Vanzelfsprekendquote:Op woensdag 18 december 2013 18:35 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]![]()
PICS van het resultaat worden hier verwacht
Hier op de Stadionweg zit ook een goede. Niet zo heel erg duur. Ga je daar. Issa heet hij. Heeft ook een winkeltje ernaast geloof ik.quote:Op woensdag 18 december 2013 18:46 schreef hexje het volgende:
Ik kijk nu verlekkerd naar het menu van het Okura. Niemand van mijn vrienden wil daar eten vanwege de prijs.
Bedankt voor de tip.quote:Op woensdag 18 december 2013 18:48 schreef Karina het volgende:
[..]
Hier op de Stadionweg zit ook een goede. Niet zo heel erg duur. Ga je daar. Issa heet hij. Heeft ook een winkeltje ernaast geloof ik.
*proest*quote:Op woensdag 18 december 2013 16:18 schreef minilot het volgende:
Ooo, en ik hou ook zo enorm van silken tofu, van die heeeeeel zachte!![]()
Laatste foto van mij, nu hou ik op!![]()
Robinook probeert al een aantal keer dit topic te torpederen en naar beneden te praten. Waarschijnlijk omdat ze niet zo goed is in Japans koken. Ik vind het ook maar raar.quote:Op woensdag 18 december 2013 19:12 schreef Snowbells het volgende:
[..]
Wat is er hier grappig aan?![]()
Overigens dit topic
Vanquote:
Lijkt net of ze spoonen.quote:Op woensdag 18 december 2013 19:47 schreef minilot het volgende:
[..]
VanRobin
kan ik het hebben hoor. Het ís ook een aanstelligere foto natuurlijk!
![]()
Ik vind siken tofu dusdanig lekker dat ik het graag op die manier eet, gewoon in een plons zoute dashi. En geef toe, met van die kabouterpaddestoeltjes erop schiet de kawaiiiiii-factor ervan omhoog, toch?![]()
Ik mis de Japanse Curry op je blog.quote:
Helemaal mee eens.quote:Op woensdag 18 december 2013 19:57 schreef Mirjam het volgende:
[..]
sowieso maak jij echt heerlijke foto's van je eten en creaties
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Na de zeer uitgebreide stappen op de website van het recept te hebben gevolgd, te wetenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. was dit het resultaat:
Vervolgens moet de biefstuk even worden gebakken, zie hier de actiefoto:
Uiteindelijk alles weer samengeflikkerd, met dit als eindresultaat
Helaas is de foto een klein beetje onscherp, maar het gaat om de indruk hé.
Bij deze wil ik Knut hartelijk bedanken voor zijn inspiratie. Zonder hem had ik dit nooit klaargemaakt. Het was tantoe chill dit dat zus zo
quote:
quote:Op woensdag 18 december 2013 21:28 schreef Mansjester het volgende:
Na dagenlang de Japan verheerlijking van Knut te hebben aangehoord, besloot ik om mij over te geven. Na lang te hebben lopen wiggen en wegen, besloot ik het typisch Japanse Beef Teriyaki te maken. Na op het world wide web diverse recepten te hebben aanschouwd, besloot ik om deze te maken:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Na de zeer uitgebreide stappen op de website van het recept te hebben gevolgd, te wetenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. was dit het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Vervolgens moet de biefstuk even worden gebakken, zie hier de actiefoto:
[ link | afbeelding ]
Uiteindelijk alles weer samengeflikkerd, met dit als eindresultaat
[ link | afbeelding ]
Helaas is de foto een klein beetje onscherp, maar het gaat om de indruk hé.
Bij deze wil ik Knut hartelijk bedanken voor zijn inspiratie. Zonder hem had ik dit nooit klaargemaakt.![]()
Maar de belangrijkste vraag: was het ook lekker?![]()
quote:Op woensdag 18 december 2013 21:28 schreef Mansjester het volgende:
Na dagenlang de Japan verheerlijking van Knut te hebben aangehoord, besloot ik om mij over te geven. Na lang te hebben lopen wiggen en wegen, besloot ik het typisch Japanse Beef Teriyaki te maken. Na op het world wide web diverse recepten te hebben aanschouwd, besloot ik om deze te maken:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Na de zeer uitgebreide stappen op de website van het recept te hebben gevolgd, te wetenDat ziet er goed uit!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. was dit het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Vervolgens moet de biefstuk even worden gebakken, zie hier de actiefoto:
[ link | afbeelding ]
Uiteindelijk alles weer samengeflikkerd, met dit als eindresultaat
[ link | afbeelding ]
Helaas is de foto een klein beetje onscherp, maar het gaat om de indruk hé.
Bij deze wil ik Knut hartelijk bedanken voor zijn inspiratie. Zonder hem had ik dit nooit klaargemaakt.
Vergeten erbij te zetten. Ja, het was heel nicequote:Op woensdag 18 december 2013 21:32 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]![]()
Maar de belangrijkste vraag: was het ook lekker?
quote:Op woensdag 18 december 2013 21:33 schreef Mansjester het volgende:
[..]
Vergeten erbij te zetten. Ja, het was heel nice
Geen dank, jij bedankt voor Le inspiratiequote:Op woensdag 18 december 2013 21:33 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]![]()
Bedankt voor deze mooie bijdrage
Adames, er is toch wel een goed gedeelte zonder vlees vis. Denk aan gerechten met miso, zeewier, tofu of paddestoelen bijvoorbeeld. Als je wilt post ik enkele voorbeelden.quote:Op woensdag 18 december 2013 16:54 schreef Adames het volgende:
Is de Japanse keuken geschikt voor vegetariërs? In de zin van: sla een kookboek open en de helft van de recepten is zonder vlees/vis?
Koeien werden in ieder geval tot een 60 jaar terug niet gegeten, dus dat geeft wel hoop.
kippenbouillon zal niemand proevenquote:Op woensdag 18 december 2013 21:36 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Adames, er is toch wel een goed gedeelte zonder vlees vis. Denk aan gerechten met miso, zeewier, tofu of paddestoelen bijvoorbeeld. Als je wilt post ik enkele voorbeelden.
Is kippenbouillon ook al niet goed?
Zeeuwse sushi = een rauwe mossel zo uit de schelpquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:18 schreef Elan het volgende:
Goede sushi ben ik in Zeeland nog niet tegengekomen trouwens maar in Amsterdam zitten een paar uitstekende zaken.
Food pornquote:Op woensdag 18 december 2013 16:18 schreef minilot het volgende:
Ooo, en ik hou ook zo enorm van silken tofu, van die heeeeeel zachte!![]()
Laatste foto van mij, nu hou ik op!![]()
[ afbeelding ]
Of Oesters natuurlijk. Zeeland heeft ook meeste michelinsterren van Nederland per hoofd van de bevolking. Culinaire hoofdstad van ons landquote:Op woensdag 18 december 2013 23:01 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Zeeuwse sushi = een rauwe mossel zo uit de schelp
Nee, voor uitheemse dingen moet je niet in Zeeland zijn.
Haha dit krijg ik niet weg in de ochtend, op dit tijdstip wel trouwens.quote:Op donderdag 19 december 2013 08:24 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Het is vroeg, het is tijd voor ontbijt, tijd voor Onigiri![]()
![]()
![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heerlijk, al maak je me nog blijer met een bak soba noodles.quote:Op donderdag 19 december 2013 17:11 schreef mytec het volgende:
[..]
Haha dit krijg ik niet weg in de ochtend, op dit tijdstip wel trouwens.
In Groningen zat trouwens een tijd de Wagamama, en ik moet zeggen die tent is veelste duur. Maar de ramen met entrecote was wel super lekker daar. Ik zou maar niet elke dag van die noodles met vet sin uit de toko eten, schijnt niet zo gezond te zijn ;-)quote:Op donderdag 19 december 2013 17:13 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Heerlijk, al maak je me nog blijer met een bak soba noodles.
Sowieso hebben we dat te weinig in Nederland. Als er een tent met goede noodlesoep op het station zat ontbeet ik er iedere dag
Dan moet je niet naar Japan gaan, dit ontbijt is nog peanuts...quote:Op donderdag 19 december 2013 17:11 schreef mytec het volgende:
[..]
Haha dit krijg ik niet weg in de ochtend, op dit tijdstip wel trouwens.
Je kan ook gewoon toast met jam nemen voor ontbijt.quote:Op donderdag 19 december 2013 19:33 schreef zatoichi het volgende:
[..]
Dan moet je niet naar Japan gaan, dit ontbijt is nog peanuts...
Haha ben ik ook benieuwd naar dan, ik bedoel meestal krijg ik dat niet naar binnen. maar op vakantie maak ik graag een uitzonderingquote:Op donderdag 19 december 2013 19:39 schreef Igen het volgende:
[..]
Je kan ook gewoon toast met jam nemen voor ontbijt.
Maar vertel, wat is een echt Japans ontbijt? Ik heb destijds vooral in hostels geslapen. En één keer in een echte ryokan, helemaal authentiek en gerund door een echtpaar dat werkelijk nog niet één woord Engels kon, maar die schotelden me een english breakfast voor.
In een ryokan is het natuurlijk ook direct na opstaan ontbijt geserveerd krijgen. Dat vind ik zelfs nog zwaar.quote:Op donderdag 19 december 2013 19:54 schreef mytec het volgende:
[..]
Haha ben ik ook benieuwd naar dan, ik bedoel meestal krijg ik dat niet naar binnen. maar op vakantie maak ik graag een uitzondering
quote:Op donderdag 19 december 2013 17:13 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Heerlijk, al maak je me nog blijer met een bak soba noodles.
Sao Paulo maat! Grootste Japanse gemeenschap buiten Japan. En ik denk nog wel eens met weemoed terug aan die 11 maanden die ik daar gewerkt heb. Overal Japanse eettenten te vinden van poepie sjiek tot achterkamertjes plastic tafelkleedjes etablissementen. Geweldig! Nog noit in Japan geweest maar dat staat voor volgend jaar op de rol.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Voor goede sushi buiten Japan ga je naar dusseldorf
Ha!quote:Op donderdag 19 december 2013 22:27 schreef buzz1291 het volgende:
[..]
Sao Paulo maat! Grootste Japanse gemeenschap buiten Japan. En ik denk nog wel eens met weemoed terug aan die 11 maanden die ik daar gewerkt heb. Overal Japanse eettenten te vinden van poepie sjiek tot achterkamertjes plastic tafelkleedjes etablissementen. Geweldig! Nog noit in Japan geweest maar dat staat voor volgend jaar op de rol.
Heeft zo veelquote:Op donderdag 19 december 2013 22:45 schreef mytec het volgende:
Ik blijf No Reservations kijken maar ik krijg er toch altijd zo,n honger van. Perfect voor dit topic:
Nog genoeg te kijken dus ;-) sommigen al gezien maar blijven tof;-).quote:Op vrijdag 20 december 2013 07:45 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Heeft zo veelIk maak een lijstje:
No Reservations:
Seizoen 2 aflevering 1-1 : Osaka en het concept van kuidaore
Seizoen 4 aflevering 16: Tokyo
Seizoen 7 aflevering 8: Hokaido (paar weken voor de aardbeving)
Seizoen 8 aflevering 5: Cook it raw (o.a. met de chef van Noma)
The Mind of a chef:
Feitelijk het hele eerste seizoen, maar vooral aflevering 1, 3, 5, 7, 10, 12 en 13
Helaas niet op youtube maar wel op Netflix!
Parts Unknown
Seizoen 2 Aflevering 7: Tokyo
Youtube link volgt nog
Denk dat je het dan op UK moet zetten.quote:Op vrijdag 20 december 2013 18:37 schreef _Arual_ het volgende:
Knut, ik vind geen Bourdain op Netflix?
Netflix usa heeft het, heb daar een tijd op gekeken. Nu het afgelopen is waarom brengen ze geen dvd of bluray box uit ik wil ze allemaal wel hebben tegen een schappelijke prijs.quote:Op vrijdag 20 december 2013 18:39 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Denk dat je het dan op UK moet zetten.
Ik hoorde net dat Parts Unkown er ook op staat, zal even vragen of je dan naar UK of NL of USA netflix moet gaan.
ja want goede sushi is klaargemaakt met vissen die doodgeknuffeld zijn met kusjes en wollen handschoenen in plaats van in bakken gesmeten en gestikte vissenquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:05 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
EEN MISDAAD TEGEN DE VISHEID JA
Ten eerste:quote:Op vrijdag 20 december 2013 19:11 schreef Prego het volgende:
[..]
ja want goede sushi is klaargemaakt met vissen die doodgeknuffeld zijn met kusjes en wollen handschoenen in plaats van in bakken gesmeten en gestikte vissen
You cares dat is duidelijk.quote:Op vrijdag 20 december 2013 20:13 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Ten eerste:
[ afbeelding ]
Ten tweede:
Verdiep je in het concept van ikejime (mind of a chef seizoen 1 aflevering 12, lekker makkelijk met bewegend beeld enzo)
Ten derde:
Deze negativiteit kan ik niet gebruiken in dit topic, daar is de deur
Uh, jawel.quote:Op vrijdag 20 december 2013 20:23 schreef hexje het volgende:
[..]
You cares dat is duidelijk.
En niks mis met mensen die een sceptisch reageren.
Ja klopt, ik was een keer in Rio de Janeiro en heb daar echt héérlijke sushi gegeten. We bestelden een 'sushiboot', echt prachtig houten boot met allerlei soorten sushi en sashimi erop uitgestald. En natuurlijk alles tegen behapbare prijzen, want het was toen nog niet zo duur daar (tegenwoordig is het prijsniveau wel gestegen). In SP ben ik nog nooit geweest maar daar heb je inderdaad nog veel meer Japanners.quote:Op donderdag 19 december 2013 22:27 schreef buzz1291 het volgende:
[..]
Sao Paulo maat! Grootste Japanse gemeenschap buiten Japan. En ik denk nog wel eens met weemoed terug aan die 11 maanden die ik daar gewerkt heb. Overal Japanse eettenten te vinden van poepie sjiek tot achterkamertjes plastic tafelkleedjes etablissementen. Geweldig! Nog noit in Japan geweest maar dat staat voor volgend jaar op de rol.
Wat raar, ik kan hem toch echt niet vinden?quote:Op vrijdag 20 december 2013 18:44 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Ik zie dat The mind of a chef wel op Nederlandse Netflix staat. Die andere series zal je van regio moeten veranderen.
Hmm. Misschien stond ie dan toch nog op UK of US. Zal even kijken als ik thuis ben.quote:Op zondag 22 december 2013 22:11 schreef Griebus het volgende:
[..]
Wat raar, ik kan hem toch echt niet vinden?
Ja daar heb ik een account maar mijn vriendin vindt het fijner als het nederlands ondertiteld is dus daarom probeerde ik het op de NL. Nou vind ik het zoeken sowieso kak maar da's verder dik offtopic.quote:Op maandag 23 december 2013 08:04 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Hmm. Misschien stond ie dan toch nog op UK of US. Zal even kijken als ik thuis ben.
Sowieso natuurlijk een aanrader om je bij een site als unblockus aan te melden zodat je kan switchen van regio. Het aanbod in Nederland is om te janken zo slecht.
Je bedoelt aonori, want nori is weer wat anders.quote:Op vrijdag 27 december 2013 17:40 schreef Radyhyn het volgende:
had bij deze alleen geen nori sprinkels in huis
Zou het zo een half jaar op alleen deze sushi uithoudenquote:Op vrijdag 27 december 2013 17:40 schreef Radyhyn het volgende:
Oef ik krijg honger van dit topic!
Mijn top 5:
1. Sushi
En voorkeur voor de sushi met verse tonijn
Sushi in Tokyo![]()
Wel de foto's posten he als je terug bent!quote:Op dinsdag 31 december 2013 02:22 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Eerste weekje in Japan zit erop.
Verdomme wat een lekker eten
quote:Op vrijdag 27 december 2013 17:40 schreef Radyhyn het volgende:
Oef ik krijg honger van dit topic!
Maar thuis heb ik het ook al een paar keer gemaakt en dan komt het ook aardig in de goede richting(had bij deze alleen geen nori sprinkels in huis).
[knip]
In het centrum zit deze:quote:Op zondag 5 januari 2014 12:56 schreef Silentalarm het volgende:
Ik zoek voor vanavond een lekker Japans restaurant in Rotterdam, maar ben daar echt totaal niet bekend. Iemand tips?
Dankjewel! Ik ga even overleggen waar we heen gaan, maar met deze tips kan ik wel ietsquote:Op zondag 5 januari 2014 14:56 schreef Radyhyn het volgende:
[..]
In het centrum zit deze:
http://www.yamatorestaurant.nl/ (teppan yaki/sushi)
Ik ben hier nog nooit geweest, maar schijnt wel een goede te zijn.
De Shabu Shabu (= all you can eat) zit ook in het centrum. Voor een all-you-cat eat best goed. Is een standaard all-you-can eat restaurant met meerdere vestigingen.
Fugu zit in het havenkwartier, vlak bij de erasmusbrug. Hier zijn we verleden week wezen eten en was erg goed! (= all you can eat, maar vorige week hebben we daar Sukiyaki gegeten via groupon aanbieden (dit staat normaliter niet op de kaart).
http://www.fugu.nl/
De echte tip is echter Sapporo in Rotterdam oost.
Hier hebben we wel eens teppan yaki gegeten en dat was erg goed.
http://www.shanghaicity-sapporo.nl/sapporo/index.html
Zowel a la carte als teppan yaki.
Ze hebben ook suki yaki en shabu shabu (= soort fondu met dun gesneden vlees en groente in bouillon of sojasausbouillon).
In elk geval, eet smakelijk vanavond!
Oooh, recept? Dat vind ik zo lekker!quote:Op woensdag 18 december 2013 16:13 schreef minilot het volgende:
O, ik maak ook graag zelf gyoza (inclusief homemade deeg):
[ afbeelding ]
Gyoza staat op nummer zes, na mijn top vijf.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |