SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De "laatste paar" topics:
Huizenmarkttopic #151: Een nieuwe start.
Huizenmarkttopic #152: In de ban van de huizenmarkt
Huizenmarkttopic #153: Waar verhuisboetes verlagen toch helptReal programmers don't comment. It was hard to write, so it should be hard to read.
Zo... 0,1% omlaag... is dat nu werkelijk een nieuwsbericht waard?quote:Hypotheekrente daalt door onrust rond euro
De prijsvechters op de hypotheekmarkt laten hun rente dalen. Dat meldt de Telegraaf vanochtend. Het gaat om een daling van zo’n 0,1 procent bij hypotheekrentes met een looptijd van 5, 10 en 15 jaar.
De daling in de rente wordt veroorzaakt door de onrust rond de euro. Directeur Joost Hembrecht van Florius zegt in de krant dat het er vorige week nog naar uitzag dat de langlopende hypotheekrentes zouden stijgen. “Maar inmiddels zijn de marges substantieel verbeterd door de ontwikkelingen in Zuid-Europa.”
Kritiek op hypotheekmarkt
De afgelopen maanden is er veel kritiek geweest op het functioneren van de Nederlandse hypotheekmarkt. Zo startte consumentenbond de Consumentenbond in april de actie ‘Stop hoge hypotheekrentes!’, waarvoor de organisatie van 26.000 mensen steun kreeg. De bond schreef aan minister De Jager van Financiën dat de Nederlandse hypotheekmarkt zich kenmerkt door historisch hoge marges en een gebrek aan concurrentie.
Op 30 mei dit jaar concludeerde toezichthouder AFM na een onderzoek dat er geen bewijs is voor prijsafspraken in de markt. Wel bleek dat de grote banken, die het leeuwendeel van de hypotheken in beheer hebben, hogere rentes rekenen dan andere partijen.
bron: NVM
Je begrijpt er nog niet veel van. Nout wil het wel even uitleggen:quote:Op maandag 18 juli 2011 10:24 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Nee. Ik kan best een hypotheek van 4 ton krijgen en mijn betalingsverplichtingen voldoen. Dat is toch wel een hoge hypotheek. Jij stelt dat dit soort 'hoge' hypotheken de crisis hebben veroorzaakt, maar het zijn juist de subprime hypotheken (waarbij de balans tussen onderpand en geldlening zoek is) die de crisis hebben veroorzaakt. Een 'hoge' hypotheek is dan ook wat kort door de bochtmaar ik snap wat je bedoelt.
Op Twitter staat het ook helemaal vol met makelaars, hypotheekverkopers en mensen met de dubbele hypotheek die het weer helemaal zien zitten.quote:Op maandag 18 juli 2011 11:30 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Zo... 0,1% omlaag... is dat nu werkelijk een nieuwsbericht waard?
NIet echt belangrijk nieuws natuurlijk maar kan toch geen kwaad er een berichtje over te tikken? en de krant/website moet ergens mee gevuld worden.quote:Op maandag 18 juli 2011 11:30 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Zo... 0,1% omlaag... is dat nu werkelijk een nieuwsbericht waard?
Kees de Kort zou zeggen dat elk mini-plusje word opgeblazen tot superpositief nieuwsquote:Op maandag 18 juli 2011 11:50 schreef lutser.com het volgende:
[..]
NIet echt belangrijk nieuws natuurlijk maar kan toch geen kwaad er een berichtje over te tikken? en de krant/website moet ergens mee gevuld worden.
AEGON bank die in zijn twitterbericht verwijst naar een bericht van pberendsquote:Op maandag 18 juli 2011 11:35 schreef Censuur-152 het volgende:
[..]
Op Twitter staat het ook helemaal vol met makelaars, hypotheekverkopers en mensen met de dubbele hypotheek die het weer helemaal zien zitten.
en dan te bedenken dat die rondzingende berichten allemaal gebaseerd zijn op aannamesquote:Op maandag 18 juli 2011 11:57 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
AEGON bank die in zijn twitterbericht verwijst naar een bericht van pberends![]()
![]()
![]()
Die oplichters lezen hier dus gewoon mee
Wat is jouw definitie van 'stabiliseren' ?quote:Op maandag 18 juli 2011 12:06 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
De prijzen stabiliseren al meer dan 2 jaar
En ze blijven vooral beweren dat "prijzen naar de top" iets gunstigs zou zijn...quote:Op maandag 18 juli 2011 11:57 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
AEGON bank die in zijn twitterbericht verwijst naar een bericht van pberends![]()
![]()
![]()
Die oplichters lezen hier dus gewoon mee
Laatste huizenprijscijfers bericht:quote:Op maandag 18 juli 2011 12:06 schreef meth77 het volgende:
[..]
en dan te bedenken dat die rondzingende berichten allemaal gebaseerd zijn op aannames![]()
Zoals die in de dikke van dale staat smartassquote:Op maandag 18 juli 2011 12:07 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Wat is jouw definitie van 'stabiliseren' ?
Als je daarmee bedoelt dat er nog geen schoksgewijze prijscorrectie is geweest dan moet ik je daarin gelijk geven
Even nagekeken dan:quote:Op maandag 18 juli 2011 12:19 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Zoals die in de dikke van dale staat smartass
Hoop doet levenquote:Op maandag 18 juli 2011 12:16 schreef Censuur-152 het volgende:
Nu gaat de NVM alleen nog maar in op de zonnige toekomst omdat ze de realiteit van vandaag niet aankunnen![]()
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Real programmers don't comment. It was hard to write, so it should be hard to read.
De prijzen zijn al vanaf q3 2009 stabiel, maar jij blijft maar lekker dom lullen.quote:Op maandag 18 juli 2011 12:31 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Even nagekeken dan:
sta·bi·li·se·ren -seerde, h gestabiliseerd duurzaam, permanent maken: zich ~ stabiel worden
sta·biel bn, bw 1 standvastig; onveranderlijk 2 vast, stevig: een auto met ~e wegligging
Nu.... ik trek niet dezelfde conclusie, prijzen dalen juist. Het aantal te koop staande huizen stijgt en ik begrijp dat ook het aantal transacties daalt. Wat is er eigenlijk wel stabiel op de woningmarkt, de vraagprijs misschien? De rente? Het te financieren bedrag? De enige stabiliteit op de woningmarkt is volgens mij de hardheid van baksteen en beton
Zoals ik al zei, stabiel. Bedankt voor je nuttige bijdrage K_manquote:Op maandag 18 juli 2011 13:00 schreef k_man het volgende:
Gegevens van de woning
regio Landelijk
soort woning Alle woningtypen
Prijsindex Bestaande Koopwoningen
september 2009 106,9
mei 2011 104,4
% stijging/daling -2,3 %
Stel dat je gelijk zou hebben, dan zeggen die cijfers nog helemaal niets over het type woning. Misschien dat mensen wel hetzelfde betalen voor een woning maar daar wel veel meer kwaliteit voor terug krijgen. In dat geval spreken we dus van een 'betaalde prijs' stabilisatie.quote:Op maandag 18 juli 2011 12:40 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
De prijzen zijn al vanaf q3 2009 stabiel, maar jij blijft maar lekker dom lullen.
Gelukkig maar dat de vraagprijs niks zegt over de marktquote:Op maandag 18 juli 2011 13:05 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Stel dat je gelijk zou hebben, dan zeggen die cijfers nog helemaal niets over het type woning. Misschien dat mensen wel hetzelfde betalen voor een woning maar daar wel veel meer kwaliteit voor terug krijgen. In dat geval spreken we dus van een 'betaalde prijs' stabilisatie.
Als ik er even bijhaal dat er enorm veel woningen te koop staan momenteel dan mag je toch wel concluderen dat de meeste vraagprijzen aan de hoge kant zijn. Tel daarbij op dat de prijzen wel degelijk licht gedaald zijn en je mag volgens mij concluderen dat er nog een correctie te wachten staat. Jij mag dat als dom en lullig bestempelen maar daar heeft de markt weinig boodschap aan
Nou ... niets.... dat is natuurlijk niet helemaal waar. Het geeft in ieder geval aan dat er mensen zijn die in hun beleving menen een huis met een marktwaarde x voor een vraagprijs y te kunnen verkopen. Dat dit vaak niet lukt blijkt wel uit het sterk gedaalde aantal verkopen.quote:Op maandag 18 juli 2011 13:06 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Gelukkig maar dat de vraagprijs niks zegt over de markt
En dat is boeiend omdat?quote:Op maandag 18 juli 2011 13:21 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Nou ... niets.... dat is natuurlijk niet helemaal waar. Het geeft in ieder geval aan dat er mensen zijn die in hun beleving menen een huis met een marktwaarde x voor een vraagprijs y te kunnen verkopen. Dat dit vaak niet lukt blijkt wel uit het sterk gedaalde aantal verkopen.
Ik denk dat menig makelaar hard nadenkt over dit dilemmaquote:
Voor 0,1%?quote:Op maandag 18 juli 2011 11:35 schreef Censuur-152 het volgende:
[..]
Op Twitter staat het ook helemaal vol met makelaars, hypotheekverkopers en mensen met de dubbele hypotheek die het weer helemaal zien zitten.
Diegene die de prijs maakt wil het liefst een zo maximale prijs en blijft net zo lang wachten als hij kan of wil om die prijs te bereiken, de makelaar is niet relavantquote:Op maandag 18 juli 2011 13:27 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Ik denk dat menig makelaar hard nadenkt over dit dilemma![]()
Zij zijn niet meer zo geinteresseerd in het behalen van de maximale koopsom, liever zien ze nu een forse toename in het aantal transacties.
Als een daling van de koopsom met 20% resulteert in een stijging van 50% van het aantal transacties dan zijn ze weer helemaal happy
Maar goed... misschien kunnen we deze discussie beter hier voortzetten.
FYI:quote:Op maandag 18 juli 2011 13:38 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Diegene die de prijs maakt wil het liefst een zo maximale prijs en blijft net zo lang wachten als hij kan of wil om die prijs te bereiken, de makelaar is niet relavant
ja dat idee heb ik ook, iedere nieuwe aanbieder wil zo scherp mogellijk in de markt staan, anders kun je het echt wel vergetenquote:Op maandag 18 juli 2011 14:43 schreef Terrorizer het volgende:
[..]
FYI:
De vraagprijzen op Funda zijn ook aan het dalen.
Het is een beetje net als Marktplaats e.d.: alles wat er langer op staat is niet interessant, omdat niemand het wil hebben. Koopjes zitten alleen bij het nieuwe aanbod, het koopjes-deel is zo verkocht, de rest sluit aan bij de lange rij lang-te-koop-huizen.quote:Op maandag 18 juli 2011 14:45 schreef meth77 het volgende:
[..]
ja dat idee heb ik ook, iedere nieuwe aanbieder wil zo scherp mogellijk in de markt staan, anders kun je het echt wel vergeten
Een 10% lagere vraagprijs t.o.v. 2009 is geen uitzondering meer. Ik vermoed dat er toch een hoop mensen zijn gaan inzien dat het geen 2002 meer is.quote:Op maandag 18 juli 2011 14:43 schreef Terrorizer het volgende:
[..]
FYI:
De vraagprijzen op Funda zijn ook aan het dalen.
Klopt.... tenzij ze ineens wel bereid zijn flink te zakken. Wel slecht voor je onderhandelingspositie natuurlijk want plotseling blijkt dat je er toch echt graag vanaf wilt. Misschien dat deze koppigheid je tenslotte meer gaat kosten dan een initiële scherpe prijsstelling.quote:Op maandag 18 juli 2011 15:02 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Het is een beetje net als Marktplaats e.d.: alles wat er langer op staat is niet interessant, omdat niemand het wil hebben. Koopjes zitten alleen bij het nieuwe aanbod, het koopjes-deel is zo verkocht, de rest sluit aan bij de lange rij lang-te-koop-huizen.
En wat was is je punt ook alweer?quote:Op maandag 18 juli 2011 14:43 schreef Terrorizer het volgende:
[..]
FYI:
De vraagprijzen op Funda zijn ook aan het dalen.
Dat "diegene die de prijs maakt" ook zakken met hun prijzen.quote:Op maandag 18 juli 2011 15:16 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
En wat was is je punt ook alweer?
Dat dit kan in Nederland!quote:Op maandag 18 juli 2011 15:21 schreef Terrorizer het volgende:
[..]
Dat "diegene die de prijs maakt" ook zakken met hun prijzen.
Zolang ze niet willen of moeten verkopen nietquote:Op maandag 18 juli 2011 15:21 schreef Terrorizer het volgende:
[..]
Dat "diegene die de prijs maakt" ook zakken met hun prijzen.
Lijkt me beter als je eerst een residence regeltquote:Op maandag 18 juli 2011 15:31 schreef erik666 het volgende:
Weet iemand iets over een huis kopen in Amerika ? Bedoel wat betreft belastingen etc.
Gaan we weer: ik ken genoeg huizen die in 2008 op de top van de markt verkocht zijn voor 30% onder de oorspronkelijke vraagprijs. Overvragen is niet iets van nu hoor.quote:Op maandag 18 juli 2011 15:03 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Een 10% lagere vraagprijs t.o.v. 2009 is geen uitzondering meer. Ik vermoed dat er toch een hoop mensen zijn gaan inzien dat het geen 2002 meer is.
Geen huizen die haalbaar zijn voor de gemiddelde Nederland met 1 á 2 keer modaalquote:Op maandag 18 juli 2011 15:34 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Gaan we weer: ik ken genoeg huizen die in 2008 op de top van de markt verkocht zijn voor 30% onder de oorspronkelijke vraagprijs. Overvragen is niet iets van nu hoor.
Hangt van je vermogen af, denk ikquote:Op maandag 18 juli 2011 15:36 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Geen huizen die haalbaar zijn voor de gemiddelde Nederland met 1 á 2 keer modaal
Hier lokaal is het zelfs zo dat duurdere woningen beter verkopen dan de woningen in het laagste segment.quote:Op maandag 18 juli 2011 15:44 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Maar ik heb juist het idee dat in de goedkopere woningen het alleen maar méér dringen is, en dus prijsverlagingen daar niet echt in grote mate voorkomen.
Je hebt inderdaad maar 1 koper nodig, kan wel ff duren... dat dan weer welquote:Op maandag 18 juli 2011 15:48 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Wachten op de liefhebber en als die komt betaalt hij toch wel een premium
Als je niet moet verkopen, gewoon blijven wachten
Dronten is niet zo heel erg groot dus ik beschouw bijna alle inwoners als buurmanquote:
Maar goed dat het niks kost om je huis te koop te zettenquote:Op maandag 18 juli 2011 15:50 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Je hebt inderdaad maar 1 koper nodig, kan wel ff duren... dat dan weer wel
Dat denk jij maar, er zijn er vast genoeg die de factuur van de makelaar braaf betaald hebbenquote:Op maandag 18 juli 2011 15:52 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Maar goed dat het niks kost om je huis te koop te zetten
Ja, er schijnbaar meer wereldvreemde mensen zoals jijquote:Op maandag 18 juli 2011 15:52 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Dat denk jij maar, er zijn er vast genoeg die de factuur van de makelaar braaf betaald hebben
Nee... dat is niet wereldvreemd. Het is niet slim om je makelaar te betalen als deze nog niets gepresteerd heeft maar het gebeurt vaak genoeg.quote:Op maandag 18 juli 2011 15:53 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Ja, er schijnbaar meer wereldvreemde mensen zoals jij
Bij mijn weten is het overal no cure no pay. Je bent vaak wel een minimaal bedrag aan opstartkosten verschuldigd (100 tot 150 euro).quote:Op maandag 18 juli 2011 15:58 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Nee... dat is niet wereldvreemd. Het is niet slim om je makelaar te betalen als deze nog niets gepresteerd heeft maar het gebeurt vaak genoeg.
Ja, die ex huur panden is niet zo veel soeps vaak.....quote:Op maandag 18 juli 2011 15:50 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Hier lokaal is het zelfs zo dat duurdere woningen beter verkopen dan de woningen in het laagste segment.
De corporatie probeert met pijn en moeite zijn afgeleefde troep te verkopen, iets wat totaal niet lukt. Huizen tussen de 200...250k lopen nog wel een beetje door. Aan de onderkant is het echt niet dringen, misschien wel in Brabant... want ik begrijp dat daar alles anders is![]()
Ik sprak laatst nog mijn buurman die zijn woning toch nog redelijk snel met verlies verkocht heeft, zat toch in het >450k segment... het kan dus wel... als je bereid bent te zakken met je prijs
Die bedoel ik. Vergeet ook niet dat veel mensen vast zitten aan hun makelaar, indien ze besluiten de opdracht terug te halen kost dat ook geld.quote:Op maandag 18 juli 2011 16:00 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Bij mijn weten is het overal no cure no pay. Je bent vaak wel een minimaal bedrag aan opstartkosten verschuldigd (100 tot 150 euro).
Dat ligt er een beetje aan als de makelaar opeens komt dat jij flink in prijs moet zakken en hij anders wilt stoppen met jou te bemiddelen dan kan de makelaar naar zijn centjes fluiten.quote:Op maandag 18 juli 2011 16:08 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Die bedoel ik. Vergeet ook niet dat veel mensen vast zitten aan hun makelaar, indien ze besluiten de opdracht terug te halen kost dat ook geld.
Sorry maar ik vind dat nihilquote:Op maandag 18 juli 2011 16:00 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Bij mijn weten is het overal no cure no pay. Je bent vaak wel een minimaal bedrag aan opstartkosten verschuldigd (100 tot 150 euro).
En net verklaarde je de mensen die dat wel betaalde tot wereldvreemde mensen? Maar goed... voor jouw is het nihil voor anderen is het een leuk avondje uitquote:Op maandag 18 juli 2011 16:18 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Sorry maar ik vind dat nihil
Zo flexibel dat huren in Dronten!quote:OFW wijzigt toewijzingsbeleid
Oost Flevoland Woondiensten (OFW) heeft haar toewijzingsbeleid gewijzigd. Woningzoekenden met een inkomen hoger dan ¤ 38.000,- komen niet meer in aanmerking voor een sociale huurwoning van OFW. Voor woningzoekenden met een inkomen tussen ¤ 33.614,- en ¤ 38.000,- kan er een langere wachtlijst ontstaan. Door nieuwe Europese regels is OFW genoodzaakt om bij het toewijzen van sociale huurwoningen strikt te kijken naar het inkomen van nieuwe huurders.
Als woningzoekenden zich inschrijven bij OFW dienen ze hun inkomen op te geven. Wanneer de woningzoekende een inkomen heeft dat hoger is dan ¤ 33.614,- komt de woningzoekende niet in aanmerking voor een sociale huurwoning. Dit zijn woningen met een huurprijs lager dan ¤ 652,52. Nagenoeg alle huurwoningen van OFW vallen in deze categorie.
Voor mensen met een inkomen tot ¤ 38.000 zijn er nauwelijks betaalbare andere woningen beschikbaar in de gemeente Dronten. Zij vallen tussen wal en schip. Daarom zet OFW zich in om toch aan deze groep mensen te blijven verhuren. OFW mag volgens de geldende regels maximaal 10% van haar sociale woningen verhuren aan woningzoekenden met een inkomen hoger dan ¤ 33.614,-. OFW gebruikt deze 10% om woningen toe te wijzen aan de groep met een inkomen tussen ¤ 33.614,- en ¤ 38.000,-.
De regels zijn alleen van toepassing op nieuwe verhuringen. Er is dus geen directe consequentie voor de huidige huurders. Alleen wanneer het inkomen van de huurder in de loop van de jaren is gegroeid tot boven ¤ 33.614,- én deze huurder wil doorstromen naar een andere sociale huurwoning, dan is dat niet vanzelfsprekend. De huurders met een inkomen van ¤ 38.000 of hoger komen in ieder geval niet meer in aanmerking voor een nieuwe sociale huurwoning. Voor hen bestaat wel een hardheidsclausule indien er sprake is van uitzonderlijke omstandigheden.
Europese regels hebben bepaald dat woningcorporaties 90% van de sociale huurwoningen moeten toewijzen aan mensen met een bruto (verzamel)inkomen van maximaal ¤ 33.614,-. Ook OFW zal daar aan moeten voldoen. Zo niet, dan moet OFW meer rente over haar leningen betalen. Gevolg daarvan is dat er minder geld is voor onderhoud, moderniseringen en nieuwbouw van woningen.
Voor iemand in dergelijke huizen zal het avondje uit er denk ik niet op veranderenquote:Op maandag 18 juli 2011 16:51 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
En net verklaarde je de mensen die dat wel betaalde tot wereldvreemde mensen? Maar goed... voor jouw is het nihil voor anderen is het een leuk avondje uit
Factuur van de makelaar voordat het verkocht isquote:Op maandag 18 juli 2011 15:52 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Dat denk jij maar, er zijn er vast genoeg die de factuur van de makelaar braaf betaald hebben
Neen, na zes maanden in ieder geval kostenloos cf. NVM voorwaardenquote:Op maandag 18 juli 2011 16:08 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Die bedoel ik. Vergeet ook niet dat veel mensen vast zitten aan hun makelaar, indien ze besluiten de opdracht terug te halen kost dat ook geld.
Idd.quote:Op maandag 18 juli 2011 17:23 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Als je op termijn wat anders wil en een huis hebt in het topsegment zet je huis lekker hoog te koop, omlaag kan altijd nog en meestal is zo'n koop ook een heel traject en kun je vaak nog rekken, dus ook voldoende tijd om alvast naar iets nieuws te gaan kijken
Of je blijft gewoon lekker zitten!quote:Op maandag 18 juli 2011 17:38 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Prijs hoog = iemand wil betalen = Feest
Duurt langer = prijs lager = Iemand wil betalen = Feestje
Duurt lang = Je stemt je prijs af op vergelijkbare huizen in de omgeving = je vindt een koper = deal
Ja ik zeg wel meer dat ze de huurwaardeforfait op 5% moeten stellen, gelijk aan de huurquote:Op maandag 18 juli 2011 17:13 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Worden eindelijk slim, nu nog de huren binnen 3 jaar naar marktwaarde trekken
6% van WOZ waarde = kale huur per jaar is dan wel een redelijk cijfer
ja, je zegt wel meer....quote:Op maandag 18 juli 2011 17:40 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ja ik zeg wel meer dat ze de huurwaardeforfait op 5% moeten stellen, gelijk aan de huur
Tegen 5% gaat niemand investeren, 6% is een beetje de onderkant, 7% á 8% zou beter zijnquote:Op maandag 18 juli 2011 17:40 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ja ik zeg wel meer dat ze de huurwaardeforfait op 5% moeten stellen, gelijk aan de huur
Gewoon geen sociale huurwoningen meer te koop zetten dan heb je meer woningen die binnen die 10% vallen. Volgens mij is dat ook goed te doen aangezien die verkoop nou niet bepaald lekker looptquote:Op maandag 18 juli 2011 17:00 schreef HansvD het volgende:
Ondertussen in Dronten:
Zo flexibel dat huren in Dronten!
Wel voor de babyboom generatie, maar ja, die bewonen er al een.quote:Op maandag 18 juli 2011 15:36 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Geen huizen die haalbaar zijn voor de gemiddelde Nederland met 1 á 2 keer modaal
Ja.... sommigen zijn ware topsportersquote:Op maandag 18 juli 2011 17:30 schreef capricia het volgende:
[..]
Idd.
Ik ken geen mensen meer die zomaar een woning kopen voordat ze hun eigen woning verkocht hebben. De meesten hebben inmiddels een veel langere adem gekregen.
Blijven plakken is het nieuwe verhuizenquote:
Nederland interessant om in te investeren? In steen? Volgens mij is dat anders een aardig achterhaald principequote:Op maandag 18 juli 2011 17:47 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Tegen 5% gaat niemand investeren, 6% is een beetje de onderkant, 7% á 8% zou beter zijn
Nog wat meer van dat soort maatregelen en Nederland is weer een interessant land om in te investerenKen voldoende huizen die ik zonder risico zou kunnen kopen en die ook makkelijk te verkopen zijn.
Nee, de vrijheid die je als huurder van sociale woningbouw hebt, die is inmiddels aardig achterhaald.quote:Op maandag 18 juli 2011 19:49 schreef VirtualMemory het volgende:
Nederland interessant om in te investeren? In steen? Volgens mij is dat anders een aardig achterhaald principe
Stel je bent europeaan en je hebt geld 'over' wat ga je er mee doen?quote:Op maandag 18 juli 2011 19:49 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Nederland interessant om in te investeren? In steen? Volgens mij is dat anders een aardig achterhaald principe
Pluisjequote:Op maandag 18 juli 2011 17:48 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Hey Xenonoob, hoeveel zou jou huur stijgen met die maatregelen? Procent of 30 of 3 jaar?
Ik denk dat er dan wel interessantere opties zijn, maar goed.... er staat genoeg vastgoed te koop dus sla je slagquote:Op maandag 18 juli 2011 19:52 schreef lutser.com het volgende:
Stel je bent europeaan en je hebt geld 'over' wat ga je er mee doen?
-op de bank zetten kijken of je inflatie bij kunt houden, en hopen dat je bank niet omvalt.
-in aandelen stoppen en bidden dat de beurs goed gaat.
-een huis/land in hongarije kopen hopen dat daar de economie aantrekt en de corrupte burgemeester je niet naait.
-een huis/grond in nederland kopen.
Ik denk dat een huis met grond in nederland èèn van de veiligste opties is.
Het is een trieste constatering dat tegenwoordig niet meer iedereen deze vrijheid gegund isquote:Op maandag 18 juli 2011 19:51 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Nee, de vrijheid die je als huurder van sociale woningbouw hebt, die is inmiddels aardig achterhaald.![]()
Ik zit al met een flinke hefboom (die gelukkig in korting word gebracht op mijn belastingaangifte) in het vastgoed, meer investeren lijkt mij voorlopig niet wenselijk.quote:Op maandag 18 juli 2011 19:55 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Ik denk dat er dan wel interessantere opties zijn, maar goed.... er staat genoeg vastgoed te koop dus sla je slag
Die vrijheid is je nog steeds gegund, maar niet meer over de rug van de lagere inkomens.quote:Op maandag 18 juli 2011 19:57 schreef VirtualMemory het volgende:
Het is een trieste constatering dat tegenwoordig niet meer iedereen deze vrijheid gegund is![]()
Triest? Wat is er mis met het gezond maken van de sociale woningbouw?quote:Zoiets is tekenend voor de trieste situatie waar wij ons als land in bevinden
Hoax. De harde antileenkneuskern hier zal je haarfijn kunnen uitleggen dat als de waarde van je woning zakt, je er niet meer gewoon in kunt wonen.quote:Op maandag 18 juli 2011 19:58 schreef lutser.com het volgende:
Wat de euro, beursen en aanverwante zaken allemaal gaan doen de komende jaren weet ik niet maar mijn huis is over 50 jaar nog steeds een huis
Mensen met geld om te investeren zijn geen leenkneuzen lijkt mijquote:Op maandag 18 juli 2011 20:05 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Hoax. De harde antileenkneuskern hier zal je haarfijn kunnen uitleggen dat als de waarde van je woning zakt, je er niet meer gewoon in kunt wonen.
Je kunt prima investeren met geleend geld. Vraag het de BB generatie maar.quote:Op maandag 18 juli 2011 20:08 schreef VirtualMemory het volgende:
Mensen met geld om te investeren zijn geen leenkneuzen lijkt mij![]()
Mijn inziens geld dit ook voor 'normale' mensen.quote:Op maandag 18 juli 2011 20:08 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Mensen met geld om te investeren zijn geen leenkneuzen lijkt mij![]()
Meestal zijn het ordinaire criminelen, dat dan weer wel
Yep, en straks nog even volleggen met zonnepanelen (die prijs stort nu omlaag) en ook je energiebehoefte is redelijk afgedekt.quote:Op maandag 18 juli 2011 20:13 schreef lutser.com het volgende:
Sparen kan uiteraard ook op een spaarrekening (weinig rendement door inflatie) of met aandelen (risicovol) maar het grote voordeel van een huis is dat de belangrijkste uitgaven post (wonen) is afgedekt.
Nu niet nee, door de plaag van de parasieten die ook wel bekend staan als scheefhuurdersquote:Op maandag 18 juli 2011 19:49 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Nederland interessant om in te investeren? In steen? Volgens mij is dat anders een aardig achterhaald principe
Parasieten moet je ook uitroeien.quote:Op maandag 18 juli 2011 19:57 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Het is een trieste constatering dat tegenwoordig niet meer iedereen deze vrijheid gegund is![]()
Zoiets is tekenend voor de trieste situatie waar wij ons als land in bevinden
Sowieso is het niet echt goed te praten dat schatrijke woningcorporaties met jaren wachtlijst voor een klein huisje hun huizen gaan verkopen...quote:Op maandag 18 juli 2011 19:43 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Gewoon geen sociale huurwoningen meer te koop zetten dan heb je meer woningen die binnen die 10% vallen. Volgens mij is dat ook goed te doen aangezien die verkoop nou niet bepaald lekker loopt
Als je nagaat dat de zorg in Nederland 80 miljard per jaar kost, zou dat zomaar kunnen ja...quote:Op maandag 18 juli 2011 20:20 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Nog even en ik betaal meer aan de zorgverzekeringen dan aan de woonlasten...
Er staat nog een vraag open Xenonoobquote:Op maandag 18 juli 2011 22:49 schreef VirtualMemory het volgende:
knip.... ik laat me teveel meeslepen door pluisje... moet ik niet doen![]()
Ik kan niet antwoorden voor xenonoob maar mocht het mij gebeuren dan lig ik er niet wakker van. Zelfs een stijging van 30% zou nog voordeliger zijn dan de trend van waardedaling van onroerend goedquote:Op maandag 18 juli 2011 22:57 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Er staat nog een vraag open Xenonoob
Ik ken DAM zijn situatie niet, maar ik kan 100% nog wel verdragen.quote:Op maandag 18 juli 2011 23:03 schreef VirtualMemory het volgende:
Ik kan niet antwoorden voor xenonoob maar mocht het mij gebeuren dan lig ik er niet wakker van. Zelfs een stijging van 30% zou nog voordeliger zijn dan de trend van waardedaling van onroerend goed![]()
Maar kan jij een waardedaling van 30% van je woning verdragen?
Ik heb geen idee wat Ierland hier mee te maken heeft, ik denk dat we het beter gewoon bij Nederland kunnen houdenquote:Op maandag 18 juli 2011 23:03 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Ik kan niet antwoorden voor xenonoob maar mocht het mij gebeuren dan lig ik er niet wakker van. Zelfs een stijging van 30% zou nog voordeliger zijn dan de trend van waardedaling van onroerend goed![]()
Maar kan jij een waardedaling van 30% van je woning verdragen?
Dus het moet 50% in 3 jaar zijn?quote:Op maandag 18 juli 2011 23:03 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Ik kan niet antwoorden voor xenonoob maar mocht het mij gebeuren dan lig ik er niet wakker van. Zelfs een stijging van 30% zou nog voordeliger zijn dan de trend van waardedaling van onroerend goed![]()
Maar kan jij een waardedaling van 30% van je woning verdragen?
Jij zit in Ierland?quote:Op maandag 18 juli 2011 23:12 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Ik heb geen idee wat Ierland hier mee te maken heeft, ik denk dat we het beter gewoon bij Nederland kunnen houden
Zelfs dan ga ik nog niet huilen. Laat staan kopen.quote:Op maandag 18 juli 2011 23:13 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Dus het moet 50% in 3 jaar zijn?
Nopequote:
Rekenen is niet te sterkste kant, zoals nu weer duidelijk isquote:Op maandag 18 juli 2011 23:18 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Zelfs dan ga ik nog niet huilen. Laat staan kopen.
Jij denkt dat -30% of meer enkel een Iers fenomeen is?quote:
Griekenland, Spanje, Portugal vast ookquote:Op maandag 18 juli 2011 23:19 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Jij denkt dat -30% of meer enkel een Iers fenomeen is?
Volgens mij verschilt de Nederlandse huizengekte niet zo heel erg veel t.o.v. die landen. In Olland word de huizenmarkt ook 'de motor' van de economie genoemd.quote:Op maandag 18 juli 2011 23:20 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Griekenland, Spanje, Portugal vast ook
Ok, veel succes met de anderen overtuigen dat het ongeveer het zelfde isquote:Op maandag 18 juli 2011 23:22 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Volgens mij verschilt de Nederlandse huizengekte niet zo heel erg veel t.o.v. die landen. In Olland word de huizenmarkt ook 'de motor' van de economie genoemd.
Dat hoeft niet, de huidige situatie zorgt daar wel voorquote:Op maandag 18 juli 2011 23:25 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Ok, veel succes met de anderen overtuigen dat het ongeveer het zelfde is
Als dat zo zou zijn had jij geen 1200 klonen nodig.quote:Op maandag 18 juli 2011 23:32 schreef VirtualMemory het volgende:
Dat hoeft niet, de huidige situatie zorgt daar wel voor
Je moet nu niet een factor 100 overdrijvenquote:Op maandag 18 juli 2011 23:33 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Als dat zo zou zijn had jij geen 1200 klonen nodig.
Wel zolang jij het met een factor 10 bagatelliseert...quote:Op maandag 18 juli 2011 23:37 schreef VirtualMemory het volgende:
Je moet nu niet een factor 100 overdrijven
Ja echt hé?quote:Op maandag 18 juli 2011 23:32 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Dat hoeft niet, de huidige situatie zorgt daar wel voor
Is de crisis nog ernstiger dan mijn posts doen vermoeden?quote:Op maandag 18 juli 2011 23:46 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Wel zolang jij het met een factor 10 bagatelliseert...
Luister Mark.... als je nu gewoon eens de BTW voor nieuwbouw verlaagd....quote:NEPROM meldt terugval nieuwbouw
De vereniging van Nederlandse projectontwikkelaars (NEPROM) verwacht dat in 2011 ongeveer 20.000 nieuwbouwwoningen worden verkocht. Dat is net boven het dieptepunt van 2009, toen de nieuwbouw naar 18.000 woningen daalde. Vorig jaar gingen er nog 27.000 nieuwe huizen over de toonbank.
Hypotheekregels treffen middeninkomens
De aanscherping van de Nibud-normen voor hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) per 1 januari dit jaar heeft volgens de NEPROM vooral de (beneden)modale inkomens getroffen. Zowel in de nieuwbouw als in de bestaande bouw zijn fors minder woningen tot ¤ 200.000 verkocht.
Volgens de ontwikkelaars worden ook de hypotheken zonder NHG aangepakt. Dit gebeurt met ingang van 1 augustus, wanneer de nieuwe Gedragscode Hypothecaire Financieringen van de Nederlandse Vereniging van Banken van kracht wordt. Vanaf die datum geldt dat deze voor maximaal 50% van de woningwaarde aflossingsvrij mag worden gefinancierd.
Daarbij komt dat banken nauwelijks meer de mogelijkheid hebben af te wijken van de regels via de zogeheten explainregel. Banken schatten in dat in de praktijk slechts 5% van de afgesloten hypotheken deze explainregel wordt toegepast. Voorheen was dit circa 30%.
Positief sentiment woningmarkt
Over 2012 is de NEPROM optimistischer dan dit jaar. De brancheorganisatie stelt dat het sentiment op de woningmarkt ten goede kantelt en verwacht daarvan al de komende maanden te profiteren. Ook de onlangs verlaagde overdrachtsbelasting heeft een positief effect op de doorstroming van de huizenmarkt.
Bron: NVM
Ja, echt hé?quote:Op dinsdag 19 juli 2011 00:16 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Luister Mark.... als je nu gewoon eens de BTW voor nieuwbouw verlaagd....
Hoe kunnen ze nu al voorspellen wat het sentiment voor 2012 gaat worden? Is de BTW verlaging al reeds besproken voor 2012?
Hoeveel dalen die dan?quote:Op dinsdag 19 juli 2011 00:48 schreef Piet_Piraat het volgende:
Huizenbezitters die tevreden wonen hebben weinig last van de stilstaande woningmarkt.
Nieuwbouw blijft langer leegstaan en daar zitten ook de grootste prijsdalingen op het moment.
Over welke periode? 2011?quote:Op dinsdag 19 juli 2011 01:01 schreef oinkoink12 het volgende:
2 tot 4% in de echte randstad, daarbuiten 4 tot 8%
Dat verschilt per regio, waar ik woon zijn er nieuwbouw 2 onder 1 kap na 2 jaar voor 15% minder weggegaan dan de vraagprijs in 2009 met heleboel stimulerings constructies.quote:
Scheelt per regio staat er.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 01:23 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Dus je hebt het alleen over jou gemeente en projecteert dat op heel Nederland?
2009-2011, -15%, midden Nederland. Voor de volledigheid, de vraagprijs is waarschijnlijk ergens in 2008 al bepaald.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 01:26 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Ok, over welke periode gaat het, hoeveel is de daling en welke regio?
Dus een woning die in 1-1-2009 voor 250.000 euro werd verkocht gaat nu voor 220.000 euro naar de notaris?quote:Op dinsdag 19 juli 2011 01:28 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
2009-2011, -15%, midden Nederland.
Die woningen werden 2 jaar lang niet verkocht en na prijsdaling en een terugkoopconstructie zijn ze inderdaad met veel moeite verkocht 15% gezakt v.o.n.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 01:32 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Dus een woning die in 1-1-2009 voor 250.000 euro werd verkocht gaat nu voor 220.000 euro naar de notaris?
In die 2 jaar zijn er geen woningen verkocht en werden in 2011 wel in een keer verkocht?quote:Op dinsdag 19 juli 2011 01:37 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Die woningen werden 2 jaar lang niet verkocht en na prijsdaling en een terugkoopconstructie zijn ze inderdaad met veel moeite verkocht 15% gezakt v.o.n.
Ze zijn nu verkocht 2 jaar na oplevering en de volgende lading gelijkwaardige woningen wordt voor de 2011 prijs in de markt gezet.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 01:42 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
In die 2 jaar zijn er geen woningen verkocht en werden in 2011 wel in een keer verkocht?
Klinkt niet erg geloofwaardig, probeer eens met een beter verhaal te komenquote:Op dinsdag 19 juli 2011 01:57 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Ze zijn nu verkocht 2 jaar na oplevering en de volgende lading gelijkwaardige woningen wordt voor de 2011 prijs in de markt gezet.
Stel je woont in een 1 persoonshuurwoning in Dronten. Salaris 20.000 per jaar.quote:Op maandag 18 juli 2011 23:18 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Zelfs dan ga ik nog niet huilen. Laat staan kopen.
Dan vraag je toch gewoon een grotere woning aan? Zodra je die toegewezen krijgt laat je je partner er bij intrekkenquote:Op dinsdag 19 juli 2011 11:09 schreef HansvD het volgende:
Stel je woont in een 1 persoonshuurwoning in Dronten. Salaris 20.000 per jaar.
Je wilt gaan samenwonen en je partner verdient ook 20.000 per jaar.
Dan zit er echt niets anders op dan kopen.....
Leuk bedacht xeno, maar dan ga je wel het jaar erop buitenproportionele huurstijgingen krijgen.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 11:34 schreef VirtualMemory het volgende:
Dan vraag je toch gewoon een grotere woning aan? Zodra je die toegewezen krijgt laat je je partner er bij intrekken![]()
HRA is kut en fraude is cool... Zoiets?quote:Op dinsdag 19 juli 2011 11:34 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Dan vraag je toch gewoon een grotere woning aan? Zodra je die toegewezen krijgt laat je je partner er bij intrekken![]()
Gelukkig leven we (nog) in een vrij land waar ze echt niet alles controleren. Hoewel de huidige politiek wel naar een totalitair regime streeft![]()
Het is geen fraude, het is gebruik maken van het systeem.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 11:38 schreef HansvD het volgende:
HRA is kut en fraude is cool... Zoiets?
Je bent net een Bankster!
En wel eerst 2 jaar op die huurwoning wachten natuurlijkquote:Op dinsdag 19 juli 2011 11:34 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Dan vraag je toch gewoon een grotere woning aan? Zodra je die toegewezen krijgt laat je je partner er bij intrekken![]()
Dan heeft hij nog geluk in de meeste andere dichterbevolkte gebieden in NL is het minimaal 5 jaar.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 11:44 schreef HansvD het volgende:
[..]
En wel eerst 2 jaar op die huurwoning wachten natuurlijk
Die 5% + inflatie bedoel je? Dat is in de huidige markt geen issue. De prijzen zullen veel harder dalen dan de extra kosten die je kwijt bent aan huurquote:Op dinsdag 19 juli 2011 11:38 schreef Basp1 het volgende:
Leuk bedacht xeno, maar dan ga je wel het jaar erop buitenproportionele huurstijgingen krijgen.
2 jaarquote:Op dinsdag 19 juli 2011 11:44 schreef HansvD het volgende:
En wel eerst 2 jaar op die huurwoning wachten natuurlijk
Ik zie wel weer premie a,b en c woningen aan de horizon verschijnen.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 11:46 schreef VirtualMemory het volgende:
Ik wacht met enthousiasme op de volgende maatregel die het kabinet gaat nemen om de zachte landing mogelijk te maken
Dat varieert... sommige mensen hebben gewoon 'meer geluk' dan anderenquote:Op dinsdag 19 juli 2011 11:45 schreef Basp1 het volgende:
Dan heeft hij nog geluk in de meeste andere dichterbevolkte gebieden in NL is het minimaal 5 jaar.
Of een leenpremie indien je bereid bent je diep in de schulden te stekenquote:Op dinsdag 19 juli 2011 11:47 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ik zie wel weer premie a,b en c woningen aan de horizon verschijnen.
Dat is nu toch al zo.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 11:50 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Of een leenpremie indien je bereid bent je diep in de schulden te steken![]()
Sparen kost geld, lenen levert je geld op
Ik wil best lenen tegen een vergoeding van 5%![]()
Zie daar een van de vele problemen van HRA... aflossen zou aantrekkelijk moeten zijn (want verstandige optie).quote:Op dinsdag 19 juli 2011 12:00 schreef lutser.com het volgende:
[..]
Dat is nu toch al zo.
Stel:
ik heb ¤100.000 met 3% spaarrente.
ik leen ¤100.000 tegen 5% rente (voor mijn woning)
Er word 42% belastingbetaalt, hra is dus ¤2100
Ontvangen:
¤3000,-
¤2100,-
¤5100,-
Betaald:
¤5000,-
Verschil:
¤100,-
Het is dus voordeliger om die 100K te lenen (mits het in een huis kan worden gestopt).
Je hebt de vermogensbelasting nog niet meegenomen dus het resultaat word zelfs nog gunstigerquote:Op dinsdag 19 juli 2011 12:00 schreef lutser.com het volgende:
[..]
Dat is nu toch al zo.
Stel:
ik heb ¤100.000 met 3% spaarrente.
ik leen ¤100.000 tegen 5% rente (voor mijn woning)
Er word 42% belastingbetaalt, hra is dus ¤2100
Ontvangen:
¤3000,-
¤2100,-
¤5100,-
Betaald:
¤5000,-
Verschil:
¤100,-
Het is dus voordeliger om die 100K te lenen (mits het in een huis kan worden gestopt).
Duitsland kent geen vermogensbelasting en geen HRA.... kijk eens wat dat doet met de prijzen... veel minder zeepbel daar in het oostenquote:Op dinsdag 19 juli 2011 12:06 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Zie daar een van de vele problemen van HRA... aflossen zou aantrekkelijk moeten zijn (want verstandige optie).
als je nog wat verder naar het oosten gaat ken ik diverse landen met geen HRA en geen vermogensbelasting, met een gelijk of veel lager mediaan inkomen, maar wel prijzen x2quote:Op dinsdag 19 juli 2011 12:12 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Duitsland kent geen vermogensbelasting en geen HRA.... kijk eens wat dat doet met de prijzen... veel minder zeepbel daar in het oosten
Contradicterende zin. Of je moet er nu al vanuit gaan dat de overdrachsbelasting nooit meer terug gaat komen.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 12:11 schreef VirtualMemory het volgende:
Wat ik bedoel is dat nu niet kopen je ook geld oplevert. De prijzen zakken, de overdrachtsbelasting is verlaagd... allemaal geld dat je niet hoeft te financieren en af te lossen
Ik denk dat we over 5 jaar een woonbelasting hebben en geen overdrachtsbelasting idd.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 12:30 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Contradicterende zin. Of je moet er nu al vanuit gaan dat de overdrachsbelasting nooit meer terug gaat komen.
Een woonbelasting? Hoe denk je dat dit er uit gaat zien dan?quote:Op dinsdag 19 juli 2011 12:33 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Ik denk dat we over 5 jaar een woonbelasting hebben en geen overdrachtsbelasting idd.
Denk jij van wel? Dat zou volgens sommigen 'de doodsklap' zijn voor de marktquote:Op dinsdag 19 juli 2011 12:30 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Contradicterende zin. Of je moet er nu al vanuit gaan dat de overdrachsbelasting nooit meer terug gaat komen.
quote:Op dinsdag 19 juli 2011 12:12 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Duitsland kent geen vermogensbelasting en geen HRA.... kijk eens wat dat doet met de prijzen... veel minder zeepbel daar in het oosten
Geef eens wat linkjes naar real estate in de landen die jij bedoeldquote:Op dinsdag 19 juli 2011 12:26 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
als je nog wat verder naar het oosten gaat ken ik diverse landen met geen HRA en geen vermogensbelasting, met een gelijk of veel lager mediaan inkomen, maar wel prijzen x2
Ofwel: dat is kennelijk niet de (enige) drijvende factor.
centrum Moscow en Kievquote:Op dinsdag 19 juli 2011 13:40 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Geef eens wat linkjes naar real estate in de landen die jij bedoeld
http://chennai.quikr.com/(...)cr-W0QQAdIdZ74371146quote:Op dinsdag 19 juli 2011 13:40 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Geef eens wat linkjes naar real estate in de landen die jij bedoeld
http://fd.nl/?overlay=htt(...)prijzen-dalen-tot-30quote:“Ernst & Young: huizenprijzen dalen tot 30%
Ernst & Young schetst een apocalyptisch scenario voor de Nederlandse huizenmarkt. In hun doemscenario dalen de prijzen tot wel 30%.
Ad Buisman van het accountantskantoor vindt dat de markt de ernst van de problemen nog steeds onderschat. De Europese Bank Associatie (EBA) rekende in haar stresstest met een daling van 8,4% in twee jaar. Rabobank houdt het op 2 tot 3% in 2012. En makelaarsvereniging NVM noemde het afgelopen kwartaal weliswaar het slechtste van deze eeuw, de prijzen zouden niet verder zakken.
Pessimistisch toekomstbeeld
Buisman stoelt zijn pessimistische toekomstbeeld op het feit dat in buurlanden Duitsland en België de huizenprijzen veel lager liggen dan in Nederland. Daar kost een woning gemiddeld respectievelijk 27% en 22% minder dan hier. Wie in vierkante meters rekent, zal zelfs verschillen tot ruim 40% vinden. ‘In een negatief scenario zou dat gat met de Nederlandse prijzen de komende jaren zomaar eens gedicht kunnen worden’, aldus de vastgoedadviseur.
De NVM doet het scenario van Buisman af als fictie. ‘Je kunt de markt in Duitsland en België niet zomaar met de onze vergelijken. Nederland kent een geheel andere fiscale systematiek.’ Maar ook zonder hypotheekrenteaftrek wil de NVM niet aan het inktzwarte scenario van Ernst & Young. ‘Ook bouwkosten en grondprijzen verschillen met die in het buitenland.’
Sombere prijsdalingen
Buisman zet vraagtekens bij de theoretische bodem van 8,4% waarmee de EBA de balans van de Nederlandse grootbanken heeft doorgerekend. ‘We moeten oppassen niet achter de feiten aan te blijven lopen’. Maar het is de vraag of bankiers het zich kunnen permitteren met sombere prijsdalingen te rekenen. Tenslotte ligt niet alleen de woningmarkt dwars, het commercieel vastgoed baart nog steeds minstens net zoveel zorgen.
Huiseigenaren hebben in Nederland voor ongeveer¤ 1400 mrd aan woningen in bezit. Daar staat een nationale hypotheekschuld van ¤ 1000 mrd tegenover. ‘De Nederlandse hypotheekschuld is groot, de gevolgen van een sterke prijsval zijn enorm’, waarschuwt Buisman. ‘Voor banken en hypotheeknemers.’ Veel mensen hebben op het hoogtepunt van de markt tot wel of 120% van de koopsom geleend. Bijna een derde van de woninghypotheken is voor een periode van een tot vijf afgesloten.”
EY is objectiever dan een willekeurige bank die voor 100 MLD aan hypotheken heeft uitstaan.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 15:32 schreef 1-800-cop-shot het volgende:
Ernst & Young, da's toch ook zo'n partij die alleen maar onzin blaat?
[..]
http://fd.nl/?overlay=htt(...)prijzen-dalen-tot-30
En dus is kopen 9 van de 10 keer de enige optie.....quote:Op dinsdag 19 juli 2011 11:49 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Dat varieert... sommige mensen hebben gewoon 'meer geluk' dan anderen![]()
Toch wel raar dat je zo lang op een woning moet wachten, een teken dat de markt niet werkt.
mooi, want EY spreekt middels accountantscontrole haar oordeel uit over voorzieningen voor risico's bij banken. Fijn dat we het er over eens zijn dat die kennelijk te verwaarlozen zijn, want die gecertificeerde voorzieningen zijn kennelijk zo gering dat die geeneens hoeven te worden toegelicht in de jaarrekening gecontroleerd door bijvoorbeeld EY (o.a.. Rabobank)quote:Op dinsdag 19 juli 2011 15:34 schreef LXIV het volgende:
[..]
EY is objectiever dan een willekeurige bank die voor 100 MLD aan hypotheken heeft uitstaan.
In de vrije sector staan woningen leeg en daar zijn de huren 15% gedaald in 2009, dus op een gegeven moment komt er echt meer concurrentie, en moet de verhuurder meer op kwaliteit gaan lettenquote:Op dinsdag 19 juli 2011 11:49 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Dat varieert... sommige mensen hebben gewoon 'meer geluk' dan anderen![]()
Toch wel raar dat je zo lang op een woning moet wachten, een teken dat de markt niet werkt.
Is het mediaan inkomen in centrum Moskou ook lager? Want dat was onderdeel van de bewering.quote:
Idem hier: zulke prijzen passen niet echt bij een lager inkomen dan we hier hebben.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 14:26 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
http://chennai.quikr.com/(...)cr-W0QQAdIdZ74371146
bijna een miljoen euro voor iets meer dan 200m2 oppervlakte appartement in 'the hell of the south', Chennai, India.
http://chennai.quikr.com/(...)cr-W0QQAdIdZ74371082
meer dan een miljoen euro voor dezelfde oppervlakte, maar dan met 120m2 tuin erbij
of probeer dit koopje in Sydney, Australia, 108m2 voor een slordige 650k euro. Betaal je nog wel een slordige 150 euro per maand aan service kosten erbij http://www.domain.com.au/(...)nte/?adid=2009075639 De oostblokarchitectuur met de charme van een Lada 2104 krijg je er dan weer voor niks bij (helaas)
Liever een heel huis? Dit koop je daar voor een slordige miljoen euro: http://www.domain.com.au/(...)nte/?adid=2009024329
Geen HRA, wel overdrachtbelasting overigens
Maar je vraag was niet serieus bedoeld he? Want je wil liever niet horen dat dit soort verstedelijkte gebieden met een welvarende bevolking simpelweg kwalitatief wonen op deze manier waardeert. Kan het goedkoper? Zeker. Kut buurt, problemen met water, soms wel sosm geen electriciteit en mee en dan een overval, dan kan het goedkoper. Zelfde in NL. Het beste van twee werelden ga je niet krijgen. Althans niet voor nop
Blijkbaar vertelt E&Y nu wat Fokkers al jaren weten... Misschien lezen ze mee.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 15:32 schreef 1-800-cop-shot het volgende:
Ernst & Young, da's toch ook zo'n partij die alleen maar onzin blaat?
[..]
http://fd.nl/?overlay=htt(...)prijzen-dalen-tot-30
Ja dan haalt die 4% ook niets uitquote:Ernst & Young: huizenprijzen dalen tot 30%
Kennelijk niet de moeite gedaan om eens op te zoeken wat een mediaan gezinsinkomen in Oz is.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 16:22 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Is het mediaan inkomen in centrum Moskou ook lager? Want dat was onderdeel van de bewering.
[..]
Idem hier: zulke prijzen passen niet echt bij een lager inkomen dan we hier hebben.
Bluffen tot je erbij neervalt. Als je het woordje 'kan' er maar tussenzet. Ja, ik denk dat ze meelezenquote:Blijkbaar vertelt E&Y nu wat Fokkers al jaren weten... Misschien lezen ze mee.
Zeker niet, momenteel is kopen voor de meesten geen optie omdat ze geen financiering krijgen. Dus die mensen hebben nu nul opties? Kopen in een opgaande markt is altijd makkelijk, immers er zitten geen risico's aan. De meesten wilden graag meedoen, wie niet kon kopen toen of nu moest gewoon wachten op beschikbare woonruimte. Dat het hier om een relatief kleine groep ging mag duidelijk zijn want de oplossing stond niet op de politieke agenda.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 15:42 schreef HansvD het volgende:
[..]
En dus is kopen 9 van de 10 keer de enige optie.....
Als zelfs de beroepsleugenaars van E&Y geen halleluja meer roepen weet je in ieder geval dat herstel niet in de pijplijn zitquote:Op dinsdag 19 juli 2011 15:32 schreef 1-800-cop-shot het volgende:
Ernst & Young, da's toch ook zo'n partij die alleen maar onzin blaat?
[..]
http://fd.nl/?overlay=htt(...)prijzen-dalen-tot-30
Mensen kunnen wel een financiering krijgen, maar niet voor het huis dat ze willen. Jij kunt blijkbaar ook een financiering krijgen, maar dat doe je niet, omdat je dan een doos hebt die niet naar je zin is. Dat is begrijpelijk, maar dat is dan weer afhankelijk van je salaris, en wat voor huis je wil. Dat je niet (meer) boven je stand kunt leven is dan alleen maar goed denk ik.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 16:54 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Zeker niet, momenteel is kopen voor de meesten geen optie omdat ze geen financiering krijgen. Dus die mensen hebben nu nul opties? Kopen in een opgaande markt is altijd makkelijk, immers er zitten geen risico's aan. De meesten wilden graag meedoen, wie niet kon kopen toen of nu moest gewoon wachten op beschikbare woonruimte. Dat het hier om een relatief kleine groep ging mag duidelijk zijn want de oplossing stond niet op de politieke agenda.
De groep mensen 'zonder mogelijkheden' zal de komende jaren gaan groeien en daarmee word ook de oplossing relevanter
Je krijgt gewoon een wat duidelijkere scheiding tussen de haves en de have-nots.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 16:56 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Mensen kunnen wel een financiering krijgen, maar niet voor het huis dat ze willen. Jij kunt blijkbaar ook een financiering krijgen, maar dat doe je niet, omdat je dan een doos hebt die niet naar je zin is. Dat is begrijpelijk, maar dat is dan weer afhankelijk van je salaris, en wat voor huis je wil. Dat je niet (meer) boven je stand kunt leven is dan alleen maar goed denk ik.
Volgens de leugenlogica van jou zou nu juist dan het herstel moeten inzettenquote:Op dinsdag 19 juli 2011 16:56 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Als zelfs de beroepsleugenaars van E&Y geen halleluja meer roepen weet je in ieder geval dat herstel niet in de pijplijn zit
En hoe gaat het met de verkoop?quote:Op dinsdag 19 juli 2011 17:50 schreef michaelmoore het volgende:
In de USA trekt de woningbouw alweer goed aan
Dus daar gaat het weer beter dan hier
Nee. De prijzen gaan gewoon dalen.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 17:13 schreef capricia het volgende:
[..]
Je krijgt gewoon een wat duidelijkere scheiding tussen de haves en de have-nots.
quote:di 19 jul 2011, 17:38
'Huizenprijzen kúnnen 30 procent lager'
Van onze redactie
AMSTERDAM - Huizenprijzen in Nederland kunnen in een worst casescenario dat E&Y heeft doorgerekend, de komende jaren met zo'n 30% dalen.
Daarmee zouden de prijzen belanden op een niveau dat vergelijkbaar is met de ons omringende landen.
Volgens Ad Buiseman, hoofd van de vastgoed-sectie van E&Y, gaat het uitdrukkelijk om een worst case-scenario, dat naast een best case en een meest waarschijnlijk scenario is opgesteld. Het griezelscenario van E&Y opstelde gaat uit van huizen- en vierkantemeterprijzen die vergelijkbaar zijn met de ons omringende landen, die gemiddeld zo'n 30% lager lagen. "Wij hebben ons voor dit scenario afgevraagd: waarom zou dat prijsverschil van 30% op een goed functionerende markt 30% op de lange termijn niet helemaal verdwijnen?"
Troll.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 17:53 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Nee. De prijzen gaan gewoon dalen.
Ik denk dat ze daar wel onderzoek naar doen, het tijd van bouwen en we zien wel is voorbijquote:
Topquote:Op dinsdag 19 juli 2011 18:09 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
En je had nog een beetje gelijk ook. Aangepast
Lijkt mij ook... het zal blijken dat veel van de haves... vooral veel schuld hebbenquote:Op dinsdag 19 juli 2011 17:53 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Nee. De prijzen gaan gewoon dalen.
ik verwacht dat de prijzen gewoon gaan dalen hierdoor omdat ze ook gestegen zijn toen de kredietverstrekking soepeler werd. Just my 2 cents![]()
Pot.... ketelquote:
Natuurlijk kan het alle kanten op. Maar nu nog 15% eraf vind ik niet irreel. En inclusief inflatie en korting op ODB zit je dan al toch op 30% effectief.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 15:47 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
mooi, want EY spreekt middels accountantscontrole haar oordeel uit over voorzieningen voor risico's bij banken. Fijn dat we het er over eens zijn dat die kennelijk te verwaarlozen zijn, want die gecertificeerde voorzieningen zijn kennelijk zo gering dat die geeneens hoeven te worden toegelicht in de jaarrekening gecontroleerd door bijvoorbeeld EY (o.a.. Rabobank)
Of is EY in dat specifieke geval weer _niet_ objectief?
Wie het bericht leest, leest 'zou ... zomaar.... eens....". Dat is consultantstaal voor "volstrekt nietszeggend indekken".
Wat natuurlijk niet wil zeggen dat de markt niet 30% omlaag kan. Als het doemscenario massawerkloosheid is, kan dat best. Wat wel weer redelijk dom is is dat hij kennelijk verondersteld dat de prijzen bij het doemscenario (whatever) in Belgie en Duitsland gelijk blijven, aangezien de NL prijzen volgens hem dan zakken naar die prijzen die thans ergens tussen de 22% en 40% lager zijn (wil ik best geloven op het gemiddelde van DLD incl. de Ossis, en Belgie incl. Wallonie). Nogal vaag dus, imho. Een goed consultant zegt altijd dat het kan. Het kan ook omhoog. Het kan alle kanten op. Zolang de schoorsteen maar rookt.
Tja, aan die mercedes zie je nooit of ie geleased is of gekocht...quote:Op dinsdag 19 juli 2011 18:33 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Lijkt mij ook... het zal blijken dat veel van de haves... vooral veel schuld hebben
Het modaal inkomen van het hele land is niet zo interessant, als je enorm uitgestrekte landen opnoemt, en daar op een zeer klein gebiedje hoge huizenprijzen kan vinden. Dan ben ik benieuwd naar het inkomen daar in de buurt. Want je maakt mij niet wijs dat een arbeider in India die 50 cent per uur verdient, een huis van een miljoen euro koopt.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 16:29 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Kennelijk niet de moeite gedaan om eens op te zoeken wat een mediaan gezinsinkomen in Oz is.
Want dat is vergelijkbaar met NL namelijk. En als je gaat beweren dat in India het gezinsinkomen hoger is dan in Nederland,
Wat ik nog steeds niet snap is waar al die verhalen over woningtekort al die tijd op gebaseerd waren als er nu 240k huizen op Funda kunnen staan.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 15:49 schreef meth77 het volgende:
[..]
In de vrije sector staan woningen leeg en daar zijn de huren 15% gedaald in 2009, dus op een gegeven moment komt er echt meer concurrentie, en moet de verhuurder meer op kwaliteit gaan letten
Het is net als de kantorenmarkt op een gegeven moment is het verzadigd en komt er leegstand
Die huizen staan niet leeg, daar wonen mensen in, die dus na verkoop ook weer een andere woning nodig hebben.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 18:53 schreef GoudIsEcht het volgende:
Wat ik nog steeds niet snap is waar al die verhalen over woningtekort al die tijd op gebaseerd waren als er nu 240k huizen op Funda kunnen staan.
Omdat ze ook een hoog salaris hebben. Hoe meer salaris je hebt, hoe hoger de hypotheek is die je kunt nemen. Zolang je dat kunt aflossen is er helemaal niks aan de hand. Het verschil is inderdaad dat straks een duidelijke scheidslijn aanwezig zal zijn tussen de haves en de have-nots. Als je een laag salaris hebt heb je ook een lagere schuld, want je krijgt gewoon geen hogere hypotheek.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 18:33 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Lijkt mij ook... het zal blijken dat veel van de haves... vooral veel schuld hebben
En dan hopen dat mensen daarna geen salaris meer krijgen dat te hoog is voor hun stand van werken, zoals we dat nu helaas nog zien bij bijvoorbeeld makelaars of bankiers.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 20:19 schreef CoolGuy het volgende:
Het verschil met nu is dat mensen dan niet meer boven hun stand kunnen leven, omdat die geen hypotheek meer kunnen krijgen die te hoog is voor hun salaris. Prima regeling.
Waarom niet? Jij kunt niet bepalen of dat te hoog is voor hun stand van werken. Als je dat wel kunt, dan zou ik zeggen, ga zelf dat werk doen, verdien je ook fatsoenlijk. Dat afgeven op mensen op die posities vanaf de zijlijn is wel zo sneu en makkelijk.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 20:27 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
En dan hopen dat mensen daarna geen salaris meer krijgen dat te hoog is voor hun stand van werken, zoals we dat nu helaas nog zien bij bijvoorbeeld makelaars of bankiers.
Geld is ook niet alles... de verpleegster aan het bed van de zieke doet goed werk maar rijk zul je er niet van worden. Kennelijk is dat de prijs die je moet betalen voor naastenliefde.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 20:38 schreef CoolGuy het volgende:
Als je het beter kunt, doe het dan zelf beter.
Iedereen doet dat toch?quote:Op dinsdag 19 juli 2011 21:11 schreef Scorpie het volgende:
Altijd leuk om te zien hoe mensen oordelen over de toegevoegde waarde van anderen.
Daar wordt dan ook niet over geklaagd, over die verpleegster. Er wordt geklaagd over de mensen veel geld krijgen, binnen de makelaars- en bankierswereld. Dat is heel wat anders.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 20:47 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Geld is ook niet alles... de verpleegster aan het bed van de zieke doet goed werk maar rijk zul je er niet van worden. Kennelijk is dat de prijs die je moet betalen voor naastenliefde.
Hoe minder nuttig werk voor anderen en de maatschappij is hoe beter het betaald
Er word genoeg geklaagd over verpleegsters hoorquote:Op dinsdag 19 juli 2011 22:10 schreef CoolGuy het volgende:
Daar wordt dan ook niet over geklaagd, over die verpleegster. Er wordt geklaagd over de mensen veel geld krijgen, binnen de makelaars- en bankierswereld. Dat is heel wat anders.
Als niet meetbaar is wat de waarde van een bankier is? Hoe weten ze dan hoe ze hem moeten belonen? Ik denk dat met name bankiers heel goed weten aan te tonen wat hun waarde isquote:Daarnaast kun jij niet beoordelen of het werk wat een bankier doet nuttig is of niet. Het verschil met een verpleegster is dat die naast het bed zit en zorg biedt aan 1 persoon, wat direct zichtbaar is. Dat is bij een bankier niet zo.
'Geen enkel nut' is overdreven maar dat bied wat tegenwicht aan het fabeltje dat bankiers zo super belangrijk zijn voor de economie. Feit blijft dat bankiers profiteurs zijn van de nuttige arbeid van anderen en misbruik maken van hun macht.quote:Maar om dan te zeggen dat een bankier geen toegevoegde waarde heeft voor de maatschappij is gelul, en is ook veel meer bedoeld om te schoppen dan om een concreet punt te maken.
De geweldige know how van deze charlatans heeft er anders niet voor gezorgd dat de krediet crisis werd voorkomen.quote:Het is makkelijk oordelen over het nut van iemand anders als je zelf aan de zijlijn staat en de oa de maatschappelijke en financiele know-how niet hebt om dergelijke uitspraken te kunnen doen. Dan kun je nu wel bijdehand reageren, maar feit blijft dat je die kennis niet hebt. Enige uitspraken over iemand anders die die kennis wel heeft is dan meer een uiting van frustratie dan een inhoudelijke, steekhoudende, onderbouwde visie over waarom die persoon dan niet datgene toevoegt dat zijn salaris/bonus wél zou rechtvaardigen.
Dus: je ziet iemand stelen, en moet dan of zelf ook gaan stelen, of gewoon je mond houden?quote:Op dinsdag 19 juli 2011 20:38 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Waarom niet? Jij kunt niet bepalen of dat te hoog is voor hun stand van werken. Als je dat wel kunt, dan zou ik zeggen, ga zelf dat werk doen, verdien je ook fatsoenlijk. Dat afgeven op mensen op die posities vanaf de zijlijn is wel zo sneu en makkelijk.
Als je het beter kunt, doe het dan zelf beter.
Ha, dat doe jij ook als je iemand inhuurt of iets van hem koopt.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 21:11 schreef Scorpie het volgende:
Altijd leuk om te zien hoe mensen oordelen over de toegevoegde waarde van anderen.
Want iedereen die niet in jouw afgekaderd, narrowminded straatje van beroepen rondhuppelt, is een notoire dief natuurlijk. Logisch.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 23:47 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Dus: je ziet iemand stelen, en moet dan of zelf ook gaan stelen, of gewoon je mond houden?
Hou toch op man.
![]()
Ehm nee. Ik weet niet waar je dat op baseert, maar dat is niet zo.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 23:48 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Ha, dat doe jij ook als je iemand inhuurt of iets van hem koopt.
Leuk hè?
nee 100%quote:Op dinsdag 19 juli 2011 23:52 schreef oinkoink12 het volgende:
Het worst case scenario is dat de huizenprijzen met 99% dalen toch?
Sterke vergelijkingquote:Op dinsdag 19 juli 2011 23:47 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Dus: je ziet iemand stelen, en moet dan of zelf ook gaan stelen, of gewoon je mond houden?
Hou toch op man.
![]()
Precies... dat was mijn punt. Ook het toekennen van een financiele beloning is een oordeel vellen over die persoon. Kennelijk worden de meest productieve mensen in de samenleving het minst bedeeld, wie steelt, rooft of bedriegt staat in veel hoger aanzien.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 23:48 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Ha, dat doe jij ook als je iemand inhuurt of iets van hem koopt.
Leuk hè?
Maar JIJ bent niet degene die de financiele beloning toekent, JIJ bent degene die vind dat de persoon in kwestie die NIET verdient, zonder onderbouwing, zonder feitenkennis, alleen maar afgaande op je onderbuikgevoel. En dat klopt gewoonweg niet.quote:Op woensdag 20 juli 2011 08:58 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Precies... dat was mijn punt. Ook het toekennen van een financiele beloning is een oordeel vellen over die persoon. Kennelijk worden de meest productieve mensen in de samenleving het minst bedeeld, wie steelt, rooft of bedriegt staat in veel hoger aanzien.
Dus de bail outs, de valsmunterij, de economische stagnatie.... dat is allemaal maar onderbuikgevoel?quote:Op woensdag 20 juli 2011 09:17 schreef Scorpie het volgende:
zonder onderbouwing, zonder feitenkennis, alleen maar afgaande op je onderbuikgevoel. En dat klopt gewoonweg niet.
Ja. Want ondanks dit alles hebben de bankiers een faillissement kunnen afwenden en honderd miljard aan overheidsgeld binnengeharkt. Da's toch iets wat niet veel mensen voor elkaar krijgen, en wel een bonusje waardquote:Op woensdag 20 juli 2011 10:04 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Dus de bail outs, de valsmunterij, de economische stagnatie.... dat is allemaal maar onderbuikgevoel?
Dat is hetzelfde als zeggen dat we jouw niet-bestaande uitkering stop kunnen zetten omdat je graag thuis wil zitten.quote:Op woensdag 20 juli 2011 10:04 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Dus de bail outs, de valsmunterij, de economische stagnatie.... dat is allemaal maar onderbuikgevoel?
Mensen die 'onterecht' een uitkering trekken worden door veel mensen verguist. Dat zal ook wel onderbuik gevoel zijnquote:Op woensdag 20 juli 2011 10:37 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Dat is hetzelfde als zeggen dat we jouw niet-bestaande uitkering stop kunnen zetten omdat je graag thuis wil zitten.
Hey, als ik jouw redenatietechnieken toepas zie ik een uitkeringstrekker thuis zitten die nog prima kan typen op een toetsenbord, maar wel gewoon betaald wordt zonder enige toegevoegde waarde te leveren. Dus je bent volgens je eigen logica een criminele uitbuiter van het systeem die alleen maar uit is op zichzelf verrijken.quote:Op woensdag 20 juli 2011 10:43 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Mensen die 'onterecht' een uitkering trekken worden door veel mensen verguist. Dat zal ook wel onderbuik gevoel zijn![]()
Of prop je dat ook onder de noemer van gebrek aan feitenkennis en een degelijke onderbouwing? Ik wist niet dat je zo'n genuanceerde kijk had ontwikkeld op de situatie van onze minder gefortuneerde medemens
Mensen die onterecht een uitkering trekken, idd, die uitkering moeten ze gewoon stop zetten. Hoppa, zoeken ze 't maar uit. Als ze niet willen gaan ze maar op straat leven, opgeflikkerd.quote:Op woensdag 20 juli 2011 10:43 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Mensen die 'onterecht' een uitkering trekken worden door veel mensen verguist. Dat zal ook wel onderbuik gevoel zijn![]()
Of prop je dat ook onder de noemer van gebrek aan feitenkennis en een degelijke onderbouwing? Ik wist niet dat je zo'n genuanceerde kijk had ontwikkeld op de situatie van onze minder gefortuneerde medemens
14.gifquote:Op woensdag 20 juli 2011 10:48 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Mensen die onterecht een uitkering trekken, idd, die uitkering moeten ze gewoon stop zetten. Hoppa, zoeken ze 't maar uit. Als ze niet willen gaan ze maar op straat leven, opgeflikkerd.
Het is niet erg als je minder gefortuneerd bent. Sommige mensen hebben het nou eenmaal niet in zich om 'gefortuneerd' te worden. Is prima. Wat niet prima is is als die mensen vervolgens verbitterd iedereen de schuld gaan geven voor hun eigen 'falen'. Datzelfde geldt voor mensen die gewoon geen moeite willen doen, dus geen cent te makken hebben, en wel vervolgens hard roepen over mensen die wel gefortuneerd zijn.
Er zijn natuurlijk gradaties in de manier waarop je profiteert, de bonus van een bankier die net een bail out gehad heeft is natuurlijk peanuts in vergelijking tot de bijstandsuitkering van een mislukte medelanderquote:Op woensdag 20 juli 2011 10:44 schreef Scorpie het volgende:
Hey, als ik jouw redenatietechnieken toepas zie ik een uitkeringstrekker thuis zitten die nog prima kan typen op een toetsenbord, maar wel gewoon betaald wordt zonder enige toegevoegde waarde te leveren. Dus je bent volgens je eigen logica een criminele uitbuiter van het systeem die alleen maar uit is op zichzelf verrijken.
Houd die lijn vast, de banksters die gefaald hebben hadden ook op straat gezet moeten worden. In plaats daarvan kregen ze een bonus en een bail out. We wilden als samenleving natuurlijk niet dat ze dit zelfde kunstje nog even bij de buren gingen uithalenquote:Op woensdag 20 juli 2011 10:48 schreef CoolGuy het volgende:
Mensen die onterecht een uitkering trekken, idd, die uitkering moeten ze gewoon stop zetten. Hoppa, zoeken ze 't maar uit. Als ze niet willen gaan ze maar op straat leven, opgeflikkerd.
-30% volgens E&Y toch? Dat nieuws wordt door de meeste huiseigenaren bewust genegeerd, een knap staaltje CDquote:Op woensdag 20 juli 2011 10:52 schreef Censuur-152 het volgende:
Het zou hier toch over de huizenmarkt moeten gaan?
Kan zoals al eerder vermeld, en kom nu niet aan dat het genegeerd wordt, wie trekt de discussie over bankstersbonussen dit topic in? Jij toch.quote:Op woensdag 20 juli 2011 11:22 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
-30% volgens E&Y toch? Dat nieuws wordt door de meeste huiseigenaren bewust genegeerd, een knap staaltje CD
Ja kijk, en dát is nou het verschil tussen de sterken en de zwakken. Zie, de sterken hebben manieren om daar uit te komen, die hebben zich van tevoren ook al lang ingedekt, daar zijn ze mee bezig geweest, etc etc. Zij komen er mee weg, omdat ze het geld en de connecties hebben.quote:Op woensdag 20 juli 2011 11:21 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Houd die lijn vast, de banksters die gefaald hebben hadden ook op straat gezet moeten worden. In plaats daarvan kregen ze een bonus en een bail out. We wilden als samenleving natuurlijk niet dat ze dit zelfde kunstje nog even bij de buren gingen uithalen
Begrijpend lezen is ook een vak waar je niet voor bent geslaagd merk ik.quote:Op woensdag 20 juli 2011 11:22 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
-30% volgens E&Y toch? Dat nieuws wordt door de meeste huiseigenaren bewust genegeerd, een knap staaltje CD
Ze 'hadden' helemaal niet op straat gezet moeten worden. Dat vind jij.quote:Op woensdag 20 juli 2011 11:21 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Houd die lijn vast, de banksters die gefaald hebben hadden ook op straat gezet moeten worden. In plaats daarvan kregen ze een bonus en een bail out. We wilden als samenleving natuurlijk niet dat ze dit zelfde kunstje nog even bij de buren gingen uithalen
Idem voor beroepscriminelen als de maffia of de verkrachter van je moeder.quote:Op woensdag 20 juli 2011 11:31 schreef CoolGuy het volgende:
Het is gewoon de wet van de sterkste. Die wet geldt nog altijd. Dat was vroeger al zo, en dat is nu nog steeds zo. Of het terecht is daar kun je inderdaad over discussieren, maar het is niet zo dat de bankiers van de wereld wakker liggen van wat een paar figuren op Fok! roepen hoe oneerlijk het allemaal is.
Ik neem aan dat jij ook niet op een politieke partij stemt.quote:Op woensdag 20 juli 2011 09:17 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Maar JIJ bent niet degene die de financiele beloning toekent, JIJ bent degene die vind dat de persoon in kwestie die NIET verdient, zonder onderbouwing, zonder feitenkennis, alleen maar afgaande op je onderbuikgevoel. En dat klopt gewoonweg niet.
quote:Ondanks de verlaging overdrachtsbelasting peinzen Nederlanders er niet over om een huis te kopen. http://t.co/iDEdP9M
Ze hebben juist geen geld, daarom moet er een bail out komen, wat ze wel hebben zijn bergen schuld om daarmee de maatschappij te chanteren. Als we deze lijn even verder doortrekken dan is het dus een goed idee om een wapen aan te schaffen om daarmee 'de zwakken' te onderwerpenquote:Op woensdag 20 juli 2011 11:31 schreef CoolGuy het volgende:
Ja kijk, en dát is nou het verschil tussen de sterken en de zwakken. Zie, de sterken hebben manieren om daar uit te komen, die hebben zich van tevoren ook al lang ingedekt, daar zijn ze mee bezig geweest, etc etc. Zij komen er mee weg, omdat ze het geld en de connecties hebben.
Juist niet, het verstrekken van een uitkering is een daad van medemenselijkheid... juist om de positie van de 'have not's' te versterken.quote:Iemand met een uitkering is linksom of rechtsom altijd de lul.
De 'wet van de sterkste' hoort thuis in de jungle, in een georganiseerde maatschappij waarbij we allemaal gelijk zijn voor de wet hoort ze niet thuis.quote:Het is gewoon de wet van de sterkste. Die wet geldt nog altijd. Dat was vroeger al zo, en dat is nu nog steeds zo. Of het terecht is daar kun je inderdaad over discussieren, maar het is niet zo dat de bankiers van de wereld wakker liggen van wat een paar figuren op Fok! roepen hoe oneerlijk het allemaal is.
Ik heb principes... dat kost geld... de boel bij elkaar roven en mensen bedriegen is niet zo mijn ding. Dat het legaal is komt doordat de wetgeving op dit punt niet deugd.quote:En laten we eerlijk zijn, als jij een bonus van -noem een willekeurig bedrag- 6 miljoen kan krijgen, dan zeg jij ook niet ineens 'nee laat maar', die pak jij ook. En het mooiste is dat het ook nog allemaal legaal is ook.
India schijnt ook het paradijs te zijn voor lieden zoals jijquote:Voor mij zou ook gelden dat ik dat geld zou pakken. Alsof ik er wakker van lig wat jij of wie dan ook van/over mij denkt als ik met mijn geld in Mexico of Costa Rica op het strand lig te rentenieren.
Ik maak me niet boos, ik maak mij zorgen over de verloederde staat van ons bancaire systeem, een systeem dat onder de controle is van oplichters, valsmunters en narcistische charlatansquote:Je kunt je wel heel boos maken over wat andere mensen allemaal doen, maar dat zet geen zoden aan de dijk. Het enige waar je snel invloed op hebt is op jezelf. Dus die energie kun je beter steken in het zelf beter krijgen, in plaats van zitten te zeiken over of het terecht is of niet dat anderen het beter hebben dan jij.
Feitelijk waren de meesten failliet, bij een faillissement ben je feitelijk gewoon werkeloosquote:Op woensdag 20 juli 2011 11:48 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Ze 'hadden' helemaal niet op straat gezet moeten worden. Dat vind jij.
Ja, want een stem op een politieke partij is hetzelfde als inhoudelijk oordelen over het functioneren van hun politici. Klinkt heel logisch allemaal.quote:Op woensdag 20 juli 2011 11:49 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Ik neem aan dat jij ook niet op een politieke partij stemt.
Of ga jij ons nu vertellen dat jij als buitenstaander denkt te weten wat ze zouden moeten doen?
Feitelijk waren ze niet failliet, want die banken bestaan gewoon nog.quote:Op woensdag 20 juli 2011 11:54 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Feitelijk waren de meesten failliet, bij een faillissement ben je feitelijk gewoon werkeloos
Precies... maar sommige mensen zijn zo krom gaan denken om allerlei misstanden maar recht te denken. Dit soort 'gecorrigeerd' denken is natuurlijk de ondergang van het gezonde boerenverstand en leidt tot moreel verval en het trekken van valse conclusies. De hele bankwereld zit helaas vol met dit soort mensenquote:Op woensdag 20 juli 2011 11:48 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Idem voor beroepscriminelen als de maffia of de verkrachter van je moeder.
Het faillissement is afgewend door een kapitaal injectie van overheden. In de VSA heeft de centrale bank zijn eigen obligaties opgekocht... als dat geen valsmunterij is weet ik het ook niet meerquote:Op woensdag 20 juli 2011 11:56 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Feitelijk waren ze niet failliet, want die banken bestaan gewoon nog.
Met dien verstande dat dat onwettelijk is. Bankiers zijn nog steeds geen criminelen, hoe graag jij door je afgunst en jaloezie dat ook zou willen. En gelukkig maar ook, blijkt maar weer dat je eigen falen afwentelen op anderen je niet verder zal brengen in het leven, zoals het hoort.quote:Op woensdag 20 juli 2011 11:48 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Idem voor beroepscriminelen als de maffia of de verkrachter van je moeder.
Dat zeg ik, geen faillissement. Je 'feitelijk' is dus niet feitelijk. En dat laatste is geen valsmunterij idd.quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:00 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Het faillissement is afgewend door een kapitaal injectie van overheden. In de VSA heeft de centrale bank zijn eigen obligaties opgekocht... als dat geen valsmunterij is weet ik het ook niet meer
Zolang maffia-gasten niet gepakt zijn mag jij ze als buitenstaander ook niet onwettelijk noemen van die andere drol hier, want dat kan jij helemaal niet beoordelen etc. etc.quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:03 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Met dien verstande dat dat onwettelijk is. Bankiers zijn nog steeds geen criminelen, hoe graag jij door je afgunst en jaloezie dat ook zou willen. En gelukkig maar ook, blijkt maar weer dat je eigen falen afwentelen op anderen je niet verder zal brengen in het leven, zoals het hoort.
Dat maakt die hele 4% korting op de OB totaal oninteressant. Koop je nu je huis voor wel 4% minder, is-ie over 5 jaar alsnog 30% minder waard.quote:
Tja, banken hebben hun marktpositie gebruikt om overheidsgeld af te dreigen.quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:06 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Dat zeg ik, geen faillissement. Je 'feitelijk' is dus niet feitelijk. En dat laatste is geen valsmunterij idd.
Dus als we verkrachting legaliseren dan horen we je niet meer als je vriendin de bosjes ingetrokken wordtquote:Op woensdag 20 juli 2011 12:03 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Met dien verstande dat dat onwettelijk is. Bankiers zijn nog steeds geen criminelen, hoe graag jij door je afgunst en jaloezie dat ook zou willen. En gelukkig maar ook, blijkt maar weer dat je eigen falen afwentelen op anderen je niet verder zal brengen in het leven, zoals het hoort.
Nee, want dat is illegaal. Datgene wat banken doen is niet illegaal. Die vergelijking gaat dus niet op. In het geval van een verkrachting is het op dat moment wel de wet van de sterkste trouwens. Als de verkrachter sterker is, dan wint hij. Als het slachtoffer sterker is, dan wordt zij niet verkracht.quote:Op woensdag 20 juli 2011 11:48 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Idem voor beroepscriminelen als de maffia of de verkrachter van je moeder.
Natuurlijk is het onwettig... maar er moest snel gehandeld worden om te voorkomen dat we weer in het stenen tijdperk beland waren... Paniek zaaien, bankmakerij, chantage... het zijn de instrumenten van de financiele maffia om hun zin te krijgen.quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:08 schreef GoudIsEcht het volgende:
Tja, banken hebben hun marktpositie gebruikt om overheidsgeld af te dreigen.
Jij vind dat blijkbaar geweldig, ik denk dat het eigenlijk onwettelijk is.
Je bedoelt door het opblazen van de goudbubble met je praatjes? Je hebt gelijk, ze zouden jou achter de tralies moeten stoppen, want wat jij doet is net zo goed onwettig volgens je eigen regels, hypocriet dat je er bent.quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:06 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Zolang maffia-gasten niet gepakt zijn mag jij ze als buitenstaander ook niet onwettelijk noemen van die andere drol hier, want dat kan jij helemaal niet beoordelen etc. etc.
En als omdat je het er zo graag over wil hebben: dat ik zie wat er gebeurt gaat mij een stuk verder brengen dan hoe jij hier met je domme hoofd zit goed te praten dat je bestolen wordt.
Nou, succes ermee dan. Je weet namelijk niet 'hoe ver' hij is, en in welk tijdsbestek, dus daar kun je niks zinnigs over zeggen. Niet persoonlijk worden, daar win je 't ook niet mee.quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:06 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
En als omdat je het er zo graag over wil hebben: dat ik zie wat er gebeurt gaat mij een stuk verder brengen dan hoe jij hier met je domme hoofd zit goed te praten dat je bestolen wordt.
Joh laat gaan ik lach me kapot hierquote:Op woensdag 20 juli 2011 12:16 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Nou, succes ermee dan. Je weet namelijk niet 'hoe ver' hij is, en in welk tijdsbestek, dus daar kun je niks zinnigs over zeggen. Niet persoonlijk worden, daar win je 't ook niet mee.
Er is ook nog zoiets als moreel gelijk hebben. Hoe denk jij dat wetgeving tot stand gekomen is? Vroeger kon de feodale alleenheerser ook doen en laten waar hij of zij zin in had. Dat dit tot revoluties geleid heeft mag je misschien ontgaan zijn? Nogmaals... er zijn misschien mensen die jouw drogredenaties voor zoete koek slikken maar dat aantal is hard aan het krimpenquote:Op woensdag 20 juli 2011 12:14 schreef CoolGuy het volgende:
Maar dit is iets wat illegaal is. Wat een bank doet niet. Het mag. Dat is het verschil.
Als jij dat erdoorheen krijgt hou ik mijn mond verder dicht. Succes ermee Xeno!quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:13 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Dus als we verkrachting legaliseren dan horen we je niet meer als je vriendin de bosjes ingetrokken wordt
Tuurlijk...quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:19 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Als jij dat erdoorheen krijgt hou ik mijn mond verder dicht.
Ach, die principes weer. Die je pas had nadat het mis was gegaan bij jou toch? Toen kwamen die principes pas om de hoek kijken.quote:Op woensdag 20 juli 2011 11:53 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Ze hebben juist geen geld, daarom moet er een bail out komen, wat ze wel hebben zijn bergen schuld om daarmee de maatschappij te chanteren. Als we deze lijn even verder doortrekken dan is het dus een goed idee om een wapen aan te schaffen om daarmee 'de zwakken' te onderwerpen![]()
Het ontgaat je kennelijk dat dit soort praktijken in het verleden als onwenselijk beschouwd zijn en dat de wetgeving mensen juist moest beschermen tegen de wet van de sterkste... op basis van wat eerlijk en redelijk is. De huidige situatie is geen stap voorwaarts maar een sprong terug in de tijd. Nog even en we leven weer in een feodaal systeem
[..]
Juist niet, het verstrekken van een uitkering is een daad van medemenselijkheid... juist om de positie van de 'have not's' te versterken.
[..]
De 'wet van de sterkste' hoort thuis in de jungle, in een georganiseerde maatschappij waarbij we allemaal gelijk zijn voor de wet hoort ze niet thuis.
[..]
Ik heb principes... dat kost geld... de boel bij elkaar roven en mensen bedriegen is niet zo mijn ding. Dat het legaal is komt doordat de wetgeving op dit punt niet deugd.
[..]
India schijnt ook het paradijs te zijn voor lieden zoals jij
[..]
Ik maak me niet boos, ik maak mij zorgen over de verloederde staat van ons bancaire systeem, een systeem dat onder de controle is van oplichters, valsmunters en narcistische charlatans
Oh maar het interesseert me helemaal niets of mensen die mijn 'drogredenaties voor zoete koek slikken' of niet. Al is niemand het met me eens. Ik leef voor mezelf, niet voor anderen. Ik interesseer me niet voor de financiele sores van anderen. Als ik mijn eigen zaakjes maar goed geregeld heb. Hoe anderen hun zaakjes geregeld hebben is hun pakkie an. Is dat egoistisch? Ja. Dat is iedereen, dus ook jij, Xeno, ook al verberg jij je achter zogenaamde principes, het gaat jou om jezelf, niet een voor jou onbekende in een dorp 175km verderop.quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:18 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Er is ook nog zoiets als moreel gelijk hebben. Hoe denk jij dat wetgeving tot stand gekomen is? Vroeger kon de feodale alleenheerser ook doen en laten waar hij of zij zin in had. Dat dit tot revoluties geleid heeft mag je misschien ontgaan zijn? Nogmaals... er zijn misschien mensen die jouw drogredenaties voor zoete koek slikken maar dat aantal is hard aan het krimpen
Oh die bonussen zouden voor mij ook wel lager mogen hoor. Maar het maakt niet uit wat ik vind en ik lig er ook niet wakker van als die bonus nog 2x zo hoog zou zijn. Die bonus is in een contract vastgelegd, waarbij de mensen die voor dat hele proces belangrijk het daar mee eens zijn. En daarnaast is het ook legaal.quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:23 schreef VirtualMemory het volgende:
Het is legaal en daarom is het ok...
Jullie gaan helemaal voorbij aan het feit dat de wet niet elke situatie kan vastleggen, meestal ijlt wetgeving na op de realiteit om weerstand te bieden aan de excessen die in het verleden hebben plaatsgevonden.
Wat is er mis met voortschrijdend inzicht... zelfs ons strafrecht is gebaseerd op rehabilitatie.quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:22 schreef CoolGuy het volgende:
Ach, die principes weer. Die je pas had nadat het mis was gegaan bij jou toch? Toen kwamen die principes pas om de hoek kijken.
Een bankier staat niet aan de bovenkant, meestal zijn ze ook gewoon maar in dienst van de firma. Als er mensen zijn met schulden die in de problemen komen dan is dat niet mijn schuld toch? Als jij je door je eigen lompigheid in de vingers snijd dan kun je toch moeilijk gaan roepen dat VirtualMemory dat gewild heeft?quote:Overigens, hoog van de toren blazen over het hebben van principes en van de andere kant wel willen dat de 'grootleners' in de problemen komen? Apart hoor. Ik denk dat er bij jou maar 1 principe is, en dat is 'ik ik ik'. Het verschil is dat jij aan de onderkant van de financiele ladder staan, en zo'n bankier aan de bovenkant.
Maar banksters houden zich niet aan de regels zodra hun bank dreigt om te vallen, dan weten ze plotseling de belastingbetaler aan te spreken. Dat laatste deugd natuurlijk niet en is ook niet contractueel vastgelegd. De staat hoeft in principe enkel de spaartegoeden te waarborgen. Ik had liever gezien dat ze dat gedaan hadden, dan was de bancaire sector meteen in 1 keer gesaneerdquote:Die bankiers houden zich aan de wet. Het is niet illegaal. Of de bonus ook lager zou kunnen? Natuurlijk. Dat is wellicht zelfs wenselijk. Maar, die bonus is in een contract vast gelegd, waar iedereen die daar een stem in heeft het mee eens is geweest, anders was dat contract er niet geweest.
Bill Gates gaf ons windows... daar hebben programmeurs miljoenen regels code voor moeten schrijven. Die computer systemen hebben voor een enorme technologische vooruitgang gezorgd... dat is allemaal welvaart... welvaart die er niet gekomen was als je enkel maar briefjes geld gedrukt had... banksters voegen niets substantieels toe aan onze wereldquote:Dus, jij en de hele wereld kunnen het onzin vinden, de hoogte van die bonus, maar dat maakt het nog steeds niet illegaal. Overigens vraag ik me af waarom je het zo toespitst op bankiers. Neem euh...Bill Gates bv. Of elke andere CEO van een miljardenbedrijf, die mil-jar-den bij mekaar krijgt door de jaren heen. Daar hoor ik je niet over. Het gaat jou alleen om bankiers, omdat jij vind dat jij daar persoonlijk hinder van ondervindt.
Natuurlijk is de onterechte bonus van faalbankiers wel van belang voor anderen... want het parasiteren van deze club weegt wel degelijk zwaar op de ruggen van mensen die daadwerkelijk werken voor hun geld. Als je dat niet begrijpt... dan begrijp je ook maar heel weinig van de economie in de ruimste zinquote:Wel apart, want de bonus van bankier mag zijn wat ie is, ik kan nog steeds in mijn huis wonen en dat bekostigen. Dat heeft niks te maken met de hoogte van de bonus van de bankier, maar met de hoogte van mijn salaris. Jij richt je pijlen op iemand die onbereikbaar is, omdat je dan lekker veilig om je heen kunt slaan, maar het eigenlijke probleem is niet die bonus, maar jouw ontoereikende inkomen om te kunnen realiseren wat jij wil.
Das jouw probleem, niet het probleem van anderen.
Enorm kortzichtig om te denken dat jij geen belang hebt bij een goed functionerend maatschappij...quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:26 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Oh maar het interesseert me helemaal niets of mensen die mijn 'drogredenaties voor zoete koek slikken' of niet. Al is niemand het met me eens. Ik leef voor mezelf, niet voor anderen. Ik interesseer me niet voor de financiele sores van anderen. Als ik mijn eigen zaakjes maar goed geregeld heb. Hoe anderen hun zaakjes geregeld hebben is hun pakkie an. Is dat egoistisch? Ja. Dat is iedereen, dus ook jij, Xeno, ook al verberg jij je achter zogenaamde principes, het gaat jou om jezelf, niet een voor jou onbekende in een dorp 175km verderop.
Als ik en de mensen die voor mij belangrijk zijn het maar goed hebben. De rest boeit me niet.
quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:22 schreef CoolGuy het volgende:
Apart hoor. Ik denk dat er bij jou maar 1 principe is, en dat is 'ik ik ik'. Het verschil is dat jij aan de onderkant van de financiele ladder staan, en zo'n bankier aan de bovenkant.
Tekenend voor de consistentie en het niveau van je verdere denken.quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:16 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Je weet namelijk niet 'hoe ver' hij is, en in welk tijdsbestek, dus daar kun je niks zinnigs over zeggen. Niet persoonlijk worden, daar win je 't ook niet mee.
Ah kijk, iemand die problemen aan de kaak stelt komt niet van pas zeker?quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:16 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Je bedoelt door het opblazen van de goudbubble met je praatjes? Je hebt gelijk, ze zouden jou achter de tralies moeten stoppen, want wat jij doet is net zo goed onwettig volgens je eigen regels, hypocriet dat je er bent.
Daarnaast zou ik het knap vinden als je verder komt met jouw visie. Je hebt namelijk geen visie, het enige wat je doet is kankeren op de huidige gang van zaken en denken dat het over een paar jaar veul beter gaat door je goudhandeltje. Ik spreek je over een jaar of 3 wel weer.
Kijk, en daar gaat het mis. Die bankiers 'drukt niet enkel briefjes geld'. Dat is gelul. Dat weet je zelf ook wel. Jij weet heel goed dat je niet eens 1% weet van wat die bankier moet weten om zijn taken uit te kunnen voeren. Jij kunt het namelijk niet. Je wil misschien wel graag denken dat je dat kunt, maar dat kun je niet.quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:34 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Wat is er mis met voortschrijdend inzicht... zelfs ons strafrecht is gebaseerd op rehabilitatie.
Als je eeuwig wilt doorzagen over een vergissing uit het verleden ga dan gerust je gang, kennelijk heb je geen betere argumenten?
[..]
Een bankier staat niet aan de bovenkant, meestal zijn ze ook gewoon maar in dienst van de firma. Als er mensen zijn met schulden die in de problemen komen dan is dat niet mijn schuld toch? Als jij je door je eigen lompigheid in de vingers snijd dan kun je toch moeilijk gaan roepen dat VirtualMemory dat gewild heeft?
[..]
Maar banksters houden zich niet aan de regels zodra hun bank dreigt om te vallen, dan weten ze plotseling de belastingbetaler aan te spreken. Dat laatste deugd natuurlijk niet en is ook niet contractueel vastgelegd. De staat hoeft in principe enkel de spaartegoeden te waarborgen. Ik had liever gezien dat ze dat gedaan hadden, dan was de bancaire sector meteen in 1 keer gesaneerd
[..]
Bill Gates gaf ons windows... daar hebben programmeurs miljoenen regels code voor moeten schrijven. Die computer systemen hebben voor een enorme technologische vooruitgang gezorgd... dat is allemaal welvaart... welvaart die er niet gekomen was als je enkel maar briefjes geld gedrukt had... banksters voegen niets substantieels toe aan onze wereld![]()
Banksters vergelijken met uitvinders en producenten
[..]
Natuurlijk is de onterechte bonus van faalbankiers wel van belang voor anderen... want het parasiteren van deze club weegt wel degelijk zwaar op de ruggen van mensen die daadwerkelijk werken voor hun geld. Als je dat niet begrijpt... dan begrijp je ook maar heel weinig van de economie in de ruimste zin
Je spiegelt je eigen denkwijze teveel aan die van anderen. Mijn oordeel komt helemaal niet voor uit 'jaloezie' en afgunst... dat jij zo redeneert zegt meer over jou dan over mij.quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:29 schreef CoolGuy het volgende:
De enige reden waarom je je hier druk over maakt is omdat je zelf niet de beschikking hebt over zoveel financiele middelen.
Wat jij over mijn niveau denkt te kunnen concluderen interesseert mij echt helemaal niks.quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:38 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
[..]
Tekenend voor de consistentie en het niveau van je verdere denken.
Jij denkt teveel uit wat jij denkt te weten. Jij hebt namelijk niet alle relevante informatie om de conclusies te trekken die jij trekt. Maar het idee dat er dingen kunnen zijn die jij niet weet, maar wel meespelen in al deze onderwerpen, dat komt bij jou niet op. Jij denkt de waarheid in pacht te hebben, en gebaseerd daarop te kunnen vertellen wat er mis gaat, wanneer het mis gaat, hoe het mis gaat en hoe dat opgelost moet worden.quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:43 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Je spiegelt je eigen denkwijze teveel aan die van anderen. Mijn oordeel komt helemaal niet voor uit 'jaloezie' en afgunst... dat jij zo redeneert zegt meer over jou dan over mij.
Ik ben oprecht bezorgt over de staat van ons monetaire systeem en de mensen die op hoog niveau beslissingen nemen. Ik mis een strategie voor de lange termijn en zie dat de focus vooral op het nu ligt. Zo'n werkwijze is gewoon niet houdbaar voor een systeem dat nog heel erg lang mee moet.
Kinderlijk naief is blij zijn met een Jetta en van andere mensen roepen dat ze 'onderaan de sociale ladder staan'.quote:
Zoals ik al zei, persoonlijk worden gaat je niet helpen. Maar dan toch doen. Je bent nu op de persoon aan 't spelen, dat is niet wenselijk. Van mij persoonlijk mag het hoor, waar jij plezier van hebt, maar je doel bereik je er niet meequote:Op woensdag 20 juli 2011 12:49 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Kinderlijk naief is blij zijn met een Jetta en van andere mensen roepen dat ze 'onderaan de sociale ladder staan'.
Kinderlijk naïef is om te weigeren zelf na te denken over wat anderen doen omdat je dat 'toch niet zou kunnen zien'.
Kinderlijk naïef is geloven dat het juridische systeem voor iedereen gelijk is en mensen die 'niet onwettig handelen' jou geen schade zouden kunnen toebrengen.
Kinderlijk naïef is praktisch alles wat je hier opschrijft.
Zegt de goudbubble manquote:Op woensdag 20 juli 2011 12:38 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
[..]
Tekenend voor de consistentie en het niveau van je verdere denken.
Je bent niet bezorgd, je bent onwetend. Roepen dat je bezorgd bent omdat bankers 'briefjes drukken' is hetzelfde als zeggen dat je bezorgd bent omdat de vogeltjes fluiten.quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:43 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Je spiegelt je eigen denkwijze teveel aan die van anderen. Mijn oordeel komt helemaal niet voor uit 'jaloezie' en afgunst... dat jij zo redeneert zegt meer over jou dan over mij.
Ik ben oprecht bezorgt over de staat van ons monetaire systeem en de mensen die op hoog niveau beslissingen nemen. Ik mis een strategie voor de lange termijn en zie dat de focus vooral op het nu ligt. Zo'n werkwijze is gewoon niet houdbaar voor een systeem dat nog heel erg lang mee moet.
Ik heb inderdaad niet alle informatie om te achterhalen waarom de dingen zijn zoals ze zijn, echter ik ben prima in staat om te bedenken hoe het beter kan.quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:45 schreef CoolGuy het volgende:
Jij denkt teveel uit wat jij denkt te weten. Jij hebt namelijk niet alle relevante informatie om de conclusies te trekken die jij trekt.
Ik heb wel mijn vermoedens m.b.t. wat er allemaal meespeelt. Dat vormt voor mij echter geen barrière om te redeneren wat er beter kan en anders moet.quote:Maar het idee dat er dingen kunnen zijn die jij niet weet, maar wel meespelen in al deze onderwerpen, dat komt bij jou niet op.
De waarheid is een rekbaar begrip vooral als het op menselijk gedrag aankomt. Toch is er wel degelijk een lijn uit te stippelen die voor iedereen voordelen biedt. Dat dit ten koste zal gaan van extremen mag duidelijk zijn.quote:Jij denkt de waarheid in pacht te hebben, en gebaseerd daarop te kunnen vertellen wat er mis gaat, wanneer het mis gaat, hoe het mis gaat en hoe dat opgelost moet worden.
Kinderen durven tenminste nog te dromenquote:Dat is kinderlijk naief.
Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jouw beeld van een goed functionerende maatschappij verschilt van een ander haar of zijn beeld. Zal wel weer een snerende persoonlijk opmerking op komen, maar zo slecht hebben we in Nederland imho niet voor elkaar qua solidaire en vreedzame samenleving hoor. Sterker nog, ik denk dat je daar 1 van de fundamenten van de relatief stabiele NL huizenmarkt te pakken hebt..... (en 1 van de wezelijke verschillen met andere landen).quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:36 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Enorm kortzichtig om te denken dat jij geen belang hebt bij een goed functionerend maatschappij...
Juist deze mentaliteit ontwricht de cohesie die noodzakelijk is voor duurzaamheid en vrede.
Op die Jetta (quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:49 schreef GoudIsEcht het volgende:
Kinderlijk naief is blij zijn met een Jetta en van andere mensen roepen dat ze 'onderaan de sociale ladder staan'.
Kinderlijk naïef is om te weigeren zelf na te denken over wat anderen doen omdat je dat 'toch niet zou kunnen zien'.
Kinderlijk naïef is geloven dat het juridische systeem voor iedereen gelijk is en mensen die 'niet onwettig handelen' jou geen schade zouden kunnen toebrengen.
Kinderlijk naïef is praktisch alles wat je hier opschrijft.
doe die onzin rage even in PM's als jullie dat zo graag willenquote:Op woensdag 20 juli 2011 12:44 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Wat jij over mijn niveau denkt te kunnen concluderen interesseert mij echt helemaal niks.
Drukten ze nog maar briefjes... daar kun je tenminste je gat nog mee afvegen in geval van hyperinflatiequote:Op woensdag 20 juli 2011 13:04 schreef Scorpie het volgende:
Je bent niet bezorgd, je bent onwetend. Roepen dat je bezorgd bent omdat bankers 'briefjes drukken' is hetzelfde als zeggen dat je bezorgd bent omdat de vogeltjes fluiten.
Starlet (quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:12 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Op die Jetta () na ben ik het met al je punten eens.
Ik vermoed dat het CG voor de wind gaat en wat de rest van de wereld doet interesseert hem toch niet, dan kun je inderdaad anders tegen de zaken aankijken.
Maar hoe gaan we die stabiliteit voor de lange termijn behouden? Niet door op de huidige voet door te gaan. Vergeet niet dat na WOII er een gemeenschappelijke basis (zowel economisch als moreel) om op te bouwen. Zo langzaam maar zeker valt dat fundament weg, daarmee wijken we af van de bekende route...quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:09 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jouw beeld van een goed functionerende maatschappij verschilt van een ander haar of zijn beeld. Zal wel weer een snerende persoonlijk opmerking op komen, maar zo slecht hebben we in Nederland imho niet voor elkaar qua solidaire en vreedzame samenleving hoor. Sterker nog, ik denk dat je daar 1 van de fundamenten van de relatief stabiele NL huizenmarkt te pakken hebt..... (en 1 van de wezelijke verschillen met andere landen).
Prima dat je denkt dat het beter kan, maar je bent wel erg overtuigd van je eigen gelijk, en van op- en aanmerkingen op je eigen wereldbeeld moet je al helemaal niks hebben.quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:07 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Ik heb inderdaad niet alle informatie om te achterhalen waarom de dingen zijn zoals ze zijn, echter ik ben prima in staat om te bedenken hoe het beter kan.
[..]
Ik heb wel mijn vermoedens m.b.t. wat er allemaal meespeelt. Dat vormt voor mij echter geen barrière om te redeneren wat er beter kan en anders moet.
[..]
De waarheid is een rekbaar begrip vooral als het op menselijk gedrag aankomt. Toch is er wel degelijk een lijn uit te stippelen die voor iedereen voordelen biedt. Dat dit ten koste zal gaan van extremen mag duidelijk zijn.
[..]
Kinderen durven tenminste nog te dromen
Je focust je op de verkeerde onderdelen van mijn post, ik gooi dat er gewoon doorheen als een vorm van entertainmentquote:Op woensdag 20 juli 2011 13:13 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Starlet () zie je hoe makkelijk dat is? En hoe weinig nuttig het verder is voor de discussie?
![]()
Exact.
Je kan je ook afvragen waarom het hem voor de wind gaat en jou en GoudIsEcht niet. Er even vanuit gaande dat het jullie niet voor de wind gaat, opmakende uit jullie posts.quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:12 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Op die Jetta () na ben ik het met al je punten eens.
Ik vermoed dat het CG voor de wind gaat en wat de rest van de wereld doet interesseert hem toch niet, dan kun je inderdaad anders tegen de zaken aankijken.
Je zal het misschien niet geloven maar ik kom regelmatig tot nieuwe inzichten door hier discussie te voeren, ik hoop dat ik daarin niet de enige benquote:Op woensdag 20 juli 2011 13:18 schreef Scorpie het volgende:
Prima dat je denkt dat het beter kan, maar je bent wel erg overtuigd van je eigen gelijk, en van op- en aanmerkingen op je eigen wereldbeeld moet je al helemaal niks hebben.
Dat begrijp ik wel joh, maar die entertainment is wel ongewilde ruis in dit topicquote:Op woensdag 20 juli 2011 13:18 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Je focust je op de verkeerde onderdelen van mijn post, ik gooi dat er gewoon doorheen als een vorm van entertainment
Een boer is de hele zomer druk in de weer om ervoor te zorgen dat hij ook in de winter te eten heeft. Je zou kunnen stellen dat het de boer niet voor de wind gaat, waar maakt hij zich de hele zomer lang druk om?quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:20 schreef Scorpie het volgende:
Je kan je ook afvragen waar het hem voor de wind gaat en jou en GoudIsEcht niet. Er even vanuit gaande dat het jullie niet voor de wind gaat, opmakende uit jullie posts.
Die conclusie zou je kunnen trekken. Het zou ook kunnen zijn dat de regio Utrecht het mis heeft. Maar, je hebt natuurlijk een hoop mensen die hun eerste huis willen gaan kopen (nieuw) of mensen die zelf een huis willen gaan bouwen op een stukje grond. Als dat is waar de meeste vraag naar is, dan is het inderdaad een logische conclusie dat ze (regio Utrecht) daar op inspelen. Is dat niet goed dan?quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:21 schreef capricia het volgende:
Kunnen we weer terug naar de huizenmarkt?
Hier om mij heen (regio Utrecht) worden op dit moment qua nieuwbouw alleen nog starterswoningen gebouwd en vrije kavels uitgegeven.
Kennelijk is dat waar nog vraag naar is?
Ja wel hoor! Wat mij betreft prima.quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:24 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Die conclusie zou je kunnen trekken. Het zou ook kunnen zijn dat de regio Utrecht het mis heeft. Maar, je hebt natuurlijk een hoop mensen die hun eerste huis willen gaan kopen (nieuw) of mensen die zelf een huis willen gaan bouwen op een stukje grond. Als dat is waar de meeste vraag naar is, dan is het inderdaad een logische conclusie dat ze (regio Utrecht) daar op inspelen. Is dat niet goed dan?
De markt corrigeert zichzelf, vooral als overheden stoppen met het uitdelen van cadeautjes. Als starterswoningen en vrije kavels het enige is dat nog loopt dan is dat het gene wat momenteel nog verkocht wordt. De vraag kan echter anders zijn, de vraag is dan... wie springt er in dat gatquote:Op woensdag 20 juli 2011 13:21 schreef capricia het volgende:
Kunnen we weer terug naar de huizenmarkt?
Hier om mij heen (regio Utrecht) worden op dit moment qua nieuwbouw alleen nog starterswoningen gebouwd en vrije kavels uitgegeven.
Kennelijk is dat waar nog vraag naar is?
Om te beginnen door een beetje respect voor elkaar te hebben ondanks een verschillende opinie, en elkaar niet coute que coute de kop in te willen slaan op een internetforum ?quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:17 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Maar hoe gaan we die stabiliteit voor de lange termijn behouden? Niet door op de huidige voet door te gaan. Vergeet niet dat na WOII er een gemeenschappelijke basis (zowel economisch als moreel) om op te bouwen. Zo langzaam maar zeker valt dat fundament weg, daarmee wijken we af van de bekende route...
Mmm.... starterswoningen (nieuwbouw) dat levert geen doorstroming op. Die vrije kavels... zijn dat voornamelijk voor grote huizen?quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:25 schreef capricia het volgende:
[..]
Ja wel hoor! Wat mij betreft prima.
Maar als het zo is, dan geeft het aan dat starters wel willen...(mits ze de fin. rond krijgen).
En van die mensen moet de doorstroming het toch hebben...
Wat mij betreft juist positief.
Da's hier op de dorpen (veel zelfbouw) eigenlijk altijd al zo geweest, dus kan ik niet over oordelen. Wel zie ik dat in A'dam duurdere nieuwbouw niet verkocht wordt, op bijzondere locaties (Oosterdok bijvoorbeeld) na.quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:21 schreef capricia het volgende:
Kunnen we weer terug naar de huizenmarkt?
Hier om mij heen (regio Utrecht) worden op dit moment qua nieuwbouw alleen nog starterswoningen gebouwd en vrije kavels uitgegeven.
Kennelijk is dat waar nog vraag naar is?
Ik neem aan dat de vraag naar starterswoningen er nog is. Of het nu nieuwbouw of bestaande bouw is. Zo bedoelde ik mijn opmerking.quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:27 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Mmm.... starterswoningen (nieuwbouw) dat levert geen doorstroming op. Die vrije kavels... zijn dat voornamelijk voor grote huizen?
Hier in Utrecht dus kennelijk hetzelfde.quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:29 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Da's hier op de dorpen (veel zelfbouw) eigenlijk altijd al zo geweest, dus kan ik niet over oordelen. Wel zie ik dat in A'dam duurdere nieuwbouw niet verkocht wordt, op bijzondere locaties (Oosterdok bijvoorbeeld) na.
Dit project www.woneninsamos.nl worden trouwens volgens de makelaar de overgebleven appartementen herprijsd. Dat zal wel omlaag zijn, denk ik dan, ze wisten de prijzen nog niet. Voor de goede prijs overweeg ik het een te kopen en dan evt. te verhuren
"Fountainhead" op de kop van Borneo-eiland/Sporenburg is zelfs afgeblazen. Gaan ze geeneens meer bouwen, zijn ze meer dan 10 jaar mee bezig geweest. Te groot risico vinden ze. Minus 240 potentiele woningen in centrum A'dam dus. Terwijl die toch nog steeds een slordige 4,000 euro per m2 doen. Daar kunnen ze kennelijk dus niet voor bouwen.quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:33 schreef capricia het volgende:
[..]
Hier in Utrecht dus kennelijk hetzelfde.
Duurdere nieuwbouw wordt niet verkocht/niet meer gebouwd. Sommige stukken worden herontwikkeld naar woningen die kennelijk nog wel goed liggen in de markt.
En ik zie idd veel leegstand bij appartementen. Maar dan is bijv. 80 of 90% wel bewoond, maar de laatste 4 a 5 appartementen staan al een tijdje te koop VON.
Wat zouden daar voor huizen komen, en in welke prijsklasse ongeveer?quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:38 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
"Fountainhead" op de kop van Borneo-eiland/Sporenburg is zelfs afgeblazen. Gaan ze geeneens meer bouwen, zijn ze meer dan 10 jaar mee bezig geweest. Te groot risico vinden ze. Minus 240 potentiele woningen in centrum A'dam dus. Terwijl die toch nog steeds een slordige 4,000 euro per m2 doen. Daar kunnen ze kennelijk dus niet voor bouwen.
http://www.fountainhead.nu/types.htmlquote:Op woensdag 20 juli 2011 13:40 schreef capricia het volgende:
[..]
Wat zouden daar voor huizen komen, en in welke prijsklasse ongeveer?
Appartementen zo te zien in de link.quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:45 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
http://www.fountainhead.nu/types.html
vanaf 295k, de meeste zo rond 350k, tot 650k voor de penthouses
Die mensen trekken Amsterdam uit in de regel. Daar kunnen ze op die plek sowieso niet voor bouwen --> geen ruimte, teveel vraag.quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:47 schreef capricia het volgende:
[..]
Appartementen zo te zien in de link.
Volgens mij spreekt dat sws maar een beperkte doelgroep aan. Als je ergens wilt wonen waar je ook je kinderen op wilt laten groeien, dan hebben de meesten het liefst een 'normale' gezinswoning met 3 slaapkamers en een zolder.
En huren geen optie omdat ze te veel verdienen of omdat de wachttijd extreem lang is.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 16:54 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Zeker niet, momenteel is kopen voor de meesten geen optie omdat ze geen financiering krijgen.
Gewoon wat langer doorsparen dus..quote:Op woensdag 20 juli 2011 15:02 schreef HansvD het volgende:
[..]
En huren geen optie omdat ze te veel verdienen of omdat de wachttijd extreem lang is.
Dan zou een mod een dagtaak hebben om dit topic in geode banen te leiden.quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:13 schreef Artimunor het volgende:
[..]
doe die onzin rage even in PM's als jullie dat zo graag willen
op de man gespeelde ballen zouden weg gemodereerd moeten worden.
Idd, als je het niet kunt betalen moet je je eisen bijstellen.quote:Op woensdag 20 juli 2011 15:14 schreef HansvD het volgende:
[..]
Een kleiner huis kopen is ook een optie
Dat is wat ik al toooooooooopics lang roep. De mensen die in de shit komen zijn de mensen die een huis hebben gekocht dat ze eigenlijk niet kunnen betalen. Die mensen leven boven hun stand. Maar die mensen hebben wel zelf die handtekening onder dat contract gezet, terwijl ze eigenlijk niet wisten waar ze nou voor tekenden.quote:Op woensdag 20 juli 2011 15:20 schreef capricia het volgende:
[..]
Idd, als je het niet kunt betalen moet je je eisen bijstellen.
Of je wacht nog 5 jaar, je wensen bijstellen is alleen interessant in een opgaande markt. Nu kopen en je zit 30 jaar vast aan de woning waar je eigenlijk niet in wilde wonen.quote:Op woensdag 20 juli 2011 15:14 schreef HansvD het volgende:
[..]
Een kleiner huis kopen is ook een optie
En tegelijk onder een viaduct in een doos wonen?quote:
Die mensen zijn toch niet onder de brug geboren? Dat ze een wens hebben om zelfstandig te gaan wonen is duidelijk. Maar de meeste mensen die voor het eerst op zichzelf gaan wonen hebben niet een dusdanig hoog inkomen. Hoe denk je dat we aan zogenaamde 'scheefhuurders' komen?quote:Op woensdag 20 juli 2011 15:51 schreef Basp1 het volgende:
[..]
En tegelijk onder een viaduct in een doos wonen?
Het doorsparen klinkt natuurlijk als iets logisch maar degene die tussen wal en schip vallen ( tussen de 33.000 en 45.000 verdienenden) waardoor je vanaf dit jaar verplicht in de particuliere sector huurt niet zoveel meer over houdt om te sparen.
*kuch* : voor jou aanvaardbare alternatieven. Alternatieven zijn er natuurlijk wel. Zie ook de reacties hiervoor (eerst sparen, eisen bjistellen tot een realistisch niveau -wat past bij je inkomen-)quote:Op woensdag 20 juli 2011 15:56 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Die mensen zijn toch niet onder de brug geboren? Dat ze een wens hebben om zelfstandig te gaan wonen is duidelijk. Maar de meeste mensen die voor het eerst op zichzelf gaan wonen hebben niet een dusdanig hoog inkomen. Hoe denk je dat we aan zogenaamde 'scheefhuurders' komen?
De politiek heeft gewoon gefaald, wel een verbod instellen zonder voor alternatieven te zorgen![]()
In een doos? Ik neem aan dat die mensen nu ook ergens wonen...dan blijven ze daar toch wat langer?quote:Op woensdag 20 juli 2011 15:51 schreef Basp1 het volgende:
[..]
En tegelijk onder een viaduct in een doos wonen?
Het doorsparen klinkt natuurlijk als iets logisch maar degene die tussen wal en schip vallen ( tussen de 33.000 en 45.000 verdienenden) waardoor je vanaf dit jaar verplicht in de particuliere sector huurt niet zoveel meer over houdt om te sparen.
Heldquote:Op woensdag 20 juli 2011 15:58 schreef capricia het volgende:
[..]
In een doos? Ik neem aan dat die mensen nu ook ergens wonen...dan blijven ze daar toch wat langer?
Vind het sws een beetje een raar idee dat een koopwonig maar voor iedereen weggelegd moet zijn. Als je het niet kunt betalen, dan moet je het niet doen.
14.gifquote:Op woensdag 20 juli 2011 15:58 schreef capricia het volgende:
[..]
In een doos? Ik neem aan dat die mensen nu ook ergens wonen...dan blijven ze daar toch wat langer?
Vind het sws een beetje een raar idee dat een koopwonig maar voor iedereen weggelegd moet zijn. Als je het niet kunt betalen, dan moet je het niet doen.
Maar daar moet ik xeno dan wel gelijk in geven, de tijdsgeest was de afgelopen jaren dat banksters wel producten bedacht hebben zodat deze mensen dachten dat ze het konden betalen, dit heeft mede bijgedragen aan de stijging van de huizenprijzen. Ach we gaan wel zien waar dit gaat eindigen.quote:Op woensdag 20 juli 2011 15:58 schreef capricia het volgende:
Als je het niet kunt betalen, dan moet je het niet doen.
Waarom zou niet iedereen een woning kunnen kopen? Wonen is een eerste levensbehoefte en zou daarom betaalbaar moeten zijn. Huren is altijd duurder dan kopen, immers de verhuurder wil ook nog een rendement halen... rara... wat klopt er niet aan je redenatie?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |