Toelichting:quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:06 schreef GGMM het volgende:
Jammer dat je alleen plaatjes post. Had liever wat toelichting gezien.
Yakitori is niet "gewoon" gegrilde kip.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Toelichting:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/okonomiyaki/
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/ramen
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/sushi
yakitori is gewoon gegrillde kip en wagyu een vette koe.
en om het compleet te houden:
www.aziatische-ingredienten.nl/natto![]()
Dat ziet er wel, euh, apart uit.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:09 schreef Adames het volgende:
[ afbeelding ]
Ik ga voor natto als ik al Japans zou gaan eten. Maar ben dan ook meer van de uitgesproken smaken.
Deze mening herzie je als je in Japan bentquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:10 schreef BasEnAad het volgende:
Nummer 1 en 2 zien er niet echt bijzonder uit, nummer 3 t/m 5 spreken mij meer aan. Want laten we niet overdrijven, sushi is een beetje overgewaardeerd en gaat wel vervelen na een keer of twee.
Ah, Yakitori is dus maar een gewone gegrilde kip doos?quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Toelichting:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/okonomiyaki/
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/ramen
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/sushi
yakitori is gewoon gegrillde kip en wagyu een vette koe.
en om het compleet te houden:
www.aziatische-ingredienten.nl/natto![]()
sorry Knut.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:15 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Sluit dit topic maar, dit loopt helemaal uit de hand.
Het zijn dus gewoon gegrilde spiesjes. Ofwel kipsate zonder pindasaus.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:15 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Enkele mogelijkheden qua yakitori:
momo (もも), chicken thigh
tsukune (つくね), chicken meatballs
(tori)kawa ((とり)かわ), chicken skin, grilled until crispy
tebasaki (手羽先), chicken wing
bonjiri (ぼんじり), chicken tail
shiro (シロ), chicken small intestines
nankotsu (なんこつ), chicken cartilage
hāto / hatsu (ハート / ハツ) or kokoro (こころ), chicken heart
rebā (レバー), liver
sunagimo (砂肝) or zuri (ずり), chicken gizzard
toriniku, all white meat on skewer
Kobe beefquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:17 schreef Tarado het volgende:
Op 4 Kobe beef lijkt ipv Wagyu, een goeie vervanger maar niet het origineel
Die Japaniers zijn zo gek nog nitequote:Op dinsdag 17 december 2013 11:17 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Kobe beefKoeien bier geven
Kobe beef = Wagyu.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:17 schreef Tarado het volgende:
Op 4 Kobe beef lijkt me ipv Wagyu, een goeie vervanger maar niet het origineel
Hoeft niet van kip te zijnquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:17 schreef JeMoeder het volgende:
Yakitori is alles van de kip op een stokje, gevarieerd gemarineerd en heerlijk gegrild boven kooltjes. Dus ook kippendarmen, levers, hersentjes, niertjes, maagjes etc. Niet slechts de filets.
Of gewoon Amsterdam.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Voor goede sushi buiten Japan ga je naar dusseldorf
Oké, klassieke Yakitori danquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:18 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Hoeft niet van kip te zijn
Common non-poultry dishes[edit]
ikada (筏) (lit. raft), Japanese scallion, with two skewers to prevent rotation
gyūtan (牛タン), beef tongue, sliced thinly
atsuage tōfu (厚揚げとうふ), thicker variety of deep-fried tofu
enoki maki (エノキ巻き), enoki mushrooms wrapped in slices of pork
pīman (ピーマン), green bellpepper
asuparabēkon (アスパラベーコン), asparagus wrapped in bacon
butabara (豚ばら), pork belly
ninniku (にんにく), garlic
shishito (獅子唐), Japanese pepper
Inmiddels wordt het ook gebruikt voor allerlei gegrilde gerechten op een stokje.quote:Yakitori (焼き鳥, やきとり, ヤキトリ?), grilled chicken
mooie stad, treden ook regelmatig geweldige artiesten opquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Voor goede sushi buiten Japan ga je naar dusseldorf
Daar zitten ook enkele goede tenten ja.quote:
Helemaal met je eens.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:21 schreef Adames het volgende:
[..]
mooie stad, treden ook regelmatig geweldige artiesten op
Ik dacht dat Yakitori op de marinade sloeg (en je dus ook zalm yakitori e.d. kon hebben), weer wat geleerd dus.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:20 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Oké, klassieke Yakitori danWant het betekend gewoon 'gegrilde kip':
[..]
Inmiddels wordt het ook gebruikt voor allerlei gegrilde gerechten op een stokje.
Je kan vast zalm yakitori krijgen, maar dan gaat het dus om op kooltjes gegrilde zalm op een stokjequote:Op dinsdag 17 december 2013 11:21 schreef DonRaja het volgende:
[..]
Ik dacht dat Yakitori op de marinade sloeg (en je dus ook zalm yakitori e.d. kon hebben), weer wat geleerd dus.
Ik dacht het inderdaad bij zo'n door Knut vervloekte all you can eat formule te hebben gezien. Vandaar dat ik dacht dat het op de zoetige marinade sloeg.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:22 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Je kan vast zalm yakitori krijgen, maar dan gaat het dus om op kooltjes gegrilde zalm op een stokje
Blijft ingewikkeld ja maar voor zover ik weet heb je geen Kobe runderen buiten Japan, dan wordt het Wagyu, de meningen zijn verdeeld of het genetisch exact hetzelfde is, maar Kobe is het origineel.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:21 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Laat ik het zo stellen, Kobe beef is afkomstig van Wagyu runderen
Genot, een klein zaakje met alleen een bar, 1 chef achter de kooltjes, Japans bier.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:21 schreef DonRaja het volgende:
[..]
Ik dacht dat Yakitori op de marinade sloeg (en je dus ook zalm yakitori e.d. kon hebben), weer wat geleerd dus.
Ik ben geen fan, maar ik nodig je uit een eigen top 5 te makenquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:23 schreef JeMoeder het volgende:
In het lijstje uit de OP mag van mij trouwens Tempura toegevoegd worden
Ik merk dat ik al aggresief word als ik er aan denkquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:24 schreef DonRaja het volgende:
[..]
Ik dacht het inderdaad bij zo'n door Knut vervloekte all you can eat formule te hebben gezien. Vandaar dat ik dacht dat het op de zoetige marinade sloeg.
Ik raad iedereen hier aan om eens naar de avonturen van Anthony Bourdain in Japan te kijken. Er gaat een culinaire wereld voor je open.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:24 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Genot, een klein zaakje met alleen een bar, 1 chef achter de kooltjes, Japans bier.
Japan
Ik raad jou aan om mind of a chef seizoen 1 te kijken. Show geregisseerd door Bourdain. Van de 16 afleveringen gaan er 14 in meer of mindere mate over Japan.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:26 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Ik raad iedereen hier aan om eens naar de avonturen van Anthony Bourdain in Japan te kijken. Er gaat een culinaire wereld voor je open.
Heb je een adresje?quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Voor goede sushi buiten Japan ga je naar dusseldorf
Hij is Nipponofielquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:28 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Ik raad jou aan om mind of a chef seizoen 1 te kijken. Show geregisseerd door Bourdain. Van de 16 afleveringen gaan er 14 in meer of mindere mate over Japan.
Kushi-Tei Of Tokyo of Yabase. Allebei in dezelfde straat. Zit een hele Japanse wijk daar, ramen is ook erg goed.quote:
Heb je ook aanraders in Amsterdam?quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:31 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Kushi-Tei Of Tokyo of Yabase. Allebei in dezelfde straat. Zit een hele Japanse wijk daar, ramen is ook erg goed.
Isakaya, Okuraquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:33 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Heb je ook aanraders in Amsterdam?
Alleen het Okura gehad. Dat was goed maar duur.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:33 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Heb je ook aanraders in Amsterdam?
Naast dat de sushi uit het Okura veel te ver doorschiet naar de prijsrichting in de prijs-kwaliteitsverhouding tov de goedkope en nu populaire formules is het ook nog eens niets om je op te verheugen op je vlucht aangezien je smaak aanzienlijk achteruit gaat in de drukcabine.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:21 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Op mijn KLM vlucht naar Tokyo van a.s. woensdag krijg ik sushi van het okura geserveerd
Uh, ok.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:36 schreef Deshain het volgende:
[..]
Naast dat de sushi uit het Okura veel te ver doorschiet naar de prijsrichting in de prijs-kwaliteitsverhouding tov de goedkope en nu populaire formules is het ook nog eens niets om je op te verheugen op je vlucht aangezien je smaak aanzienlijk achteruit gaat in de drukcabine.
Smaakt je overpriced Okura sushi naar de SumoKan je daar een beetje pedant lopen/zitten doen...
Heerlijk omeletjequote:Op dinsdag 17 december 2013 11:37 schreef DonRaja het volgende:
Ik heb trouwens in Singapore nog lekker Omuraisu gegeten, maar dat schijnt 'a poor mans dish' te zijn.
Yep, ik kan merken dat ik dicht tegen lunchtijd aanzit. Moet al watertanden als ik er aan denk.quote:
Kaiko, Jekerstraatquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:33 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Heb je ook aanraders in Amsterdam?
Sapporo is erg lekkerquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:33 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Heb je ook aanraders in Amsterdam?
Dat je je druk maakt dat iemand zijn sushi bij de AH to go koopt plus je kritiek op Sumo-achtige fabrieken.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:44 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Waar staat dat ik me druk maak over wie wat eet in het vliegtuig
De verlaagde druk in combinatie met de zeer lage luchtvochtigheid resulteert in een afname van het vermogen van de smaakpapillen rond de 30% op zout en zoet terwijl bitter, zuur en umami wél op niveau blijven. Dus je delicate en zo veel betere sushi is ook gewoon in onbalans op dat moment. Daarnaast loopt je reuk óók achteruit wat zo ongeveer 80% van je smaak bepaalt.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:46 schreef Elan het volgende:
[..]
Alsof de druk in de cabine de smaak van voedsel plotseling zou misvormen.
Laat staan wat zo'n zoute,flauwe prak dan voor aanslag op je zintuigen is. Kun je je maag toch beter vullen met die in jouw ogen overprijsde meuk.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:51 schreef Deshain het volgende:
[..]
Dat je je druk maakt dat iemand zijn sushi bij de AH to go koopt plus je kritiek op Sumo-achtige fabrieken.
[..]
De verlaagde druk in combinatie met de zeer lage luchtvochtigheid resulteert in een afname van het vermogen van de smaakpapillen rond de 30% op zout en zoet terwijl bitter, zuur en umami wél op niveau blijven. Dus je delicate en zo veel betere sushi is ook gewoon in onbalans op dat moment. Daarnaast loopt je reuk óók achteruit wat zo ongeveer 80% van je smaak bepaalt.
Dus ja, drukcabines vervormen je smaak plotseling.
iets wat het moet hebben van zijn zachte smaak is anders dan pakweg een chili con carne, flikker je nog wat extra zout en sambal er op en het is weer te etenquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:57 schreef Elan het volgende:
[..]
Laat staan wat zo'n zoute,flauwe prak dan voor aanslag op je zintuigen is. Kun je je maag toch beter vullen met die in jouw ogen overprijsde meuk.
Als ik me niet vergis zie je daar eigenlijk altijd dat ze het meer algemeen 焼肉 (yakiniku / gebakken vlees) noemen.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:24 schreef DonRaja het volgende:
[..]
Ik dacht het inderdaad bij zo'n door Knut vervloekte all you can eat formule te hebben gezien. Vandaar dat ik dacht dat het op de zoetige marinade sloeg.
Datquote:Op dinsdag 17 december 2013 12:00 schreef Adames het volgende:
[..]
iets wat het moet hebben van zijn zachte smaak is anders dan pakweg een chili con carne, flikker je nog wat extra zout en sambal er op en het is weer te eten
Cool, ga het eens proberen om bitesize borrelhapjes zo te marineren.quote:Op dinsdag 17 december 2013 12:01 schreef Igen het volgende:
[..]
Als ik me niet vergis zie je daar eigenlijk altijd dat ze het meer algemeen 焼肉 (yakiniku / gebakken vlees) noemen.
Wat die marinade betreft, om het in CUL-sferen te houden:
Sojasaus, suiker, mirin en rijstazijn/sake (grofweg gelijke hoeveelheden van elk, maar smaken verschillen) bij elkaar gooien. Al roerend op hoog vuur koken. Waar het om gaat is dat de suiker karamelliseert. Je kan het niet aan de kleur zien omdat de sojasaus al zo donker is, maar op dat moment wordt het mengsel stroperig en gaat uiteraard naar karamel ruiken.
Vervolgens kun je vlees erin marineren, op stokjes doen en op de barbecue gooien, en na het bakken nog wat extra saus erover doen.
Ik maak me helemaal niet druk om wat smaakloze Nederlanders in hun mond proppen, maar dit topic gaat om kwaliteit. Volgens mij is er al een SUMO topic als je het over rijst met vis met mayonaise wil hebbenquote:Op dinsdag 17 december 2013 11:51 schreef Deshain het volgende:
[..]
Dat je je druk maakt dat iemand zijn sushi bij de AH to go koopt plus je kritiek op Sumo-achtige fabrieken.
[..]
O ja, als het klaar is dan moet je het echt ogenblikkelijk van het vuur halen. Als het alsnog te stroperig is geworden kun je er een beetje water door roeren (dat is voor de echte chef-kok ongetwijfeld een doodzonde maar goedquote:Op dinsdag 17 december 2013 12:03 schreef DonRaja het volgende:
[..]
Cool, ga het eens proberen om bitesize borrelhapjes zo te marineren.
Als je dan de beste wilt hebben en je bent in Japan moet je naar Jiro uiteraard.quote:Op dinsdag 17 december 2013 12:05 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Ik maak me helemaal niet druk om wat smaakloze Nederlanders in hun mond proppen, maar dit topic gaat om kwaliteit. Volgens mij is er al een SUMO topic als je het over rijst met vis met mayonaise wil hebben
Oh ja, en even ter info; bij deze ben jij mijn aartsvijand
9 maanden van tevoren reserverenquote:Op dinsdag 17 december 2013 12:28 schreef Godtje het volgende:
[..]
Als je dan de beste wilt hebben en je bent in Japan moet je naar Jiro uiteraard.
Volgens mij kan je nog beter Sumo Sushi eten dan KLM sushi.
quote:Op dinsdag 17 december 2013 12:51 schreef zatoichi het volgende:
Niet een specifieke top vijf, ik hou wel van variëren, maar wel mijn favorieten:
Edamame (ja meer een snack, maar ik bestel het echt altijd!)
[ afbeelding ]
Okonomiyaki; het liefst zo:
[ afbeelding ]
Udon![]()
[ afbeelding ]
Maar wat echt mijn allerfavoriet eten is, is O-toro! Die steekt met kop en schouders (of staart en vinnen) boven de rest uit!
[ afbeelding ]
![]()
![]()
![]()
![]()
Misschien moet je Michelin even inlichten dat er betere zijn.quote:Op dinsdag 17 december 2013 12:30 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
9 maanden van tevoren reserveren
En jiro is niet DÉ beste, maar de bekendste.
Want dat is DE graadmeter?quote:Op dinsdag 17 december 2013 12:58 schreef Godtje het volgende:
[..]
Misschien moet je Michelin even inlichten dat er betere zijn.
Dat is een misvatting. Goede sushi is niet vers van de vis op de rijst gelegd. Die besterft eerst nog in een vriezer.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:52 schreef Elan het volgende:
[..]
Knut breekt hier idd met 1 van zijn eigen basisregels namelijk dat sushi altijd vers van het mes moet zijn
quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Dit is mijn eigen ramen gerecht
[ afbeelding ]
Ik ben nog niet zo goed in het plaatsen van foto'sTevens zijn de noodles in Nederland niet lekker
Dit is een feitquote:Op dinsdag 17 december 2013 13:16 schreef kapiteintje het volgende:
[..]
Dat is een misvatting. Goede sushi is niet vers van de vis op de rijst gelegd. Die besterft eerst nog in een vriezer.
Als Rudolph van Veen een bigstar kan worden in Bulgarije kan een culinair programma van Knut en Kapi haast niet uitblijven.quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:20 schreef Dven het volgende:
Oh, nu werkt de foto wel. Ik wil jou wel eens zien in zo'n kazig televisieprogramma waarbij je mag koken voor wat buurtgenoten die jou vervolgens moeten beoordelen.
Even 24 cooking mailen. Een uitstekend idee weer van jequote:Op dinsdag 17 december 2013 13:24 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Als Rudolph van Veen een bigstar kan worden in Bulgarije kan een culinair programma van Knut en Kapi haast niet uitblijven.
Dit ben ik met je eens. Koken met Fok!-ers.quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:24 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Als Rudolph van Veen een bigstar kan worden in Bulgarije kan een culinair programma van Knut en Kapi haast niet uitblijven.
Wat voor bouillon gebruik je?quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:19 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Dit is mijn eigen ramen gerecht
[ afbeelding ]
Ik ben nog niet zo goedTevens zijn de noodles in Nederland niet lekker
Ah dus dáár gebruik je de dashi voor. Ik vind van die konbu-frummeltjes met sesamzaad lekker als los hapje of in de onigiri ofzo maar weet nooit wat je dan met de dashi moet.quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:39 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Zelf getrokken dashi met kombu en katsuobushi
En dan nu over naar de jury voor de beoordeling :quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:29 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Laten we het nog stilhouden, Deshain wil dit vast gaan verzieken met misplaatste opmerkingen.
Dit ja.quote:Op dinsdag 17 december 2013 16:51 schreef kapiteintje het volgende:
Knut, ik zou dat eerste gerechtje van je wel eens willen proberen. Maar dat wordt in Nederland wel lastig denk ik?
Thanks dat ga ik kijken weet bourdain shows altijd te waarderen ;-)quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:28 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Ik raad jou aan om mind of a chef seizoen 1 te kijken. Show geregisseerd door Bourdain. Van de 16 afleveringen gaan er 14 in meer of mindere mate over Japan.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |