abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_169147942
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Kookkick
Heb een nieuwe aanwinst, niet écht een kookboek maar een boek voor een foodie

[ afbeelding ]
Tweedehands voor ¤1,50 en nog een eerste druk ook.
O wat gaaf! :D Lijkt me geinig om door te lezen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_169147998
Maximus topic ;(
Ja doei.
pi_169148025
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 02:09 schreef motorbloempje het volgende:
Maximus topic ;(
Dat was toch het pizza-topic? Maak altijd deeg naar zijn recept 😊
pi_169148113
Denk dat Moblo bedoelt dat hij het topic heeft geopend. En dat ze (we) hem mist.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_169148268
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 02:23 schreef Isabeau het volgende:
Denk dat Moblo bedoelt dat hij het topic heeft geopend. En dat ze (we) hem mist.
dat. En ik ben nu Aangeschoten en huuuu ;(
Ja doei.
pi_169148363
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 02:23 schreef Isabeau het volgende:
Denk dat Moblo bedoelt dat hij het topic heeft geopend. En dat ze (we) hem mist.
Ik mis hem ook hoor ;)

En lol@Moblo huuuuu ;)
pi_169148371
Nou ja ;( ik zag zijn naam en dacht meteen "godverdomme" ;(
Ja doei.
pi_169148380
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 03:01 schreef motorbloempje het volgende:
Nou ja ;( ik zag zijn naam en dacht meteen "godverdomme" ;(
Even heel erg off-topic, maar dat heb ik vooral met Sebasser O+
pi_169148384
Dat mag! :*
Ja doei.
pi_169148385
Heel cul, maar niet kookboek gerelateerd heb ik wel een keer met Sebasser gepicknickt in het park :+ En in een Indiaas restaurant gegeten. Maar misschien kunnen we dit gesprek beter voortzetten in de slowchat ;)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_169148387
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 03:06 schreef Isabeau het volgende:
Heel cul, maar niet kookboek gerelateerd heb ik wel een keer met Sebasser gepicknickt in het park :+ En in een Indiaas restaurant gegeten. Maar misschien kunnen we dit gesprek beter voortzetten in de slowchat ;)
Ja, maar dan moet ik ook weer daarheen...
Ja doei.
  zondag 26 februari 2017 @ 08:47:06 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169148871
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 01:40 schreef mascara-klodder het volgende:

[..])

Ik zou het alleen al voor de kaft kopen :@
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 02:03 schreef Isabeau het volgende:

[..]

O wat gaaf! :D Lijkt me geinig om door te lezen.
Het is ook héél leuk, beschrijft ook waarom de Engelsen (vooral de onderklasse) zo slecht aten. Doordat de landbevolking van het land geschopt werd door groot grondbezitters (die gingen massaal schapen houden) en de vroege industrialisering (met erbarmelijke huisvesting in de steden) had men geen toegang meer tot allerlei levensmiddelen en mogelijkheden te koken en had men simpelweg geen kennis meer van hoe je goed kookt.
Hoe slecht het brood was is ook in Victorian bakers naar voren gekomen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169216929
Hoi allemaal,

ik ben binnenkort jarig en zou graag een kookboek vragen over het bakken van brood - zonder broodbakmachine maar gewoon in de oven. En dan vooral een basis zoals bruinbrood / volkoren enz

Heeft iemand goede tips?

Ik kwam deze tegen:
https://www.bol.com/nl/p/brood/9200000026533044/
en
https://www.bol.com/nl/p/(...)5200%26itm_role%3Din

Is dat wat?

Tnx!
pi_169216978
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 12:02 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Hoi allemaal,

ik ben binnenkort jarig en zou graag een kookboek vragen over het bakken van brood - zonder broodbakmachine maar gewoon in de oven. En dan vooral een basis zoals bruinbrood / volkoren enz

Heeft iemand goede tips?

Ik kwam deze tegen:
https://www.bol.com/nl/p/brood/9200000026533044/
en
https://www.bol.com/nl/p/(...)5200%26itm_role%3Din

Is dat wat?

Tnx!
Ik zou in het NL inderdaad de boeken van Levine aanraden.

In het Engels zijn dit hele fijne:
https://www.bol.com/nl/p/tartine-bread/1001004009903320/
https://www.bol.com/nl/p/flour-water-salt-yeast/9200000001251007/
pi_169217257
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 12:04 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik zou in het NL inderdaad de boeken van Levine aanraden.

In het Engels zijn dit hele fijne:
https://www.bol.com/nl/p/tartine-bread/1001004009903320/
https://www.bol.com/nl/p/flour-water-salt-yeast/9200000001251007/
Tnx!

Ik ga die Engelse ook even bekijken, ben benieuwd!
pi_169217426
Heeft iemand de grote Kleyn, van Onno Kleyn gekocht.
Is het de moeite waard?
pi_169339236
  zaterdag 25 maart 2017 @ 08:53:55 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169761529

Over de zin en onzin van de angst voor dierlijk vet, waar dit vandaan komt en waarom het onzin is.
Wetenschapsfraude, selectief onderzoek en manipulaties
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169761756
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 08:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Over de zin en onzin van de angst voor dierlijk vet, waar dit vandaan komt en waarom het onzin is.
Wetenschapsfraude, selectief onderzoek en manipulaties
Interessant! Wel veel te doen geweest over het boek, zie oa

https://thescienceofnutri(...)l-review-part-1/amp/

Misschien wel pas lezen nadat je het boek met open vizier hebt gelezen ;)
  zaterdag 25 maart 2017 @ 09:27:58 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169761851
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 09:21 schreef Trusten het volgende:

[..]

Interessant! Wel veel te doen geweest over het boek, zie oa

https://thescienceofnutri(...)l-review-part-1/amp/

Misschien wel pas lezen nadat je het boek met open vizier hebt gelezen ;)
Ik had die ook al gevonden, maar ga die pas lezen als ik het boek uit heb.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 11:55:21 #271
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_169763739
Omdat deel 1 toch wel goed bevalt, nu ook deel 2:

stupidity has become as common as common sense was before
  maandag 23 oktober 2017 @ 16:09:32 #272
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_174606480


Leuke boek voor info over barbecueën, nu moet ik wachten tot het voorjaar om de barbecue terug boven te halen...



Dit boek komt er binnenkort aan, heb het doorgebladerd in een kookwinkel en zag er geweldig uit. Heb de Engelse (originele) versie maar online besteld. Kijk er al naar uit.
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  zondag 3 december 2017 @ 12:19:50 #273
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_175467128
Me happy O+

stupidity has become as common as common sense was before
  zondag 3 december 2017 @ 12:20:41 #274
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175467147
Oe tof! Heb je er al iets uit klaargemaakt? :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 3 december 2017 @ 12:43:43 #275
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_175467671
quote:
1s.gif Op zondag 3 december 2017 12:20 schreef Molo het volgende:
Oe tof! Heb je er al iets uit klaargemaakt? :9
Gisteren pas laat gehaald, dus nee.
Staan een stuk of 30 dingen in die ik wil proberen wel :9~
stupidity has become as common as common sense was before
  zondag 3 december 2017 @ 12:46:32 #276
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175467732
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 12:43 schreef marcb1974 het volgende:

[..]

Gisteren pas laat gehaald, dus nee.
Staan een stuk of 30 dingen in die ik wil proberen wel :9~
Alles op de voorkant ziet er sowieso jummie uit :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 3 december 2017 @ 13:09:22 #277
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_175468283
quote:
1s.gif Op zondag 3 december 2017 12:46 schreef Molo het volgende:

[..]

Alles op de voorkant ziet er sowieso jummie uit :9
Wordt alleen maar beter in het boek zelf eigenlijk :)
stupidity has become as common as common sense was before
pi_175931715
besteld met kerstcoupon van werk
" " " " "
twee weken terug in rotterdam gekocht

Deze is onderweg


[ Bericht 100% gewijzigd door Sorella op 22-12-2017 21:14:57 ]
  vrijdag 22 december 2017 @ 21:15:47 #279
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175931997
Die blik van die gast op dat laatste kookboek _O- _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_176676224
Subtiel kickje van deze reeks:


The Larousse book of beaking bread van Eric Kayser :s)
pi_176677731
quote:
17s.gif Op maandag 22 januari 2018 16:41 schreef douche-eendje het volgende:
Subtiel kickje van deze reeks:
[ afbeelding ]

The Larousse book of beaking bread van Eric Kayser :s)
Nice ^O^
pi_176677820

Prachtig boek, matige vertaling maar daar kan ik me wel overheen zetten.
pi_176790359
Er komt weer een nieuwe bakbijbel uit in augustus en ik sta nu al te trappelen *O*
De gewone bakbijbel van Rutger gebruik ik echt regelmatig om even wat na te kijken of een volledig recept dus deze wil ik echt hebben!


https://www.rutgerbakt.nl(...)sbijbel-komt-er-aan/
pi_177184711
Omdat het kan:

stupidity has become as common as common sense was before
  woensdag 14 februari 2018 @ 19:48:52 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177185122
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 19:33 schreef marcb1974 het volgende:
Omdat het kan:

[ afbeelding ]
Wenen is het Parijs van Centraal Europa, Oost-Europa heeft een interessante keuken die in Wenen op het westen stoot, interessante gerechten en patisserie heeft zijn oorsprong in Wenen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator woensdag 14 februari 2018 @ 19:53:33 #286
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_177185227
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 19:33 schreef marcb1974 het volgende:
Omdat het kan:

[ afbeelding ]
Dat klinkt interessant
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator woensdag 14 februari 2018 @ 19:57:00 #287
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_177185317
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wenen is het Parijs van Centraal Europa, Oost-Europa heeft een interessante keuken die in Wenen op het westen stoot, interessante gerechten en patisserie heeft zijn oorsprong in Wenen
Wat is een beetje het standaard kookboek van D eigenlijk (à la 'Het nieuwe kookboek' of Wannee).

Iets van Dr. Oetker toch?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  woensdag 14 februari 2018 @ 19:58:44 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177185351
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 19:57 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Wat is een beetje het standaard kookboek van D eigenlijk (à la 'Het nieuwe kookboek' of Wannee).

Iets van Dr. Oetker toch?
Goede vraag.
Heb geen idee, ga me eens slim maken om eens een germanisme te gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator woensdag 14 februari 2018 @ 20:05:48 #289
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_177185510
Ik dacht zelf deze
https://www.oetker-verlag.de/buecher/grundkochbuch/

Ze hebben best veel mooie boeken als ik zo kijk :Y
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator zondag 18 februari 2018 @ 23:15:09 #290
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_177288806
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 19:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goede vraag.
Heb geen idee, ga me eens slim maken om eens een germanisme te gebruiken
Je bent wel slim veel tijd nodig ;) (om het maar tot een ander Germanisme om te buigen)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 25 februari 2018 @ 14:17:43 #291
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177438242
En dan schrijf je een recensie over een kookboek dat je zelf kut vindt maar waarvan je denkt dat het op zich wel mogelijk is dat mensen het wel een goed boek zullen vinden en dan krijg je (op Facebook) meteen allemaal positieve reacties dat je denkt "lezen ze nu niet goed, was ik niet duidelijk of zijn het inderdaad toevallig allemaal mensen voor wie dit boek wél geschreven is?"

Of ben ik de enige snob die "curry die smaakt zoals van een curryhuis" geen aanbeveling vindt? :D

http://www.aziatische-ing(...)urry-guy-dan-toombs/
  zondag 25 februari 2018 @ 15:14:47 #292
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177439527
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 14:17 schreef RobinOok het volgende:
En dan schrijf je een recensie over een kookboek dat je zelf kut vindt maar waarvan je denkt dat het op zich wel mogelijk is dat mensen het wel een goed boek zullen vinden en dan krijg je (op Facebook) meteen allemaal positieve reacties dat je denkt "lezen ze nu niet goed, was ik niet duidelijk of zijn het inderdaad toevallig allemaal mensen voor wie dit boek wél geschreven is?"

Of ben ik de enige snob die "curry die smaakt zoals van een curryhuis" geen aanbeveling vindt? :D

http://www.aziatische-ing(...)urry-guy-dan-toombs/
Wellicht een gat in de markt?
Schrijf een kookboek met recepten waarbij alles zo smaakt als bij de rode muur, tong ah of wokpaleis, rode zoetzure saus, dat soort werk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 februari 2018 @ 15:19:22 #293
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177439651
Nou ja, daar is zeker vraag naar. Babi pangang als van de Chinees. Dus met tomatenpuree, suiker en natuurazijn. Maar die mensen verwacht ik op smulweb. :D

We hebben het er hier ook wel eens over gehad dat het net lijkt of al die curry's hier dezelfde basis hebben en ze alleen in finishing touch verschillend zijn. En dat blijkt dus gewoon echt zo te zijn. Zo'n restaurant maakt liters basiscurrysaus van ui, paprika, wortel en kool met basisspecerijen!
pi_177439765
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 20:05 schreef derLudolf het volgende:
Ik dacht zelf deze
https://www.oetker-verlag.de/buecher/grundkochbuch/

Ze hebben best veel mooie boeken als ik zo kijk :Y
Geen idee of het een standaard is.
In dit boek kan je wel heel veel vinden, met goede uitleg:

https://www.bol.com/nl/p/(...)le/9200000019665690/
stupidity has become as common as common sense was before
pi_177930466


Deze vorige week binnen gekregen, wat een hoop heerlijke recepten. Momenteel met vrienden een avond aan het plannen om een avond "Israelisch" te gaan koken.
pi_181038211
Vandaag gekocht:


En een tijdje geleden alweer:


Trouwens, ik ben nog op zoek naar meer goede (theorie)boeken over het zelfbedenken van gerechten. Ik heb nu naast Smaakvrienden, het Nieuwe Proefboek van Peter Klosse, maar ik ben nog op zoek naar wat meer verdieping. Zelfde geldt ook voor het opmaken van borden.
Iemand nog tips?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_181038302
Mezelf laatst Nopi van Ottolenghi kado gedaan O+
pi_181255744
Hallo Fok-Hive-Mind,

Als geinteresseerde, maar geen uitmuntende kok wil ik mijn basic vaardigheden uitbereiden en nieuwe dingen proberen. Ik ben op zoek naar een goed kookboek met variatie (graag met per recept een foto) met niet al te exotische ingredienten, omdat waar ik hier in Oostenrijk woon moeilijker aan exotische ingredienten kom dan in Nederland.

Heeft iemand tips voor een aspirant kok zoals ik? Op bol.com browsen zie ik door de bomen het bos niet meer...
Have fun...
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 16:15:58 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181256091
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 16:02 schreef Handschoen het volgende:
Hallo Fok-Hive-Mind,

Als geinteresseerde, maar geen uitmuntende kok wil ik mijn basic vaardigheden uitbereiden en nieuwe dingen proberen. Ik ben op zoek naar een goed kookboek met variatie (graag met per recept een foto) met niet al te exotische ingredienten, omdat waar ik hier in Oostenrijk woon moeilijker aan exotische ingredienten kom dan in Nederland.

Heeft iemand tips voor een aspirant kok zoals ik? Op bol.com browsen zie ik door de bomen het bos niet meer...
Welke keuken? Frans, Italiaans? Mediterraans? Mexicaans? Joods? Brits? Hollands? Duits? En waarom veel foto’s?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181259022
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 16:02 schreef Handschoen het volgende:
Hallo Fok-Hive-Mind,

Als geinteresseerde, maar geen uitmuntende kok wil ik mijn basic vaardigheden uitbereiden en nieuwe dingen proberen. Ik ben op zoek naar een goed kookboek met variatie (graag met per recept een foto) met niet al te exotische ingredienten, omdat waar ik hier in Oostenrijk woon moeilijker aan exotische ingredienten kom dan in Nederland.

Heeft iemand tips voor een aspirant kok zoals ik? Op bol.com browsen zie ik door de bomen het bos niet meer...
Mijn eerste gedachte was "How to eat" van Nigella Lawson, vanalles wat en niet te ingewikkelde (maar wel lekkere) recepten. Alleen is dit dan weer zonder plaatjes.

Je zou ook even naar de boeken van Donna Hay kunnen kijken (maakt niet eens zo heel veel uit welke, bijvoorbeeld "The new cook/de nieuwe keuken thuis" of "off the shelf"). Ook goede recepten met relatief weinig en gangbare ingrediënten én op elke pagina plaatjes. Op eBay zijn gebruikte exemplaren vaak voor weinig te krijgen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')