Ijstijd van Kees Raatquote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:52 schreef _Liek het volgende:
Ik krijg binnenkort een ijsmachine en zag vandaag wat receptenboekjes over ijs. Maar als die recepten gebaseerd zijn op ijs zonder ijsmachine, kan je datzelfde recept gewoon in een ijsmachine maken of zit er verschil tussen? Tips voor ijs-boeken zijn ook zeer welkom!
Er zijn wel een aantal goede patisserie boeken, maar dat is vooral frans/internationaal. Boeken met Nederlandse recepten ken ik niet, behalve wat van die toeristendingen. Ik denk niet dat Cees Holtkamp is vertaald naar andere talen.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 12:51 schreef Molleman het volgende:
Ik krijg zojuist van een Engels sprekend persoon de vraag of er een boek is wat net zoals het boek van Cees Holtkamp de meer "Nederlandse" patisserie bespreekt. Maar dan in het Engels? Ik heb al lopen zoeken maar kan zo niets vinden. Heeft een van jullie toevallig een idee?
Los secretos del helado van Angelo Corvitto. Dit boek richt zich meer op de professional, erg leerzaam.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:52 schreef _Liek het volgende:
Ik krijg binnenkort een ijsmachine en zag vandaag wat receptenboekjes over ijs. Maar als die recepten gebaseerd zijn op ijs zonder ijsmachine, kan je datzelfde recept gewoon in een ijsmachine maken of zit er verschil tussen? Tips voor ijs-boeken zijn ook zeer welkom!
Wat ik zelf een erg leuk boek vind is The Perfect Scoop van David Lebovitz (een Amerikaanse patisseriechef die jarenlang bij Chez Panisse werkte maar in Parijs is gaan wonen en sindsdien een heel tof blog heeft)quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:52 schreef _Liek het volgende:
Ik krijg binnenkort een ijsmachine en zag vandaag wat receptenboekjes over ijs. Maar als die recepten gebaseerd zijn op ijs zonder ijsmachine, kan je datzelfde recept gewoon in een ijsmachine maken of zit er verschil tussen? Tips voor ijs-boeken zijn ook zeer welkom!
Tof boek Tiramiu-ijsquote:Op donderdag 24 oktober 2013 09:27 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat ik zelf een erg leuk boek vind is The Perfect Scoop van David Lebovitz (een Amerikaanse patisseriechef die jarenlang bij Chez Panisse werkte maar in Parijs is gaan wonen en sindsdien een heel tof blog heeft)
Bol: http://www.bol.com/nl/p/the-perfect-scoop/1001004011033137/
Amazon: http://www.amazon.com/The-Perfect-Scoop-Granitas-Accompaniments/dp/158008219X
Het boek is gericht op de thuis-ijsmaker en er staat ontzettend veel nuttige, bruikbare uitleg in over de samenstelling van ijs, de voor- en nadelen van bepaalde ingrediënten en technieken en gebruikte materialen. De recepten (voor roomijs, sorbetijs en granitas) zijn simpel, maar heel erg goed! En er zitten, naast de basics ook flink wat originele smaken bij.
Leuk geschreven ook, met nogal wat anekdotes.
Aanrader dus!
Oh deze klinkt goed! Dank je! Zn blog ziet er ook goed uitquote:Op donderdag 24 oktober 2013 09:27 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat ik zelf een erg leuk boek vind is The Perfect Scoop van David Lebovitz (een Amerikaanse patisseriechef die jarenlang bij Chez Panisse werkte maar in Parijs is gaan wonen en sindsdien een heel tof blog heeft)
Bol: http://www.bol.com/nl/p/the-perfect-scoop/1001004011033137/
Amazon: http://www.amazon.com/The-Perfect-Scoop-Granitas-Accompaniments/dp/158008219X
Het boek is gericht op de thuis-ijsmaker en er staat ontzettend veel nuttige, bruikbare uitleg in over de samenstelling van ijs, de voor- en nadelen van bepaalde ingrediënten en technieken en gebruikte materialen. De recepten (voor roomijs, sorbetijs en granitas) zijn simpel, maar heel erg goed! En er zitten, naast de basics ook flink wat originele smaken bij.
