Alleen het Okura gehad. Dat was goed maar duur.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:33 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Heb je ook aanraders in Amsterdam?
Naast dat de sushi uit het Okura veel te ver doorschiet naar de prijsrichting in de prijs-kwaliteitsverhouding tov de goedkope en nu populaire formules is het ook nog eens niets om je op te verheugen op je vlucht aangezien je smaak aanzienlijk achteruit gaat in de drukcabine.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:21 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Op mijn KLM vlucht naar Tokyo van a.s. woensdag krijg ik sushi van het okura geserveerd
Uh, ok.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:36 schreef Deshain het volgende:
[..]
Naast dat de sushi uit het Okura veel te ver doorschiet naar de prijsrichting in de prijs-kwaliteitsverhouding tov de goedkope en nu populaire formules is het ook nog eens niets om je op te verheugen op je vlucht aangezien je smaak aanzienlijk achteruit gaat in de drukcabine.
Smaakt je overpriced Okura sushi naar de SumoKan je daar een beetje pedant lopen/zitten doen...
Heerlijk omeletjequote:Op dinsdag 17 december 2013 11:37 schreef DonRaja het volgende:
Ik heb trouwens in Singapore nog lekker Omuraisu gegeten, maar dat schijnt 'a poor mans dish' te zijn.
Yep, ik kan merken dat ik dicht tegen lunchtijd aanzit. Moet al watertanden als ik er aan denk.quote:
Kaiko, Jekerstraatquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:33 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Heb je ook aanraders in Amsterdam?
Sapporo is erg lekkerquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:33 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Heb je ook aanraders in Amsterdam?
Dat je je druk maakt dat iemand zijn sushi bij de AH to go koopt plus je kritiek op Sumo-achtige fabrieken.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:44 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Waar staat dat ik me druk maak over wie wat eet in het vliegtuig
De verlaagde druk in combinatie met de zeer lage luchtvochtigheid resulteert in een afname van het vermogen van de smaakpapillen rond de 30% op zout en zoet terwijl bitter, zuur en umami wél op niveau blijven. Dus je delicate en zo veel betere sushi is ook gewoon in onbalans op dat moment. Daarnaast loopt je reuk óók achteruit wat zo ongeveer 80% van je smaak bepaalt.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:46 schreef Elan het volgende:
[..]
Alsof de druk in de cabine de smaak van voedsel plotseling zou misvormen.
Laat staan wat zo'n zoute,flauwe prak dan voor aanslag op je zintuigen is. Kun je je maag toch beter vullen met die in jouw ogen overprijsde meuk.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:51 schreef Deshain het volgende:
[..]
Dat je je druk maakt dat iemand zijn sushi bij de AH to go koopt plus je kritiek op Sumo-achtige fabrieken.
[..]
De verlaagde druk in combinatie met de zeer lage luchtvochtigheid resulteert in een afname van het vermogen van de smaakpapillen rond de 30% op zout en zoet terwijl bitter, zuur en umami wél op niveau blijven. Dus je delicate en zo veel betere sushi is ook gewoon in onbalans op dat moment. Daarnaast loopt je reuk óók achteruit wat zo ongeveer 80% van je smaak bepaalt.
Dus ja, drukcabines vervormen je smaak plotseling.
iets wat het moet hebben van zijn zachte smaak is anders dan pakweg een chili con carne, flikker je nog wat extra zout en sambal er op en het is weer te etenquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:57 schreef Elan het volgende:
[..]
Laat staan wat zo'n zoute,flauwe prak dan voor aanslag op je zintuigen is. Kun je je maag toch beter vullen met die in jouw ogen overprijsde meuk.
Als ik me niet vergis zie je daar eigenlijk altijd dat ze het meer algemeen 焼肉 (yakiniku / gebakken vlees) noemen.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:24 schreef DonRaja het volgende:
[..]
Ik dacht het inderdaad bij zo'n door Knut vervloekte all you can eat formule te hebben gezien. Vandaar dat ik dacht dat het op de zoetige marinade sloeg.
Datquote:Op dinsdag 17 december 2013 12:00 schreef Adames het volgende:
[..]
iets wat het moet hebben van zijn zachte smaak is anders dan pakweg een chili con carne, flikker je nog wat extra zout en sambal er op en het is weer te eten
Cool, ga het eens proberen om bitesize borrelhapjes zo te marineren.quote:Op dinsdag 17 december 2013 12:01 schreef Igen het volgende:
[..]
Als ik me niet vergis zie je daar eigenlijk altijd dat ze het meer algemeen 焼肉 (yakiniku / gebakken vlees) noemen.
Wat die marinade betreft, om het in CUL-sferen te houden:
Sojasaus, suiker, mirin en rijstazijn/sake (grofweg gelijke hoeveelheden van elk, maar smaken verschillen) bij elkaar gooien. Al roerend op hoog vuur koken. Waar het om gaat is dat de suiker karamelliseert. Je kan het niet aan de kleur zien omdat de sojasaus al zo donker is, maar op dat moment wordt het mengsel stroperig en gaat uiteraard naar karamel ruiken.
Vervolgens kun je vlees erin marineren, op stokjes doen en op de barbecue gooien, en na het bakken nog wat extra saus erover doen.
Ik maak me helemaal niet druk om wat smaakloze Nederlanders in hun mond proppen, maar dit topic gaat om kwaliteit. Volgens mij is er al een SUMO topic als je het over rijst met vis met mayonaise wil hebbenquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:51 schreef Deshain het volgende:
[..]
Dat je je druk maakt dat iemand zijn sushi bij de AH to go koopt plus je kritiek op Sumo-achtige fabrieken.
[..]
O ja, als het klaar is dan moet je het echt ogenblikkelijk van het vuur halen. Als het alsnog te stroperig is geworden kun je er een beetje water door roeren (dat is voor de echte chef-kok ongetwijfeld een doodzonde maar goedquote:Op dinsdag 17 december 2013 12:03 schreef DonRaja het volgende:
[..]
Cool, ga het eens proberen om bitesize borrelhapjes zo te marineren.
Als je dan de beste wilt hebben en je bent in Japan moet je naar Jiro uiteraard.quote:Op dinsdag 17 december 2013 12:05 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Ik maak me helemaal niet druk om wat smaakloze Nederlanders in hun mond proppen, maar dit topic gaat om kwaliteit. Volgens mij is er al een SUMO topic als je het over rijst met vis met mayonaise wil hebben
Oh ja, en even ter info; bij deze ben jij mijn aartsvijand
9 maanden van tevoren reserverenquote:Op dinsdag 17 december 2013 12:28 schreef Godtje het volgende:
[..]
Als je dan de beste wilt hebben en je bent in Japan moet je naar Jiro uiteraard.
Volgens mij kan je nog beter Sumo Sushi eten dan KLM sushi.
quote:Op dinsdag 17 december 2013 12:51 schreef zatoichi het volgende:
Niet een specifieke top vijf, ik hou wel van variëren, maar wel mijn favorieten:
Edamame (ja meer een snack, maar ik bestel het echt altijd!)
[ afbeelding ]
Okonomiyaki; het liefst zo:
[ afbeelding ]
Udon![]()
[ afbeelding ]
Maar wat echt mijn allerfavoriet eten is, is O-toro! Die steekt met kop en schouders (of staart en vinnen) boven de rest uit!
[ afbeelding ]
![]()
![]()
![]()
![]()
Misschien moet je Michelin even inlichten dat er betere zijn.quote:Op dinsdag 17 december 2013 12:30 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
9 maanden van tevoren reserveren
En jiro is niet DÉ beste, maar de bekendste.
Want dat is DE graadmeter?quote:Op dinsdag 17 december 2013 12:58 schreef Godtje het volgende:
[..]
Misschien moet je Michelin even inlichten dat er betere zijn.
Dat is een misvatting. Goede sushi is niet vers van de vis op de rijst gelegd. Die besterft eerst nog in een vriezer.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:52 schreef Elan het volgende:
[..]
Knut breekt hier idd met 1 van zijn eigen basisregels namelijk dat sushi altijd vers van het mes moet zijn
quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Dit is mijn eigen ramen gerecht
[ afbeelding ]
Ik ben nog niet zo goed in het plaatsen van foto'sTevens zijn de noodles in Nederland niet lekker
Dit is een feitquote:Op dinsdag 17 december 2013 13:16 schreef kapiteintje het volgende:
[..]
Dat is een misvatting. Goede sushi is niet vers van de vis op de rijst gelegd. Die besterft eerst nog in een vriezer.
Als Rudolph van Veen een bigstar kan worden in Bulgarije kan een culinair programma van Knut en Kapi haast niet uitblijven.quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:20 schreef Dven het volgende:
Oh, nu werkt de foto wel. Ik wil jou wel eens zien in zo'n kazig televisieprogramma waarbij je mag koken voor wat buurtgenoten die jou vervolgens moeten beoordelen.
Even 24 cooking mailen. Een uitstekend idee weer van jequote:Op dinsdag 17 december 2013 13:24 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Als Rudolph van Veen een bigstar kan worden in Bulgarije kan een culinair programma van Knut en Kapi haast niet uitblijven.
Dit ben ik met je eens. Koken met Fok!-ers.quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:24 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Als Rudolph van Veen een bigstar kan worden in Bulgarije kan een culinair programma van Knut en Kapi haast niet uitblijven.
Wat voor bouillon gebruik je?quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Dit is mijn eigen ramen gerecht
[ afbeelding ]
Ik ben nog niet zo goedTevens zijn de noodles in Nederland niet lekker
Ah dus dáár gebruik je de dashi voor. Ik vind van die konbu-frummeltjes met sesamzaad lekker als los hapje of in de onigiri ofzo maar weet nooit wat je dan met de dashi moet.quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:39 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Zelf getrokken dashi met kombu en katsuobushi
En dan nu over naar de jury voor de beoordeling :quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:29 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Laten we het nog stilhouden, Deshain wil dit vast gaan verzieken met misplaatste opmerkingen.
Dit ja.quote:Op dinsdag 17 december 2013 16:51 schreef kapiteintje het volgende:
Knut, ik zou dat eerste gerechtje van je wel eens willen proberen. Maar dat wordt in Nederland wel lastig denk ik?
Thanks dat ga ik kijken weet bourdain shows altijd te waarderen ;-)quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:28 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Ik raad jou aan om mind of a chef seizoen 1 te kijken. Show geregisseerd door Bourdain. Van de 16 afleveringen gaan er 14 in meer of mindere mate over Japan.
Wat is het eigenlijk?quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Dit is mijn eigen ramen gerecht
[ afbeelding ]
Ik ben nog niet zo goedTevens zijn de noodles in Nederland niet lekker
In Amsterdam zit een tent die is er in gespecialiseerdquote:Op dinsdag 17 december 2013 16:51 schreef kapiteintje het volgende:
Knut, ik zou dat eerste gerechtje van je wel eens willen proberen. Maar dat wordt in Nederland wel lastig denk ik?
Chinese noedelsoep, in feite.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |