De kers op de appelmoes? Geen idee of het echt goed is, het is wel spotgoedkoop (6,90)quote:Op woensdag 15 juli 2015 14:49 schreef ohmoetdatzo het volgende:
Ik ben op zoek naar een boek waar ook uitgebreid aandacht wordt besteed aan de opmaak van borden. Bijvoorbeeld een boek van een chef die naast de bereiding ook laat zien hoe je de gerechten opmaakt. Iemand tips?
Ik begin er alleen achter te komen dat de hoeveelheden van de recepten nogal random zijn. Van sommige recepten kun je makkelijk met 2 à 3 man eten, van het volgende recept heb je alles x2 nodig om in je eentje gevuld te raken.quote:
twitter:kookboekhandel twitterde op vrijdag 17-07-2015 om 11:07:50Tweede keer in 27 jaar dat dit boek tweedehands binnenkomt. Niet goedkoop maar wel het mooiste kookboek ooit! http://t.co/2iahm27wQl reageer retweet
Ben je fan van Dali?quote:Op zaterdag 18 juli 2015 22:55 schreef bloempje-moi het volgende:
Gisteren zag ik deze tweet voorbij komen van de Kookboekhandel in Amsterdam
[ afbeelding ]twitter:kookboekhandel twitterde op vrijdag 17-07-2015 om 11:07:50Tweede keer in 27 jaar dat dit boek tweedehands binnenkomt. Niet goedkoop maar wel het mooiste kookboek ooit! http://t.co/2iahm27wQl reageer retweet
Kent iemand dit boek? Ben wel nieuwsgierig naar hoe bijzonder het dan is. Op internet staan exemplaren voor 300 euro.
Natuurlijk. Maar zet het er dan op zijn minst bij.quote:Op zaterdag 18 juli 2015 22:26 schreef RobinOok het volgende:
Sommige recepten zijn bijgerechten, voorgerechten, hapjes, hoofdgerechten, van die dingen.
Ik krijg ook wel eens de vraag voor hoeveel personen een recept is, ik snap dat nooit, je kunt toch gewoon lezen wat erin gaat? En zelf bedenken dat dat genoeg is voor 1 of 2 of meer personen? Dat je er dan dus iets bij moet maken of de hoeveelheden verdubbelen.
Vraag me eerder af of het hele idee van hoofd en bijgerecht wel valide is hiervoor. Voorgerechten en hoofdgerechten zijn ook iets Russisch, tot de 19e eeuw was ideevan gangen ook onbekend.quote:Op zondag 19 juli 2015 10:30 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Natuurlijk. Maar zet het er dan op zijn minst bij.
Misschien is het voor een Chinees vanzelfsprekend, maar ik kan niet ruiken dat dubbelgegaard varkensvlees met reepjes rode paprika kennelijk een hoofdgerecht is en varkensvlees met reepjes groene paprika een bijgerecht.
Vleesgerecht : dubbelgegaard varkensvlees => 200g buikspek + 6 baby preienquote:Op zondag 19 juli 2015 10:30 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Natuurlijk. Maar zet het er dan op zijn minst bij.
Misschien is het voor een Chinees vanzelfsprekend, maar ik kan niet ruiken dat dubbelgegaard varkensvlees met reepjes rode paprika kennelijk een hoofdgerecht is en varkensvlees met reepjes groene paprika een bijgerecht.
Ja, de namen dekken de lading niet helemaal, maar het komt er gewoon op neer dat ieder gerecht zo zijn eigen "grootte" heeft. Sommige dingen zet je vooraf op tafel, om van te knabbelen. Verder kies je vaak een vlees gerecht, een tofu gerecht en een groentengerecht. Zoiets. En als je dan met veel mensen bent kun je en een rund en een varken en vis en een lamsgerecht nemen, of zo. En wat meer groenten. Maar in de groentengerechten zit ook altijd wel wat vlees.quote:Op zondag 19 juli 2015 10:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vraag me eerder af of het hele idee van hoofd en bijgerecht wel valide is hiervoor. Voorgerechten en hoofdgerechten zijn ook iets Russisch, tot de 19e eeuw was ideevan gangen ook onbekend.
En alles komt tegelijk op tafel, toch?quote:Op zondag 19 juli 2015 10:59 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, de namen dekken de lading niet helemaal, maar het komt er gewoon op neer dat ieder gerecht zo zijn eigen "grootte" heeft. Sommige dingen zet je vooraf op tafel, om van te knabbelen. Verder kies je vaak een vlees gerecht, een tofu gerecht en een groentengerecht. Zoiets. En als je dan met veel mensen bent kun je en een rund en een varken en vis en een lamsgerecht nemen, of zo. En wat meer groenten. Maar in de groentengerechten zit ook altijd wel wat vlees.
Zelfs bij mensen thuis is het niet 1 gerecht wat ze eten. Maar dat doen wij hier ook niet, wij hebben ook aardappelen, groenten, vlees. Nou, zij dus ook ongeveer.
Natuurlijk kan ik zelf wel ongeveer inschatten hoeveel nodig is. Het valt me alleen aan dat boek op dat er nogal forse verschillen zitten in de hoeveelheden, zonder dat daar een voor mij aanwijsbare reden voor is. Wat overigens niet wil zeggen dat ik ontevreden ben over het boek. Geheel het tegendeel zelf.quote:Op zondag 19 juli 2015 10:54 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Vleesgerecht : dubbelgegaard varkensvlees => 200g buikspek + 6 baby preien
Groentegerecht : geroerbakte paprika => 100g mager vlees + 1 paprika
Nou, ik weet bijvoorbeeld dat ik voor ons tweeen geen gerecht van 100g vlees met 1 paprika ga maken. Trouwens, ook niet voor mijzelf alleen. Maar weet zeker dat er mensen zijn die dat wel genoeg vinden. Ik zou toch echt denken dat iedereen dat zelf wel kan inschatten?
Voor wie nieuwsgierig is: Over Fuchsia, haar boeken en een paar recepten
Ergo. Het hele concept van gerechten benoemen als voor, hoofd en bijgerecht, het opdienen in gangen, een voorgeschreven volgorde etc zijn westerse ideeen.quote:Op zondag 19 juli 2015 11:28 schreef RobinOok het volgende:
Ja, hier in het Westen wel, maar in China boeit het echt helemaal niemand hoor. Als het maar een beetje snel op tafel komt is het allemaal okay. En je kunt er trouwens wel om vragen, als je graag een gerecht als eerste of juist als laatste op tafel wilt hebben. Maar ik ben niet zo van het vragen. Ik pas mij liever aan.
Zo was het trouwens in Europa ook tot in de 19e eeuw het is zwang kwam het te gaan doen in gangen te gaan doen, Alexander Kurakin kwam met dit idee, hij zou het van het Tsaristische hof mee hebben genomen, maar dat men het daar voor die tijd zo deed is niet helemaal duidelijk. Het lijkt erop dat het hem een goed idee leek.quote:Op zondag 19 juli 2015 11:42 schreef RobinOok het volgende:
Ja, okay. Dat klopt wel. Maar mijn punt was dat gerechten verschillen in grootte. En de ene meer bedoeld is als "bijgerecht" en er dus ook nog gerechten zijn die je vooraf krijgt. Maar dat hele idee van gangen, dat kennen ze op zeker niet.
Nu nog ergens mooi varkensvlees zien te vinden, das het lastigste.quote:Op maandag 20 juli 2015 12:15 schreef Molleman het volgende:
Dit boek zaterdag opgepikt in de boekenwinkel, vanavond maar eens doornemen
[ afbeelding ]
Heb vrienden met mooie varkens op het land die ze nog wel eens voor eigen gebruik laten slachten. Moet wel iets kunnen regelenquote:Op maandag 20 juli 2015 12:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nu nog ergens mooi varkensvlees zien te vinden, das het lastigste.
Echt goed varkensvlees is helaas zo zeldzaam dat de meeste mensen het nog nooit gegeten hebben en zelfs cul gekken als ik er met moeite aan komen.quote:Op maandag 20 juli 2015 12:22 schreef Molleman het volgende:
[..]
Heb vrienden met mooie varkens op het land die ze nog wel eens voor eigen gebruik laten slachten. Moet wel iets kunnen regelenZo heb ik ook al wel eens heerlijk kalfsvlees bij ze kunnen regelen.
Tsja je moet dan meestal iemand kennen. Vrienden van mijn ouders hadden er altijd een paar en dan namen we een half varken. Dat was voor die mensen ook gewoon leuk en makkelijk. het lastige is dat de meeste mensen geen kwart of half varken willen . Ze will alleen de karbonade ofzo want ze weten niet wat ze met de kop of de pootjes moeten doen. Dat is gewoon kut voor zo'n hobby fokker.quote:Op maandag 20 juli 2015 16:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Echt goed varkensvlees is helaas zo zeldzaam dat de meeste mensen het nog nooit gegeten hebben en zelfs cul gekken als ik er met moeite aan komen.
Voor iedereen die wel eens over de A58 van Eindhoven naar Tilburg rijdt: Duke of Berkshire varken.quote:Op maandag 20 juli 2015 12:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nu nog ergens mooi varkensvlees zien te vinden, das het lastigste.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |