Wat een vreselijke titel is dat zeg!quote:Op dinsdag 20 januari 2015 20:32 schreef Helsinki het volgende:
[ afbeelding ]
Deze komt morgen hopelijk binnen.
belgen he....quote:Op woensdag 21 januari 2015 19:46 schreef Molo het volgende:
Wel rare foto compositie zeg
Duim in de schaal met eten, en die schaal op een vuurkorf?
Dat zegt idd genoegquote:Op donderdag 22 januari 2015 12:26 schreef EDMAN- het volgende:
En het is de vrouw van Paul Jambers, dat verklaart óók een hoop. Die serie behoort wel tot de best verkochte kookboeken van België. Voor zo'n bourgondisch land wil dat best iets zeggen. Gisteren ook weer een prima recept uit klaargemaakt
Hij is binnenquote:Op vrijdag 16 januari 2015 09:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Mevrouw Kennedy is in de jaren 50 door mexico aan het reizen gegaan en heeft zeer veel omderzoek gedaan naar de lokale en regionale Mexicaanse keuken voordat Mexico veranderde waarbij men toegang kreeg tot westerse producten en de regionale keuken sterk veranderde.
Ze wordt hiervoor in Mexico trouwens zeer dankbaar behandeld. Haar research notities liggen in een uni aldaar en worden gedigitaliseerd. Ze verzamelde niet alleen recepten maar ook allerlei culturele zaken aan eten gerelateerd.
vind het meeste niet mooie hipster foto's... En de teksten komen ook van een "duur" communicatie bureau.... Maar sommige recepten lijken me prima te kanenquote:Op donderdag 22 januari 2015 15:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat zegt idd genoeg
Zij laat een paar fotos maken, redactie zet boek in elkaar, ze doet een paar talkshows en weer een bestseller
Ze zegt zelf (yeah i know) heel het boek zelf geproduceerd te hebben t/m de foto's aan toe. Paultje staat er ook vaak inquote:Op donderdag 22 januari 2015 15:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat zegt idd genoeg
Zij laat een paar fotos maken, redactie zet boek in elkaar, ze doet een paar talkshows en weer een bestseller
Dat ze de producent is, geloof ik.quote:Op donderdag 22 januari 2015 15:51 schreef EDMAN- het volgende:
[..]
Ze zegt zelf (yeah i know) heel het boek zelf geproduceerd te hebben t/m de foto's aan toe. Paultje staat er ook vaak in. Maar ff los daarvan: het is echt een fijn, goed boek met veel koolhydraat arme recepten. Ben zelf al een paar kilo kwijt sinds ik deze recepten probeer samen met wat extra sporten
Ja, ontzettend vaak. Maar ik maak vooral vaak gebruik van de concepten en technieken van het boek. de echte gerechten bewaar ik vaak voor pasen, kerst of verjaardag ivm het vele werk (maar wel de spectaculaire resultaten).quote:Op zaterdag 17 januari 2015 10:26 schreef Molo het volgende:
Die boeken en die covers
I wantz them allllll!!!
HIM, bevalt je modernist cuisine nog steeds? Kook je er vaak dingen uit en/of gebruik je technieken vaak?
Nu nog een importeur van mexicaanse ingredienten vinden..quote:
WEBSITE: www.mexicaansewinkel.nlquote:Op vrijdag 30 januari 2015 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Nu nog een importeur van mexicaanse ingredienten vinden..
Chayote, sal de Gusano...
Dank je, zal eens kijken of zij deze exoten hebbenquote:Op vrijdag 30 januari 2015 11:37 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
WEBSITE: www.mexicaansewinkel.nl
E-MAIL: info@mexicaansewinkel.nl
Ze hadden een snelle levering en belden zelfs even of mij de dag van levering goed uitkwam.
Die staat al zo erg lang op mijn verlanglijstje maar ik vrees dat ik er echt heel weinig uit zal koken en ik wil nog zoveel andere boeken van welke ik weet dat ik er ook echt uit zal koken.quote:Op vrijdag 16 januari 2015 09:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Claudia Roden schreef waarschijnlijk het best onderzochte werk naar de joodse keuken.
LOLquote:Op zaterdag 11 april 2015 17:17 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Die staat al zo erg lang op mijn verlanglijstje maar ik vrees dat ik er echt heel weinig uit zal koken en ik wil nog zoveel andere boeken van welke ik weet dat ik er ook echt uit zal koken.
Keuzes, keuzes.....
Waar is die geldboom als je 'm nodig hebt
Vandaag weer de spinaziepizza met ei, pecorino, sumak en zatar gemaakt uit Plenty. Aanrader!quote:Op donderdag 4 juni 2015 21:14 schreef Susi het volgende:
Kick. Ik ben Plenty van Ottolenghi eindelijk aan het ontdekken, heerlijk
Haha, ik zie het nu pas... Mooi kookboek is het hé? Ondanks dat je - enigszins denigrerend te interpreteren mening van 5 jaar geleden.quote:Op zaterdag 11 april 2015 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Heb deze al een tijdje terug gekocht, erg goed boek, niet alleen recepten maar ook veel achtergrondinformatie.
Had hem dus al gepost
quote:Op donderdag 29 april 2010 09:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Recepten voor varkenshaas in champigonroomsaus zal je daar iig niet vinden.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
quote:Op donderdag 4 juni 2015 22:03 schreef Susi het volgende:
Ik ben impulsief geweest en heb net het boek van Julia Child (en co.) gekocht
[ afbeelding ]
Gefeliciteerd. Dat is de beste investering van je leven.quote:Op donderdag 4 juni 2015 22:03 schreef Susi het volgende:
Ik ben impulsief geweest en heb net het boek van Julia Child (en co.) gekocht
[ afbeelding ]
Fok, waar alle enablers rond hangenquote:Op donderdag 4 juni 2015 22:14 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Gefeliciteerd. Dat is de beste investering van je leven.
Ik hou van dat boekquote:Op donderdag 4 juni 2015 22:03 schreef Susi het volgende:
Ik ben impulsief geweest en heb net het boek van Julia Child (en co.) gekocht
[ afbeelding ]
Nee, dat was een grapje.quote:Op donderdag 4 juni 2015 21:58 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Haha, ik zie het nu pas... Mooi kookboek is het hé? Ondanks dat je - enigszins denigrerend te interpreteren mening van 5 jaar geleden.
[..]
Ik vind dat nog steeds het beste kookboek wat ik hebquote:Op donderdag 4 juni 2015 22:03 schreef Susi het volgende:
Ik ben impulsief geweest en heb net het boek van Julia Child (en co.) gekocht
[ afbeelding ]
Oh, serieus, als ik maar 1 kookboek mocht houden, dan zou Julia Child samen met The New York Times Cookbook op de shortlist staan.quote:
Oe, die eerste kende ik wel, tweede niet, wat is er zo tof aan?quote:Op donderdag 4 juni 2015 22:55 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Oh, serieus, als ik maar 1 kookboek mocht houden, dan zou Julia Child samen met The New York Times Cookbook op de shortlist staan.
Bij die tweede heeft een journaliste in 6 jaar tijd de recepten nagekookt die de afgelopen 150 jaar in de New York Times gepubliceerd waren. Dat heeft vervolgens geresulteerd in een nogal serieus boekwerk met de selectie van de 1400 beste recepten. Net zoals bij Julia Child bijna alleen maar tekst en meestal een korte toelichting en achtergrond bij elk recept.quote:Op donderdag 4 juni 2015 23:07 schreef Molo het volgende:
[..]
Oe, die eerste kende ik wel, tweede niet, wat is er zo tof aan?
Nicequote:Op donderdag 4 juni 2015 22:03 schreef Susi het volgende:
Ik ben impulsief geweest en heb net het boek van Julia Child (en co.) gekocht
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 5 juni 2015 06:45 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Bij die tweede heeft een journaliste in 6 jaar tijd de recepten nagekookt die de afgelopen 150 jaar in de New York Times gepubliceerd waren. Dat heeft vervolgens geresulteerd in een nogal serieus boekwerk met de selectie van de 1400 beste recepten. Net zoals bij Julia Child bijna alleen maar tekst en meestal een korte toelichting en achtergrond bij elk recept.
Het leuke is vooral dat je ook de modegrillen in de keuken tegenkomt. In de 19de eeuw ingemaakte spullen, begin 20ste eeuw allemaal hippe nieuwe producten zoals bananen, in de jaren '70 de meest wanstaltige combinaties en in de jaren 90 moest alles light
[ afbeelding ]
Daar ben ik ook ooit mee begonnen! Mooi en duidelijk basiskookboek.quote:Op vrijdag 5 juni 2015 10:00 schreef Bramito het volgende:
Dit vind ik ook een heel goed boek voor mensen die beginnen. Daar staat ook gewoon in hoe je aardappels moet koken.
[ afbeelding ]
Maar die foto op de voorkant? Dat ziet er toch niet uit als iets wat je wilt eten? Lijk mij een mislukte souffle!quote:Op vrijdag 5 juni 2015 10:00 schreef Bramito het volgende:
Dit vind ik ook een heel goed boek voor mensen die beginnen. Daar staat ook gewoon in hoe je aardappels moet koken.
De foto's zijn (vind ik) niet goed. Veel rare - als in niet-realistische - kleuren en composities. Het deed mij een beetje denken aan van die oude kookboeken waar ook vaak van die onsmakelijke foto's in staanquote:
Dat verzuchtte ik hier ook vanmorgen toen ik de naam zagquote:
Ik heb een ouwe, met een andere foto.quote:Op zondag 7 juni 2015 10:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Maar die foto op de voorkant? Dat ziet er toch niet uit als iets wat je wilt eten? Lijk mij een mislukte souffle!
Ik zou het wel opeten als iemand het me voorzet, maar ik zou dat niet uitkiezen om te gaan maken.
Al uit gekookt? Wel benieuwd naar beide boekenquote:Op maandag 8 juni 2015 17:36 schreef marcb1974 het volgende:
Vandaag weer eens:
[ afbeelding ]
en
[ afbeelding ]
Ik wel, uit Pok Pok, en 4 gerechten + bespreking op mijn site gezet:quote:Op donderdag 11 juni 2015 15:42 schreef Molo het volgende:
[..]
Al uit gekookt? Wel benieuwd naar beide boeken
Tof! Ziet er goed en lekker uitquote:Op donderdag 11 juni 2015 19:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik wel, uit Pok Pok, en 4 gerechten + bespreking op mijn site gezet:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/pok-pok/
Dat is idd een heel fijn beginnerskookboek ja!quote:Op vrijdag 5 juni 2015 07:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Voor iemand die begint met koken vind ik de Wannee nog steeds een heel goede
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Wannée_Kookboek
[ afbeelding ]
Ik heb daar ook een boek van, ik denk een eerdere versie, met veel recepten voor macaroni e.d. Ik sla 'm niet veel open eerlijk gezegd. Is dit kookboek wat uitgebreider?quote:Op maandag 15 juni 2015 21:51 schreef Sylvana het volgende:
Op vrijdag 5 juni 2015 07:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Karin is imho een beetje veel van de pasta, als je wat uitgebreider wilt van gewoon eten tot luxer is de Wannee echt een aanrader.quote:Op dinsdag 16 juni 2015 11:27 schreef Susi het volgende:
[..]
Ik heb daar ook een boek van, ik denk een eerdere versie, met veel recepten voor macaroni e.d. Ik sla 'm niet veel open eerlijk gezegd. Is dit kookboek wat uitgebreider?
In dit boek van haar vind ik het aantal pastagerechten wel meevallen hoorquote:Op dinsdag 16 juni 2015 11:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Karin is imho een beetje veel van de pasta, als je wat uitgebreider wilt van gewoon eten tot luxer is de Wannee echt een aanrader.
Die death by burrito ziet er gelikt uit. Hoe bevalt dat boek?quote:Op maandag 8 juni 2015 17:36 schreef marcb1974 het volgende:
Vandaag weer eens:
[ afbeelding ]
en
[ afbeelding ]
Het beste kookboek over de klassieke mexicaanse keuken is Dezequote:Op maandag 6 juli 2015 21:10 schreef AnnaNiem het volgende:
Weet iemand wat hét kookboek is voor de Mexicaanse of TexMex keuken?
Heb slechts 1 probleem met dat boek, sommige van de ingredienten zijn moeilijk of gewoon niet aan te komenquote:Op vrijdag 16 januari 2015 09:23 schreef Pietverdriet het volgende:
![]()
Mevrouw Kennedy is in de jaren 50 door mexico aan het reizen gegaan en heeft zeer veel omderzoek gedaan naar de lokale en regionale Mexicaanse keuken voordat Mexico veranderde waarbij men toegang kreeg tot westerse producten en de regionale keuken sterk veranderde.
Ze wordt hiervoor in Mexico trouwens zeer dankbaar behandeld. Haar research notities liggen in een uni aldaar en worden gedigitaliseerd. Ze verzamelde niet alleen recepten maar ook allerlei culturele zaken aan eten gerelateerd.
Bedankt voor de tip.quote:Op maandag 6 juli 2015 19:25 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
Gisteren gekocht en vandaag voor het eerst uit gekookt.
De recepten zien er erg lekker en authentiek uit, een beperkt aantal ingrediënten per recept die in de toko gewoon verkrijgbaar zijn en het is allemaal redelijk snel klaar. Redelijk laagdrempelige recepten, ook voor doordeweeks. Ik ga er denk ik vaker iets uitmaken.
De kers op de appelmoes? Geen idee of het echt goed is, het is wel spotgoedkoop (6,90)quote:Op woensdag 15 juli 2015 14:49 schreef ohmoetdatzo het volgende:
Ik ben op zoek naar een boek waar ook uitgebreid aandacht wordt besteed aan de opmaak van borden. Bijvoorbeeld een boek van een chef die naast de bereiding ook laat zien hoe je de gerechten opmaakt. Iemand tips?
Ik begin er alleen achter te komen dat de hoeveelheden van de recepten nogal random zijn. Van sommige recepten kun je makkelijk met 2 à 3 man eten, van het volgende recept heb je alles x2 nodig om in je eentje gevuld te raken.quote:
twitter:kookboekhandel twitterde op vrijdag 17-07-2015 om 11:07:50Tweede keer in 27 jaar dat dit boek tweedehands binnenkomt. Niet goedkoop maar wel het mooiste kookboek ooit! http://t.co/2iahm27wQl reageer retweet
Ben je fan van Dali?quote:Op zaterdag 18 juli 2015 22:55 schreef bloempje-moi het volgende:
Gisteren zag ik deze tweet voorbij komen van de Kookboekhandel in Amsterdam
[ afbeelding ]twitter:kookboekhandel twitterde op vrijdag 17-07-2015 om 11:07:50Tweede keer in 27 jaar dat dit boek tweedehands binnenkomt. Niet goedkoop maar wel het mooiste kookboek ooit! http://t.co/2iahm27wQl reageer retweet
Kent iemand dit boek? Ben wel nieuwsgierig naar hoe bijzonder het dan is. Op internet staan exemplaren voor 300 euro.
Natuurlijk. Maar zet het er dan op zijn minst bij.quote:Op zaterdag 18 juli 2015 22:26 schreef RobinOok het volgende:
Sommige recepten zijn bijgerechten, voorgerechten, hapjes, hoofdgerechten, van die dingen.
Ik krijg ook wel eens de vraag voor hoeveel personen een recept is, ik snap dat nooit, je kunt toch gewoon lezen wat erin gaat? En zelf bedenken dat dat genoeg is voor 1 of 2 of meer personen? Dat je er dan dus iets bij moet maken of de hoeveelheden verdubbelen.
Vraag me eerder af of het hele idee van hoofd en bijgerecht wel valide is hiervoor. Voorgerechten en hoofdgerechten zijn ook iets Russisch, tot de 19e eeuw was ideevan gangen ook onbekend.quote:Op zondag 19 juli 2015 10:30 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Natuurlijk. Maar zet het er dan op zijn minst bij.
Misschien is het voor een Chinees vanzelfsprekend, maar ik kan niet ruiken dat dubbelgegaard varkensvlees met reepjes rode paprika kennelijk een hoofdgerecht is en varkensvlees met reepjes groene paprika een bijgerecht.
Vleesgerecht : dubbelgegaard varkensvlees => 200g buikspek + 6 baby preienquote:Op zondag 19 juli 2015 10:30 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Natuurlijk. Maar zet het er dan op zijn minst bij.
Misschien is het voor een Chinees vanzelfsprekend, maar ik kan niet ruiken dat dubbelgegaard varkensvlees met reepjes rode paprika kennelijk een hoofdgerecht is en varkensvlees met reepjes groene paprika een bijgerecht.
Ja, de namen dekken de lading niet helemaal, maar het komt er gewoon op neer dat ieder gerecht zo zijn eigen "grootte" heeft. Sommige dingen zet je vooraf op tafel, om van te knabbelen. Verder kies je vaak een vlees gerecht, een tofu gerecht en een groentengerecht. Zoiets. En als je dan met veel mensen bent kun je en een rund en een varken en vis en een lamsgerecht nemen, of zo. En wat meer groenten. Maar in de groentengerechten zit ook altijd wel wat vlees.quote:Op zondag 19 juli 2015 10:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vraag me eerder af of het hele idee van hoofd en bijgerecht wel valide is hiervoor. Voorgerechten en hoofdgerechten zijn ook iets Russisch, tot de 19e eeuw was ideevan gangen ook onbekend.
En alles komt tegelijk op tafel, toch?quote:Op zondag 19 juli 2015 10:59 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, de namen dekken de lading niet helemaal, maar het komt er gewoon op neer dat ieder gerecht zo zijn eigen "grootte" heeft. Sommige dingen zet je vooraf op tafel, om van te knabbelen. Verder kies je vaak een vlees gerecht, een tofu gerecht en een groentengerecht. Zoiets. En als je dan met veel mensen bent kun je en een rund en een varken en vis en een lamsgerecht nemen, of zo. En wat meer groenten. Maar in de groentengerechten zit ook altijd wel wat vlees.
Zelfs bij mensen thuis is het niet 1 gerecht wat ze eten. Maar dat doen wij hier ook niet, wij hebben ook aardappelen, groenten, vlees. Nou, zij dus ook ongeveer.
Natuurlijk kan ik zelf wel ongeveer inschatten hoeveel nodig is. Het valt me alleen aan dat boek op dat er nogal forse verschillen zitten in de hoeveelheden, zonder dat daar een voor mij aanwijsbare reden voor is. Wat overigens niet wil zeggen dat ik ontevreden ben over het boek. Geheel het tegendeel zelf.quote:Op zondag 19 juli 2015 10:54 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Vleesgerecht : dubbelgegaard varkensvlees => 200g buikspek + 6 baby preien
Groentegerecht : geroerbakte paprika => 100g mager vlees + 1 paprika
Nou, ik weet bijvoorbeeld dat ik voor ons tweeen geen gerecht van 100g vlees met 1 paprika ga maken. Trouwens, ook niet voor mijzelf alleen. Maar weet zeker dat er mensen zijn die dat wel genoeg vinden. Ik zou toch echt denken dat iedereen dat zelf wel kan inschatten?
Voor wie nieuwsgierig is: Over Fuchsia, haar boeken en een paar recepten
Ergo. Het hele concept van gerechten benoemen als voor, hoofd en bijgerecht, het opdienen in gangen, een voorgeschreven volgorde etc zijn westerse ideeen.quote:Op zondag 19 juli 2015 11:28 schreef RobinOok het volgende:
Ja, hier in het Westen wel, maar in China boeit het echt helemaal niemand hoor. Als het maar een beetje snel op tafel komt is het allemaal okay. En je kunt er trouwens wel om vragen, als je graag een gerecht als eerste of juist als laatste op tafel wilt hebben. Maar ik ben niet zo van het vragen. Ik pas mij liever aan.
Zo was het trouwens in Europa ook tot in de 19e eeuw het is zwang kwam het te gaan doen in gangen te gaan doen, Alexander Kurakin kwam met dit idee, hij zou het van het Tsaristische hof mee hebben genomen, maar dat men het daar voor die tijd zo deed is niet helemaal duidelijk. Het lijkt erop dat het hem een goed idee leek.quote:Op zondag 19 juli 2015 11:42 schreef RobinOok het volgende:
Ja, okay. Dat klopt wel. Maar mijn punt was dat gerechten verschillen in grootte. En de ene meer bedoeld is als "bijgerecht" en er dus ook nog gerechten zijn die je vooraf krijgt. Maar dat hele idee van gangen, dat kennen ze op zeker niet.
Nu nog ergens mooi varkensvlees zien te vinden, das het lastigste.quote:Op maandag 20 juli 2015 12:15 schreef Molleman het volgende:
Dit boek zaterdag opgepikt in de boekenwinkel, vanavond maar eens doornemen
[ afbeelding ]
Heb vrienden met mooie varkens op het land die ze nog wel eens voor eigen gebruik laten slachten. Moet wel iets kunnen regelenquote:Op maandag 20 juli 2015 12:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nu nog ergens mooi varkensvlees zien te vinden, das het lastigste.
Echt goed varkensvlees is helaas zo zeldzaam dat de meeste mensen het nog nooit gegeten hebben en zelfs cul gekken als ik er met moeite aan komen.quote:Op maandag 20 juli 2015 12:22 schreef Molleman het volgende:
[..]
Heb vrienden met mooie varkens op het land die ze nog wel eens voor eigen gebruik laten slachten. Moet wel iets kunnen regelenZo heb ik ook al wel eens heerlijk kalfsvlees bij ze kunnen regelen.
Tsja je moet dan meestal iemand kennen. Vrienden van mijn ouders hadden er altijd een paar en dan namen we een half varken. Dat was voor die mensen ook gewoon leuk en makkelijk. het lastige is dat de meeste mensen geen kwart of half varken willen . Ze will alleen de karbonade ofzo want ze weten niet wat ze met de kop of de pootjes moeten doen. Dat is gewoon kut voor zo'n hobby fokker.quote:Op maandag 20 juli 2015 16:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Echt goed varkensvlees is helaas zo zeldzaam dat de meeste mensen het nog nooit gegeten hebben en zelfs cul gekken als ik er met moeite aan komen.
Voor iedereen die wel eens over de A58 van Eindhoven naar Tilburg rijdt: Duke of Berkshire varken.quote:Op maandag 20 juli 2015 12:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nu nog ergens mooi varkensvlees zien te vinden, das het lastigste.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |