Koop ingredienten ipv kookboeken?quote:Op dinsdag 28 juli 2015 16:26 schreef Molleman het volgende:
Mijn boekenkastje is intussen te klein voor mijn kookboeken en tijdschriften, ben maar begonnen het ernaast op te stapelen totdat ik een betere oplossing heb
Doe ik ook. Veel van mijn kookboeken zijn daarnaast ook 2e hands of die ik tegenkom bij de kringloop, dus kapitalen geef ik er zeker niet aan uitquote:Op dinsdag 28 juli 2015 16:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koop ingredienten ipv kookboeken?
Ach, ik heb laatst uitgerekend dat wanneer ik vanaf nu elke dag een ander gerecht uit één van mijn kookboeken kook, ik ze nog niet uit heb voordat ik statistisch gezien dood ga.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 16:26 schreef Molleman het volgende:
Mijn boekenkastje is intussen te klein voor mijn kookboeken en tijdschriften, ben maar begonnen het ernaast op te stapelen totdat ik een betere oplossing heb
Thailand van Jean-Pierre Gabriel ken ik niet.quote:Op zondag 23 augustus 2015 17:47 schreef stavromulabeta het volgende:
Heeft iemand zowel 'Thai Food' van David Thompson als ook 'Thailand' van Jean-Pierre Gabriel? Zo ja, welke vind je beter? Of vullen ze elkaar vooral aan.
Ik zit namelijk te twijfelen tussen deze twee.
Pok Pok heb ik ook in mijn handen gehad, maar die sprak mij weer iets minder aan. Maar ik ben dan ook meer van de encyclopedische kookboeken zonder of met weinig plaatjes.quote:Op zondag 23 augustus 2015 18:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Thailand van Jean-Pierre Gabriel ken ik niet.
Maar Thai Food van Thompson wel en ik weet niet waarom, maar ik kook er nooit uit.![]()
Het is een prachtig boek, de Thaise kookbijbel, ik ben ook vol lof, maar op de een of andere manier inspireert het me niet. Misschien gewoon heel simpel omdat er geen plaatjes in staan.
Pok Pok heb ik ook, die inspireert me wel. Is ook echt wel een aanrader ja.
Valt tegenwoordig best mee. Veel is wel te koop. Maar natuurlijk niet in Tietjerksteradeel.quote:Op maandag 24 augustus 2015 08:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Over Thompson lees ik bij amazon 2 punten, het bevat weinig plaatjes, en het baseert op Thaise ingredienten, en daar kan je waarschijnlijk voor een deel slecht aan komen.
Geen idee, ik weet niet welke ingredienten het om gaat, het waren de comments bij amazon waar mensen klaagden dat het te authentiek thais was en zelfs bij gespecialiseerde winkels het ellende was er aan te komen.quote:Op maandag 24 augustus 2015 13:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Valt tegenwoordig best mee. Veel is wel te koop. Maar natuurlijk niet in Tietjerksteradeel.
Nee, op de co.ukquote:Op maandag 24 augustus 2015 15:48 schreef minilot het volgende:
Piet, ik weet niet of dat op de Amerikaanse Amazon-site was maar daarop klagen de Amerikanen bij vrijwel alle kookboeken die ik daar bekijk steevast over 'onverkrijgbare' ingrediënten.
vind dat zelf niet zo een bezwaar trouwens, authentiek thais is authentiek thais. Wil ook geen italiaans kookboek met unilever ingredientenquote:Op maandag 24 augustus 2015 15:45 schreef RobinOok het volgende:
Ik ga vanavond even checken. Ik dacht dat het wel meeviel.
Ik heb er vandaag even in gebladerd, maar op een enkeling na kan ik alle ingrediënten zo in de toko vinden, als ik ze niet al standaard in huis heb.quote:Op maandag 24 augustus 2015 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee, ik weet niet welke ingredienten het om gaat, het waren de comments bij amazon waar mensen klaagden dat het te authentiek thais was en zelfs bij gespecialiseerde winkels het ellende was er aan te komen.
Thompson wordt het. Mijn indruk is dat die van Gabriel wat luxere recepten heeft en Thompson wat meer gericht is op de simpelere, alledaagse recepten.quote:Op maandag 24 augustus 2015 07:25 schreef RobinOok het volgende:
Als weinig plaatjes voor jou geen probleem is, dan zou ik absoluut voor Thompsom gaan.
Oh nee, want ik ken Gabriel niet.
Nou ja, ongezien zou ik voor Thompson gaan. :-D
Ik heb alleen de "grote" MC. MC At home heeft een aantal elementen daaruit (wat minder uitgebreid en minder allesomvattende encyclopedie) en is imo wat meer gericht op de Amerikaanse keuken. Wel staan een aantal technieken goed uitgelegd en heb je wel wat extra spullen nodig om de gerechten volgens het boekje te kunnen maken. Toch zijn een antal gerechten zo omgebouwd dat je met wat emer eenvoudige apparatuur dingen goed klaar kan maken. Ik denk dat ik het wel een aanrader vind, zeker als je kijkt naar de bereidingen van verschillende soorten vlees.quote:Op zondag 30 augustus 2015 21:23 schreef seventhseagulll het volgende:
Heeft hier iemand ervaring met Modernist Cuisine at Home? Ik zag een aantal pagina's online en heb de wortelsoep gemaakt wat heel goed uitpakte. De aanpak en de recepten spreken me wel aan aan maar de prijs houdt mij nog een beetje tegen.
Ik zei gister nog tegen een vriendin, na de finale van gbbo, dat ik een boek van Paul Hollywood én Mary Berry moet!quote:Op donderdag 8 oktober 2015 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Kick
[ afbeelding ]
Kreeg deze vandaag cadeau
Dank voor dit tip. Net te laat om dit weekend nog te gaan.quote:Op zondag 11 oktober 2015 13:35 schreef Curiosity het volgende:
Nu in het Meermanno museum in Den Haag een tentoonstelling over de eetcultuur in Nederland.
Aan Tafel heet de tentoonstelling.
http://www.meermanno.nl/index/-/p-2342
Met heel veel kookboeken.
ik heb van de week de doperwtjessoep met geitenkaas-mosterdcroutons gemaakt uit Nopi. aanraderquote:Op donderdag 8 oktober 2015 23:15 schreef Zo-is-dat het volgende:
Heb zelf deze twee sinds kort erbij![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Uit de eerste staan er al drie broden en broodjes in t broodbak topic, de tweede ben ik nog, met veel plezier, aan t lezen
Leuk! Binnenkort ook maareens bezoekenquote:Op zondag 11 oktober 2015 13:35 schreef Curiosity het volgende:
Nu in het Meermanno museum in Den Haag een tentoonstelling over de eetcultuur in Nederland.
Aan Tafel heet de tentoonstelling.
http://www.meermanno.nl/index/-/p-2342
Met heel veel kookboeken.
Wat een enge foto van Matt Prestonquote:Op zaterdag 19 december 2015 10:27 schreef marcb1974 het volgende:
Van de kerstman:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ja, staan goede recepten in, en juist makkelijker gemaakt dan het 'origineel'.quote:Op zaterdag 19 december 2015 10:37 schreef Elvi het volgende:
[..]
Wat een enge foto van Matt Preston
Staan er goede recepten in? Niet al te ingewikkeld zeg maar?
Mijn vorig exemplaar lag helemaal uit elkaar en was echt smerig geworden.quote:
Die Tiroler lijkt mij ook lekkerquote:Op zaterdag 19 december 2015 11:09 schreef Oceanonix het volgende:
de escoffier![]()
Van de zomer had deze gekocht:
[ afbeelding ]
en gisteren is deze erbij gekomen:
[ afbeelding ]
Nee, dat is er helaas nog niet van gekomen.quote:Op woensdag 13 januari 2016 14:38 schreef Molleman het volgende:
[..]
Toevallig al iets uit gekookt Marc?
De 2x gegaarde ribs zijn echt een aanrader.quote:Op woensdag 13 januari 2016 21:11 schreef marcb1974 het volgende:
[..]
Nee, dat is er helaas nog niet van gekomen.
Ik zou het alleen al voor de kaft kopenquote:Op vrijdag 24 februari 2017 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Kookkick
Heb een nieuwe aanwinst, niet écht een kookboek maar een boek voor een foodie
[ afbeelding ]
Tweedehands voor ¤1,50 en nog een eerste druk ook.
O wat gaaf!quote:Op vrijdag 24 februari 2017 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Kookkick
Heb een nieuwe aanwinst, niet écht een kookboek maar een boek voor een foodie
[ afbeelding ]
Tweedehands voor ¤1,50 en nog een eerste druk ook.
dat. En ik ben nu Aangeschoten en huuuuquote:Op zondag 26 februari 2017 02:23 schreef Isabeau het volgende:
Denk dat Moblo bedoelt dat hij het topic heeft geopend. En dat ze (we) hem mist.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |