Mooie verdeling van de vanillezaadjes door de panna cotta, kerel!quote:Op maandag 1 juni 2015 14:11 schreef vincevega82 het volgende:
Vrijdag lekker de tijd gehad om wat te rommelen in de keuken. Met als resultaat:
Voor: knoflooksoep met reepjes bacon
Hoofd: zeeduivel/orzo/spinazie
Na: kokos panna cotta
[ afbeelding ]
Dank je! Het is meer geluk dan wijsheid hoor. Misschien komt het omdat ik hem eerst een half uurtje in de vriezer heb gezet? Ik was er iets te laat mee begonnen, en probeerde zo wat tijd in te halen.quote:Op maandag 1 juni 2015 14:23 schreef minilot het volgende:
[..]
Mooie verdeling van de vanillezaadjes door de panna cotta, kerel!Maar al te vaak zakken ze naar de onderkant (bovenkant na het lossen)
Kun je die komen brengen hier? Ik betaal wel in naturaquote:Op zondag 7 juni 2015 17:09 schreef minilot het volgende:
Nog eentje dan, Moscow Mule-cocktail (wodka, geberbier, limoensap, munt), in seizoensvariant met verse aardbeien
[ afbeelding ]
Verleidelijkquote:Op zondag 7 juni 2015 17:13 schreef Molo het volgende:
[..]
Kun je die komen brengen hier? Ik betaal wel in natura
Tsjonge. Heb je al een vriend of man?quote:Op zondag 7 juni 2015 13:20 schreef minilot het volgende:
Ontbijt was volkoren briochebolletjes met zaden en pitten:
[ afbeelding ]
Lunchhapje net was met dank aan de voortuin: Pommes Anna met zure room, bieslookbloem, kruipklokje en gehoornde klaverzuring
[ afbeelding ]
Yep, een bolle. Mijn schuldquote:Op zondag 7 juni 2015 20:51 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Tsjonge. Heb je al een vriend of man?
bolle mannenquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
radijsjes met roomboter?quote:Op maandag 8 juni 2015 10:53 schreef minilot het volgende:
Het lijkt witte chocola, maar het is... getemperde roomboter!
Met radijsjes dus, en zout.
[ afbeelding ]
Radijsjes met boter en zout is wel een heel gebruikelijke, zeer klassieke combinatie hč?quote:Op maandag 8 juni 2015 11:02 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
radijsjes met roomboter?
raar
ziet er wel leuk uit !
Ja, bleek reuze makkelijk!quote:Op maandag 8 juni 2015 11:19 schreef Myraela het volgende:
Oh daar had je het linkje van laten zien. Tof dat je het nu zelf hebt gemaakt.
Mee eens!quote:Op maandag 8 juni 2015 11:39 schreef FutureFairytale het volgende:
Bijna alles kan met roomboter en zout![]()
Wij aten ze altijd gewoon puur, maar okquote:Op maandag 8 juni 2015 11:03 schreef minilot het volgende:
[..]
Radijsjes met boter en zout is wel een heel gebruikelijke, zeer klassieke combinatie hč?![]()
Alleen niet op deze manier
deze gaat op mijn lijstje van dingen die ik wil proberenquote:Op maandag 8 juni 2015 10:53 schreef minilot het volgende:
Het lijkt witte chocola, maar het is... getemperde roomboter!
Met radijsjes dus, en zout.
[ afbeelding ]
Hee, 'vlees' van jackfruit! Leuk! Maakte ik ook ooit eens...quote:Op dinsdag 9 juni 2015 18:47 schreef withxhonor het volgende:
[..]
deze gaat op mijn lijstje van dingen die ik wil proberen![]()
ik heb geprobeerd om de vegan pulled pork te maken van jackfruit. Het uiterlijk is er, de textuur mis ik alleen nog een beetje
[ link | afbeelding ]
Ziet er mooi uit, heb je de zaadjes met het vocht ingekookt?quote:Op zaterdag 13 juni 2015 18:34 schreef vinnypassy het volgende:
Caprese. Super eenvoudig, maar ongelooflijk lekker. In plaats van gewoon tomaat, heb ik alleen de zaadjes van de tomaat genomen en deze gemengd met een klein beetje extra vierge olijfolie en een fijngesnipperd sjalotje.
[ afbeelding ]
Nope, gewoon zo gemengd met de olijfolie en het sjalotje. Was wat vleziger zo, erg lekker.quote:Op zondag 14 juni 2015 16:18 schreef louter_genieten het volgende:
[..]
Ziet er mooi uit, heb je de zaadjes met het vocht ingekookt?
Vega draadjesvlees?quote:Op woensdag 10 juni 2015 14:31 schreef n0a het volgende:
Zou het ook lekker zijn voor vega draadjesvlees kroketten of bitterballen?
Ik had het ook tussen aanhalingstekens kunnen zetten. Maar zoals je ziet krijg je van deze gestoofde vrucht net als bij pulled pork van die draadjes.quote:
quote:Op dinsdag 9 juni 2015 18:47 schreef withxhonor het volgende:
[..]
deze gaat op mijn lijstje van dingen die ik wil proberen![]()
ik heb geprobeerd om de vegan pulled pork te maken van jackfruit. Het uiterlijk is er, de textuur mis ik alleen nog een beetje
[ link | afbeelding ]
geweldig idee en best wel geslaagd! Wel voornamelijk door de sterke mexicaanse smaak die eraan zit. De blikken zijn wel te zuur, idd net als artichok, dezelfde overheersende smaak. Volgende keer probeer ik met verse hetzelfde recept.quote:Op dinsdag 9 juni 2015 20:41 schreef n0a het volgende:
Pas nog naar zitten kijken die pp van jackfruit. Was lekker?
Ik zou het niet als draadjesvlees gebruiken. Als je vega-kroketten wil maken kan je beter een mooie smaak ipv van textuur gebruiken als basis voor je salpicon, zoals kazen, paddestoelen, noten, risotto's, erwtensoep enz.quote:Op maandag 15 juni 2015 10:41 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik had het ook tussen aanhalingstekens kunnen zetten. Maar zoals je ziet krijg je van deze gestoofde vrucht net als bij pulled pork van die draadjes.
Rupsjes ja!quote:
Brood ziet er al gauw tof uit.quote:Op zondag 21 juni 2015 22:20 schreef vinnypassy het volgende:
Het wordt haast vervelend om te zeggen, maar het ziet er alwéér fantastisch uit.
ik mis wel bloemetjesquote:Op zondag 21 juni 2015 12:55 schreef minilot het volgende:
Had nog deeg voor wit brood, daar net deze lollige lunchbroodjes mee gemaakt:
[ afbeelding ]
En zit spinazie, basilicum en gorgonzola in
Probeer de voortuin niet voor álles dat ik kook en bak leeg te knippen inderdaad.quote:
Hehe, awwquote:Op maandag 22 juni 2015 09:25 schreef applemoose het volgende:
als ik tegen mijn vriend praat over eten heb ik het vaak over Minilot. Volgens mij verdenkt hij mij fan een fok - crush.
"minilot had radijsjes gemaakt met getempereerde boter"
"Minilot had een superleuk baksel gemaakt"
Milou kookt beter dan dat vriend doetquote:Op woensdag 24 juni 2015 07:36 schreef Isabeau het volgende:
het is super schattig mk, maar ik dacht eerst toen ik je foto's zag dat je dochter had helpen koken en daarna vroeg ik me af of je vriend 17 is
Ik kook gewoon weer zelfquote:Op woensdag 24 juni 2015 08:16 schreef RobinOok het volgende:
Kwestie van vaker oefenen. Ik zou zeggen : vanaf nu elke dag koken!
Dat was waarschijnlijk ook zijn bedoeling.......quote:
Ja dat. Opzet geslaagd dusquote:Op woensdag 24 juni 2015 09:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat was waarschijnlijk ook zijn bedoeling.......
Ik zou er echt niet intrappen.
Dit doe ik ook, terwijl ik eigenlijk alleen maar in cul lurkquote:Op maandag 22 juni 2015 09:25 schreef applemoose het volgende:
als ik tegen mijn vriend praat over eten heb ik het vaak over Minilot. Volgens mij verdenkt hij mij fan een fok - crush.
"minilot had radijsjes gemaakt met getempereerde boter"
"Minilot had een superleuk baksel gemaakt"
Aww, echt?quote:
quote:Op woensdag 24 juni 2015 11:47 schreef AwayTL het volgende:
[..]
Dit doe ik ook, terwijl ik eigenlijk alleen maar in cul lurk
Geen Dirk of Albert Heijn in de buurt? Die hebben kippendij standard in het assortiment tegenwoordig.quote:Op woensdag 24 juni 2015 14:31 schreef mascara-klodder het volgende:
Kippendijen hebben ze hier helaas niet bij de buurtsuper maar als ik in de stad ben of aan de andere kant van Delft dan haal ik dat altijd idd.
Ik woon echt in zo'n uithoek van Delft dat zelfs de buurtsuper ver weg isquote:Op woensdag 24 juni 2015 14:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Geen Dirk of Albert Heijn in de buurt? Die hebben kippendij standard in het assortiment tegenwoordig.
En jaaaa, meer foto's!
quote:Op donderdag 25 juni 2015 10:02 schreef PluisigNijntje het volgende:
Lijkt me ook heel prettig als toetje na een oosters gerecht.
quote:Op donderdag 25 juni 2015 12:13 schreef minilot het volgende:
In het kader van random lol met kliekjes..
aardappel/kaaskrokant met chardonnay-mayo, citroentijm en bieslookkiem![]()
[ afbeelding ]
Ha!quote:Op donderdag 25 juni 2015 12:45 schreef NoralyZ het volgende:
[..]zo heb ik ook ooit eens vissticks tot een culinair uitziend gerecht proberen te verwerken..
wel lekker!
nee.. te snel opgegeten.quote:Op donderdag 25 juni 2015 13:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha!
Heb je daar toen toevallig een foto van gemaakt?
Dank je wel voor je compliment en ik heb dat lelijke bord gelijk weggegooid!quote:Op dinsdag 30 juni 2015 23:30 schreef Molo het volgende:
Volgende keer op een ander mooier bordje serveren zou mijn tip zijn, want je eten ziet er awesome uit![]()
![]()
het is toch een mooi bord. beter dan altijd dat hagel witte.quote:Op dinsdag 30 juni 2015 23:30 schreef Molo het volgende:
Volgende keer op een ander mooier bordje serveren zou mijn tip zijn, want je eten ziet er awesome uit![]()
![]()
Ziet er mijns inziens wat onsmakelijk uit, dat drukke gekleurde onder eten dat ook al druk en gekleurd is. Een gerecht ziet er, vind ik, frisser en 'duidelijker' uit op een egaal wit bord. Maar ieder z'n ding!quote:Op woensdag 1 juli 2015 20:40 schreef z80 het volgende:
[..]
het is toch een mooi bord. beter dan altijd dat hagel witte.
Dat gezegd hebbende, word ik hier toch wel heel vrolijk van. Wat een zomers bord vol eten!quote:Op dinsdag 30 juni 2015 22:59 schreef voederbietel het volgende:
[ afbeelding ]
Door een explosie aan courgettes in de moestuin maar eens de recepten van Oliver uit zijn moestuinserie gebruikt:
-gefrituurde gevulde courgettebloemen
-courgette salade
-rode bieten hummus
-sla/kruiden mengsel
-flatbread
en als toetje aardbeienijs van kefir, honing en geroosterde bosaardbeitjes maar die wou niet op de foto.
Valt reuze mee eigenlijk. Je haalt de stamper (die is volgens Oliver bitter) uit de bloem en spuit de bloem vol met ricotta mengsel, je vouwt de bladeren weer terug (die plakken wel wat), haalt de complete bloem door een beslagje en in de vetpan! Is erg lekker. Viel wel op dat ze binnen no-time niet mee knapperig waren maar even oppiepen in de oven gisteren en ze waren weer top.quote:Op donderdag 2 juli 2015 15:22 schreef minilot het volgende:
Dat gezegd hebbende, word ik hier toch wel heel vrolijk van. Wat een zomers bord vol eten!Gefrituurde courgettebloemen, daar heb ik al vaak recepten van voorbij zien komen, maar heb het zelf nog nooit geprobeerd. Is het lekker? En is het veel werk?
En bravo voor zelf brood bakken.Is dat brood echt zo wit, of komt dat door de foto!?
![]()
Wat een ongebruikelijke cuisine voor jou!quote:Op zondag 5 juli 2015 20:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Ovenroasted potato
[ link | afbeelding ]TexMex Potato Salad
Blenden met staafmixer::
2 el mayo,
3 knoflookjes
1 chilipeper
2 gegrilde paprika's uit pot
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder
Aardappelblokjes 40minuten in de oven op 225C.
In schaal mengen met de saus.
Dan nog er door:
gehakte koriander (en peterselie als je hebt)
lente-ui
limoensap
Om smaak brengen met peper en zout.
uit: Texas BBQ
Oeh klinkt erg lekker en ziet er heerlijk uit op de foto'squote:Op zondag 5 juli 2015 20:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Ovenroasted potato
[ link | afbeelding ]TexMex Potato Salad
Blenden met staafmixer::
2 el mayo,
3 knoflookjes
1 chilipeper
2 gegrilde paprika's uit pot
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder
Aardappelblokjes 40minuten in de oven op 225C.
In schaal mengen met de saus.
Dan nog er door:
gehakte koriander (en peterselie als je hebt)
lente-ui
limoensap
Om smaak brengen met peper en zout.
uit: Texas BBQ
Klopt! Ik moet je ook bekennen, ik weet niet of ik er wel zo kapot van was. ;-)quote:Op maandag 6 juli 2015 15:14 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat een ongebruikelijke cuisine voor jou!
Klinkt goed en toch wel echt wat anders dan de doorsnee aardappelsalade.![]()
Ik onthou het even voor de eerstvolgende barbecue-gelegenheid met grote eters (lees schoonfamilie). Thanks!
Die slakjesquote:Op maandag 6 juli 2015 15:15 schreef minilot het volgende:
Had gisteren nog een beetje staan pielen in de keuken..
Piepkleine broodjes (doorsnee krap tweeënhalve centimeter) met vulling van verse pesto:
[ afbeelding ]
Eénpersoonsclafoutissen met kersen met pit
[ afbeelding ]
Top! Ziet er goed uitquote:Op maandag 6 juli 2015 19:19 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
Gan Chao Su He - verse rijstnoedels met paddestoelen
Het eerste recept uit "De echte Chinese keuken"
Je schrijft "een beperkt aantal ingrediënten per recept die in de toko gewoon verkrijgbaar zijn".quote:Op maandag 6 juli 2015 19:19 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
Gan Chao Su He - verse rijstnoedels met paddestoelen
Het eerste recept uit "De echte Chinese keuken"
In het koelvak, tussen de tofu en de verse paddestoelen. Was bij Amazing Oriental in Den Haag.quote:Op maandag 6 juli 2015 19:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je schrijft "een beperkt aantal ingrediënten per recept die in de toko gewoon verkrijgbaar zijn".
Maar ik heb nog nooit verse ho fun in de toko gezien. Waar vond jij die?
Ziet er wel lieflijk uit trouwens.
Nee, deze:quote:Op maandag 6 juli 2015 20:28 schreef RobinOok het volgende:
Deze?
[ link | afbeelding ]
Verse rijststicks
Of van die lang houdbare, Vietnamese? (kan even geen foto vinden)
May Fung heeft anders ook verse rijstvellen. Moeten wel nog gesneden worden.quote:Op maandag 6 juli 2015 19:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je schrijft "een beperkt aantal ingrediënten per recept die in de toko gewoon verkrijgbaar zijn".
Maar ik heb nog nooit verse ho fun in de toko gezien. Waar vond jij die?
Ziet er wel lieflijk uit trouwens.
Oh, ja, die bedoel ik ook.quote:
Traditie! Het schijnt dat het de smaak ten geode komt om kersne met pit te gebruiken al heb ik dat maar van horen zeggen. Verder zorgt het er vooral voor dat je clafoutis natuurlijk een beetje onder de paarse nattigheid komt te zitten bij kersen die niet meer intact zijn.quote:Op maandag 6 juli 2015 19:30 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Waarom kersen met pit?
Ik zou wel zo'n handige ontpitter willen hebben
Inderdaad!quote:Op zondag 12 juli 2015 19:14 schreef Skoap het volgende:
Dat lijkt mij heerlijk! Dat ga ik binnenkort ook eens maken!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |