MaximusTG | woensdag 16 oktober 2013 @ 13:07 |
Hier alweer deel 4 van het grote kookboekentopic. Heb je een nieuw kookboek gekocht? Twijfel je welk boek je zou kopen? Komt er een nieuw kookboek uit? Laat het ons weten! CUL / Het grote Kookboeken-topic CUL / Het grote kookboekentopic deel 2 CUL / Het grote kookboekentopic deel 3 Laatste paar aankopen uit het vorige topic: marcb1974: ![]() ..-._---_-.-: ![]() --H-I-M--: ![]() Gripper: ![]() bloempje-moi: ![]() cookiebook: ![]() [ Bericht 27% gewijzigd door MaximusTG op 16-10-2013 13:12:36 ] | |
RobinOok | woensdag 16 oktober 2013 @ 13:08 |
Die kip heb ik en vind 'm nogal tegen vallen. Uiteindelijk kookte ik er bijna niks uit. | |
MaximusTG | woensdag 16 oktober 2013 @ 13:14 |
OP aangepast; Dit kookboek bedoelt RobinOok: Kip, John Torode ![]() | |
Molleman | woensdag 23 oktober 2013 @ 12:51 |
Ik krijg zojuist van een Engels sprekend persoon de vraag of er een boek is wat net zoals het boek van Cees Holtkamp de meer "Nederlandse" patisserie bespreekt. Maar dan in het Engels? Ik heb al lopen zoeken maar kan zo niets vinden. Heeft een van jullie toevallig een idee? | |
_Liek | woensdag 23 oktober 2013 @ 16:52 |
Ik krijg binnenkort een ijsmachine en zag vandaag wat receptenboekjes over ijs. Maar als die recepten gebaseerd zijn op ijs zonder ijsmachine, kan je datzelfde recept gewoon in een ijsmachine maken of zit er verschil tussen? Tips voor ijs-boeken zijn ook zeer welkom! | |
nijenhuisjeroen | woensdag 23 oktober 2013 @ 22:18 |
Ijstijd van Kees Raat Ijs van Carlina de Lorenzo | |
Fixers | woensdag 23 oktober 2013 @ 23:24 |
Er zijn wel een aantal goede patisserie boeken, maar dat is vooral frans/internationaal. Boeken met Nederlandse recepten ken ik niet, behalve wat van die toeristendingen. Ik denk niet dat Cees Holtkamp is vertaald naar andere talen. Mijn laatste aanwinst is A la Mere de Famille, van Julien Merceron. Alleen nog maar de 'Macarons de Nancy' uit gemaakt, wat gewoon bitterkoekjes blijken te zijn. ![]() | |
Bramito | woensdag 23 oktober 2013 @ 23:44 |
Los secretos del helado van Angelo Corvitto. Dit boek richt zich meer op de professional, erg leerzaam. | |
minilot | donderdag 24 oktober 2013 @ 09:27 |
Wat ik zelf een erg leuk boek vind is The Perfect Scoop van David Lebovitz (een Amerikaanse patisseriechef die jarenlang bij Chez Panisse werkte maar in Parijs is gaan wonen en sindsdien een heel tof blog heeft) Bol: http://www.bol.com/nl/p/the-perfect-scoop/1001004011033137/ Amazon: http://www.amazon.com/The-Perfect-Scoop-Granitas-Accompaniments/dp/158008219X Het boek is gericht op de thuis-ijsmaker en er staat ontzettend veel nuttige, bruikbare uitleg in over de samenstelling van ijs, de voor- en nadelen van bepaalde ingrediënten en technieken en gebruikte materialen. De recepten (voor roomijs, sorbetijs en granitas) zijn simpel, maar heel erg goed! En er zitten, naast de basics ook flink wat originele smaken bij. Leuk geschreven ook, met nogal wat anekdotes. ![]() Aanrader dus! ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 24-10-2013 09:37:49 ] | |
PdeHoog | donderdag 24 oktober 2013 @ 09:51 |
Tof boek ![]() ![]() | |
_Liek | donderdag 24 oktober 2013 @ 10:01 |
Oh deze klinkt goed! Dank je! Zn blog ziet er ook goed uit ![]() | |
Molleman | donderdag 24 oktober 2013 @ 10:17 |
Daar was ik inderdaad al bang voor. Ik weet dat veel van de recepten vanuit de Franse patisserie komen. Maar jammer dat de echt Nederlandse boeken niet in het Engels beschikbaar zijn. | |
minilot | donderdag 24 oktober 2013 @ 11:32 |
Er staan ook toffe (wel andere) ijsrecepten op David's blog: http://www.davidlebovitz.com/category/recipes/ice-creams-and-sorbets/ Ik kan persoonlijk de Salted Butter Caramel en de Avocado Coconut aanraden ![]() | |
-banaan2- | donderdag 24 oktober 2013 @ 13:21 |
In het Nederlands bakboek van Gaitri Pagrach-Chandra staan veel recepten van typisch Nederlandse koekjes/gebak, maar ik denk dat het niet in het Engels vertaald is. Als het puut om de recepten gaat moet je met googletranslate ook een heel eind kunnen komen. | |
-banaan2- | donderdag 24 oktober 2013 @ 13:26 |
Ik keek nog even wat verder en zag dat dezelfde schrijfster eerder een boek heeft schreven met de titel "Windmills in my oven", die ken ik niet maar als ik de omschrijving bekijk zou het misschien wel kunnen zijn wat je zoekt. | |
Molleman | donderdag 24 oktober 2013 @ 14:07 |
Ja inderdaad, helemaal geweldig ![]() Bedankt voor het uitzoeken! | |
_Liek | donderdag 24 oktober 2013 @ 14:23 |
@minilot Klinkt heerlijk! Ik heb een simpel boekje gekocht waarin ook Rocky Road ijs staat ![]() @Molleman Ik kwam op internet nog Dutch Baking and Pastry door H. Menkveld tegen. Helaas ook uit de jaren '80 en niet meer in de boekenwinkels te vinden.. | |
AnnaNiem | maandag 28 oktober 2013 @ 00:02 |
Kookboeken, er zijn er zoveel die ik nog wil.... maar ik mag nog wat uitkiezen van Sinterklaas en nu twijfel ik; Plenty (ik ben geen vegetariër) De banketbakker (al lijkt mij Koekje ook heel leuk) Matt Preston (ik ben dol op masterchef australie) Wat zal ik kiezen? | |
Zo-is-dat | maandag 28 oktober 2013 @ 08:12 |
Plenty! Heerlijke bijzondere gerechten en de bonus is evt dat je er wat minder vlees door gaat eten, win-win! (Ben zelf 'flexitarier' zoals dat hoort te heten tegenwoordig) Ottolenghi ![]() Matt preston kookt ook met blikken champignonsoep enzo en dat vind ik toch wat minder aantrekkelijk Banketbakker heb ik ook veel goeds over geboord | |
minilot | maandag 28 oktober 2013 @ 08:13 |
Plenty! ![]() Ottolenghirecepten zijn geweldig goed & origineel én vrijwel alles dat in Plenty staat smaakt ook uitstekend met een stuk vlees of een vis ernaast. ![]() | |
AnnaNiem | maandag 28 oktober 2013 @ 09:06 |
Brrr... die valt af. Dat soort recepten kan ik ook in de Allerhande vinden. | |
PdeHoog | maandag 28 oktober 2013 @ 12:58 |
Plenty is leuk ![]() http://natriumarm.eu/winn(...)e-ottolenghi-plenty/ | |
minilot | maandag 28 oktober 2013 @ 12:59 |
Koop Plenty! ![]() ![]() | |
roos85 | maandag 28 oktober 2013 @ 13:28 |
| |
bloempje-moi | maandag 28 oktober 2013 @ 13:29 |
![]() ![]() | |
AnnaNiem | maandag 28 oktober 2013 @ 13:49 |
Waar koop je dat? Ik woon in een deel van Nederland waar etnische winkeltjes een zeldzaamheid zijn.... | |
bloempje-moi | maandag 28 oktober 2013 @ 14:03 |
Sumak is gemakkelijk verkrijgbaar bij de Turk. Za'atar is een mix en een stuk lastiger te verkrijgen. Ik heb het bij de Volkskruidentuin in Amsterdam vandaan. Anders zou ik het ook niet weten. | |
roos85 | maandag 28 oktober 2013 @ 16:12 |
Za'atar heb ik zelf gemaakt door diverse kruiden te mixen. Zal vanavond wel kijken of het recept nog kan vinden. | |
MonkNL | maandag 28 oktober 2013 @ 16:23 |
Google, een van de hits die ik tegen kwam: http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=342841 Za'atar van Jonnie Boer is ook vanaf afgelopen maand verkrijgbaar bij de AH overigens: Vanaf 7 oktober verkrijgbaar bij Albert Heijn en de Jumbo en nog wat supermarkten.. Goed nieuws voor iedereen die wil koken met Euroma Original Spices by Jonnie Boer. Vanaf 7 oktober zijn er 14(!) varianten verkrijgbaar in het kruidenschap van jouw Albert Heijn. Geen Albert Heijn in je omgeving? Ook Jumbo, Vomar en Deen verkopen Euroma Original Spices. Daarnaast is het volledige assortiment ook te koop in Librije's Winkel. Klik hier voor meer informatie. http://www.originalspices.nl/products/zaatar | |
roos85 | maandag 28 oktober 2013 @ 16:55 |
Het recept van de AH heb ik gebruikt en bevalt goed. | |
roos85 | maandag 28 oktober 2013 @ 19:44 |
Die heb ik nog niet geprobeerd. van de week maar eens doen. | |
RobinOok | woensdag 30 oktober 2013 @ 16:40 |
Ik ken dat Indiase kookboek van Pushpesh Pant uit de OP niet, ik begrijp het dat traditioneel is? Ik heb het nooit zo op die traditionele kookboeken, ik heb liever een keuken die met zijn tijd mee gaat. Kijk, Kumar Mahadevan bijvoorbeeld. Een van de meest bekende Indiase chefs in Australië schreef een mooi kookboek: ![]() Uit India van Kumar Mahadevan | |
HenkPietKlaasWim | woensdag 30 oktober 2013 @ 19:00 |
Ik heb gister Bep Vuyk op de kop getikt voor een euro. Een exemplaar uit 1973 en nu zie ik net dat het boek in 1973 voor het eerst is uitgegeven. Zou ik gewoon een eerste druk hebben? ![]() | |
PdeHoog | woensdag 30 oktober 2013 @ 23:01 |
Mooie prijs ![]() | |
HenkPietKlaasWim | woensdag 30 oktober 2013 @ 23:13 |
Was pas bij een aantal kringloopwinkels waar ze boeken voor een euro per kilo verkochten. Dat is ook leuk shoppen. | |
AnnaNiem | woensdag 27 november 2013 @ 22:17 |
Het is Plenty geworden... nu nog wachten op 5 december... | |
Bramito | donderdag 28 november 2013 @ 10:35 |
Maak de knoflooktaart! | |
Zo-is-dat | donderdag 28 november 2013 @ 10:57 |
heeel lekker ja! | |
minilot | vrijdag 29 november 2013 @ 07:51 |
Heel goed! Ottolenghiboks! ![]() | |
Molleman | donderdag 5 december 2013 @ 07:19 |
Deze kwam ik toevallig tegen voor weinig geld. Kon ik niet laten liggen ![]() ![]() | |
heleenbvb | woensdag 11 december 2013 @ 22:04 |
Ik ben heel hard op zoek naar het kookboek Magnifico van Gino D'Acampo! Heeft iemand het in de kast staan en doet er niks meer mee? Mij kan je er heel erg blij mee maken! (uiteraard tegen betaling) Gr Heleen | |
Gripper | woensdag 11 december 2013 @ 22:14 |
Oh waar heb je die gevonden? ![]() | |
bloempje-moi | woensdag 11 december 2013 @ 22:26 |
http://www.kookboekenshop.nl/bookpage.php?id=5854 ? Nee, sorry. Tweedehands ook hartstikke duur. | |
Dragonberry | woensdag 11 december 2013 @ 22:35 |
Ik mag via de vriendenloterij een prijsje zelf uitzoeken! Nu zitten daar kookboeken tussen, maar ik twijfel welke ik zal kiezen.. Home made winter van Yvette van Boven of Easy van Bill Granger. Welke zouden jullie kiezen? ![]() | |
Molleman | woensdag 11 december 2013 @ 22:54 |
Lag gewoon bij de Bruna ![]() | |
Zo-is-dat | woensdag 11 december 2013 @ 23:56 |
Beide leuk! Maar home made vind ik denk ik toch het tofst, als je van zelf basis dingen maken houdt zeker, thee, mosterd, kaas, brood, dat soort dingen | |
Molleman | donderdag 12 december 2013 @ 07:26 |
Dat denk ik ook. Denk dat het boek van Bill Granger meer een boek is die je al overal tegen komt. Kleine tweaks op al lang bekende recepten. Home made lijkt mij inderdaad interessanter. En daarnaast vind ik die programma's van Bill Granger geen zak aan. | |
Myraela | vrijdag 13 december 2013 @ 10:09 |
Het is geen echt kookboek, maar ik zou "Uitgekookt!" even willen aanraden. Er staan maar 6 recepten in, maar het staat vol met leuke kookgerelateerde weetjes. Veel vragen die we allemaal wel eens hebben gehad worden op een leuke manier beantwoord. Zijn bruine eieren gezonder? ![]() | |
--H-I-M-- | vrijdag 13 december 2013 @ 15:06 |
Mijn eerste echte recept van mijn nieuwe kookboek, "modernist cuisine": de bacon-mushroom cappuccino. Veel teveel werk, maar wel een spectaculair geheel geworden! In feite bestaat de koffie uit een heldere soep van paddestoelenjus, koffie en zelfgemaakte varkensbouillion. Het schuim bestaat uit gebakken bacon-schuim. ![]() | |
Merel1808 | vrijdag 13 december 2013 @ 15:35 |
Ik mocht ook kiezen, ik ben voor Easy gegaan, maar ik ben dan ook verliefd op Bill Granger ![]() | |
minilot | donderdag 2 januari 2014 @ 16:36 |
Mijn lief had toevallig op jouw site gezien dat ik mee had gedaan aan je wedstrijd en niet had gewonnen, en toen kwam -ie laatst met dit boek als kadootje op de proppen! ![]() ![]() Heb alleen even geen vijzel momenteel (en evenmin de 'specerijenmolen' die in driekwart van de recepten genoemd wordt), dus dat wordt nog even improviseren. Ik ga er vanavond uit koken! ![]() | |
minilot | donderdag 2 januari 2014 @ 16:41 |
Verder had mijn moeder ergens 'Easy' van Bill Granger gewonnen en naar mij doorgeschoven wegens 'te exotisch', maar dat stelt toch wel heel weinig voor zeg! Toch wel het soort simpele, voor de hand liggende recepten waar je eigenlijk helemaal geen kookboek voor nodig hebt. Beetje de Allerhande. ![]() | |
Dragonberry | donderdag 2 januari 2014 @ 16:58 |
Ik heb Easy ingezien bij mijn schoonmoeder. Zij had die dus gekozen, ik ben uiteindelijk voor home made winter gegaan. Ik vind het best een mooi boek, staan leuke ideetjes in. Met weinig ingrediënten toch iets moois op tafel zetten. Ja, mij bevalt dat wel ![]() Ondertussen wacht ik nog op mijn eigen boek.. ben benieuwd! | |
bloempje-moi | donderdag 2 januari 2014 @ 17:34 |
Heb mezelf ook Home made Winter cadeau gedaan. Erg leuk. Gisteren zelf boter gemaakt ![]() | |
RobinOok | donderdag 2 januari 2014 @ 17:35 |
Leuk! Zonder vijzel vijzelen: Marmeren blad of harde snijplank op grond leggen. Specerijen op plank leggen. Pan met zware bodem erop zetten. Op pan gaan zitten. Klaar. | |
Merel1808 | donderdag 2 januari 2014 @ 17:48 |
Ik bleek bij de Vriendenloterij nog een prijs gewonnen te hebben, dus toen heb ik ook maar Home Made Winter besteld, het is inderdaad een heel erg leuk boek! Ik heb de quinoa-appelcake al gemaakt en ga vanavond eens proberen zelf kaas te maken, ik ben benieuwd ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 2 januari 2014 @ 17:53 |
![]() Afgelopen week hier weer een paar dingen uit gemaakt, het blijft een van de beste, zo niet best geschreven kookboeken die ik ken. Alles wordt supergoed uitgelegd, je leert waarom ingredienten gebruikt worden en wat deze doen, zeer duidelijke tekeningen, zeer goede recepten die duidelijk keer op keer geprobeerd zijn. | |
Deliah | donderdag 2 januari 2014 @ 18:10 |
Die kreeg ik voor kerstmis. Heel erg blij mee. | |
Zo-is-dat | donderdag 2 januari 2014 @ 18:19 |
Welke? Afbeelding doet t hier niet | |
Pietverdriet | donderdag 2 januari 2014 @ 18:20 |
Zoals ik tegen mijn bezoek zei, werk dat boek recept voor recept door en je kan beter koken dan ik. Het is voor mij een boek waar ik al bijna 30 jaar keer op keer bij terug kom. | |
AnnaNiem | donderdag 2 januari 2014 @ 19:11 |
Ik had nog geld van mijn oma gekregen voor de kerst met de plicht wat te kopen. Mijn verzameling is uitgebreid met de basis Home Made, deze staat nu naast de Plenty die ik van Sint heb gehad, op de plank. Ik heb echt een boekenkast in de keuken nodig, want nu wil ik Zomer en Winter natuurlijk ook nog.... | |
bloempje-moi | donderdag 26 juni 2014 @ 07:56 |
Ik kreeg deze vorige week voor mijn verjaardag. Gisteren groot ingeslagen bij de Volkskruidentuin. Ga er vanavond voor het eerst uit koken. ![]() | |
BE | zaterdag 2 augustus 2014 @ 16:03 |
Ik zal het vast kunnen vinden als ik alle topics door lees, maar als ik meer vis en seafood wil koken maar daar echt helemaal geen ervaring mee heb, wel kookboek zouden jullie me dan aanraden? | |
Sparafucile | zondag 3 augustus 2014 @ 09:51 |
Ik heb veel kookboeken in de kast staan en diverse ebooks, maar ik gebruik ze nooit. Als ik een recept nodig heb zoek ik op internet. | |
PdeHoog | zondag 3 augustus 2014 @ 10:06 |
Zoek eens naar en boek van Rick Stein: http://www.bol.com/nl/p/verse-vis/1001004001655740/ Deze heb ik. Heel fijn. Aangezien ik vermoed dat jouw engels wel ok is, zou ik ook even kijken of amazon.co.uk niet goedkoper is. | |
Pietverdriet | zondag 3 augustus 2014 @ 10:14 |
![]() ![]() Geen kookboeken zoals je gewend bent, met een recept wat leidend is in wat je koopt en klaarmaakt, maar gaat uit van de vis/intvis/schaaldier beschrijft en en geeft de belangrijkste recepten wat je ermee kan doen. | |
BE | zondag 3 augustus 2014 @ 10:37 |
Tx, mss voor in fase 2. Voor nu is de newbie aanpak wrsch de beste stap. ![]() Pdehoog, ik heb hem bij amazon besteld. Voor 40 euro verschil reken ik wel wat recepten om if necessary en als het echt bevalt kan de nl versie altijd nog. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 3 augustus 2014 @ 11:05 |
Als je trouwens echt goed vis wilt eten, ga op vakantie naar zuid Dalmatie (Kroatie) De vissers vissen daar snachts voor de kust en brengen hun vis smorgens naar de markt en verkopen het. Soms leeft het nog zo vers is het. De meest vreemde dingen kom je soms tegen. Nergens heb ik beter vis gegeten als daar. Zat een dikke week met mijn zus in Trogier, aten iedere dag seafood | |
BE | zondag 3 augustus 2014 @ 11:15 |
Mijn man is al een paar keer in Kroatie geweest om te duiken en is dan idd ook altijd lyrisch over de vis. Zij zitten dan in Istrië. Kroatië staat sindsdien hoog op de wenslijst voor een zomervakantie. Onze wens voor meer vis en seafood kennis komt nu van een vakantie in Spanje. Wat een mooie dingen liggen er daar alleen al in de supermarkt in vgl met hier. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 3 augustus 2014 @ 11:18 |
Ik ga zelf liever in het voorjaar, dan is alles groen en in bloei of in de herfst, nazomeren, hier al guur, daar nog mooi en niet meer zo druk en heet. | |
BE | zondag 3 augustus 2014 @ 11:22 |
Klopt, maar ja, we hebben twee schoolgaande blaagjes dus dan is er niet heel veel keus. Voor een week is het te ver rijden, dan zou het vliegend moeten. Anyway... Voor op de wensenlijst. ![]() | |
PdeHoog | zondag 3 augustus 2014 @ 11:23 |
Dit boek beschrijft ook de vissoorten en hoe je ze moet schoonmaken en zo he ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zondag 3 augustus 2014 @ 11:28 |
Voor rond de 700 euro vlieg je met twee volwassenen en twee kinderen van Düsseldorf of Köln Bonn naar Split heen en terug met Germanwings. Daar lokaal een apartementje huren van een particulier. | |
Pietverdriet | zondag 3 augustus 2014 @ 11:29 |
Anyway, terug naar kookboeken. | |
BE | zondag 3 augustus 2014 @ 12:51 |
Ja, maar dat zocht ik ook. Ik wil het zelf doen ipv een kant en klaar filetje kopen. ![]() | |
BE | zondag 3 augustus 2014 @ 12:52 |
![]() | |
PdeHoog | zondag 3 augustus 2014 @ 20:47 |
![]() | |
Gripper | maandag 4 augustus 2014 @ 09:07 |
Vis! Ik kreeg vorig jaar voor mn verjaardag al de zilveren lepel van mn schoonzus en haar man, en dit jaar deze erbij: ![]() | |
BE | vrijdag 8 augustus 2014 @ 16:09 |
Hij is binnen. Wat een heerlijk boek! ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 2 september 2014 @ 18:46 |
Vandaag binnengekomen en kan er niets uit maken | |
PaarsBeestje | dinsdag 2 september 2014 @ 19:04 |
Waarom niet dan? ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 2 september 2014 @ 19:11 |
Kan niet kauwen, Donderdag voor mijn tweede wortelkanaal behandeling. Gelukkig heb ik penicilline van mijn D huisarts gekregen, NL artsen krijg je dat niet | |
PaarsBeestje | dinsdag 2 september 2014 @ 19:27 |
Awwww. Beterschap ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 2 september 2014 @ 20:30 |
Ik ga mezelf deze kado geven:![]() | |
marcb1974 | zaterdag 18 oktober 2014 @ 15:37 |
![]() | |
marcb1974 | donderdag 15 januari 2015 @ 22:58 |
Stil hier, van vandaag:![]() | |
PdeHoog | vrijdag 16 januari 2015 @ 07:21 |
Helemaal into het midden-oosterige gebeuren, Marc? ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 16 januari 2015 @ 09:23 |
![]() Mevrouw Kennedy is in de jaren 50 door mexico aan het reizen gegaan en heeft zeer veel omderzoek gedaan naar de lokale en regionale Mexicaanse keuken voordat Mexico veranderde waarbij men toegang kreeg tot westerse producten en de regionale keuken sterk veranderde. Ze wordt hiervoor in Mexico trouwens zeer dankbaar behandeld. Haar research notities liggen in een uni aldaar en worden gedigitaliseerd. Ze verzamelde niet alleen recepten maar ook allerlei culturele zaken aan eten gerelateerd. | |
Pietverdriet | vrijdag 16 januari 2015 @ 09:26 |
![]() Claudia Roden schreef waarschijnlijk het best onderzochte werk naar de joodse keuken. | |
trekker25 | vrijdag 16 januari 2015 @ 19:22 |
dit boeken topic stond weer eens boven aan in CUL. Ff doorgelezen van afgelopen maanden en bovenstaand boek besteld. Allerhande koken altijd leuk/lekker/snel, maar wel eens benieuwd om te werken aan kook technieken, want die heb ik verder nauwelijks ![]() | |
marcb1974 | vrijdag 16 januari 2015 @ 19:29 |
Valt nog mee. Zocht eigenlijk naar een kookboek met Griekse gerecht ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 16 januari 2015 @ 19:47 |
Veel plezier ermee, het is echt heel erg goed. Maar geen koffietafelboek | |
--H-I-M-- | zaterdag 17 januari 2015 @ 10:23 |
Ik hoef eigenlijk na de aanschaf van Modernist Cuisine geen kookboek meer te kopen, maar toch heb ik het gedaan ![]() ![]() Mede vanwege mijn reis naar Vietnam een aantal jaren geleden al lang op zoek naar een goed kookboek van hetgeen ik daar gegeten heb. Eindelijk deze gevonden! | |
Molo | zaterdag 17 januari 2015 @ 10:26 |
Die boeken en die covers ![]() I wantz them allllll!!! HIM, bevalt je modernist cuisine nog steeds? Kook je er vaak dingen uit en/of gebruik je technieken vaak? | |
trekker25 | zaterdag 17 januari 2015 @ 13:44 |
ik hou je op de hoogte. Meer 's avonds lekker door te nemen komende tijd. Met een kindje van 1,5 jaar kun je nog weinig spannends koken qua smaak en tijdgebrek... ![]() | |
Molo | zaterdag 17 januari 2015 @ 13:57 |
Lastiger, tuurlijk, maar kindje gaat toch ook slapen en dan kun je 'avonds wat maken voor de volgende dag? Of in het weekend. | |
trekker25 | zaterdag 17 januari 2015 @ 14:19 |
Meestal plof ik op de bank en vind vaak lezen over koken net zo leuk als echt iets maken :-) | |
Pietverdriet | zaterdag 17 januari 2015 @ 15:18 |
Vind na een lange dag werken en autorijden het juist heerlijk even wat anders te doen en wat lekkers te maken, aan tafel te eten (nooit bord op de knieen voor de tv hier, tv staat ook uit als we eten) en bij te praten. Daarna de afwas inruimen en dan met een borrel even een serie of film te kijken | |
Helsinki | dinsdag 20 januari 2015 @ 20:32 |
![]() Deze komt morgen hopelijk binnen. | |
AnnaNiem | dinsdag 20 januari 2015 @ 23:46 |
![]() | |
Molo | woensdag 21 januari 2015 @ 04:38 |
Wat een vreselijke titel is dat zeg! Maar ben wel benieuwd naar de recepten, heerlijke gerechten vaak uit die regio ![]() | |
EDMAN- | woensdag 21 januari 2015 @ 16:52 |
Nu al een tijdje in dit boek bezig samen met m'n vriendin. Erg leuke, lekkere gerechten. Voorbeelden: http://www.purepascale.com/nl/mijn-recepten ![]() | |
Molo | woensdag 21 januari 2015 @ 19:46 |
Wel rare foto compositie zeg ![]() Duim in de schaal met eten, en die schaal op een vuurkorf? ![]() | |
trekker25 | woensdag 21 januari 2015 @ 20:05 |
belgen he.... ![]() | |
Molo | woensdag 21 januari 2015 @ 20:30 |
Dat verklaart wel een en ander ![]() | |
EDMAN- | donderdag 22 januari 2015 @ 12:26 |
En het is de vrouw van Paul Jambers, dat verklaart óók een hoop. Die serie behoort wel tot de best verkochte kookboeken van België. Voor zo'n bourgondisch land wil dat best iets zeggen. Gisteren ook weer een prima recept uit klaargemaakt ![]() | |
Bramito | donderdag 22 januari 2015 @ 12:32 |
Stomme foto, wel een babe. | |
Pietverdriet | donderdag 22 januari 2015 @ 15:29 |
Dat zegt idd genoeg Zij laat een paar fotos maken, redactie zet boek in elkaar, ze doet een paar talkshows en weer een bestseller | |
Pietverdriet | donderdag 22 januari 2015 @ 15:30 |
Hij is binnen :-) | |
trekker25 | donderdag 22 januari 2015 @ 15:42 |
vind het meeste niet mooie hipster foto's... En de teksten komen ook van een "duur" communicatie bureau.... Maar sommige recepten lijken me prima te kanen ![]() | |
EDMAN- | donderdag 22 januari 2015 @ 15:51 |
Ze zegt zelf (yeah i know) heel het boek zelf geproduceerd te hebben t/m de foto's aan toe. Paultje staat er ook vaak in ![]() ![]() | |
applemoose | donderdag 22 januari 2015 @ 15:54 |
Ik heb het Adria kookboek gekocht, uit de OP, in de kringloop voor 4 euro <3 en ik ben nu op zoek naar het kookboek van a la mere de famille! | |
Pietverdriet | donderdag 22 januari 2015 @ 16:34 |
Dat ze de producent is, geloof ik. Zoals films producenten hebben (en acteurs, scenarioschrijvers, regiseurs, cameramensen, etc etc) | |
Molo | donderdag 22 januari 2015 @ 19:41 |
Ik mis eigenlijk hoe mensen de boeken vinden, na er meerdere recepten uit gemaakt te hebben | |
--H-I-M-- | zaterdag 24 januari 2015 @ 22:59 |
Ja, ontzettend vaak. Maar ik maak vooral vaak gebruik van de concepten en technieken van het boek. de echte gerechten bewaar ik vaak voor pasen, kerst of verjaardag ivm het vele werk (maar wel de spectaculaire resultaten). Let wel: intussen ben ik wel door het boek uitgerust met een sous-vide apparaat, een vacuummachine een isi-whip en een abonnement op de sligro/hanos, dus het boek zelf was pas het begin van de investering. Van de andere kant, wat ik nu kan maken (en ook maak) is echt zoveel stappen verder als dat ik ooit had kunnen dromen. ![]() | |
Molo | zondag 25 januari 2015 @ 09:51 |
Gaaf! Leuk om te horen ![]() | |
Preston_Marlowe | donderdag 29 januari 2015 @ 11:14 |
Met kerst kreeg ik De Zilveren Lepel. De "Italiaanse kookbijbel". Het fijne van zo'n kookboek is dat een groot gedeelte van de recepten dagelijkse kost is, dus heb al veel gerechten kunnen koken hieruit ![]() | |
stavromulabeta | donderdag 29 januari 2015 @ 19:03 |
En hier is ie besteld... | |
Pietverdriet | vrijdag 30 januari 2015 @ 10:21 |
Nu nog een importeur van mexicaanse ingredienten vinden.. Chayote, sal de Gusano... | |
Kaatje1 | vrijdag 30 januari 2015 @ 11:37 |
WEBSITE: www.mexicaansewinkel.nl E-MAIL: info@mexicaansewinkel.nl Ze hadden een snelle levering en belden zelfs even of mij de dag van levering goed uitkwam. | |
Pietverdriet | vrijdag 30 januari 2015 @ 15:10 |
Dank je, zal eens kijken of zij deze exoten hebben | |
EigenwijzeMuffin | vrijdag 30 januari 2015 @ 15:13 |
Ik zie zulke exotische boeken voorbij komen ![]() Is Nigella Lawson dan overrated? Want ik kan dagen spenderen in haar boeken en recepten ![]() | |
mascara-klodder | zaterdag 11 april 2015 @ 16:57 |
Mezelf kado gedaan afgelopen week:![]() en: ![]() | |
mascara-klodder | zaterdag 11 april 2015 @ 17:13 |
Ohja en vorige week:![]() En ook nog Nigella's hoe word ik een goddelijke huisvrouw. Die had ik al maar helaas tijdens een verhuizing kwijtgeraakt. | |
mascara-klodder | zaterdag 11 april 2015 @ 17:17 |
Die staat al zo erg lang op mijn verlanglijstje maar ik vrees dat ik er echt heel weinig uit zal koken en ik wil nog zoveel andere boeken van welke ik weet dat ik er ook echt uit zal koken. Keuzes, keuzes..... Waar is die geldboom als je 'm nodig hebt ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 11 april 2015 @ 17:19 |
![]() Heb deze al een tijdje terug gekocht, erg goed boek, niet alleen recepten maar ook veel achtergrondinformatie. Had hem dus al gepost | |
Pietverdriet | zaterdag 11 april 2015 @ 17:19 |
LOL | |
Susi | donderdag 4 juni 2015 @ 21:14 |
Kick. Ik ben Plenty van Ottolenghi eindelijk aan het ontdekken, heerlijk ![]() | |
bloempje-moi | donderdag 4 juni 2015 @ 21:24 |
Vandaag weer de spinaziepizza met ei, pecorino, sumak en zatar gemaakt uit Plenty. Aanrader! | |
stavromulabeta | donderdag 4 juni 2015 @ 21:58 |
Haha, ik zie het nu pas... Mooi kookboek is het hé? Ondanks dat je - enigszins denigrerend te interpreteren mening van 5 jaar geleden.
| |
Susi | donderdag 4 juni 2015 @ 22:03 |
Ik ben impulsief geweest en heb net het boek van Julia Child (en co.) gekocht ![]() | |
Molo | donderdag 4 juni 2015 @ 22:06 |
![]() | |
stavromulabeta | donderdag 4 juni 2015 @ 22:14 |
Gefeliciteerd. Dat is de beste investering van je leven. | |
Molo | donderdag 4 juni 2015 @ 22:14 |
Fok, waar alle enablers rond hangen ![]() | |
PaarsBeestje | donderdag 4 juni 2015 @ 22:16 |
Ik hou van dat boek ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 4 juni 2015 @ 22:42 |
Nee, dat was een grapje. | |
Pietverdriet | donderdag 4 juni 2015 @ 22:43 |
Ik vind dat nog steeds het beste kookboek wat ik heb | |
stavromulabeta | donderdag 4 juni 2015 @ 22:55 |
Oh, serieus, als ik maar 1 kookboek mocht houden, dan zou Julia Child samen met The New York Times Cookbook op de shortlist staan. | |
Molo | donderdag 4 juni 2015 @ 23:07 |
Oe, die eerste kende ik wel, tweede niet, wat is er zo tof aan? | |
stavromulabeta | vrijdag 5 juni 2015 @ 06:45 |
Bij die tweede heeft een journaliste in 6 jaar tijd de recepten nagekookt die de afgelopen 150 jaar in de New York Times gepubliceerd waren. Dat heeft vervolgens geresulteerd in een nogal serieus boekwerk met de selectie van de 1400 beste recepten. Net zoals bij Julia Child bijna alleen maar tekst en meestal een korte toelichting en achtergrond bij elk recept. Het leuke is vooral dat je ook de modegrillen in de keuken tegenkomt. In de 19de eeuw ingemaakte spullen, begin 20ste eeuw allemaal hippe nieuwe producten zoals bananen, in de jaren '70 de meest wanstaltige combinaties en in de jaren 90 moest alles light ![]() ![]() | |
mascara-klodder | vrijdag 5 juni 2015 @ 06:54 |
Nice ![]() | |
mascara-klodder | vrijdag 5 juni 2015 @ 06:56 |
En ik moet vandaag naar de binnenstad en weet nu al dat ik te veel geld ga uitgeven want deze moet ik ook hebben nog ![]() | |
Molo | vrijdag 5 juni 2015 @ 06:59 |
![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 5 juni 2015 @ 07:54 |
Voor iemand die begint met koken vind ik de Wannee nog steeds een heel goede http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Wannée_Kookboek ![]() | |
Bramito | vrijdag 5 juni 2015 @ 10:00 |
Dit vind ik ook een heel goed boek voor mensen die beginnen. Daar staat ook gewoon in hoe je aardappels moet koken. ![]() | |
Susi | zondag 7 juni 2015 @ 01:43 |
Ik heb het boek van Child binnen, vanavond even doorheen zitten bladeren... Oh wat word ik hier blij van! Volgende week lekker sausjes maken ![]() | |
Susi | zondag 7 juni 2015 @ 01:44 |
Edit: foutje. | |
kazy | zondag 7 juni 2015 @ 08:39 |
Hmm.. Ik heb nu toch wel spijt dat ik laatst het boek van Julia Child heb laten liggen. Binnenkort toch nog maar eens bestellen ![]() Zelf kreeg ik pas het boek De banketbakker van Cees Holtkamp. Erg blij mee! Alleen die foto's in dat boek.. ![]() | |
RobinOok | zondag 7 juni 2015 @ 09:51 |
Niet goed? Die foto's? Of juist te goed? | |
Isabeau | zondag 7 juni 2015 @ 10:00 |
Daar ben ik ook ooit mee begonnen! Mooi en duidelijk basiskookboek. | |
Zo-is-dat | zondag 7 juni 2015 @ 10:03 |
Ik ging gisteren op boekenkraam.nl kijken. Dat was niet zo slim.. Er zijn 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
RobinOok | zondag 7 juni 2015 @ 10:04 |
Maar die foto op de voorkant? Dat ziet er toch niet uit als iets wat je wilt eten? Lijk mij een mislukte souffle! Ik zou het wel opeten als iemand het me voorzet, maar ik zou dat niet uitkiezen om te gaan maken. | |
RobinOok | zondag 7 juni 2015 @ 10:04 |
dubbelmutsfruts | |
kazy | zondag 7 juni 2015 @ 12:50 |
De foto's zijn (vind ik) niet goed. Veel rare - als in niet-realistische - kleuren en composities. Het deed mij een beetje denken aan van die oude kookboeken waar ook vaak van die onsmakelijke foto's in staan ![]() | |
motorbloempje | zondag 7 juni 2015 @ 12:52 |
Maximus ![]() | |
Isabeau | zondag 7 juni 2015 @ 12:53 |
Dat verzuchtte ik hier ook vanmorgen toen ik de naam zag ![]() Onze broodbakinspiratie ![]() | |
Bramito | zondag 7 juni 2015 @ 16:24 |
Ik heb een ouwe, met een andere foto. | |
marcb1974 | maandag 8 juni 2015 @ 17:36 |
Vandaag weer eens:![]() en ![]() | |
Molo | donderdag 11 juni 2015 @ 15:42 |
Al uit gekookt? Wel benieuwd naar beide boeken ![]() | |
RobinOok | donderdag 11 juni 2015 @ 19:19 |
Ik wel, uit Pok Pok, en 4 gerechten + bespreking op mijn site gezet: http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/pok-pok/ | |
Molo | donderdag 11 juni 2015 @ 20:21 |
Tof! Ziet er goed en lekker uit ![]() | |
_Hestia_ | maandag 15 juni 2015 @ 21:51 |
Dat is idd een heel fijn beginnerskookboek ja! ![]() Ik heb net Het grote zónder pakjes & zakjes- kookboek besteld ![]() ![]() [ Bericht 13% gewijzigd door _Hestia_ op 15-06-2015 21:59:27 ] | |
Susi | dinsdag 16 juni 2015 @ 11:27 |
Ik heb daar ook een boek van, ik denk een eerdere versie, met veel recepten voor macaroni e.d. Ik sla 'm niet veel open eerlijk gezegd. Is dit kookboek wat uitgebreider? | |
Pietverdriet | dinsdag 16 juni 2015 @ 11:36 |
Karin is imho een beetje veel van de pasta, als je wat uitgebreider wilt van gewoon eten tot luxer is de Wannee echt een aanrader. | |
_Hestia_ | woensdag 17 juni 2015 @ 20:30 |
In dit boek van haar vind ik het aantal pastagerechten wel meevallen hoor ![]() Staat ook heel veel anders in. Heb hem net een beetje doorgebladerd en al wel flink wat lekkere recepten gevonden. En niet alleen hoofdgerechten enzo, maar ook wel lekkere recepten om zelf broodbeleg ofzo te maken ![]() Dit is de inhoud: ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door _Hestia_ op 17-06-2015 20:35:33 ] | |
Trashcanman | donderdag 18 juni 2015 @ 09:33 |
Die death by burrito ziet er gelikt uit. Hoe bevalt dat boek? | |
mascara-klodder | maandag 6 juli 2015 @ 11:22 |
Ik heb deze twee gisteren van mijn vriend voor mijn verjaardag gekregen ![]() ![]() Nu inmiddels 3 kookboeken van Ottolenghi: ![]() | |
Pietverdriet | maandag 6 juli 2015 @ 13:14 |
![]() Kocht hem gebonden afgeprijst bij de Hanos voor 12,50, bij Bol wil men er nog 49,95 voor de paperback hebben. Voor 12,50 is het okay, het is een mengeling van herinneringen, reisverslag, recepten, restaurant aanbevelingen en kijk mij met al deze chefs selfies. Het is nog het meest zijn persoonlijke aanbevelingen van restaurants. Humor heb ik niet ontdekt. Volledig in kleur gedrukt met veel fotos. Vraag me af hoe het boek tot stand is gekomen, het moet vreselijk veel werk zijn geweest, maar is te rommelig voor redactiewerk lijkt het. Als vorm is het wel een interessante, ken geen ander kookboek dat zo niet weet wat het is, erg chaotisch, lijkt daarmee wel op Alain Caron met een liter espresso op. | |
stavromulabeta | maandag 6 juli 2015 @ 19:25 |
![]() Gisteren gekocht en vandaag voor het eerst uit gekookt. De recepten zien er erg lekker en authentiek uit, een beperkt aantal ingrediënten per recept die in de toko gewoon verkrijgbaar zijn en het is allemaal redelijk snel klaar. Redelijk laagdrempelige recepten, ook voor doordeweeks. Ik ga er denk ik vaker iets uitmaken. | |
AnnaNiem | maandag 6 juli 2015 @ 21:10 |
Weet iemand wat hét kookboek is voor de Mexicaanse of TexMex keuken? | |
Pietverdriet | maandag 6 juli 2015 @ 21:21 |
Het beste kookboek over de klassieke mexicaanse keuken is Deze Heb slechts 1 probleem met dat boek, sommige van de ingredienten zijn moeilijk of gewoon niet aan te komen | |
Slip | maandag 13 juli 2015 @ 22:08 |
![]() Ook erg handig! | |
Pietverdriet | dinsdag 14 juli 2015 @ 08:42 |
Prachtig boek! | |
ohmoetdatzo | woensdag 15 juli 2015 @ 14:49 |
Ik ben op zoek naar een boek waar ook uitgebreid aandacht wordt besteed aan de opmaak van borden. Bijvoorbeeld een boek van een chef die naast de bereiding ook laat zien hoe je de gerechten opmaakt. Iemand tips? | |
Thorical | vrijdag 17 juli 2015 @ 22:05 |
Bedankt voor de tip. | |
Bucketlist | vrijdag 17 juli 2015 @ 22:26 |
De kers op de appelmoes? Geen idee of het echt goed is, het is wel spotgoedkoop (6,90) | |
stavromulabeta | zaterdag 18 juli 2015 @ 22:05 |
Ik begin er alleen achter te komen dat de hoeveelheden van de recepten nogal random zijn. Van sommige recepten kun je makkelijk met 2 à 3 man eten, van het volgende recept heb je alles x2 nodig om in je eentje gevuld te raken. | |
RobinOok | zaterdag 18 juli 2015 @ 22:26 |
Sommige recepten zijn bijgerechten, voorgerechten, hapjes, hoofdgerechten, van die dingen. Ik krijg ook wel eens de vraag voor hoeveel personen een recept is, ik snap dat nooit, je kunt toch gewoon lezen wat erin gaat? En zelf bedenken dat dat genoeg is voor 1 of 2 of meer personen? Dat je er dan dus iets bij moet maken of de hoeveelheden verdubbelen. | |
bloempje-moi | zaterdag 18 juli 2015 @ 22:55 |
Gisteren zag ik deze tweet voorbij komen van de Kookboekhandel in Amsterdam
![]() Kent iemand dit boek? Ben wel nieuwsgierig naar hoe bijzonder het dan is. Op internet staan exemplaren voor 300 euro. | |
Pietverdriet | zondag 19 juli 2015 @ 09:32 |
Ben je fan van Dali? | |
stavromulabeta | zondag 19 juli 2015 @ 10:30 |
Natuurlijk. Maar zet het er dan op zijn minst bij. Misschien is het voor een Chinees vanzelfsprekend, maar ik kan niet ruiken dat dubbelgegaard varkensvlees met reepjes rode paprika kennelijk een hoofdgerecht is en varkensvlees met reepjes groene paprika een bijgerecht. | |
Pietverdriet | zondag 19 juli 2015 @ 10:35 |
Vraag me eerder af of het hele idee van hoofd en bijgerecht wel valide is hiervoor. Voorgerechten en hoofdgerechten zijn ook iets Russisch, tot de 19e eeuw was ideevan gangen ook onbekend. | |
RobinOok | zondag 19 juli 2015 @ 10:54 |
Vleesgerecht : dubbelgegaard varkensvlees => 200g buikspek + 6 baby preien Groentegerecht : geroerbakte paprika => 100g mager vlees + 1 paprika Nou, ik weet bijvoorbeeld dat ik voor ons tweeen geen gerecht van 100g vlees met 1 paprika ga maken. Trouwens, ook niet voor mijzelf alleen. Maar weet zeker dat er mensen zijn die dat wel genoeg vinden. Ik zou toch echt denken dat iedereen dat zelf wel kan inschatten? Het is ook geen doen om aan te geven omdat je in China bijna nooit zomaar 1 gerecht neemt. (of het moet noodlessoep of zo zijn, maar dan nog kun je daar weer een groente of dumpling gerechtje bijnemen als je honger hebt). Het een is een groente, het andere een vlees gerecht. Op pagina 30 staan wel menusuggesties, menu voor 2 personen, menu voor 4 personen, menu voor 6 personen. Dat soort suggesties, daar heb ik nou nooit behoefte aan, maar misschien is dat iets voor jou dan? Die geroerbakte paprika met varkenshaas eten wij regelmatig. En als dat het enige gerecht is (naast de rijst) dan neem ik gewoon 300-400g vlees en 400-500g paprika en pas de saus wat aan. Ik blijf namelijk gewoon een kaaskop. :-) Voor wie nieuwsgierig is: Over Fuchsia, haar boeken en een paar recepten | |
RobinOok | zondag 19 juli 2015 @ 10:59 |
Ja, de namen dekken de lading niet helemaal, maar het komt er gewoon op neer dat ieder gerecht zo zijn eigen "grootte" heeft. Sommige dingen zet je vooraf op tafel, om van te knabbelen. Verder kies je vaak een vlees gerecht, een tofu gerecht en een groentengerecht. Zoiets. En als je dan met veel mensen bent kun je en een rund en een varken en vis en een lamsgerecht nemen, of zo. En wat meer groenten. Maar in de groentengerechten zit ook altijd wel wat vlees. Zelfs bij mensen thuis is het niet 1 gerecht wat ze eten. Maar dat doen wij hier ook niet, wij hebben ook aardappelen, groenten, vlees. Nou, zij dus ook ongeveer. | |
Pietverdriet | zondag 19 juli 2015 @ 11:04 |
En alles komt tegelijk op tafel, toch? | |
RobinOok | zondag 19 juli 2015 @ 11:09 |
Nee, vrijwel nooit tegelijk, gewoon een voor een, zoals het kok het het makkelijkst vindt om klaar te maken. Als het klaar is komen ze het brengen. Als je in China gebakken rijst bij een (uitgebreide) maaltijd bestelt komt die standaard als laatste op tafel. :-) Ik bestelde dus maar nooit meer gebakken rijst. Hier in Nederland ook wel bij sommige zaakjes. Bij Bij Bao bijvoorbeeld. Heb je je groenten al bijna op, krijg je je geroerbakte lam nog een keer. Altijd lachen. | |
Pietverdriet | zondag 19 juli 2015 @ 11:24 |
Ik krijg trouwens ook nogal wel eens mijn friet als ik mijn steak al bijna op heb, dat is gewoon incompetentie van de keuken. | |
RobinOok | zondag 19 juli 2015 @ 11:28 |
Ja, hier in het Westen wel, maar in China boeit het echt helemaal niemand hoor. Als het maar een beetje snel op tafel komt is het allemaal okay. En je kunt er trouwens wel om vragen, als je graag een gerecht als eerste of juist als laatste op tafel wilt hebben. Maar ik ben niet zo van het vragen. Ik pas mij liever aan. ![]() | |
stavromulabeta | zondag 19 juli 2015 @ 11:34 |
Natuurlijk kan ik zelf wel ongeveer inschatten hoeveel nodig is. Het valt me alleen aan dat boek op dat er nogal forse verschillen zitten in de hoeveelheden, zonder dat daar een voor mij aanwijsbare reden voor is. Wat overigens niet wil zeggen dat ik ontevreden ben over het boek. Geheel het tegendeel zelf. | |
Pietverdriet | zondag 19 juli 2015 @ 11:34 |
Ergo. Het hele concept van gerechten benoemen als voor, hoofd en bijgerecht, het opdienen in gangen, een voorgeschreven volgorde etc zijn westerse ideeen. Het komt gewoon op tafel, tegelijkertijd of het komt wat na elkaar, maar dat heeft niets met een idee van een menu of a la Russe te doen. Dat was mijn punt, het hele idee van gangen van amuse via salade en soep tot dessert, kaas en koffie met pralines is niet van toepassing | |
RobinOok | zondag 19 juli 2015 @ 11:42 |
Ja, okay. Dat klopt wel. Maar mijn punt was dat gerechten verschillen in grootte. En de ene meer bedoeld is als "bijgerecht" en er dus ook nog gerechten zijn die je vooraf krijgt. Maar dat hele idee van gangen, dat kennen ze op zeker niet. En was hier in het Westen ook lang niet gebruikelijk. | |
Pietverdriet | zondag 19 juli 2015 @ 11:48 |
Zo was het trouwens in Europa ook tot in de 19e eeuw het is zwang kwam het te gaan doen in gangen te gaan doen, Alexander Kurakin kwam met dit idee, hij zou het van het Tsaristische hof mee hebben genomen, maar dat men het daar voor die tijd zo deed is niet helemaal duidelijk. Het lijkt erop dat het hem een goed idee leek. | |
Molleman | maandag 20 juli 2015 @ 12:15 |
Dit boek zaterdag opgepikt in de boekenwinkel, vanavond maar eens doornemen ![]() ![]() | |
Pietverdriet | maandag 20 juli 2015 @ 12:17 |
Nu nog ergens mooi varkensvlees zien te vinden, das het lastigste. | |
Molleman | maandag 20 juli 2015 @ 12:22 |
Heb vrienden met mooie varkens op het land die ze nog wel eens voor eigen gebruik laten slachten. Moet wel iets kunnen regelen ![]() | |
Pietverdriet | maandag 20 juli 2015 @ 16:06 |
Echt goed varkensvlees is helaas zo zeldzaam dat de meeste mensen het nog nooit gegeten hebben en zelfs cul gekken als ik er met moeite aan komen. | |
Bramito | maandag 20 juli 2015 @ 16:57 |
Tsja je moet dan meestal iemand kennen. Vrienden van mijn ouders hadden er altijd een paar en dan namen we een half varken. Dat was voor die mensen ook gewoon leuk en makkelijk. het lastige is dat de meeste mensen geen kwart of half varken willen . Ze will alleen de karbonade ofzo want ze weten niet wat ze met de kop of de pootjes moeten doen. Dat is gewoon kut voor zo'n hobby fokker. Het mooiste was altijd dat het vlees geen milimeter kromp als je het in de pan deed. | |
Seß | maandag 20 juli 2015 @ 19:46 |
Feitelijk geen kookboek,maar wel het beste boek over eten wat ik hier in de kast heb staan! | |
Pietverdriet | maandag 20 juli 2015 @ 20:08 |
![]() ![]() Vrijwel vergeten, maar twee verschrikkelijk leuke boekjes met korte verhalen over eten, Werumeus Buning, J.W.F. - Nieuwe Avonturen Met Een Pollepel en 100 avonturen met een pollepel. Buning was een geweldig leuk schrijver en dichter, maar was zo dom om tijdens de oorlog bij de Kultuurkamer aan te melden (wat iedere schrijver, dichter of andere kunstenaar verplicht was) en verloor daardoor zijn populariteit. Als je ze tegenkomt bij een tweedehands boekwinkel, aanrader! Hij is de voorloper van Johannis van Dam in dit genre. | |
RobinOok | maandag 20 juli 2015 @ 22:34 |
Voor iedereen die wel eens over de A58 van Eindhoven naar Tilburg rijdt: Duke of Berkshire varken. http://www.walnootenwilg.nl/dukeofberkshire.php | |
SV-tje | dinsdag 21 juli 2015 @ 18:08 |
Dank je. Dat is niet ver weg, maar ook verkrijgbaar bij een slager in het zelfde dorp als mijn werk. Dus twee opties, dat ga ik zeker een keer proberen! | |
mascara-klodder | zondag 26 juli 2015 @ 06:26 |
![]() Koffie van Claudia Roden. Hebbedingetje ![]() Verder: ![]() Gourmet Express 1 van Ainsley, het Oilily-kinderkookboek en nog een paar kookboeken. Ik schat zo in dat ik uiterlijk dinsdag een marktplaatsverbod krijg van vriend ![]() ![]() | |
Isabeau | zondag 26 juli 2015 @ 06:50 |
Mooi gevulde kast met kookboeken, mk ![]() "en nog een paar kookboeken" vs "marktplaatsverbod" whehehehe! | |
mascara-klodder | zondag 26 juli 2015 @ 07:04 |
Ik had ongeveer het dubbele van wat ik nu heb ![]() ![]() Langzaamaan weer aan het aanvullen. Een godsvermogen bij de beste boekenwinkel van Delft uitgegeven aan boeken die ik al had. En gelijk wat nieuwe boeken erbij ![]() ![]() Mijn mooiste boek blijft btw van Claudia Roden wat ik van jullie heb gekregen ![]() Heb het ook gegeven aan de oudste dochter van vriend. Ze houdt van koken en vooral van de Arabische keuken. | |
Molleman | dinsdag 28 juli 2015 @ 16:26 |
Mijn boekenkastje is intussen te klein voor mijn kookboeken en tijdschriften, ben maar begonnen het ernaast op te stapelen totdat ik een betere oplossing heb ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 28 juli 2015 @ 16:41 |
Koop ingredienten ipv kookboeken? | |
Molleman | dinsdag 28 juli 2015 @ 16:59 |
Doe ik ook. Veel van mijn kookboeken zijn daarnaast ook 2e hands of die ik tegenkom bij de kringloop, dus kapitalen geef ik er zeker niet aan uit ![]() Op ingrediënten bezuinig ook zeker niet, moeten goede producten zijn waar ik mee kook. | |
stavromulabeta | dinsdag 28 juli 2015 @ 19:00 |
Ach, ik heb laatst uitgerekend dat wanneer ik vanaf nu elke dag een ander gerecht uit één van mijn kookboeken kook, ik ze nog niet uit heb voordat ik statistisch gezien dood ga. Tijd om eens wat selectiever te zijn in de kookboekaanschaf. | |
Zo-is-dat | vrijdag 21 augustus 2015 @ 16:20 |
Wie heeft voor mij goede tips voor Aziatische kookboeken, alle keukens zijn een optie ![]() Ik was net in de toko en heb me voorgenomen vaker Aziatisch te gaan koken dus ik mag áls ik een nieuw kookboek koop alleen een bijpassende heb ik besloten ![]() | |
RobinOok | vrijdag 21 augustus 2015 @ 17:21 |
Mijn tips staan hier http://www.aziatische-ingredienten.nl/category/boeken/ :-) | |
stavromulabeta | zondag 23 augustus 2015 @ 17:47 |
Heeft iemand zowel 'Thai Food' van David Thompson als ook 'Thailand' van Jean-Pierre Gabriel? Zo ja, welke vind je beter? Of vullen ze elkaar vooral aan. Ik zit namelijk te twijfelen tussen deze twee. | |
marcb1974 | zondag 23 augustus 2015 @ 17:51 |
Ik heb sinds van de week Thailand. Geen idee hoe de ander is dus vergelijken kan ik ze niet. Je zou ook nog naar Pok Pok kunnen kijken, daar staan ook heerlijke recepten in. | |
RobinOok | zondag 23 augustus 2015 @ 18:55 |
Thailand van Jean-Pierre Gabriel ken ik niet. Maar Thai Food van Thompson wel en ik weet niet waarom, maar ik kook er nooit uit. ![]() Het is een prachtig boek, de Thaise kookbijbel, ik ben ook vol lof, maar op de een of andere manier inspireert het me niet. Misschien gewoon heel simpel omdat er geen plaatjes in staan. ![]() Pok Pok heb ik ook, die inspireert me wel. Is ook echt wel een aanrader ja. | |
stavromulabeta | maandag 24 augustus 2015 @ 06:08 |
Pok Pok heb ik ook in mijn handen gehad, maar die sprak mij weer iets minder aan. Maar ik ben dan ook meer van de encyclopedische kookboeken zonder of met weinig plaatjes. Ik zal van de week nog eens door die van Thompson bladeren en dan besluiten wat het wordt. | |
RobinOok | maandag 24 augustus 2015 @ 07:25 |
Als weinig plaatjes voor jou geen probleem is, dan zou ik absoluut voor Thompsom gaan. Oh nee, want ik ken Gabriel niet. Nou ja, ongezien zou ik voor Thompson gaan. :-D | |
Pietverdriet | maandag 24 augustus 2015 @ 08:37 |
Over Thompson lees ik bij amazon 2 punten, het bevat weinig plaatjes, en het baseert op Thaise ingredienten, en daar kan je waarschijnlijk voor een deel slecht aan komen. | |
Elvi | maandag 24 augustus 2015 @ 11:19 |
Misschien een gekke vraag, maar heeft iemand dit boek toevallig nog thuis liggen en wil deze aan mij verkopen: http://www.bol.com/nl/p/mijn-eerste-kookboek/666830829/ Ik moet m zelf ook ergens hebben, maar ik kan m niet vinden op zolder ![]() | |
RobinOok | maandag 24 augustus 2015 @ 13:18 |
Valt tegenwoordig best mee. Veel is wel te koop. Maar natuurlijk niet in Tietjerksteradeel. | |
Pietverdriet | maandag 24 augustus 2015 @ 13:24 |
Geen idee, ik weet niet welke ingredienten het om gaat, het waren de comments bij amazon waar mensen klaagden dat het te authentiek thais was en zelfs bij gespecialiseerde winkels het ellende was er aan te komen. | |
RobinOok | maandag 24 augustus 2015 @ 15:45 |
Ik ga vanavond even checken. Ik dacht dat het wel meeviel. | |
minilot | maandag 24 augustus 2015 @ 15:48 |
Piet, ik weet niet of dat op de Amerikaanse Amazon-site was maar daarop klagen de Amerikanen bij vrijwel alle kookboeken die ik daar bekijk steevast over 'onverkrijgbare' ingrediënten. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 24 augustus 2015 @ 17:21 |
Nee, op de co.uk | |
Pietverdriet | maandag 24 augustus 2015 @ 17:40 |
vind dat zelf niet zo een bezwaar trouwens, authentiek thais is authentiek thais. Wil ook geen italiaans kookboek met unilever ingredienten | |
stavromulabeta | dinsdag 25 augustus 2015 @ 18:34 |
Ik heb er vandaag even in gebladerd, maar op een enkeling na kan ik alle ingrediënten zo in de toko vinden, als ik ze niet al standaard in huis heb. Thompson wordt het. Mijn indruk is dat die van Gabriel wat luxere recepten heeft en Thompson wat meer gericht is op de simpelere, alledaagse recepten. Het was maar dat Thompson bij de ABC voor 42,- lag terwijl hij bij bol voor 29,- te bestellen is, anders had ik hem direct meegenomen. | |
marcb1974 | zaterdag 29 augustus 2015 @ 21:48 |
Kon me niet inhouden vandaag:![]() | |
seventhseagulll | zondag 30 augustus 2015 @ 21:23 |
Heeft hier iemand ervaring met Modernist Cuisine at Home? Ik zag een aantal pagina's online en heb de wortelsoep gemaakt wat heel goed uitpakte. De aanpak en de recepten spreken me wel aan aan maar de prijs houdt mij nog een beetje tegen. | |
Ypmaha | zondag 30 augustus 2015 @ 22:21 |
Gister deze gekocht, over eten kruiden met andere dingen dan zout:![]() Er staan echt tig kruidenmixen in, die je zelf kunt maken. Erg leuk om te zien wat voor ingrediënten er nou bijvoorbeeld in falafelmix gaan, of bijvoorbeeld in garam massala. Ideaal om alledaags eten wat specialer te laten smaken. | |
--H-I-M-- | dinsdag 1 september 2015 @ 16:46 |
Ik heb alleen de "grote" MC. MC At home heeft een aantal elementen daaruit (wat minder uitgebreid en minder allesomvattende encyclopedie) en is imo wat meer gericht op de Amerikaanse keuken. Wel staan een aantal technieken goed uitgelegd en heb je wel wat extra spullen nodig om de gerechten volgens het boekje te kunnen maken. Toch zijn een antal gerechten zo omgebouwd dat je met wat emer eenvoudige apparatuur dingen goed klaar kan maken. Ik denk dat ik het wel een aanrader vind, zeker als je kijkt naar de bereidingen van verschillende soorten vlees. Als het kan, zou ik echter de grote broer aanschaffen! [ Bericht 11% gewijzigd door --H-I-M-- op 01-09-2015 17:27:18 ] | |
Pietverdriet | donderdag 8 oktober 2015 @ 22:32 |
Kick![]() Kreeg deze vandaag cadeau | |
Zo-is-dat | donderdag 8 oktober 2015 @ 23:11 |
Ik zei gister nog tegen een vriendin, na de finale van gbbo, dat ik een boek van Paul Hollywood én Mary Berry moet! ![]() Ben benieuwd hoe die is! | |
Zo-is-dat | donderdag 8 oktober 2015 @ 23:15 |
Heb zelf deze twee sinds kort erbij ![]() ![]() ![]() Uit de eerste staan er al drie broden en broodjes in t broodbak topic, de tweede ben ik nog, met veel plezier, aan t lezen ![]() | |
Curiosity | zondag 11 oktober 2015 @ 13:35 |
Nu in het Meermanno museum in Den Haag een tentoonstelling over de eetcultuur in Nederland. Aan Tafel heet de tentoonstelling. http://www.meermanno.nl/index/-/p-2342 Met heel veel kookboeken. | |
stavromulabeta | zondag 11 oktober 2015 @ 14:15 |
Dank voor dit tip. Net te laat om dit weekend nog te gaan. | |
MrsDuck | zondag 11 oktober 2015 @ 19:04 |
Ik heb de nieuwe Jamie gekocht. ☺ Superfood op zijn Jamie past mij beter als dat van Rens Kroes. [ Bericht 2% gewijzigd door MrsDuck op 11-10-2015 20:36:00 ] | |
NoralyZ | zondag 11 oktober 2015 @ 20:07 |
ik heb van de week de doperwtjessoep met geitenkaas-mosterdcroutons gemaakt uit Nopi. aanrader ![]() | |
mascara-klodder | zondag 11 oktober 2015 @ 20:15 |
Leuk! Binnenkort ook maareens bezoeken ![]() | |
marcb1974 | zaterdag 19 december 2015 @ 10:27 |
Van de kerstman:![]() ![]() | |
Elvi | zaterdag 19 december 2015 @ 10:37 |
Wat een enge foto van Matt Preston ![]() Staan er goede recepten in? Niet al te ingewikkeld zeg maar? ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 19 december 2015 @ 10:37 |
![]() | |
Oceanonix | zaterdag 19 december 2015 @ 11:09 |
de escoffier ![]() Van de zomer had deze gekocht: ![]() en gisteren is deze erbij gekomen: ![]() | |
marcb1974 | zaterdag 19 december 2015 @ 11:12 |
Ja, staan goede recepten in, en juist makkelijker gemaakt dan het 'origineel'. | |
Pietverdriet | zaterdag 19 december 2015 @ 13:30 |
Mijn vorig exemplaar lag helemaal uit elkaar en was echt smerig geworden. | |
Molleman | woensdag 13 januari 2016 @ 14:38 |
Toevallig al iets uit gekookt Marc? | |
derLudolf | woensdag 13 januari 2016 @ 20:56 |
Die Tiroler lijkt mij ook lekker ![]() | |
marcb1974 | woensdag 13 januari 2016 @ 21:11 |
Nee, dat is er helaas nog niet van gekomen. | |
Dragonberry | woensdag 27 januari 2016 @ 14:37 |
Eindelijk deze aangeschaft ![]() ![]() | |
n0a | woensdag 27 januari 2016 @ 14:50 |
De 2x gegaarde ribs zijn echt een aanrader. | |
Pinnenmutske | woensdag 27 januari 2016 @ 15:20 |
ik heb geen kookboek nodig hihi. ik experimenteer erop los ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 24 februari 2017 @ 17:23 |
Kookkick Heb een nieuwe aanwinst, niet écht een kookboek maar een boek voor een foodie ![]() Tweedehands voor ¤1,50 en nog een eerste druk ook. | |
mascara-klodder | zondag 26 februari 2017 @ 01:40 |
Ik zou het alleen al voor de kaft kopen ![]() | |
Isabeau | zondag 26 februari 2017 @ 02:03 |
O wat gaaf! ![]() | |
motorbloempje | zondag 26 februari 2017 @ 02:09 |
Maximus topic ![]() | |
mascara-klodder | zondag 26 februari 2017 @ 02:13 |
Dat was toch het pizza-topic? Maak altijd deeg naar zijn recept 😊 | |
Isabeau | zondag 26 februari 2017 @ 02:23 |
Denk dat Moblo bedoelt dat hij het topic heeft geopend. En dat ze (we) hem mist. | |
motorbloempje | zondag 26 februari 2017 @ 02:40 |
dat. En ik ben nu Aangeschoten en huuuu ![]() | |
mascara-klodder | zondag 26 februari 2017 @ 02:58 |
Ik mis hem ook hoor ![]() En lol@Moblo huuuuu ![]() | |
motorbloempje | zondag 26 februari 2017 @ 03:01 |
Nou ja ![]() ![]() | |
mascara-klodder | zondag 26 februari 2017 @ 03:04 |
Even heel erg off-topic, maar dat heb ik vooral met Sebasser ![]() | |
motorbloempje | zondag 26 februari 2017 @ 03:06 |
Dat mag! ![]() | |
Isabeau | zondag 26 februari 2017 @ 03:06 |
Heel cul, maar niet kookboek gerelateerd heb ik wel een keer met Sebasser gepicknickt in het park ![]() ![]() | |
motorbloempje | zondag 26 februari 2017 @ 03:06 |
Ja, maar dan moet ik ook weer daarheen... | |
Pietverdriet | zondag 26 februari 2017 @ 08:47 |
Het is ook héél leuk, beschrijft ook waarom de Engelsen (vooral de onderklasse) zo slecht aten. Doordat de landbevolking van het land geschopt werd door groot grondbezitters (die gingen massaal schapen houden) en de vroege industrialisering (met erbarmelijke huisvesting in de steden) had men geen toegang meer tot allerlei levensmiddelen en mogelijkheden te koken en had men simpelweg geen kennis meer van hoe je goed kookt. Hoe slecht het brood was is ook in Victorian bakers naar voren gekomen. | |
Tinkerbel_ACC_ | woensdag 1 maart 2017 @ 12:02 |
Hoi allemaal, ik ben binnenkort jarig en zou graag een kookboek vragen over het bakken van brood - zonder broodbakmachine maar gewoon in de oven. En dan vooral een basis zoals bruinbrood / volkoren enz Heeft iemand goede tips? Ik kwam deze tegen: https://www.bol.com/nl/p/brood/9200000026533044/ en https://www.bol.com/nl/p/(...)5200%26itm_role%3Din Is dat wat? Tnx! | |
Trusten | woensdag 1 maart 2017 @ 12:04 |
Ik zou in het NL inderdaad de boeken van Levine aanraden. In het Engels zijn dit hele fijne: https://www.bol.com/nl/p/tartine-bread/1001004009903320/ https://www.bol.com/nl/p/flour-water-salt-yeast/9200000001251007/ | |
Tinkerbel_ACC_ | woensdag 1 maart 2017 @ 12:19 |
Tnx! Ik ga die Engelse ook even bekijken, ben benieuwd! | |
r2d22 | woensdag 1 maart 2017 @ 12:27 |
Heeft iemand de grote Kleyn, van Onno Kleyn gekocht. Is het de moeite waard? | |
Trusten | maandag 6 maart 2017 @ 21:29 |
![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 25 maart 2017 @ 08:53 |
![]() Over de zin en onzin van de angst voor dierlijk vet, waar dit vandaan komt en waarom het onzin is. Wetenschapsfraude, selectief onderzoek en manipulaties | |
Trusten | zaterdag 25 maart 2017 @ 09:21 |
Interessant! Wel veel te doen geweest over het boek, zie oa https://thescienceofnutri(...)l-review-part-1/amp/ Misschien wel pas lezen nadat je het boek met open vizier hebt gelezen ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 25 maart 2017 @ 09:27 |
Ik had die ook al gevonden, maar ga die pas lezen als ik het boek uit heb. | |
marcb1974 | zaterdag 25 maart 2017 @ 11:55 |
Omdat deel 1 toch wel goed bevalt, nu ook deel 2:![]() | |
ASSpirine | maandag 23 oktober 2017 @ 16:09 |
![]() Leuke boek voor info over barbecueën, nu moet ik wachten tot het voorjaar om de barbecue terug boven te halen... ![]() Dit boek komt er binnenkort aan, heb het doorgebladerd in een kookwinkel en zag er geweldig uit. Heb de Engelse (originele) versie maar online besteld. Kijk er al naar uit. | |
marcb1974 | zondag 3 december 2017 @ 12:19 |
Me happy ![]() ![]() | |
Molo | zondag 3 december 2017 @ 12:20 |
Oe tof! Heb je er al iets uit klaargemaakt? ![]() | |
marcb1974 | zondag 3 december 2017 @ 12:43 |
Gisteren pas laat gehaald, dus nee. Staan een stuk of 30 dingen in die ik wil proberen wel ![]() | |
Molo | zondag 3 december 2017 @ 12:46 |
Alles op de voorkant ziet er sowieso jummie uit ![]() | |
marcb1974 | zondag 3 december 2017 @ 13:09 |
Wordt alleen maar beter in het boek zelf eigenlijk ![]() | |
Sorella | vrijdag 22 december 2017 @ 21:09 |
![]() ![]() ![]() Deze is onderweg ![]() [ Bericht 100% gewijzigd door Sorella op 22-12-2017 21:14:57 ] | |
Molo | vrijdag 22 december 2017 @ 21:15 |
Die blik van die gast op dat laatste kookboek ![]() ![]() | |
douche-eendje | maandag 22 januari 2018 @ 16:41 |
Subtiel kickje van deze reeks: ![]() The Larousse book of beaking bread van Eric Kayser ![]() | |
mascara-klodder | maandag 22 januari 2018 @ 18:06 |
Nice ![]() | |
#ANONIEM | maandag 22 januari 2018 @ 18:13 |
![]() Prachtig boek, matige vertaling maar daar kan ik me wel overheen zetten. | |
Goitske | zondag 28 januari 2018 @ 08:34 |
Er komt weer een nieuwe bakbijbel uit in augustus en ik sta nu al te trappelen ![]() De gewone bakbijbel van Rutger gebruik ik echt regelmatig om even wat na te kijken of een volledig recept dus deze wil ik echt hebben! ![]() https://www.rutgerbakt.nl(...)sbijbel-komt-er-aan/ | |
marcb1974 | woensdag 14 februari 2018 @ 19:33 |
Omdat het kan:![]() | |
Pietverdriet | woensdag 14 februari 2018 @ 19:48 |
Wenen is het Parijs van Centraal Europa, Oost-Europa heeft een interessante keuken die in Wenen op het westen stoot, interessante gerechten en patisserie heeft zijn oorsprong in Wenen | |
derLudolf | woensdag 14 februari 2018 @ 19:53 |
Dat klinkt interessant | |
derLudolf | woensdag 14 februari 2018 @ 19:57 |
Wat is een beetje het standaard kookboek van D eigenlijk (à la 'Het nieuwe kookboek' of Wannee). Iets van Dr. Oetker toch? | |
Pietverdriet | woensdag 14 februari 2018 @ 19:58 |
Goede vraag. Heb geen idee, ga me eens slim maken om eens een germanisme te gebruiken | |
derLudolf | woensdag 14 februari 2018 @ 20:05 |
Ik dacht zelf deze https://www.oetker-verlag.de/buecher/grundkochbuch/ Ze hebben best veel mooie boeken als ik zo kijk ![]() | |
derLudolf | zondag 18 februari 2018 @ 23:15 |
Je bent wel slim veel tijd nodig ![]() | |
RobinOok | zondag 25 februari 2018 @ 14:17 |
En dan schrijf je een recensie over een kookboek dat je zelf kut vindt maar waarvan je denkt dat het op zich wel mogelijk is dat mensen het wel een goed boek zullen vinden en dan krijg je (op Facebook) meteen allemaal positieve reacties dat je denkt "lezen ze nu niet goed, was ik niet duidelijk of zijn het inderdaad toevallig allemaal mensen voor wie dit boek wél geschreven is?" Of ben ik de enige snob die "curry die smaakt zoals van een curryhuis" geen aanbeveling vindt? ![]() http://www.aziatische-ing(...)urry-guy-dan-toombs/ | |
Pietverdriet | zondag 25 februari 2018 @ 15:14 |
Wellicht een gat in de markt? Schrijf een kookboek met recepten waarbij alles zo smaakt als bij de rode muur, tong ah of wokpaleis, rode zoetzure saus, dat soort werk. | |
RobinOok | zondag 25 februari 2018 @ 15:19 |
Nou ja, daar is zeker vraag naar. Babi pangang als van de Chinees. Dus met tomatenpuree, suiker en natuurazijn. Maar die mensen verwacht ik op smulweb. ![]() We hebben het er hier ook wel eens over gehad dat het net lijkt of al die curry's hier dezelfde basis hebben en ze alleen in finishing touch verschillend zijn. En dat blijkt dus gewoon echt zo te zijn. Zo'n restaurant maakt liters basiscurrysaus van ui, paprika, wortel en kool met basisspecerijen! | |
marcb1974 | zondag 25 februari 2018 @ 15:24 |
Geen idee of het een standaard is. In dit boek kan je wel heel veel vinden, met goede uitleg: https://www.bol.com/nl/p/(...)le/9200000019665690/ | |
Molleman | maandag 19 maart 2018 @ 13:29 |
![]() Deze vorige week binnen gekregen, wat een hoop heerlijke recepten. Momenteel met vrienden een avond aan het plannen om een avond "Israelisch" te gaan koken. | |
stavromulabeta | woensdag 8 augustus 2018 @ 19:40 |
Vandaag gekocht:![]() En een tijdje geleden alweer: ![]() Trouwens, ik ben nog op zoek naar meer goede (theorie)boeken over het zelfbedenken van gerechten. Ik heb nu naast Smaakvrienden, het Nieuwe Proefboek van Peter Klosse, maar ik ben nog op zoek naar wat meer verdieping. Zelfde geldt ook voor het opmaken van borden. Iemand nog tips? | |
mascara-klodder | woensdag 8 augustus 2018 @ 19:45 |
Mezelf laatst Nopi van Ottolenghi kado gedaan ![]() | |
Handschoen | vrijdag 17 augustus 2018 @ 16:02 |
Hallo Fok-Hive-Mind, Als geinteresseerde, maar geen uitmuntende kok wil ik mijn basic vaardigheden uitbereiden en nieuwe dingen proberen. Ik ben op zoek naar een goed kookboek met variatie (graag met per recept een foto) met niet al te exotische ingredienten, omdat waar ik hier in Oostenrijk woon moeilijker aan exotische ingredienten kom dan in Nederland. Heeft iemand tips voor een aspirant kok zoals ik? Op bol.com browsen zie ik door de bomen het bos niet meer... | |
Pietverdriet | vrijdag 17 augustus 2018 @ 16:15 |
Welke keuken? Frans, Italiaans? Mediterraans? Mexicaans? Joods? Brits? Hollands? Duits? En waarom veel foto’s? | |
stavromulabeta | vrijdag 17 augustus 2018 @ 18:15 |
Mijn eerste gedachte was "How to eat" van Nigella Lawson, vanalles wat en niet te ingewikkelde (maar wel lekkere) recepten. Alleen is dit dan weer zonder plaatjes. Je zou ook even naar de boeken van Donna Hay kunnen kijken (maakt niet eens zo heel veel uit welke, bijvoorbeeld "The new cook/de nieuwe keuken thuis" of "off the shelf"). Ook goede recepten met relatief weinig en gangbare ingrediënten én op elke pagina plaatjes. Op eBay zijn gebruikte exemplaren vaak voor weinig te krijgen. | |
Handschoen | vrijdag 17 augustus 2018 @ 19:54 |
Eigenlijk alles, vanwege technieken etc. Zelf neig ik naar mediterraans, italiaans / oosters. Fotos omdat ik een recept wil kunnen zien voor ik het ga koken, omdat ik het lastig vind het in te beelden en ik een "doel" voor ogen heb. Bedankt voor de tips! Ik ga eens neuzen... |