Leuk geschreven ook, met nogal wat anekdotes.
Aanrader dus!
Daar was ik inderdaad al bang voor. Ik weet dat veel van de recepten vanuit de Franse patisserie komen. Maar jammer dat de echt Nederlandse boeken niet in het Engels beschikbaar zijn.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 23:24 schreef Fixers het volgende:
[..]
Er zijn wel een aantal goede patisserie boeken, maar dat is vooral frans/internationaal. Boeken met Nederlandse recepten ken ik niet, behalve wat van die toeristendingen. Ik denk niet dat Cees Holtkamp is vertaald naar andere talen.
Mijn laatste aanwinst is A la Mere de Famille, van Julien Merceron. Alleen nog maar de 'Macarons de Nancy' uit gemaakt, wat gewoon bitterkoekjes blijken te zijn.
Er staan ook toffe (wel andere) ijsrecepten op David's blog:quote:Op donderdag 24 oktober 2013 10:01 schreef _Liek het volgende:
[..]
Oh deze klinkt goed! Dank je! Zn blog ziet er ook goed uit
In het Nederlands bakboek van Gaitri Pagrach-Chandra staan veel recepten van typisch Nederlandse koekjes/gebak, maar ik denk dat het niet in het Engels vertaald is. Als het puut om de recepten gaat moet je met googletranslate ook een heel eind kunnen komen.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 12:51 schreef Molleman het volgende:
Ik krijg zojuist van een Engels sprekend persoon de vraag of er een boek is wat net zoals het boek van Cees Holtkamp de meer "Nederlandse" patisserie bespreekt. Maar dan in het Engels? Ik heb al lopen zoeken maar kan zo niets vinden. Heeft een van jullie toevallig een idee?
Ik keek nog even wat verder en zag dat dezelfde schrijfster eerder een boek heeft schreven met de titel "Windmills in my oven", die ken ik niet maar als ik de omschrijving bekijk zou het misschien wel kunnen zijn wat je zoekt.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 12:51 schreef Molleman het volgende:
Ik krijg zojuist van een Engels sprekend persoon de vraag of er een boek is wat net zoals het boek van Cees Holtkamp de meer "Nederlandse" patisserie bespreekt. Maar dan in het Engels? Ik heb al lopen zoeken maar kan zo niets vinden. Heeft een van jullie toevallig een idee?
Ja inderdaad, helemaal geweldig Alleen balen dat deze zo goed als nergens meer aan te komen is. Het wordt tijd voor een herdruk.quote:Op donderdag 24 oktober 2013 13:26 schreef -banaan2- het volgende:
[..]
Ik keek nog even wat verder en zag dat dezelfde schrijfster eerder een boek heeft schreven met de titel "Windmills in my oven", die ken ik niet maar als ik de omschrijving bekijk zou het misschien wel kunnen zijn wat je zoekt.
Plenty! Heerlijke bijzondere gerechten en de bonus is evt dat je er wat minder vlees door gaat eten, win-win! (Ben zelf 'flexitarier' zoals dat hoort te heten tegenwoordig)quote:Op maandag 28 oktober 2013 00:02 schreef AnnaNiem het volgende:
Kookboeken, er zijn er zoveel die ik nog wil.... maar ik mag nog wat uitkiezen van Sinterklaas en nu twijfel ik;
Plenty (ik ben geen vegetariër)
De banketbakker (al lijkt mij Koekje ook heel leuk)
Matt Preston (ik ben dol op masterchef australie)
Wat zal ik kiezen?
Brrr... die valt af. Dat soort recepten kan ik ook in de Allerhande vinden.quote:Op maandag 28 oktober 2013 08:12 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Matt preston kookt ook met blikken champignonsoep enzo en dat vind ik toch wat minder aantrekkelijk
Plenty is leuk Heb bij vrienden wat gerechten geproefd. En voor de liefhebber kwam ik deze tegen:quote:Op maandag 28 oktober 2013 08:13 schreef minilot het volgende:
Plenty!
Ottolenghirecepten zijn geweldig goed & origineel én vrijwel alles dat in Plenty staat smaakt ook uitstekend met een stuk vlees of een vis ernaast.
Koop Plenty! Sluit je aan bij de almaar groeiende Ottolenghi-fanbase!quote:Op maandag 28 oktober 2013 09:06 schreef AnnaNiem het volgende:
[..]
Brrr... die valt af. Dat soort recepten kan ik ook in de Allerhande vinden.
quote:Op maandag 28 oktober 2013 12:59 schreef minilot het volgende:
[..]
Koop Plenty! Sluit je aan bij de almaar groeiende Ottolenghi-fanbase!
Waar koop je dat? Ik woon in een deel van Nederland waar etnische winkeltjes een zeldzaamheid zijn....quote:Op maandag 28 oktober 2013 13:29 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Vanavond weer de spinazie pizza met za'atar en sumak.
Sumak is gemakkelijk verkrijgbaar bij de Turk. Za'atar is een mix en een stuk lastiger te verkrijgen. Ik heb het bij de Volkskruidentuin in Amsterdam vandaan. Anders zou ik het ook niet weten.quote:Op maandag 28 oktober 2013 13:49 schreef AnnaNiem het volgende:
[..]
Waar koop je dat? Ik woon in een deel van Nederland waar etnische winkeltjes een zeldzaamheid zijn....
Die heb ik nog niet geprobeerd. van de week maar eens doen.quote:Op maandag 28 oktober 2013 13:29 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Vanavond weer de spinazie pizza met za'atar en sumak.
Mooie prijsquote:Op woensdag 30 oktober 2013 19:00 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Ik heb gister Bep Vuyk op de kop getikt voor een euro.
Een exemplaar uit 1973 en nu zie ik net dat het boek in 1973 voor het eerst is uitgegeven. Zou ik gewoon een eerste druk hebben?
Het is Plenty geworden... nu nog wachten op 5 december...quote:Op maandag 28 oktober 2013 12:59 schreef minilot het volgende:
[..]
Koop Plenty! Sluit je aan bij de almaar groeiende Ottolenghi-fanbase!
Heel goed! Ottolenghiboks!quote:Op woensdag 27 november 2013 22:17 schreef AnnaNiem het volgende:
[..]
Het is Plenty geworden... nu nog wachten op 5 december...
Oh waar heb je die gevonden?quote:Op donderdag 5 december 2013 07:19 schreef Molleman het volgende:
Deze kwam ik toevallig tegen voor weinig geld. Kon ik niet laten liggen
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 11 december 2013 22:04 schreef heleenbvb het volgende:
Ik ben heel hard op zoek naar het kookboek Magnifico van Gino D'Acampo!
Heeft iemand het in de kast staan en doet er niks meer mee? Mij kan je er heel erg blij mee maken! (uiteraard tegen betaling)
Gr Heleen
[ afbeelding ]
Beide leuk! Maar home made vind ik denk ik toch het tofst, als je van zelf basis dingen maken houdt zeker, thee, mosterd, kaas, brood, dat soort dingenquote:Op woensdag 11 december 2013 22:35 schreef Dragonberry het volgende:
Ik mag via de vriendenloterij een prijsje zelf uitzoeken! Nu zitten daar kookboeken tussen, maar ik twijfel welke ik zal kiezen..
Home made winter van Yvette van Boven of Easy van Bill Granger.
Welke zouden jullie kiezen?
Ik mocht ook kiezen, ik ben voor Easy gegaan, maar ik ben dan ook verliefd op Bill Grangerquote:Op woensdag 11 december 2013 22:35 schreef Dragonberry het volgende:
Ik mag via de vriendenloterij een prijsje zelf uitzoeken! Nu zitten daar kookboeken tussen, maar ik twijfel welke ik zal kiezen..
Home made winter van Yvette van Boven of Easy van Bill Granger.
Welke zouden jullie kiezen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |