abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Redactie Frontpage dinsdag 17 december 2013 @ 11:35:04 #51
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_134358904
Ik ben eens bij Itami in Rotterdam geweest, dat was best een goed restaurant.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_134358911
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:33 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Heb je ook aanraders in Amsterdam?
Isakaya, Okura
pi_134358922
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:33 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Heb je ook aanraders in Amsterdam?
Alleen het Okura gehad. Dat was goed maar duur.

Bij Le Fou Fow hebben ze uitstekende ramen :)
pi_134358942
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:21 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Op mijn KLM vlucht naar Tokyo van a.s. woensdag krijg ik sushi van het okura geserveerd :)
Naast dat de sushi uit het Okura veel te ver doorschiet naar de prijsrichting in de prijs-kwaliteitsverhouding tov de goedkope en nu populaire formules is het ook nog eens niets om je op te verheugen op je vlucht aangezien je smaak aanzienlijk achteruit gaat in de drukcabine.

Smaakt je overpriced Okura sushi naar de Sumo _O- Kan je daar een beetje pedant lopen/zitten doen...
pi_134358968
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:36 schreef Deshain het volgende:

[..]

Naast dat de sushi uit het Okura veel te ver doorschiet naar de prijsrichting in de prijs-kwaliteitsverhouding tov de goedkope en nu populaire formules is het ook nog eens niets om je op te verheugen op je vlucht aangezien je smaak aanzienlijk achteruit gaat in de drukcabine.

Smaakt je overpriced Okura sushi naar de Sumo _O- Kan je daar een beetje pedant lopen/zitten doen...
Uh, ok.

Nog altijd beter dan zo'n aluminium bak kots lijkt me :)
pi_134358975
Ik heb trouwens in Singapore nog lekker Omuraisu gegeten, maar dat schijnt 'a poor mans dish' te zijn.
BFF met GGMM
  Redactie Frontpage dinsdag 17 december 2013 @ 11:38:24 #57
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_134359005
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:37 schreef DonRaja het volgende:
Ik heb trouwens in Singapore nog lekker Omuraisu gegeten, maar dat schijnt 'a poor mans dish' te zijn.
Heerlijk omeletje :)
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_134359042
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:18 schreef Godtje het volgende:

[..]

:')
Dit.
Ja doei.
pi_134359052
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:38 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Heerlijk omeletje :)
Yep, ik kan merken dat ik dicht tegen lunchtijd aanzit. Moet al watertanden als ik er aan denk.
BFF met GGMM
  dinsdag 17 december 2013 @ 11:40:35 #60
131800 Tarado
capô de fusca
pi_134359088
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:33 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Heb je ook aanraders in Amsterdam?
Kaiko, Jekerstraat
pi_134359171
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:33 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Heb je ook aanraders in Amsterdam?
Sapporo is erg lekker :Y
blablablabla
pi_134359427
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:44 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Waar staat dat ik me druk maak over wie wat eet in het vliegtuig :?
Dat je je druk maakt dat iemand zijn sushi bij de AH to go koopt plus je kritiek op Sumo-achtige fabrieken.

quote:
1s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:46 schreef Elan het volgende:

[..]

Alsof de druk in de cabine de smaak van voedsel plotseling zou misvormen.
De verlaagde druk in combinatie met de zeer lage luchtvochtigheid resulteert in een afname van het vermogen van de smaakpapillen rond de 30% op zout en zoet terwijl bitter, zuur en umami wél op niveau blijven. Dus je delicate en zo veel betere sushi is ook gewoon in onbalans op dat moment. Daarnaast loopt je reuk óók achteruit wat zo ongeveer 80% van je smaak bepaalt.

Dus ja, drukcabines vervormen je smaak plotseling.
pi_134359603
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:51 schreef Deshain het volgende:

[..]

Dat je je druk maakt dat iemand zijn sushi bij de AH to go koopt plus je kritiek op Sumo-achtige fabrieken.

[..]

De verlaagde druk in combinatie met de zeer lage luchtvochtigheid resulteert in een afname van het vermogen van de smaakpapillen rond de 30% op zout en zoet terwijl bitter, zuur en umami wél op niveau blijven. Dus je delicate en zo veel betere sushi is ook gewoon in onbalans op dat moment. Daarnaast loopt je reuk óók achteruit wat zo ongeveer 80% van je smaak bepaalt.

Dus ja, drukcabines vervormen je smaak plotseling.
Laat staan wat zo'n zoute,flauwe prak dan voor aanslag op je zintuigen is. Kun je je maag toch beter vullen met die in jouw ogen overprijsde meuk.
blablablabla
pi_134359675
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:57 schreef Elan het volgende:

[..]

Laat staan wat zo'n zoute,flauwe prak dan voor aanslag op je zintuigen is. Kun je je maag toch beter vullen met die in jouw ogen overprijsde meuk.
iets wat het moet hebben van zijn zachte smaak is anders dan pakweg een chili con carne, flikker je nog wat extra zout en sambal er op en het is weer te eten
pi_134359692
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:24 schreef DonRaja het volgende:

[..]

Ik dacht het inderdaad bij zo'n door Knut vervloekte all you can eat formule te hebben gezien. Vandaar dat ik dacht dat het op de zoetige marinade sloeg.
Als ik me niet vergis zie je daar eigenlijk altijd dat ze het meer algemeen 焼肉 (yakiniku / gebakken vlees) noemen.

Wat die marinade betreft, om het in CUL-sferen te houden:

Sojasaus, suiker, mirin en rijstazijn/sake (grofweg gelijke hoeveelheden van elk, maar smaken verschillen) bij elkaar gooien. Al roerend op hoog vuur koken. Waar het om gaat is dat de suiker karamelliseert. Je kan het niet aan de kleur zien omdat de sojasaus al zo donker is, maar op dat moment wordt het mengsel stroperig en gaat uiteraard naar karamel ruiken.

Vervolgens kun je vlees erin marineren, op stokjes doen en op de barbecue gooien, en na het bakken nog wat extra saus erover doen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-12-2013 12:01:26 ]
pi_134359736
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 12:00 schreef Adames het volgende:

[..]

iets wat het moet hebben van zijn zachte smaak is anders dan pakweg een chili con carne, flikker je nog wat extra zout en sambal er op en het is weer te eten
Dat
pi_134359777
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 12:01 schreef Igen het volgende:

[..]

Als ik me niet vergis zie je daar eigenlijk altijd dat ze het meer algemeen 焼肉 (yakiniku / gebakken vlees) noemen.

Wat die marinade betreft, om het in CUL-sferen te houden:

Sojasaus, suiker, mirin en rijstazijn/sake (grofweg gelijke hoeveelheden van elk, maar smaken verschillen) bij elkaar gooien. Al roerend op hoog vuur koken. Waar het om gaat is dat de suiker karamelliseert. Je kan het niet aan de kleur zien omdat de sojasaus al zo donker is, maar op dat moment wordt het mengsel stroperig en gaat uiteraard naar karamel ruiken.

Vervolgens kun je vlees erin marineren, op stokjes doen en op de barbecue gooien, en na het bakken nog wat extra saus erover doen.
Cool, ga het eens proberen om bitesize borrelhapjes zo te marineren. :)
BFF met GGMM
pi_134359814
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:51 schreef Deshain het volgende:

[..]

Dat je je druk maakt dat iemand zijn sushi bij de AH to go koopt plus je kritiek op Sumo-achtige fabrieken.

[..]

Ik maak me helemaal niet druk om wat smaakloze Nederlanders in hun mond proppen, maar dit topic gaat om kwaliteit. Volgens mij is er al een SUMO topic als je het over rijst met vis met mayonaise wil hebben

[ Bericht 9% gewijzigd door yvonne op 17-12-2013 16:35:45 ]
pi_134359848
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 december 2013 12:03 schreef DonRaja het volgende:

[..]

Cool, ga het eens proberen om bitesize borrelhapjes zo te marineren. :)
O ja, als het klaar is dan moet je het echt ogenblikkelijk van het vuur halen. Als het alsnog te stroperig is geworden kun je er een beetje water door roeren (dat is voor de echte chef-kok ongetwijfeld een doodzonde maar goed O-) ).
pi_134360482
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 12:05 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Ik maak me helemaal niet druk om wat smaakloze Nederlanders in hun mond proppen, maar dit topic gaat om kwaliteit. Volgens mij is er al een SUMO topic als je het over rijst met vis met mayonaise wil hebben

Oh ja, en even ter info; bij deze ben jij mijn aartsvijand :)
Als je dan de beste wilt hebben en je bent in Japan moet je naar Jiro uiteraard.
Volgens mij kan je nog beter Sumo Sushi eten dan KLM sushi.
pi_134360522
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 12:28 schreef Godtje het volgende:

[..]

Als je dan de beste wilt hebben en je bent in Japan moet je naar Jiro uiteraard.
Volgens mij kan je nog beter Sumo Sushi eten dan KLM sushi.
9 maanden van tevoren reserveren :')

En jiro is niet DÉ beste, maar de bekendste. :)
pi_134361025
Ik ben fan van de fugu
pi_134361135
Naar aanleiding van dit topic wil ik naar Japan emigreren.

Ook koop ik wel eens wat van Conimex, dan heb je de Oosterse keuken thuis, maar helaas wordt Japan grotendeels genegeerd.
pi_134361166
Niet een specifieke top vijf, ik hou wel van variëren, maar wel mijn favorieten:

Edamame (ja meer een snack, maar ik bestel het echt altijd!)


Okonomiyaki; het liefst zo:


Udon :9~


Maar wat echt mijn allerfavoriet eten is, is O-toro! Die steekt met kop en schouders (of staart en vinnen) boven de rest uit!


:9~ :9~ :9~ :9~ :9~
pi_134361198
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 12:51 schreef zatoichi het volgende:
Niet een specifieke top vijf, ik hou wel van variëren, maar wel mijn favorieten:

Edamame (ja meer een snack, maar ik bestel het echt altijd!)
[ afbeelding ]

Okonomiyaki; het liefst zo:
[ afbeelding ]

Udon :9~
[ afbeelding ]

Maar wat echt mijn allerfavoriet eten is, is O-toro! Die steekt met kop en schouders (of staart en vinnen) boven de rest uit!
[ afbeelding ]

:9~ :9~ :9~ :9~ :9~
:9~ :9~ :9~

Wat een kwaliteitsposts ineens weer. Bedankt mensen _O_

Je mag trouwens nog 1 gerecht kiezen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')