SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt...ben ik dezer dagen wat recepten aan het uitproberen.![]()
Allereerst een hele simpele... 'Roomijs' van wel twee ingrediënten: bevroren banaan en pindakaas! Als je plakjes bevroren (rijpe) banaan in de keukenmachine gooit krijg je daarmee heel lekker zacht, zoet en 'vol' smakend ijs. Een trucje dat veganisten al heel lang kennen
(Door mij opgeleukt met hoorntjes die ik door gesmolten chocolade en gehakte zoute pinda's gehaald heb)
Verder vandaag de courgettepannekoekjes uit het boek gemaakt:
(Door mij opgeleukt met een ei-loze kervelmayonaise op basis van melk + kaasjeskruid uit de achtertuin)
Morgen weer verder met nog een handvol recepten!
[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 13-07-2015 15:09:53 ]Let me see you stripped down to the bone
Da's een flinke lap zeg!quote:Op maandag 13 juli 2015 13:52 schreef Soohr het volgende:
Zaterdag een kilo biefstuk op de bbq. was weer heerlijk (als je van rare houdt)
[ afbeelding ]
Lijkt me erg vullend en lekker die taart.quote:Op woensdag 15 juli 2015 17:05 schreef minilot het volgende:
Verger gegaan met het testen van receptjes uit het nieuwe pannenkoekenboek van de Efteling. Hier de 'baklava-pannenkoekentaart', maar dan gemaakt als éénpersoonstaartje in plaats van voor tien personen.![]()
[ afbeelding ]
[..]
Da's een flinke lap zeg!Gewoon alleen zout en peper of er verder nog iets mee gedaan?
Gaaf! En wat een lollige semi-fusion!quote:Op donderdag 16 juli 2015 11:08 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Karaage rijstburger - Japanse gefrituurde kip op een gebakken sushirijst "broodje", sriracha mayonaise en coleslaw.
Tnx! Heerlijk die kaizerschmarrn trouwens. Die moet ik ook weer eens maken. Is een mini lodge pannetje?quote:Op donderdag 16 juli 2015 11:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Gaaf! En wat een lollige semi-fusion!
Ik sla het recept op.
HOLY FUCK, WANTSSS, NOWWWWquote:Op donderdag 16 juli 2015 10:47 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Kaiserschmarrn met rumrozijnen
quote:Op donderdag 16 juli 2015 11:08 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Karaage rijstburger - Japanse gefrituurde kip op een gebakken sushirijst "broodje", sriracha mayonaise en coleslaw.
Superdupersimpel: http://www.trouw.nl/tr/nl(...)Kaiserschmarrn.dhtmlquote:Op donderdag 16 juli 2015 12:02 schreef Molo het volgende:
[..]
HOLY FUCK, WANTSSS, NOWWWW
(hoe heb je dat gemaakt?)
Grazie millequote:Op donderdag 16 juli 2015 12:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Superdupersimpel: http://www.trouw.nl/tr/nl(...)Kaiserschmarrn.dhtml
Mais oui, bien surquote:Op donderdag 16 juli 2015 12:56 schreef n0a het volgende:
[..]
Domo arigato. (Als we toch internationaal bezig zijn)
Prachtig!quote:Op vrijdag 17 juli 2015 21:07 schreef Zo-is-dat het volgende:
Broodje gebakken vandaag
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
volgende keer iets korter in de oven zo te zien, dan zijn ze nķg lekkerderquote:Op zondag 19 juli 2015 13:32 schreef Bienelientjee het volgende:
Ik heb gister weer Robins Chocolate Whiskey Brownies gemaakt![]()
[ afbeelding ]
Ik had de mijne zonder ijs
Klopt, de bovenkant was inderdaad wat krokant!quote:Op zondag 19 juli 2015 13:36 schreef Molo het volgende:
[..]
volgende keer iets korter in de oven zo te zien, dan zijn ze nķg lekkerder
Zo hoort t wel. Zacht en wat vochtig aan de binnenkant en krokant bovenlaagje.quote:Op zondag 19 juli 2015 13:38 schreef Bienelientjee het volgende:
[..]
Klopt, de bovenkant was inderdaad wat krokant!Ze zaten er zelfs al korter in dan het recept zei!
Maar van binnen nog heerlijk zacht!
Ach! Hoe ze ook genoemd moeten worden!quote:Op zondag 19 juli 2015 14:16 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik moet erbij zeggen en heb het al eens eerder gezegd, het zijn eigenlijk geen brownies. In het origineel heet het mudcake. Maar ik snijd ze in blokjes en noem ze dan doodleuk brownies, maar ik geloof dat ik wel spijt heb daarvan, want brownies hebben hun eigen regels enzo, over hoe die horen te zijn en daar voldoen deze dus niet aan. Ahum Ik ben gewoon niet zo bekend in de bakafdeling, ik doe maar wat. :-)
Hoe dan ook vallen ze bij veel mensen in de smaak. Niet in de laatste plaats door de shitload aan whiskey die ik erdoor doe. Collega's vragen vaak wanneer ik weer eens mijn whiskey taart maak. (en die heb ik slechts 2 keer voor ze gebakken, maar heeft dus wel indruk gemaakt)
Jij durftquote:Op zondag 19 juli 2015 15:31 schreef RobinOok het volgende:
Ook zo lekker en toevallig ook met whiskey: garnalen cocktail.![]()
Garnalen moesten op en ik vond ook nog een pakje gerookte zalm van 3 dagen over de datum. Uit frankrijk meegenomen nog, haha, wie wat bewaard die heeft wat. Had slagroom in huis dus zo een lekkere whisky saus in elkaar getikt en hoppa, my ultimate comfort food.
[ link | afbeelding ]Garnalen & Zalm Cocktail
quote:Op dinsdag 21 juli 2015 19:01 schreef Iwanius het volgende:
Je zou zo eens een picknick kunnen houden met jullie allemaal waarbij een ieder iets meeneemt en verder zijn gezelligheid.[ afbeelding ]
Tegen de tijd dat je het hier ziet is het natuurlijk allang weer op.quote:Op dinsdag 21 juli 2015 19:23 schreef NoralyZ het volgende:
[..], als het kon zou ik voor die gelegenheid een extra maag aanleggen.
al het lekkers dat hier altijd voorbijkomt...
DA FUK dass seht gut ausquote:Op dinsdag 21 juli 2015 21:07 schreef dahippieunicorn het volgende:
[ afbeelding ]
Zandgebak met Gezouten Karamel en Chocolade GanacheUit een boek van Matt Preston
quote:Op dinsdag 21 juli 2015 21:07 schreef dahippieunicorn het volgende:
[ afbeelding ]
Zandgebak met Gezouten Karamel en Chocolade GanacheUit een boek van Matt Preston
Wat een schitterend brood weer van je!quote:Op vrijdag 17 juli 2015 21:07 schreef Zo-is-dat het volgende:
Broodje gebakken vandaag
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Yum! Heb je toevallig linkjes naar recepten voor de tahu besengeh en tumis aubergine?quote:
Klinkt ook goed! Kun je wat meer vertellen over de rozensiroop? Zelf gemaakt met suikersiroop en rozenwater ofzo?quote:Op maandag 20 juli 2015 20:31 schreef NoralyZ het volgende:
galettes met nectarines en rozensiroop :-)
Aaaargh. Altijd als ik iets voorbij zie komen dat een variant is op Millionaires Shortbread (al ziet er wel een héél goeie uit!quote:Op dinsdag 21 juli 2015 21:07 schreef dahippieunicorn het volgende:
[ afbeelding ]
Zandgebak met Gezouten Karamel en Chocolade GanacheUit een boek van Matt Preston
http://www.kokkieslomo.nl/ayam-besengeh/quote:Op woensdag 22 juli 2015 11:36 schreef minilot het volgende:
Yum! Heb je toevallig linkjes naar recepten voor de tahu besengeh en tumis aubergine?
ja, simpel ietwat gezoet deeg gerold (met een beetje rozenwater erin), rondjes maken en dan inkwasten met een beetje losgeklopt eiwit, partjes nectarine er op, dichtvouwen en de randjes met nog wat eiwit inkwasten.quote:Op woensdag 22 juli 2015 11:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Klinkt ook goed! Kun je wat meer vertellen over de rozensiroop? Zelf gemaakt met suikersiroop en rozenwater ofzo?
Hij zit in de diepvriesquote:Op woensdag 22 juli 2015 11:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat een schitterend brood weer van je!Al ben ik toch ook wel benieuwd naar crumbshots. Korsten zijn sowieso gaaf om te zien, maar de binnekant is ķķk belangrijk!
[..]
Thanks, haha. Enneh... niemand houd je tegenquote:Op woensdag 22 juli 2015 11:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Aaaargh. Altijd als ik iets voorbij zie komen dat een variant is op Millionaires Shortbread (al ziet er wel een héél goeie uit!) dan heb ik meteen geen trek meer in wat ik ga eten Wil ik alleen nog dat.
Mjam!
Dit. Als het buiten donker is, of zelfs maar schemert maar ik liever helemaal geen foto's van eten. Ik maak dus eigenlijk alleen foto's bij goed daglicht en ik zet/schuif het ondergrondje (tafel, plankje, bord) zo dicht mogelijk bij een raam, bij voorkeur op de vensterbank.quote:
potverdikkie wat lekkerquote:Op zondag 26 juli 2015 14:32 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Lam broodje
"Restje" lamsschouder, uit de diepvries, even opgewarmd en waar af laten koelen. Met lente-ui en basilicum. En Turkse yoghurt met knoflook, komijn, shichimi togarashi, zout, peper, citroensap.
Zeker een goede plek!quote:Op dinsdag 28 juli 2015 15:52 schreef Soohr het volgende:
Niet zozeer om het eten, al was de salade erg lekker, maar ik heb een goede plek op het aanrecht gevonden voor foto's van eten.
[ afbeelding ]
Dank je!quote:Op dinsdag 28 juli 2015 15:03 schreef minilot het volgende:
N0a, dat buikspek!Allemachtig, wat ziet dat er lekker uit zeg!
[..]
Dit. Als het buiten donker is, of zelfs maar schemert maar ik liever helemaal geen foto's van eten. Ik maak dus eigenlijk alleen foto's bij goed daglicht en ik zet/schuif het ondergrondje (tafel, plankje, bord) zo dicht mogelijk bij een raam, bij voorkeur op de vensterbank.
Verder, simpele camera op de macrostand en gewoon -klik-.
Ik maak voor de vorm altijd wel een paar foto's maar negen van de tien keer kies ik toch de eerste uit.
En dan krijg je dus foto's zoals de mijne. Als je nog wat beter je best doen krijg je meer profi foto's, zoals die van n0a, Myraela en Robin![]()
Dat boekquote:Op dinsdag 21 juli 2015 21:07 schreef dahippieunicorn het volgende:
[ afbeelding ]
Zandgebak met Gezouten Karamel en Chocolade GanacheUit een boek van Matt Preston
Ahh wat leuk om te horen! Het is inderdaad een geniaal boekquote:Op woensdag 29 juli 2015 17:58 schreef Sts het volgende:
[..]
Dat boek![]()
Ik heb het naar aanleiding van dit recept gekocht, geweldig, vol met gemakkelijke gerechten voor doordeweeks!
En die heb jij gemaakt?quote:
Ze heeft de bron er toch gewoon bij gezet? Voor de rest wijzen al die linkjes op Google alleen maar naar Welke.nl. En ook daar verwijzen ze weer naar dezelfde bron. Dus als zij het op die website heeft gezet, heeft ze het misschien wel gemaakt.quote:
Zou zomaar kunnen iddquote:Op zaterdag 1 augustus 2015 11:22 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ze heeft de bron er toch gewoon bij gezet? Voor de rest wijzen al die linkjes op Google alleen maar naar Welke.nl. En ook daar verwijzen ze weer naar dezelfde bron. Dus als zij het op die website heeft gezet, heeft ze het misschien wel gemaakt.
Het was okay. Niet helemaal mijn ding. Maar ja, restjes inderdaad. :-)quote:Op zondag 2 augustus 2015 12:37 schreef minilot het volgende:
Haha, ik hoopte al dat er nog een vervolgfoto kwam Robin!
Ziet er wel erg uit als restjeseten, maar dat is het dan ook.Zal ongetwijfeld lekker geweest zijn.
Cool! Die dingen zijn vers het lekkerst. Krijg er acuut trek in.quote:Op zondag 2 augustus 2015 12:38 schreef minilot het volgende:
Ik maakte als ontbijt Chinese broodjes met bieslook, olie en witte peper:
[ afbeelding ]
In de pan gebakken met een andere zware pan erbovenop zodat ze mooi plat bleven. Heeeeeeeeeeeeel veel laagjes erin door manier van oprollen. Erg lekker! Leek verder qua platheid, deeg en korstje wel wat op een Engelse muffin.
Zijn dat Chinese broodjes omdat ze in China worden gegeten? Ziet er lekker uitquote:Op zondag 2 augustus 2015 12:38 schreef minilot het volgende:
Ik maakte als ontbijt Chinese broodjes met bieslook, olie en witte peper:
[ afbeelding ]
In de pan gebakken met een andere zware pan erbovenop zodat ze mooi plat bleven. Heeeeeeeeeeeeel veel laagjes erin door manier van oprollen. Erg lekker! Leek verder qua platheid, deeg en korstje wel wat op een Engelse muffin.
Yup! Schijnt in Xi‘an geloof ik momenteel populair te zijn om een hamburger tussen zo een gesplitst broodje op te etenquote:Op zondag 2 augustus 2015 13:16 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Zijn dat Chinese broodjes omdat ze in China worden gegeten? Ziet er lekker uit
Oh man. Dit recept moet ik hebben hoor!quote:Op zondag 2 augustus 2015 12:38 schreef minilot het volgende:
Ik maakte als ontbijt Chinese broodjes met bieslook, olie en witte peper:
[ afbeelding ]
In de pan gebakken met een andere zware pan erbovenop zodat ze mooi plat bleven. Heeeeeeeeeeeeel veel laagjes erin door manier van oprollen. Erg lekker! Leek verder qua platheid, deeg en korstje wel wat op een Engelse muffin.
quote:Op maandag 3 augustus 2015 21:39 schreef vincevega82 het volgende:
Wrap met bavette en groente van de bbq, guacamole en zure room
[ afbeelding ]
Ziet er goed uitquote:Op maandag 3 augustus 2015 21:39 schreef vincevega82 het volgende:
Wrap met bavette en groente van de bbq, guacamole en zure room
[ afbeelding ]
Wat gaat er in naast heel veel suiker ( of glucose)?quote:Op zondag 16 augustus 2015 11:15 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Voor het eerst ooit marshmallows gemaakt! Is leuk!Wegens themaverplichting hier met kleur&smaak van Blue Curaįao
![]()
Ze zijn qua textuur heel lekker, wel volgende keer wat hoger maken.
Suiker ja, en glucose- of maīsstroop, plus uiteraard een lading eiwitten en gelatineblaadjes.quote:Op zondag 16 augustus 2015 11:21 schreef computergirl het volgende:
[..]
Wat gaat er in naast heel veel suiker ( of glucose)?
Joe!quote:Op zondag 16 augustus 2015 11:56 schreef RobinOok het volgende:
Geef even het recept wat jij gebruikte. Scheelt zoeken.
Want ik heb NU zin in marshmellows!
quote:Op zondag 23 augustus 2015 18:39 schreef vinnypassy het volgende:
Vitello tonato (met gefrituurde kappertjes en rucola), caprese (met alleen zaadjes en sap, gemengd met wat olijfolie en een heel klein sjalotje ipv plakken tomaat) en gewoon yoghurt met aardbei, munt en honing. Ideaal zondagsvoer.![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |