abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 1 juni 2015 @ 13:33:28 #101
221912 minilot
Nancy boy
pi_153154567
Lunch: vegan balletjes van aubergine (o.a.) + ketchup + koolsla :)



Voor de ballen min of meer dit recept aangehouden:
http://www.supergoldenbak(...)rgine-meatballs.html
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 1 juni 2015 @ 13:42:45 #102
221912 minilot
Nancy boy
pi_153154838
Had ook nog dit, van gisterenavond (werd al een beetje donker buiten):



Achttiende-eeuws geīnspireerde cocktail van geklaarde melk gemaakt met thee, citroen, sinaasappel , rum en specerijen (wordt helemaal helder en kleurloos, erg leuk effect!).
Dat in een cocktailshaker met veel ijs en wodka, daarna gezeefd over nog meer ijs geschonken. Beetje nootmuskaat erop. :9

Wat een bazencocktail zeg!
De wei (geklaarde melk) haalt net een beetje scherpte af van sterke drank en het citrusfruit. Een apart, vol mondgevoel zonder dat je het idee hebt dat je melk aan het drinken bent.

Eigenlijk wel een beetje wat Rivella ook iets eigens geeft, alleen dan op hoogalcoholische wijze in plaats van als frisdrank *)

Leuke linkjes erover:
http://www.nytimes.com/20(...)ch-revival.html?_r=0
http://www.starchefs.com/(...)ed-bright-milk-punch
http://justcocktails.org/2014/10/14/clarified-milk-punch/

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 02-06-2015 07:09:16 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_153155548
Vrijdag lekker de tijd gehad om wat te rommelen in de keuken. Met als resultaat:
Voor: knoflooksoep met reepjes bacon
Hoofd: zeeduivel/orzo/spinazie
Na: kokos panna cotta

  maandag 1 juni 2015 @ 14:23:05 #104
221912 minilot
Nancy boy
pi_153155798
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 14:11 schreef vincevega82 het volgende:
Vrijdag lekker de tijd gehad om wat te rommelen in de keuken. Met als resultaat:
Voor: knoflooksoep met reepjes bacon
Hoofd: zeeduivel/orzo/spinazie
Na: kokos panna cotta

[ afbeelding ]
Mooie verdeling van de vanillezaadjes door de panna cotta, kerel! ^O^ Maar al te vaak zakken ze naar de onderkant (bovenkant na het lossen) :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_153155994
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 14:23 schreef minilot het volgende:

[..]

Mooie verdeling van de vanillezaadjes door de panna cotta, kerel! ^O^ Maar al te vaak zakken ze naar de onderkant (bovenkant na het lossen) :)
Dank je! Het is meer geluk dan wijsheid hoor. Misschien komt het omdat ik hem eerst een half uurtje in de vriezer heb gezet? Ik was er iets te laat mee begonnen, en probeerde zo wat tijd in te halen.
  zondag 7 juni 2015 @ 13:20:59 #106
221912 minilot
Nancy boy
pi_153324578
Ontbijt was volkoren briochebolletjes met zaden en pitten:



Lunchhapje net was met dank aan de voortuin: Pommes Anna met zure room, bieslookbloem, kruipklokje en gehoornde klaverzuring

Let me see you stripped down to the bone
  zondag 7 juni 2015 @ 17:09:38 #107
221912 minilot
Nancy boy
pi_153329529
Nog eentje dan, Moscow Mule-cocktail (wodka, gemberbier, limoensap, munt), in seizoensvariant met gestampte verse aardbeien :9



[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 07-06-2015 17:19:00 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 7 juni 2015 @ 17:13:14 #108
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153329593
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2015 17:09 schreef minilot het volgende:
Nog eentje dan, Moscow Mule-cocktail (wodka, geberbier, limoensap, munt), in seizoensvariant met verse aardbeien :9

[ afbeelding ]
Kun je die komen brengen hier? Ik betaal wel in natura ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 7 juni 2015 @ 17:17:07 #109
221912 minilot
Nancy boy
pi_153329684
quote:
1s.gif Op zondag 7 juni 2015 17:13 schreef Molo het volgende:

[..]

Kun je die komen brengen hier? Ik betaal wel in natura ^O^
Verleidelijk O+
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 7 juni 2015 @ 20:51:26 #110
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_153335250
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2015 13:20 schreef minilot het volgende:
Ontbijt was volkoren briochebolletjes met zaden en pitten:

[ afbeelding ]

Lunchhapje net was met dank aan de voortuin: Pommes Anna met zure room, bieslookbloem, kruipklokje en gehoornde klaverzuring

[ afbeelding ]
Tsjonge. Heb je al een vriend of man? ;)
  zondag 7 juni 2015 @ 21:00:16 #111
221912 minilot
Nancy boy
pi_153335552
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2015 20:51 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Tsjonge. Heb je al een vriend of man? ;)
Yep, een bolle. Mijn schuld :+
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 7 juni 2015 @ 21:05:57 #112
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153335743
quote:
1s.gif Op zondag 7 juni 2015 21:00 schreef minilot het volgende:

[..]

Yep, een bolle. Mijn schuld :+
bolle mannen :9

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 8 juni 2015 @ 10:53:52 #113
221912 minilot
Nancy boy
pi_153347480
Het lijkt witte chocola, maar het is... getemperde roomboter!

Met radijsjes dus, en zout.
Let me see you stripped down to the bone
pi_153347667
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2015 10:53 schreef minilot het volgende:
Het lijkt witte chocola, maar het is... getemperde roomboter!

Met radijsjes dus, en zout.
[ afbeelding ]
radijsjes met roomboter?

raar

ziet er wel leuk uit !
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 8 juni 2015 @ 11:03:17 #115
221912 minilot
Nancy boy
pi_153347678
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2015 11:02 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

radijsjes met roomboter?

raar

ziet er wel leuk uit !
Radijsjes met boter en zout is wel een heel gebruikelijke, zeer klassieke combinatie hč? :)
Alleen niet op deze manier :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_153348035
Oh daar had je het linkje van laten zien. Tof dat je het nu zelf hebt gemaakt. :D
  maandag 8 juni 2015 @ 11:25:39 #117
221912 minilot
Nancy boy
pi_153348221
quote:
14s.gif Op maandag 8 juni 2015 11:19 schreef Myraela het volgende:
Oh daar had je het linkje van laten zien. Tof dat je het nu zelf hebt gemaakt. :D
Ja, bleek reuze makkelijk! :Y

Uiteindeljk deze manier aangehouden:
http://www.bonappetit.com(...)-radish-by-its-cover

(Voor recept van linkje dat ik eerder gaf heb je een magnetron nodig en die heb ik niet :) )
Let me see you stripped down to the bone
pi_153348557
Bijna alles kan met roomboter en zout :D
Zien er cute uit!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 8 juni 2015 @ 11:41:28 #119
221912 minilot
Nancy boy
pi_153348624
quote:
1s.gif Op maandag 8 juni 2015 11:39 schreef FutureFairytale het volgende:
Bijna alles kan met roomboter en zout :D
Mee eens! :D
Let me see you stripped down to the bone
pi_153349380
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2015 11:03 schreef minilot het volgende:

[..]

Radijsjes met boter en zout is wel een heel gebruikelijke, zeer klassieke combinatie hč? :)
Alleen niet op deze manier :+
Wij aten ze altijd gewoon puur, maar ok
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 9 juni 2015 @ 18:47:58 #121
129836 withxhonor
straight edge
pi_153388322
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2015 10:53 schreef minilot het volgende:
Het lijkt witte chocola, maar het is... getemperde roomboter!

Met radijsjes dus, en zout.
[ afbeelding ]
deze gaat op mijn lijstje van dingen die ik wil proberen :D
ik heb geprobeerd om de vegan pulled pork te maken van jackfruit. Het uiterlijk is er, de textuur mis ik alleen nog een beetje

high fives and stagedives
  dinsdag 9 juni 2015 @ 18:51:06 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153388395
Verse jackfruit of zo'n blik jonge jackfruit?
(voor wie het niet kent: jackfruit)
  dinsdag 9 juni 2015 @ 18:57:06 #123
129836 withxhonor
straight edge
pi_153388536
een blikje jonge jackfruit - recept
high fives and stagedives
pi_153392263
Pas nog naar zitten kijken die pp van jackfruit. Was lekker?
  woensdag 10 juni 2015 @ 08:51:06 #125
221912 minilot
Nancy boy
pi_153402450
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2015 18:47 schreef withxhonor het volgende:

[..]

deze gaat op mijn lijstje van dingen die ik wil proberen :D
ik heb geprobeerd om de vegan pulled pork te maken van jackfruit. Het uiterlijk is er, de textuur mis ik alleen nog een beetje

[ link | afbeelding ]
Hee, 'vlees' van jackfruit! Leuk! Maakte ik ook ooit eens...
(-even opzoeken-)
..in 2013! *)



Ik weet nog wel dat ik het erg lekker vond. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_153405089
Ik had het gemaakt maar vergeten mijn vriend uit te loggen :S

Het was heel lekker maar ik had voor de extra rooksmaak wat chipotles in adobo saus toegevoegd en die waren toch best pittig dus mijn smaakpapillen waren een dagje goed verdoofd
pi_153410143
Zou het ook lekker zijn voor vega draadjesvlees kroketten of bitterballen?
pi_153414586
Het is zelf vrij smakeloos. Deed mij een beetje denken aan artisjok uit blik vanwege het water waar het in zat. Je moet het zelf echt op smaak brengen en laten marineren. Ik denk dat als je er typische varkenskruiden als marinade gebruikt zoals komijn het lekker doet in een roux-basis.
  zaterdag 13 juni 2015 @ 18:34:29 #129
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_153502861
Caprese. Super eenvoudig, maar ongelooflijk lekker. In plaats van gewoon tomaat, heb ik alleen de zaadjes van de tomaat genomen en deze gemengd met een klein beetje extra vierge olijfolie en een fijngesnipperd sjalotje.

pi_153522259
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 18:34 schreef vinnypassy het volgende:
Caprese. Super eenvoudig, maar ongelooflijk lekker. In plaats van gewoon tomaat, heb ik alleen de zaadjes van de tomaat genomen en deze gemengd met een klein beetje extra vierge olijfolie en een fijngesnipperd sjalotje.

[ afbeelding ]
Ziet er mooi uit, heb je de zaadjes met het vocht ingekookt?
  zondag 14 juni 2015 @ 18:19:29 #131
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_153525281
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2015 16:18 schreef louter_genieten het volgende:

[..]

Ziet er mooi uit, heb je de zaadjes met het vocht ingekookt?
Nope, gewoon zo gemengd met de olijfolie en het sjalotje. Was wat vleziger zo, erg lekker.
  zondag 14 juni 2015 @ 18:21:08 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153525314
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2015 14:31 schreef n0a het volgende:
Zou het ook lekker zijn voor vega draadjesvlees kroketten of bitterballen?
Vega draadjesvlees?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_153543218
quote:
1s.gif Op zondag 14 juni 2015 18:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vega draadjesvlees?
Ik had het ook tussen aanhalingstekens kunnen zetten. Maar zoals je ziet krijg je van deze gestoofde vrucht net als bij pulled pork van die draadjes.
pi_153653615
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2015 18:47 schreef withxhonor het volgende:

[..]

deze gaat op mijn lijstje van dingen die ik wil proberen :D
ik heb geprobeerd om de vegan pulled pork te maken van jackfruit. Het uiterlijk is er, de textuur mis ik alleen nog een beetje

[ link | afbeelding ]
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2015 20:41 schreef n0a het volgende:
Pas nog naar zitten kijken die pp van jackfruit. Was lekker?
geweldig idee en best wel geslaagd! Wel voornamelijk door de sterke mexicaanse smaak die eraan zit. De blikken zijn wel te zuur, idd net als artichok, dezelfde overheersende smaak. Volgende keer probeer ik met verse hetzelfde recept.

quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 10:41 schreef n0a het volgende:

[..]

Ik had het ook tussen aanhalingstekens kunnen zetten. Maar zoals je ziet krijg je van deze gestoofde vrucht net als bij pulled pork van die draadjes.
Ik zou het niet als draadjesvlees gebruiken. Als je vega-kroketten wil maken kan je beter een mooie smaak ipv van textuur gebruiken als basis voor je salpicon, zoals kazen, paddestoelen, noten, risotto's, erwtensoep enz.
  zondag 21 juni 2015 @ 12:55:30 #135
221912 minilot
Nancy boy
pi_153714459
Had nog deeg voor wit brood, daar net deze lollige lunchbroodjes mee gemaakt:



En zit spinazie, basilicum en gorgonzola in :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_153729799
Wat een superleuke rupsbroodjes :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 21 juni 2015 @ 22:20:39 #137
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_153730892
Het wordt haast vervelend om te zeggen, maar het ziet er alwéér fantastisch uit.
  maandag 22 juni 2015 @ 07:09:05 #138
221912 minilot
Nancy boy
pi_153737851
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 21:52 schreef FutureFairytale het volgende:
rupsbroodjes
Rupsjes ja! :D

quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 22:20 schreef vinnypassy het volgende:
Het wordt haast vervelend om te zeggen, maar het ziet er alwéér fantastisch uit.
Brood ziet er al gauw tof uit. ;) Weinig moeite, groot effect!
Let me see you stripped down to the bone
pi_153738872
als ik tegen mijn vriend praat over eten heb ik het vaak over Minilot. Volgens mij verdenkt hij mij fan een fok - crush.

"minilot had radijsjes gemaakt met getempereerde boter"
"Minilot had een superleuk baksel gemaakt"
pi_153738907
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 12:55 schreef minilot het volgende:
Had nog deeg voor wit brood, daar net deze lollige lunchbroodjes mee gemaakt:

[ afbeelding ]

En zit spinazie, basilicum en gorgonzola in :9
ik mis wel bloemetjes :P
  maandag 22 juni 2015 @ 09:34:48 #141
221912 minilot
Nancy boy
pi_153738992
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 09:28 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik mis wel bloemetjes :P
Probeer de voortuin niet voor álles dat ik kook en bak leeg te knippen inderdaad. *) Bloemen zijn leuk, maar momenteel toch wel een beetje een easy way out als je wilt dat je eten er knus uitziet. Daar blijk ook ik helaas gevoelig voor }:|

quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 09:25 schreef applemoose het volgende:
als ik tegen mijn vriend praat over eten heb ik het vaak over Minilot. Volgens mij verdenkt hij mij fan een fok - crush.

"minilot had radijsjes gemaakt met getempereerde boter"
"Minilot had een superleuk baksel gemaakt"
Hehe, aww O+
Als ik het mijn vriend voorzet dan hoor ik vooral "hap", "slik", "burp!" en als ik geluk heb zie ik een :') vanwege aanstellerige presentatie. Terecht! :D Verder is -ie lief, dus prima.
Let me see you stripped down to the bone
pi_153796057


Oke, het verdient geen schoonheidsprijs maar vriend heeft gisteren voor het eerst gekookt. We wonen pas een half jaar samen :')

LVJ staat voor: love jou

En dit voor zichzelf:



Ik moest lachen :@

En smaakte niet natuurlijk. Kip droog, boontjes te ver doorgekookt en hij heeft ongeveer 3 kwartier over de kerrie-saus van Maggie gedaan.
Maar ohzo lief dat hij gekookt heeft O+

[ Bericht 22% gewijzigd door #ANONIEM op 24-06-2015 07:09:25 ]
pi_153796104
:D Alle begin is moeilijk zullen we maar denken :D
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_153796197
_O- het is super schattig mk, maar ik dacht eerst toen ik je foto's zag dat je dochter had helpen koken en daarna vroeg ik me af of je vriend 17 is :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_153796305
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 07:36 schreef Isabeau het volgende:
_O- het is super schattig mk, maar ik dacht eerst toen ik je foto's zag dat je dochter had helpen koken en daarna vroeg ik me af of je vriend 17 is :+
Milou kookt beter dan dat vriend doet _O-

Hij is 46 :@
En blijkbaar creatief met voedsel :')
  woensdag 24 juni 2015 @ 08:16:18 #146
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153796430
Kwestie van vaker oefenen. Ik zou zeggen : vanaf nu elke dag koken!
  † In Memoriam † woensdag 24 juni 2015 @ 08:21:33 #147
43556 miss_dynastie
pi_153796470
Tien sperziebonen? :o :D
  woensdag 24 juni 2015 @ 08:23:31 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153796486
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 08:21 schreef miss_dynastie het volgende:
Tien sperziebonen? :o :D
Wij eten gewoon een pond weg
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † woensdag 24 juni 2015 @ 08:24:44 #149
43556 miss_dynastie
pi_153796489
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 08:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wij eten gewoon een pond weg
Ik ook. Als snack :@ Sperziebonen O+

De beste man dacht zeker dat het een soort asperges waren :+
pi_153796869
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 08:16 schreef RobinOok het volgende:
Kwestie van vaker oefenen. Ik zou zeggen : vanaf nu elke dag koken!
Ik kook gewoon weer zelf :P
pi_153796910
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 08:21 schreef miss_dynastie het volgende:
Tien sperziebonen? :o :D
Ik wilde nog gaan natellen :')
  woensdag 24 juni 2015 @ 09:19:44 #152
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153797035
quote:
11s.gif Op woensdag 24 juni 2015 09:02 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ik kook gewoon weer zelrf :P
Dat was waarschijnlijk ook zijn bedoeling....... :')
Ik zou er echt niet intrappen.
  † In Memoriam † woensdag 24 juni 2015 @ 10:24:39 #153
43556 miss_dynastie
pi_153798028
quote:
1s.gif Op woensdag 24 juni 2015 09:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat was waarschijnlijk ook zijn bedoeling....... :')
Ik zou er echt niet intrappen.
Ja dat. Opzet geslaagd dus :P
pi_153798398
Je krijgt wel erg weinig MK :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_153799792
Geweldig mascara-klodder! :D Hij heeft in ieder geval zijn best gedaan met de opmaak! Ik zie duidelijk een gezicht in de onderste foto (en extra credits voor de LVJ natuurlijk O+ )
  woensdag 24 juni 2015 @ 11:47:20 #156
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_153799892
_O_ voor de vriend van mc!
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  woensdag 24 juni 2015 @ 11:47:59 #157
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_153799905
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 09:25 schreef applemoose het volgende:
als ik tegen mijn vriend praat over eten heb ik het vaak over Minilot. Volgens mij verdenkt hij mij fan een fok - crush.

"minilot had radijsjes gemaakt met getempereerde boter"
"Minilot had een superleuk baksel gemaakt"
Dit doe ik ook, terwijl ik eigenlijk alleen maar in cul lurk :')
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  woensdag 24 juni 2015 @ 12:18:18 #158
221912 minilot
Nancy boy
pi_153800808
Heh, als je nog nooit gekookt hebt maakt het dus niet uit of je zestien of zesenveertig bent!

quote:
11s.gif Op woensdag 24 juni 2015 09:02 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ik kook gewoon weer zelf :P
Aww, echt? -O- Ik hoopte juist dat je ons in dit topic op de hoogte kon gaan hoduen van de vorderingen!

Enneh, volgende keer kippendijen laten maken in plaats van kipfilet. Dij is niet droog te krijgen. ;)

quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 11:47 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Dit doe ik ook, terwijl ik eigenlijk alleen maar in cul lurk :')
O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_153804268
Hoe lief al die reacties O+
Zal hem het vanavond laten lezen.

Hij mag straks btw weer koken: BBQ.

@Minilot: dit heeft mij weer geīnspireerd om foto's te maken van het eten en als ik durf het hier ook te gaan posten :Y

Kippendijen hebben ze hier helaas niet bij de buurtsuper maar als ik in de stad ben of aan de andere kant van Delft dan haal ik dat altijd idd.
Beter dan kipfilet :)
  woensdag 24 juni 2015 @ 14:39:40 #160
221912 minilot
Nancy boy
pi_153804435
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 14:31 schreef mascara-klodder het volgende:
Kippendijen hebben ze hier helaas niet bij de buurtsuper maar als ik in de stad ben of aan de andere kant van Delft dan haal ik dat altijd idd.
Geen Dirk of Albert Heijn in de buurt? Die hebben kippendij standard in het assortiment tegenwoordig. :Y

En jaaaa, meer foto's! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_153805162
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 14:39 schreef minilot het volgende:

[..]

Geen Dirk of Albert Heijn in de buurt? Die hebben kippendij standard in het assortiment tegenwoordig. :Y

En jaaaa, meer foto's! O+
Ik woon echt in zo'n uithoek van Delft dat zelfs de buurtsuper ver weg is :')
Wel 4 minuten fietsen en dat duurt lang als je altijd boven de Turkse supermarkt hebt gewoond en naast de Plus en met 3x struikelen bij de Appie bent :P
Ik heb ook nog nooit zoveel gefietst als in het afgelopen half jaar.

Maargoed! Ontopic: ik ga weer foto's maken van mijn (mis)baksels.
pi_153824139
Wakker worden middels pittige mango :9



(in gember/limoen-siroop, fijngesneden chilipeper en bloeiende koriander)
Let me see you stripped down to the bone
pi_153825042
Wat een goed ontbijt O+ Lijkt me ook heel prettig als toetje na een oosters gerecht.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_153825990
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 10:02 schreef PluisigNijntje het volgende:
Lijkt me ook heel prettig als toetje na een oosters gerecht.
:D
Lollig dat je dat zegt, want dat was ook eigenlijk de bedoeling! Had er nu alleen zoveel trek in dat ik het alvast had opgegeten. :) Vanavond meloen met zwarte peper als toetje dan maar!

[ Bericht 5% gewijzigd door minilot op 25-06-2015 11:05:19 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_153826108
Even iets minder charmants.. *) Alvast bijgerechten voor yakitori vanavond gemaakt: zoetzure komkommer en Ottolenghi's gestoomde aubergine. :9

Let me see you stripped down to the bone
pi_153827619
In het kader van random lol met kliekjes.. :')
aardappel/kaaskrokant met chardonnay-mayo, citroentijm en bieslookkiem 8)7

Let me see you stripped down to the bone
pi_153828395
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 12:13 schreef minilot het volgende:
In het kader van random lol met kliekjes.. :')
aardappel/kaaskrokant met chardonnay-mayo, citroentijm en bieslookkiem 8)7

[ afbeelding ]
:D zo heb ik ook ooit eens vissticks tot een culinair uitziend gerecht proberen te verwerken..
wel lekker!
pi_153828842
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 12:45 schreef NoralyZ het volgende:

[..]

:D zo heb ik ook ooit eens vissticks tot een culinair uitziend gerecht proberen te verwerken..
wel lekker!
Ha! :D
Heb je daar toen toevallig een foto van gemaakt? *)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 25 juni 2015 @ 13:18:56 #169
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153829141


Salade de gésiers de canard.
Met spinazieblaadjes (ipv sla), pijnboompitten (ipv walnoten), roquefort (ipv spekjes) en blokjes peijnenburg ontbijtkoek (ik wou iets zoets). Dressing gewoon dijon-notenmosterd, olie, sherry azijn, acacia honing, sjalotje, peper, zout. :9~
pi_153829247
Ik moest even Googlen, maar.. gekonfijte eendenmaagjes - klopt dat?
Hoe zou je de smaak daarvan omschrijven? :)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 25 juni 2015 @ 13:31:06 #171
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153829425
Ja, klopt! Smaak euh, zachte, malse, stukjes rood vlees. Redelijk compact qua structuur, beetje zoetig, maar ook beetje zurig, smaakt/ruikt een beetje naar euh euh euh corned beef of zo, denk ik. Alleen dat heb ik nog nooit gegeten, corned beef. :-)

Hoe dan ook: lekker en niet eng. Want mooie structuur.

Jaren geleden eens recht uit de verpakking (ik neem nooit die uit blik) gefotografeerd. Omdat het er gewoon zo onmaagdelijk uitziet. ;-)


Gésiers de Canard
pi_153829465
Oh wauw, dat ziet er inderdaad lekker uit!
Ga ik onthouden als ik weer eens in Frankrijk ben. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_153829949
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 13:07 schreef minilot het volgende:

[..]

Ha! :D
Heb je daar toen toevallig een foto van gemaakt? *)
nee.. te snel opgegeten. :Y)
  zondag 28 juni 2015 @ 21:43:18 #174
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153912557
Terug in het land, terug in eigen keuken, jippie! *O* *O* *O* *O*

Gegrillde bloemkool

Momofuku's Bloemkool (alleen nu een hele plak, geen roosjes. (recept: hier)

Met een eendenborstje (meegelift uit Frankrijk ;-) ) uurtje gemarineerd in 2 tl sesamolie, 3 tl shaoxing rijstwijn en wat versgemalen peper. Daarna gerookt in mijn rookoventje (8 minuten) en daarna gebakkken in de pan (5 minuten velkant, 2 minuten vleeskant)

En frietjes met sriracha-mayo, maar die staan niet op de foto.
pi_153965010


Door een explosie aan courgettes in de moestuin maar eens de recepten van Oliver uit zijn moestuinserie gebruikt:

-gefrituurde gevulde courgettebloemen
-courgette salade
-rode bieten hummus
-sla/kruiden mengsel
-flatbread

en als toetje aardbeienijs van kefir, honing en geroosterde bosaardbeitjes maar die wou niet op de foto.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  dinsdag 30 juni 2015 @ 23:30:39 #177
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153966063
Volgende keer op een ander mooier bordje serveren zou mijn tip zijn, want je eten ziet er awesome uit :Y O+ :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_153984481
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 23:30 schreef Molo het volgende:
Volgende keer op een ander mooier bordje serveren zou mijn tip zijn, want je eten ziet er awesome uit :Y O+ :9
Dank je wel voor je compliment en ik heb dat lelijke bord gelijk weggegooid!
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  woensdag 1 juli 2015 @ 20:40:01 #179
63722 z80
I fink you freaky
pi_153986845
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 23:30 schreef Molo het volgende:
Volgende keer op een ander mooier bordje serveren zou mijn tip zijn, want je eten ziet er awesome uit :Y O+ :9
het is toch een mooi bord. beter dan altijd dat hagel witte.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  donderdag 2 juli 2015 @ 15:22:01 #180
221912 minilot
Nancy boy
pi_154005857
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 20:40 schreef z80 het volgende:

[..]

het is toch een mooi bord. beter dan altijd dat hagel witte.
Ziet er mijns inziens wat onsmakelijk uit, dat drukke gekleurde onder eten dat ook al druk en gekleurd is. Een gerecht ziet er, vind ik, frisser en 'duidelijker' uit op een egaal wit bord. Maar ieder z'n ding!

quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 22:59 schreef voederbietel het volgende:
[ afbeelding ]

Door een explosie aan courgettes in de moestuin maar eens de recepten van Oliver uit zijn moestuinserie gebruikt:

-gefrituurde gevulde courgettebloemen
-courgette salade
-rode bieten hummus
-sla/kruiden mengsel
-flatbread

en als toetje aardbeienijs van kefir, honing en geroosterde bosaardbeitjes maar die wou niet op de foto.
Dat gezegd hebbende, word ik hier toch wel heel vrolijk van. Wat een zomers bord vol eten! O+ Gefrituurde courgettebloemen, daar heb ik al vaak recepten van voorbij zien komen, maar heb het zelf nog nooit geprobeerd. Is het lekker? En is het veel werk?
En bravo voor zelf brood bakken. ^O^ Is dat brood echt zo wit, of komt dat door de foto!? :o

Ik had ook nog iets! Een ietwat Japans geīnspireerde cocktail. Kersensiroop, lycheelikeur en sake:

Let me see you stripped down to the bone
pi_154011846
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2015 15:22 schreef minilot het volgende:
Dat gezegd hebbende, word ik hier toch wel heel vrolijk van. Wat een zomers bord vol eten! O+ Gefrituurde courgettebloemen, daar heb ik al vaak recepten van voorbij zien komen, maar heb het zelf nog nooit geprobeerd. Is het lekker? En is het veel werk?
En bravo voor zelf brood bakken. ^O^ Is dat brood echt zo wit, of komt dat door de foto!? :o
Valt reuze mee eigenlijk. Je haalt de stamper (die is volgens Oliver bitter) uit de bloem en spuit de bloem vol met ricotta mengsel, je vouwt de bladeren weer terug (die plakken wel wat), haalt de complete bloem door een beslagje en in de vetpan! Is erg lekker. Viel wel op dat ze binnen no-time niet mee knapperig waren maar even oppiepen in de oven gisteren en ze waren weer top.

Brood is wel echt heel wit ja. Is van bloem gebakken, ongebleekt denk ik. Maar moest om het echt mooi plat krijgen wel met veel bloem op m'n werkblad werken anders bleef het plakken dus wellicht daardoor.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  zondag 5 juli 2015 @ 20:01:31 #182
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154095642
Ovenroasted potato

TexMex Potato Salad

Blenden met staafmixer::
2 el mayo,
3 knoflookjes
1 chilipeper
2 gegrilde paprika's uit pot
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder

Aardappelblokjes 40minuten in de oven op 225C.
In schaal mengen met de saus.
Dan nog er door:
gehakte koriander (en peterselie als je hebt)
lente-ui
limoensap

Om smaak brengen met peper en zout.

uit: Texas BBQ
  maandag 6 juli 2015 @ 15:14:23 #183
221912 minilot
Nancy boy
pi_154114912
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 20:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Ovenroasted potato

[ link | afbeelding ]TexMex Potato Salad

Blenden met staafmixer::
2 el mayo,
3 knoflookjes
1 chilipeper
2 gegrilde paprika's uit pot
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder

Aardappelblokjes 40minuten in de oven op 225C.
In schaal mengen met de saus.
Dan nog er door:
gehakte koriander (en peterselie als je hebt)
lente-ui
limoensap

Om smaak brengen met peper en zout.

uit: Texas BBQ
Wat een ongebruikelijke cuisine voor jou! :D

Klinkt goed en toch wel echt wat anders dan de doorsnee aardappelsalade. ^O^
Ik onthou het even voor de eerstvolgende barbecue-gelegenheid met grote eters (lees schoonfamilie). Thanks!
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 6 juli 2015 @ 15:15:41 #184
221912 minilot
Nancy boy
pi_154114941
Had gisteren nog een beetje staan pielen in de keuken..

Piepkleine broodjes (doorsnee krap tweeënhalve centimeter *) ) met vulling van verse pesto:


Eénpersoonsclafoutissen met kersen met pit :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_154115430
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 20:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Ovenroasted potato

[ link | afbeelding ]TexMex Potato Salad

Blenden met staafmixer::
2 el mayo,
3 knoflookjes
1 chilipeper
2 gegrilde paprika's uit pot
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder

Aardappelblokjes 40minuten in de oven op 225C.
In schaal mengen met de saus.
Dan nog er door:
gehakte koriander (en peterselie als je hebt)
lente-ui
limoensap

Om smaak brengen met peper en zout.

uit: Texas BBQ
Oeh klinkt erg lekker en ziet er heerlijk uit op de foto's :9
  maandag 6 juli 2015 @ 16:26:15 #186
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154117077
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 15:14 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat een ongebruikelijke cuisine voor jou! :D

Klinkt goed en toch wel echt wat anders dan de doorsnee aardappelsalade. ^O^
Ik onthou het even voor de eerstvolgende barbecue-gelegenheid met grote eters (lees schoonfamilie). Thanks!
Klopt! Ik moet je ook bekennen, ik weet niet of ik er wel zo kapot van was. ;-)
Ik geloof dat ik liever gewoon de partjes kruid voor ze de oven in gaan.
Of een salade van gekookte aardappels met daarover een dressing.
Maar een dressing over gebakken aardappels, ik weenie, het voelt verkeerd.
pi_154121611

Gan Chao Su He - verse rijstnoedels met paddestoelen

Het eerste recept uit "De echte Chinese keuken"

[ Bericht 31% gewijzigd door stavromulabeta op 06-07-2015 19:26:11 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_154122014
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 15:15 schreef minilot het volgende:
Had gisteren nog een beetje staan pielen in de keuken..

Piepkleine broodjes (doorsnee krap tweeënhalve centimeter *) ) met vulling van verse pesto:
[ afbeelding ]

Eénpersoonsclafoutissen met kersen met pit :)
[ afbeelding ]
Die slakjes :D
Waarom kersen met pit?

Ik zou wel zo'n handige ontpitter willen hebben :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_154122027
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 19:19 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
Gan Chao Su He - verse rijstnoedels met paddestoelen

Het eerste recept uit "De echte Chinese keuken"
Top! Ziet er goed uit ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 6 juli 2015 @ 19:52:13 #190
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154122702
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 19:19 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
Gan Chao Su He - verse rijstnoedels met paddestoelen

Het eerste recept uit "De echte Chinese keuken"
Je schrijft "een beperkt aantal ingrediënten per recept die in de toko gewoon verkrijgbaar zijn".
Maar ik heb nog nooit verse ho fun in de toko gezien. Waar vond jij die?

Ziet er wel lieflijk uit trouwens.
pi_154123371
quote:
1s.gif Op maandag 6 juli 2015 19:52 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Je schrijft "een beperkt aantal ingrediënten per recept die in de toko gewoon verkrijgbaar zijn".
Maar ik heb nog nooit verse ho fun in de toko gezien. Waar vond jij die?

Ziet er wel lieflijk uit trouwens.
In het koelvak, tussen de tofu en de verse paddestoelen. Was bij Amazing Oriental in Den Haag.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 6 juli 2015 @ 20:28:08 #192
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154123706
Deze?


Verse rijststicks


Of van die lang houdbare, Vietnamese? (kan even geen foto vinden)
pi_154124397
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 20:28 schreef RobinOok het volgende:
Deze?

[ link | afbeelding ]
Verse rijststicks


Of van die lang houdbare, Vietnamese? (kan even geen foto vinden)
Nee, deze:
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_154125346
quote:
1s.gif Op maandag 6 juli 2015 19:52 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Je schrijft "een beperkt aantal ingrediënten per recept die in de toko gewoon verkrijgbaar zijn".
Maar ik heb nog nooit verse ho fun in de toko gezien. Waar vond jij die?

Ziet er wel lieflijk uit trouwens.
May Fung heeft anders ook verse rijstvellen. Moeten wel nog gesneden worden.
  maandag 6 juli 2015 @ 21:30:53 #195
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154125663
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 20:53 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Nee, deze: [ afbeelding ]
Oh, ja, die bedoel ik ook. :)
Liggen in mijn ijskast, nog niet geprobeerd, maar zijn ook best lang houdbaar. Beetje tussen vers en gedroogd in. Maar ze waren dus wel lekker?
  dinsdag 7 juli 2015 @ 09:03:00 #196
221912 minilot
Nancy boy
pi_154135271
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 19:30 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Waarom kersen met pit?

Ik zou wel zo'n handige ontpitter willen hebben :)
Traditie! Het schijnt dat het de smaak ten geode komt om kersne met pit te gebruiken al heb ik dat maar van horen zeggen. Verder zorgt het er vooral voor dat je clafoutis natuurlijk een beetje onder de paarse nattigheid komt te zitten bij kersen die niet meer intact zijn.

Wij hebben de kersenpitten gewoon tijdens het eten in de tuin uitgespuugd, in de tuin. Eens zien waar over een tijdje ineens kersenbomen groeien! *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_154181586
Xiang La Dou Fu Gan - Tofu met zwarte bonen en chilipeper.

Wederom uit De echte Chinese keuken thuis
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  vrijdag 10 juli 2015 @ 22:35:14 #198
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154234880

Roedjak Manis


Roedjak Mani is een Indonesische fruitsalade met een saus van bruine suiker en rode peper. Ik vind 'm stiekem gewoon het lekkerst met alleen verse ananas. Yummmmmm.

(maar normaal hoort er ookbijvoorbeeld mango door en/of komkommer en/of appel, nou ja, wat je maar lekker lijkt of wat je in huis hebt. Het hoort met een beetje "onrijp" fruit te zijn, maar ach, ook met rijp fruit is het lekker)
pi_154276890
Dat lijkt mij heerlijk! Dat ga ik binnenkort ook eens maken!
Life is what happens while you are busy making other plans...
  maandag 13 juli 2015 @ 13:22:12 #200
221912 minilot
Nancy boy
pi_154297344
quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2015 19:14 schreef Skoap het volgende:
Dat lijkt mij heerlijk! Dat ga ik binnenkort ook eens maken!
Inderdaad! :9 Wel met alleen mango en ananas, dat lijkt me het lekkerst. :)
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')