SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt...ben ik dezer dagen wat recepten aan het uitproberen.
Allereerst een hele simpele... 'Roomijs' van wel twee ingrediënten: bevroren banaan en pindakaas! Als je plakjes bevroren (rijpe) banaan in de keukenmachine gooit krijg je daarmee heel lekker zacht, zoet en 'vol' smakend ijs. Een trucje dat veganisten al heel lang kennen
(Door mij opgeleukt met hoorntjes die ik door gesmolten chocolade en gehakte zoute pinda's gehaald heb)
Verder vandaag de courgettepannekoekjes uit het boek gemaakt:
(Door mij opgeleukt met een ei-loze kervelmayonaise op basis van melk + kaasjeskruid uit de achtertuin)
Morgen weer verder met nog een handvol recepten!
[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 13-07-2015 15:09:53 ]Let me see you stripped down to the bone
Da's een flinke lap zeg! Gewoon alleen zout en peper of er verder nog iets mee gedaan?quote:Op maandag 13 juli 2015 13:52 schreef Soohr het volgende:
Zaterdag een kilo biefstuk op de bbq. was weer heerlijk (als je van rare houdt)
[ afbeelding ]
Lijkt me erg vullend en lekker die taart.quote:Op woensdag 15 juli 2015 17:05 schreef minilot het volgende:
Verger gegaan met het testen van receptjes uit het nieuwe pannenkoekenboek van de Efteling. Hier de 'baklava-pannenkoekentaart', maar dan gemaakt als éénpersoonstaartje in plaats van voor tien personen.
[ afbeelding ]
[..]
Da's een flinke lap zeg! Gewoon alleen zout en peper of er verder nog iets mee gedaan?
Gaaf! En wat een lollige semi-fusion!quote:Op donderdag 16 juli 2015 11:08 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Karaage rijstburger - Japanse gefrituurde kip op een gebakken sushirijst "broodje", sriracha mayonaise en coleslaw.
Tnx! Heerlijk die kaizerschmarrn trouwens. Die moet ik ook weer eens maken. Is een mini lodge pannetje?quote:Op donderdag 16 juli 2015 11:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Gaaf! En wat een lollige semi-fusion!
Ik sla het recept op.
Merkloos, maar wel gietijzer.quote:
HOLY FUCK, WANTSSS, NOWWWWquote:Op donderdag 16 juli 2015 10:47 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Kaiserschmarrn met rumrozijnen
Seht gut aus dame!quote:Op donderdag 16 juli 2015 11:08 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Karaage rijstburger - Japanse gefrituurde kip op een gebakken sushirijst "broodje", sriracha mayonaise en coleslaw.
Superdupersimpel: http://www.trouw.nl/tr/nl(...)Kaiserschmarrn.dhtmlquote:Op donderdag 16 juli 2015 12:02 schreef Molo het volgende:
[..]
HOLY FUCK, WANTSSS, NOWWWW
(hoe heb je dat gemaakt? )
Grazie millequote:Op donderdag 16 juli 2015 12:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Superdupersimpel: http://www.trouw.nl/tr/nl(...)Kaiserschmarrn.dhtml
Domo arigato. (Als we toch internationaal bezig zijn )quote:
Mais oui, bien surquote:Op donderdag 16 juli 2015 12:56 schreef n0a het volgende:
[..]
Domo arigato. (Als we toch internationaal bezig zijn )
Prachtig!quote:Op vrijdag 17 juli 2015 21:07 schreef Zo-is-dat het volgende:
Broodje gebakken vandaag
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
volgende keer iets korter in de oven zo te zien, dan zijn ze nóg lekkerderquote:Op zondag 19 juli 2015 13:32 schreef Bienelientjee het volgende:
Ik heb gister weer Robins Chocolate Whiskey Brownies gemaakt
[ afbeelding ]
Ik had de mijne zonder ijs
Klopt, de bovenkant was inderdaad wat krokant! Ze zaten er zelfs al korter in dan het recept zei! Maar van binnen nog heerlijk zacht!quote:Op zondag 19 juli 2015 13:36 schreef Molo het volgende:
[..]
volgende keer iets korter in de oven zo te zien, dan zijn ze nóg lekkerder
Zo hoort t wel. Zacht en wat vochtig aan de binnenkant en krokant bovenlaagje.quote:Op zondag 19 juli 2015 13:38 schreef Bienelientjee het volgende:
[..]
Klopt, de bovenkant was inderdaad wat krokant! Ze zaten er zelfs al korter in dan het recept zei! Maar van binnen nog heerlijk zacht!
Ach! Hoe ze ook genoemd moeten worden! Het recept blijft zooooo heerlijk!quote:Op zondag 19 juli 2015 14:16 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik moet erbij zeggen en heb het al eens eerder gezegd, het zijn eigenlijk geen brownies. In het origineel heet het mudcake. Maar ik snijd ze in blokjes en noem ze dan doodleuk brownies, maar ik geloof dat ik wel spijt heb daarvan, want brownies hebben hun eigen regels enzo, over hoe die horen te zijn en daar voldoen deze dus niet aan. Ahum Ik ben gewoon niet zo bekend in de bakafdeling, ik doe maar wat. :-)
Hoe dan ook vallen ze bij veel mensen in de smaak. Niet in de laatste plaats door de shitload aan whiskey die ik erdoor doe. Collega's vragen vaak wanneer ik weer eens mijn whiskey taart maak. (en die heb ik slechts 2 keer voor ze gebakken, maar heeft dus wel indruk gemaakt )
Jij durftquote:Op zondag 19 juli 2015 15:31 schreef RobinOok het volgende:
Ook zo lekker en toevallig ook met whiskey: garnalen cocktail.
Garnalen moesten op en ik vond ook nog een pakje gerookte zalm van 3 dagen over de datum. Uit frankrijk meegenomen nog, haha, wie wat bewaard die heeft wat. Had slagroom in huis dus zo een lekkere whisky saus in elkaar getikt en hoppa, my ultimate comfort food.
[ link | afbeelding ]Garnalen & Zalm Cocktail
, als het kon zou ik voor die gelegenheid een extra maag aanleggen. al het lekkers dat hier altijd voorbijkomt...quote:Op dinsdag 21 juli 2015 19:01 schreef Iwanius het volgende:
Je zou zo eens een picknick kunnen houden met jullie allemaal waarbij een ieder iets meeneemt en verder zijn gezelligheid.[ afbeelding ]
Tegen de tijd dat je het hier ziet is het natuurlijk allang weer op.quote:Op dinsdag 21 juli 2015 19:23 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
, als het kon zou ik voor die gelegenheid een extra maag aanleggen. al het lekkers dat hier altijd voorbijkomt...
DA FUK dass seht gut ausquote:Op dinsdag 21 juli 2015 21:07 schreef dahippieunicorn het volgende:
[ afbeelding ]
Zandgebak met Gezouten Karamel en Chocolade Ganache Uit een boek van Matt Preston
quote:Op dinsdag 21 juli 2015 21:07 schreef dahippieunicorn het volgende:
[ afbeelding ]
Zandgebak met Gezouten Karamel en Chocolade Ganache Uit een boek van Matt Preston
Wat een schitterend brood weer van je! Al ben ik toch ook wel benieuwd naar crumbshots. Korsten zijn sowieso gaaf om te zien, maar de binnekant is óók belangrijk!quote:Op vrijdag 17 juli 2015 21:07 schreef Zo-is-dat het volgende:
Broodje gebakken vandaag
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Yum! Heb je toevallig linkjes naar recepten voor de tahu besengeh en tumis aubergine?quote:
Klinkt ook goed! Kun je wat meer vertellen over de rozensiroop? Zelf gemaakt met suikersiroop en rozenwater ofzo?quote:Op maandag 20 juli 2015 20:31 schreef NoralyZ het volgende:
galettes met nectarines en rozensiroop :-)
Aaaargh. Altijd als ik iets voorbij zie komen dat een variant is op Millionaires Shortbread (al ziet er wel een héél goeie uit! ) dan heb ik meteen geen trek meer in wat ik ga eten Wil ik alleen nog dat. Mjam!quote:Op dinsdag 21 juli 2015 21:07 schreef dahippieunicorn het volgende:
[ afbeelding ]
Zandgebak met Gezouten Karamel en Chocolade Ganache Uit een boek van Matt Preston
http://www.kokkieslomo.nl/ayam-besengeh/quote:Op woensdag 22 juli 2015 11:36 schreef minilot het volgende:
Yum! Heb je toevallig linkjes naar recepten voor de tahu besengeh en tumis aubergine?
ja, simpel ietwat gezoet deeg gerold (met een beetje rozenwater erin), rondjes maken en dan inkwasten met een beetje losgeklopt eiwit, partjes nectarine er op, dichtvouwen en de randjes met nog wat eiwit inkwasten.quote:Op woensdag 22 juli 2015 11:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Klinkt ook goed! Kun je wat meer vertellen over de rozensiroop? Zelf gemaakt met suikersiroop en rozenwater ofzo?
Hij zit in de diepvries was nogal groot! Hij mag even wachten tot 16 augustus, dan heb ik minimaal 6 eters bij het ontbijt, het perfecte moment om deze aan te snijdenquote:Op woensdag 22 juli 2015 11:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat een schitterend brood weer van je! Al ben ik toch ook wel benieuwd naar crumbshots. Korsten zijn sowieso gaaf om te zien, maar de binnekant is óók belangrijk!
[..]
Thanks, haha. Enneh... niemand houd je tegenquote:Op woensdag 22 juli 2015 11:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Aaaargh. Altijd als ik iets voorbij zie komen dat een variant is op Millionaires Shortbread (al ziet er wel een héél goeie uit! ) dan heb ik meteen geen trek meer in wat ik ga eten Wil ik alleen nog dat. Mjam!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |