Dank je. Dat is niet ver weg, maar ook verkrijgbaar bij een slager in het zelfde dorp als mijn werk. Dus twee opties, dat ga ik zeker een keer proberen!quote:Op maandag 20 juli 2015 22:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Voor iedereen die wel eens over de A58 van Eindhoven naar Tilburg rijdt: Duke of Berkshire varken.
http://www.walnootenwilg.nl/dukeofberkshire.php
Ik had ongeveer het dubbele van wat ik nu hebquote:Op zondag 26 juli 2015 06:50 schreef Isabeau het volgende:
Mooi gevulde kast met kookboeken, mk![]()
"en nog een paar kookboeken" vs "marktplaatsverbod" whehehehe!
Koop ingredienten ipv kookboeken?quote:Op dinsdag 28 juli 2015 16:26 schreef Molleman het volgende:
Mijn boekenkastje is intussen te klein voor mijn kookboeken en tijdschriften, ben maar begonnen het ernaast op te stapelen totdat ik een betere oplossing heb
Doe ik ook. Veel van mijn kookboeken zijn daarnaast ook 2e hands of die ik tegenkom bij de kringloop, dus kapitalen geef ik er zeker niet aan uitquote:Op dinsdag 28 juli 2015 16:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koop ingredienten ipv kookboeken?
Ach, ik heb laatst uitgerekend dat wanneer ik vanaf nu elke dag een ander gerecht uit één van mijn kookboeken kook, ik ze nog niet uit heb voordat ik statistisch gezien dood ga.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 16:26 schreef Molleman het volgende:
Mijn boekenkastje is intussen te klein voor mijn kookboeken en tijdschriften, ben maar begonnen het ernaast op te stapelen totdat ik een betere oplossing heb
Thailand van Jean-Pierre Gabriel ken ik niet.quote:Op zondag 23 augustus 2015 17:47 schreef stavromulabeta het volgende:
Heeft iemand zowel 'Thai Food' van David Thompson als ook 'Thailand' van Jean-Pierre Gabriel? Zo ja, welke vind je beter? Of vullen ze elkaar vooral aan.
Ik zit namelijk te twijfelen tussen deze twee.
Pok Pok heb ik ook in mijn handen gehad, maar die sprak mij weer iets minder aan. Maar ik ben dan ook meer van de encyclopedische kookboeken zonder of met weinig plaatjes.quote:Op zondag 23 augustus 2015 18:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Thailand van Jean-Pierre Gabriel ken ik niet.
Maar Thai Food van Thompson wel en ik weet niet waarom, maar ik kook er nooit uit.![]()
Het is een prachtig boek, de Thaise kookbijbel, ik ben ook vol lof, maar op de een of andere manier inspireert het me niet. Misschien gewoon heel simpel omdat er geen plaatjes in staan.
Pok Pok heb ik ook, die inspireert me wel. Is ook echt wel een aanrader ja.
Valt tegenwoordig best mee. Veel is wel te koop. Maar natuurlijk niet in Tietjerksteradeel.quote:Op maandag 24 augustus 2015 08:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Over Thompson lees ik bij amazon 2 punten, het bevat weinig plaatjes, en het baseert op Thaise ingredienten, en daar kan je waarschijnlijk voor een deel slecht aan komen.
Geen idee, ik weet niet welke ingredienten het om gaat, het waren de comments bij amazon waar mensen klaagden dat het te authentiek thais was en zelfs bij gespecialiseerde winkels het ellende was er aan te komen.quote:Op maandag 24 augustus 2015 13:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Valt tegenwoordig best mee. Veel is wel te koop. Maar natuurlijk niet in Tietjerksteradeel.
Nee, op de co.ukquote:Op maandag 24 augustus 2015 15:48 schreef minilot het volgende:
Piet, ik weet niet of dat op de Amerikaanse Amazon-site was maar daarop klagen de Amerikanen bij vrijwel alle kookboeken die ik daar bekijk steevast over 'onverkrijgbare' ingrediënten.
vind dat zelf niet zo een bezwaar trouwens, authentiek thais is authentiek thais. Wil ook geen italiaans kookboek met unilever ingredientenquote:Op maandag 24 augustus 2015 15:45 schreef RobinOok het volgende:
Ik ga vanavond even checken. Ik dacht dat het wel meeviel.
Ik heb er vandaag even in gebladerd, maar op een enkeling na kan ik alle ingrediënten zo in de toko vinden, als ik ze niet al standaard in huis heb.quote:Op maandag 24 augustus 2015 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee, ik weet niet welke ingredienten het om gaat, het waren de comments bij amazon waar mensen klaagden dat het te authentiek thais was en zelfs bij gespecialiseerde winkels het ellende was er aan te komen.
Thompson wordt het. Mijn indruk is dat die van Gabriel wat luxere recepten heeft en Thompson wat meer gericht is op de simpelere, alledaagse recepten.quote:Op maandag 24 augustus 2015 07:25 schreef RobinOok het volgende:
Als weinig plaatjes voor jou geen probleem is, dan zou ik absoluut voor Thompsom gaan.
Oh nee, want ik ken Gabriel niet.
Nou ja, ongezien zou ik voor Thompson gaan. :-D
Ik heb alleen de "grote" MC. MC At home heeft een aantal elementen daaruit (wat minder uitgebreid en minder allesomvattende encyclopedie) en is imo wat meer gericht op de Amerikaanse keuken. Wel staan een aantal technieken goed uitgelegd en heb je wel wat extra spullen nodig om de gerechten volgens het boekje te kunnen maken. Toch zijn een antal gerechten zo omgebouwd dat je met wat emer eenvoudige apparatuur dingen goed klaar kan maken. Ik denk dat ik het wel een aanrader vind, zeker als je kijkt naar de bereidingen van verschillende soorten vlees.quote:Op zondag 30 augustus 2015 21:23 schreef seventhseagulll het volgende:
Heeft hier iemand ervaring met Modernist Cuisine at Home? Ik zag een aantal pagina's online en heb de wortelsoep gemaakt wat heel goed uitpakte. De aanpak en de recepten spreken me wel aan aan maar de prijs houdt mij nog een beetje tegen.
Ik zei gister nog tegen een vriendin, na de finale van gbbo, dat ik een boek van Paul Hollywood én Mary Berry moet!quote:Op donderdag 8 oktober 2015 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Kick
[ afbeelding ]
Kreeg deze vandaag cadeau
Dank voor dit tip. Net te laat om dit weekend nog te gaan.quote:Op zondag 11 oktober 2015 13:35 schreef Curiosity het volgende:
Nu in het Meermanno museum in Den Haag een tentoonstelling over de eetcultuur in Nederland.
Aan Tafel heet de tentoonstelling.
http://www.meermanno.nl/index/-/p-2342
Met heel veel kookboeken.
ik heb van de week de doperwtjessoep met geitenkaas-mosterdcroutons gemaakt uit Nopi. aanraderquote:Op donderdag 8 oktober 2015 23:15 schreef Zo-is-dat het volgende:
Heb zelf deze twee sinds kort erbij![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Uit de eerste staan er al drie broden en broodjes in t broodbak topic, de tweede ben ik nog, met veel plezier, aan t lezen
Leuk! Binnenkort ook maareens bezoekenquote:Op zondag 11 oktober 2015 13:35 schreef Curiosity het volgende:
Nu in het Meermanno museum in Den Haag een tentoonstelling over de eetcultuur in Nederland.
Aan Tafel heet de tentoonstelling.
http://www.meermanno.nl/index/-/p-2342
Met heel veel kookboeken.
Wat een enge foto van Matt Prestonquote:Op zaterdag 19 december 2015 10:27 schreef marcb1974 het volgende:
Van de kerstman:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ja, staan goede recepten in, en juist makkelijker gemaakt dan het 'origineel'.quote:Op zaterdag 19 december 2015 10:37 schreef Elvi het volgende:
[..]
Wat een enge foto van Matt Preston
Staan er goede recepten in? Niet al te ingewikkeld zeg maar?
Mijn vorig exemplaar lag helemaal uit elkaar en was echt smerig geworden.quote:
Die Tiroler lijkt mij ook lekkerquote:Op zaterdag 19 december 2015 11:09 schreef Oceanonix het volgende:
de escoffier![]()
Van de zomer had deze gekocht:
[ afbeelding ]
en gisteren is deze erbij gekomen:
[ afbeelding ]
Nee, dat is er helaas nog niet van gekomen.quote:Op woensdag 13 januari 2016 14:38 schreef Molleman het volgende:
[..]
Toevallig al iets uit gekookt Marc?
De 2x gegaarde ribs zijn echt een aanrader.quote:Op woensdag 13 januari 2016 21:11 schreef marcb1974 het volgende:
[..]
Nee, dat is er helaas nog niet van gekomen.
Ik zou het alleen al voor de kaft kopenquote:Op vrijdag 24 februari 2017 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Kookkick
Heb een nieuwe aanwinst, niet écht een kookboek maar een boek voor een foodie
[ afbeelding ]
Tweedehands voor ¤1,50 en nog een eerste druk ook.
O wat gaaf!quote:Op vrijdag 24 februari 2017 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Kookkick
Heb een nieuwe aanwinst, niet écht een kookboek maar een boek voor een foodie
[ afbeelding ]
Tweedehands voor ¤1,50 en nog een eerste druk ook.
dat. En ik ben nu Aangeschoten en huuuuquote:Op zondag 26 februari 2017 02:23 schreef Isabeau het volgende:
Denk dat Moblo bedoelt dat hij het topic heeft geopend. En dat ze (we) hem mist.
Ik mis hem ook hoorquote:Op zondag 26 februari 2017 02:23 schreef Isabeau het volgende:
Denk dat Moblo bedoelt dat hij het topic heeft geopend. En dat ze (we) hem mist.
Even heel erg off-topic, maar dat heb ik vooral met Sebasserquote:Op zondag 26 februari 2017 03:01 schreef motorbloempje het volgende:
Nou jaik zag zijn naam en dacht meteen "godverdomme"
Ja, maar dan moet ik ook weer daarheen...quote:Op zondag 26 februari 2017 03:06 schreef Isabeau het volgende:
Heel cul, maar niet kookboek gerelateerd heb ik wel een keer met Sebasser gepicknickt in het parkEn in een Indiaas restaurant gegeten. Maar misschien kunnen we dit gesprek beter voortzetten in de slowchat
quote:Op zondag 26 februari 2017 01:40 schreef mascara-klodder het volgende:
[..])
Ik zou het alleen al voor de kaft kopen
Het is ook héél leuk, beschrijft ook waarom de Engelsen (vooral de onderklasse) zo slecht aten. Doordat de landbevolking van het land geschopt werd door groot grondbezitters (die gingen massaal schapen houden) en de vroege industrialisering (met erbarmelijke huisvesting in de steden) had men geen toegang meer tot allerlei levensmiddelen en mogelijkheden te koken en had men simpelweg geen kennis meer van hoe je goed kookt.quote:Op zondag 26 februari 2017 02:03 schreef Isabeau het volgende:
[..]
O wat gaaf!Lijkt me geinig om door te lezen.
Ik zou in het NL inderdaad de boeken van Levine aanraden.quote:Op woensdag 1 maart 2017 12:02 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Hoi allemaal,
ik ben binnenkort jarig en zou graag een kookboek vragen over het bakken van brood - zonder broodbakmachine maar gewoon in de oven. En dan vooral een basis zoals bruinbrood / volkoren enz
Heeft iemand goede tips?
Ik kwam deze tegen:
https://www.bol.com/nl/p/brood/9200000026533044/
en
https://www.bol.com/nl/p/(...)5200%26itm_role%3Din
Is dat wat?
Tnx!
Tnx!quote:Op woensdag 1 maart 2017 12:04 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ik zou in het NL inderdaad de boeken van Levine aanraden.
In het Engels zijn dit hele fijne:
https://www.bol.com/nl/p/tartine-bread/1001004009903320/
https://www.bol.com/nl/p/flour-water-salt-yeast/9200000001251007/
Interessant! Wel veel te doen geweest over het boek, zie oaquote:Op zaterdag 25 maart 2017 08:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Over de zin en onzin van de angst voor dierlijk vet, waar dit vandaan komt en waarom het onzin is.
Wetenschapsfraude, selectief onderzoek en manipulaties
Ik had die ook al gevonden, maar ga die pas lezen als ik het boek uit heb.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 09:21 schreef Trusten het volgende:
[..]
Interessant! Wel veel te doen geweest over het boek, zie oa
https://thescienceofnutri(...)l-review-part-1/amp/
Misschien wel pas lezen nadat je het boek met open vizier hebt gelezen
Gisteren pas laat gehaald, dus nee.quote:Op zondag 3 december 2017 12:20 schreef Molo het volgende:
Oe tof! Heb je er al iets uit klaargemaakt?
Alles op de voorkant ziet er sowieso jummie uitquote:Op zondag 3 december 2017 12:43 schreef marcb1974 het volgende:
[..]
Gisteren pas laat gehaald, dus nee.
Staan een stuk of 30 dingen in die ik wil proberen wel
Wordt alleen maar beter in het boek zelf eigenlijkquote:Op zondag 3 december 2017 12:46 schreef Molo het volgende:
[..]
Alles op de voorkant ziet er sowieso jummie uit
Nicequote:Op maandag 22 januari 2018 16:41 schreef douche-eendje het volgende:
Subtiel kickje van deze reeks:
[ afbeelding ]
The Larousse book of beaking bread van Eric Kayser
Wenen is het Parijs van Centraal Europa, Oost-Europa heeft een interessante keuken die in Wenen op het westen stoot, interessante gerechten en patisserie heeft zijn oorsprong in Wenenquote:
Wat is een beetje het standaard kookboek van D eigenlijk (à la 'Het nieuwe kookboek' of Wannee).quote:Op woensdag 14 februari 2018 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wenen is het Parijs van Centraal Europa, Oost-Europa heeft een interessante keuken die in Wenen op het westen stoot, interessante gerechten en patisserie heeft zijn oorsprong in Wenen
Goede vraag.quote:Op woensdag 14 februari 2018 19:57 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Wat is een beetje het standaard kookboek van D eigenlijk (à la 'Het nieuwe kookboek' of Wannee).
Iets van Dr. Oetker toch?
Je bent wel slim veel tijd nodigquote:Op woensdag 14 februari 2018 19:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goede vraag.
Heb geen idee, ga me eens slim maken om eens een germanisme te gebruiken
Wellicht een gat in de markt?quote:Op zondag 25 februari 2018 14:17 schreef RobinOok het volgende:
En dan schrijf je een recensie over een kookboek dat je zelf kut vindt maar waarvan je denkt dat het op zich wel mogelijk is dat mensen het wel een goed boek zullen vinden en dan krijg je (op Facebook) meteen allemaal positieve reacties dat je denkt "lezen ze nu niet goed, was ik niet duidelijk of zijn het inderdaad toevallig allemaal mensen voor wie dit boek wél geschreven is?"
Of ben ik de enige snob die "curry die smaakt zoals van een curryhuis" geen aanbeveling vindt?
http://www.aziatische-ing(...)urry-guy-dan-toombs/
Geen idee of het een standaard is.quote:Op woensdag 14 februari 2018 20:05 schreef derLudolf het volgende:
Ik dacht zelf deze
https://www.oetker-verlag.de/buecher/grundkochbuch/
Ze hebben best veel mooie boeken als ik zo kijk
Welke keuken? Frans, Italiaans? Mediterraans? Mexicaans? Joods? Brits? Hollands? Duits? En waarom veel foto’s?quote:Op vrijdag 17 augustus 2018 16:02 schreef Handschoen het volgende:
Hallo Fok-Hive-Mind,
Als geinteresseerde, maar geen uitmuntende kok wil ik mijn basic vaardigheden uitbereiden en nieuwe dingen proberen. Ik ben op zoek naar een goed kookboek met variatie (graag met per recept een foto) met niet al te exotische ingredienten, omdat waar ik hier in Oostenrijk woon moeilijker aan exotische ingredienten kom dan in Nederland.
Heeft iemand tips voor een aspirant kok zoals ik? Op bol.com browsen zie ik door de bomen het bos niet meer...
Mijn eerste gedachte was "How to eat" van Nigella Lawson, vanalles wat en niet te ingewikkelde (maar wel lekkere) recepten. Alleen is dit dan weer zonder plaatjes.quote:Op vrijdag 17 augustus 2018 16:02 schreef Handschoen het volgende:
Hallo Fok-Hive-Mind,
Als geinteresseerde, maar geen uitmuntende kok wil ik mijn basic vaardigheden uitbereiden en nieuwe dingen proberen. Ik ben op zoek naar een goed kookboek met variatie (graag met per recept een foto) met niet al te exotische ingredienten, omdat waar ik hier in Oostenrijk woon moeilijker aan exotische ingredienten kom dan in Nederland.
Heeft iemand tips voor een aspirant kok zoals ik? Op bol.com browsen zie ik door de bomen het bos niet meer...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |