! En allebei best goed geluktBananenbrood is alleen niet echt gerezen al had ik daar wel op gehoopt, maar het is ook niet zwaar. Brownies braken meteen in stukken toen ik 'm uit de vorm haalde.
Lekker vochtig van binnen, maar niet te.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Edit: bij het in stukjes hakken van de brownie kom ik er achter dat het echt uit elkaar valt waar je bij staat. Met name de onderkant. Wat heb ik verkeerd gedaan?
quote:Op zondag 17 november 2013 17:53 schreef Xaryna het volgende:
Brownies met walnoten en een bananenbrood zijn klaar! En allebei best goed geluktBananenbrood is alleen niet echt gerezen al had ik daar wel op gehoopt, maar het is ook niet zwaar. Brownies braken meteen in stukken toen ik 'm uit de vorm haalde.
Lekker vochtig van binnen, maar niet te.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Edit: bij het in stukjes hakken van de brownie kom ik er achter dat het echt uit elkaar valt waar je bij staat. Met name de onderkant. Wat heb ik verkeerd gedaan?
Te kort? Oven op verkeerde stand (grill)? Te hoog in de oven gezet? Misschien wijken je graden af, waardoor je te koud bakt zeg maar?quote:Op zondag 17 november 2013 17:53 schreef Xaryna het volgende:
Brownies met walnoten en een bananenbrood zijn klaar! En allebei best goed geluktBananenbrood is alleen niet echt gerezen al had ik daar wel op gehoopt, maar het is ook niet zwaar. Brownies braken meteen in stukken toen ik 'm uit de vorm haalde.
Lekker vochtig van binnen, maar niet te.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Edit: bij het in stukjes hakken van de brownie kom ik er achter dat het echt uit elkaar valt waar je bij staat. Met name de onderkant. Wat heb ik verkeerd gedaan?
Geen idee. Had hem wel zeker op oven staan en andere dingen als broodjes en pizza lukken altijd perfect. Te hoog in de oven zou kunnen misschien...quote:Op maandag 18 november 2013 11:33 schreef kvd het volgende:
[..]
Te kort? Oven op verkeerde stand (grill)? Te hoog in de oven gezet? Misschien wijken je graden af, waardoor je te koud bakt zeg maar?
Ik zou je temperatuur ook nog een keer bekijken, kijken of die afwijktquote:Op maandag 18 november 2013 19:29 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Geen idee. Had hem wel zeker op oven staan en andere dingen als broodjes en pizza lukken altijd perfect. Te hoog in de oven zou kunnen misschien...
Hij is wel echt goddelijk en je blijft er van eten
Goed idee, dank jequote:Op maandag 18 november 2013 19:55 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik zou je temperatuur ook nog een keer bekijken, kijken of die afwijkt
heb ik nou nog nooit gedaan.quote:Op dinsdag 19 november 2013 19:49 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Niet zoet, maar hartige muffins:
[ afbeelding ]
Volgende keer iets meer zout/peper, maar zeker voor herhaling vatbaar!quote:Op dinsdag 19 november 2013 21:50 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
heb ik nou nog nooit gedaan.
is dat nou lekker?
Cake moet een minuut of 10 afkoelen, niet te veel, dan kakt hij weer in.quote:Op dinsdag 19 november 2013 22:09 schreef Luxuria het volgende:
Hebben jullie ook wel eens dat echt ALLES niet goed gaat en mislukt?
Wat een hel.
En nog even een vraag wat ik me eigenlijk al lang afvraag: als je wat bakt, bijv. cake, muffins e.d., moet je die meteen uit de vorm halen als het klaar is in de oven, of eerst in de vorm laten afkoelen?
Als het snel breekt heb je waarschijnlijk slechte kwaliteit meel gebruikt.quote:Op woensdag 20 november 2013 16:23 schreef chocolatelover het volgende:
volgens mij is het beter om dingen in de bakvorm wat te laten afkoelen, het breekt namelijk nogal snel bij mij. Ik ben zo'n type dat iets bakt en dan als het klaar is meteen het eindresultaat zonder vorm wil zien, en dat gaat meestal niet zo goed
(bij mij dan)
quote:Op maandag 18 november 2013 18:25 schreef casper019 het volgende:
van n amerikaans recept havermout-pindakaas-chocolade muffins gebakken!
[ afbeelding ]
Hij moet helemaal gaar zijn (controleren met een sateprikker/breinaald), oven mag tussentijds niet open, gebruik niet te veel bakpoeder, wees voorzichtig met je cake, ga hem niet neergooien of in de oven gooien.quote:Op woensdag 20 november 2013 18:12 schreef Luxuria het volgende:
Oke dan is dat het probleem dus dat mijn cake altijd inzakt
Ze zijn ook erggg lekkerquote:
wat was het Indiase eraan? (tenminste, ik vermoed dat je invloeden uit India bedoeld en niet van de indianenquote:Op woensdag 20 november 2013 18:29 schreef casper019 het volgende:
[..]
Ze zijn ook erggg lekker
Vandaag voor een vriendin die langskwam een sinaasappel cake ala indiaans recept gebakken (ze is gek op chocolade, maar cake of brownies met chocolade smaak gaat er niet in)
[ afbeelding ]
was zonder ei, maar erg lekker, hele lekkere zachte structuur
Thnx voor de tips. Volgens mij doe ik dat ook allemaal wel, maar ik zal er de volgende keer nog eens extra op lettenquote:Op woensdag 20 november 2013 18:15 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hij moet helemaal gaar zijn (controleren met een sateprikker/breinaald), oven mag tussentijds niet open, gebruik niet te veel bakpoeder, wees voorzichtig met je cake, ga hem niet neergooien of in de oven gooien.
Er uit in de vorm: op een rek zetten
Na maximaal 10 minuten vorm omkeren en cake goed om leggen, dan verder helemaal laten afkoelen.
Dan zou het moeten lukken
Goede kwaliteit meel gebruiken en alles precies afwegen helpt ook. Zo weeg ik mijn eieren altijd en baseer daar de rest van het gewicht op. Ik moet dat sowieso omdat ik alleen eieren van onze eigen kippen gebruik en die zijn net wat kleiner dan 'supermarkteieren'.quote:Op woensdag 20 november 2013 20:58 schreef Luxuria het volgende:
[..]
Thnx voor de tips. Volgens mij doe ik dat ook allemaal wel, maar ik zal er de volgende keer nog eens extra op letten
Eieren weeg ik inderdaad nooit af, de rest wel.quote:Op woensdag 20 november 2013 21:11 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Goede kwaliteit meel gebruiken en alles precies afwegen helpt ook. Zo weeg ik mijn eieren altijd en baseer daar de rest van het gewicht op. Ik moet dat sowieso omdat ik alleen eieren van onze eigen kippen gebruik en die zijn net wat kleiner dan 'supermarkteieren'.
Een supermarktei is meestal 50 gram, dus in dit recept zou ik uitgaan van 4 eieren.quote:Op woensdag 20 november 2013 21:13 schreef Luxuria het volgende:
[..]
Eieren weeg ik inderdaad nooit af, de rest wel.
Kan het zijn dat ik teveel ei gebruik? Ik doe 200 gram meel, 200 gram boter en 200 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en 5 eieren. Kunnen dat er beter 4 zijn?
Als mijn zusje hem maakt zakt hij bijna nooit in terwijl ze dezelfde hoeveelheden ingrediënten gebuikt als ik en even lang in de oven. Daar snap ik dus echt niks van.
Daar zou ik het recept wel eens van willen zienquote:Op woensdag 20 november 2013 18:29 schreef casper019 het volgende:
[..]
Ze zijn ook erggg lekker
Vandaag voor een vriendin die langskwam een sinaasappel cake ala indiaans recept gebakken (ze is gek op chocolade, maar cake of brownies met chocolade smaak gaat er niet in)
[ afbeelding ]
was zonder ei, maar erg lekker, hele lekkere zachte structuur
Thnx, zo ga ik het de volgende keer doen!quote:Op woensdag 20 november 2013 21:28 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Een supermarktei is meestal 50 gram, dus in dit recept zou ik uitgaan van 4 eieren.
De manier die ik zelf het beste vind is:
Boter op kamertemperatuur met de suiker romig mixen
1 voor 1 eieren er door en een paar minuten blijven mixen na elk ei (1 schepje meel er bij als je bang bent dat het gaat schiften)
Snufje zout bij het meel doen
Meel er schepje voor schepje bijvoegen en pas een nieuwe bij doen als de vorige schep helemaal is opgenomen
Cakevorm met boter insmeren en daarna meel er in zodat je cake niet plakt.
Op 160 a 170 een uur bakken, even prikken om te kijken of het gaar is, indien niet gaar 10-15 minuten in de oven laten
Hangt een beetje van je oven af, die van mij moet ik op 170 zetten om daadwerkelijk rond de 160 te zitten.
quote:Op woensdag 20 november 2013 19:11 schreef kvd het volgende:
[..]
wat was het Indiase eraan? (tenminste, ik vermoed dat je invloeden uit India bedoeld en niet van de indianen)
Weet niet wat er indiaans aan is, maar heb t recept van deze site:quote:Op woensdag 20 november 2013 21:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Daar zou ik het recept wel eens van willen zien
Indiaas, niet indiaans. het komt uit Indië India,niet bij de indianen vandaanquote:Op donderdag 21 november 2013 00:03 schreef casper019 het volgende:
[..]
[..]
Weet niet wat er indiaans aan is, maar heb t recept van deze site:
http://www.vegrecipesofindia.com/eggless-orange-cake/
en voor de hoeveelhieden heb ik
130 bloem, 95 gram kristalsuiker, 45 zonnebloemolie, 165 sinaasappelsap gebruikt
maar t belangrijkste, het is een hele lekkere zachte cake
Daar maakte mijn woordvorrspeller even een fout, moest geen Indië zijn, maar Indiaquote:Op donderdag 21 november 2013 02:07 schreef MaximusTG het volgende:
Maar desondanks noemen Indianen zich liever native Americans, en zijn zij ooit door westerlingen zo genoemd omdat die dachten dat ze in... Indië waren!
Ik dacht alquote:Op donderdag 21 november 2013 09:21 schreef kvd het volgende:
[..]
Daar maakte mijn woordvorrspeller even een fout, moest geen Indië zijn, maar India
Nee, van een Indiase site.quote:Op donderdag 21 november 2013 18:00 schreef casper019 het volgende:
nja het recept is van een indische site
de suiker komt uit India, vandaar dat het Indiaas isquote:Op donderdag 21 november 2013 18:00 schreef casper019 het volgende:
nja het recept is van een indische site, maar het belangrijkste... hij was erg lekker
1 uur en drie kwartier staat er in het recept, dan zou ik zeker niet boven de 160 gaan zitten.quote:Op donderdag 21 november 2013 23:10 schreef Lusa het volgende:
Graag wil ik eens opnieuw een ouderwets recept uitproberen de Poffert.
Nu heb ik zelf geen poffertpan dus wil ik hier een tulband voor gaan gebruiken.
Ik heb het recept aangehouden om de poffert te bakken op 180 graden.
Het resultaat was dat het toch vrij hard uit de oven kwam.
Graag zou ik willen weten welke oven temperatuur en recept nou het beste is voor een poffert?
ik kom 180 graden voor 60 minuten tegen Weet niet hoe lang jij hem hebt gebakken.quote:Op vrijdag 22 november 2013 00:16 schreef Lusa het volgende:
Bedankt voor je tip.
Ik vind het zelf een combinatie van brood met cake smaak.
Het is dan ook zeer machtig maar warm het lekkerst.
Wat betreft de temperatuur wil ik je tip eens gaan uitproberen.
Ik denk dat ik dit weekend een nieuwe poging waag.
maar het is toch ook broodachtig? tenminste, die ik ken wel (qua buitenkant vergelijkbaar met krentenbrood).quote:Op vrijdag 22 november 2013 11:34 schreef djkoelkast het volgende:
Ze vergelijken het met broeder, nu bak je broeder alleen niet in de oven maar in een zak en dan in een pan met water (eigenlijk Jan in de zak, maar zonder krenten). Aan de kleur te zien zou ik echt geen 180 nemen, dan krijg je een brood-achtige korst.
Ik heb het zelf nooit gegeten, ik ga uit van het plaatje en wat ze zeggen over Broeder en dat ken ik wel.quote:Op vrijdag 22 november 2013 11:54 schreef kvd het volgende:
[..]
maar het is toch ook broodachtig? tenminste, die ik ken wel (qua buitenkant vergelijkbaar met krentenbrood).
Weet ik veel, 3 euro of iets.quote:Op dinsdag 26 november 2013 17:56 schreef Probability het volgende:
[..]
Hoeveel zijn ze daar? En bij de Xenos?
ik doe er van die cakevormpjes in. Werkt primaquote:Op dinsdag 26 november 2013 18:04 schreef djkoelkast het volgende:
Bakt alleen voor geen meter die troep![]()
Ik heb alleen nog vertinde of emaille vormen. Ook geen anti aanbakzooi.
Ik wil er saus/soep mee invriezen..quote:Op dinsdag 26 november 2013 18:04 schreef djkoelkast het volgende:
Bakt alleen voor geen meter die troep![]()
Ik heb alleen nog vertinde of emaille vormen. Ook geen anti aanbakzooi.
Ik doe dat altijd in ziplock-zakjes, neemt ook weinig ruimte inquote:Op dinsdag 26 november 2013 18:20 schreef Probability het volgende:
[..]
Ik wil er saus/soep mee invriezen..
Waar koop je die?quote:Op dinsdag 26 november 2013 18:20 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Ik doe dat altijd in ziplock-zakjes, neemt ook weinig ruimte in
ik haal ze bij de action of de ikea.quote:Op dinsdag 26 november 2013 18:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Action, althans, daar haal ik de dichtdrukdiepvrieszakjes altijd.
De Ikea is hier iets te ver vandaan om er zakjes te gaan kopenquote:Op dinsdag 26 november 2013 18:50 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ik haal ze bij de action of de ikea.
die van de ikea hebben een dubbele druk-rand, dat vind ik zelf erg prettig met sauzen en soepen
daarom heb ik ze al tijden van de actionquote:Op dinsdag 26 november 2013 18:51 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
De Ikea is hier iets te ver vandaan om er zakjes te gaan kopen
O ja die heb ik wel!quote:Op dinsdag 26 november 2013 18:20 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Ik doe dat altijd in ziplock-zakjes, neemt ook weinig ruimte in
En dan plat invriezen. Ik zag het Jamie Oliver doen. Voordeel is dat het ook weer heel snel te ontdooien is.quote:
Ik prop het gewoon overal tussenquote:Op dinsdag 26 november 2013 19:12 schreef Lienekien het volgende:
[..]
En dan plat invriezen. Ik zag het Jamie Oliver doen. Voordeel is dat het ook weer heel snel te ontdooien is.
ik ookquote:Op dinsdag 26 november 2013 19:21 schreef Myraela het volgende:
[..]
Zo doe ik dat ook.Mijn vriezer is dan ook één grote puzzel.
Als die vormpjes dan vol zitten met soep en je wil dat overtillen naar je vriezer, dan vouwt dat siliconentroep als een gek he, die meuk is zo flexibel als watquote:Op dinsdag 26 november 2013 18:20 schreef Probability het volgende:
[..]
Ik wil er saus/soep mee invriezen..
Goed excuus om ijs te eten. 'Ja schat.. ik heb de bakjes nodig!'quote:Op dinsdag 26 november 2013 20:17 schreef kvd het volgende:
ik in van die bakjes van 1 persoonsijsjes (van hartog geloof ik). mooi stapelbaar en mooie porties voor 1 persoon.
Ja laten bevriezen en daarna in een zakje.quote:Op dinsdag 26 november 2013 20:06 schreef djkoelkast het volgende:
In die vormen is het niet netjes afgedekt, dus gaat allemaal uitdrogen. Ik doe alles in zakjes en doe er een stickertje op wat er in zit en van wanneer het is.
quote:Op dinsdag 26 november 2013 20:20 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Goed excuus om ijs te eten. 'Ja schat.. ik heb de bakjes nodig!'![]()
Neem alles voor een grote appeltaart, prop het in kleine vormpjes.quote:Op dinsdag 26 november 2013 20:50 schreef casper019 het volgende:
Een tijdje geleden had iemand hier een heel lekker recept voor mini appeltaartjes, helaas de link kwijt geraakt.
Heeft iemand die link/recept miss nog?
Hint: het staat in het vorige topic. Dat had je zelf ook wel kunnen bedenken he..quote:Op dinsdag 26 november 2013 20:50 schreef casper019 het volgende:
Een tijdje geleden had iemand hier een heel lekker recept voor mini appeltaartjes, helaas de link kwijt geraakt.
Heeft iemand die link/recept miss nog?
welk merk? ik heb tot 2 keer toe geen succes gehad met die van Wilton (of zoiets). Zowel magnetron als au bain marie als direct op vuur lukte niet/moeizaam.quote:Op dinsdag 26 november 2013 21:46 schreef Kinga het volgende:
Laatst whoopies gemaakt voor het eerst... echt leuk waren ze geworden. Maar nou wilde ik zo'n laagje gesmolten candy melts erboven op hebben. Nou staat er op de verpakking kan je laten smelten in magnetron of gewoon au bain marie. En nou heb ik geen magnetron, dus ik aan de slag met au bain marie.
Dat. ging. NIET. zeg ik je. Het smolt gewoon niet! Ik denk verdeurie dat MOET toch lukken? Ik het pannetje direct op het vuur gedaan, Ja ja ja het begon te smelten! Wacht ik serieus 2-3 seconden te lang, yup, karamel!!!! Ik werd gek zeg ik je. Dus nog een poging, al roerend smolt het weer, maar er bleven klontjes in zitten, ik kreeg het met geen mogelijkheid zo glad dat het van een lepel afdroop :S
Iemand ervaring met die candy melts? Mij lukt het niet au bain marie.
hee djquote:Op woensdag 27 november 2013 20:18 schreef djkoelkast het volgende:
Volgens mij moet je met dit spul gewoon water heet maken (tegen de kook aan, maar niet laten koken), dan het zakje er in (dicht) en dan na een minuut of 10 kun je het er uit halen, open knippen en gebruiken. Zo werkt vetglazuur ook en ik denk dat dit vergelijkbaar is.
Het is wel niet te vreten, maar je krijgt het er dan wel mooi op
Nicequote:Op woensdag 27 november 2013 21:39 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hee djik ga van het weekend je appelplaatkoek weer eens maken!
ik hou niet van ijs. ik heb dus een probleemquote:Op dinsdag 26 november 2013 20:20 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Goed excuus om ijs te eten. 'Ja schat.. ik heb de bakjes nodig!'![]()
hoe waren de woopies? mag ik het recept?quote:Op dinsdag 26 november 2013 21:46 schreef Kinga het volgende:
Laatst whoopies gemaakt voor het eerst... echt leuk waren ze geworden. Maar nou wilde ik zo'n laagje gesmolten candy melts erboven op hebben. Nou staat er op de verpakking kan je laten smelten in magnetron of gewoon au bain marie. En nou heb ik geen magnetron, dus ik aan de slag met au bain marie.
Dat. ging. NIET. zeg ik je. Het smolt gewoon niet! Ik denk verdeurie dat MOET toch lukken? Ik het pannetje direct op het vuur gedaan, Ja ja ja het begon te smelten! Wacht ik serieus 2-3 seconden te lang, yup, karamel!!!! Ik werd gek zeg ik je. Dus nog een poging, al roerend smolt het weer, maar er bleven klontjes in zitten, ik kreeg het met geen mogelijkheid zo glad dat het van een lepel afdroop :S
Iemand ervaring met die candy melts? Mij lukt het niet au bain marie.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |