Dank je wel voor je compliment en ik heb dat lelijke bord gelijk weggegooid!quote:Op dinsdag 30 juni 2015 23:30 schreef Molo het volgende:
Volgende keer op een ander mooier bordje serveren zou mijn tip zijn, want je eten ziet er awesome uit
het is toch een mooi bord. beter dan altijd dat hagel witte.quote:Op dinsdag 30 juni 2015 23:30 schreef Molo het volgende:
Volgende keer op een ander mooier bordje serveren zou mijn tip zijn, want je eten ziet er awesome uit
Ziet er mijns inziens wat onsmakelijk uit, dat drukke gekleurde onder eten dat ook al druk en gekleurd is. Een gerecht ziet er, vind ik, frisser en 'duidelijker' uit op een egaal wit bord. Maar ieder z'n ding!quote:Op woensdag 1 juli 2015 20:40 schreef z80 het volgende:
[..]
het is toch een mooi bord. beter dan altijd dat hagel witte.
Dat gezegd hebbende, word ik hier toch wel heel vrolijk van. Wat een zomers bord vol eten! Gefrituurde courgettebloemen, daar heb ik al vaak recepten van voorbij zien komen, maar heb het zelf nog nooit geprobeerd. Is het lekker? En is het veel werk?quote:Op dinsdag 30 juni 2015 22:59 schreef voederbietel het volgende:
[ afbeelding ]
Door een explosie aan courgettes in de moestuin maar eens de recepten van Oliver uit zijn moestuinserie gebruikt:
-gefrituurde gevulde courgettebloemen
-courgette salade
-rode bieten hummus
-sla/kruiden mengsel
-flatbread
en als toetje aardbeienijs van kefir, honing en geroosterde bosaardbeitjes maar die wou niet op de foto.
Valt reuze mee eigenlijk. Je haalt de stamper (die is volgens Oliver bitter) uit de bloem en spuit de bloem vol met ricotta mengsel, je vouwt de bladeren weer terug (die plakken wel wat), haalt de complete bloem door een beslagje en in de vetpan! Is erg lekker. Viel wel op dat ze binnen no-time niet mee knapperig waren maar even oppiepen in de oven gisteren en ze waren weer top.quote:Op donderdag 2 juli 2015 15:22 schreef minilot het volgende:
Dat gezegd hebbende, word ik hier toch wel heel vrolijk van. Wat een zomers bord vol eten! Gefrituurde courgettebloemen, daar heb ik al vaak recepten van voorbij zien komen, maar heb het zelf nog nooit geprobeerd. Is het lekker? En is het veel werk?
En bravo voor zelf brood bakken. Is dat brood echt zo wit, of komt dat door de foto!?
Wat een ongebruikelijke cuisine voor jou!quote:Op zondag 5 juli 2015 20:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Ovenroasted potato
[ link | afbeelding ]TexMex Potato Salad
Blenden met staafmixer::
2 el mayo,
3 knoflookjes
1 chilipeper
2 gegrilde paprika's uit pot
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder
Aardappelblokjes 40minuten in de oven op 225C.
In schaal mengen met de saus.
Dan nog er door:
gehakte koriander (en peterselie als je hebt)
lente-ui
limoensap
Om smaak brengen met peper en zout.
uit: Texas BBQ
Oeh klinkt erg lekker en ziet er heerlijk uit op de foto'squote:Op zondag 5 juli 2015 20:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Ovenroasted potato
[ link | afbeelding ]TexMex Potato Salad
Blenden met staafmixer::
2 el mayo,
3 knoflookjes
1 chilipeper
2 gegrilde paprika's uit pot
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder
Aardappelblokjes 40minuten in de oven op 225C.
In schaal mengen met de saus.
Dan nog er door:
gehakte koriander (en peterselie als je hebt)
lente-ui
limoensap
Om smaak brengen met peper en zout.
uit: Texas BBQ
Klopt! Ik moet je ook bekennen, ik weet niet of ik er wel zo kapot van was. ;-)quote:Op maandag 6 juli 2015 15:14 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat een ongebruikelijke cuisine voor jou!
Klinkt goed en toch wel echt wat anders dan de doorsnee aardappelsalade.
Ik onthou het even voor de eerstvolgende barbecue-gelegenheid met grote eters (lees schoonfamilie). Thanks!
Die slakjesquote:Op maandag 6 juli 2015 15:15 schreef minilot het volgende:
Had gisteren nog een beetje staan pielen in de keuken..
Piepkleine broodjes (doorsnee krap tweeënhalve centimeter ) met vulling van verse pesto:
[ afbeelding ]
Eénpersoonsclafoutissen met kersen met pit
[ afbeelding ]
Top! Ziet er goed uitquote:Op maandag 6 juli 2015 19:19 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
Gan Chao Su He - verse rijstnoedels met paddestoelen
Het eerste recept uit "De echte Chinese keuken"
Je schrijft "een beperkt aantal ingrediënten per recept die in de toko gewoon verkrijgbaar zijn".quote:Op maandag 6 juli 2015 19:19 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
Gan Chao Su He - verse rijstnoedels met paddestoelen
Het eerste recept uit "De echte Chinese keuken"
In het koelvak, tussen de tofu en de verse paddestoelen. Was bij Amazing Oriental in Den Haag.quote:Op maandag 6 juli 2015 19:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je schrijft "een beperkt aantal ingrediënten per recept die in de toko gewoon verkrijgbaar zijn".
Maar ik heb nog nooit verse ho fun in de toko gezien. Waar vond jij die?
Ziet er wel lieflijk uit trouwens.
Nee, deze:quote:Op maandag 6 juli 2015 20:28 schreef RobinOok het volgende:
Deze?
[ link | afbeelding ]
Verse rijststicks
Of van die lang houdbare, Vietnamese? (kan even geen foto vinden)
May Fung heeft anders ook verse rijstvellen. Moeten wel nog gesneden worden.quote:Op maandag 6 juli 2015 19:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je schrijft "een beperkt aantal ingrediënten per recept die in de toko gewoon verkrijgbaar zijn".
Maar ik heb nog nooit verse ho fun in de toko gezien. Waar vond jij die?
Ziet er wel lieflijk uit trouwens.
Oh, ja, die bedoel ik ook.quote:
Traditie! Het schijnt dat het de smaak ten geode komt om kersne met pit te gebruiken al heb ik dat maar van horen zeggen. Verder zorgt het er vooral voor dat je clafoutis natuurlijk een beetje onder de paarse nattigheid komt te zitten bij kersen die niet meer intact zijn.quote:Op maandag 6 juli 2015 19:30 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Waarom kersen met pit?
Ik zou wel zo'n handige ontpitter willen hebben
Inderdaad! Wel met alleen mango en ananas, dat lijkt me het lekkerst.quote:Op zondag 12 juli 2015 19:14 schreef Skoap het volgende:
Dat lijkt mij heerlijk! Dat ga ik binnenkort ook eens maken!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |