Ijstijd van Kees Raatquote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:52 schreef _Liek het volgende:
Ik krijg binnenkort een ijsmachine en zag vandaag wat receptenboekjes over ijs. Maar als die recepten gebaseerd zijn op ijs zonder ijsmachine, kan je datzelfde recept gewoon in een ijsmachine maken of zit er verschil tussen? Tips voor ijs-boeken zijn ook zeer welkom!
Er zijn wel een aantal goede patisserie boeken, maar dat is vooral frans/internationaal. Boeken met Nederlandse recepten ken ik niet, behalve wat van die toeristendingen. Ik denk niet dat Cees Holtkamp is vertaald naar andere talen.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 12:51 schreef Molleman het volgende:
Ik krijg zojuist van een Engels sprekend persoon de vraag of er een boek is wat net zoals het boek van Cees Holtkamp de meer "Nederlandse" patisserie bespreekt. Maar dan in het Engels? Ik heb al lopen zoeken maar kan zo niets vinden. Heeft een van jullie toevallig een idee?
Los secretos del helado van Angelo Corvitto. Dit boek richt zich meer op de professional, erg leerzaam.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:52 schreef _Liek het volgende:
Ik krijg binnenkort een ijsmachine en zag vandaag wat receptenboekjes over ijs. Maar als die recepten gebaseerd zijn op ijs zonder ijsmachine, kan je datzelfde recept gewoon in een ijsmachine maken of zit er verschil tussen? Tips voor ijs-boeken zijn ook zeer welkom!
Wat ik zelf een erg leuk boek vind is The Perfect Scoop van David Lebovitz (een Amerikaanse patisseriechef die jarenlang bij Chez Panisse werkte maar in Parijs is gaan wonen en sindsdien een heel tof blog heeft)quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:52 schreef _Liek het volgende:
Ik krijg binnenkort een ijsmachine en zag vandaag wat receptenboekjes over ijs. Maar als die recepten gebaseerd zijn op ijs zonder ijsmachine, kan je datzelfde recept gewoon in een ijsmachine maken of zit er verschil tussen? Tips voor ijs-boeken zijn ook zeer welkom!
Tof boekquote:Op donderdag 24 oktober 2013 09:27 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat ik zelf een erg leuk boek vind is The Perfect Scoop van David Lebovitz (een Amerikaanse patisseriechef die jarenlang bij Chez Panisse werkte maar in Parijs is gaan wonen en sindsdien een heel tof blog heeft)
Bol: http://www.bol.com/nl/p/the-perfect-scoop/1001004011033137/
Amazon: http://www.amazon.com/The-Perfect-Scoop-Granitas-Accompaniments/dp/158008219X
Het boek is gericht op de thuis-ijsmaker en er staat ontzettend veel nuttige, bruikbare uitleg in over de samenstelling van ijs, de voor- en nadelen van bepaalde ingrediënten en technieken en gebruikte materialen. De recepten (voor roomijs, sorbetijs en granitas) zijn simpel, maar heel erg goed! En er zitten, naast de basics ook flink wat originele smaken bij.
Leuk geschreven ook, met nogal wat anekdotes.
Aanrader dus!
Oh deze klinkt goed! Dank je! Zn blog ziet er ook goed uitquote:Op donderdag 24 oktober 2013 09:27 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat ik zelf een erg leuk boek vind is The Perfect Scoop van David Lebovitz (een Amerikaanse patisseriechef die jarenlang bij Chez Panisse werkte maar in Parijs is gaan wonen en sindsdien een heel tof blog heeft)
Bol: http://www.bol.com/nl/p/the-perfect-scoop/1001004011033137/
Amazon: http://www.amazon.com/The-Perfect-Scoop-Granitas-Accompaniments/dp/158008219X
Het boek is gericht op de thuis-ijsmaker en er staat ontzettend veel nuttige, bruikbare uitleg in over de samenstelling van ijs, de voor- en nadelen van bepaalde ingrediënten en technieken en gebruikte materialen. De recepten (voor roomijs, sorbetijs en granitas) zijn simpel, maar heel erg goed! En er zitten, naast de basics ook flink wat originele smaken bij.
Leuk geschreven ook, met nogal wat anekdotes.
Aanrader dus!
Daar was ik inderdaad al bang voor. Ik weet dat veel van de recepten vanuit de Franse patisserie komen. Maar jammer dat de echt Nederlandse boeken niet in het Engels beschikbaar zijn.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 23:24 schreef Fixers het volgende:
[..]
Er zijn wel een aantal goede patisserie boeken, maar dat is vooral frans/internationaal. Boeken met Nederlandse recepten ken ik niet, behalve wat van die toeristendingen. Ik denk niet dat Cees Holtkamp is vertaald naar andere talen.
Mijn laatste aanwinst is A la Mere de Famille, van Julien Merceron. Alleen nog maar de 'Macarons de Nancy' uit gemaakt, wat gewoon bitterkoekjes blijken te zijn.![]()
Er staan ook toffe (wel andere) ijsrecepten op David's blog:quote:Op donderdag 24 oktober 2013 10:01 schreef _Liek het volgende:
[..]
Oh deze klinkt goed! Dank je! Zn blog ziet er ook goed uit
In het Nederlands bakboek van Gaitri Pagrach-Chandra staan veel recepten van typisch Nederlandse koekjes/gebak, maar ik denk dat het niet in het Engels vertaald is. Als het puut om de recepten gaat moet je met googletranslate ook een heel eind kunnen komen.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 12:51 schreef Molleman het volgende:
Ik krijg zojuist van een Engels sprekend persoon de vraag of er een boek is wat net zoals het boek van Cees Holtkamp de meer "Nederlandse" patisserie bespreekt. Maar dan in het Engels? Ik heb al lopen zoeken maar kan zo niets vinden. Heeft een van jullie toevallig een idee?
Ik keek nog even wat verder en zag dat dezelfde schrijfster eerder een boek heeft schreven met de titel "Windmills in my oven", die ken ik niet maar als ik de omschrijving bekijk zou het misschien wel kunnen zijn wat je zoekt.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 12:51 schreef Molleman het volgende:
Ik krijg zojuist van een Engels sprekend persoon de vraag of er een boek is wat net zoals het boek van Cees Holtkamp de meer "Nederlandse" patisserie bespreekt. Maar dan in het Engels? Ik heb al lopen zoeken maar kan zo niets vinden. Heeft een van jullie toevallig een idee?
Ja inderdaad, helemaal geweldigquote:Op donderdag 24 oktober 2013 13:26 schreef -banaan2- het volgende:
[..]
Ik keek nog even wat verder en zag dat dezelfde schrijfster eerder een boek heeft schreven met de titel "Windmills in my oven", die ken ik niet maar als ik de omschrijving bekijk zou het misschien wel kunnen zijn wat je zoekt.
Plenty! Heerlijke bijzondere gerechten en de bonus is evt dat je er wat minder vlees door gaat eten, win-win! (Ben zelf 'flexitarier' zoals dat hoort te heten tegenwoordig)quote:Op maandag 28 oktober 2013 00:02 schreef AnnaNiem het volgende:
Kookboeken, er zijn er zoveel die ik nog wil.... maar ik mag nog wat uitkiezen van Sinterklaas en nu twijfel ik;
Plenty (ik ben geen vegetariër)
De banketbakker (al lijkt mij Koekje ook heel leuk)
Matt Preston (ik ben dol op masterchef australie)
Wat zal ik kiezen?
Brrr... die valt af. Dat soort recepten kan ik ook in de Allerhande vinden.quote:Op maandag 28 oktober 2013 08:12 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Matt preston kookt ook met blikken champignonsoep enzo en dat vind ik toch wat minder aantrekkelijk
Plenty is leukquote:Op maandag 28 oktober 2013 08:13 schreef minilot het volgende:
Plenty!![]()
Ottolenghirecepten zijn geweldig goed & origineel én vrijwel alles dat in Plenty staat smaakt ook uitstekend met een stuk vlees of een vis ernaast.
Koop Plenty!quote:Op maandag 28 oktober 2013 09:06 schreef AnnaNiem het volgende:
[..]
Brrr... die valt af. Dat soort recepten kan ik ook in de Allerhande vinden.
quote:Op maandag 28 oktober 2013 12:59 schreef minilot het volgende:
[..]
Koop Plenty!Sluit je aan bij de almaar groeiende Ottolenghi-fanbase!
Waar koop je dat? Ik woon in een deel van Nederland waar etnische winkeltjes een zeldzaamheid zijn....quote:Op maandag 28 oktober 2013 13:29 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]Vanavond weer de spinazie pizza met za'atar en sumak.
Sumak is gemakkelijk verkrijgbaar bij de Turk. Za'atar is een mix en een stuk lastiger te verkrijgen. Ik heb het bij de Volkskruidentuin in Amsterdam vandaan. Anders zou ik het ook niet weten.quote:Op maandag 28 oktober 2013 13:49 schreef AnnaNiem het volgende:
[..]
Waar koop je dat? Ik woon in een deel van Nederland waar etnische winkeltjes een zeldzaamheid zijn....
Die heb ik nog niet geprobeerd. van de week maar eens doen.quote:Op maandag 28 oktober 2013 13:29 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]Vanavond weer de spinazie pizza met za'atar en sumak.
Mooie prijsquote:Op woensdag 30 oktober 2013 19:00 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Ik heb gister Bep Vuyk op de kop getikt voor een euro.
Een exemplaar uit 1973 en nu zie ik net dat het boek in 1973 voor het eerst is uitgegeven. Zou ik gewoon een eerste druk hebben?
Het is Plenty geworden... nu nog wachten op 5 december...quote:Op maandag 28 oktober 2013 12:59 schreef minilot het volgende:
[..]
Koop Plenty!Sluit je aan bij de almaar groeiende Ottolenghi-fanbase!
Heel goed! Ottolenghiboks!quote:Op woensdag 27 november 2013 22:17 schreef AnnaNiem het volgende:
[..]
Het is Plenty geworden... nu nog wachten op 5 december...
Oh waar heb je die gevonden?quote:Op donderdag 5 december 2013 07:19 schreef Molleman het volgende:
Deze kwam ik toevallig tegen voor weinig geld. Kon ik niet laten liggen
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 11 december 2013 22:04 schreef heleenbvb het volgende:
Ik ben heel hard op zoek naar het kookboek Magnifico van Gino D'Acampo!
Heeft iemand het in de kast staan en doet er niks meer mee? Mij kan je er heel erg blij mee maken! (uiteraard tegen betaling)
Gr Heleen
[ afbeelding ]
Beide leuk! Maar home made vind ik denk ik toch het tofst, als je van zelf basis dingen maken houdt zeker, thee, mosterd, kaas, brood, dat soort dingenquote:Op woensdag 11 december 2013 22:35 schreef Dragonberry het volgende:
Ik mag via de vriendenloterij een prijsje zelf uitzoeken! Nu zitten daar kookboeken tussen, maar ik twijfel welke ik zal kiezen..
Home made winter van Yvette van Boven of Easy van Bill Granger.
Welke zouden jullie kiezen?
Ik mocht ook kiezen, ik ben voor Easy gegaan, maar ik ben dan ook verliefd op Bill Grangerquote:Op woensdag 11 december 2013 22:35 schreef Dragonberry het volgende:
Ik mag via de vriendenloterij een prijsje zelf uitzoeken! Nu zitten daar kookboeken tussen, maar ik twijfel welke ik zal kiezen..
Home made winter van Yvette van Boven of Easy van Bill Granger.
Welke zouden jullie kiezen?
Mijn lief had toevallig op jouw site gezien dat ik mee had gedaan aan je wedstrijd en niet had gewonnen, en toen kwam -ie laatst met dit boek als kadootje op de proppen!quote:Op woensdag 30 oktober 2013 16:40 schreef RobinOok het volgende:
Ik ken dat Indiase kookboek van Pushpesh Pant uit de OP niet, ik begrijp het dat traditioneel is?
Ik heb het nooit zo op die traditionele kookboeken, ik heb liever een keuken die met zijn tijd mee gaat.
Kijk, Kumar Mahadevan bijvoorbeeld. Een van de meest bekende Indiase chefs in Australië schreef een mooi kookboek:
[ link | afbeelding ]
Uit India van Kumar Mahadevan
Leuk!quote:Op donderdag 2 januari 2014 16:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Mijn lief had toevallig op jouw site gezien dat ik mee had gedaan aan je wedstrijd en niet had gewonnen, en toen kwam -ie laatst met dit boek als kadootje op de proppen!Dus alsnog dank!
Heb alleen even geen vijzel momenteel (en evenmin de 'specerijenmolen' die in driekwart van de recepten genoemd wordt), dus dat wordt nog even improviseren. Ik ga er vanavond uit koken!
Die kreeg ik voor kerstmis. Heel erg blij mee.quote:Op donderdag 2 januari 2014 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Afgelopen week hier weer een paar dingen uit gemaakt, het blijft een van de beste, zo niet best geschreven kookboeken die ik ken.
Alles wordt supergoed uitgelegd, je leert waarom ingredienten gebruikt worden en wat deze doen, zeer duidelijke tekeningen, zeer goede recepten die duidelijk keer op keer geprobeerd zijn.
Welke? Afbeelding doet t hier nietquote:Op donderdag 2 januari 2014 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Afgelopen week hier weer een paar dingen uit gemaakt, het blijft een van de beste, zo niet best geschreven kookboeken die ik ken.
Alles wordt supergoed uitgelegd, je leert waarom ingredienten gebruikt worden en wat deze doen, zeer duidelijke tekeningen, zeer goede recepten die duidelijk keer op keer geprobeerd zijn.
Zoals ik tegen mijn bezoek zei, werk dat boek recept voor recept door en je kan beter koken dan ik.quote:Op donderdag 2 januari 2014 18:10 schreef Deliah het volgende:
[..]
Die kreeg ik voor kerstmis. Heel erg blij mee.
Zoek eens naar en boek van Rick Stein:quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 16:03 schreef Brighteyes het volgende:
Ik zal het vast kunnen vinden als ik alle topics door lees, maar als ik meer vis en seafood wil koken maar daar echt helemaal geen ervaring mee heb, wel kookboek zouden jullie me dan aanraden?
Dit boek beschrijft ook de vissoorten en hoe je ze moet schoonmaken en zo hequote:Op zondag 3 augustus 2014 10:37 schreef Brighteyes het volgende:
Tx, mss voor in fase 2. Voor nu is de newbie aanpak wrsch de beste stap.
Pdehoog, ik heb hem bij amazon besteld. Voor 40 euro verschil reken ik wel wat recepten om if necessary en als het echt bevalt kan de nl versie altijd nog.Tx voor de tip.
Voor rond de 700 euro vlieg je met twee volwassenen en twee kinderen van Düsseldorf of Köln Bonn naar Split heen en terug met Germanwings.quote:Op zondag 3 augustus 2014 11:22 schreef Brighteyes het volgende:
Klopt, maar ja, we hebben twee schoolgaande blaagjes dus dan is er niet heel veel keus. Voor een week is het te ver rijden, dan zou het vliegend moeten. Anyway... Voor op de wensenlijst.
Ja, maar dat zocht ik ook. Ik wil het zelf doen ipv een kant en klaar filetje kopen.quote:Op zondag 3 augustus 2014 11:23 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Dit boek beschrijft ook de vissoorten en hoe je ze moet schoonmaken en zo heSoort van encyclopedie. Ik bedoelde meer dat je kan zoeken op zijn naam en dan allerlei vis-boeken vind. Maar op zich wel een goede keuze
quote:Op zondag 3 augustus 2014 11:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Voor rond de 700 euro vlieg je met twee volwassenen en twee kinderen van Düsseldorf of Köln Bonn naar Split heen en terug met Germanwings.
Daar lokaal een apartementje huren van een particulier.
quote:Op zondag 3 augustus 2014 12:51 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Ja, maar dat zocht ik ook. Ik wil het zelf doen ipv een kant en klaar filetje kopen.
Hij is binnen. Wat een heerlijk boek!quote:Op zondag 3 augustus 2014 11:23 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Dit boek beschrijft ook de vissoorten en hoe je ze moet schoonmaken en zo heSoort van encyclopedie. Ik bedoelde meer dat je kan zoeken op zijn naam en dan allerlei vis-boeken vind. Maar op zich wel een goede keuze
Waarom niet dan?quote:Op dinsdag 2 september 2014 18:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Vandaag binnengekomen en kan er niets uit maken
Kan niet kauwen, Donderdag voor mijn tweede wortelkanaal behandeling. Gelukkig heb ik penicilline van mijn D huisarts gekregen, NL artsen krijg je dat nietquote:
Awwww. Beterschapquote:Op dinsdag 2 september 2014 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kan niet kauwen, Donderdag voor mijn tweede wortelkanaal behandeling. Gelukkig heb ik penicilline van mijn D huisarts gekregen, NL artsen krijg je dat niet
Helemaal into het midden-oosterige gebeuren, Marc?quote:Op donderdag 15 januari 2015 22:58 schreef marcb1974 het volgende:
Stil hier, van vandaag:
[ afbeelding ]
dit boeken topic stond weer eens boven aan in CUL. Ff doorgelezen van afgelopen maanden en bovenstaand boek besteld.quote:Op donderdag 2 januari 2014 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Afgelopen week hier weer een paar dingen uit gemaakt, het blijft een van de beste, zo niet best geschreven kookboeken die ik ken.
Alles wordt supergoed uitgelegd, je leert waarom ingredienten gebruikt worden en wat deze doen, zeer duidelijke tekeningen, zeer goede recepten die duidelijk keer op keer geprobeerd zijn.
Valt nog mee. Zocht eigenlijk naar een kookboek met Griekse gerechtquote:Op vrijdag 16 januari 2015 07:21 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Helemaal into het midden-oosterige gebeuren, Marc?
Veel plezier ermee, het is echt heel erg goed.quote:Op vrijdag 16 januari 2015 19:22 schreef trekker25 het volgende:
[..]
dit boeken topic stond weer eens boven aan in CUL. Ff doorgelezen van afgelopen maanden en bovenstaand boek besteld.
Allerhande koken altijd leuk/lekker/snel, maar wel eens benieuwd om te werken aan kook technieken, want die heb ik verder nauwelijks
ik hou je op de hoogte. Meer 's avonds lekker door te nemen komende tijd.quote:Op vrijdag 16 januari 2015 19:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Veel plezier ermee, het is echt heel erg goed.
Maar geen koffietafelboek
Lastiger, tuurlijk, maar kindje gaat toch ook slapen en dan kun je 'avonds wat maken voor de volgende dag? Of in het weekend.quote:Op zaterdag 17 januari 2015 13:44 schreef trekker25 het volgende:
[..]
ik hou je op de hoogte. Meer 's avonds lekker door te nemen komende tijd.
Met een kindje van 1,5 jaar kun je nog weinig spannends koken qua smaak en tijdgebrek...
Meestal plof ik op de bank en vind vaak lezen over koken net zo leuk als echt iets maken :-)quote:Op zaterdag 17 januari 2015 13:57 schreef Molo het volgende:
[..]
Lastiger, tuurlijk, maar kindje gaat toch ook slapen en dan kun je 'avonds wat maken voor de volgende dag? Of in het weekend.
Wat een vreselijke titel is dat zeg!quote:Op dinsdag 20 januari 2015 20:32 schreef Helsinki het volgende:
[ afbeelding ]
Deze komt morgen hopelijk binnen.
belgen he....quote:Op woensdag 21 januari 2015 19:46 schreef Molo het volgende:
Wel rare foto compositie zeg
Duim in de schaal met eten, en die schaal op een vuurkorf?
Dat zegt idd genoegquote:Op donderdag 22 januari 2015 12:26 schreef EDMAN- het volgende:
En het is de vrouw van Paul Jambers, dat verklaart óók een hoop. Die serie behoort wel tot de best verkochte kookboeken van België. Voor zo'n bourgondisch land wil dat best iets zeggen. Gisteren ook weer een prima recept uit klaargemaakt
Hij is binnenquote:Op vrijdag 16 januari 2015 09:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Mevrouw Kennedy is in de jaren 50 door mexico aan het reizen gegaan en heeft zeer veel omderzoek gedaan naar de lokale en regionale Mexicaanse keuken voordat Mexico veranderde waarbij men toegang kreeg tot westerse producten en de regionale keuken sterk veranderde.
Ze wordt hiervoor in Mexico trouwens zeer dankbaar behandeld. Haar research notities liggen in een uni aldaar en worden gedigitaliseerd. Ze verzamelde niet alleen recepten maar ook allerlei culturele zaken aan eten gerelateerd.
vind het meeste niet mooie hipster foto's... En de teksten komen ook van een "duur" communicatie bureau.... Maar sommige recepten lijken me prima te kanenquote:Op donderdag 22 januari 2015 15:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat zegt idd genoeg
Zij laat een paar fotos maken, redactie zet boek in elkaar, ze doet een paar talkshows en weer een bestseller
Ze zegt zelf (yeah i know) heel het boek zelf geproduceerd te hebben t/m de foto's aan toe. Paultje staat er ook vaak inquote:Op donderdag 22 januari 2015 15:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat zegt idd genoeg
Zij laat een paar fotos maken, redactie zet boek in elkaar, ze doet een paar talkshows en weer een bestseller
Dat ze de producent is, geloof ik.quote:Op donderdag 22 januari 2015 15:51 schreef EDMAN- het volgende:
[..]
Ze zegt zelf (yeah i know) heel het boek zelf geproduceerd te hebben t/m de foto's aan toe. Paultje staat er ook vaak in. Maar ff los daarvan: het is echt een fijn, goed boek met veel koolhydraat arme recepten. Ben zelf al een paar kilo kwijt sinds ik deze recepten probeer samen met wat extra sporten
Ja, ontzettend vaak. Maar ik maak vooral vaak gebruik van de concepten en technieken van het boek. de echte gerechten bewaar ik vaak voor pasen, kerst of verjaardag ivm het vele werk (maar wel de spectaculaire resultaten).quote:Op zaterdag 17 januari 2015 10:26 schreef Molo het volgende:
Die boeken en die covers
I wantz them allllll!!!
HIM, bevalt je modernist cuisine nog steeds? Kook je er vaak dingen uit en/of gebruik je technieken vaak?
Nu nog een importeur van mexicaanse ingredienten vinden..quote:
WEBSITE: www.mexicaansewinkel.nlquote:Op vrijdag 30 januari 2015 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Nu nog een importeur van mexicaanse ingredienten vinden..
Chayote, sal de Gusano...
Dank je, zal eens kijken of zij deze exoten hebbenquote:Op vrijdag 30 januari 2015 11:37 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
WEBSITE: www.mexicaansewinkel.nl
E-MAIL: info@mexicaansewinkel.nl
Ze hadden een snelle levering en belden zelfs even of mij de dag van levering goed uitkwam.
Die staat al zo erg lang op mijn verlanglijstje maar ik vrees dat ik er echt heel weinig uit zal koken en ik wil nog zoveel andere boeken van welke ik weet dat ik er ook echt uit zal koken.quote:Op vrijdag 16 januari 2015 09:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Claudia Roden schreef waarschijnlijk het best onderzochte werk naar de joodse keuken.
LOLquote:Op zaterdag 11 april 2015 17:17 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Die staat al zo erg lang op mijn verlanglijstje maar ik vrees dat ik er echt heel weinig uit zal koken en ik wil nog zoveel andere boeken van welke ik weet dat ik er ook echt uit zal koken.
Keuzes, keuzes.....
Waar is die geldboom als je 'm nodig hebt
Vandaag weer de spinaziepizza met ei, pecorino, sumak en zatar gemaakt uit Plenty. Aanrader!quote:Op donderdag 4 juni 2015 21:14 schreef Susi het volgende:
Kick. Ik ben Plenty van Ottolenghi eindelijk aan het ontdekken, heerlijk
Haha, ik zie het nu pas... Mooi kookboek is het hé? Ondanks dat je - enigszins denigrerend te interpreteren mening van 5 jaar geleden.quote:Op zaterdag 11 april 2015 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Heb deze al een tijdje terug gekocht, erg goed boek, niet alleen recepten maar ook veel achtergrondinformatie.
Had hem dus al gepost
quote:Op donderdag 29 april 2010 09:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Recepten voor varkenshaas in champigonroomsaus zal je daar iig niet vinden.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
quote:Op donderdag 4 juni 2015 22:03 schreef Susi het volgende:
Ik ben impulsief geweest en heb net het boek van Julia Child (en co.) gekocht
[ afbeelding ]
Gefeliciteerd. Dat is de beste investering van je leven.quote:Op donderdag 4 juni 2015 22:03 schreef Susi het volgende:
Ik ben impulsief geweest en heb net het boek van Julia Child (en co.) gekocht
[ afbeelding ]
Fok, waar alle enablers rond hangenquote:Op donderdag 4 juni 2015 22:14 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Gefeliciteerd. Dat is de beste investering van je leven.
Ik hou van dat boekquote:Op donderdag 4 juni 2015 22:03 schreef Susi het volgende:
Ik ben impulsief geweest en heb net het boek van Julia Child (en co.) gekocht
[ afbeelding ]
Nee, dat was een grapje.quote:Op donderdag 4 juni 2015 21:58 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Haha, ik zie het nu pas... Mooi kookboek is het hé? Ondanks dat je - enigszins denigrerend te interpreteren mening van 5 jaar geleden.
[..]
Ik vind dat nog steeds het beste kookboek wat ik hebquote:Op donderdag 4 juni 2015 22:03 schreef Susi het volgende:
Ik ben impulsief geweest en heb net het boek van Julia Child (en co.) gekocht
[ afbeelding ]
Oh, serieus, als ik maar 1 kookboek mocht houden, dan zou Julia Child samen met The New York Times Cookbook op de shortlist staan.quote:
Oe, die eerste kende ik wel, tweede niet, wat is er zo tof aan?quote:Op donderdag 4 juni 2015 22:55 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Oh, serieus, als ik maar 1 kookboek mocht houden, dan zou Julia Child samen met The New York Times Cookbook op de shortlist staan.
Bij die tweede heeft een journaliste in 6 jaar tijd de recepten nagekookt die de afgelopen 150 jaar in de New York Times gepubliceerd waren. Dat heeft vervolgens geresulteerd in een nogal serieus boekwerk met de selectie van de 1400 beste recepten. Net zoals bij Julia Child bijna alleen maar tekst en meestal een korte toelichting en achtergrond bij elk recept.quote:Op donderdag 4 juni 2015 23:07 schreef Molo het volgende:
[..]
Oe, die eerste kende ik wel, tweede niet, wat is er zo tof aan?
Nicequote:Op donderdag 4 juni 2015 22:03 schreef Susi het volgende:
Ik ben impulsief geweest en heb net het boek van Julia Child (en co.) gekocht
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 5 juni 2015 06:45 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Bij die tweede heeft een journaliste in 6 jaar tijd de recepten nagekookt die de afgelopen 150 jaar in de New York Times gepubliceerd waren. Dat heeft vervolgens geresulteerd in een nogal serieus boekwerk met de selectie van de 1400 beste recepten. Net zoals bij Julia Child bijna alleen maar tekst en meestal een korte toelichting en achtergrond bij elk recept.
Het leuke is vooral dat je ook de modegrillen in de keuken tegenkomt. In de 19de eeuw ingemaakte spullen, begin 20ste eeuw allemaal hippe nieuwe producten zoals bananen, in de jaren '70 de meest wanstaltige combinaties en in de jaren 90 moest alles light
[ afbeelding ]
Daar ben ik ook ooit mee begonnen! Mooi en duidelijk basiskookboek.quote:Op vrijdag 5 juni 2015 10:00 schreef Bramito het volgende:
Dit vind ik ook een heel goed boek voor mensen die beginnen. Daar staat ook gewoon in hoe je aardappels moet koken.
[ afbeelding ]
Maar die foto op de voorkant? Dat ziet er toch niet uit als iets wat je wilt eten? Lijk mij een mislukte souffle!quote:Op vrijdag 5 juni 2015 10:00 schreef Bramito het volgende:
Dit vind ik ook een heel goed boek voor mensen die beginnen. Daar staat ook gewoon in hoe je aardappels moet koken.
De foto's zijn (vind ik) niet goed. Veel rare - als in niet-realistische - kleuren en composities. Het deed mij een beetje denken aan van die oude kookboeken waar ook vaak van die onsmakelijke foto's in staanquote:
Dat verzuchtte ik hier ook vanmorgen toen ik de naam zagquote:
Ik heb een ouwe, met een andere foto.quote:Op zondag 7 juni 2015 10:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Maar die foto op de voorkant? Dat ziet er toch niet uit als iets wat je wilt eten? Lijk mij een mislukte souffle!
Ik zou het wel opeten als iemand het me voorzet, maar ik zou dat niet uitkiezen om te gaan maken.
Al uit gekookt? Wel benieuwd naar beide boekenquote:Op maandag 8 juni 2015 17:36 schreef marcb1974 het volgende:
Vandaag weer eens:
[ afbeelding ]
en
[ afbeelding ]
Ik wel, uit Pok Pok, en 4 gerechten + bespreking op mijn site gezet:quote:Op donderdag 11 juni 2015 15:42 schreef Molo het volgende:
[..]
Al uit gekookt? Wel benieuwd naar beide boeken
Tof! Ziet er goed en lekker uitquote:Op donderdag 11 juni 2015 19:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik wel, uit Pok Pok, en 4 gerechten + bespreking op mijn site gezet:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/pok-pok/
Dat is idd een heel fijn beginnerskookboek ja!quote:Op vrijdag 5 juni 2015 07:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Voor iemand die begint met koken vind ik de Wannee nog steeds een heel goede
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Wannée_Kookboek
[ afbeelding ]
Ik heb daar ook een boek van, ik denk een eerdere versie, met veel recepten voor macaroni e.d. Ik sla 'm niet veel open eerlijk gezegd. Is dit kookboek wat uitgebreider?quote:Op maandag 15 juni 2015 21:51 schreef Sylvana het volgende:
Op vrijdag 5 juni 2015 07:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Karin is imho een beetje veel van de pasta, als je wat uitgebreider wilt van gewoon eten tot luxer is de Wannee echt een aanrader.quote:Op dinsdag 16 juni 2015 11:27 schreef Susi het volgende:
[..]
Ik heb daar ook een boek van, ik denk een eerdere versie, met veel recepten voor macaroni e.d. Ik sla 'm niet veel open eerlijk gezegd. Is dit kookboek wat uitgebreider?
In dit boek van haar vind ik het aantal pastagerechten wel meevallen hoorquote:Op dinsdag 16 juni 2015 11:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Karin is imho een beetje veel van de pasta, als je wat uitgebreider wilt van gewoon eten tot luxer is de Wannee echt een aanrader.
Die death by burrito ziet er gelikt uit. Hoe bevalt dat boek?quote:Op maandag 8 juni 2015 17:36 schreef marcb1974 het volgende:
Vandaag weer eens:
[ afbeelding ]
en
[ afbeelding ]
Het beste kookboek over de klassieke mexicaanse keuken is Dezequote:Op maandag 6 juli 2015 21:10 schreef AnnaNiem het volgende:
Weet iemand wat hét kookboek is voor de Mexicaanse of TexMex keuken?
Heb slechts 1 probleem met dat boek, sommige van de ingredienten zijn moeilijk of gewoon niet aan te komenquote:Op vrijdag 16 januari 2015 09:23 schreef Pietverdriet het volgende:
![]()
Mevrouw Kennedy is in de jaren 50 door mexico aan het reizen gegaan en heeft zeer veel omderzoek gedaan naar de lokale en regionale Mexicaanse keuken voordat Mexico veranderde waarbij men toegang kreeg tot westerse producten en de regionale keuken sterk veranderde.
Ze wordt hiervoor in Mexico trouwens zeer dankbaar behandeld. Haar research notities liggen in een uni aldaar en worden gedigitaliseerd. Ze verzamelde niet alleen recepten maar ook allerlei culturele zaken aan eten gerelateerd.
Bedankt voor de tip.quote:Op maandag 6 juli 2015 19:25 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
Gisteren gekocht en vandaag voor het eerst uit gekookt.
De recepten zien er erg lekker en authentiek uit, een beperkt aantal ingrediënten per recept die in de toko gewoon verkrijgbaar zijn en het is allemaal redelijk snel klaar. Redelijk laagdrempelige recepten, ook voor doordeweeks. Ik ga er denk ik vaker iets uitmaken.
De kers op de appelmoes? Geen idee of het echt goed is, het is wel spotgoedkoop (6,90)quote:Op woensdag 15 juli 2015 14:49 schreef ohmoetdatzo het volgende:
Ik ben op zoek naar een boek waar ook uitgebreid aandacht wordt besteed aan de opmaak van borden. Bijvoorbeeld een boek van een chef die naast de bereiding ook laat zien hoe je de gerechten opmaakt. Iemand tips?
Ik begin er alleen achter te komen dat de hoeveelheden van de recepten nogal random zijn. Van sommige recepten kun je makkelijk met 2 à 3 man eten, van het volgende recept heb je alles x2 nodig om in je eentje gevuld te raken.quote:
twitter:kookboekhandel twitterde op vrijdag 17-07-2015 om 11:07:50Tweede keer in 27 jaar dat dit boek tweedehands binnenkomt. Niet goedkoop maar wel het mooiste kookboek ooit! http://t.co/2iahm27wQl reageer retweet
Ben je fan van Dali?quote:Op zaterdag 18 juli 2015 22:55 schreef bloempje-moi het volgende:
Gisteren zag ik deze tweet voorbij komen van de Kookboekhandel in Amsterdam
[ afbeelding ]twitter:kookboekhandel twitterde op vrijdag 17-07-2015 om 11:07:50Tweede keer in 27 jaar dat dit boek tweedehands binnenkomt. Niet goedkoop maar wel het mooiste kookboek ooit! http://t.co/2iahm27wQl reageer retweet
Kent iemand dit boek? Ben wel nieuwsgierig naar hoe bijzonder het dan is. Op internet staan exemplaren voor 300 euro.
Natuurlijk. Maar zet het er dan op zijn minst bij.quote:Op zaterdag 18 juli 2015 22:26 schreef RobinOok het volgende:
Sommige recepten zijn bijgerechten, voorgerechten, hapjes, hoofdgerechten, van die dingen.
Ik krijg ook wel eens de vraag voor hoeveel personen een recept is, ik snap dat nooit, je kunt toch gewoon lezen wat erin gaat? En zelf bedenken dat dat genoeg is voor 1 of 2 of meer personen? Dat je er dan dus iets bij moet maken of de hoeveelheden verdubbelen.
Vraag me eerder af of het hele idee van hoofd en bijgerecht wel valide is hiervoor. Voorgerechten en hoofdgerechten zijn ook iets Russisch, tot de 19e eeuw was ideevan gangen ook onbekend.quote:Op zondag 19 juli 2015 10:30 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Natuurlijk. Maar zet het er dan op zijn minst bij.
Misschien is het voor een Chinees vanzelfsprekend, maar ik kan niet ruiken dat dubbelgegaard varkensvlees met reepjes rode paprika kennelijk een hoofdgerecht is en varkensvlees met reepjes groene paprika een bijgerecht.
Vleesgerecht : dubbelgegaard varkensvlees => 200g buikspek + 6 baby preienquote:Op zondag 19 juli 2015 10:30 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Natuurlijk. Maar zet het er dan op zijn minst bij.
Misschien is het voor een Chinees vanzelfsprekend, maar ik kan niet ruiken dat dubbelgegaard varkensvlees met reepjes rode paprika kennelijk een hoofdgerecht is en varkensvlees met reepjes groene paprika een bijgerecht.
Ja, de namen dekken de lading niet helemaal, maar het komt er gewoon op neer dat ieder gerecht zo zijn eigen "grootte" heeft. Sommige dingen zet je vooraf op tafel, om van te knabbelen. Verder kies je vaak een vlees gerecht, een tofu gerecht en een groentengerecht. Zoiets. En als je dan met veel mensen bent kun je en een rund en een varken en vis en een lamsgerecht nemen, of zo. En wat meer groenten. Maar in de groentengerechten zit ook altijd wel wat vlees.quote:Op zondag 19 juli 2015 10:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vraag me eerder af of het hele idee van hoofd en bijgerecht wel valide is hiervoor. Voorgerechten en hoofdgerechten zijn ook iets Russisch, tot de 19e eeuw was ideevan gangen ook onbekend.
En alles komt tegelijk op tafel, toch?quote:Op zondag 19 juli 2015 10:59 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, de namen dekken de lading niet helemaal, maar het komt er gewoon op neer dat ieder gerecht zo zijn eigen "grootte" heeft. Sommige dingen zet je vooraf op tafel, om van te knabbelen. Verder kies je vaak een vlees gerecht, een tofu gerecht en een groentengerecht. Zoiets. En als je dan met veel mensen bent kun je en een rund en een varken en vis en een lamsgerecht nemen, of zo. En wat meer groenten. Maar in de groentengerechten zit ook altijd wel wat vlees.
Zelfs bij mensen thuis is het niet 1 gerecht wat ze eten. Maar dat doen wij hier ook niet, wij hebben ook aardappelen, groenten, vlees. Nou, zij dus ook ongeveer.
Natuurlijk kan ik zelf wel ongeveer inschatten hoeveel nodig is. Het valt me alleen aan dat boek op dat er nogal forse verschillen zitten in de hoeveelheden, zonder dat daar een voor mij aanwijsbare reden voor is. Wat overigens niet wil zeggen dat ik ontevreden ben over het boek. Geheel het tegendeel zelf.quote:Op zondag 19 juli 2015 10:54 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Vleesgerecht : dubbelgegaard varkensvlees => 200g buikspek + 6 baby preien
Groentegerecht : geroerbakte paprika => 100g mager vlees + 1 paprika
Nou, ik weet bijvoorbeeld dat ik voor ons tweeen geen gerecht van 100g vlees met 1 paprika ga maken. Trouwens, ook niet voor mijzelf alleen. Maar weet zeker dat er mensen zijn die dat wel genoeg vinden. Ik zou toch echt denken dat iedereen dat zelf wel kan inschatten?
Voor wie nieuwsgierig is: Over Fuchsia, haar boeken en een paar recepten
Ergo. Het hele concept van gerechten benoemen als voor, hoofd en bijgerecht, het opdienen in gangen, een voorgeschreven volgorde etc zijn westerse ideeen.quote:Op zondag 19 juli 2015 11:28 schreef RobinOok het volgende:
Ja, hier in het Westen wel, maar in China boeit het echt helemaal niemand hoor. Als het maar een beetje snel op tafel komt is het allemaal okay. En je kunt er trouwens wel om vragen, als je graag een gerecht als eerste of juist als laatste op tafel wilt hebben. Maar ik ben niet zo van het vragen. Ik pas mij liever aan.
Zo was het trouwens in Europa ook tot in de 19e eeuw het is zwang kwam het te gaan doen in gangen te gaan doen, Alexander Kurakin kwam met dit idee, hij zou het van het Tsaristische hof mee hebben genomen, maar dat men het daar voor die tijd zo deed is niet helemaal duidelijk. Het lijkt erop dat het hem een goed idee leek.quote:Op zondag 19 juli 2015 11:42 schreef RobinOok het volgende:
Ja, okay. Dat klopt wel. Maar mijn punt was dat gerechten verschillen in grootte. En de ene meer bedoeld is als "bijgerecht" en er dus ook nog gerechten zijn die je vooraf krijgt. Maar dat hele idee van gangen, dat kennen ze op zeker niet.
Nu nog ergens mooi varkensvlees zien te vinden, das het lastigste.quote:Op maandag 20 juli 2015 12:15 schreef Molleman het volgende:
Dit boek zaterdag opgepikt in de boekenwinkel, vanavond maar eens doornemen
[ afbeelding ]
Heb vrienden met mooie varkens op het land die ze nog wel eens voor eigen gebruik laten slachten. Moet wel iets kunnen regelenquote:Op maandag 20 juli 2015 12:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nu nog ergens mooi varkensvlees zien te vinden, das het lastigste.
Echt goed varkensvlees is helaas zo zeldzaam dat de meeste mensen het nog nooit gegeten hebben en zelfs cul gekken als ik er met moeite aan komen.quote:Op maandag 20 juli 2015 12:22 schreef Molleman het volgende:
[..]
Heb vrienden met mooie varkens op het land die ze nog wel eens voor eigen gebruik laten slachten. Moet wel iets kunnen regelenZo heb ik ook al wel eens heerlijk kalfsvlees bij ze kunnen regelen.
Tsja je moet dan meestal iemand kennen. Vrienden van mijn ouders hadden er altijd een paar en dan namen we een half varken. Dat was voor die mensen ook gewoon leuk en makkelijk. het lastige is dat de meeste mensen geen kwart of half varken willen . Ze will alleen de karbonade ofzo want ze weten niet wat ze met de kop of de pootjes moeten doen. Dat is gewoon kut voor zo'n hobby fokker.quote:Op maandag 20 juli 2015 16:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Echt goed varkensvlees is helaas zo zeldzaam dat de meeste mensen het nog nooit gegeten hebben en zelfs cul gekken als ik er met moeite aan komen.
Voor iedereen die wel eens over de A58 van Eindhoven naar Tilburg rijdt: Duke of Berkshire varken.quote:Op maandag 20 juli 2015 12:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nu nog ergens mooi varkensvlees zien te vinden, das het lastigste.
Dank je. Dat is niet ver weg, maar ook verkrijgbaar bij een slager in het zelfde dorp als mijn werk. Dus twee opties, dat ga ik zeker een keer proberen!quote:Op maandag 20 juli 2015 22:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Voor iedereen die wel eens over de A58 van Eindhoven naar Tilburg rijdt: Duke of Berkshire varken.
http://www.walnootenwilg.nl/dukeofberkshire.php
Ik had ongeveer het dubbele van wat ik nu hebquote:Op zondag 26 juli 2015 06:50 schreef Isabeau het volgende:
Mooi gevulde kast met kookboeken, mk![]()
"en nog een paar kookboeken" vs "marktplaatsverbod" whehehehe!
Koop ingredienten ipv kookboeken?quote:Op dinsdag 28 juli 2015 16:26 schreef Molleman het volgende:
Mijn boekenkastje is intussen te klein voor mijn kookboeken en tijdschriften, ben maar begonnen het ernaast op te stapelen totdat ik een betere oplossing heb
Doe ik ook. Veel van mijn kookboeken zijn daarnaast ook 2e hands of die ik tegenkom bij de kringloop, dus kapitalen geef ik er zeker niet aan uitquote:Op dinsdag 28 juli 2015 16:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koop ingredienten ipv kookboeken?
Ach, ik heb laatst uitgerekend dat wanneer ik vanaf nu elke dag een ander gerecht uit één van mijn kookboeken kook, ik ze nog niet uit heb voordat ik statistisch gezien dood ga.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 16:26 schreef Molleman het volgende:
Mijn boekenkastje is intussen te klein voor mijn kookboeken en tijdschriften, ben maar begonnen het ernaast op te stapelen totdat ik een betere oplossing heb
Thailand van Jean-Pierre Gabriel ken ik niet.quote:Op zondag 23 augustus 2015 17:47 schreef stavromulabeta het volgende:
Heeft iemand zowel 'Thai Food' van David Thompson als ook 'Thailand' van Jean-Pierre Gabriel? Zo ja, welke vind je beter? Of vullen ze elkaar vooral aan.
Ik zit namelijk te twijfelen tussen deze twee.
Pok Pok heb ik ook in mijn handen gehad, maar die sprak mij weer iets minder aan. Maar ik ben dan ook meer van de encyclopedische kookboeken zonder of met weinig plaatjes.quote:Op zondag 23 augustus 2015 18:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Thailand van Jean-Pierre Gabriel ken ik niet.
Maar Thai Food van Thompson wel en ik weet niet waarom, maar ik kook er nooit uit.![]()
Het is een prachtig boek, de Thaise kookbijbel, ik ben ook vol lof, maar op de een of andere manier inspireert het me niet. Misschien gewoon heel simpel omdat er geen plaatjes in staan.
Pok Pok heb ik ook, die inspireert me wel. Is ook echt wel een aanrader ja.
Valt tegenwoordig best mee. Veel is wel te koop. Maar natuurlijk niet in Tietjerksteradeel.quote:Op maandag 24 augustus 2015 08:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Over Thompson lees ik bij amazon 2 punten, het bevat weinig plaatjes, en het baseert op Thaise ingredienten, en daar kan je waarschijnlijk voor een deel slecht aan komen.
Geen idee, ik weet niet welke ingredienten het om gaat, het waren de comments bij amazon waar mensen klaagden dat het te authentiek thais was en zelfs bij gespecialiseerde winkels het ellende was er aan te komen.quote:Op maandag 24 augustus 2015 13:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Valt tegenwoordig best mee. Veel is wel te koop. Maar natuurlijk niet in Tietjerksteradeel.
Nee, op de co.ukquote:Op maandag 24 augustus 2015 15:48 schreef minilot het volgende:
Piet, ik weet niet of dat op de Amerikaanse Amazon-site was maar daarop klagen de Amerikanen bij vrijwel alle kookboeken die ik daar bekijk steevast over 'onverkrijgbare' ingrediënten.
vind dat zelf niet zo een bezwaar trouwens, authentiek thais is authentiek thais. Wil ook geen italiaans kookboek met unilever ingredientenquote:Op maandag 24 augustus 2015 15:45 schreef RobinOok het volgende:
Ik ga vanavond even checken. Ik dacht dat het wel meeviel.
Ik heb er vandaag even in gebladerd, maar op een enkeling na kan ik alle ingrediënten zo in de toko vinden, als ik ze niet al standaard in huis heb.quote:Op maandag 24 augustus 2015 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee, ik weet niet welke ingredienten het om gaat, het waren de comments bij amazon waar mensen klaagden dat het te authentiek thais was en zelfs bij gespecialiseerde winkels het ellende was er aan te komen.
Thompson wordt het. Mijn indruk is dat die van Gabriel wat luxere recepten heeft en Thompson wat meer gericht is op de simpelere, alledaagse recepten.quote:Op maandag 24 augustus 2015 07:25 schreef RobinOok het volgende:
Als weinig plaatjes voor jou geen probleem is, dan zou ik absoluut voor Thompsom gaan.
Oh nee, want ik ken Gabriel niet.
Nou ja, ongezien zou ik voor Thompson gaan. :-D
Ik heb alleen de "grote" MC. MC At home heeft een aantal elementen daaruit (wat minder uitgebreid en minder allesomvattende encyclopedie) en is imo wat meer gericht op de Amerikaanse keuken. Wel staan een aantal technieken goed uitgelegd en heb je wel wat extra spullen nodig om de gerechten volgens het boekje te kunnen maken. Toch zijn een antal gerechten zo omgebouwd dat je met wat emer eenvoudige apparatuur dingen goed klaar kan maken. Ik denk dat ik het wel een aanrader vind, zeker als je kijkt naar de bereidingen van verschillende soorten vlees.quote:Op zondag 30 augustus 2015 21:23 schreef seventhseagulll het volgende:
Heeft hier iemand ervaring met Modernist Cuisine at Home? Ik zag een aantal pagina's online en heb de wortelsoep gemaakt wat heel goed uitpakte. De aanpak en de recepten spreken me wel aan aan maar de prijs houdt mij nog een beetje tegen.
Ik zei gister nog tegen een vriendin, na de finale van gbbo, dat ik een boek van Paul Hollywood én Mary Berry moet!quote:Op donderdag 8 oktober 2015 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Kick
[ afbeelding ]
Kreeg deze vandaag cadeau
Dank voor dit tip. Net te laat om dit weekend nog te gaan.quote:Op zondag 11 oktober 2015 13:35 schreef Curiosity het volgende:
Nu in het Meermanno museum in Den Haag een tentoonstelling over de eetcultuur in Nederland.
Aan Tafel heet de tentoonstelling.
http://www.meermanno.nl/index/-/p-2342
Met heel veel kookboeken.
ik heb van de week de doperwtjessoep met geitenkaas-mosterdcroutons gemaakt uit Nopi. aanraderquote:Op donderdag 8 oktober 2015 23:15 schreef Zo-is-dat het volgende:
Heb zelf deze twee sinds kort erbij![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Uit de eerste staan er al drie broden en broodjes in t broodbak topic, de tweede ben ik nog, met veel plezier, aan t lezen
Leuk! Binnenkort ook maareens bezoekenquote:Op zondag 11 oktober 2015 13:35 schreef Curiosity het volgende:
Nu in het Meermanno museum in Den Haag een tentoonstelling over de eetcultuur in Nederland.
Aan Tafel heet de tentoonstelling.
http://www.meermanno.nl/index/-/p-2342
Met heel veel kookboeken.
Wat een enge foto van Matt Prestonquote:Op zaterdag 19 december 2015 10:27 schreef marcb1974 het volgende:
Van de kerstman:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ja, staan goede recepten in, en juist makkelijker gemaakt dan het 'origineel'.quote:Op zaterdag 19 december 2015 10:37 schreef Elvi het volgende:
[..]
Wat een enge foto van Matt Preston
Staan er goede recepten in? Niet al te ingewikkeld zeg maar?
Mijn vorig exemplaar lag helemaal uit elkaar en was echt smerig geworden.quote:
Die Tiroler lijkt mij ook lekkerquote:Op zaterdag 19 december 2015 11:09 schreef Oceanonix het volgende:
de escoffier![]()
Van de zomer had deze gekocht:
[ afbeelding ]
en gisteren is deze erbij gekomen:
[ afbeelding ]
Nee, dat is er helaas nog niet van gekomen.quote:Op woensdag 13 januari 2016 14:38 schreef Molleman het volgende:
[..]
Toevallig al iets uit gekookt Marc?
De 2x gegaarde ribs zijn echt een aanrader.quote:Op woensdag 13 januari 2016 21:11 schreef marcb1974 het volgende:
[..]
Nee, dat is er helaas nog niet van gekomen.
Ik zou het alleen al voor de kaft kopenquote:Op vrijdag 24 februari 2017 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Kookkick
Heb een nieuwe aanwinst, niet écht een kookboek maar een boek voor een foodie
[ afbeelding ]
Tweedehands voor ¤1,50 en nog een eerste druk ook.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |