nee, hoor! dit kwam toevallig zo. het pasteideeg leent zich goed voor vormpjes, en de dinovormpjes lagen nog op het aanrecht van de koekjes die ik ervoor had gebakken.. en de aardappelvogeltjes ontstonden spontaan toen ik probeerde een toefje te maken met de spuitzak.quote:Op zaterdag 25 april 2015 09:26 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, prima hoor! En die vogeltjes erbij! Maak je er vaker zoiets lolligs van, of was dit voor een specifieke gelegenheid?
quote:Op maandag 27 april 2015 19:27 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Tsukune Japanse gehaktballetjes van kip
Ziet er lekker uitquote:Op woensdag 29 april 2015 19:08 schreef vinnypassy het volgende:
Ik doe eens een weekje vegetarisch, dit was het vanavond: courgette-auberginesoep met knoflookcroutons en broodje(s) caprese. Nomnom.
[ afbeelding ]
Fraai bereidt en mooi vastgelegd en bewerkt.quote:Op maandag 27 april 2015 19:27 schreef RobinOok het volgende:
Tsukune Japanse gehaktballetjes van kip
Dat ziet er verschrikkelijk lekker uit zeg!quote:Op zaterdag 2 mei 2015 14:44 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Takoyaki, met garnaal ipv octopus. Zonder aonori, zonder bonitoflakes, maar met rode gember.
Waren errug lekker, eigenlijk lekkerder dan verwacht. :-)
En de takoyakipan doet het dus.
(meer over die pan en het recept dat ik gebruikte hier: takoyaki
Haha, zo noemen we ze hier al de hele middag!quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
Szechuanquote:Op zondag 3 mei 2015 21:05 schreef vincevega82 het volgende:
M'n eerste post in dit topic, hopelijk niet de laatste!
Vrijdag een Szechuan cooking dag. Gong bao chicken en Mapo tofu
[ afbeelding ]
Als je dit geen goede foto vindt durven veel mensen geen foto meer hier te plaatsen...quote:Op zondag 3 mei 2015 20:08 schreef minilot het volgende:
[..]
Haha, zo noemen we ze hier al de hele middag!
Avondeten was trouwens ook uit het GoT-kookboek. Iets minder chique op de foto gezet want haast en honger, maar ja:
[ afbeelding ]
'Beef & bacon pie', 'onions in gravy' (met brandewijn! ) en een fors glas appelcider. *brup*
Wow! Ziet er écht heerlijk uit, zelfs de tofuquote:Op zondag 3 mei 2015 21:05 schreef vincevega82 het volgende:
M'n eerste post in dit topic, hopelijk niet de laatste!
Vrijdag een Szechuan cooking dag. Gong bao chicken en Mapo tofu
[ afbeelding ]
En vandaag een Apple crumble met creme anglaise (die net iets te ver gegaard was, maar ach...)
[ afbeelding ]
De lemon cake al geprobeerd? Die is echt heerlijkquote:Op zondag 3 mei 2015 20:08 schreef minilot het volgende:
[..]
Haha, zo noemen we ze hier al de hele middag!
Avondeten was trouwens ook uit het GoT-kookboek. Iets minder chique op de foto gezet want haast en honger, maar ja:
[ afbeelding ]
'Beef & bacon pie', 'onions in gravy' (met brandewijn! ) en een fors glas appelcider. *brup*
Och, dat klinkt lekker zeg!quote:Op zondag 3 mei 2015 21:05 schreef vincevega82 het volgende:
M'n eerste post in dit topic, hopelijk niet de laatste!
Vrijdag een Szechuan cooking dag. Gong bao chicken en Mapo tofu
[ afbeelding ]
Hehe, sorry voor de onduidelijkheid, het ging vooral om het oerlelijke ongestreken jaren zeventig-tafelkleedje eronder.quote:Op zondag 3 mei 2015 23:23 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Als je dit geen goede foto vindt durven veel mensen geen foto meer hier te plaatsen...
quote:Op zondag 3 mei 2015 23:28 schreef drakin het volgende:
[..]
De lemon cake al geprobeerd? Die is echt heerlijk
[ afbeelding ]
Wauw! Ziet er heerlijk uit!quote:Op maandag 4 mei 2015 23:07 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik maakte een aardappel/courgettetaart.
Ik kreeg het kreng alleen niet goed gaar. Maar ik vind hem zo mooi dat ik hem toch ff wil delen
[ afbeelding ]
Wat heb je gemaakt precies?quote:Op woensdag 6 mei 2015 10:17 schreef deroow het volgende:
[ afbeelding ]
Arabische mezze, we hebben gesmuld!
Heeeeeeeeel fraai!quote:Op maandag 4 mei 2015 23:07 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik maakte een aardappel/courgettetaart.
Ik kreeg het kreng alleen niet goed gaar. Maar ik vind hem zo mooi dat ik hem toch ff wil delen
[ afbeelding ]
Och, dat zal wel ja! Kun je vertellen wat we precies allemaal zien hier?quote:Op woensdag 6 mei 2015 10:17 schreef deroow het volgende:
[ afbeelding ]
Arabische mezze, we hebben gesmuld!
Daarmee had ik het denk ik wel gered. Maar we waren al een uur aan het wachten en de kinderen (en ikzelf) waren vreselijk hangryquote:Op woensdag 6 mei 2015 12:05 schreef minilot het volgende:
[..]
Heeeeeeeeel fraai!
Maar hoezo niet gaar te krijgen? Kwestie van aluminumfolie eroverheen zodat de bovenkant niet verder bruint, en dan desnoods nog een uur in de oven laten staan? Aardappelgerechten uit de oven hebben vaak langer nodig dan je denkt.
tof! Receptje? Want courgette is jum en aardappel ook.quote:Op maandag 4 mei 2015 23:07 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik maakte een aardappel/courgettetaart.
Ik kreeg het kreng alleen niet goed gaar. Maar ik vind hem zo mooi dat ik hem toch ff wil delen
[ afbeelding ]
Lekker, ziet er goed uitquote:Op woensdag 6 mei 2015 10:17 schreef deroow het volgende:
[ afbeelding ]
Arabische mezze, we hebben gesmuld!
Zelfde als de eerder geposte meringues van het stijfgeklopte nat uit een blik kikkererwten. Dit is met het stijfgeklopte nat (met poedersuiker) van een blikje zwarte boontjes. En dus gesmolten pure chocolade en cayennepeper en vanille erdoor geslagen.quote:
Uiteraard! Moest me inhouden om niet de hele bak leeg te likken, maar dan hadden we vanavond geen toetje gehad.quote:
Maar helemaal geen melk, room of andere romige shizzle erdoor?quote:Op donderdag 7 mei 2015 12:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Uiteraard! Moest me inhouden om niet de hele bak leeg te likken, maar dan hadden we vanavond geen toetje gehad.
Smaakt vooral naar hele pure lekkere chocolade, geen hintje boonsmaak te herkennen!
Op mijn mezze had ik: parelcouscous met abrikozen en groene kruiden, lamsgehaktballetjes met munt, muhammara, labne en citroen-fetadip met granaatappelpitjes. oja, en zelfgebakken flatbread!quote:Op woensdag 6 mei 2015 10:17 schreef deroow het volgende:
[ afbeelding ]
Arabische mezze, we hebben gesmuld!
Als ik chocolademousse maak doe ik dat eigenlijk sowieso altijd zonder slagroom, dus met alleen chocolade, stijfgeklopt eiwit en eventuele smaakmakers.quote:Op donderdag 7 mei 2015 12:40 schreef Molo het volgende:
[..]
Maar helemaal geen melk, room of andere romige shizzle erdoor?
Kan er niet helemaal een beeld qua vormen qua smaken geloof ik. Ik hou denk ik meer van romige mousse
Oh, 1000x mjam!quote:Op donderdag 7 mei 2015 12:48 schreef deroow het volgende:
[..]
Op mijn mezze had ik: parelcouscous met abrikozen en groene kruiden, lamsgehaktballetjes met munt, muhammara, labne en citroen-fetadip met granaatappelpitjes. oja, en zelfgebakken flatbread!
Ah, polenta! Zo lekker! Ik maak mijn kerel er niet echt blij mee, da's wel jammer. Vind het altijd een nogal wat te stevige hap voor lunch..quote:Op donderdag 7 mei 2015 19:33 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Nomnomnom heel erg lekker!
Polenta met paddestoelen en kruiden van ottolenghi
Lekker!quote:Op zondag 10 mei 2015 12:27 schreef deroow het volgende:
[ afbeelding ]
Een simpel maar heerlijk toetje
Absoluut! Fotograferen duurt niet zo lang bij mij. Ten minste niet bij warme dingen, want ik heb ook een hekel aan afgekoeld eten.quote:Op zondag 10 mei 2015 11:10 schreef FutureFairytale het volgende:
Was ie nog (hopelijk) wel goed warm toen je begon te eten? Tosti's moeten voor mij bekbrandend heet zijn
Ja dat lijkt me zo zonde, heb je een mooie foto, maar matig etenquote:Op zondag 10 mei 2015 12:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Absoluut! Fotograferen duurt niet zo lang bij mij. Ten minste niet bij warme dingen, want ik heb ook een hekel aan afgekoeld eten.
18 min in het tostiapparaat lijkt me niet zo'n goed ideequote:Op zondag 10 mei 2015 12:40 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja dat lijkt me zo zonde, heb je een mooie foto, maar matig eten
Doe jij tosti's in de pan, aan de kleur te zien?
Mjam mjam, je inspireert me om ook weer eens tosti's of panini's te maken. Met mozzarella, salami en pesto ofzoquote:Op zondag 10 mei 2015 12:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Absoluut! Fotograferen duurt niet zo lang bij mij. Ten minste niet bij warme dingen, want ik heb ook een hekel aan afgekoeld eten.
Jaaaaa, daar zit wat inquote:Op zondag 10 mei 2015 12:41 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
18 min in het tostiapparaat lijkt me niet zo'n goed idee
Ja, zonder pan geen tosti. Daar ben ik streng in.quote:Op zondag 10 mei 2015 12:40 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja dat lijkt me zo zonde, heb je een mooie foto, maar matig eten
Doe jij tosti's in de pan, aan de kleur te zien?
Tadaa!quote:Op zondag 3 mei 2015 23:28 schreef drakin het volgende:
[..]
De lemon cake al geprobeerd? Die is echt heerlijk
[ afbeelding ]
Woah, dat klinkt lekker! Meteen even opslaan.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 12:42 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Nam Pok van Paddenstoelen
Thaise salade, Nam Pok is meestal met gegrillde biefstuk. Maar de variant met gegrillde paddenstoelen vind ik een stuk spannender. Misschien omdat ik dol ben op paddenstoelen, maar vaak niet verder kom dan ze te bakken bij een biefstuk. Of te verwerken in een paddenstoelenrisotto. Ik denk dat ik deze variant deze zomer vaak ga eten. Redelijk snel en simpel te maken.
Dit klinkt erg goed!! Recept??quote:Op zaterdag 16 mei 2015 20:56 schreef minilot het volgende:
[..]
Tadaa!
(Dit is het recept uit het Elizabethaanse tijdperk, niet de moderne lemon cakes uit het GoT-boek)
[ afbeelding ]
Erg lekker! Deels crispy koekje, deels fluffy citroencake.. Mjam!
Netjes.quote:Op zondag 10 mei 2015 21:03 schreef Zo-is-dat het volgende:
Brood foto sessie
[ afbeelding ]
Broden met pitten en zaden en honing spelt broodjes, beide ook een met bonus poezel
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ah top!quote:Op zaterdag 16 mei 2015 20:56 schreef minilot het volgende:
[..]
Tadaa!
(Dit is het recept uit het Elizabethaanse tijdperk, niet de moderne lemon cakes uit het GoT-boek)
[ afbeelding ]
Erg lekker! Deels crispy koekje, deels fluffy citroencake.. Mjam!
Heb je hier een recept van? 😇quote:Op zaterdag 16 mei 2015 20:59 schreef minilot het volgende:
Tevens gister nog kleine koksomakronen gemaakt, met chocolade:
[ afbeelding ]
Alstu: http://www.ah.nl/allerhan(...)kronen-met-chocoladequote:
Staat in het Game of Thrones-kookboek. Ik zal proberen eraan te denken het recept binnekort voor je op de foto te zetten.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 21:30 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
[..]
Dit klinkt erg goed!! Recept??
Waren dezelfde dag op. Had het recept gehalveerd, dus achttien lemon cakes.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 23:16 schreef drakin het volgende:
[..]
Ah top!
Heb je de recepten ook met elkaar vergeleken voordat je besloot om deze variant te maken?
En hoe snel waren ze op? Ook mooi op dat groene bord.
Heb je hier een recept van?quote:Op maandag 4 mei 2015 23:07 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik maakte een aardappel/courgettetaart.
Ik kreeg het kreng alleen niet goed gaar. Maar ik vind hem zo mooi dat ik hem toch ff wil delen
[ afbeelding ]
Ik weet niet meer wat ik er in had gegooidquote:
Dit is qua uiterlijk vergelijkbaar, misschien als inspiratie nemen?quote:
quote:Op woensdag 20 mei 2015 13:08 schreef deroow het volgende:
[ afbeelding ]
Mediterraanse zomersalade met onder andere: feta, kikkererwten, tomaat, komkommer en olijven.
Graag! Heb straks zwangerschapsverlof en een nieuwe oven, dus ik kan bakken!quote:Op dinsdag 19 mei 2015 15:54 schreef minilot het volgende:
[..]
Staat in het Game of Thrones-kookboek. Ik zal proberen eraan te denken het recept binnekort voor je op de foto te zetten.
ik vind 'm ook perfect, maar niet voor bij asperges. Daar moet een harder gekookt ei bijquote:Op dinsdag 26 mei 2015 23:29 schreef Myraela het volgende:
Lijkt me lekker! En ik vind het eitje zo juist perfect.
Ik had 'm wat roeispaantjes gegeven.quote:Op woensdag 27 mei 2015 08:15 schreef Myraela het volgende:
Mijn bierkippetje. Hier ben ik echt enorm fan van.
[ afbeelding ]
Wat tof! Lekker ook? Ik heb ook nog een boel bloemetjesquote:Op zaterdag 30 mei 2015 16:07 schreef minilot het volgende:
Een week geleden had ik witte azijn en bieslookbloemetjes uit de achtertuin..
[ afbeelding ]
En na een week (en af en toe schudden) heb ik erg roze bieslookbloemetjesazijn!
[ afbeelding ]
Ja! Smaakt naar bieslook en azijn, dus da's leuk dressings makenquote:Op zaterdag 30 mei 2015 16:09 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Wat tof! Lekker ook? Ik heb ook nog een boel bloemetjes
quote:Op zaterdag 30 mei 2015 16:17 schreef minilot het volgende:
Oh en laatst nog dit:
[ afbeelding ]
Blondiebodem, beetje kersenjam, dikke laag wittechocolade-ganache met limchello en een laagje Momofuku's 'milk crumbs'
Heb je een puntje voor mij achtergehouden?quote:Op zaterdag 30 mei 2015 16:17 schreef minilot het volgende:
Oh en laatst nog dit:
[ afbeelding ]
Blondiebodem, beetje kersenjam, dikke laag wittechocolade-ganache met limoncello en een laagje Momofuku's 'milk crumbs'
Wat een leuk idee, ik heb ook nog bieslookbloemetjes.quote:Op zaterdag 30 mei 2015 16:07 schreef minilot het volgende:
Een week geleden had ik witte azijn en bieslookbloemetjes uit de achtertuin..
[ afbeelding ]
En na een week (en af en toe schudden) heb ik erg roze bieslookbloemetjesazijn!
[ afbeelding ]
Wow ik krijg hier onwijs trek van! Kaas(knoflook)broodjesquote:Op zondag 31 mei 2015 11:33 schreef minilot het volgende:
Stinkontbijt gemaakt! Witte broodjes (no-knead) met gehalveerde teentjes gekarameliseerde knoflook erin en flink wat Fontina-kaas in en op het deeg
[ afbeelding ]
Crumbshot:
[ afbeelding ]
Was ook erg lekker!quote:Op zondag 31 mei 2015 14:31 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Wow ik krijg hier onwijs trek van! Kaas(knoflook)broodjes
Mooie verdeling van de vanillezaadjes door de panna cotta, kerel! Maar al te vaak zakken ze naar de onderkant (bovenkant na het lossen)quote:Op maandag 1 juni 2015 14:11 schreef vincevega82 het volgende:
Vrijdag lekker de tijd gehad om wat te rommelen in de keuken. Met als resultaat:
Voor: knoflooksoep met reepjes bacon
Hoofd: zeeduivel/orzo/spinazie
Na: kokos panna cotta
[ afbeelding ]
Dank je! Het is meer geluk dan wijsheid hoor. Misschien komt het omdat ik hem eerst een half uurtje in de vriezer heb gezet? Ik was er iets te laat mee begonnen, en probeerde zo wat tijd in te halen.quote:Op maandag 1 juni 2015 14:23 schreef minilot het volgende:
[..]
Mooie verdeling van de vanillezaadjes door de panna cotta, kerel! Maar al te vaak zakken ze naar de onderkant (bovenkant na het lossen)
Kun je die komen brengen hier? Ik betaal wel in naturaquote:Op zondag 7 juni 2015 17:09 schreef minilot het volgende:
Nog eentje dan, Moscow Mule-cocktail (wodka, geberbier, limoensap, munt), in seizoensvariant met verse aardbeien
[ afbeelding ]
Verleidelijkquote:Op zondag 7 juni 2015 17:13 schreef Molo het volgende:
[..]
Kun je die komen brengen hier? Ik betaal wel in natura
Tsjonge. Heb je al een vriend of man?quote:Op zondag 7 juni 2015 13:20 schreef minilot het volgende:
Ontbijt was volkoren briochebolletjes met zaden en pitten:
[ afbeelding ]
Lunchhapje net was met dank aan de voortuin: Pommes Anna met zure room, bieslookbloem, kruipklokje en gehoornde klaverzuring
[ afbeelding ]
Yep, een bolle. Mijn schuldquote:Op zondag 7 juni 2015 20:51 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Tsjonge. Heb je al een vriend of man?
bolle mannenquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
radijsjes met roomboter?quote:Op maandag 8 juni 2015 10:53 schreef minilot het volgende:
Het lijkt witte chocola, maar het is... getemperde roomboter!
Met radijsjes dus, en zout.
[ afbeelding ]
Radijsjes met boter en zout is wel een heel gebruikelijke, zeer klassieke combinatie hè?quote:Op maandag 8 juni 2015 11:02 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
radijsjes met roomboter?
raar
ziet er wel leuk uit !
Ja, bleek reuze makkelijk!quote:Op maandag 8 juni 2015 11:19 schreef Myraela het volgende:
Oh daar had je het linkje van laten zien. Tof dat je het nu zelf hebt gemaakt.
Mee eens!quote:Op maandag 8 juni 2015 11:39 schreef FutureFairytale het volgende:
Bijna alles kan met roomboter en zout
Wij aten ze altijd gewoon puur, maar okquote:Op maandag 8 juni 2015 11:03 schreef minilot het volgende:
[..]
Radijsjes met boter en zout is wel een heel gebruikelijke, zeer klassieke combinatie hè?
Alleen niet op deze manier
deze gaat op mijn lijstje van dingen die ik wil proberenquote:Op maandag 8 juni 2015 10:53 schreef minilot het volgende:
Het lijkt witte chocola, maar het is... getemperde roomboter!
Met radijsjes dus, en zout.
[ afbeelding ]
Hee, 'vlees' van jackfruit! Leuk! Maakte ik ook ooit eens...quote:Op dinsdag 9 juni 2015 18:47 schreef withxhonor het volgende:
[..]
deze gaat op mijn lijstje van dingen die ik wil proberen
ik heb geprobeerd om de vegan pulled pork te maken van jackfruit. Het uiterlijk is er, de textuur mis ik alleen nog een beetje
[ link | afbeelding ]
Ziet er mooi uit, heb je de zaadjes met het vocht ingekookt?quote:Op zaterdag 13 juni 2015 18:34 schreef vinnypassy het volgende:
Caprese. Super eenvoudig, maar ongelooflijk lekker. In plaats van gewoon tomaat, heb ik alleen de zaadjes van de tomaat genomen en deze gemengd met een klein beetje extra vierge olijfolie en een fijngesnipperd sjalotje.
[ afbeelding ]
Nope, gewoon zo gemengd met de olijfolie en het sjalotje. Was wat vleziger zo, erg lekker.quote:Op zondag 14 juni 2015 16:18 schreef louter_genieten het volgende:
[..]
Ziet er mooi uit, heb je de zaadjes met het vocht ingekookt?
Vega draadjesvlees?quote:Op woensdag 10 juni 2015 14:31 schreef n0a het volgende:
Zou het ook lekker zijn voor vega draadjesvlees kroketten of bitterballen?
Ik had het ook tussen aanhalingstekens kunnen zetten. Maar zoals je ziet krijg je van deze gestoofde vrucht net als bij pulled pork van die draadjes.quote:
quote:Op dinsdag 9 juni 2015 18:47 schreef withxhonor het volgende:
[..]
deze gaat op mijn lijstje van dingen die ik wil proberen
ik heb geprobeerd om de vegan pulled pork te maken van jackfruit. Het uiterlijk is er, de textuur mis ik alleen nog een beetje
[ link | afbeelding ]
geweldig idee en best wel geslaagd! Wel voornamelijk door de sterke mexicaanse smaak die eraan zit. De blikken zijn wel te zuur, idd net als artichok, dezelfde overheersende smaak. Volgende keer probeer ik met verse hetzelfde recept.quote:Op dinsdag 9 juni 2015 20:41 schreef n0a het volgende:
Pas nog naar zitten kijken die pp van jackfruit. Was lekker?
Ik zou het niet als draadjesvlees gebruiken. Als je vega-kroketten wil maken kan je beter een mooie smaak ipv van textuur gebruiken als basis voor je salpicon, zoals kazen, paddestoelen, noten, risotto's, erwtensoep enz.quote:Op maandag 15 juni 2015 10:41 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik had het ook tussen aanhalingstekens kunnen zetten. Maar zoals je ziet krijg je van deze gestoofde vrucht net als bij pulled pork van die draadjes.
Rupsjes ja!quote:
Brood ziet er al gauw tof uit. Weinig moeite, groot effect!quote:Op zondag 21 juni 2015 22:20 schreef vinnypassy het volgende:
Het wordt haast vervelend om te zeggen, maar het ziet er alwéér fantastisch uit.
ik mis wel bloemetjesquote:Op zondag 21 juni 2015 12:55 schreef minilot het volgende:
Had nog deeg voor wit brood, daar net deze lollige lunchbroodjes mee gemaakt:
[ afbeelding ]
En zit spinazie, basilicum en gorgonzola in
Probeer de voortuin niet voor álles dat ik kook en bak leeg te knippen inderdaad. Bloemen zijn leuk, maar momenteel toch wel een beetje een easy way out als je wilt dat je eten er knus uitziet. Daar blijk ook ik helaas gevoelig voorquote:
Hehe, awwquote:Op maandag 22 juni 2015 09:25 schreef applemoose het volgende:
als ik tegen mijn vriend praat over eten heb ik het vaak over Minilot. Volgens mij verdenkt hij mij fan een fok - crush.
"minilot had radijsjes gemaakt met getempereerde boter"
"Minilot had een superleuk baksel gemaakt"
Milou kookt beter dan dat vriend doetquote:Op woensdag 24 juni 2015 07:36 schreef Isabeau het volgende:
het is super schattig mk, maar ik dacht eerst toen ik je foto's zag dat je dochter had helpen koken en daarna vroeg ik me af of je vriend 17 is
Wij eten gewoon een pond wegquote:
Ik ook. Als snack Sperziebonenquote:
Ik kook gewoon weer zelfquote:Op woensdag 24 juni 2015 08:16 schreef RobinOok het volgende:
Kwestie van vaker oefenen. Ik zou zeggen : vanaf nu elke dag koken!
Ik wilde nog gaan natellenquote:
Dat was waarschijnlijk ook zijn bedoeling.......quote:
Ja dat. Opzet geslaagd dusquote:Op woensdag 24 juni 2015 09:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat was waarschijnlijk ook zijn bedoeling.......
Ik zou er echt niet intrappen.
Dit doe ik ook, terwijl ik eigenlijk alleen maar in cul lurkquote:Op maandag 22 juni 2015 09:25 schreef applemoose het volgende:
als ik tegen mijn vriend praat over eten heb ik het vaak over Minilot. Volgens mij verdenkt hij mij fan een fok - crush.
"minilot had radijsjes gemaakt met getempereerde boter"
"Minilot had een superleuk baksel gemaakt"
Aww, echt? Ik hoopte juist dat je ons in dit topic op de hoogte kon gaan hoduen van de vorderingen!quote:
quote:Op woensdag 24 juni 2015 11:47 schreef AwayTL het volgende:
[..]
Dit doe ik ook, terwijl ik eigenlijk alleen maar in cul lurk
Geen Dirk of Albert Heijn in de buurt? Die hebben kippendij standard in het assortiment tegenwoordig.quote:Op woensdag 24 juni 2015 14:31 schreef mascara-klodder het volgende:
Kippendijen hebben ze hier helaas niet bij de buurtsuper maar als ik in de stad ben of aan de andere kant van Delft dan haal ik dat altijd idd.
Ik woon echt in zo'n uithoek van Delft dat zelfs de buurtsuper ver weg isquote:Op woensdag 24 juni 2015 14:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Geen Dirk of Albert Heijn in de buurt? Die hebben kippendij standard in het assortiment tegenwoordig.
En jaaaa, meer foto's!
quote:Op donderdag 25 juni 2015 10:02 schreef PluisigNijntje het volgende:
Lijkt me ook heel prettig als toetje na een oosters gerecht.
zo heb ik ook ooit eens vissticks tot een culinair uitziend gerecht proberen te verwerken..quote:Op donderdag 25 juni 2015 12:13 schreef minilot het volgende:
In het kader van random lol met kliekjes..
aardappel/kaaskrokant met chardonnay-mayo, citroentijm en bieslookkiem
[ afbeelding ]
Ha!quote:Op donderdag 25 juni 2015 12:45 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
zo heb ik ook ooit eens vissticks tot een culinair uitziend gerecht proberen te verwerken..
wel lekker!
nee.. te snel opgegeten.quote:Op donderdag 25 juni 2015 13:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha!
Heb je daar toen toevallig een foto van gemaakt?
Dank je wel voor je compliment en ik heb dat lelijke bord gelijk weggegooid!quote:Op dinsdag 30 juni 2015 23:30 schreef Molo het volgende:
Volgende keer op een ander mooier bordje serveren zou mijn tip zijn, want je eten ziet er awesome uit
het is toch een mooi bord. beter dan altijd dat hagel witte.quote:Op dinsdag 30 juni 2015 23:30 schreef Molo het volgende:
Volgende keer op een ander mooier bordje serveren zou mijn tip zijn, want je eten ziet er awesome uit
Ziet er mijns inziens wat onsmakelijk uit, dat drukke gekleurde onder eten dat ook al druk en gekleurd is. Een gerecht ziet er, vind ik, frisser en 'duidelijker' uit op een egaal wit bord. Maar ieder z'n ding!quote:Op woensdag 1 juli 2015 20:40 schreef z80 het volgende:
[..]
het is toch een mooi bord. beter dan altijd dat hagel witte.
Dat gezegd hebbende, word ik hier toch wel heel vrolijk van. Wat een zomers bord vol eten! Gefrituurde courgettebloemen, daar heb ik al vaak recepten van voorbij zien komen, maar heb het zelf nog nooit geprobeerd. Is het lekker? En is het veel werk?quote:Op dinsdag 30 juni 2015 22:59 schreef voederbietel het volgende:
[ afbeelding ]
Door een explosie aan courgettes in de moestuin maar eens de recepten van Oliver uit zijn moestuinserie gebruikt:
-gefrituurde gevulde courgettebloemen
-courgette salade
-rode bieten hummus
-sla/kruiden mengsel
-flatbread
en als toetje aardbeienijs van kefir, honing en geroosterde bosaardbeitjes maar die wou niet op de foto.
Valt reuze mee eigenlijk. Je haalt de stamper (die is volgens Oliver bitter) uit de bloem en spuit de bloem vol met ricotta mengsel, je vouwt de bladeren weer terug (die plakken wel wat), haalt de complete bloem door een beslagje en in de vetpan! Is erg lekker. Viel wel op dat ze binnen no-time niet mee knapperig waren maar even oppiepen in de oven gisteren en ze waren weer top.quote:Op donderdag 2 juli 2015 15:22 schreef minilot het volgende:
Dat gezegd hebbende, word ik hier toch wel heel vrolijk van. Wat een zomers bord vol eten! Gefrituurde courgettebloemen, daar heb ik al vaak recepten van voorbij zien komen, maar heb het zelf nog nooit geprobeerd. Is het lekker? En is het veel werk?
En bravo voor zelf brood bakken. Is dat brood echt zo wit, of komt dat door de foto!?
Wat een ongebruikelijke cuisine voor jou!quote:Op zondag 5 juli 2015 20:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Ovenroasted potato
[ link | afbeelding ]TexMex Potato Salad
Blenden met staafmixer::
2 el mayo,
3 knoflookjes
1 chilipeper
2 gegrilde paprika's uit pot
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder
Aardappelblokjes 40minuten in de oven op 225C.
In schaal mengen met de saus.
Dan nog er door:
gehakte koriander (en peterselie als je hebt)
lente-ui
limoensap
Om smaak brengen met peper en zout.
uit: Texas BBQ
Oeh klinkt erg lekker en ziet er heerlijk uit op de foto'squote:Op zondag 5 juli 2015 20:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Ovenroasted potato
[ link | afbeelding ]TexMex Potato Salad
Blenden met staafmixer::
2 el mayo,
3 knoflookjes
1 chilipeper
2 gegrilde paprika's uit pot
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder
Aardappelblokjes 40minuten in de oven op 225C.
In schaal mengen met de saus.
Dan nog er door:
gehakte koriander (en peterselie als je hebt)
lente-ui
limoensap
Om smaak brengen met peper en zout.
uit: Texas BBQ
Klopt! Ik moet je ook bekennen, ik weet niet of ik er wel zo kapot van was. ;-)quote:Op maandag 6 juli 2015 15:14 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat een ongebruikelijke cuisine voor jou!
Klinkt goed en toch wel echt wat anders dan de doorsnee aardappelsalade.
Ik onthou het even voor de eerstvolgende barbecue-gelegenheid met grote eters (lees schoonfamilie). Thanks!
Die slakjesquote:Op maandag 6 juli 2015 15:15 schreef minilot het volgende:
Had gisteren nog een beetje staan pielen in de keuken..
Piepkleine broodjes (doorsnee krap tweeënhalve centimeter ) met vulling van verse pesto:
[ afbeelding ]
Eénpersoonsclafoutissen met kersen met pit
[ afbeelding ]
Top! Ziet er goed uitquote:Op maandag 6 juli 2015 19:19 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
Gan Chao Su He - verse rijstnoedels met paddestoelen
Het eerste recept uit "De echte Chinese keuken"
Je schrijft "een beperkt aantal ingrediënten per recept die in de toko gewoon verkrijgbaar zijn".quote:Op maandag 6 juli 2015 19:19 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
Gan Chao Su He - verse rijstnoedels met paddestoelen
Het eerste recept uit "De echte Chinese keuken"
In het koelvak, tussen de tofu en de verse paddestoelen. Was bij Amazing Oriental in Den Haag.quote:Op maandag 6 juli 2015 19:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je schrijft "een beperkt aantal ingrediënten per recept die in de toko gewoon verkrijgbaar zijn".
Maar ik heb nog nooit verse ho fun in de toko gezien. Waar vond jij die?
Ziet er wel lieflijk uit trouwens.
Nee, deze:quote:Op maandag 6 juli 2015 20:28 schreef RobinOok het volgende:
Deze?
[ link | afbeelding ]
Verse rijststicks
Of van die lang houdbare, Vietnamese? (kan even geen foto vinden)
May Fung heeft anders ook verse rijstvellen. Moeten wel nog gesneden worden.quote:Op maandag 6 juli 2015 19:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je schrijft "een beperkt aantal ingrediënten per recept die in de toko gewoon verkrijgbaar zijn".
Maar ik heb nog nooit verse ho fun in de toko gezien. Waar vond jij die?
Ziet er wel lieflijk uit trouwens.
Oh, ja, die bedoel ik ook.quote:
Traditie! Het schijnt dat het de smaak ten geode komt om kersne met pit te gebruiken al heb ik dat maar van horen zeggen. Verder zorgt het er vooral voor dat je clafoutis natuurlijk een beetje onder de paarse nattigheid komt te zitten bij kersen die niet meer intact zijn.quote:Op maandag 6 juli 2015 19:30 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Waarom kersen met pit?
Ik zou wel zo'n handige ontpitter willen hebben
Inderdaad! Wel met alleen mango en ananas, dat lijkt me het lekkerst.quote:Op zondag 12 juli 2015 19:14 schreef Skoap het volgende:
Dat lijkt mij heerlijk! Dat ga ik binnenkort ook eens maken!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt...ben ik dezer dagen wat recepten aan het uitproberen.
Allereerst een hele simpele... 'Roomijs' van wel twee ingrediënten: bevroren banaan en pindakaas! Als je plakjes bevroren (rijpe) banaan in de keukenmachine gooit krijg je daarmee heel lekker zacht, zoet en 'vol' smakend ijs. Een trucje dat veganisten al heel lang kennen
(Door mij opgeleukt met hoorntjes die ik door gesmolten chocolade en gehakte zoute pinda's gehaald heb)
Verder vandaag de courgettepannekoekjes uit het boek gemaakt:
(Door mij opgeleukt met een ei-loze kervelmayonaise op basis van melk + kaasjeskruid uit de achtertuin)
Morgen weer verder met nog een handvol recepten!
[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 13-07-2015 15:09:53 ]Let me see you stripped down to the bone
Da's een flinke lap zeg! Gewoon alleen zout en peper of er verder nog iets mee gedaan?quote:Op maandag 13 juli 2015 13:52 schreef Soohr het volgende:
Zaterdag een kilo biefstuk op de bbq. was weer heerlijk (als je van rare houdt)
[ afbeelding ]
Lijkt me erg vullend en lekker die taart.quote:Op woensdag 15 juli 2015 17:05 schreef minilot het volgende:
Verger gegaan met het testen van receptjes uit het nieuwe pannenkoekenboek van de Efteling. Hier de 'baklava-pannenkoekentaart', maar dan gemaakt als éénpersoonstaartje in plaats van voor tien personen.
[ afbeelding ]
[..]
Da's een flinke lap zeg! Gewoon alleen zout en peper of er verder nog iets mee gedaan?
Gaaf! En wat een lollige semi-fusion!quote:Op donderdag 16 juli 2015 11:08 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Karaage rijstburger - Japanse gefrituurde kip op een gebakken sushirijst "broodje", sriracha mayonaise en coleslaw.
Tnx! Heerlijk die kaizerschmarrn trouwens. Die moet ik ook weer eens maken. Is een mini lodge pannetje?quote:Op donderdag 16 juli 2015 11:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Gaaf! En wat een lollige semi-fusion!
Ik sla het recept op.
Merkloos, maar wel gietijzer.quote:
HOLY FUCK, WANTSSS, NOWWWWquote:Op donderdag 16 juli 2015 10:47 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Kaiserschmarrn met rumrozijnen
Seht gut aus dame!quote:Op donderdag 16 juli 2015 11:08 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Karaage rijstburger - Japanse gefrituurde kip op een gebakken sushirijst "broodje", sriracha mayonaise en coleslaw.
Superdupersimpel: http://www.trouw.nl/tr/nl(...)Kaiserschmarrn.dhtmlquote:Op donderdag 16 juli 2015 12:02 schreef Molo het volgende:
[..]
HOLY FUCK, WANTSSS, NOWWWW
(hoe heb je dat gemaakt? )
Grazie millequote:Op donderdag 16 juli 2015 12:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Superdupersimpel: http://www.trouw.nl/tr/nl(...)Kaiserschmarrn.dhtml
Domo arigato. (Als we toch internationaal bezig zijn )quote:
Mais oui, bien surquote:Op donderdag 16 juli 2015 12:56 schreef n0a het volgende:
[..]
Domo arigato. (Als we toch internationaal bezig zijn )
Prachtig!quote:Op vrijdag 17 juli 2015 21:07 schreef Zo-is-dat het volgende:
Broodje gebakken vandaag
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
volgende keer iets korter in de oven zo te zien, dan zijn ze nóg lekkerderquote:Op zondag 19 juli 2015 13:32 schreef Bienelientjee het volgende:
Ik heb gister weer Robins Chocolate Whiskey Brownies gemaakt
[ afbeelding ]
Ik had de mijne zonder ijs
Klopt, de bovenkant was inderdaad wat krokant! Ze zaten er zelfs al korter in dan het recept zei! Maar van binnen nog heerlijk zacht!quote:Op zondag 19 juli 2015 13:36 schreef Molo het volgende:
[..]
volgende keer iets korter in de oven zo te zien, dan zijn ze nóg lekkerder
Zo hoort t wel. Zacht en wat vochtig aan de binnenkant en krokant bovenlaagje.quote:Op zondag 19 juli 2015 13:38 schreef Bienelientjee het volgende:
[..]
Klopt, de bovenkant was inderdaad wat krokant! Ze zaten er zelfs al korter in dan het recept zei! Maar van binnen nog heerlijk zacht!
Ach! Hoe ze ook genoemd moeten worden! Het recept blijft zooooo heerlijk!quote:Op zondag 19 juli 2015 14:16 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik moet erbij zeggen en heb het al eens eerder gezegd, het zijn eigenlijk geen brownies. In het origineel heet het mudcake. Maar ik snijd ze in blokjes en noem ze dan doodleuk brownies, maar ik geloof dat ik wel spijt heb daarvan, want brownies hebben hun eigen regels enzo, over hoe die horen te zijn en daar voldoen deze dus niet aan. Ahum Ik ben gewoon niet zo bekend in de bakafdeling, ik doe maar wat. :-)
Hoe dan ook vallen ze bij veel mensen in de smaak. Niet in de laatste plaats door de shitload aan whiskey die ik erdoor doe. Collega's vragen vaak wanneer ik weer eens mijn whiskey taart maak. (en die heb ik slechts 2 keer voor ze gebakken, maar heeft dus wel indruk gemaakt )
Jij durftquote:Op zondag 19 juli 2015 15:31 schreef RobinOok het volgende:
Ook zo lekker en toevallig ook met whiskey: garnalen cocktail.
Garnalen moesten op en ik vond ook nog een pakje gerookte zalm van 3 dagen over de datum. Uit frankrijk meegenomen nog, haha, wie wat bewaard die heeft wat. Had slagroom in huis dus zo een lekkere whisky saus in elkaar getikt en hoppa, my ultimate comfort food.
[ link | afbeelding ]Garnalen & Zalm Cocktail
, als het kon zou ik voor die gelegenheid een extra maag aanleggen. al het lekkers dat hier altijd voorbijkomt...quote:Op dinsdag 21 juli 2015 19:01 schreef Iwanius het volgende:
Je zou zo eens een picknick kunnen houden met jullie allemaal waarbij een ieder iets meeneemt en verder zijn gezelligheid.[ afbeelding ]
Tegen de tijd dat je het hier ziet is het natuurlijk allang weer op.quote:Op dinsdag 21 juli 2015 19:23 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
, als het kon zou ik voor die gelegenheid een extra maag aanleggen. al het lekkers dat hier altijd voorbijkomt...
DA FUK dass seht gut ausquote:Op dinsdag 21 juli 2015 21:07 schreef dahippieunicorn het volgende:
[ afbeelding ]
Zandgebak met Gezouten Karamel en Chocolade Ganache Uit een boek van Matt Preston
quote:Op dinsdag 21 juli 2015 21:07 schreef dahippieunicorn het volgende:
[ afbeelding ]
Zandgebak met Gezouten Karamel en Chocolade Ganache Uit een boek van Matt Preston
Wat een schitterend brood weer van je! Al ben ik toch ook wel benieuwd naar crumbshots. Korsten zijn sowieso gaaf om te zien, maar de binnekant is óók belangrijk!quote:Op vrijdag 17 juli 2015 21:07 schreef Zo-is-dat het volgende:
Broodje gebakken vandaag
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Yum! Heb je toevallig linkjes naar recepten voor de tahu besengeh en tumis aubergine?quote:
Klinkt ook goed! Kun je wat meer vertellen over de rozensiroop? Zelf gemaakt met suikersiroop en rozenwater ofzo?quote:Op maandag 20 juli 2015 20:31 schreef NoralyZ het volgende:
galettes met nectarines en rozensiroop :-)
Aaaargh. Altijd als ik iets voorbij zie komen dat een variant is op Millionaires Shortbread (al ziet er wel een héél goeie uit! ) dan heb ik meteen geen trek meer in wat ik ga eten Wil ik alleen nog dat. Mjam!quote:Op dinsdag 21 juli 2015 21:07 schreef dahippieunicorn het volgende:
[ afbeelding ]
Zandgebak met Gezouten Karamel en Chocolade Ganache Uit een boek van Matt Preston
http://www.kokkieslomo.nl/ayam-besengeh/quote:Op woensdag 22 juli 2015 11:36 schreef minilot het volgende:
Yum! Heb je toevallig linkjes naar recepten voor de tahu besengeh en tumis aubergine?
ja, simpel ietwat gezoet deeg gerold (met een beetje rozenwater erin), rondjes maken en dan inkwasten met een beetje losgeklopt eiwit, partjes nectarine er op, dichtvouwen en de randjes met nog wat eiwit inkwasten.quote:Op woensdag 22 juli 2015 11:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Klinkt ook goed! Kun je wat meer vertellen over de rozensiroop? Zelf gemaakt met suikersiroop en rozenwater ofzo?
Hij zit in de diepvries was nogal groot! Hij mag even wachten tot 16 augustus, dan heb ik minimaal 6 eters bij het ontbijt, het perfecte moment om deze aan te snijdenquote:Op woensdag 22 juli 2015 11:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat een schitterend brood weer van je! Al ben ik toch ook wel benieuwd naar crumbshots. Korsten zijn sowieso gaaf om te zien, maar de binnekant is óók belangrijk!
[..]
Thanks, haha. Enneh... niemand houd je tegenquote:Op woensdag 22 juli 2015 11:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Aaaargh. Altijd als ik iets voorbij zie komen dat een variant is op Millionaires Shortbread (al ziet er wel een héél goeie uit! ) dan heb ik meteen geen trek meer in wat ik ga eten Wil ik alleen nog dat. Mjam!
Dit. Als het buiten donker is, of zelfs maar schemert maar ik liever helemaal geen foto's van eten. Ik maak dus eigenlijk alleen foto's bij goed daglicht en ik zet/schuif het ondergrondje (tafel, plankje, bord) zo dicht mogelijk bij een raam, bij voorkeur op de vensterbank.quote:
potverdikkie wat lekkerquote:Op zondag 26 juli 2015 14:32 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Lam broodje
"Restje" lamsschouder, uit de diepvries, even opgewarmd en waar af laten koelen. Met lente-ui en basilicum. En Turkse yoghurt met knoflook, komijn, shichimi togarashi, zout, peper, citroensap.
Zeker een goede plek!quote:Op dinsdag 28 juli 2015 15:52 schreef Soohr het volgende:
Niet zozeer om het eten, al was de salade erg lekker, maar ik heb een goede plek op het aanrecht gevonden voor foto's van eten.
[ afbeelding ]
Dank je! Was ook erg lekker.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 15:03 schreef minilot het volgende:
N0a, dat buikspek! Allemachtig, wat ziet dat er lekker uit zeg!
[..]
Dit. Als het buiten donker is, of zelfs maar schemert maar ik liever helemaal geen foto's van eten. Ik maak dus eigenlijk alleen foto's bij goed daglicht en ik zet/schuif het ondergrondje (tafel, plankje, bord) zo dicht mogelijk bij een raam, bij voorkeur op de vensterbank.
Verder, simpele camera op de macrostand en gewoon -klik-.
Ik maak voor de vorm altijd wel een paar foto's maar negen van de tien keer kies ik toch de eerste uit.
En dan krijg je dus foto's zoals de mijne. Als je nog wat beter je best doen krijg je meer profi foto's, zoals die van n0a, Myraela en Robin
Dat boek Ik heb het naar aanleiding van dit recept gekocht, geweldig, vol met gemakkelijke gerechten voor doordeweeks!quote:Op dinsdag 21 juli 2015 21:07 schreef dahippieunicorn het volgende:
[ afbeelding ]
Zandgebak met Gezouten Karamel en Chocolade Ganache Uit een boek van Matt Preston
Ahh wat leuk om te horen! Het is inderdaad een geniaal boekquote:Op woensdag 29 juli 2015 17:58 schreef Sts het volgende:
[..]
Dat boek Ik heb het naar aanleiding van dit recept gekocht, geweldig, vol met gemakkelijke gerechten voor doordeweeks!
En die heb jij gemaakt?quote:
Neequote:
Ze heeft de bron er toch gewoon bij gezet? Voor de rest wijzen al die linkjes op Google alleen maar naar Welke.nl. En ook daar verwijzen ze weer naar dezelfde bron. Dus als zij het op die website heeft gezet, heeft ze het misschien wel gemaakt.quote:
Zou zomaar kunnen iddquote:Op zaterdag 1 augustus 2015 11:22 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ze heeft de bron er toch gewoon bij gezet? Voor de rest wijzen al die linkjes op Google alleen maar naar Welke.nl. En ook daar verwijzen ze weer naar dezelfde bron. Dus als zij het op die website heeft gezet, heeft ze het misschien wel gemaakt.
Het was okay. Niet helemaal mijn ding. Maar ja, restjes inderdaad. :-)quote:Op zondag 2 augustus 2015 12:37 schreef minilot het volgende:
Haha, ik hoopte al dat er nog een vervolgfoto kwam Robin!
Ziet er wel erg uit als restjeseten, maar dat is het dan ook. Zal ongetwijfeld lekker geweest zijn.
Cool! Die dingen zijn vers het lekkerst. Krijg er acuut trek in.quote:Op zondag 2 augustus 2015 12:38 schreef minilot het volgende:
Ik maakte als ontbijt Chinese broodjes met bieslook, olie en witte peper:
[ afbeelding ]
In de pan gebakken met een andere zware pan erbovenop zodat ze mooi plat bleven. Heeeeeeeeeeeeel veel laagjes erin door manier van oprollen. Erg lekker! Leek verder qua platheid, deeg en korstje wel wat op een Engelse muffin.
Zijn dat Chinese broodjes omdat ze in China worden gegeten? Ziet er lekker uitquote:Op zondag 2 augustus 2015 12:38 schreef minilot het volgende:
Ik maakte als ontbijt Chinese broodjes met bieslook, olie en witte peper:
[ afbeelding ]
In de pan gebakken met een andere zware pan erbovenop zodat ze mooi plat bleven. Heeeeeeeeeeeeel veel laagjes erin door manier van oprollen. Erg lekker! Leek verder qua platheid, deeg en korstje wel wat op een Engelse muffin.
Yup! Schijnt in Xi‘an geloof ik momenteel populair te zijn om een hamburger tussen zo een gesplitst broodje op te etenquote:Op zondag 2 augustus 2015 13:16 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Zijn dat Chinese broodjes omdat ze in China worden gegeten? Ziet er lekker uit
Oh man. Dit recept moet ik hebben hoor!quote:Op zondag 2 augustus 2015 12:38 schreef minilot het volgende:
Ik maakte als ontbijt Chinese broodjes met bieslook, olie en witte peper:
[ afbeelding ]
In de pan gebakken met een andere zware pan erbovenop zodat ze mooi plat bleven. Heeeeeeeeeeeeel veel laagjes erin door manier van oprollen. Erg lekker! Leek verder qua platheid, deeg en korstje wel wat op een Engelse muffin.
quote:Op maandag 3 augustus 2015 21:39 schreef vincevega82 het volgende:
Wrap met bavette en groente van de bbq, guacamole en zure room
[ afbeelding ]
Ziet er goed uitquote:Op maandag 3 augustus 2015 21:39 schreef vincevega82 het volgende:
Wrap met bavette en groente van de bbq, guacamole en zure room
[ afbeelding ]
Wat gaat er in naast heel veel suiker ( of glucose)?quote:Op zondag 16 augustus 2015 11:15 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Voor het eerst ooit marshmallows gemaakt! Is leuk! Wegens themaverplichting hier met kleur&smaak van Blue Curaçao
Ze zijn qua textuur heel lekker, wel volgende keer wat hoger maken.
Suiker ja, en glucose- of maïsstroop, plus uiteraard een lading eiwitten en gelatineblaadjes.quote:Op zondag 16 augustus 2015 11:21 schreef computergirl het volgende:
[..]
Wat gaat er in naast heel veel suiker ( of glucose)?
Joe!quote:Op zondag 16 augustus 2015 11:56 schreef RobinOok het volgende:
Geef even het recept wat jij gebruikte. Scheelt zoeken.
Want ik heb NU zin in marshmellows!
quote:Op zondag 23 augustus 2015 18:39 schreef vinnypassy het volgende:
Vitello tonato (met gefrituurde kappertjes en rucola), caprese (met alleen zaadjes en sap, gemengd met wat olijfolie en een heel klein sjalotje ipv plakken tomaat) en gewoon yoghurt met aardbei, munt en honing. Ideaal zondagsvoer.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |