Toelichting:quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:06 schreef GGMM het volgende:
Jammer dat je alleen plaatjes post. Had liever wat toelichting gezien.
Yakitori is niet "gewoon" gegrilde kip.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Toelichting:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/okonomiyaki/
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/ramen
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/sushi
yakitori is gewoon gegrillde kip en wagyu een vette koe.
en om het compleet te houden:
www.aziatische-ingredienten.nl/natto![]()
Dat ziet er wel, euh, apart uit.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:09 schreef Adames het volgende:
[ afbeelding ]
Ik ga voor natto als ik al Japans zou gaan eten. Maar ben dan ook meer van de uitgesproken smaken.
Deze mening herzie je als je in Japan bentquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:10 schreef BasEnAad het volgende:
Nummer 1 en 2 zien er niet echt bijzonder uit, nummer 3 t/m 5 spreken mij meer aan. Want laten we niet overdrijven, sushi is een beetje overgewaardeerd en gaat wel vervelen na een keer of twee.
Ah, Yakitori is dus maar een gewone gegrilde kip doos?quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Toelichting:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/okonomiyaki/
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/ramen
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/sushi
yakitori is gewoon gegrillde kip en wagyu een vette koe.
en om het compleet te houden:
www.aziatische-ingredienten.nl/natto![]()
sorry Knut.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:15 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Sluit dit topic maar, dit loopt helemaal uit de hand.
Het zijn dus gewoon gegrilde spiesjes. Ofwel kipsate zonder pindasaus.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:15 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Enkele mogelijkheden qua yakitori:
momo (もも), chicken thigh
tsukune (つくね), chicken meatballs
(tori)kawa ((とり)かわ), chicken skin, grilled until crispy
tebasaki (手羽先), chicken wing
bonjiri (ぼんじり), chicken tail
shiro (シロ), chicken small intestines
nankotsu (なんこつ), chicken cartilage
hāto / hatsu (ハート / ハツ) or kokoro (こころ), chicken heart
rebā (レバー), liver
sunagimo (砂肝) or zuri (ずり), chicken gizzard
toriniku, all white meat on skewer
Kobe beefquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:17 schreef Tarado het volgende:
Op 4 Kobe beef lijkt ipv Wagyu, een goeie vervanger maar niet het origineel
Die Japaniers zijn zo gek nog nitequote:Op dinsdag 17 december 2013 11:17 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Kobe beefKoeien bier geven
Kobe beef = Wagyu.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:17 schreef Tarado het volgende:
Op 4 Kobe beef lijkt me ipv Wagyu, een goeie vervanger maar niet het origineel
Hoeft niet van kip te zijnquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:17 schreef JeMoeder het volgende:
Yakitori is alles van de kip op een stokje, gevarieerd gemarineerd en heerlijk gegrild boven kooltjes. Dus ook kippendarmen, levers, hersentjes, niertjes, maagjes etc. Niet slechts de filets.
Of gewoon Amsterdam.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Voor goede sushi buiten Japan ga je naar dusseldorf
Oké, klassieke Yakitori danquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:18 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Hoeft niet van kip te zijn
Common non-poultry dishes[edit]
ikada (筏) (lit. raft), Japanese scallion, with two skewers to prevent rotation
gyūtan (牛タン), beef tongue, sliced thinly
atsuage tōfu (厚揚げとうふ), thicker variety of deep-fried tofu
enoki maki (エノキ巻き), enoki mushrooms wrapped in slices of pork
pīman (ピーマン), green bellpepper
asuparabēkon (アスパラベーコン), asparagus wrapped in bacon
butabara (豚ばら), pork belly
ninniku (にんにく), garlic
shishito (獅子唐), Japanese pepper
Inmiddels wordt het ook gebruikt voor allerlei gegrilde gerechten op een stokje.quote:Yakitori (焼き鳥, やきとり, ヤキトリ?), grilled chicken
mooie stad, treden ook regelmatig geweldige artiesten opquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Voor goede sushi buiten Japan ga je naar dusseldorf
Daar zitten ook enkele goede tenten ja.quote:
Helemaal met je eens.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:21 schreef Adames het volgende:
[..]
mooie stad, treden ook regelmatig geweldige artiesten op
Ik dacht dat Yakitori op de marinade sloeg (en je dus ook zalm yakitori e.d. kon hebben), weer wat geleerd dus.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:20 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Oké, klassieke Yakitori danWant het betekend gewoon 'gegrilde kip':
[..]
Inmiddels wordt het ook gebruikt voor allerlei gegrilde gerechten op een stokje.
Je kan vast zalm yakitori krijgen, maar dan gaat het dus om op kooltjes gegrilde zalm op een stokjequote:Op dinsdag 17 december 2013 11:21 schreef DonRaja het volgende:
[..]
Ik dacht dat Yakitori op de marinade sloeg (en je dus ook zalm yakitori e.d. kon hebben), weer wat geleerd dus.
Ik dacht het inderdaad bij zo'n door Knut vervloekte all you can eat formule te hebben gezien. Vandaar dat ik dacht dat het op de zoetige marinade sloeg.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:22 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Je kan vast zalm yakitori krijgen, maar dan gaat het dus om op kooltjes gegrilde zalm op een stokje
Blijft ingewikkeld ja maar voor zover ik weet heb je geen Kobe runderen buiten Japan, dan wordt het Wagyu, de meningen zijn verdeeld of het genetisch exact hetzelfde is, maar Kobe is het origineel.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:21 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Laat ik het zo stellen, Kobe beef is afkomstig van Wagyu runderen
Genot, een klein zaakje met alleen een bar, 1 chef achter de kooltjes, Japans bier.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:21 schreef DonRaja het volgende:
[..]
Ik dacht dat Yakitori op de marinade sloeg (en je dus ook zalm yakitori e.d. kon hebben), weer wat geleerd dus.
Ik ben geen fan, maar ik nodig je uit een eigen top 5 te makenquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:23 schreef JeMoeder het volgende:
In het lijstje uit de OP mag van mij trouwens Tempura toegevoegd worden
Ik merk dat ik al aggresief word als ik er aan denkquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:24 schreef DonRaja het volgende:
[..]
Ik dacht het inderdaad bij zo'n door Knut vervloekte all you can eat formule te hebben gezien. Vandaar dat ik dacht dat het op de zoetige marinade sloeg.
Ik raad iedereen hier aan om eens naar de avonturen van Anthony Bourdain in Japan te kijken. Er gaat een culinaire wereld voor je open.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:24 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Genot, een klein zaakje met alleen een bar, 1 chef achter de kooltjes, Japans bier.
Japan
Ik raad jou aan om mind of a chef seizoen 1 te kijken. Show geregisseerd door Bourdain. Van de 16 afleveringen gaan er 14 in meer of mindere mate over Japan.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:26 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Ik raad iedereen hier aan om eens naar de avonturen van Anthony Bourdain in Japan te kijken. Er gaat een culinaire wereld voor je open.
Heb je een adresje?quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Voor goede sushi buiten Japan ga je naar dusseldorf
Hij is Nipponofielquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:28 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Ik raad jou aan om mind of a chef seizoen 1 te kijken. Show geregisseerd door Bourdain. Van de 16 afleveringen gaan er 14 in meer of mindere mate over Japan.
Kushi-Tei Of Tokyo of Yabase. Allebei in dezelfde straat. Zit een hele Japanse wijk daar, ramen is ook erg goed.quote:
Heb je ook aanraders in Amsterdam?quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:31 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Kushi-Tei Of Tokyo of Yabase. Allebei in dezelfde straat. Zit een hele Japanse wijk daar, ramen is ook erg goed.
Isakaya, Okuraquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:33 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Heb je ook aanraders in Amsterdam?
Alleen het Okura gehad. Dat was goed maar duur.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:33 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Heb je ook aanraders in Amsterdam?
Naast dat de sushi uit het Okura veel te ver doorschiet naar de prijsrichting in de prijs-kwaliteitsverhouding tov de goedkope en nu populaire formules is het ook nog eens niets om je op te verheugen op je vlucht aangezien je smaak aanzienlijk achteruit gaat in de drukcabine.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:21 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Op mijn KLM vlucht naar Tokyo van a.s. woensdag krijg ik sushi van het okura geserveerd
Uh, ok.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:36 schreef Deshain het volgende:
[..]
Naast dat de sushi uit het Okura veel te ver doorschiet naar de prijsrichting in de prijs-kwaliteitsverhouding tov de goedkope en nu populaire formules is het ook nog eens niets om je op te verheugen op je vlucht aangezien je smaak aanzienlijk achteruit gaat in de drukcabine.
Smaakt je overpriced Okura sushi naar de SumoKan je daar een beetje pedant lopen/zitten doen...
Heerlijk omeletjequote:Op dinsdag 17 december 2013 11:37 schreef DonRaja het volgende:
Ik heb trouwens in Singapore nog lekker Omuraisu gegeten, maar dat schijnt 'a poor mans dish' te zijn.
Yep, ik kan merken dat ik dicht tegen lunchtijd aanzit. Moet al watertanden als ik er aan denk.quote:
Kaiko, Jekerstraatquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:33 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Heb je ook aanraders in Amsterdam?
Sapporo is erg lekkerquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:33 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Heb je ook aanraders in Amsterdam?
Dat je je druk maakt dat iemand zijn sushi bij de AH to go koopt plus je kritiek op Sumo-achtige fabrieken.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:44 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Waar staat dat ik me druk maak over wie wat eet in het vliegtuig
De verlaagde druk in combinatie met de zeer lage luchtvochtigheid resulteert in een afname van het vermogen van de smaakpapillen rond de 30% op zout en zoet terwijl bitter, zuur en umami wél op niveau blijven. Dus je delicate en zo veel betere sushi is ook gewoon in onbalans op dat moment. Daarnaast loopt je reuk óók achteruit wat zo ongeveer 80% van je smaak bepaalt.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:46 schreef Elan het volgende:
[..]
Alsof de druk in de cabine de smaak van voedsel plotseling zou misvormen.
Laat staan wat zo'n zoute,flauwe prak dan voor aanslag op je zintuigen is. Kun je je maag toch beter vullen met die in jouw ogen overprijsde meuk.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:51 schreef Deshain het volgende:
[..]
Dat je je druk maakt dat iemand zijn sushi bij de AH to go koopt plus je kritiek op Sumo-achtige fabrieken.
[..]
De verlaagde druk in combinatie met de zeer lage luchtvochtigheid resulteert in een afname van het vermogen van de smaakpapillen rond de 30% op zout en zoet terwijl bitter, zuur en umami wél op niveau blijven. Dus je delicate en zo veel betere sushi is ook gewoon in onbalans op dat moment. Daarnaast loopt je reuk óók achteruit wat zo ongeveer 80% van je smaak bepaalt.
Dus ja, drukcabines vervormen je smaak plotseling.
iets wat het moet hebben van zijn zachte smaak is anders dan pakweg een chili con carne, flikker je nog wat extra zout en sambal er op en het is weer te etenquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:57 schreef Elan het volgende:
[..]
Laat staan wat zo'n zoute,flauwe prak dan voor aanslag op je zintuigen is. Kun je je maag toch beter vullen met die in jouw ogen overprijsde meuk.
Als ik me niet vergis zie je daar eigenlijk altijd dat ze het meer algemeen 焼肉 (yakiniku / gebakken vlees) noemen.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:24 schreef DonRaja het volgende:
[..]
Ik dacht het inderdaad bij zo'n door Knut vervloekte all you can eat formule te hebben gezien. Vandaar dat ik dacht dat het op de zoetige marinade sloeg.
Datquote:Op dinsdag 17 december 2013 12:00 schreef Adames het volgende:
[..]
iets wat het moet hebben van zijn zachte smaak is anders dan pakweg een chili con carne, flikker je nog wat extra zout en sambal er op en het is weer te eten
Cool, ga het eens proberen om bitesize borrelhapjes zo te marineren.quote:Op dinsdag 17 december 2013 12:01 schreef Igen het volgende:
[..]
Als ik me niet vergis zie je daar eigenlijk altijd dat ze het meer algemeen 焼肉 (yakiniku / gebakken vlees) noemen.
Wat die marinade betreft, om het in CUL-sferen te houden:
Sojasaus, suiker, mirin en rijstazijn/sake (grofweg gelijke hoeveelheden van elk, maar smaken verschillen) bij elkaar gooien. Al roerend op hoog vuur koken. Waar het om gaat is dat de suiker karamelliseert. Je kan het niet aan de kleur zien omdat de sojasaus al zo donker is, maar op dat moment wordt het mengsel stroperig en gaat uiteraard naar karamel ruiken.
Vervolgens kun je vlees erin marineren, op stokjes doen en op de barbecue gooien, en na het bakken nog wat extra saus erover doen.
Ik maak me helemaal niet druk om wat smaakloze Nederlanders in hun mond proppen, maar dit topic gaat om kwaliteit. Volgens mij is er al een SUMO topic als je het over rijst met vis met mayonaise wil hebbenquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:51 schreef Deshain het volgende:
[..]
Dat je je druk maakt dat iemand zijn sushi bij de AH to go koopt plus je kritiek op Sumo-achtige fabrieken.
[..]
O ja, als het klaar is dan moet je het echt ogenblikkelijk van het vuur halen. Als het alsnog te stroperig is geworden kun je er een beetje water door roeren (dat is voor de echte chef-kok ongetwijfeld een doodzonde maar goedquote:Op dinsdag 17 december 2013 12:03 schreef DonRaja het volgende:
[..]
Cool, ga het eens proberen om bitesize borrelhapjes zo te marineren.
Als je dan de beste wilt hebben en je bent in Japan moet je naar Jiro uiteraard.quote:Op dinsdag 17 december 2013 12:05 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Ik maak me helemaal niet druk om wat smaakloze Nederlanders in hun mond proppen, maar dit topic gaat om kwaliteit. Volgens mij is er al een SUMO topic als je het over rijst met vis met mayonaise wil hebben
Oh ja, en even ter info; bij deze ben jij mijn aartsvijand
9 maanden van tevoren reserverenquote:Op dinsdag 17 december 2013 12:28 schreef Godtje het volgende:
[..]
Als je dan de beste wilt hebben en je bent in Japan moet je naar Jiro uiteraard.
Volgens mij kan je nog beter Sumo Sushi eten dan KLM sushi.
quote:Op dinsdag 17 december 2013 12:51 schreef zatoichi het volgende:
Niet een specifieke top vijf, ik hou wel van variëren, maar wel mijn favorieten:
Edamame (ja meer een snack, maar ik bestel het echt altijd!)
[ afbeelding ]
Okonomiyaki; het liefst zo:
[ afbeelding ]
Udon![]()
[ afbeelding ]
Maar wat echt mijn allerfavoriet eten is, is O-toro! Die steekt met kop en schouders (of staart en vinnen) boven de rest uit!
[ afbeelding ]
![]()
![]()
![]()
![]()
Misschien moet je Michelin even inlichten dat er betere zijn.quote:Op dinsdag 17 december 2013 12:30 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
9 maanden van tevoren reserveren
En jiro is niet DÉ beste, maar de bekendste.
Want dat is DE graadmeter?quote:Op dinsdag 17 december 2013 12:58 schreef Godtje het volgende:
[..]
Misschien moet je Michelin even inlichten dat er betere zijn.
Dat is een misvatting. Goede sushi is niet vers van de vis op de rijst gelegd. Die besterft eerst nog in een vriezer.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:52 schreef Elan het volgende:
[..]
Knut breekt hier idd met 1 van zijn eigen basisregels namelijk dat sushi altijd vers van het mes moet zijn
quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Dit is mijn eigen ramen gerecht
[ afbeelding ]
Ik ben nog niet zo goed in het plaatsen van foto'sTevens zijn de noodles in Nederland niet lekker
Dit is een feitquote:Op dinsdag 17 december 2013 13:16 schreef kapiteintje het volgende:
[..]
Dat is een misvatting. Goede sushi is niet vers van de vis op de rijst gelegd. Die besterft eerst nog in een vriezer.
Als Rudolph van Veen een bigstar kan worden in Bulgarije kan een culinair programma van Knut en Kapi haast niet uitblijven.quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:20 schreef Dven het volgende:
Oh, nu werkt de foto wel. Ik wil jou wel eens zien in zo'n kazig televisieprogramma waarbij je mag koken voor wat buurtgenoten die jou vervolgens moeten beoordelen.
Even 24 cooking mailen. Een uitstekend idee weer van jequote:Op dinsdag 17 december 2013 13:24 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Als Rudolph van Veen een bigstar kan worden in Bulgarije kan een culinair programma van Knut en Kapi haast niet uitblijven.
Dit ben ik met je eens. Koken met Fok!-ers.quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:24 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Als Rudolph van Veen een bigstar kan worden in Bulgarije kan een culinair programma van Knut en Kapi haast niet uitblijven.
Wat voor bouillon gebruik je?quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Dit is mijn eigen ramen gerecht
[ afbeelding ]
Ik ben nog niet zo goedTevens zijn de noodles in Nederland niet lekker
Ah dus dáár gebruik je de dashi voor. Ik vind van die konbu-frummeltjes met sesamzaad lekker als los hapje of in de onigiri ofzo maar weet nooit wat je dan met de dashi moet.quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:39 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Zelf getrokken dashi met kombu en katsuobushi
En dan nu over naar de jury voor de beoordeling :quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:29 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Laten we het nog stilhouden, Deshain wil dit vast gaan verzieken met misplaatste opmerkingen.
Dit ja.quote:Op dinsdag 17 december 2013 16:51 schreef kapiteintje het volgende:
Knut, ik zou dat eerste gerechtje van je wel eens willen proberen. Maar dat wordt in Nederland wel lastig denk ik?
Thanks dat ga ik kijken weet bourdain shows altijd te waarderen ;-)quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:28 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Ik raad jou aan om mind of a chef seizoen 1 te kijken. Show geregisseerd door Bourdain. Van de 16 afleveringen gaan er 14 in meer of mindere mate over Japan.
Wat is het eigenlijk?quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Dit is mijn eigen ramen gerecht
[ afbeelding ]
Ik ben nog niet zo goedTevens zijn de noodles in Nederland niet lekker
In Amsterdam zit een tent die is er in gespecialiseerdquote:Op dinsdag 17 december 2013 16:51 schreef kapiteintje het volgende:
Knut, ik zou dat eerste gerechtje van je wel eens willen proberen. Maar dat wordt in Nederland wel lastig denk ik?
Chinese noedelsoep, in feite.quote:
Ik kan nergens Chinese yam vindenquote:Op dinsdag 17 december 2013 17:17 schreef Igen het volgende:
[..]
Chinese noedelsoep, in feite.
Ik zal trouwens 's kijken naar een recept voor okonomiyaki, lijkt me wel een uitdaging.
Laatste keer dat ik die nodig had (voor kushikatsu-paneerspul) heb ik die bij de Amazing Oriental in Groningen gehaald. Die zullen ze in de andere filialen dan toch vast ook wel hebben? Is i.i.g. een erg grappige substantie die ervanaf komt.quote:Op dinsdag 17 december 2013 17:20 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Ik kan nergens Chinese yam vinden
Sumoquote:Op dinsdag 17 december 2013 17:36 schreef Mexicanobakker het volgende:
Sushi
Vooral van de SUMO natuurlijk
Shabu is beter dan Sumo ja, Sumo is de sushi net plastic.quote:
Ik proef het verschil toch nietquote:Op dinsdag 17 december 2013 17:57 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Shabu is beter dan Sumo ja, Sumo is de sushi net plastic.
Omdat het bij de Shabu natuurlijk ook niet super isquote:Op dinsdag 17 december 2013 17:59 schreef Mansjester het volgende:
[..]
Ik proef het verschil toch niet
Leef jij in een drukcabine ofzo?quote:Op dinsdag 17 december 2013 17:59 schreef Mansjester het volgende:
[..]
Ik proef het verschil toch niet
Er is niks mis met spekpannekoeken. Zo lang er maar stroop op zit.quote:Op dinsdag 17 december 2013 18:22 schreef RobinOok het volgende:
Post je gewoon alle info & recepten erbij, blijven mensen treuren dat ze geen recept hebben.:-(
Nou, dan niet. Gewoon spekpannenkoeken en groentensoep blijven eten!
Ben jij de vrouw van Tong?quote:Op dinsdag 17 december 2013 18:31 schreef RobinOok het volgende:
Is ook niks mis mee, maar ik hoef het niet.
Ik haat pannenkoeken. Jeugdtrauma. Brrrr.
En dan met spek vond ik ze nog het allerergst.
En ik koester mijn jeugdtrauma's.
Ik kan deze negativiteit in mijn topic niet gebruiken. Daar is de deur.quote:Op dinsdag 17 december 2013 18:22 schreef RobinOok het volgende:
Post je gewoon alle info & recepten erbij, blijven mensen treuren dat ze geen recept hebben.:-(
Nou, dan niet. Gewoon spekpannenkoeken en groentensoep blijven eten!
Ramen Yvonnequote:
Ik gebruik hiervoor het recept van Japanesecooking101, wat sowieso een topsite isquote:Op dinsdag 17 december 2013 14:12 schreef Elan het volgende:
Knut ik wilde je dus het recept vragen van dat gerecht wat je gemaakt had op de foto.
Helaas kan dat niet meer in het betreffende topic (dankzij incompetente lieden) dus dan maar hier.
http://www.japanesepancakeworld.com/quote:Op dinsdag 17 december 2013 16:51 schreef kapiteintje het volgende:
Knut, ik zou dat eerste gerechtje van je wel eens willen proberen. Maar dat wordt in Nederland wel lastig denk ik?
Okay, doei.quote:Op dinsdag 17 december 2013 19:15 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Ik kan deze negativiteit in mijn topic niet gebruiken. Daar is de deur.
Mijn standaardzin is o makase shimasu (zal je wel anders schrijven). Kies iets voor mij alsjeblieft. Zeker in sushi of yakitori tentjes een zekerheidje voor een glunderende chef die met steeds exotischer zaken aan komt zetten als je het allemaal in je mond stoptquote:Op woensdag 18 december 2013 00:43 schreef RoelerMF het volgende:
Ik had in Hiroshima de Okonomiyaki besteld op Itsukushima. Het is daar een specialiteit en was uitstekend te eten. Sowieso is eten in Japan een streling voor je smaakpapillen. Of je nou sushi wilt eten of een mooi stukje vlees, ik heb er 10 dagen lang fantastisch lekker gegeten. Vaak geen idee wat je besteld, want je kiest alles van een plastic voorbeeld bordje
[ afbeelding ]
Met handen en voeten duidelijk maken welke je wilt hebben en nooit verkeerd gegokt.
Ik heb in een of ander lokaal barretje in het centrum van Takayama echt de beste tijd van mijn leven gehad. Dat was echt zo'n café waar ze allerlei kleine gerechten serveren. Zat vol met dronken Japanners die mij en mijn vriendin het allerbeste wilden laten proeven van wat ze hadden. Gevolg was dat we van de een een bepaald gerecht moesten proeven om vervolgens door een ander getrakteerd te worden op een volgend gerecht.quote:Op woensdag 18 december 2013 07:13 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Bedankt voor deze mooie berichten weer
[..]
Mijn standaardzin is o makase shimasu (zal je wel anders schrijven). Kies iets voor mij alsjeblieft. Zeker in sushi of yakitori tentjes een zekerheidje voor een glunderende chef die met steeds exotischer zaken aan komt zetten als je het allemaal in je mond stopt![]()
En in Soba tentjes voor het ontbijt gewoon blind zo'n knop indrukken![]()
Dit is DE eetervaring in Japan ja. Memory lane is ook succes gegarandeerd wat dat betreftquote:Op woensdag 18 december 2013 08:35 schreef zatoichi het volgende:
[..]
Ik heb in een of ander lokaal barretje in het centrum van Takayama echt de beste tijd van mijn leven gehad. Dat was echt zo'n café waar ze allerlei kleine gerechten serveren. Zat vol met dronken Japanners die mij en mijn vriendin het allerbeste wilden laten proeven van wat ze hadden. Gevolg was dat we van de een een bepaald gerecht moesten proeven om vervolgens door een ander getrakteerd te worden op een volgend gerecht.
Ik weet niet meer of het nou echt goed was; het was vooral de sfeer. Daarnaast wilden we wat terug doen door ze op biertjes te trakteren dus aan het eind waren we allemaal dronken
Heb er in ieder geval heerlijk yakatori gegeten, gevulde aubergine met half rauw kwartelei (of wat daar rondvliegt) en verschillende soorten tofu waarvan één zo zacht was dat het net niet vloeibaar was.
Ik vond japanse curry ook een aangename verrassing. Makkelijkst vond ik de ticketmachine waar je je gerecht kon kiezen en een minuut later stond het voor je neus klaar (spoiler 3).quote:Op woensdag 18 december 2013 08:44 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Ik word hier ook best vrolijk van trouwens
[ afbeelding ]
Al ziet het er niet zo goed uit.
[..]
Dit is DE eetervaring in Japan ja. Memory lane is ook succes gegarandeerd wat dat betreft
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
http://imgur.com/a/dlHvY
Van mijn goede vriend Saind kreeg ik bijgevoegde geweldige fotoreportage. Hij wil zelf ook graag naar Japan maar is te arm. Donaties in dm.![]()
5. sushi/sashimi
4. udon
3. gyoza
2. ramen
1. curry
tja niet de meest verfijnde smaak misschien, maar japanse curry rules all.![]()
Dit, ééns maar nooit weerquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:09 schreef Adames het volgende:
[ afbeelding ]
Ik ga voor natto als ik al Japans zou gaan eten. Maar ben dan ook meer van de uitgesproken smaken.![]()
![]()
Damn wat had ik me vergist hierin, ik dacht 'dat moet ik wel even proberen'Brrr..
Doe mij maar een portie curry met rauw ei of pittige ramen soep! Van okonomiyaki heb ik alleen de Osaka versie getest, te weinig om hier een definitief oordeel over te vellen
steck bratwurst in dein sauerkraut :)![]()
Bingo! Eén van de besten in Amsterdamquote:
Ook het zaakje aan het Scheldeplein. Ben even de naam vergeten. Wordt voornamelijk bezocht door Japanners. Hangt ook een bordje buiten met in koeienletters: "NO SUSHI!!!". Dit om het bralvolk uit de Rivierenbuurt buiten te houden![]()
![]()
Dit is een fijn topic.Op donderdag 9 mei 2013 16:42 schreef tong80 het volgende:
Je bent de grootste kut-user van FOK! realiseer je je dat ?![]()
Deze bedoel je in de Wielingenstraat (bij de Rai) Hakata Senpachi?quote:Op woensdag 18 december 2013 14:50 schreef IntensiveGary het volgende:
[..]
Bingo! Eén van de besten in Amsterdam
Ook het zaakje aan het Scheldeplein. Ben even de naam vergeten. Wordt voornamelijk bezocht door Japanners. Hangt ook een bordje buiten met in koeienletters: "NO SUSHI!!!". Dit om het bralvolk uit de Rivierenbuurt buiten te houden![]()
![]()
quote:Op woensdag 18 december 2013 15:38 schreef Tarado het volgende:
[..]
Deze bedoel je in de Wielingenstraat (bij de Rai) Hakata Senpachi?
[ afbeelding ]![]()
HIER MOET IK HEEN![]()
Snif. Nou wil ik ook.quote:Op woensdag 18 december 2013 14:34 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
http://imgur.com/a/dlHvY
Van mijn goede vriend Saind kreeg ik bijgevoegde geweldige fotoreportage. Hij wil zelf ook graag naar Japan maar is te arm. Donaties in dm.Let me see you stripped down to the bone![]()
Daarom is Amsterdam ook wel chill. Je kunt er alles vinden.quote:Op woensdag 18 december 2013 15:38 schreef Tarado het volgende:
[..]
Deze bedoel je in de Wielingenstraat (bij de Rai) Hakata Senpachi?
[ afbeelding ]![]()
![]()
Wij moeten een keer een meet houden onder leiding van Tarado en ondergetekende waar we ons de hele dag volstoppen met Japans eten en veel bier.quote:Op woensdag 18 december 2013 15:44 schreef kapiteintje het volgende:
[..]
Daarom is Amsterdam ook wel chill. Je kunt er alles vinden.![]()
Als we bij het Okura beginnen zijn we snel klaarquote:Op woensdag 18 december 2013 15:45 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Wij moeten een keer een meet houden onder leiding van Tarado en ondergetekende waar we ons de hele dag volstoppen met Japans eten en veel bier.![]()
![]()
Moet je wel een dikke portemonnee meenemen ja.quote:Op woensdag 18 december 2013 15:53 schreef Tarado het volgende:
[..]
Als we bij het Okura beginnen zijn we snel klaar
Ik heb daar beneden een keer gegeten, aan die grote bakplaat met kok die vlees ging hakken en bakken. gelukkig hoefde ik niet zelf te betalen.![]()
Ik wou hier afsluiten inderdaad. Iedereen z'n zakken legen in de pot en van de inhoud bestellen we Otoro.quote:Op woensdag 18 december 2013 15:53 schreef Tarado het volgende:
[..]
Als we bij het Okura beginnen zijn we snel klaar![]()
Ik kan alleen meepraten over Kuala Lumpur, daar heb ik in het Pavilion gegeten bij Kampachi en Tonkatsu. Waren beiden wel erg goed.BFF met GGMM![]()
Heb je hier nog foto's van?quote:Op woensdag 18 december 2013 15:57 schreef DonRaja het volgende:
Ik kan alleen meepraten over Kuala Lumpur, daar heb ik in het Pavilion gegeten bij Kampachi en Tonkatsu. Waren beiden wel erg goed.![]()
Dacht het wel, van blowfishquote:Op woensdag 18 december 2013 15:57 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Heb je hier nog foto's van?![]()
Ik kan er namelijk niet goed tegen als mensen foto's maken van hun eten in restaurants...BFF met GGMM![]()
Ik zou 't graag doen, maar ik heb geen rooie rotcent over. Eerst maar eens afstuderen en werk vinden.quote:Op woensdag 18 december 2013 15:45 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Wij moeten een keer een meet houden onder leiding van Tarado en ondergetekende waar we ons de hele dag volstoppen met Japans eten en veel bier.![]()
Dit is redelijk beschamend ja.quote:Op woensdag 18 december 2013 15:59 schreef DonRaja het volgende:
[..]
Dacht het wel, van blowfish![]()
Ik kan er namelijk niet goed tegen als mensen foto's maken van hun eten in restaurants...
Toch doe ik dit ook regelmatigAlleen in het geval van goed Japans voer natuurlijk
![]()
![]()
quote:Op woensdag 18 december 2013 16:00 schreef minilot het volgende:
[..]
En je kunt eventueel culinaire zeurkousjes meenemen, want kijk: ze hebben ook patat/friet en knakworstjes!![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]![]()
![]()
Potver, nu moet ik door dit topic vanavond weer eens mochi maken.
Let me see you stripped down to the bone![]()
Pics!quote:Op woensdag 18 december 2013 16:02 schreef minilot het volgende:
Potver, nu moet ik door dit topic vanavond weer eens mochi maken.
dit ga ik proberen straksquote:Mochi (Jp.: 餅 ; ook wel o-mochi) is een rijstgerecht uit de Japanse keuken dat traditioneel rond nieuwjaar (shogatsu of oshogatsu) gegeten wordt (vergelijk met de Nederlandse oliebol). Mochi is de Japanse variant van het Chinese niangao.Ik zorg wel dat ik een biertje bij de hand hebquote:Doordat mochi erg kleverig is overlijden er jaarlijks Japanners door verstikking nadat ze de rijst gegeten hebben.![]()
![]()
Yup! Coquilles boven de kooltjes. Yum! Alleen de Takoyaki is niet geweldig. Maar, echt lekkere Takoyaki heb ik buiten Japan sowieso nog niet gevonden.quote:Op woensdag 18 december 2013 15:38 schreef Tarado het volgende:
[..]
Deze bedoel je in de Wielingenstraat (bij de Rai) Hakata Senpachi?
[ afbeelding ]![]()
Wauwquote:Op woensdag 18 december 2013 16:08 schreef minilot het volgende:
[..]
Mijn mochi van laatst, met passievrucht- en frambozensap (in die zin een tikkie fusion):
[ afbeelding ]![]()
Mooi zeg!![]()
Bij deze promoveer ik je tot 1 van de belangrijkste bijdragers in mijn topic.quote:Op woensdag 18 december 2013 16:13 schreef minilot het volgende:
O, ik maak ook graag zelf gyoza (inclusief homemade deeg):
[ afbeelding ]
Gyoza staat op nummer zes, na mijn top vijf.![]()
Zie je er goed uit? Want dan wil ik je graag inruilen voor mijn vriendin. Die kan niet Japans kokenquote:Op woensdag 18 december 2013 16:13 schreef minilot het volgende:
O, ik maak ook graag zelf gyoza (inclusief homemade deeg):
[ afbeelding ]
Gyoza staat op nummer zes, na mijn top vijf.![]()
![]()
Ik ook niet hoor. Ik heb in mijn Japanse arsenaal maar een paar simpele dingen. Vis of vlees, daar 'bak' ik niks van (ha!)quote:Op woensdag 18 december 2013 16:14 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Want dan wil ik je graag inruilen voor mijn vriendin. Die kan niet Japans koken
[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 18-12-2013 16:24:33 ]Let me see you stripped down to the bone![]()
quote:Op woensdag 18 december 2013 16:14 schreef minilot het volgende:
![]()
Oh, en ik maak ook graag van die sesamballetjes met rodebonenpasta!![]()
Foto mijnerzijds:
[ afbeelding ]![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pure marteling dit topic , as ik het geld had meteen een vlucht naar japan, dan door naar singapore etc.
Krijg me toch een honger van al die foto's![]()
Dit dus.quote:Op woensdag 18 december 2013 16:16 schreef mytec het volgende:
Pure marteling dit topic , as ik het geld had meteen een vlucht naar japan, dan door naar singapore etc.
Krijg me toch een honger van al die foto's
BFF met GGMM![]()
Op basis van bovenstaande 3 fotos doe ik je een huwelijksaanzoek.quote:Op woensdag 18 december 2013 16:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik ook niet hoor. Ik heb in mijn Japanse arsenaal maar een paar simpele dingen. Vis of vlees, daar 'bak' ik niks van (ha!)![]()
Jij wordt niet gelukkig van al die louter vegan shizzle van mij, denk ik ;-)quote:Op woensdag 18 december 2013 16:17 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Op basis van bovenstaande 3 fotos doe ik je een huwelijksaanzoek.
[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 18-12-2013 16:25:01 ]Let me see you stripped down to the bone![]()
ermahgerd. als ik d'r weer zie stop ik d'r in m'n tas.quote:Op woensdag 18 december 2013 16:22 schreef IntensiveGary het volgende:
Mijn meisje kookt trouwens ook graag Japans. Gisteren Unagi met rijst
[ afbeelding ]
Niet Japans(Koreaans, de buren dus), maar wel op een Hello Kitty bordje: Kimchi pannekoekje
[ afbeelding ]
Totoro Soba
[ afbeelding ]
Hello Kitty chocola
[ afbeelding ]
nog meer Totoro
[ afbeelding ]
en een bloemetje
[ afbeelding ]![]()
Oei, gelukkig heb je nee gezegdquote:Op woensdag 18 december 2013 16:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Jij wordt niet gelukkig van al die louter vegan shizzle van mij, denk ik ;-)![]()
![]()
![]()
Geweldigquote:Op woensdag 18 december 2013 16:22 schreef IntensiveGary het volgende:
Mijn meisje kookt trouwens ook graag Japans. Gisteren Unagi met rijst
[ afbeelding ]
Niet Japans(Koreaans, de buren dus), maar wel op een Hello Kitty bordje: Kimchi pannekoekje
[ afbeelding ]
Totoro Soba
[ afbeelding ]
Hello Kitty chocola
[ afbeelding ]
nog meer Totoro
[ afbeelding ]
en een bloemetje
[ afbeelding ]![]()
Wat voor vis gebruik je? Gewoon paling van de visboer?![]()
Is de Japanse keuken geschikt voor vegetariërs? In de zin van: sla een kookboek open en de helft van de recepten is zonder vlees/vis?
Koeien werden in ieder geval tot een 60 jaar terug niet gegeten, dus dat geeft wel hoop.![]()
Hmm, ik denk dat je over het algemeen toch wel flink je best moet doen om vegetarisch te eten. Als ik de chef voor mij laat kiezen krijg ik altijd vlees of vis.quote:Op woensdag 18 december 2013 16:54 schreef Adames het volgende:
Is de Japanse keuken geschikt voor vegetariërs? In de zin van: sla een kookboek open en de helft van de recepten is zonder vlees/vis?
Koeien werden in ieder geval tot een 60 jaar terug niet gegeten, dus dat geeft wel hoop.
Ik ga zo eens in mn Japanse kookboek tellen hoeveel vegetarisch is![]()
![]()
lastige vrienden hebbenquote:Op woensdag 18 december 2013 16:57 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Hmm, ik denk dat je over het algemeen toch wel flink je best moet doen om vegetarisch te eten. Als ik de chef voor mij laat kiezen krijg ik altijd vlees of vis.
Ik ga zo eens in mn Japanse kookboek tellen hoeveel vegetarisch is![]()
Rare vraag waarschijnlijk, maar waar smaakt het naar? Vergelijkbaar met een vissoort hier?quote:Op woensdag 18 december 2013 17:02 schreef Tarado het volgende:
Dit is ook een gerecht wat ik echt lekker vind Miso Black Cod (Gindara Misozuke)
[ afbeelding ]BFF met GGMM![]()
Is kabeljauwquote:Op woensdag 18 december 2013 17:04 schreef DonRaja het volgende:
[..]
Rare vraag waarschijnlijk, maar waar smaakt het naar? Vergelijkbaar met een vissoort hier?![]()
Ja het is een beetje zoetig, echt lekkerquote:Op woensdag 18 december 2013 17:10 schreef DonRaja het volgende:
[..]
Wat maakt het zo speciaal dan, de bereiding?![]()
Miso.quote:Op woensdag 18 december 2013 17:10 schreef DonRaja het volgende:
[..]
Wat maakt het zo speciaal dan, de bereiding?AFCA
Qui audet adipiscitur![]()
Ik ben benieuwd, heb het op mijn lijstje met 'binnenkort eens proberen' geplaatst.quote:Op woensdag 18 december 2013 17:11 schreef Tarado het volgende:
[..]
Ja het is een beetje zoetig, echt lekkerBFF met GGMM![]()
Nope, ingevroren bij één van de Aziatische supermarkten bij de Makro, hier in Amsterdam. Ik geloof Amazing Oriental, maar het kan ook één van de andere twee zijn..quote:Op woensdag 18 december 2013 16:28 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Geweldig![]()
Wat voor vis gebruik je? Gewoon paling van de visboer?![]()
maar dat is Chineesquote:Op woensdag 18 december 2013 16:14 schreef minilot het volgende:
![]()
Oh, en ik maak ook graag van die sesamballetjes met rodebonenpasta!![]()
Foto mijnerzijds:
[ afbeelding ]0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy![]()
Bij deze een fotoreportage van mijn culinaire ervaringen op het mooie Aka-jima.
Aka is een eiland zo'n 30 km voor de kust van Okinawa. Je komt hier door te vliegen naar Naha en dan met de boot een tocht van zo'n anderhalfuur naar het eiland Aka. Er wonen zo'n 300 mensen en behalve chillen is er helemaal niets te doenHet ziet er ook niet geheel Japans uit:
We verbleven hier in een minshuku met uiteraard ontbijt en diner inbegrepen. Het eten was werkelijk geweldig, aangezien de eigenaar iedere dag een paar vissen uit zee trok en de groenten allemaal onbespoten uit eigen tuim kwamen![]()
![]()
Maar wat echt typisch okinawiaans was is de bitter melon. Een vrucht die zoals de naam al zegt nogal bitter isMaar goed bereid wel lekker.
In het Japans noemen ze dat Goya.
Tevens was het plaatselijke bier ook erg lekker, maar dat kon ook door de temperatuur komen![]()
![]()
En is dat lekker?quote:Op woensdag 18 december 2013 17:35 schreef IntensiveGary het volgende:
[..]
Nope, ingevroren bij één van de Aziatische supermarkten bij de Makro, hier in Amsterdam. Ik geloof Amazing Oriental, maar het kan ook één van de andere twee zijn..![]()
![]()
Ik heb toch al een paar keer wat tegenvallers gekocht bij de toko. Sommige merken instant miso soep zijn niet te vretenquote:Op woensdag 18 december 2013 17:46 schreef Adames het volgende:
[..]
nee, hij zal het met verschrikkelijke tegenzin eten![]()
![]()
Vanzelfsprekendquote:Op woensdag 18 december 2013 18:35 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]![]()
PICS van het resultaat worden hier verwacht.
Moet alleen ff kijken of alle ingrediënten te vinden zijn
blablablabla![]()
Ik ga kijken of ik hier iets japans vinden kan."For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."![]()
Ik kijk nu verlekkerd naar het menu van het Okura. Niemand van mijn vrienden wil daar eten vanwege de prijs.
Zwarte Piet is uit!
https://www.youtube.com/w(...)bedded&v=OV3xp5ZXSYA![]()
Hier op de Stadionweg zit ook een goede. Niet zo heel erg duur. Ga je daar. Issa heet hij. Heeft ook een winkeltje ernaast geloof ik.quote:Op woensdag 18 december 2013 18:46 schreef hexje het volgende:
Ik kijk nu verlekkerd naar het menu van het Okura. Niemand van mijn vrienden wil daar eten vanwege de prijs.![]()
Bedankt voor de tip.quote:Op woensdag 18 december 2013 18:48 schreef Karina het volgende:
[..]
Hier op de Stadionweg zit ook een goede. Niet zo heel erg duur. Ga je daar. Issa heet hij. Heeft ook een winkeltje ernaast geloof ik.
Zwarte Piet is uit!
https://www.youtube.com/w(...)bedded&v=OV3xp5ZXSYA![]()
*proest*quote:Op woensdag 18 december 2013 16:18 schreef minilot het volgende:
Ooo, en ik hou ook zo enorm van silken tofu, van die heeeeeel zachte!![]()
Laatste foto van mij, nu hou ik op!![]()
Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nl![]()
Robinook probeert al een aantal keer dit topic te torpederen en naar beneden te praten. Waarschijnlijk omdat ze niet zo goed is in Japans koken. Ik vind het ook maar raar.quote:Op woensdag 18 december 2013 19:12 schreef Snowbells het volgende:
[..]
Wat is er hier grappig aan?![]()
Overigens dit topic
En bedankt![]()
![]()
Ja, sorry hoor. Verder niks mis mee, maar die compositie!
Ik schiet er nu weer van in de lach. Vind het echt hilarisch.
Was me er verder niet van bewust dat ik negatief bezig was. Ha.
[ Bericht 7% gewijzigd door RobinOok op 19-12-2013 00:43:47 ]Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nl![]()
Vanquote:Robin
kan ik het hebben hoor. Het ís ook een aanstelligere foto natuurlijk!
![]()
Ik vind siken tofu dusdanig lekker dat ik het graag op die manier eet, gewoon in een plons zoute dashi. En geef toe, met van die kabouterpaddestoeltjes erop schiet de kawaiiiiii-factor ervan omhoog, toch?
Let me see you stripped down to the bone![]()
Lijkt net of ze spoonen.quote:Op woensdag 18 december 2013 19:47 schreef minilot het volgende:
[..]
VanRobin
kan ik het hebben hoor. Het ís ook een aanstelligere foto natuurlijk!
![]()
Ik vind siken tofu dusdanig lekker dat ik het graag op die manier eet, gewoon in een plons zoute dashi. En geef toe, met van die kabouterpaddestoeltjes erop schiet de kawaiiiiii-factor ervan omhoog, toch?
Zwarte Piet is uit!
https://www.youtube.com/w(...)bedded&v=OV3xp5ZXSYA![]()
Ik mis de Japanse Curry op je blog.quote:
Zwarte Piet is uit!
https://www.youtube.com/w(...)bedded&v=OV3xp5ZXSYA![]()
Helemaal mee eens.quote:Op woensdag 18 december 2013 19:57 schreef Mirjam het volgende:
[..]
sowieso maak jij echt heerlijke foto's van je eten en creatiesZwarte Piet is uit!
https://www.youtube.com/w(...)bedded&v=OV3xp5ZXSYA![]()
Na dagenlang de Japan verheerlijking van Knut te hebben aangehoord, besloot ik om mij over te geven. Na lang te hebben lopen wiggen en wegen, besloot ik het typisch Japanse Beef Teriyaki te maken. Na op het world wide web diverse recepten te hebben aanschouwd, besloot ik om deze te maken:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Na de zeer uitgebreide stappen op de website van het recept te hebben gevolgd, te wetenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. was dit het resultaat:
Vervolgens moet de biefstuk even worden gebakken, zie hier de actiefoto:
Uiteindelijk alles weer samengeflikkerd, met dit als eindresultaat
Helaas is de foto een klein beetje onscherp, maar het gaat om de indruk hé.
Bij deze wil ik Knut hartelijk bedanken voor zijn inspiratie. Zonder hem had ik dit nooit klaargemaakt. Het was tantoe chill dit dat zus zo![]()
quote:
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy![]()
quote:Op woensdag 18 december 2013 21:28 schreef Mansjester het volgende:
Na dagenlang de Japan verheerlijking van Knut te hebben aangehoord, besloot ik om mij over te geven. Na lang te hebben lopen wiggen en wegen, besloot ik het typisch Japanse Beef Teriyaki te maken. Na op het world wide web diverse recepten te hebben aanschouwd, besloot ik om deze te maken:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Na de zeer uitgebreide stappen op de website van het recept te hebben gevolgd, te wetenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. was dit het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Vervolgens moet de biefstuk even worden gebakken, zie hier de actiefoto:
[ link | afbeelding ]
Uiteindelijk alles weer samengeflikkerd, met dit als eindresultaat
[ link | afbeelding ]
Helaas is de foto een klein beetje onscherp, maar het gaat om de indruk hé.
Bij deze wil ik Knut hartelijk bedanken voor zijn inspiratie. Zonder hem had ik dit nooit klaargemaakt.![]()
Maar de belangrijkste vraag: was het ook lekker?![]()
![]()
quote:Op woensdag 18 december 2013 21:28 schreef Mansjester het volgende:
Na dagenlang de Japan verheerlijking van Knut te hebben aangehoord, besloot ik om mij over te geven. Na lang te hebben lopen wiggen en wegen, besloot ik het typisch Japanse Beef Teriyaki te maken. Na op het world wide web diverse recepten te hebben aanschouwd, besloot ik om deze te maken:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Na de zeer uitgebreide stappen op de website van het recept te hebben gevolgd, te wetenDat ziet er goed uit!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. was dit het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Vervolgens moet de biefstuk even worden gebakken, zie hier de actiefoto:
[ link | afbeelding ]
Uiteindelijk alles weer samengeflikkerd, met dit als eindresultaat
[ link | afbeelding ]
Helaas is de foto een klein beetje onscherp, maar het gaat om de indruk hé.
Bij deze wil ik Knut hartelijk bedanken voor zijn inspiratie. Zonder hem had ik dit nooit klaargemaakt.![]()
Vergeten erbij te zetten. Ja, het was heel nicequote:Op woensdag 18 december 2013 21:32 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]![]()
Maar de belangrijkste vraag: was het ook lekker?![]()
![]()
quote:Op woensdag 18 december 2013 21:33 schreef Mansjester het volgende:
[..]
Vergeten erbij te zetten. Ja, het was heel nice![]()
Bedankt voor deze mooie bijdrage![]()
![]()
Geen dank, jij bedankt voor Le inspiratiequote:Op woensdag 18 december 2013 21:33 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]![]()
Bedankt voor deze mooie bijdrage![]()
Adames, er is toch wel een goed gedeelte zonder vlees vis. Denk aan gerechten met miso, zeewier, tofu of paddestoelen bijvoorbeeld. Als je wilt post ik enkele voorbeelden.quote:Op woensdag 18 december 2013 16:54 schreef Adames het volgende:
Is de Japanse keuken geschikt voor vegetariërs? In de zin van: sla een kookboek open en de helft van de recepten is zonder vlees/vis?
Koeien werden in ieder geval tot een 60 jaar terug niet gegeten, dus dat geeft wel hoop.
Is kippenbouillon ook al niet goed?![]()
kippenbouillon zal niemand proevenquote:Op woensdag 18 december 2013 21:36 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Adames, er is toch wel een goed gedeelte zonder vlees vis. Denk aan gerechten met miso, zeewier, tofu of paddestoelen bijvoorbeeld. Als je wilt post ik enkele voorbeelden.
Is kippenbouillon ook al niet goed?![]()
honger gekregen door dit topic, heb ik vandaag curry gemaakt met zo'n pakje japanse curry uit de toko, maar dat is toch niet echt lekker. zelf maken is veel beter. of naar japan gaan natuurlijk.![]()
Zeeuwse sushi = een rauwe mossel zo uit de schelpquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:18 schreef Elan het volgende:
Goede sushi ben ik in Zeeland nog niet tegengekomen trouwens maar in Amsterdam zitten een paar uitstekende zaken.
Nee, voor uitheemse dingen moet je niet in Zeeland zijn.Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)![]()
Food pornquote:Op woensdag 18 december 2013 16:18 schreef minilot het volgende:
Ooo, en ik hou ook zo enorm van silken tofu, van die heeeeeel zachte!![]()
Laatste foto van mij, nu hou ik op!![]()
[ afbeelding ]
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)![]()
Of Oesters natuurlijk. Zeeland heeft ook meeste michelinsterren van Nederland per hoofd van de bevolking. Culinaire hoofdstad van ons landquote:Op woensdag 18 december 2013 23:01 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Zeeuwse sushi = een rauwe mossel zo uit de schelp
Nee, voor uitheemse dingen moet je niet in Zeeland zijn.![]()
Het is natuurlijk ook een misvatting dat goede sushi per se dicht bij zee gevonden kan worden.![]()
Haha dit krijg ik niet weg in de ochtend, op dit tijdstip wel trouwens.quote:Op donderdag 19 december 2013 08:24 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Het is vroeg, het is tijd voor ontbijt, tijd voor Onigiri![]()
![]()
![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
![]()
Heerlijk, al maak je me nog blijer met een bak soba noodles.quote:Op donderdag 19 december 2013 17:11 schreef mytec het volgende:
[..]
Haha dit krijg ik niet weg in de ochtend, op dit tijdstip wel trouwens.
Sowieso hebben we dat te weinig in Nederland. Als er een tent met goede noodlesoep op het station zat ontbeet ik er iedere dag![]()
![]()
In Groningen zat trouwens een tijd de Wagamama, en ik moet zeggen die tent is veelste duur. Maar de ramen met entrecote was wel super lekker daar. Ik zou maar niet elke dag van die noodles met vet sin uit de toko eten, schijnt niet zo gezond te zijn ;-)quote:Op donderdag 19 december 2013 17:13 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Heerlijk, al maak je me nog blijer met een bak soba noodles.
Sowieso hebben we dat te weinig in Nederland. Als er een tent met goede noodlesoep op het station zat ontbeet ik er iedere dag![]()
Ik vond het niet lekker bij Wagamama.Zwarte Piet is uit!
https://www.youtube.com/w(...)bedded&v=OV3xp5ZXSYA![]()
Dan moet je niet naar Japan gaan, dit ontbijt is nog peanuts...quote:Op donderdag 19 december 2013 17:11 schreef mytec het volgende:
[..]
Haha dit krijg ik niet weg in de ochtend, op dit tijdstip wel trouwens.![]()
Je kan ook gewoon toast met jam nemen voor ontbijt.quote:Op donderdag 19 december 2013 19:33 schreef zatoichi het volgende:
[..]
Dan moet je niet naar Japan gaan, dit ontbijt is nog peanuts...
Maar vertel, wat is een echt Japans ontbijt? Ik heb destijds vooral in hostels geslapen. En één keer in een echte ryokan, helemaal authentiek en gerund door een echtpaar dat werkelijk nog niet één woord Engels kon, maar die schotelden me een english breakfast voor.![]()
![]()
Haha ben ik ook benieuwd naar dan, ik bedoel meestal krijg ik dat niet naar binnen. maar op vakantie maak ik graag een uitzonderingquote:Op donderdag 19 december 2013 19:39 schreef Igen het volgende:
[..]
Je kan ook gewoon toast met jam nemen voor ontbijt.
Maar vertel, wat is een echt Japans ontbijt? Ik heb destijds vooral in hostels geslapen. En één keer in een echte ryokan, helemaal authentiek en gerund door een echtpaar dat werkelijk nog niet één woord Engels kon, maar die schotelden me een english breakfast voor.![]()
In een ryokan is het natuurlijk ook direct na opstaan ontbijt geserveerd krijgen. Dat vind ik zelfs nog zwaar.quote:Op donderdag 19 december 2013 19:54 schreef mytec het volgende:
[..]
Haha ben ik ook benieuwd naar dan, ik bedoel meestal krijg ik dat niet naar binnen. maar op vakantie maak ik graag een uitzondering
Normaal sta ik op, even douchen, opfrissen, aankleden, deur uit, stukje met de metro en dan ga ik eens kijken wat ik ga ontbijten. Tegen die tijd eet ik alles![]()
![]()
Ik ben altijd eerder wakker dan m'n meisje. Dan schiet ik even iets aan, loop naar de Family Mart voor een onigiri en een collageendrankje voor haar en een sandwich voor mij. Dan even door naar de Starbucks voor een Soy Matcha Latte voor haar en een emmer espresso voor mij. Dan wek ik haar, werken we het even naar binnen en als zij dan gedouched en aangekleed is gaan we écht ontbijten; flink sushi. En als we nog een kater hebben gaat er een Asahi naast![]()
![]()
quote:Op donderdag 19 december 2013 17:13 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Heerlijk, al maak je me nog blijer met een bak soba noodles.
Soba noedels met kewpie, tonkatsu, aonori, shichimi tōgarashi en witte & zwarte sesamzaadjes
Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nl![]()
Sao Paulo maat! Grootste Japanse gemeenschap buiten Japan. En ik denk nog wel eens met weemoed terug aan die 11 maanden die ik daar gewerkt heb. Overal Japanse eettenten te vinden van poepie sjiek tot achterkamertjes plastic tafelkleedjes etablissementen. Geweldig! Nog noit in Japan geweest maar dat staat voor volgend jaar op de rol.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Voor goede sushi buiten Japan ga je naar dusseldorf2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .![]()
Ik blijf No Reservations kijken maar ik krijg er toch altijd zo,n honger van. Perfect voor dit topic:![]()
Ha!quote:Op donderdag 19 december 2013 22:27 schreef buzz1291 het volgende:
[..]
Sao Paulo maat! Grootste Japanse gemeenschap buiten Japan. En ik denk nog wel eens met weemoed terug aan die 11 maanden die ik daar gewerkt heb. Overal Japanse eettenten te vinden van poepie sjiek tot achterkamertjes plastic tafelkleedjes etablissementen. Geweldig! Nog noit in Japan geweest maar dat staat voor volgend jaar op de rol.
Ik bedoelde misschien meer buiten Japan op rijafstand van UtrechtMaar ik hou dit zeker in gedachte voor het WK 2014
![]()
![]()
Heeft zo veelquote:Op donderdag 19 december 2013 22:45 schreef mytec het volgende:
Ik blijf No Reservations kijken maar ik krijg er toch altijd zo,n honger van. Perfect voor dit topic:Ik maak een lijstje:
No Reservations:
Seizoen 2 aflevering 1-1 : Osaka en het concept van kuidaore
Seizoen 4 aflevering 16: Tokyo
Seizoen 7 aflevering 8: Hokaido (paar weken voor de aardbeving)
Seizoen 8 aflevering 5: Cook it raw (o.a. met de chef van Noma)
The Mind of a chef:
Feitelijk het hele eerste seizoen, maar vooral aflevering 1, 3, 5, 7, 10, 12 en 13
Helaas niet op youtube maar wel op Netflix!
Parts Unknown
Seizoen 2 Aflevering 7: Tokyo
Youtube link volgt nog![]()
![]()
Nog genoeg te kijken dus ;-) sommigen al gezien maar blijven tof;-).quote:Op vrijdag 20 december 2013 07:45 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Heeft zo veelIk maak een lijstje:
No Reservations:
Seizoen 2 aflevering 1-1 : Osaka en het concept van kuidaore
Seizoen 4 aflevering 16: Tokyo
Seizoen 7 aflevering 8: Hokaido (paar weken voor de aardbeving)
Seizoen 8 aflevering 5: Cook it raw (o.a. met de chef van Noma)
The Mind of a chef:
Feitelijk het hele eerste seizoen, maar vooral aflevering 1, 3, 5, 7, 10, 12 en 13
Helaas niet op youtube maar wel op Netflix!
Parts Unknown
Seizoen 2 Aflevering 7: Tokyo
Youtube link volgt nog![]()
Denk dat je het dan op UK moet zetten.quote:Op vrijdag 20 december 2013 18:37 schreef _Arual_ het volgende:
Knut, ik vind geen Bourdain op Netflix?
Ik hoorde net dat Parts Unkown er ook op staat, zal even vragen of je dan naar UK of NL of USA netflix moet gaan.![]()
Netflix usa heeft het, heb daar een tijd op gekeken. Nu het afgelopen is waarom brengen ze geen dvd of bluray box uit ik wil ze allemaal wel hebben tegen een schappelijke prijs.quote:Op vrijdag 20 december 2013 18:39 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Denk dat je het dan op UK moet zetten.
Ik hoorde net dat Parts Unkown er ook op staat, zal even vragen of je dan naar UK of NL of USA netflix moet gaan.![]()
Ik zie dat The mind of a chef wel op Nederlandse Netflix staat. Die andere series zal je van regio moeten veranderen.![]()
ja want goede sushi is klaargemaakt met vissen die doodgeknuffeld zijn met kusjes en wollen handschoenen in plaats van in bakken gesmeten en gestikte vissenquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:05 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
EEN MISDAAD TEGEN DE VISHEID JA![]()
![]()
Ten eerste:quote:Op vrijdag 20 december 2013 19:11 schreef Prego het volgende:
[..]
ja want goede sushi is klaargemaakt met vissen die doodgeknuffeld zijn met kusjes en wollen handschoenen in plaats van in bakken gesmeten en gestikte vissen
Ten tweede:
Verdiep je in het concept van ikejime (mind of a chef seizoen 1 aflevering 12, lekker makkelijk met bewegend beeld enzo)
Ten derde:
Deze negativiteit kan ik niet gebruiken in dit topic, daar is de deur![]()
![]()
You cares dat is duidelijk.quote:Op vrijdag 20 december 2013 20:13 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Ten eerste:
[ afbeelding ]
Ten tweede:
Verdiep je in het concept van ikejime (mind of a chef seizoen 1 aflevering 12, lekker makkelijk met bewegend beeld enzo)
Ten derde:
Deze negativiteit kan ik niet gebruiken in dit topic, daar is de deur
En niks mis met mensen die sceptisch reageren.Zwarte Piet is uit!
https://www.youtube.com/w(...)bedded&v=OV3xp5ZXSYA![]()
Uh, jawel.quote:Op vrijdag 20 december 2013 20:23 schreef hexje het volgende:
[..]
You cares dat is duidelijk.
En niks mis met mensen die een sceptisch reageren.
Dit is een topic voor persoonlijke top 5s en mooie dingen uit de Japanse keuken. Als hij wil gaan lopen huilen over vissen maakt hij een topic aan in F&F. Simpel![]()
![]()
Ja klopt, ik was een keer in Rio de Janeiro en heb daar echt héérlijke sushi gegeten. We bestelden een 'sushiboot', echt prachtig houten boot met allerlei soorten sushi en sashimi erop uitgestald. En natuurlijk alles tegen behapbare prijzen, want het was toen nog niet zo duur daar (tegenwoordig is het prijsniveau wel gestegen). In SP ben ik nog nooit geweest maar daar heb je inderdaad nog veel meer Japanners.quote:Op donderdag 19 december 2013 22:27 schreef buzz1291 het volgende:
[..]
Sao Paulo maat! Grootste Japanse gemeenschap buiten Japan. En ik denk nog wel eens met weemoed terug aan die 11 maanden die ik daar gewerkt heb. Overal Japanse eettenten te vinden van poepie sjiek tot achterkamertjes plastic tafelkleedjes etablissementen. Geweldig! Nog noit in Japan geweest maar dat staat voor volgend jaar op de rol.
Iedereen zat te zeuren dat we in Brazilie waren naar een Jap gingen, dat kán toch nietMaar uiteindelijk vond iedereen het heerlijk.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)![]()
Wat raar, ik kan hem toch echt niet vinden?quote:Op vrijdag 20 december 2013 18:44 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Ik zie dat The mind of a chef wel op Nederlandse Netflix staat. Die andere series zal je van regio moeten veranderen.
Een dag niet geleefd, is een dag niet gelachen![]()
Hmm. Misschien stond ie dan toch nog op UK of US. Zal even kijken als ik thuis ben.quote:Op zondag 22 december 2013 22:11 schreef Griebus het volgende:
[..]
Wat raar, ik kan hem toch echt niet vinden?
Sowieso natuurlijk een aanrader om je bij een site als unblockus aan te melden zodat je kan switchen van regio. Het aanbod in Nederland is om te janken zo slecht.![]()
Ja daar heb ik een account maar mijn vriendin vindt het fijner als het nederlands ondertiteld is dus daarom probeerde ik het op de NL. Nou vind ik het zoeken sowieso kak maar da's verder dik offtopic.quote:Op maandag 23 december 2013 08:04 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Hmm. Misschien stond ie dan toch nog op UK of US. Zal even kijken als ik thuis ben.
Sowieso natuurlijk een aanrader om je bij een site als unblockus aan te melden zodat je kan switchen van regio. Het aanbod in Nederland is om te janken zo slecht.
Om dan ook maar iets bij te dragen: gisteren naar Hakata Senpachi geweest in A'dam. Geen sushi maar heerlijke stokjes van de grill en allerlei andere lekkernijen.
Favoriet was toch wel de Agedashi-Tofu: een ontzettend lekkere dashi soep met gefrituurde tofu, gegarneerd met katsuobushi en reepjes nori!![]()
Een dag niet geleefd, is een dag niet gelachen![]()
Oef ik krijg honger van dit topic!
Mijn top 5:
1. Sushi
En voorkeur voor de sushi met verse tonijn
Sushi in Tokyo![]()
Bij dit tentje (dit was onze eerste dag in Japan en toch spannend om zo'n nietszeggende houten schuifdeur binnen te lopen hihi)
2. Mochi met gezout shiso-blad
Al een paar keer gekregen bij Yamazato in het Okura.
Echt goddelijk!
Is dus het meest linkse deel van het dessert. Wel beetje gare foto met telefoon.
Shisoblad is sowieso erg lekker. Ik ben van plan om van het voorjaar wat plantjes in de tuin te gaan kweken
3. Okonomiyaki
De lekkerste was bij Yasubei in Kyoto.
Hier krijg je de voorgemaakte Okonomiyaki op een bakplaat voor je neus. Je kan hem dan wel zelf aankleden met bonito, nori sprinkles en diverse sausje (en eventueel mayo, maar dat vind ik niet zo lekker erop).
Maar thuis heb ik het ook al een paar keer gemaakt en dan komt het ook aardig in de goede richting(had bij deze alleen geen nori sprinkels in huis).
4. Shabu Shabu
Dit was bij een tentje in Nara.
Sukiyaki lijkt me ook erg lekker. Maar dat heb ik nog nooit op. Toevallig staat dat voor morgen in de planning om bij Fugu in Rotterdam te gaan eten (was een Groupon, dus ben zeer benieuwd)
5. Ebi Tempura
Tempura met garnalen (middelste) en helemaal lekker met de tempura saus
Die top 5 is wel moeilijk hoor!
Ik kan nog tig andere Japanse dingen opnoemen die ook zo ontzettend lekkerrrrr zijn
Teppan Yaki Ossenhaas met knoflook heeft de top 5 ook net niet gehaald. En ook die Agedashi-Tofu die Griebus hierboven poste is één van mijn favorieten.
Ook vooral die japanse ontbijtjes en diners bij Minshuku's/Ryokans in Japan zelf. Daar krijg je echt van alles wat.. en veuuuull!!
Daarnaast minimaal 1x per jaar naar Yamazato in Amsterdam (Okura) voor het seizoensmenu![]()
Onze favoriete all-you-can-eat is Ume in Breda![]()
Argh nou heb ik helemaal honger!
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)![]()
Je bedoelt aonori, want nori is weer wat anders.quote:Op vrijdag 27 december 2013 17:40 schreef Radyhyn het volgende:
had bij deze alleen geen nori sprinkels in huisMijn website: Aziatische-ingrediënten.nl![]()
Ja dat inderdaad! (ik wist de goede naam niet).
Maar in de link staat ook als omschrijving 'green nori flakes', dus nori sprinkels kwam best goed in de buurt qua omschrijving toch?
Een paar maanden terug in Düsseldorf geweest, in de japanse wijk. Daar wat aonori ingeslagen in de super grote japanse supermarkten die ze daar hebben
Hey, is die website van jou? Daar kijk ik geregeld op! Nice!
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)![]()
Thanks.
En namen zijn wel vaker "foutief" of verwarrend, maar ja, als mensen het zo noemen, dan schrijf ik het wel op, want ja, als iemand gaat googelen op "green nori flakes", dan wil ik wel dat ze bij mij uitkomen!
Maar en want toch is het geen nori.
Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nl![]()
Je hebt gelijk. En ik heb weer wat bijgeleerd
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)![]()
Zou het zo een half jaar op alleen deze sushi uithoudenquote:Op vrijdag 27 december 2013 17:40 schreef Radyhyn het volgende:
Oef ik krijg honger van dit topic!
Mijn top 5:
1. Sushi
En voorkeur voor de sushi met verse tonijn
Sushi in Tokyo![]()
Jusqu'ici tout va bien...![]()
Wel de foto's posten he als je terug bent!quote:Op dinsdag 31 december 2013 02:22 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Eerste weekje in Japan zit erop.
Verdomme wat een lekker eten![]()
quote:Op vrijdag 27 december 2013 17:40 schreef Radyhyn het volgende:
Oef ik krijg honger van dit topic!
Maar thuis heb ik het ook al een paar keer gemaakt en dan komt het ook aardig in de goede richting(had bij deze alleen geen nori sprinkels in huis).
[knip]Kun je mij voor wakker maken. Leuk deze foto's.
![]()
Ik zoek voor vanavond een lekker Japans restaurant in Rotterdam, maar ben daar echt totaal niet bekend. Iemand tips?![]()
In het centrum zit deze:quote:Op zondag 5 januari 2014 12:56 schreef Silentalarm het volgende:
Ik zoek voor vanavond een lekker Japans restaurant in Rotterdam, maar ben daar echt totaal niet bekend. Iemand tips?
http://www.yamatorestaurant.nl/ (teppan yaki/sushi)
Ik ben hier nog nooit geweest, maar schijnt wel een goede te zijn.
De Shabu Shabu (= all you can eat) zit ook in het centrum. Voor een all-you-cat eat best goed. Is een standaard all-you-can eat restaurant met meerdere vestigingen.
Fugu zit in het havenkwartier, vlak bij de erasmusbrug. Hier zijn we verleden week wezen eten en was erg goed! (= all you can eat, maar vorige week hebben we daar Sukiyaki gegeten via groupon aanbieden (dit staat normaliter niet op de kaart).
http://www.fugu.nl/
De echte tip is echter Sapporo in Rotterdam oost.
Hier hebben we wel eens teppan yaki gegeten en dat was erg goed.
http://www.shanghaicity-sapporo.nl/sapporo/index.html
Zowel a la carte als teppan yaki.
Ze hebben ook suki yaki en shabu shabu (= soort fondu met dun gesneden vlees en groente in bouillon of sojasausbouillon).
In elk geval, eet smakelijk vanavond!
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)![]()
Dankjewel! Ik ga even overleggen waar we heen gaan, maar met deze tips kan ik wel ietsquote:Op zondag 5 januari 2014 14:56 schreef Radyhyn het volgende:
[..]
In het centrum zit deze:
http://www.yamatorestaurant.nl/ (teppan yaki/sushi)
Ik ben hier nog nooit geweest, maar schijnt wel een goede te zijn.
De Shabu Shabu (= all you can eat) zit ook in het centrum. Voor een all-you-cat eat best goed. Is een standaard all-you-can eat restaurant met meerdere vestigingen.
Fugu zit in het havenkwartier, vlak bij de erasmusbrug. Hier zijn we verleden week wezen eten en was erg goed! (= all you can eat, maar vorige week hebben we daar Sukiyaki gegeten via groupon aanbieden (dit staat normaliter niet op de kaart).
http://www.fugu.nl/
De echte tip is echter Sapporo in Rotterdam oost.
Hier hebben we wel eens teppan yaki gegeten en dat was erg goed.
http://www.shanghaicity-sapporo.nl/sapporo/index.html
Zowel a la carte als teppan yaki.
Ze hebben ook suki yaki en shabu shabu (= soort fondu met dun gesneden vlees en groente in bouillon of sojasausbouillon).
In elk geval, eet smakelijk vanavond!![]()
![]()
Oooh, recept? Dat vind ik zo lekker!quote:Op woensdag 18 december 2013 16:13 schreef minilot het volgende:
O, ik maak ook graag zelf gyoza (inclusief homemade deeg):
[ afbeelding ]
Gyoza staat op nummer zes, na mijn top vijf.![]()
Sushi in Nederland.De meeste Sushi koks zijn achter de wok weg getrokken en weten net zoveel van Sushi als ons. (niet allemaal natuurlijk)
Uitvinder van de biersmiley.
Forum Opties Forumhop: Hop naar: