abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_134358035
Dit is mijn persoonlijke top 5 uit de japanse keuken. Waar houden jullie van? Gelieve niet sushi zeggen als je alleen die gore zooi van SUMO hebt gegeten DAT IS GEEN SUSHI MAAR EEN MISDAAD TEGEN DE VISHEID JA :(

Op 5: Okonomiyaki



Op 4: Wagyu beef



Ok nu wordt het echt spannend, we gaan naar de top 3 :o :o :o

OP NUMMER 3: RAMEN _O_



(dit is een variant uit hokaido te herkennen aan de mais)

OP NUMMER 2: YAKITORI



OP NUMMER 1 tromgeroffel: SUSHI _O_



Al kan ik eigenlijk niet kiezen tussen sushi en yakitori maar ik ben dus toch voor sushi gegaan :)
  Forum Admin dinsdag 17 december 2013 @ 11:06:56 #2
35723 crew  GGMM
pi_134358094
Jammer dat je alleen plaatjes post. Had liever wat toelichting gezien.
Alweer zo'n prachtige post van mij.
Nicki Minaj en ik
Mijn vissen in actie.
pi_134358140


Ik ga voor natto als ik al Japans zou gaan eten. Maar ben dan ook meer van de uitgesproken smaken.
  dinsdag 17 december 2013 @ 11:10:45 #4
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_134358173
Nummer 1 en 2 zien er niet echt bijzonder uit, nummer 3 t/m 5 spreken mij meer aan. Want laten we niet overdrijven, sushi is een beetje overgewaardeerd en gaat wel vervelen na een keer of twee.
  dinsdag 17 december 2013 @ 11:11:49 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134358203
quote:
15s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:06 schreef GGMM het volgende:
Jammer dat je alleen plaatjes post. Had liever wat toelichting gezien.
Toelichting:

http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/okonomiyaki/
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/ramen
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/sushi

yakitori is gewoon gegrillde kip en wagyu een vette koe.

en om het compleet te houden:
www.aziatische-ingredienten.nl/natto 8-)
pi_134358242
quote:
Yakitori is niet "gewoon" gegrilde kip.

[ Bericht 2% gewijzigd door yvonne op 17-12-2013 16:25:07 ]
  dinsdag 17 december 2013 @ 11:13:31 #7
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_134358249
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:09 schreef Adames het volgende:
[ afbeelding ]

Ik ga voor natto als ik al Japans zou gaan eten. Maar ben dan ook meer van de uitgesproken smaken.
Dat ziet er wel, euh, apart uit.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_134358252
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:10 schreef BasEnAad het volgende:
Nummer 1 en 2 zien er niet echt bijzonder uit, nummer 3 t/m 5 spreken mij meer aan. Want laten we niet overdrijven, sushi is een beetje overgewaardeerd en gaat wel vervelen na een keer of twee.
Deze mening herzie je als je in Japan bent :)
  Forum Admin dinsdag 17 december 2013 @ 11:13:50 #9
35723 crew  GGMM
pi_134358257
quote:
Ah, Yakitori is dus maar een gewone gegrilde kip doos? :{ Zag er bijzonderder uit dan het was..
Alweer zo'n prachtige post van mij.
Nicki Minaj en ik
Mijn vissen in actie.
pi_134358290
Verse sushi van de Ah To Go :9

[ Bericht % gewijzigd door yvonne op 17-12-2013 16:25:33 ]
blablablabla
pi_134358291
Enkele mogelijkheden qua yakitori:

momo (もも), chicken thigh
tsukune (つくね), chicken meatballs
(tori)kawa ((とり)かわ), chicken skin, grilled until crispy
tebasaki (手羽先), chicken wing
bonjiri (ぼんじり), chicken tail
shiro (シロ), chicken small intestines
nankotsu (なんこつ), chicken cartilage
hāto / hatsu (ハート / ハツ) or kokoro (こころ), chicken heart
rebā (レバー), liver
sunagimo (砂肝) or zuri (ずり), chicken gizzard
toriniku, all white meat on skewer
pi_134358319
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:15 schreef Elan het volgende:
Verse sushi van de Ah To Go :9
:r
Zo smerig. Totaal smaakloos en een al geplakt zooitje.
  dinsdag 17 december 2013 @ 11:17:07 #14
131800 Tarado
capô de fusca
pi_134358337
Op 4 Kobe beef lijkt me ipv Wagyu, een goeie vervanger maar niet het origineel
pi_134358339
quote:
13s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:15 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Sluit dit topic maar, dit loopt helemaal uit de hand.
sorry Knut.
Maar Robinook heeft wel enige autoriteit op culinair gebied.
blablablabla
pi_134358340
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:15 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Enkele mogelijkheden qua yakitori:

momo (もも), chicken thigh
tsukune (つくね), chicken meatballs
(tori)kawa ((とり)かわ), chicken skin, grilled until crispy
tebasaki (手羽先), chicken wing
bonjiri (ぼんじり), chicken tail
shiro (シロ), chicken small intestines
nankotsu (なんこつ), chicken cartilage
hāto / hatsu (ハート / ハツ) or kokoro (こころ), chicken heart
rebā (レバー), liver
sunagimo (砂肝) or zuri (ずり), chicken gizzard
toriniku, all white meat on skewer
Het zijn dus gewoon gegrilde spiesjes. Ofwel kipsate zonder pindasaus.
BFF met GGMM
pi_134358347
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:17 schreef Tarado het volgende:
Op 4 Kobe beef lijkt ipv Wagyu, een goeie vervanger maar niet het origineel
Kobe beef _O_ Koeien bier geven _O_
  Redactie Frontpage dinsdag 17 december 2013 @ 11:17:47 #18
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_134358356
Yakitori is alles van de kip op een stokje, gevarieerd gemarineerd en heerlijk gegrild boven kooltjes. Dus ook kippendarmen, levers, hersentjes, niertjes, maagjes etc. Niet slechts de filets.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  dinsdag 17 december 2013 @ 11:18:10 #19
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_134358369
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:17 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Kobe beef _O_ Koeien bier geven _O_
Die Japaniers zijn zo gek nog nite
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_134358379
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:15 schreef Elan het volgende:
Verse sushi van de Ah To Go :9
:')
pi_134358382
Goede sushi ben ik in Zeeland nog niet tegengekomen trouwens maar in Amsterdam zitten een paar uitstekende zaken.
blablablabla
  Redactie Frontpage dinsdag 17 december 2013 @ 11:18:51 #22
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_134358388
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:17 schreef Tarado het volgende:
Op 4 Kobe beef lijkt me ipv Wagyu, een goeie vervanger maar niet het origineel
Kobe beef = Wagyu.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_134358390
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:17 schreef JeMoeder het volgende:
Yakitori is alles van de kip op een stokje, gevarieerd gemarineerd en heerlijk gegrild boven kooltjes. Dus ook kippendarmen, levers, hersentjes, niertjes, maagjes etc. Niet slechts de filets.
Hoeft niet van kip te zijn

Common non-poultry dishes[edit]
ikada (筏) (lit. raft), Japanese scallion, with two skewers to prevent rotation
gyūtan (牛タン), beef tongue, sliced thinly
atsuage tōfu (厚揚げとうふ), thicker variety of deep-fried tofu
enoki maki (エノキ巻き), enoki mushrooms wrapped in slices of pork
pīman (ピーマン), green bellpepper
asuparabēkon (アスパラベーコン), asparagus wrapped in bacon
butabara (豚ばら), pork belly
ninniku (にんにく), garlic
shishito (獅子唐), Japanese pepper
pi_134358408
Voor goede sushi buiten Japan ga je naar dusseldorf :)
pi_134358421
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Voor goede sushi buiten Japan ga je naar dusseldorf :)
Of gewoon Amsterdam.
  Redactie Frontpage dinsdag 17 december 2013 @ 11:20:30 #26
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_134358439
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:18 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Hoeft niet van kip te zijn

Common non-poultry dishes[edit]
ikada (筏) (lit. raft), Japanese scallion, with two skewers to prevent rotation
gyūtan (牛タン), beef tongue, sliced thinly
atsuage tōfu (厚揚げとうふ), thicker variety of deep-fried tofu
enoki maki (エノキ巻き), enoki mushrooms wrapped in slices of pork
pīman (ピーマン), green bellpepper
asuparabēkon (アスパラベーコン), asparagus wrapped in bacon
butabara (豚ばら), pork belly
ninniku (にんにく), garlic
shishito (獅子唐), Japanese pepper
Oké, klassieke Yakitori dan ;) Want het betekend gewoon 'gegrilde kip':
quote:
Yakitori (焼き鳥, やきとり, ヤキトリ?), grilled chicken
Inmiddels wordt het ook gebruikt voor allerlei gegrilde gerechten op een stokje.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_134358445
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:19 schreef Godtje het volgende:

[..]

Of gewoon Amsterdam.
Ja, maar dan moet je naar Amsterdam... :{
BFF met GGMM
pi_134358456
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Voor goede sushi buiten Japan ga je naar dusseldorf :)
mooie stad, treden ook regelmatig geweldige artiesten op

[ Bericht % gewijzigd door yvonne op 17-12-2013 16:26:52 ]
  dinsdag 17 december 2013 @ 11:21:05 #29
131800 Tarado
capô de fusca
pi_134358457
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:18 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Kobe beef = Wagyu.
Niet helemaal
pi_134358462
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:19 schreef Godtje het volgende:

[..]

Of gewoon Amsterdam.
Daar zitten ook enkele goede tenten ja.

Op mijn KLM vlucht naar Tokyo van a.s. woensdag krijg ik sushi van het okura geserveerd :)
pi_134358469
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:21 schreef Adames het volgende:

[..]

mooie stad, treden ook regelmatig geweldige artiesten op
Helemaal met je eens.
pi_134358477
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:20 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Oké, klassieke Yakitori dan ;) Want het betekend gewoon 'gegrilde kip':

[..]

Inmiddels wordt het ook gebruikt voor allerlei gegrilde gerechten op een stokje.
Ik dacht dat Yakitori op de marinade sloeg (en je dus ook zalm yakitori e.d. kon hebben), weer wat geleerd dus. :)
BFF met GGMM
  Redactie Frontpage dinsdag 17 december 2013 @ 11:21:54 #33
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_134358482
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:21 schreef Tarado het volgende:

[..]

Niet helemaal
Laat ik het zo stellen, Kobe beef is afkomstig van Wagyu runderen ;)
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  Redactie Frontpage dinsdag 17 december 2013 @ 11:22:49 #34
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_134358502
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:21 schreef DonRaja het volgende:

[..]

Ik dacht dat Yakitori op de marinade sloeg (en je dus ook zalm yakitori e.d. kon hebben), weer wat geleerd dus. :)
Je kan vast zalm yakitori krijgen, maar dan gaat het dus om op kooltjes gegrilde zalm op een stokje :)
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  Redactie Frontpage dinsdag 17 december 2013 @ 11:23:23 #35
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_134358515
In het lijstje uit de OP mag van mij trouwens Tempura toegevoegd worden ;)
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_134358547
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:22 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Je kan vast zalm yakitori krijgen, maar dan gaat het dus om op kooltjes gegrilde zalm op een stokje :)
Ik dacht het inderdaad bij zo'n door Knut vervloekte all you can eat formule te hebben gezien. Vandaar dat ik dacht dat het op de zoetige marinade sloeg.
BFF met GGMM
  dinsdag 17 december 2013 @ 11:24:27 #37
131800 Tarado
capô de fusca
pi_134358554
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:21 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Laat ik het zo stellen, Kobe beef is afkomstig van Wagyu runderen ;)
Blijft ingewikkeld ja maar voor zover ik weet heb je geen Kobe runderen buiten Japan, dan wordt het Wagyu, de meningen zijn verdeeld of het genetisch exact hetzelfde is, maar Kobe is het origineel.
pi_134358566
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:21 schreef DonRaja het volgende:

[..]

Ik dacht dat Yakitori op de marinade sloeg (en je dus ook zalm yakitori e.d. kon hebben), weer wat geleerd dus. :)
Genot, een klein zaakje met alleen een bar, 1 chef achter de kooltjes, Japans bier.

Japan O+
pi_134358579
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:23 schreef JeMoeder het volgende:
In het lijstje uit de OP mag van mij trouwens Tempura toegevoegd worden ;)
Ik ben geen fan, maar ik nodig je uit een eigen top 5 te maken :)
  dinsdag 17 december 2013 @ 11:25:54 #40
131800 Tarado
capô de fusca
pi_134358609
Uit de Japanse keuken vind ik alleen sashimi echt de moeite waard, de rest is niet enorm bijzonder maar wel bijzonder duur.
pi_134358611
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:24 schreef DonRaja het volgende:

[..]

Ik dacht het inderdaad bij zo'n door Knut vervloekte all you can eat formule te hebben gezien. Vandaar dat ik dacht dat het op de zoetige marinade sloeg.
Ik merk dat ik al aggresief word als ik er aan denk :(
  Redactie Frontpage dinsdag 17 december 2013 @ 11:26:28 #42
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_134358630
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:24 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Genot, een klein zaakje met alleen een bar, 1 chef achter de kooltjes, Japans bier.

Japan O+
Ik raad iedereen hier aan om eens naar de avonturen van Anthony Bourdain in Japan te kijken. Er gaat een culinaire wereld voor je open.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_134358634
Ik vond trouwens Sushi & Me in Den Haag erg goed en ook nog eentje op de Statenlaan.
BFF met GGMM
pi_134358693
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:26 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Ik raad iedereen hier aan om eens naar de avonturen van Anthony Bourdain in Japan te kijken. Er gaat een culinaire wereld voor je open.
Ik raad jou aan om mind of a chef seizoen 1 te kijken. Show geregisseerd door Bourdain. Van de 16 afleveringen gaan er 14 in meer of mindere mate over Japan.
  dinsdag 17 december 2013 @ 11:28:30 #45
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_134358707
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Voor goede sushi buiten Japan ga je naar dusseldorf :)
Heb je een adresje?
  Redactie Frontpage dinsdag 17 december 2013 @ 11:28:50 #46
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_134358713
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:28 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Ik raad jou aan om mind of a chef seizoen 1 te kijken. Show geregisseerd door Bourdain. Van de 16 afleveringen gaan er 14 in meer of mindere mate over Japan.
Hij is Nipponofiel :)
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_134358762
Oh. Ik kom er net achter dat ik yakitori heb verward met teriyaki... :@
BFF met GGMM
pi_134358782
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:28 schreef BasEnAad het volgende:

[..]

Heb je een adresje?
Kushi-Tei Of Tokyo of Yabase. Allebei in dezelfde straat. Zit een hele Japanse wijk daar, ramen is ook erg goed.
pi_134358815
Bij Yabase hadden ze ook Otoro :9~ _O_

Zat hele tijd met een harde plasser.
  dinsdag 17 december 2013 @ 11:33:29 #50
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_134358857
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:31 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Kushi-Tei Of Tokyo of Yabase. Allebei in dezelfde straat. Zit een hele Japanse wijk daar, ramen is ook erg goed.
Heb je ook aanraders in Amsterdam?
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  Redactie Frontpage dinsdag 17 december 2013 @ 11:35:04 #51
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_134358904
Ik ben eens bij Itami in Rotterdam geweest, dat was best een goed restaurant.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_134358911
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:33 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Heb je ook aanraders in Amsterdam?
Isakaya, Okura
pi_134358922
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:33 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Heb je ook aanraders in Amsterdam?
Alleen het Okura gehad. Dat was goed maar duur.

Bij Le Fou Fow hebben ze uitstekende ramen :)
pi_134358942
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:21 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Op mijn KLM vlucht naar Tokyo van a.s. woensdag krijg ik sushi van het okura geserveerd :)
Naast dat de sushi uit het Okura veel te ver doorschiet naar de prijsrichting in de prijs-kwaliteitsverhouding tov de goedkope en nu populaire formules is het ook nog eens niets om je op te verheugen op je vlucht aangezien je smaak aanzienlijk achteruit gaat in de drukcabine.

Smaakt je overpriced Okura sushi naar de Sumo _O- Kan je daar een beetje pedant lopen/zitten doen...
pi_134358968
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:36 schreef Deshain het volgende:

[..]

Naast dat de sushi uit het Okura veel te ver doorschiet naar de prijsrichting in de prijs-kwaliteitsverhouding tov de goedkope en nu populaire formules is het ook nog eens niets om je op te verheugen op je vlucht aangezien je smaak aanzienlijk achteruit gaat in de drukcabine.

Smaakt je overpriced Okura sushi naar de Sumo _O- Kan je daar een beetje pedant lopen/zitten doen...
Uh, ok.

Nog altijd beter dan zo'n aluminium bak kots lijkt me :)
pi_134358975
Ik heb trouwens in Singapore nog lekker Omuraisu gegeten, maar dat schijnt 'a poor mans dish' te zijn.
BFF met GGMM
  Redactie Frontpage dinsdag 17 december 2013 @ 11:38:24 #57
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_134359005
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:37 schreef DonRaja het volgende:
Ik heb trouwens in Singapore nog lekker Omuraisu gegeten, maar dat schijnt 'a poor mans dish' te zijn.
Heerlijk omeletje :)
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_134359042
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:18 schreef Godtje het volgende:

[..]

:')
Dit.
Ja doei.
pi_134359052
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:38 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Heerlijk omeletje :)
Yep, ik kan merken dat ik dicht tegen lunchtijd aanzit. Moet al watertanden als ik er aan denk.
BFF met GGMM
  dinsdag 17 december 2013 @ 11:40:35 #60
131800 Tarado
capô de fusca
pi_134359088
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:33 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Heb je ook aanraders in Amsterdam?
Kaiko, Jekerstraat
pi_134359171
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:33 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Heb je ook aanraders in Amsterdam?
Sapporo is erg lekker :Y
blablablabla
pi_134359427
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:44 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Waar staat dat ik me druk maak over wie wat eet in het vliegtuig :?
Dat je je druk maakt dat iemand zijn sushi bij de AH to go koopt plus je kritiek op Sumo-achtige fabrieken.

quote:
1s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:46 schreef Elan het volgende:

[..]

Alsof de druk in de cabine de smaak van voedsel plotseling zou misvormen.
De verlaagde druk in combinatie met de zeer lage luchtvochtigheid resulteert in een afname van het vermogen van de smaakpapillen rond de 30% op zout en zoet terwijl bitter, zuur en umami wél op niveau blijven. Dus je delicate en zo veel betere sushi is ook gewoon in onbalans op dat moment. Daarnaast loopt je reuk óók achteruit wat zo ongeveer 80% van je smaak bepaalt.

Dus ja, drukcabines vervormen je smaak plotseling.
pi_134359603
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:51 schreef Deshain het volgende:

[..]

Dat je je druk maakt dat iemand zijn sushi bij de AH to go koopt plus je kritiek op Sumo-achtige fabrieken.

[..]

De verlaagde druk in combinatie met de zeer lage luchtvochtigheid resulteert in een afname van het vermogen van de smaakpapillen rond de 30% op zout en zoet terwijl bitter, zuur en umami wél op niveau blijven. Dus je delicate en zo veel betere sushi is ook gewoon in onbalans op dat moment. Daarnaast loopt je reuk óók achteruit wat zo ongeveer 80% van je smaak bepaalt.

Dus ja, drukcabines vervormen je smaak plotseling.
Laat staan wat zo'n zoute,flauwe prak dan voor aanslag op je zintuigen is. Kun je je maag toch beter vullen met die in jouw ogen overprijsde meuk.
blablablabla
pi_134359675
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:57 schreef Elan het volgende:

[..]

Laat staan wat zo'n zoute,flauwe prak dan voor aanslag op je zintuigen is. Kun je je maag toch beter vullen met die in jouw ogen overprijsde meuk.
iets wat het moet hebben van zijn zachte smaak is anders dan pakweg een chili con carne, flikker je nog wat extra zout en sambal er op en het is weer te eten
pi_134359692
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:24 schreef DonRaja het volgende:

[..]

Ik dacht het inderdaad bij zo'n door Knut vervloekte all you can eat formule te hebben gezien. Vandaar dat ik dacht dat het op de zoetige marinade sloeg.
Als ik me niet vergis zie je daar eigenlijk altijd dat ze het meer algemeen 焼肉 (yakiniku / gebakken vlees) noemen.

Wat die marinade betreft, om het in CUL-sferen te houden:

Sojasaus, suiker, mirin en rijstazijn/sake (grofweg gelijke hoeveelheden van elk, maar smaken verschillen) bij elkaar gooien. Al roerend op hoog vuur koken. Waar het om gaat is dat de suiker karamelliseert. Je kan het niet aan de kleur zien omdat de sojasaus al zo donker is, maar op dat moment wordt het mengsel stroperig en gaat uiteraard naar karamel ruiken.

Vervolgens kun je vlees erin marineren, op stokjes doen en op de barbecue gooien, en na het bakken nog wat extra saus erover doen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-12-2013 12:01:26 ]
pi_134359736
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 12:00 schreef Adames het volgende:

[..]

iets wat het moet hebben van zijn zachte smaak is anders dan pakweg een chili con carne, flikker je nog wat extra zout en sambal er op en het is weer te eten
Dat
pi_134359777
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 12:01 schreef Igen het volgende:

[..]

Als ik me niet vergis zie je daar eigenlijk altijd dat ze het meer algemeen 焼肉 (yakiniku / gebakken vlees) noemen.

Wat die marinade betreft, om het in CUL-sferen te houden:

Sojasaus, suiker, mirin en rijstazijn/sake (grofweg gelijke hoeveelheden van elk, maar smaken verschillen) bij elkaar gooien. Al roerend op hoog vuur koken. Waar het om gaat is dat de suiker karamelliseert. Je kan het niet aan de kleur zien omdat de sojasaus al zo donker is, maar op dat moment wordt het mengsel stroperig en gaat uiteraard naar karamel ruiken.

Vervolgens kun je vlees erin marineren, op stokjes doen en op de barbecue gooien, en na het bakken nog wat extra saus erover doen.
Cool, ga het eens proberen om bitesize borrelhapjes zo te marineren. :)
BFF met GGMM
pi_134359814
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:51 schreef Deshain het volgende:

[..]

Dat je je druk maakt dat iemand zijn sushi bij de AH to go koopt plus je kritiek op Sumo-achtige fabrieken.

[..]

Ik maak me helemaal niet druk om wat smaakloze Nederlanders in hun mond proppen, maar dit topic gaat om kwaliteit. Volgens mij is er al een SUMO topic als je het over rijst met vis met mayonaise wil hebben

[ Bericht 9% gewijzigd door yvonne op 17-12-2013 16:35:45 ]
pi_134359848
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 december 2013 12:03 schreef DonRaja het volgende:

[..]

Cool, ga het eens proberen om bitesize borrelhapjes zo te marineren. :)
O ja, als het klaar is dan moet je het echt ogenblikkelijk van het vuur halen. Als het alsnog te stroperig is geworden kun je er een beetje water door roeren (dat is voor de echte chef-kok ongetwijfeld een doodzonde maar goed O-) ).
pi_134360482
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 12:05 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Ik maak me helemaal niet druk om wat smaakloze Nederlanders in hun mond proppen, maar dit topic gaat om kwaliteit. Volgens mij is er al een SUMO topic als je het over rijst met vis met mayonaise wil hebben

Oh ja, en even ter info; bij deze ben jij mijn aartsvijand :)
Als je dan de beste wilt hebben en je bent in Japan moet je naar Jiro uiteraard.
Volgens mij kan je nog beter Sumo Sushi eten dan KLM sushi.
pi_134360522
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 12:28 schreef Godtje het volgende:

[..]

Als je dan de beste wilt hebben en je bent in Japan moet je naar Jiro uiteraard.
Volgens mij kan je nog beter Sumo Sushi eten dan KLM sushi.
9 maanden van tevoren reserveren :')

En jiro is niet DÉ beste, maar de bekendste. :)
pi_134361025
Ik ben fan van de fugu
pi_134361135
Naar aanleiding van dit topic wil ik naar Japan emigreren.

Ook koop ik wel eens wat van Conimex, dan heb je de Oosterse keuken thuis, maar helaas wordt Japan grotendeels genegeerd.
pi_134361166
Niet een specifieke top vijf, ik hou wel van variëren, maar wel mijn favorieten:

Edamame (ja meer een snack, maar ik bestel het echt altijd!)


Okonomiyaki; het liefst zo:


Udon :9~


Maar wat echt mijn allerfavoriet eten is, is O-toro! Die steekt met kop en schouders (of staart en vinnen) boven de rest uit!


:9~ :9~ :9~ :9~ :9~
pi_134361198
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 12:51 schreef zatoichi het volgende:
Niet een specifieke top vijf, ik hou wel van variëren, maar wel mijn favorieten:

Edamame (ja meer een snack, maar ik bestel het echt altijd!)
[ afbeelding ]

Okonomiyaki; het liefst zo:
[ afbeelding ]

Udon :9~
[ afbeelding ]

Maar wat echt mijn allerfavoriet eten is, is O-toro! Die steekt met kop en schouders (of staart en vinnen) boven de rest uit!
[ afbeelding ]

:9~ :9~ :9~ :9~ :9~
:9~ :9~ :9~

Wat een kwaliteitsposts ineens weer. Bedankt mensen _O_

Je mag trouwens nog 1 gerecht kiezen.
  dinsdag 17 december 2013 @ 12:58:10 #76
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_134361389
Ik eet nu Bulgaarse gehaktballetjes met een Japanse saus. Beste van beide werelden.
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_134361403
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 12:30 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

9 maanden van tevoren reserveren :')

En jiro is niet DÉ beste, maar de bekendste. :)
Misschien moet je Michelin even inlichten dat er betere zijn.
pi_134361573
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 12:58 schreef Godtje het volgende:

[..]

Misschien moet je Michelin even inlichten dat er betere zijn.
Want dat is DE graadmeter?

Overigens weet Michelin dat al, want alleen in Tokyo zijn er al 4 andere sushi restaurants met óók 3 sterren. Interessant feitje: Tokyo heeft meer michelin sterren dan Parijs en New York bij elkaar :)
pi_134361648
Ik bedoel ook niet dat Jiro specifiek niet de beste is. Zou er heel graag eten. Ik bedoel meer dat er niet zo iets is als DE beste sushi :)
  dinsdag 17 december 2013 @ 13:15:16 #80
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_134362013
Mijn beste sushi ooit was vreemd genoeg in de binnenlanden van Bulgarije :') Anderzijds was de beste pizza die ik ooit gegeten heb in een miniscuul dorpje boven de poolcirkel in Zweden :')
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_134362077
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:52 schreef Elan het volgende:

[..]

Knut breekt hier idd met 1 van zijn eigen basisregels namelijk dat sushi altijd vers van het mes moet zijn :P
Dat is een misvatting. Goede sushi is niet vers van de vis op de rijst gelegd. Die besterft eerst nog in een vriezer.
pi_134362162
Dit is mijn eigen ramen gerecht



Ik ben nog niet zo goed :'( Tevens zijn de noodles in Nederland niet lekker :(
  dinsdag 17 december 2013 @ 13:19:36 #83
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_134362176
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 13:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Dit is mijn eigen ramen gerecht

[ afbeelding ]

Ik ben nog niet zo goed in het plaatsen van foto's :'( Tevens zijn de noodles in Nederland niet lekker :(
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_134362191
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 13:16 schreef kapiteintje het volgende:

[..]

Dat is een misvatting. Goede sushi is niet vers van de vis op de rijst gelegd. Die besterft eerst nog in een vriezer.
Dit is een feit :)
pi_134362203
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 13:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Dit is een feit :)
Bedankt. :)
  dinsdag 17 december 2013 @ 13:20:38 #86
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_134362223
Oh, nu werkt de foto wel. Ik wil jou wel eens zien in zo'n kazig televisieprogramma waarbij je mag koken voor wat buurtgenoten die jou vervolgens moeten beoordelen.
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_134362355
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 13:20 schreef Dven het volgende:
Oh, nu werkt de foto wel. Ik wil jou wel eens zien in zo'n kazig televisieprogramma waarbij je mag koken voor wat buurtgenoten die jou vervolgens moeten beoordelen.
Als Rudolph van Veen een bigstar kan worden in Bulgarije kan een culinair programma van Knut en Kapi haast niet uitblijven.
pi_134362460
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 13:24 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Als Rudolph van Veen een bigstar kan worden in Bulgarije kan een culinair programma van Knut en Kapi haast niet uitblijven.
Even 24 cooking mailen. Een uitstekend idee weer van je :)
pi_134362468
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 13:24 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Als Rudolph van Veen een bigstar kan worden in Bulgarije kan een culinair programma van Knut en Kapi haast niet uitblijven.
Dit ben ik met je eens. Koken met Fok!-ers. _O_ Ik ga het eens aan yvonne voorstellen.
pi_134362859
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 13:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Dit is mijn eigen ramen gerecht

[ afbeelding ]

Ik ben nog niet zo goed :'( Tevens zijn de noodles in Nederland niet lekker :(
Wat voor bouillon gebruik je?
pi_134362949
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 13:37 schreef Igen het volgende:

[..]

Wat voor bouillon gebruik je?
Zelf getrokken dashi met kombu en katsuobushi :)
pi_134363035
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 13:39 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Zelf getrokken dashi met kombu en katsuobushi :)
Ah dus dáár gebruik je de dashi voor. Ik vind van die konbu-frummeltjes met sesamzaad lekker als los hapje of in de onigiri ofzo maar weet nooit wat je dan met de dashi moet. :')

Vind zelf trouwens varkens-ramen erg lekker. Maar dan ben je dus alleen al voor het bouillon trekken gewoon een dag van opstaan tot naar bed gaan kwijt.
  dinsdag 17 december 2013 @ 13:54:27 #93
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_134363481
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 13:29 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Laten we het nog stilhouden, Deshain wil dit vast gaan verzieken met misplaatste opmerkingen.
En dan nu over naar de jury voor de beoordeling :

kapiteintje : De Carpaccio van Zwaardvis met dille en Sinaasappel-citroendressing was voortreffelijk. Deze chef tovert met producten waar ik zo veel van houd. Een 10!"

Dven : "Godverdomme kanjerlekker!"

Deshain : "In een drukcabine, zou dit gerecht lang zo lekker niet smaken"
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
  Admin dinsdag 17 december 2013 @ 16:43:59 #94
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_134370393
2e poging.
Geouwehoer op elkaar in DM, niet hier.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_134370562
yvonne. _O_

Beschermvrouwe der VBL SC.
pi_134370578
Tof yvonne
blablablabla
pi_134370612
Knut, ik zou dat eerste gerechtje van je wel eens willen proberen. Maar dat wordt in Nederland wel lastig denk ik?
  dinsdag 17 december 2013 @ 16:51:58 #98
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_134370619
Ik zal erkennen dat ik buiten beef teriyaki van knorr en de sushi van de AH 2 Go niet zo bekend ben met de Japanse keuken maar het wel als mijn taak zie om jullie op de hoogte te brengen van de misstanden die in de Japanse keuken nog schering en inslag zijn. Als ontwikkeld wezen kan je niet moedwillig een ander leed aan willen doen. Derhalve beschouw ik Japan's zoektocht naar menselijkheid als nog niet voldaan.

Bij dezen verzoek ik Knut om eens Japans te koken voor mij en onze gezamelijke SC-vrienden om in ieder geval mijn vooroordelen weg te nemen. En nee, ik neem mijn hond niet mee.
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_134370641
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 16:51 schreef kapiteintje het volgende:
Knut, ik zou dat eerste gerechtje van je wel eens willen proberen. Maar dat wordt in Nederland wel lastig denk ik?
Dit ja.
Had ook al in de sc gevraagd voor recept.
blablablabla
pi_134370682
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:28 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Ik raad jou aan om mind of a chef seizoen 1 te kijken. Show geregisseerd door Bourdain. Van de 16 afleveringen gaan er 14 in meer of mindere mate over Japan.
Thanks dat ga ik kijken weet bourdain shows altijd te waarderen ;-)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')