abonnement Unibet Coolblue
pi_153965010


Door een explosie aan courgettes in de moestuin maar eens de recepten van Oliver uit zijn moestuinserie gebruikt:

-gefrituurde gevulde courgettebloemen
-courgette salade
-rode bieten hummus
-sla/kruiden mengsel
-flatbread

en als toetje aardbeienijs van kefir, honing en geroosterde bosaardbeitjes maar die wou niet op de foto.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  dinsdag 30 juni 2015 @ 23:30:39 #177
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153966063
Volgende keer op een ander mooier bordje serveren zou mijn tip zijn, want je eten ziet er awesome uit :Y O+ :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_153984481
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 23:30 schreef Molo het volgende:
Volgende keer op een ander mooier bordje serveren zou mijn tip zijn, want je eten ziet er awesome uit :Y O+ :9
Dank je wel voor je compliment en ik heb dat lelijke bord gelijk weggegooid!
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  woensdag 1 juli 2015 @ 20:40:01 #179
63722 z80
I fink you freaky
pi_153986845
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 23:30 schreef Molo het volgende:
Volgende keer op een ander mooier bordje serveren zou mijn tip zijn, want je eten ziet er awesome uit :Y O+ :9
het is toch een mooi bord. beter dan altijd dat hagel witte.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  donderdag 2 juli 2015 @ 15:22:01 #180
221912 minilot
Nancy boy
pi_154005857
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 20:40 schreef z80 het volgende:

[..]

het is toch een mooi bord. beter dan altijd dat hagel witte.
Ziet er mijns inziens wat onsmakelijk uit, dat drukke gekleurde onder eten dat ook al druk en gekleurd is. Een gerecht ziet er, vind ik, frisser en 'duidelijker' uit op een egaal wit bord. Maar ieder z'n ding!

quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 22:59 schreef voederbietel het volgende:
[ afbeelding ]

Door een explosie aan courgettes in de moestuin maar eens de recepten van Oliver uit zijn moestuinserie gebruikt:

-gefrituurde gevulde courgettebloemen
-courgette salade
-rode bieten hummus
-sla/kruiden mengsel
-flatbread

en als toetje aardbeienijs van kefir, honing en geroosterde bosaardbeitjes maar die wou niet op de foto.
Dat gezegd hebbende, word ik hier toch wel heel vrolijk van. Wat een zomers bord vol eten! O+ Gefrituurde courgettebloemen, daar heb ik al vaak recepten van voorbij zien komen, maar heb het zelf nog nooit geprobeerd. Is het lekker? En is het veel werk?
En bravo voor zelf brood bakken. ^O^ Is dat brood echt zo wit, of komt dat door de foto!? :o

Ik had ook nog iets! Een ietwat Japans geïnspireerde cocktail. Kersensiroop, lycheelikeur en sake:

Let me see you stripped down to the bone
pi_154011846
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2015 15:22 schreef minilot het volgende:
Dat gezegd hebbende, word ik hier toch wel heel vrolijk van. Wat een zomers bord vol eten! O+ Gefrituurde courgettebloemen, daar heb ik al vaak recepten van voorbij zien komen, maar heb het zelf nog nooit geprobeerd. Is het lekker? En is het veel werk?
En bravo voor zelf brood bakken. ^O^ Is dat brood echt zo wit, of komt dat door de foto!? :o
Valt reuze mee eigenlijk. Je haalt de stamper (die is volgens Oliver bitter) uit de bloem en spuit de bloem vol met ricotta mengsel, je vouwt de bladeren weer terug (die plakken wel wat), haalt de complete bloem door een beslagje en in de vetpan! Is erg lekker. Viel wel op dat ze binnen no-time niet mee knapperig waren maar even oppiepen in de oven gisteren en ze waren weer top.

Brood is wel echt heel wit ja. Is van bloem gebakken, ongebleekt denk ik. Maar moest om het echt mooi plat krijgen wel met veel bloem op m'n werkblad werken anders bleef het plakken dus wellicht daardoor.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  zondag 5 juli 2015 @ 20:01:31 #182
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154095642
Ovenroasted potato

TexMex Potato Salad

Blenden met staafmixer::
2 el mayo,
3 knoflookjes
1 chilipeper
2 gegrilde paprika's uit pot
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder

Aardappelblokjes 40minuten in de oven op 225C.
In schaal mengen met de saus.
Dan nog er door:
gehakte koriander (en peterselie als je hebt)
lente-ui
limoensap

Om smaak brengen met peper en zout.

uit: Texas BBQ
  maandag 6 juli 2015 @ 15:14:23 #183
221912 minilot
Nancy boy
pi_154114912
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 20:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Ovenroasted potato

[ link | afbeelding ]TexMex Potato Salad

Blenden met staafmixer::
2 el mayo,
3 knoflookjes
1 chilipeper
2 gegrilde paprika's uit pot
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder

Aardappelblokjes 40minuten in de oven op 225C.
In schaal mengen met de saus.
Dan nog er door:
gehakte koriander (en peterselie als je hebt)
lente-ui
limoensap

Om smaak brengen met peper en zout.

uit: Texas BBQ
Wat een ongebruikelijke cuisine voor jou! :D

Klinkt goed en toch wel echt wat anders dan de doorsnee aardappelsalade. ^O^
Ik onthou het even voor de eerstvolgende barbecue-gelegenheid met grote eters (lees schoonfamilie). Thanks!
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 6 juli 2015 @ 15:15:41 #184
221912 minilot
Nancy boy
pi_154114941
Had gisteren nog een beetje staan pielen in de keuken..

Piepkleine broodjes (doorsnee krap tweeënhalve centimeter *) ) met vulling van verse pesto:


Eénpersoonsclafoutissen met kersen met pit :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_154115430
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 20:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Ovenroasted potato

[ link | afbeelding ]TexMex Potato Salad

Blenden met staafmixer::
2 el mayo,
3 knoflookjes
1 chilipeper
2 gegrilde paprika's uit pot
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder

Aardappelblokjes 40minuten in de oven op 225C.
In schaal mengen met de saus.
Dan nog er door:
gehakte koriander (en peterselie als je hebt)
lente-ui
limoensap

Om smaak brengen met peper en zout.

uit: Texas BBQ
Oeh klinkt erg lekker en ziet er heerlijk uit op de foto's :9
  maandag 6 juli 2015 @ 16:26:15 #186
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154117077
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 15:14 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat een ongebruikelijke cuisine voor jou! :D

Klinkt goed en toch wel echt wat anders dan de doorsnee aardappelsalade. ^O^
Ik onthou het even voor de eerstvolgende barbecue-gelegenheid met grote eters (lees schoonfamilie). Thanks!
Klopt! Ik moet je ook bekennen, ik weet niet of ik er wel zo kapot van was. ;-)
Ik geloof dat ik liever gewoon de partjes kruid voor ze de oven in gaan.
Of een salade van gekookte aardappels met daarover een dressing.
Maar een dressing over gebakken aardappels, ik weenie, het voelt verkeerd.
pi_154121611

Gan Chao Su He - verse rijstnoedels met paddestoelen

Het eerste recept uit "De echte Chinese keuken"

[ Bericht 31% gewijzigd door stavromulabeta op 06-07-2015 19:26:11 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_154122014
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 15:15 schreef minilot het volgende:
Had gisteren nog een beetje staan pielen in de keuken..

Piepkleine broodjes (doorsnee krap tweeënhalve centimeter *) ) met vulling van verse pesto:
[ afbeelding ]

Eénpersoonsclafoutissen met kersen met pit :)
[ afbeelding ]
Die slakjes :D
Waarom kersen met pit?

Ik zou wel zo'n handige ontpitter willen hebben :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_154122027
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 19:19 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
Gan Chao Su He - verse rijstnoedels met paddestoelen

Het eerste recept uit "De echte Chinese keuken"
Top! Ziet er goed uit ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 6 juli 2015 @ 19:52:13 #190
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154122702
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 19:19 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
Gan Chao Su He - verse rijstnoedels met paddestoelen

Het eerste recept uit "De echte Chinese keuken"
Je schrijft "een beperkt aantal ingrediënten per recept die in de toko gewoon verkrijgbaar zijn".
Maar ik heb nog nooit verse ho fun in de toko gezien. Waar vond jij die?

Ziet er wel lieflijk uit trouwens.
pi_154123371
quote:
1s.gif Op maandag 6 juli 2015 19:52 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Je schrijft "een beperkt aantal ingrediënten per recept die in de toko gewoon verkrijgbaar zijn".
Maar ik heb nog nooit verse ho fun in de toko gezien. Waar vond jij die?

Ziet er wel lieflijk uit trouwens.
In het koelvak, tussen de tofu en de verse paddestoelen. Was bij Amazing Oriental in Den Haag.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 6 juli 2015 @ 20:28:08 #192
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154123706
Deze?


Verse rijststicks


Of van die lang houdbare, Vietnamese? (kan even geen foto vinden)
pi_154124397
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 20:28 schreef RobinOok het volgende:
Deze?

[ link | afbeelding ]
Verse rijststicks


Of van die lang houdbare, Vietnamese? (kan even geen foto vinden)
Nee, deze:
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_154125346
quote:
1s.gif Op maandag 6 juli 2015 19:52 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Je schrijft "een beperkt aantal ingrediënten per recept die in de toko gewoon verkrijgbaar zijn".
Maar ik heb nog nooit verse ho fun in de toko gezien. Waar vond jij die?

Ziet er wel lieflijk uit trouwens.
May Fung heeft anders ook verse rijstvellen. Moeten wel nog gesneden worden.
  maandag 6 juli 2015 @ 21:30:53 #195
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154125663
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 20:53 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Nee, deze: [ afbeelding ]
Oh, ja, die bedoel ik ook. :)
Liggen in mijn ijskast, nog niet geprobeerd, maar zijn ook best lang houdbaar. Beetje tussen vers en gedroogd in. Maar ze waren dus wel lekker?
  dinsdag 7 juli 2015 @ 09:03:00 #196
221912 minilot
Nancy boy
pi_154135271
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 19:30 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Waarom kersen met pit?

Ik zou wel zo'n handige ontpitter willen hebben :)
Traditie! Het schijnt dat het de smaak ten geode komt om kersne met pit te gebruiken al heb ik dat maar van horen zeggen. Verder zorgt het er vooral voor dat je clafoutis natuurlijk een beetje onder de paarse nattigheid komt te zitten bij kersen die niet meer intact zijn.

Wij hebben de kersenpitten gewoon tijdens het eten in de tuin uitgespuugd, in de tuin. Eens zien waar over een tijdje ineens kersenbomen groeien! *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_154181586
Xiang La Dou Fu Gan - Tofu met zwarte bonen en chilipeper.

Wederom uit De echte Chinese keuken thuis
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  vrijdag 10 juli 2015 @ 22:35:14 #198
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154234880

Roedjak Manis


Roedjak Mani is een Indonesische fruitsalade met een saus van bruine suiker en rode peper. Ik vind 'm stiekem gewoon het lekkerst met alleen verse ananas. Yummmmmm.

(maar normaal hoort er ookbijvoorbeeld mango door en/of komkommer en/of appel, nou ja, wat je maar lekker lijkt of wat je in huis hebt. Het hoort met een beetje "onrijp" fruit te zijn, maar ach, ook met rijp fruit is het lekker)
pi_154276890
Dat lijkt mij heerlijk! Dat ga ik binnenkort ook eens maken!
Life is what happens while you are busy making other plans...
  maandag 13 juli 2015 @ 13:22:12 #200
221912 minilot
Nancy boy
pi_154297344
quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2015 19:14 schreef Skoap het volgende:
Dat lijkt mij heerlijk! Dat ga ik binnenkort ook eens maken!
Inderdaad! :9 Wel met alleen mango en ananas, dat lijkt me het lekkerst. :)
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')