abonnement Unibet Coolblue
pi_94194498


Laatste updates Fukushima I (wo 15:16, laatste wijzigingen onderstreept)

Bijna alle units (reactorgebouwen) in de Daiichi-centrale (Fukushima I) hebben ernstige problemen met koeling, brand en radioactieve straling.

Unit 1: Zaterdag was hier een explosie door vrijgelaten stoom/waterstof. Het koelen lijkt nu te werken.

Unit 2: Dinsdag om 0:10 vond een explosie plaats rond de 'suppression chamber', een expansievat (plaatje). Hieruit kan radioactief stoom en water naar buiten lekken. Dit lek lijkt nu onder controle.

Unit 3: hier is woensdagnacht veel straling vrijgekomen na een explosie. Deze reactor bevat deels plutonium wat gevaarlijker en giftiger is dan uranium. Tevens bevat ook dit gebouw een koelbad voor oude brandstof. De temperatuur van het koelbad stijgt. Als dit gaat koken en de staven blootliggen, kan veel straling vrijkomen. Het koelbad moet dringend gekoeld worden.

Unit 4: hier heeft dinsdagnacht en woensdagnacht enkele keren brand gewoed. Deze reactor was niet in gebruik, maar er is wel gebruikte brandstof opgeslagen in een koelbad. Het koelbad moet dringend gekoeld worden. Het is momenteel onmogelijk om dit koelbad bij te vullen vanwege de grote hoeveelheden straling. Er wordt een plan gemaakt om bluswagens te gebruiken.

Unit 5 en 6: Ook hier zijn koelbaden waar problemen bestaan met het koelen. Als dit niet tijdig wordt opgelost, kunnen ook deze units kritiek worden. (NRC, wo 13:46).

Er is aan de grens van het complex (buiten de centrales) een aantal keer zeer hoge straling gemeten. Deze straling is later weer lager geworden, wat er op duidt dat er grote lekken zijn geweest, maar dat de hoeveelheid gelekte radioactieve stof daarna weer is verminderd. Woensdagnacht is men even gestopt met blussen vanwege de straling.

Om verdere lekken te voorkomen is het zeer belangrijk dat de reactorvaten en gebruikte brandstof goed gekoeld blijven. Het koelen is een zeer moeilijke taak geworden door de hoge straling op locatie. De tsunami heeft alle afstand-besturingssystemen onklaar gemaakt. Alle technici behalve degenen die direct bij de koeloperatie betrokken zijn, zijn geëvacueerd.

De bevolking in de 20km omgeving van de Daiichi-centrale (totaal 200.000 mensen) is geëvacueerd. Tot 30 km afstand moet men binnen blijven. Enkele tientallen medewerkers van de Daiichi-centrale zijn gewond geraakt bij de herstelwerkzaamheden en explosies, één is overleden, twee zijn vermist sinds een explosie.

Live stream Japanse TV: NHK World TV

Tepco statusoverzicht en grafische timeline (geüpdatet wo 13:00)


Status overige kerncentrales (geüpdatet wo 13:00)
• Daini-centrale (Fukushima II): Hier is op zaterdag de druk op de reactor verlaagd door vrijlaten van licht-radioactief gas. Op dit moment is de situatie onder controle.
• Onagawa-centrale: Hier was een verhoogde straling gemeten, maar dit is nu normaal. Waarschijnlijk van de Daiichi-centrale afkomstig. (nu.nl)
• Tokai 2-centrale: Eén koelsysteem uitgevallen op zondag, koeling is inmiddels overgenomen door backupsysteem. (De Morgen)

Eerder nieuws

quote:
Gebruikte brandstof in kernreactor 4 kookt (NRC, dinsdag)

Het Japanse Atoomgenootschap meldt aan Reuters dat er na een explosie twee gaten van acht vierkante meter in een muur van het buitenste gebouw rond kernreactor nummer 4 van centrale Fukushima 1 zitten. Daarbij is een zeer gevaarlijke situatie ontstaan: het bad waarin gebruikte brandstof wordt bewaard is naar alle waarschijnlijkheid gaan koken. Update 11:20 De Japanse autoriteiten bevestigen dat het water inderdaad kookt.

Als een splijtstaaf gebruikt is, wordt deze met een kraan uit de reactor gehaald en in een bad getakeld. Daar moet de staaf een jaar afkoelen. Maar door de explosies en de ontstane druk stijgt de temperatuur in dit bad tot een kookpunt. Als het water verdampt is, zijn de splijtstaven onbeschermd.

Volgens onze wetenschapsredacteur Karel Knip kan dit zeer gevaarlijk zijn. De staven in de reactor zelf zijn goed beschermd door een paar lagen staal en beton, maar het bad voor de gebruikte staven is dat niet. Het dak daarboven is door de explosies kapot, waardoor het radioactief materiaal uit de gebruikte stoffen vrij spel kan krijgen als het water kookt en verdampt.

Eerder vandaag woedde er een brand in reactor 4. Ook is er een explosie geweest in reactor 2. Hierbij is een hoeveelheid straling vrijgekomen die schadelijk kan zijn voor de gezondheid. In Tokio is verhoogde radioactiviteit in de lucht gemeten.
quote:
Kans op meltdown in Japan neemt toe (NRC, ma 12:06)
door Ernst-Jan Pfauth

De splijtstofstaven in de door de aardbeving getroffen kernreactor van Fukushima 1 staan nu compleet zonder water, meldt een woordvoerder via persbureau Jiji. Daarmee neemt de kans op een meltdown toe. Een meltdown verhoogt de kans op een radioactief lek.
Wetenschapsredacteur Karel Knip schreef vanmorgen in nrc.next over de pijnlijke consequenties van het droog staan van de splijtstofstaven:

De druk binnen de staven neemt zo toe dat zij hier en daar openbarsten en hun sterk radioactieve inhoud vrijgeven. En er ontstaat een chemische reactie tussen de hete stoom en het zeer speciale metaal dat voor de splijtstofomhulling wordt gebruikt (een legering met zirconium: zircaloy). Daarbij vormt zich het explosieve waterstof. Kennelijk heeft zich dat in het gebouw van reactor 1 opgehoopt, met fatale gevolgen. Het had, net zoals de vluchtige radioactieve stoffen, via filters naar de omgeving geloosd moeten worden.

Een ramp met de omvang van Tjsernobyl zal het niet worden, schreef Knip eerder.

Er zullen radioactieve stoffen vrijkomen, maar niet in de mate zoals gebeurde bij Tjernobyl in 1986. Reactor 4 van die centrale bevatte grafiet, dat prompt in brand vloog. Die aanhoudende brand in Tjernobyl heeft toen enorme hoeveelheden radioactief materiaal over de omgeving verspreid. De inhoud van de kernreactoren van Fukushima kan niet branden.
Info: Status van de centrales
NRC Liveblog 16 maart (continu geüpdatet)
BBC News liveblog
Yahoo timeline
Kyodo headlines (Japans persbureau)
Persberichten van energiebedrijf Tepco
Fukushima I nuclear accidents (Wikipedia)

Info: Achtergronden
In alle drie de reactors dreigt nu een meltdown. Wat nu? Drie mogelijkheden. (Volkskrant, ma 14:25)
Nuclear energy 101: Inside the "black box" of power plants - Hoe werkt kernenergie en wat ging er mis in Fukushima?
How a Reactor Shuts Down and What Happens in a Meltdown (NYTimes, infographic)
Japan's nuclear crisis and Chernobyl: Key differences (Christian Science Monitor)

Plaatjes





Video's

SPOILER: Bekijk video's
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bekende hoaxes

SPOILER: Bekijk hoaxes
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Eerdere topics
Kerncentrales Japan in problemen #1
Kerncentrales Japan #2
Kerncentrales Japan #3
Kerncentrales Japan #4
Kerncentrales Japan #5
Kerncentrales Japan #6
Kerncentrales Japan #7
Kerncentrales Japan #8
Kerncentrales Japan #9
Kerncentrales Japan #10
Kerncentrales Japan #11
Kerncentrales Japan #12
Kerncentrales Japan #13
Kerncentrales Japan #14
Calm down, your nervous state
I'll sing you a lullaby.
Calm down, cause no mistake
Should keep you up all night
  woensdag 16 maart 2011 @ 15:47:03 #2
1872 Jumparound
bedankt voor de vis
pi_94194514
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 15:45 schreef xenobinol het volgende:
250mSv is anders een beste stralingsdoses... ik ging denk ik maar een andere baan en werkregio zoeken :X
maar is dat per uur of per dag wat die mensen nu krijgen?
Inorbit: zeg dat dan typluie triangeljosti
Beauregard: Een beetje FOK!ker laat het brood door z'n moeder smeren.
Ecosia
ek's 'n flash drive, jy's 'n floppy
  woensdag 16 maart 2011 @ 15:47:14 #3
1872 Jumparound
bedankt voor de vis
pi_94194523
het wikilijstje is per dag...
Inorbit: zeg dat dan typluie triangeljosti
Beauregard: Een beetje FOK!ker laat het brood door z'n moeder smeren.
Ecosia
ek's 'n flash drive, jy's 'n floppy
pi_94194534
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 14:45 schreef Perrin het volgende:

[..]

Kaboem als in een kernexplosie is zeer onwaarschijnlijk, zo niet onmogelijk.
Zie ook deze uitleg:
http://en.wikipedia.org/w(...)_and_controllability
http://en.wikipedia.org/wiki/Prompt_critical

Je hebt dus twee verschillende kritische stadia, en de meeste reactors zijn zo ontworpen dat zij eigenlijk nooit kunnen ontploffen zoals bij een kernbom. Gelukkig maar. :)
pi_94194624
gezellie 3 x kercentrale japan welke gebruiken we
pi_94194656
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 15:47 schreef Jumparound het volgende:

[..]

maar is dat per uur of per dag wat die mensen nu krijgen?
Het is een totaal dosis gedurende een bepaalde periode, ik geloof dat dit de grens per etmaal is.
Calm down, your nervous state
I'll sing you a lullaby.
Calm down, cause no mistake
Should keep you up all night
pi_94194871
Prachtige OP xenobinol _O_ O+
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
  woensdag 16 maart 2011 @ 15:56:37 #8
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_94194976
quote:
'Military flying in US Navy pumping equipment in a last ditch effort to cool those rods in the nuke plant. Flying out of Yokota Air Base. Wish us luck!'
http://drudgereport.com/
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_94194992
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 15:54 schreef Temlin het volgende:
Prachtige OP xenobinol _O_ O+
Ach..... kwestie van aan de juiste knoppen draaien :P
Calm down, your nervous state
I'll sing you a lullaby.
Calm down, cause no mistake
Should keep you up all night
pi_94195010
Klopt het dat 1000msv 0.2 grays is?

Dat is wat Wolframalpha er volgens mij van maakt.
pi_94195071
Waarom is het topic van eleusis dicht? :s kerel heeft toch veel tijd in de OP gestoken en het up to date houden.
pi_94195104
Ben toch wel benieuwd naar videobeelden van die overgebleven medewerkers en wat daar nu allemaal gebeurd :@
maar snap dat ze nu iets anders aan hun hoofd hebben... :{
  woensdag 16 maart 2011 @ 15:59:22 #13
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94195118
Ik zat niet op te letten. I'll be back ;) Wel de OP netjes updaten als er wat gebeurt he xenobinol.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94195169
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 15:59 schreef eleusis het volgende:
Ik zat niet op te letten. I'll be back ;) Wel de OP netjes updaten als er wat gebeurt he xenobinol.
Je wordt niet eens vermeld in de OP.
pi_94195197
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 15:54 schreef Temlin het volgende:
Prachtige OP xenobinol _O_ O+
pi_94195333
quote:
9s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:00 schreef outcast_within het volgende:

[..]

Je wordt niet eens vermeld in de OP.
Ach joh, het is geen wedstrijdje toch. We zijn eleusis heus niet meteen vergeten ;)
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:03:17 #17
78027 FReNsJ
lekker zacht
pi_94195343
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 15:58 schreef outcast_within het volgende:
Waarom is het topic van eleusis dicht? :s kerel heeft toch veel tijd in de OP gestoken en het up to date houden.
Omdat het te lang werd, dan gaan ze automatisch dicht.
Nieuw! nu met vleugje Finland.
Sinds 2011 ook met 50% extra Turkije!
pi_94195439
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 15:56 schreef Perrin het volgende:

[..]

http://drudgereport.com/
Ah pure oogaids.
Lekker happen
pi_94195480
Is er nieuws? DOW jones zakt zo ongeveer volledig in elkaar, 100 punten kwijt in 5 minuten. AEX doet vrolijk mee.
pi_94195526
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:05 schreef Wijnbo het volgende:
Is er nieuws? DOW jones zakt zo ongeveer volledig in elkaar, 100 punten kwijt in 5 minuten. AEX doet vrolijk mee.
Een wereld waar geld niks waard meer is. O+
Lekker happen
pi_94195530
EU Energy Chief says possible catastrophic events in next hours
EU's Energy chief says situation at Japan nuclear plant is out of control
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:06:39 #22
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94195533
Wie vragen heeft, kan ze bij Reuters nu stellen:

We are now joined by nuclear engineering expert Dr. Yaron Danon, Director of the Gaerttner LINAC laboratory and his colleague Dr. Peter Caracappa, who is a radiation safety expert. To submit a question for them, leave a comment on this page.
http://live.reuters.com/Event/Japan_earthquake2?ShowComments=0
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94195559
idd een halve minuut te laat is veels te veel natuurlijk.
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:08:02 #24
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94195609
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:05 schreef Wijnbo het volgende:
Is er nieuws? DOW jones zakt zo ongeveer volledig in elkaar, 100 punten kwijt in 5 minuten. AEX doet vrolijk mee.
Misschien omdat op zerohedge een negatieve post is geplaatst? :P
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94195624
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:07 schreef outcast_within het volgende:
idd een halve minuut te laat is veels te veel natuurlijk.
Ik denk dat je dat beter in de NWS-FB kan bespreken.
pi_94195798
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:06 schreef Wijnbo het volgende:
EU Energy Chief says possible catastrophic events in next hours
EU's Energy chief says situation at Japan nuclear plant is out of control
Bron¿
pi_94195826
Lekker happen
pi_94195854
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:11 schreef Zombiehoofd het volgende:

[..]

Bron¿
Komt nu net ook op reuters voorbij, althans het 2e statement.

edit: eerste statement nu ook.
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:14:28 #30
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94195931
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:12 schreef StM het volgende:
Komt nu net ook op reuters voorbij, althans het 2e statement.

edit: eerste statement nu ook.
Inderdaad.

EU Energy Commissioner Günther Oettinger: There could be catastrophic events within the coming hours

Breaking News: EU's Energy Commissioner says the situation at the Japanese reactor is "effectively out of control"


(Reuters)
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94195937
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:12 schreef StM het volgende:

[..]

Komt nu net ook op reuters voorbij, althans het 2e statement.

edit: eerste statement nu ook.
foute boel dus
pi_94195957
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:11 schreef Zombiehoofd het volgende:

[..]

Bron¿
Ik las ze hier:
http://www.zerohedge.com/(...)ic-events-next-hours

As a reminder here is how one says the same, but just a little more diplomatically:

* IAEA sasy Japanese authorities have reported concerns about condition of spent nuclear fuel pool at Fukushima Daiichi units 3 and 4
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:14:56 #33
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_94195959
Dus we gaan ons opmaken voor 6 kernrampen?
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:15:03 #34
181667 Strani
Wie dit leest is gek
pi_94195965
Het was ook al verdacht dat ineens zo weinig mensen het nog over Japan hebben vandaag..
Op 02-02-2020 20:20:20 schreef Strani iets
#Hashtag4sale
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:18:39 #35
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94196162
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:14 schreef krullendoos het volgende:
foute boel dus
Ja, of niks... Wat weet een EU-functionaris er tenslotte van. En als hij wat heeft gehoord, is 't een beetje raar om in de media vage uitspraken te doen. :)

Maar we kunnen speculeren, wat voor catastrofe er zou kunnen komen... Ik denk dat het ergste dat Japan kan gebeuren, is wanneer ze de centrale aan zijn lot overlaten zodat hij 'kan uitbranden'.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94196199
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:18 schreef eleusis het volgende:

[..]

Ja, of niks... Wat weet een EU-functionaris er tenslotte van. En als hij wat heeft gehoord, is 't een beetje raar om in de media vage uitspraken te doen. :)

Maar we kunnen speculeren, wat voor catastrofe er zou kunnen komen... Ik denk dat het ergste dat Japan kan gebeuren, is wanneer ze de centrale aan zijn lot overlaten zodat hij 'kan uitbranden'.
Gaat dan de kern door de grond naar die andere kern? :')
Lekker happen
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:20:43 #37
104871 remlof
Europees federalist
pi_94196264
quote:
Op woensdag 16 maart 2011 16:14 schreef eleusis het volgende:

[..]

Inderdaad.

EU Energy Commissioner Günther Oettinger: There could be catastrophic events within the coming hours

Breaking News: EU's Energy Commissioner says the situation at the Japanese reactor is "effectively out of control"


(Reuters)
Oeps.
pi_94196312
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:14 schreef eleusis het volgende:

[..]

Inderdaad.

EU Energy Commissioner Günther Oettinger: There could be catastrophic events within the coming hours

Breaking News: EU's Energy Commissioner says the situation at the Japanese reactor is "effectively out of control"


(Reuters)
Soortgelijke uitspraken horen we toch al een paar dagen lang. Sowieso had hij dan ook even moeten zeggen wat volgens hem die 'catastrophic events' zijn en waar hij dat op baseert.
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:22:01 #39
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_94196350
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:21 schreef Devz het volgende:

[..]

Soortgelijke uitspraken horen we toch al een paar dagen lang. Sowieso had hij dan ook even moeten zeggen wat volgens hem die 'catastrophic events' zijn en waar hij dat op baseert.
Idd.. :{w
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:22:05 #40
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94196352
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:15 schreef Strani het volgende:
Het was ook al verdacht dat ineens zo weinig mensen het nog over Japan hebben vandaag..
Stilte voor de storm zullen we maar zeggen he...
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
pi_94196444
Ff een geigerteller kopen. Brb.
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:23:50 #42
181667 Strani
Wie dit leest is gek
pi_94196447
Eleusis heeft wel gelijk. Europa of Europese ambassades roepen al dagen rare dingen zonder enige hindering van kennis, lijkt het. Niet dat ik de Japanse bronnen geloof, maar de waarheid zal wel ergens in het midden liggen.
Op 02-02-2020 20:20:20 schreef Strani iets
#Hashtag4sale
pi_94196511
NEWS ADVISORY: Water cannon vehicle arrives at Fukushima No. 1 plant to cool No. 4 reactor Kyodo
geen goud zonder schuim
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:26:02 #44
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94196565
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:25 schreef amsoor het volgende:
NEWS ADVISORY: Water cannon vehicle arrives at Fukushima No. 1 plant to cool No. 4 reactor Kyodo
ah de redding voor vannavond
There is only one religion
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:28:03 #45
262 Re
Kiss & Swallow
pi_94196671
ik ben benieuwd wie zich als "vrijwilliger" had opgeofferd had zoiets in de VS of Europa gebeurd...
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_94196760
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:23 schreef Strani het volgende:
Eleusis heeft wel gelijk. Europa of Europese ambassades roepen al dagen rare dingen zonder enige hindering van kennis, lijkt het. Niet dat ik de Japanse bronnen geloof, maar de waarheid zal wel ergens in het midden liggen.
De paniek hier in het westen is groter dan daar in Japan, naar het schijnt. De media is weer lekker bezig met paniekzaaien. :{
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:29:54 #47
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_94196775
We hebben idd al vaker rampvoorspellingen gehad. De boel suddert nog door dus we wachten maar rustig af.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:30:41 #48
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94196814
Oettinger heeft voor zijn beurt gepraat.

Oettinger's spokeswoman says he does not have any specific extra information on the situation in Japan. (Reuters)
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:31:07 #49
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_94196835
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:28 schreef Re het volgende:
ik ben benieuwd wie zich als "vrijwilliger" had opgeofferd had zoiets in de VS of Europa gebeurd...
Hahahazenpad..... :D
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_94196841
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:30 schreef eleusis het volgende:
Oettinger heeft voor zijn beurt gepraat.

Oettinger's spokeswoman says he does not have any specific extra information on the situation in Japan. (Reuters)
Paniekzaaier. :o
Lekker happen
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:32:18 #51
181667 Strani
Wie dit leest is gek
pi_94196892
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:28 schreef Re het volgende:
ik ben benieuwd wie zich als "vrijwilliger" had opgeofferd had zoiets in de VS of Europa gebeurd...
Ik had me vrijwillig aangemeld om een aantal vrijwilligers aan te wijzen. Dat is immers ook een belangrijke taak. ;)
Op 02-02-2020 20:20:20 schreef Strani iets
#Hashtag4sale
pi_94196980
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:32 schreef Strani het volgende:

[..]

Ik had me vrijwillig aangemeld om een aantal vrijwilligers aan te wijzen. Dat is immers ook een belangrijke taak. ;)
:')
Lekker happen
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:34:40 #53
141482 Q.
JurassiQ
pi_94196982
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:28 schreef Re het volgende:
ik ben benieuwd wie zich als "vrijwilliger" had opgeofferd had zoiets in de VS of Europa gebeurd...
Idd, het zijn wel echte helden.
For great justice!
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:36:36 #54
8898 Darklight
The Truth Will Set You Free
pi_94197052
Update 16.24: Het Internationaal Atoomenergie Energie Agentschap meldt dat Japanse autoriteiten zich zorgen maken over de staat van splijtstofstaven in de reactoren 3 en 4 van Fukushima Daiichi (No. 1).
pi_94197357
Wat bedoelen ze in dat Reuters plaatje uit de OP met 'fuel rod 30% (of 70%) damaged' bij reactor 1 en 2? Dat ze voor 70% aan gort liggen en dus makkelijk door de omgeving kunnen verspreiden bij explosies etc.? Of is het een nucleaire term?
pi_94197416
quote:
Op woensdag 16 maart 2011 16:36 schreef Darklight het volgende:
Update 16.24: Het Internationaal Atoomenergie Energie Agentschap meldt dat Japanse autoriteiten zich zorgen maken over de staat van splijtstofstaven in de reactoren 3 en 4 van Fukushima Daiichi (No. 1).
Dat is toch al een paar dagen het geval. Ik heb het idee dat er alleen nog maar vanalles herhaald wordt maar weinig echt nieuws meer naar buiten komt.
pi_94197438
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:43 schreef Bigs het volgende:
Wat bedoelen ze in dat Reuters plaatje uit de OP met 'fuel rod 30% (of 70%) damaged' bij reactor 1 en 2? Dat ze voor 70% aan gort liggen en dus makkelijk door de omgeving kunnen verspreiden bij explosies etc.? Of is het een nucleaire term?
net andersom,
Reactor 1 vermoeden ze een partial meltdown van 70% van de staven
Reactor 2 vermoeden ze een partial meltdown van +/- 30% van de staven.
Heinekenfre@k
Beter 1 bier in de hand dan 10 over de vloer
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:44:57 #58
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94197445
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:43 schreef Bigs het volgende:
Wat bedoelen ze in dat Reuters plaatje uit de OP met 'fuel rod 30% (of 70%) damaged' bij reactor 1 en 2? Dat ze voor 70% aan gort liggen en dus makkelijk door de omgeving kunnen verspreiden bij explosies etc.? Of is het een nucleaire term?
Dat weet ik ook niet. De expert die nu bij Reuters is weet het ook niet. :P
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:45:08 #59
104963 ETA
European Travel Author
pi_94197453
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 15:47 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Zie ook deze uitleg:
http://en.wikipedia.org/w(...)_and_controllability
http://en.wikipedia.org/wiki/Prompt_critical

Je hebt dus twee verschillende kritische stadia, en de meeste reactors zijn zo ontworpen dat zij eigenlijk nooit kunnen ontploffen zoals bij een kernbom. Gelukkig maar. :)
even voor de duidelijkheid, je zegt hier "meeste" reactors. Mag ik hier uit opmaken dat er momenteel ook reactoren actief zijn die wel het potentieel hebben om te ontploffen als een kernbom?
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:49:25 #60
1872 Jumparound
bedankt voor de vis
pi_94197658
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:45 schreef ETA het volgende:

[..]

even voor de duidelijkheid, je zegt hier "meeste" reactors. Mag ik hier uit opmaken dat er momenteel ook reactoren actief zijn die wel het potentieel hebben om te ontploffen als een kernbom?
Volgens mij kan het pas een bom worden als de druk niet kan ontsnappen en de kritische grens tot ongecontroleerde kernsplitsing wordt bereikt. Volgens mij is dit niet mogelijk in een kerncentrale juist omdat ze niet als een bom gebouwd zijn, dus die druk om de kritische grens te bereiken niet kunnen weerstaan.

let wel, dit heb ik volgens mij ooit gelezen, het kan net zo goed klinkklare onzin zijn :)
Inorbit: zeg dat dan typluie triangeljosti
Beauregard: Een beetje FOK!ker laat het brood door z'n moeder smeren.
Ecosia
ek's 'n flash drive, jy's 'n floppy
pi_94197677
quote:
Op woensdag 16 maart 2011 16:44 schreef Heinekenfreak het volgende:

[..]

net andersom,
Reactor 1 vermoeden ze een partial meltdown van 70% van de staven
Reactor 2 vermoeden ze een partial meltdown van +/- 30% van de staven.
Als 70% van de staven al gesmolten is en er is tot nu toe praktisch weinig aan de hand, is een volledige meltdown dan wel echt zo ernstig?
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:49:49 #62
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94197683
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:45 schreef ETA het volgende:
even voor de duidelijkheid, je zegt hier "meeste" reactors. Mag ik hier uit opmaken dat er momenteel ook reactoren actief zijn die wel het potentieel hebben om te ontploffen als een kernbom?
Een kernbom niet...

Maar er zijn nog wel een paar RBMK-centrales (Chernobyl-type) actief. Hier staat een lijstje: http://en.wikipedia.org/wiki/RBMK#Status

Deze hebben trouwens allemaal wel aanpassingen gehad. Maar het blijven stokoude centrales die je nu echt niet meer zou mogen bouwen.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:55:47 #63
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94197951
IAEA:
quote:
Japanese Earthquake Update (16 March 14:55 UTC)

Japanese authorities have reported concerns about the condition of the spent nuclear fuel pool at Fukushima Daiichi Unit 3 and Unit 4. Japanese Defense Minister Toshimi Kitazawa announced Wednesday that Special Defence Forces helicopters planned to drop water onto Unit 3, and officials are also preparing to spray water into Unit 4 from ground positions, and possibly later into Unit 3. Some debris on the ground from the 14 March explosion at Unit 3 may need to be removed before the spraying can begin.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94197955
NOS _O-

Hoe onafhankelijk is de NOS-deskundige?

http://www.elsevier.nl/we(...)de-NOSdeskundige.htm

Nogmaals, de NOS en Turkenburg doen de berichtgeving over Fukushima bepaald niet slecht, maar was het niet eerlijker geweest als de NOS had verteld dat Turkenburg niet alleen hoogleraar energiebeleid in Utrecht is (daarmee suggererend dat hij onafhankelijk is) maar ook een van de allereerste tegenstanders van kernenergie?
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:57:14 #65
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94198028
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:55 schreef Temlin het volgende:
NOS _O-
RTL is niet veel beter, waar een Greenpeace-vrouwtje als 'expert' op het nieuws werd binnengehaald en een minuut mocht vertellen over de grootste onzin.

Aan de andere kant: van Greenpeace weet je in ieder geval hoe ze zijn. Beter bekend partijdig, dan zogenaamd onpartijdig.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  woensdag 16 maart 2011 @ 16:57:27 #66
104963 ETA
European Travel Author
pi_94198041
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:49 schreef eleusis het volgende:

[..]

Een kernbom niet...

Maar er zijn nog wel een paar RBMK-centrales (Chernobyl-type) actief. Hier staat een lijstje: http://en.wikipedia.org/wiki/RBMK#Status

Deze hebben trouwens allemaal wel aanpassingen gehad. Maar het blijven stokoude centrales die je nu echt niet meer zou mogen bouwen.
uit alle info van de laatste dagen dacht ik ook dat er geen reactoren waren die als een kernbom kunnen ontploffen. Het moet dus "alle reactoren" zijn ipv "meeste reactoren", dan is dat ook weer duidelijk :)
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:01:01 #67
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94198248
Buitengewoon goede Q&A met experts op Reuters live feed overigens, mochten mensen nog niet checken.

http://live.reuters.com/Event/Japan_earthquake2?ShowComments=0
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94198263
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:57 schreef eleusis het volgende:

[..]

RTL is niet veel beter, waar een Greenpeace-vrouwtje als 'expert' op het nieuws werd binnengehaald en een minuut mocht vertellen over de grootste onzin.

Aan de andere kant: van Greenpeace weet je in ieder geval hoe ze zijn. Beter bekend partijdig, dan zogenaamd onpartijdig.
Is inderdaad hetzelfde maar je hebt gelijk dat je van greenpeace niet verwacht dat ze hier onpartijdig in staan. Bij een "expert" van de NOS wel.
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
pi_94198319
Fukushima No. 3 reactor vents smoke, but container damage unlikely

By Miya Tanaka and Maya Kaneko
TOKYO, March 17, Kyodo

Japan's nuclear crisis at the Fukushima No. 1 power station showed no signs of abating Wednesday, five days after a mega earthquake crippled it, with the focus shifting to how to address the possible overheating of pools that store spent fuel rods at the already troubled No. 3 and No. 4 reactors.

What appeared to be smoke coming from the No. 3 reactor in the morning led the top government spokesman to point to the possibility of damage to the reactor's steel containment vessel, but it became more likely later in the day that the smoke was radioactive steam coming from the No. 3 reactor's spent fuel pool.

Cooling down the spent fuel pools is a difficult task amid the high radiation level in the area, while fears of radiation among the public appeared to escalate as some companies refused to deliver relief materials to Fukushima Prefecture even outside of the government-designated warning zone.

Chief Cabinet Secretary Yukio Edano said in the morning that the smoke from the nuclear plant was identified from about 8:30 a.m. and it was possible that ''steam has been released from the (No. 3) reactor's containment vessel.'' But the government announced later that the possibility of serious damage to the containment vessel is ''low.''

The government's nuclear safety agency said separately the radiation level briefly reached 10 millisievert per hour at the plant's entrance at 10:40 a.m. Wednesday.

But the level was lower than the 400 millisievert per hour -- equivalent to 400 times the level to which people can be safely exposed in one year -- recorded Tuesday, the maximum level so far reported at the plant.

Edano said in the morning regarding the smoke that the government has no plans at the moment to expand the evacuation zone which currently covers areas within a 20 kilometer radius of the plant.

He told another press conference that the radiation level near the entrance of the plant stood at around 1,500 microsievert per hour shortly after 4 p.m. and had ''stabilized'' at around that level.

The government and plant operator Tokyo Electric Power Co. are trying to add water to the spent fuel-storage pool at the No. 3 reactor, but the Defense Ministry said in the afternoon that it had given up on sending Ground Self-Defense Force choppers to the nuclear plant area on Wednesday, apparently due to the high radiation level.

To address the crisis at the No. 4 reactor, police sources said that the National Police Agency is considering using a special water cannon truck used by the Metropolitan Police Department to add water to the reactor's spent-fuel rod pool, which may be boiling.

The operation could commence soon, they said.

The government has already ordered the firm to add water to the pool ''as soon as possible to avert a major nuclear disaster.''

Adding to concern, a fire broke out earlier Wednesday at the No. 4 reactor, which was already posing the risk of leaks of high-level radioactive materials, but flames were no longer visible about 30 minutes later, according to Tokyo Electric. Fire was first seen around the same location Tuesday.

Of the six reactors at the Fukushima No. 1 nuclear plant, the No. 2 reactor's containment vessel, key to enclosing harmful radioactive substances, has suffered damage. More specifically, the pressure-suppression chamber connected to the vessel was damaged following an apparent hydrogen explosion early Tuesday.

Unless the spent fuel rods are cooled down, they could suffer damage and emit radioactive substances.

An estimated 70 percent of the nuclear fuel rods have been damaged at the plant's No. 1 reactor and 33 percent at the No. 2 reactor, Tokyo Electric said Wednesday.

The cores of the No. 1, No. 2 and No. 3 reactors are believed to have partially melted with their cooling functions lost in the wake of Friday's magnitude 9.0 earthquake and tsunami.

The impact of the recent development involving the release of radioactive substances continued to widen, with the Fukushima prefecutural government announcing that it had detected a small amount of radioactive substances -- iodine and cesium -- from tap water extracted at 8 a.m. in the city of Fukushima. The substances were not detected in water taken in the afternoon.

Meanwhile, the science and technology ministry said the radiation level in Namie, Fukushima Prefecture on Tuesday was around 6,600 times higher than normal. The town lies within the area where residents have been urged to stay indoors.

Edano said the level ''would not have immediate effects on the human body'' and noted that there seems to be some ''overreaction'' to radiation fears.

Even outside the zone where the government has recommended that people remain indoors, there are cases where the distribution of essential goods has stopped, Edano said.

==Kyodo
geen goud zonder schuim
pi_94198344
UPDATE 11:55: Fuel rods in reactors 4, 5, and 6 are now exposed and four reactor units have core damage, according to the IAEA (via Bloomberg).

The EU energy minister responsible for the earlier comments claims he got his information from the EU, IAEA, Japan, and media reports.

UPDATE 11:01 Horrible headline crossing the wires via RanSquawk: EU ENERGY CHIEF SAYS POSSIBLE CATASTROPHIC EVENT IN NEXT HOURS.

Read more: http://www.businessinsider.com/fukushima-nuclear-plant-2011-3
Heinekenfre@k
Beter 1 bier in de hand dan 10 over de vloer
pi_94198366
-edit-
geen goud zonder schuim
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:03:57 #72
2651 svann
night-hawk
pi_94198416
Het maakt weinig uit of die NOS/RTL deskundigen nou voor of tegen kernenergie zijn.

Pro-kernenergie deskundigen kunnen het ook niet mooier maken dan het is.

Valt wel mee mensen, best te handelen?
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
pi_94198424
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:55 schreef Temlin het volgende:
NOS _O-

Hoe onafhankelijk is de NOS-deskundige?

http://www.elsevier.nl/we(...)de-NOSdeskundige.htm

Nogmaals, de NOS en Turkenburg doen de berichtgeving over Fukushima bepaald niet slecht, maar was het niet eerlijker geweest als de NOS had verteld dat Turkenburg niet alleen hoogleraar energiebeleid in Utrecht is (daarmee suggererend dat hij onafhankelijk is) maar ook een van de allereerste tegenstanders van kernenergie?
Dat hij een tegenstander is, doet toch niets af aan zijn kennis?
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:04:36 #74
70076 Alicey
Miss Speedy
pi_94198454
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:04 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Dat hij een tegenstander is, doet toch niets af aan zijn kennis?
Tegenstanders gebruiken een ander type geigerteller. :')
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:04:42 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94198459
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 16:57 schreef eleusis het volgende:

[..]

RTL is niet veel beter, waar een Greenpeace-vrouwtje als 'expert' op het nieuws werd binnengehaald en een minuut mocht vertellen over de grootste onzin.

Aan de andere kant: van Greenpeace weet je in ieder geval hoe ze zijn. Beter bekend partijdig, dan zogenaamd onpartijdig.
Hoernalisten zijn van de korte termijn geheugen, ze zijn vergeten dat Greenpeace ze met dat shell olieplatform de Brent Spar hun enorm heeft misbruikt, gedesïnformeerd en voor het karretje gespannen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_94198501
FLASH: IAEA head says core damage at units 1-3 of Japan's quake-hit nuclear plant confirmed, situation very serious

Tokyo Electric Power says water temperature at No. 5, and No. 6 reactors rising, was double normal level at 0500 GMT
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:05:56 #77
104871 remlof
Europees federalist
pi_94198513
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:04 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Dat hij een tegenstander is, doet toch niets af aan zijn kennis?
Diederik Samsom is ook kernfysicus en niet bepaald een voorstander van nucleaire energie.
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:06:02 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94198516
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:04 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Dat hij een tegenstander is, doet toch niets af aan zijn kennis?
Het zou wel zo fijn zijn als ze dit er bij vertellen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:07:13 #79
104871 remlof
Europees federalist
pi_94198571
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:05 schreef mouzzer het volgende:
FLASH: IAEA head says core damage at units 1-3 of Japan's quake-hit nuclear plant confirmed, situation very serious

Tokyo Electric Power says water temperature at No. 5, and No. 6 reactors rising, was double normal level at 0500 GMT
Er is echt wel iets ernstigs aan de hand, Oettinger heeft alleen iets voor z'n beurt gesproken.
pi_94198578
ik lees op twitter dat de evacuatie/binnen blijf zone naar 80 km is vergroot... ergens officiele bron daarvan? lijkt onzin
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:07:33 #81
2651 svann
night-hawk
pi_94198590
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:06 schreef Pietverdriet het volgende:

Het zou wel zo fijn zijn als ze dit er bij vertellen.
Hebben pro-kernenergie deskundigen een beter verhaal te vertellen momenteel?
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
pi_94198593
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:05 schreef mouzzer het volgende:
FLASH: IAEA head says core damage at units 1-3 of Japan's quake-hit nuclear plant confirmed, situation very serious
:o
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:10:10 #83
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94198725
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:07 schreef aloe_vera het volgende:
ik lees op twitter dat de evacuatie/binnen blijf zone naar 80 km is vergroot... ergens officiele bron daarvan?
Klopt niet volgens mij.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94198731
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:07 schreef aloe_vera het volgende:
ik lees op twitter dat de evacuatie/binnen blijf zone naar 80 km is vergroot... ergens officiele bron daarvan?
ik vind bij verder zoeken nergens iets van terug, behalve dat US marine 80km afstand houdt. Zal wel verwarring zijn.
pi_94198857
Update 17.11: Kyodo meldt dat er nieuwe rookpluimen te zien, zijn afkomstig uit het gebouw van reactor drie van de Fukushima Dai’ichi centrale.
pi_94198860
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:10 schreef aloe_vera het volgende:

[..]

ik vind bij verder zoeken nergens iets van terug, behalve dat US marine 80km afstand houdt. Zal wel verwarring zijn.
Dat zal idd verwarring met dit bericht zijn:
U.S. forces in Japan not allowed within 50 miles of crippled nuclear reactor without special authorisation - Pentagon

Ander bericht van Pentagon:
Some U.S. air crews in Japan given potassium iodide tablets ahead of missions as a precaution against radiation - Pentagon
pi_94198872
quote:
Op woensdag 16 maart 2011 16:31 schreef -Datdus- het volgende:

[..]

Paniekzaaier. :o
Öttinger is een gigantische idioot, totaal incompetente en vooral naar Europa gestuurd omdat de CDU hem kwijt wilde omdat hij veel schade deed,
De amerikaanse diplomaten schreven daarover (Wikileaks depeche) ""Lame Duck German Governor Kicked Upstairs as New Energy Commissioner in Brussels,""


typisch voorbeeld hoe men de EU misbruikt om incompetente brokkenmakers naartoe 'af te voeren'.
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_94198879
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:05 schreef mouzzer het volgende:
FLASH: IAEA head says core damage at units 1-3 of Japan's quake-hit nuclear plant confirmed, situation very serious

Tokyo Electric Power says water temperature at No. 5, and No. 6 reactors rising, was double normal level at 0500 GMT
We're all going to die :'(!!!!
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_94198912
Update 17.11: Kyodo meldt dat er nieuwe rookpluimen te zien, zijn afkomstig uit het gebouw van reactor drie van de Fukushima Daiichi centrale.

slik...
pi_94198923
quote:
11s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:13 schreef vosss het volgende:

[..]

We're all going to die :'(!!!!
Da's een feit, maar niet door deze ramp.
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:14:45 #91
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94198928
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:13 schreef RM-rf het volgende:
Öttinger is een gigantische idioot, totaal incompetente en vooral naar Europa gestuurd omdat de CDU hem kwijt wilde omdat hij veel schade deed,
De amerikaanse diplomaten schreven daarover (Wikileaks depeche) ""Lame Duck German Governor Kicked Upstairs as New Energy Commissioner in Brussels,""
En wie gaat het IAE leiden? Godbetert Maria van der Hoeven, de slechtste minister EZ sinds metingen worden bijgehouden.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:14:45 #92
104871 remlof
Europees federalist
pi_94198983
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:13 schreef RM-rf het volgende:

typisch voorbeeld hoe men de EU misbruikt om incompetente brokkenmakers naartoe 'af te voeren'.
Wat zegt dat over de EU? :P
“Man is free at the moment he wishes to be.”
Voltaire.
"There is no left and right, only right and wrong." Tinyint, DI forums.
"Doubt is the seed of misdirection." Ikzelf.
pi_94199002
De beurzen gieren omlaag a.t.m.
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:17:31 #95
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94199062
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:16 schreef Wijnbo het volgende:
De beurzen gieren omlaag a.t.m.
Eerste positieve nieuws van de dag :P Kan een interessant koopmoment worden.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:17:33 #96
104871 remlof
Europees federalist
pi_94199065
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:13 schreef RM-rf het volgende:

[..]

Öttinger is een gigantische idioot, totaal incompetente en vooral naar Europa gestuurd omdat de CDU hem kwijt wilde omdat hij veel schade deed,
De amerikaanse diplomaten schreven daarover (Wikileaks depeche) ""Lame Duck German Governor Kicked Upstairs as New Energy Commissioner in Brussels,""


typisch voorbeeld hoe men de EU misbruikt om incompetente brokkenmakers naartoe 'af te voeren'.
Dat krijg je zolang de EU op het tweede plan staat na de nationale overheden. Het wordt tijd voor een ware politieke unie, dan ben je ook daarvan af.
pi_94199076
quote:
13s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:14 schreef eleusis het volgende:

[..]

En wie gaat het IAE leiden? Godbetert Maria van der Hoeven.
Als dat serieus is 8)7

Maria van der Hoeven is altijd FAIL |:(
pi_94199085
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:16 schreef Wijnbo het volgende:
De beurzen gieren omlaag a.t.m.
KOPEN JONGENS ALLEMAAL KOPEN KOPEN KOPEN!!!!!!
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_94199100
EU :')
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:19:44 #100
165633 eriksd
The grand facade...
pi_94199198
quote:
14s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:17 schreef vosss het volgende:

[..]

KOPEN JONGENS ALLEMAAL KOPEN KOPEN KOPEN!!!!!!
Lijkt mij geen slecht moment als de daling zo doorzet. Het is allemaal tijdelijke paniek, stuitert over een week of twee weer net zo hard omhoog.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:21:19 #101
250728 banaantjeEE
We zien wel !
pi_94199281
15 al :o
Op zaterdag 28 juni 2014 @ 18:18 schreef Marie30 het volgende: Zo lief. :) Kusje :*
Op donderdag 14 juli 2016 @ 23:45 schreef GGMM het volgende: Het is altijd bijzonder gezellig als banaantje er is. :)
pi_94199297
quote:
7s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:17 schreef remlof het volgende:

[..]

Dat krijg je zolang de EU op het tweede plan staat na de nationale overheden. Het wordt tijd voor een ware politieke unie, dan ben je ook daarvan af.
Nee nee en nog eens nee.
“Man is free at the moment he wishes to be.”
Voltaire.
"There is no left and right, only right and wrong." Tinyint, DI forums.
"Doubt is the seed of misdirection." Ikzelf.
pi_94199351
quote:
U.S. to fly spy plane over Fukushima nuclear plant for closer look

TOKYO, March 17, Kyodo

The U.S. military will operate a Global Hawk unmanned high-altitude reconnaissance aircraft over a stricken nuclear power plant in Fukushima Prefecture, possibly on Thursday, to take a closer look at its troubled reactors, a Japanese government source said Wednesday.

Photographs taken by the plane equipped with infrared sensors could provide a useful clue to what is occurring inside the reactor buildings, around which high-level radiation has been detected.

The planned mission comes as the Japanese government appears unable to contain the crisis days after the coastal nuclear plant was struck by a magnitude 9.0 earthquake and tsunami.

It would represent a deepening of Japanese-U.S. cooperation in coping with the escalating crisis, with the U.S. military having already provided logistical transportation, and search and rescue efforts in the wake of the disaster that hit northeastern Japan.

http://english.kyodonews.jp/news/2011/03/78680.html

Het is natuurlijk geen spy airplane meer als je het aankondigt :s)
pi_94199396
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het zou wel zo fijn zijn als ze dit er bij vertellen.
Dat voegt echt totaal helemaal niets toe aan het geheel. Een politiek verslaggever of expert heeft toch ook niet zn politieke voorkeur vooraf even gemeld?

"We gaan nu live naar Frits Wester in Den Haag"
-"Dankjewel, allereerst, ik stem D66. Hier op het binnenhof..."

Zie je het voor je?
pi_94199398
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:19 schreef eriksd het volgende:

[..]

Lijkt mij geen slecht moment als de daling zo doorzet. Het is allemaal tijdelijke paniek, stuitert over een week of twee weer net zo hard omhoog.
Daarom zeg ik dat ook slimme ;)
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_94199416
quote:
11s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:21 schreef banaantjeEE het volgende:
15 al :o
15 wat? :@
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_94199418
quote:
13s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:14 schreef eleusis het volgende:

[..]

En wie gaat het IAE leiden? Godbetert Maria van der Hoeven, de slechtste minister EZ sinds metingen worden bijgehouden.
Ik dacht dat je een grapje maakte, maar het is gewoon zo http://nl.wikipedia.org/wiki/Maria_van_der_Hoeven WTF? De basisschoollerares die gelooft in de intelligent design theorie

|:( |:( |:( |:( |:( |:(
pi_94199433
quote:
11s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:23 schreef vosss het volgende:

[..]

15 wat? :@
deel 15
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:24:50 #109
165633 eriksd
The grand facade...
pi_94199469
quote:
7s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:23 schreef vosss het volgende:

[..]

Daarom zeg ik dat ook slimme ;)
Sorry hoor! :(
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_94199473
--

[ Bericht 99% gewijzigd door amsoor op 16-03-2011 17:25:14 ]
geen goud zonder schuim
pi_94199569
quote:
16s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:24 schreef eriksd het volgende:

[..]

Sorry hoor! :(
Geeft niks, ik ben niet boos op je hoor ~:)
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:28:12 #112
250728 banaantjeEE
We zien wel !
pi_94199642
quote:
11s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:23 schreef vosss het volgende:

[..]

15 wat? :@
15e topic al :o
Op zaterdag 28 juni 2014 @ 18:18 schreef Marie30 het volgende: Zo lief. :) Kusje :*
Op donderdag 14 juli 2016 @ 23:45 schreef GGMM het volgende: Het is altijd bijzonder gezellig als banaantje er is. :)
  Redactie Frontpage woensdag 16 maart 2011 @ 17:28:39 #113
145738 superworm
is erbij
pi_94199665
quote:
Op woensdag 16 maart 2011 17:23 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Dat voegt echt totaal helemaal niets toe aan het geheel. Een politiek verslaggever of expert heeft toch ook niet zn politieke voorkeur vooraf even gemeld?

"We gaan nu live naar Frits Wester in Den Haag"
-"Dankjewel, allereerst, ik stem D66. Hier op het binnenhof..."

Zie je het voor je?
Nee zie ik niet voor me, omdat Wester de grootste CDA'er is die er rondloopt.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_94199672
quote:
Update 17.26: Wijdverspreide angst dat een wolk met radioactieve deeltjes vanuit Japan richting Russisch grondgebied wordt geblazen, zorgt voor hoofdbrekens bij de Russische autoriteiten. Voor verkopers van mondkapjes, jodium en wodka zijn het echter gouden tijden, meldt Novum.

Inwoners van het verre oosten van Rusland slaan onder meer jodium, zeewier en wodka in, producten waarvan zij denken dat het de effecten van straling kan tegengaan. Ook worden veel stralingsmeters verkocht, apparaten waarmee de totale opgenomen hoeveelheid straling kan worden gemeten. Gezondheidsdeskundigen waarschuwen intussen dat overmatige inname van jodium niet alleen nutteloos is, maar ook schadelijk kan zijn.
pi_94199764
quote:
Update 17.26: Wijdverspreide angst dat een wolk met radioactieve deeltjes vanuit Japan richting Russisch grondgebied wordt geblazen, zorgt voor hoofdbrekens bij de Russische autoriteiten. Voor verkopers van mondkapjes, jodium en wodka zijn het echter gouden tijden, meldt Novum.

Inwoners van het verre oosten van Rusland slaan onder meer jodium, zeewier en wodka in, producten waarvan zij denken dat het de effecten van straling kan tegengaan. Ook worden veel stralingsmeters verkocht, apparaten waarmee de totale opgenomen hoeveelheid straling kan worden gemeten. Gezondheidsdeskundigen waarschuwen intussen dat overmatige inname van jodium niet alleen nutteloos is, maar ook schadelijk kan zijn.

Er is vooralsnog geen verhoogde straling gemeten en er is weinig gevaar voor het oostelijk deel van Rusland, aldus de autoriteiten. Maar veel Russen vertrouwen de regering op dit gebied niet meer na de kernramp in Tsjernobyl in 1986.
Wodka? WTF? die Russen gebruiken elk excuus om te zuipen.... :')
pi_94199780
Iemand zei vandaag tegen mij dat er ook gevaar was voor Nederland. Als de wind draait dat wij dan te maken krijgen met radioactieve deeltjes.

Is toch onzin hoop ik?:o
pi_94199801
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:30 schreef aloe_vera het volgende:

[..]

Wodka? WTF? die Russen gebruiken elk excuus om te zuipen.... :')
Is het niet gewoon inslaan voordat het allemaal op is? :D Ik bedoel maar, wat moet je een week zonder wodka doen?
pi_94199833
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:30 schreef aloe_vera het volgende:

[..]

Wodka? WTF? die Russen gebruiken elk excuus om te zuipen.... :')
In Russische kranten staat vast dat wij massaal klompen, tulpen en wiet aan het inslaan zijn vanwege de dreigende atoomwolk.
pi_94199844
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:30 schreef aloe_vera het volgende:

[..]

Wodka? WTF? die Russen gebruiken elk excuus om te zuipen.... :')
Nee, dat komt van de Tsjernobyl ramp. De liquidators werden volgegoten met wodka en die geloofden dat dat zou helpen tegen stralingsziekte.
pi_94199849
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:31 schreef Zombiehoofd het volgende:

[..]

Is het niet gewoon inslaan voordat het allemaal op is? :D Ik bedoel maar, wat moet je een week zonder wodka doen?
Zelf stoken :P
pi_94199939
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:30 schreef zakpatat90 het volgende:
Iemand zei vandaag tegen mij dat er ook gevaar was voor Nederland. Als de wind draait dat wij dan te maken krijgen met radioactieve deeltjes.

Is toch onzin hoop ik?:o
Ja.
Op vrijdag 22 juli 2011 00:30 schreef yvonne het volgende:
Ja DE Ik houd nog heel veel van je
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:33:55 #122
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94199942
quote:
11s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:28 schreef banaantjeEE het volgende:

[..]

15e topic al :o
Deze topic gaat de andere topic "Japan getroffen door zeer zware aardbeving (9,0) en tsunami" nog inhalen!
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:34:42 #123
104871 remlof
Europees federalist
pi_94199974
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:33 schreef SemperSenseo het volgende:

[..]

Deze topic gaat de andere topic "Japan getroffen door zeer zware aardbeving (9,0) en tsunami" nog inhalen!
Wmb kunnen ze ook prima weer samen, maar goed, dat is mijn mening.
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:35:20 #124
3462 PaRoDiUzZ
Hiphop Hippie
pi_94200003
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:13 schreef RM-rf het volgende:

[..]

Öttinger is een gigantische idioot, totaal incompetente en vooral naar Europa gestuurd omdat de CDU hem kwijt wilde omdat hij veel schade deed,
De amerikaanse diplomaten schreven daarover (Wikileaks depeche) ""Lame Duck German Governor Kicked Upstairs as New Energy Commissioner in Brussels,""


typisch voorbeeld hoe men de EU misbruikt om incompetente brokkenmakers naartoe 'af te voeren'.
Het gaat hier niet perse om de EU, het gaat denk ik om de belangen van nationale politiek tov (in)directe veiligheid, vaak zie je dat er onder het mom van bureaucratie op controle instanties bezuinigd word, waardoor iets dat normaalgesproken een veiligheidsdoel van 99% dient te hebben opeens een procent of 2-3 naar beneden geschoven word zodat politici cadeautjes op korte termijn aan de bevolking kunnen geven, zonder ook maar te nadenken wat die structurele 2-3% op de lange termijn kan betekenen.
Een kernramp is stukken erger dan de vuurwerkfabriek in enschede, maar uiteindelijk komt het neer op de bereidwilligheid van politici om 100% controles te betalen,waardoor ze dat cadeautje niet op korte termijn aan de bevolking kunnen doen.
pi_94200063
Foutje:
EU Energy Commissioner did not say a catastrophe was going to happen, he just expressed his fear - spokesman
pi_94200105
quote:
7s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:34 schreef remlof het volgende:

[..]

Wmb kunnen ze ook prima weer samen, maar goed, dat is mijn mening.
Gelukkig doet jouw mening er niet toe, want jij ben t maar een forum admin :D!
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:37:50 #127
250728 banaantjeEE
We zien wel !
pi_94200122
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:33 schreef SemperSenseo het volgende:

[..]

Deze topic gaat de andere topic "Japan getroffen door zeer zware aardbeving (9,0) en tsunami" nog inhalen!
Jammer genoeg -O-
Op zaterdag 28 juni 2014 @ 18:18 schreef Marie30 het volgende: Zo lief. :) Kusje :*
Op donderdag 14 juli 2016 @ 23:45 schreef GGMM het volgende: Het is altijd bijzonder gezellig als banaantje er is. :)
  Redactie Frontpage woensdag 16 maart 2011 @ 17:38:04 #128
145738 superworm
is erbij
pi_94200138
quote:
Op woensdag 16 maart 2011 17:34 schreef remlof het volgende:

[..]

Wmb kunnen ze ook prima weer samen, maar goed, dat is mijn mening.
Idd, dat andere topic is praktisch dood.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_94200155
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:30 schreef aloe_vera het volgende:

[..]

Wodka? WTF? die Russen gebruiken elk excuus om te zuipen.... :')
In de S.T.A.L.K.E.R. games kun je ook Wodka drinken om de radiation enigszins tegen te gaan.
Geen idee of het echt werkt; het lijkt me niet, maargoed als je er toch aan gaat dan kan je maar beter met een stuk in je kloten eraan gaan toch? :+
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_94200187
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:30 schreef zakpatat90 het volgende:
Iemand zei vandaag tegen mij dat er ook gevaar was voor Nederland. Als de wind draait dat wij dan te maken krijgen met radioactieve deeltjes.

Is toch onzin hoop ik?:o
Zodra wij problemen krijgen dan heeft de helft van de wereld al een probleem. Ik zou me niet te veel zorgen gaan maken over Nederland :)
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:39:21 #131
104871 remlof
Europees federalist
pi_94200188
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:38 schreef superworm het volgende:

[..]

Idd, dat andere topic is praktisch dood.
Daarom, zal het eens aankaarten.
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:39:50 #132
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94200214
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:30 schreef zakpatat90 het volgende:
Iemand zei vandaag tegen mij dat er ook gevaar was voor Nederland. Als de wind draait dat wij dan te maken krijgen met radioactieve deeltjes.

Is toch onzin hoop ik?:o
Ik maak me daar, zelfs na vijf dagen alleen maar kut nieuws, nog steeds weinig zorgen over.

Zelfs van Chernobyl, in onze windrichting, met een veel oudere en onveiligere centrale die de hele kern de lucht in spoot, met een incompetente regering die alles verborgen probeerde te houden, hebben wij hier weinig gemerkt.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94200267
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:39 schreef eleusis het volgende:

[..]

Ik maak me daar, zelfs na vijf dagen alleen maar kut nieuws, nog steeds weinig zorgen over.

Zelfs van Chernobyl, in onze windrichting, met een veel oudere en onveiligere centrale, met een incompetente regering die alles verborgen probeerde te houden, hebben wij hier weinig gemerkt.
En dan lag Tsjernobyl ook nog eens aanzienlijk dichter in de buurt.
pi_94200271
quote:
Zelfs van Chernobyl, in onze windrichting, met een veel oudere en onveiligere centrale, met een incompetente regering die alles verborgen probeerde te houden, hebben wij hier weinig gemerkt.
Nou weinig gemerkt ik zeg het je ik was in de zevende hemel want voor het eerst in mijn leven hoefde ik geen spruitjes te eten dus ik merkte er zeker wat van hoor spreek voor jezelf!!!!!!
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_94200320
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:39 schreef eleusis het volgende:

[..]

Ik maak me daar, zelfs na vijf dagen alleen maar kut nieuws, nog steeds weinig zorgen over.

Zelfs van Chernobyl, in onze windrichting, met een veel oudere en onveiligere centrale die de hele kern de lucht in spoot, met een incompetente regering die alles verborgen probeerde te houden, hebben wij hier weinig gemerkt.
Dat weet je niet... Je weet niet wat geimporteerd is, hier neergedaald is, en uiteindelijk mensen kanker heeft bezorgd.
pi_94200577
Ik kan mij herinneren dat zwangere vrouwen in NL binnen moesten blijven, bij het Tjernobyl-disaster.
En veel Nederlanders noodpakketten gingen maken/inslaan :P
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:48:33 #137
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94200584
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:42 schreef Toefjes het volgende:
Dat weet je niet... Je weet niet wat geimporteerd is, hier neergedaald is, en uiteindelijk mensen kanker heeft bezorgd.
Als we het niet weten komt dat omdat het effect te klein is om te meten. Dat zegt al wel iets.

Het is 25 jaar later en we zouden zeker bij (toen) kleine kinderen iets kunnen zien, want naar verwachting zijn die het meets kwetsbaar.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:49:05 #138
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_94200610
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:42 schreef Toefjes het volgende:

[..]

Dat weet je niet... Je weet niet wat geimporteerd is, hier neergedaald is, en uiteindelijk mensen kanker heeft bezorgd.
Ik kan me daar echt niet druk over maken, een drukke straat oversteken is vast veel riskanter :D
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_94200682
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:49 schreef deedeetee het volgende:

[..]

Ik kan me daar echt niet druk over maken, een drukke straat oversteken is vast veel riskanter :D
Niet als je uitkijkt.
pi_94200759
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:48 schreef eleusis het volgende:

[..]

Als we het niet weten komt dat omdat het effect te klein is om te meten. Dat zegt al wel iets.

Het is 25 jaar later en we zouden zeker bij (toen) kleine kinderen iets kunnen zien, want naar verwachting zijn die het meets kwetsbaar.
Wel opeens ADHD een hype :-) Maar ja, het is zo, je komt het niet te weten, een tsunami is wat dat betreft makkelijker, tel de slachtoffers indien mogelijk.. Een kernramp kent veel slachtoffers, alleen weet niemand hoeveel. En dat is inderdaad maar beter.
  woensdag 16 maart 2011 @ 17:52:45 #141
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94200763
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:50 schreef Zombiehoofd het volgende:
Niet als je uitkijkt.
Ook dan. Mensen die goed uitkijken komen ook om in het verkeer. In aantallen die duizendmaal hoger liggen dan zelfs de meest pessimistische schattingen over kernrampen.

Als maatschappij betalen we die prijs blijkbaar graag om lekker te kunnen autorijden. De doden boeien ons niet, precies omdat er de illusie van controle bestaat. "Als ik uitkijk overkomt me niks" zegt men over het verkeer, de doden hebben het blijkbaar aan zichzelf te danken, weg ethisch dilemma.

Maar kernenergie is abstract, ongrijpbaar en beangstigend, dus tellen daar alle doden wél, en als er geen doden te tellen zijn, dan doen we wel een angstaanjagende aanname. Terrorisme is ook een leuke in die categorie, trouwens.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94201299
http://www.nu.nl/algemeen(...)le-zeer-ernstig.html

quote:
Onbemand vliegtuig
De Amerikaanse luchtmacht wil volgens het Japanse persbureau Reuters een onbemand vliegtuig boven het complex laten vliegen om met infraroodapparatuur informatie in te winnen over de precieze toestand in de reactoren.
En daarna onbemande voertuigen inzetten met bluscapaciteiten en we zijn weer op de goede weg :7
Progressive dude
Nu met VERNIEUWDE FOBO
"Better than a thousand hollow words, is one word that brings peace" - Buddha
pi_94201425


Dit is toch wel tof :D Stel je voor hoelang zoiets in Nederland zou duren...
-géén blogabet, bvd-
pi_94201427
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:05 schreef Trance_X het volgende:
http://www.nu.nl/algemeen(...)le-zeer-ernstig.html

[..]

En daarna onbemande voertuigen inzetten met bluscapaciteiten en we zijn weer op de goede weg :7
Juist, we hebben (waarschijnlijk) er toch honderden die raketten kunnen afvuren!
Hoe kan zo'n raket nou aangepast worden dat ie gewoon water lanceerd daar?

Want onbemande blusvliegtuigen bestaan volgens mij nog echt niet..
pi_94201461
Ik steek nog een sigaret op want we gaan er toch allemaal aan ;) w/
pi_94201501
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:08 schreef MagicIsland1 het volgende:
[ afbeelding ]

Dit is toch wel tof :D Stel je voor hoelang zoiets in Nederland zou duren...
Wow :D
Op vrijdag 22 juli 2011 00:30 schreef yvonne het volgende:
Ja DE Ik houd nog heel veel van je
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:10:44 #147
250728 banaantjeEE
We zien wel !
pi_94201519
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:08 schreef MagicIsland1 het volgende:
[ afbeelding ]

Dit is toch wel tof :D Stel je voor hoelang zoiets in Nederland zou duren...
Er staan zelfs al boompjes tussen?
Op zaterdag 28 juni 2014 @ 18:18 schreef Marie30 het volgende: Zo lief. :) Kusje :*
Op donderdag 14 juli 2016 @ 23:45 schreef GGMM het volgende: Het is altijd bijzonder gezellig als banaantje er is. :)
pi_94201595
quote:
15s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:10 schreef banaantjeEE het volgende:

[..]

Er staan zelfs al boompjes tussen?
Nu je het zegt :{
Op vrijdag 22 juli 2011 00:30 schreef yvonne het volgende:
Ja DE Ik houd nog heel veel van je
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:14:26 #149
192672 MissBitchy
Cute but Insane
pi_94201681
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:08 schreef MagicIsland1 het volgende:
[ afbeelding ]

Dit is toch wel tof :D Stel je voor hoelang zoiets in Nederland zou duren...
Yeah right :')
Life doesn't have a remote, you have to get up and change the channel yourselve..
pi_94201709
quote:
15s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:10 schreef banaantjeEE het volgende:

[..]

Er staan zelfs al boompjes tussen?
Die zie ik op de linker foto ook hoor :)
pi_94201785
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:08 schreef MagicIsland1 het volgende:
[ afbeelding ]

Dit is toch wel tof :D Stel je voor hoelang zoiets in Nederland zou duren...
Zijn niet eens dezelfde wegen :')
pi_94201833
Is die persconferentie van Tepco live op NHK?
geen goud zonder schuim
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:18:03 #153
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94201840
quote:
11s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:13 schreef vosss het volgende:

[..]

We're all going to die :'(!!!!
ja je bent op tijd _O- :W
There is only one religion
pi_94201924
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:08 schreef MagicIsland1 het volgende:
[ afbeelding ]

Dit is toch wel tof :D Stel je voor hoelang zoiets in Nederland zou duren...
:')

Hartstikke fake man

Misschien wel de zefde weg maar de ene foto is verder weg dan de andere.
Progressive dude
Nu met VERNIEUWDE FOBO
"Better than a thousand hollow words, is one word that brings peace" - Buddha
pi_94201929
quote:
7s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:38 schreef vosss het volgende:

[..]

In de S.T.A.L.K.E.R. games kun je ook Wodka drinken om de radiation enigszins tegen te gaan.
Geen idee of het echt werkt; het lijkt me niet, maargoed als je er toch aan gaat dan kan je maar beter met een stuk in je kloten eraan gaan toch? :+
Bij de lunch tijdens het bezoek aan Tsjernobyl kregen we ook wodka geserveerd :Y)
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:21:04 #156
250728 banaantjeEE
We zien wel !
pi_94201972
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:14 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Die zie ik op de linker foto ook hoor :)
O ja? :')
Op zaterdag 28 juni 2014 @ 18:18 schreef Marie30 het volgende: Zo lief. :) Kusje :*
Op donderdag 14 juli 2016 @ 23:45 schreef GGMM het volgende: Het is altijd bijzonder gezellig als banaantje er is. :)
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:21:45 #157
211016 Cocktailprikker
Cocktailprikker
pi_94202008
Tvp
pi_94202024
quote:
14s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:20 schreef du_ke het volgende:

[..]

Bij de lunch tijdens het bezoek aan Tsjernobyl kregen we ook wodka geserveerd :Y)
Tof :+

Overigens zijn die S.T.A.L.K.E.R. games wel een aanrader hoor _O_
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_94202061
JAPAN DISASTER: DOH urges public not to take iodine capsules

http://www.taipeitimes.co(...)011/03/17/2003498395

Als ik zo lees wat de bijwerkingen zijn, dan zie ik het probleem niet om ze voor de zekerheid toch maar te nemen. Ik woon zelf niet zo ver van Borssele en mocht daar gebeuren wat nu in Japan gebeurt, dan ga ik echt niet braaf zitten wachten tot de Nederlandse overheid me eindelijk de toestemming geeft mijn pilletjes te nemen...
pi_94202074
Ik vind wodka geweldig, maar het werkt niet hiervoor, helaas :P
“Man is free at the moment he wishes to be.”
Voltaire.
"There is no left and right, only right and wrong." Tinyint, DI forums.
"Doubt is the seed of misdirection." Ikzelf.
pi_94202155
quote:
7s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:22 schreef vosss het volgende:

[..]

Tof :+

Overigens zijn die S.T.A.L.K.E.R. games wel een aanrader hoor _O_
Fallout 3 ook.
pi_94202228
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:23 schreef truepositive het volgende:
Ik vind wodka geweldig, maar het werkt niet hiervoor, helaas :P
Vast wel O-).
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:26:51 #163
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_94202253
Kijk ik eroverheen in de op? Ik bennop zoek naar dat stralingsteller-linkje van gisteren. Kan iemand me eraan helpen?
***
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:28:24 #164
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94202327
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:26 schreef Brighteyes het volgende:
Kijk ik eroverheen in de op? Ik bennop zoek naar dat stralingsteller-linkje van gisteren. Kan iemand me eraan helpen?
Ik geloof niet in die linkjes, het geeft totaal GEEN informatie... dus die zet ik er lekker niet in :P
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94202331
Sorry als het al gepost is....

http://www.huffingtonpost(...)ileaks_n_836529.html

Japan Earthquake 2011: WikiLeaks Reveals Government Warned About Nuclear Plant Safety In 2008
With fears of a possible nuclear meltdown in Japan continuing to escalate, evidence that the nation received warnings over the stability of its power plants from an international watchdog more than two years ago has emerged via a new round of diplomatic cables accessed by WikiLeaks.

As the Telegraph is reporting, an official from the International Atomic Energy Agency (IAEA) said in December 2008 that safety rules were outdated, and strong earthquakes would pose a "serious problem" for the power stations.

A U.S. embassy cable quoted an unnamed expert who expressed concern that guidance on how to protect nuclear power stations from earthquakes had only been updated three times in the past 35 years. The document states: "He [the IAEA official] explained that safety guides for seismic safety have only been revised three times in the last 35 years and that the IAEA is now re-examining them. Also, the presenter noted recent earthquakes in some cases have exceeded the design basis for some nuclear plants, and that this is a serious problem that is now driving seismic safety work."

The Telegraph also reports that the government responded to the warnings by building an emergency response center at the now-embattled Fukushima Daiichi plant designed to withstand magnitude-7.0 temblors. Friday's earthquake, originally named a magnitude-8.9 shock, has since been upgraded to magnitude-9.0.

Among the other shocking disclosures: Taro Kono, a high-profile member of Japan's lower house, told U.S. diplomats in October 2008 that the government was "covering up" nuclear accidents and ignoring alternative forms of energy, including wind power, according to the Washington Post.

Other nuclear experts allege IAEA officials had willingly ignored lessons from the Chernobyl disaster to protect the nuclear industry's expansion, reports Bloomberg. "After Chernobyl, all the force of the nuclear industry was directed to hide this event, for not creating damage to their reputation," Russian nuclear accident specialist Iouli Andreyev tells Reuters, before noting that released radiation from spent fuel rods stored close to reactors at Fukushima looked like an example of putting profit before safety. "The Japanese were very greedy, and they used every square inch of the space. But when you have a dense placing of spent fuel in the basin, you have a high possibility of fire if the water is removed from the basin."
pi_94202356
Zo, gisteren niet online geweest door drukte op het werk, en vandaag ook niet veel gezien. Iemand die me in het kort kan updaten hoe slecht het er inmiddels voorstaat?
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:29:11 #167
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94202364
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:28 schreef Asschen_sukar het volgende:
Zo, gisteren niet online geweest door drukte op het werk, en vandaag ook niet veel gezien. Iemand die me in het kort kan updaten hoe slecht het er inmiddels voorstaat?
Slecht.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94202397
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:29 schreef eleusis het volgende:

[..]

Slecht.
das kort ja ..maar ik vroeg erom :P
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_94202406
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:28 schreef aerdt het volgende:

Other nuclear experts allege IAEA officials had willingly ignored lessons from the Chernobyl disaster to protect the nuclear industry's expansion, reports Bloomberg. "After Chernobyl, all the force of the nuclear industry was directed to hide this event, for not creating damage to their reputation," Russian nuclear accident specialist Iouli Andreyev tells Reuters, before noting that released radiation from spent fuel rods stored close to reactors at Fukushima looked like an example of putting profit before safety. "The Japanese were very greedy, and they used every square inch of the space. But when you have a dense placing of spent fuel in the basin, you have a high possibility of fire if the water is removed from the basin."
Dus, wanneer de hele klerezooi ontslaan en vervolgen?
“Man is free at the moment he wishes to be.”
Voltaire.
"There is no left and right, only right and wrong." Tinyint, DI forums.
"Doubt is the seed of misdirection." Ikzelf.
pi_94202417
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:29 schreef eleusis het volgende:

[..]

Slecht.
Dat was wel een hele korte update :D!
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_94202467
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:22 schreef aerdt het volgende:
JAPAN DISASTER: DOH urges public not to take iodine capsules

http://www.taipeitimes.co(...)011/03/17/2003498395

Als ik zo lees wat de bijwerkingen zijn, dan zie ik het probleem niet om ze voor de zekerheid toch maar te nemen. Ik woon zelf niet zo ver van Borssele en mocht daar gebeuren wat nu in Japan gebeurt, dan ga ik echt niet braaf zitten wachten tot de Nederlandse overheid me eindelijk de toestemming geeft mijn pilletjes te nemen...
Begrijp ik het goed dat jij die pilletjes al gewoon in huis hebt? Just in case voor als er iets gebeurd? En die heb je van de overheid gekregen?
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  Redactie Frontpage woensdag 16 maart 2011 @ 18:31:27 #172
145738 superworm
is erbij
pi_94202488
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:30 schreef truepositive het volgende:

[..]

Dus, wanneer de hele klerezooi ontslaan en vervolgen?
Bedoel je de klerezooi nu of de klerezooi die dit ding ontworpen en gebouwd heeft in de sixties?
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  Redactie Frontpage woensdag 16 maart 2011 @ 18:31:55 #173
145738 superworm
is erbij
pi_94202511
quote:
5s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:31 schreef vosss het volgende:

[..]

Begrijp ik het goed dat jij die pilletjes al gewoon in huis hebt? Just in case voor als er iets gebeurd? En die heb je van de overheid gekregen?
Ja, omwonenden van Borssele en als ik het goed heb sowieso de hele provincie Zeeland, kan die gratis bij de apotheek halen.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_94202520
quote:
10s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:30 schreef vosss het volgende:

[..]

Dat was wel een hele korte update :D!
Wel goed samengevat, overigens.
pi_94202544
Kan iemand het ook in paar regels meer :P?
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:32:56 #176
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94202548
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:32 schreef du_ke het volgende:
Kan iemand het ook in paar regels meer :P?
De OP is nog redelijk up2date. Nieuwe dingen zijn onderstreept. Sindsdien:
- Voor zover ik weet geen nieuwe explosies/branden
- Stralingsniveaus op het terrein van de centrale zijn sinds 16:00 verhoogd en lijken constant hoog te blijven
- Ze gaan met waterkanonnen en bluswagens werken, en de hulp van het leger is ingeroepen

Dat laatste zou erop kunnen duiden dat ze toch gaan proberen om binnen in de centrale te gaan blussen, en bijvoorbeeld een groot aantal mensen zeer kort gaan laten werken.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94202566
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:30 schreef truepositive het volgende:

[..]

Dus, wanneer de hele klerezooi ontslaan en vervolgen?
Tsja, maarja, the damage has been done. En bij de top krijg je weer van die lui die meer geinteresseerd zijn in snelle resultaten en geld...
pi_94202577
Ok, eff OP gelezen. Damn :{

Vooral dat van die koelbaden is schrikbarend
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:33:59 #179
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_94202593
quote:
Op woensdag 16 maart 2011 18:28 schreef eleusis het volgende:

[..]

Ik geloof niet in die linkjes, het geeft totaal GEEN informatie... dus die zet ik er lekker niet in :P
Dat hoeft ook niet, maar voor ik een 'kijk eens in de OP' om mijn oren krijg. ;)

Ik ben gewoon nieuwsgierig. ;)
***
  Redactie Frontpage woensdag 16 maart 2011 @ 18:34:25 #180
145738 superworm
is erbij
pi_94202617
Wat ik me afvraag. Ik keek gister een BBC-docu over Tsjernobyl, waaruit bleek dat in die reactor het water ónder de gesmolten brandstof werd opgeslagen in een bassin. Het gevaar van een thermische explosie naderde, en alleen omdat 2 Russen hun leven opofferden door in dat water te duiken en de sluis open te zetten, zodat er geen explosie was toen de kern het bassin in lekte, vond er geen thermische eplosie plaats.

Nou is er hier om de kern heen ook superveel water (hoewel een gebrek eraan ook een probleem is), en volgens de Tsjernobyl-docu zou een thermische explosie mogelijk alles in een radius van 200 kilometer hebben vernietigd. Is dat hier geen gevaar, en zo nee, waarom niet?

Edit: docu: Enorme aanrader. Verteld vanuit het perspectief van de medewerkers aldaar, maar geweldig geacteerd door Londense Britten.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_94202681
Het gaat van kwaad naar erger :(

FLASH: U.S. recommends U.S. citizens who live within 80km of Fukushima nuclear plant evacuate or take shelter indoors @reuters
pi_94202714
Idee om de zee de hele kerncentrale te overstromen heb je een ieder geval genoeg koelwater.
Geen mobiele telefoon en nog nooit ge-sms't.
Heerlijk tegen de stroom in
pi_94202717
De schade gezien? Op afstand lijkt het dan nog mee te vallen, maar hiero een plaatje van dichtbij.... en dan zie je hoe groot de zooi is geworden... Geen wonder dat ze met zulke problemen kampen.

pi_94202750
Heeft iemand de TEPCO-persconferentie van een halfuurtje geleden gezien op NHK?
Ik mistte het begin, de rest ging alleen maar over dat ze een generator aan gingen voeren als ik het goed begrepen heb.
geen goud zonder schuim
  Redactie Frontpage woensdag 16 maart 2011 @ 18:37:40 #185
145738 superworm
is erbij
pi_94202769
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:36 schreef gebrokenglas het volgende:
De schade gezien? Op afstand lijkt het dan nog mee te vallen, maar hiero een plaatje van dichtbij.... en dan zie je hoe groot de zooi is geworden... Geen wonder dat ze met zulke problemen kampen.

[ afbeelding ]
Ik zei al toen ik dat plaatje zag tijdens college (verveling, FOK!, etc.), "Lijkt wel Tsjernobyl."

Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:37:46 #186
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94202776
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:30 schreef truepositive het volgende:
Dus, wanneer de hele klerezooi ontslaan en vervolgen?
Misschien nadat alle details bekend zijn?
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:40:02 #187
262 Re
Kiss & Swallow
pi_94202887
quote:
2s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:34 schreef superworm het volgende:
Wat ik me afvraag. Ik keek gister een BBC-docu over Tsjernobyl, waaruit bleek dat in die reactor het water ónder de gesmolten brandstof werd opgeslagen in een bassin. Het gevaar van een thermische explosie naderde, en alleen omdat 2 Russen hun leven opofferden door in dat water te duiken en de sluis open te zetten, zodat er geen explosie was toen de kern het bassin in lekte, vond er geen thermische eplosie plaats.

Nou is er hier om de kern heen ook superveel water (hoewel een gebrek eraan ook een probleem is), en volgens de Tsjernobyl-docu zou een thermische explosie mogelijk alles in een radius van 200 kilometer hebben vernietigd. Is dat hier geen gevaar, en zo nee, waarom niet?

Edit: docu: Enorme aanrader. Verteld vanuit het perspectief van de medewerkers aldaar, maar geweldig geacteerd door Londense Britten.
zou dat water niet tegen de 100 graden zijn geweest?
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_94202895
nu maar hopen dat de hogedrukspuiten uit de VS op tijd aankomen om de zooi daar te blussen. Eigenlijk is het een tikkende tijdbom. Ze hebben de situatie niet eens meer volledig onder controle.
Een werk duurt lang genoeg om de tijd te vullen die ervoor beschikbaar is.
Je moet veel studeren om weinig te weten.
pi_94202921
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:31 schreef superworm het volgende:

[..]

Ja, omwonenden van Borssele en als ik het goed heb sowieso de hele provincie Zeeland, kan die gratis bij de apotheek halen.
OK tof dat wist ik niet bedankt voor de informatie :Y
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_94202933
quote:
5s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:31 schreef vosss het volgende:

[..]

Begrijp ik het goed dat jij die pilletjes al gewoon in huis hebt? Just in case voor als er iets gebeurd? En die heb je van de overheid gekregen?
Ik zit nu in Uganda -geen kerncentrales hier gelukkig :) -, maar mensen die dicht in de buurt wonen kunnen inderdaad deze pillen krijgen. Lol, zo te zien in Belgie ook...

http://www.hln.be/hln/nl/(...)nramp-in-Japan.dhtml
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:43:08 #191
8898 Darklight
The Truth Will Set You Free
pi_94203052
Hoelang gaan ze dat natspuiten dan? Jarenlang? Volgens mij is het vrij hopeloos daar
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:43:34 #192
324954 Ikbenserieus
Geef mij nu je angst.
pi_94203080
Kan iemand mij nou uitleggen, wat er in het slechtste geval kan gebeuren? En hoe groot de kans is dat dat gebeurt?
Ik geef hem je morgen wel terug.
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:44:38 #193
334240 Denettemeneer
Ik ben een nette modelburger.
pi_94203138
niet de kans iig, alle experts die to nu toe met kansinschattingen kwamen bleken enorme faalhazen
pi_94203142
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:43 schreef Ikbenserieus het volgende:
Kan iemand mij nou uitleggen, wat er in het slechtste geval kan gebeuren? En hoe groot de kans is dat dat gebeurt?
In het slechtste geval gaan we allemaal dood. Maar dat gebeurt niet zo heel erg snel heb ik het idee.
Op vrijdag 22 juli 2011 00:30 schreef yvonne het volgende:
Ja DE Ik houd nog heel veel van je
pi_94203145
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:43 schreef Ikbenserieus het volgende:
Kan iemand mij nou uitleggen, wat er in het slechtste geval kan gebeuren? En hoe groot de kans is dat dat gebeurt?
In het slechtste geval?

Dat er een 100% meltdown is, dan door de grafiek laag heen de bodem in om daarna, zodat hij contact heeft met het grondwater in 1 grote explosie vanwege de immense hitte een radioactieve wolk te creeren en uhh tja...
  Redactie Frontpage woensdag 16 maart 2011 @ 18:44:51 #196
145738 superworm
is erbij
pi_94203146
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:40 schreef Re het volgende:

[..]

zou dat water niet tegen de 100 graden zijn geweest?
Lijkt me niet ,aangezien ze er met niet meer dan een snorkelpak in konden duiken.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_94203168
Die wodka helpt wel een beetje: je wordt wat vrolijker en als je genoeg drinkt kan het je niet meer schelen dat je doodgaat. (en de volgende dag als je een kater hebt hoop je zelfs dat je doodgaat). Maar meer dan dat doet het helaas niet.
mooi he, alles
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:45:24 #198
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94203181
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:43 schreef Ikbenserieus het volgende:
Kan iemand mij nou uitleggen, wat er in het slechtste geval kan gebeuren? En hoe groot de kans is dat dat gebeurt?
Veel radioactieve straling die in de omgeving vrijkomt, gebied van kilometers dat jarenlang afgesloten moet worden.

Tientallen zieken of misschien zelfs doden onder medewerkers.

Landelijke en mogelijk globale paniek, economische schade, politieke gevolgen.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  Redactie Frontpage woensdag 16 maart 2011 @ 18:45:57 #199
145738 superworm
is erbij
pi_94203211
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:44 schreef ThaNetRunner het volgende:

[..]

In het slechtste geval?

Dat er een 100% meltdown is, dan door de grafiek laag heen de bodem in om daarna, zodat hij contact heeft met het grondwater in 1 grote explosie vanwege de immense hitte een radioactieve wolk te creeren en uhh tja...
Hoeveel materiaal ligt hier opgeslagen? En van wat? Dat lijkt me van invloed op de schaal van een evt. thermische explosie. Bij Tsjernobyl had dat zoals gezegd 200 kilometer radius gehad; o.a. Kiev (1,5 miljoen in de omgeving) zou van de kaart zijn geveegd.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  Redactie Frontpage woensdag 16 maart 2011 @ 18:46:53 #200
145738 superworm
is erbij
pi_94203255
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:40 schreef Perunage het volgende:
nu maar hopen dat de hogedrukspuiten uit de VS op tijd aankomen om de zooi daar te blussen. Eigenlijk is het een tikkende tijdbom. Ze hebben de situatie niet eens meer volledig onder controle.
Exact. Hoeveel meter moet men ervan verwijderd blijven, 50 meter had ik vandaag gelezen?
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:46:54 #201
8898 Darklight
The Truth Will Set You Free
pi_94203258
Bij Eenvandaag was net een mannetje, volgens hem was er al een meltdown bezig
Zijn idee was om het vol te gooien met beton, en er de komende duizend jaar niet meer te komen
pi_94203290
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:46 schreef superworm het volgende:

[..]

Exact. Hoeveel meter moet men ervan verwijderd blijven, 50 meter had ik vandaag gelezen?
25 meter geloof ik. Angstig dichtbij.
pi_94203303
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:46 schreef Darklight het volgende:
Bij Eenvandaag was net een mannetje, volgens hem was er al een meltdown bezig
Zijn idee was om het vol te gooien met beton, en er de komende duizend jaar niet meer te komen
Tja leuk voor die man, maar als er een meltdown is krijg je die niet gekoeld met beton.......
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:49:17 #204
339188 CaptainHindsight
Incredible hindsight
pi_94203390
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:47 schreef ThaNetRunner het volgende:

[..]

Tja leuk voor die man, maar als er een meltdown is krijg je die niet gekoeld met beton.......
Bij chernobyl deden ze het ook ?
Oorlog is vrede
Vrijheid is slavernij
Onwetendheid is kracht
-George Orwell
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:49:32 #205
8898 Darklight
The Truth Will Set You Free
pi_94203405
Update 18.48: Ook Zwitserland adviseert zijn burgers om te vertrekken uit het noordoosten van Japan en Tokio, meldt de BBC. De Zwitserse president Micheline Calmy-Rey.acht de ontwikkeling van de situatie bij de beschadigde Fukushima kerncentrale te moeilijk om te voorspellen en waarschuwt ook voor zware naschokken.

Update 18.43: De Verenigde Staten adviseren zijn burgers die binnen een straal van tachtig kilometer wonen rond de Fukushima kerncentrale moeten evacureren of binnen blijven, meldt de BBC.
pi_94203422
laatste stand van zaken? ik las op de FP dat ze de boel nu officieel niet meer onder controle hebben?
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:52:06 #207
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94203510
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:49 schreef mschol het volgende:
laatste stand van zaken? ik las op de FP dat ze de boel nu officieel niet meer onder controle hebben?
Ik ben van mening dat ze die officieel al dagen niet meer onder controle hebben want het gaat alleen maar van kwaad tot erger :)
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  Redactie Frontpage woensdag 16 maart 2011 @ 18:52:25 #209
145738 superworm
is erbij
pi_94203526
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:47 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

25 meter geloof ik. Angstig dichtbij.
Ik bedoel dus, vanaf hoeveel meter is het onveilig? Brandspuiten kunnen idd niet veel meer dan 30-50 meter aan lijkt me. Zo'n kanon misschien meer.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_94203533
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:54:14 #211
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94203612
quote:
7s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:52 schreef vosss het volgende:

[..]

Niks aan de hand daar :)
heb ik ook niet beweerd hoor
There is only one religion
pi_94203660
Er zijn zelfs in Nederland mobiele bluswaterkanonnen voor de industrie met een worplengte van 200 meter. Gevoed door 4x5000l/min hydraulische dompelpompen. Gezamelijke brandweer rotterdam heeft die units en de dompelpompen zijn door BiZa over heel NL verspreid.

Japan zal ongetwijfeld vergelijkbaar materiaal hebben.
pi_94203671
quote:
7s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:52 schreef vosss het volgende:

[..]

Ik ben van mening dat ze die officieel al dagen niet meer onder controle hebben want het gaat alleen maar van kwaad tot erger :)
die mening deel ik met je, al had het tij in het begin nog gekeerd kunnen worden mits er voldoende water aanwezig was...
pi_94204008
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:55 schreef jpjedi het volgende:
Er zijn zelfs in Nederland mobiele bluswaterkanonnen voor de industrie met een worplengte van 200 meter. Gevoed door 4x5000l/min hydraulische dompelpompen. Gezamelijke brandweer rotterdam heeft die units en de dompelpompen zijn door BiZa over heel NL verspreid.

Japan zal ongetwijfeld vergelijkbaar materiaal hebben.
Da's een idee.
Mischien kan zo'n krachtige blusboot vanaf zee wel in die gebouwen spuiten. Zover weg is die zee helemaal niet.
pi_94204018
Gaan wij nog iets merken van een eventuele Japanse kernramp? Absoluut!

Natuurlijk niet op gezondheidsgebied, maar ik ben echt benieuwd wat een kernramp voor uitwerking op de Japanse (en dus ook wereld-) economie gaat hebben.
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_94204051
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:54 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

heb ik ook niet beweerd hoor
Ik pretendeer ook nergens dat je dat wel beweerde. Ik constateer slechts iets :*
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_94204075
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:01 schreef DDDDDaaf het volgende:
Gaan wij nog iets merken van een Japanse kernramp? Absoluut!

Natuurlijk niet op gezondheidsgebied, maar ik ben echt benieuwd wat een kernramp voor uitwerking op de Japanse (en dus ook wereld-) economie gaat hebben.
Playstation wordt schaarser... meer niet ;)
pi_94204124
2 nieuwsberichten die dezelfde tijd verschenen (2 uur geleden).

Voor de optimistische medemens:
IAEA: Japan Crisis Very Serious, But Not Out of Control.
http://blogs.wsj.com/mark(...)-not-out-of-control/

Voor de doemdenkers:
Nuclear plant still out of control
http://www.google.com/hos(...)0028741300267403993A

Blijkbaar behoren de russen tot de doemdenkers, aangezien ze de familieleden van diplomaten terugvliegen naar Rusland...
pi_94204273
quote:
Op woensdag 16 maart 2011 18:47 schreef ThaNetRunner het volgende:

[..]

Tja leuk voor die man, maar als er een meltdown is krijg je die niet gekoeld met beton.......
Grote berg kokend beton :D
pi_94204289
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:01 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Da's een idee.
Mischien kan zo'n krachtige blusboot vanaf zee wel in die gebouwen spuiten. Zover weg is die zee helemaal niet.
er is een baggerbootje die een zand opspuitkanon heeft.. kan ook vast met water werken :+
pi_94204329
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:46 schreef Darklight het volgende:
Bij Eenvandaag was net een mannetje, volgens hem was er al een meltdown bezig
Zijn idee was om het vol te gooien met beton, en er de komende duizend jaar niet meer te komen
Laten we dat vooral doen ja :') Tonnen zeer besmet beton hebben we dan.
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
pi_94204379
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:06 schreef Temlin het volgende:

[..]

Laten we dat vooral doen ja :') Tonnen zeer besmet beton hebben we dan.
Wees gerust, gaat niet gerecycled worden
pi_94204421
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:02 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Playstation wordt schaarser... meer niet ;)
Ik verrek het overigens om in gammele, onbetrouwbare Europese hokken rond te gaan rijden! :+
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_94204598
Als de trend van de afgelopen dagen zich doorzet dan breken de komende avond/nacht weer wat kritieke uren aan.
pi_94204641
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:02 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Playstation wordt schaarser... meer niet ;)
dat maakt niet uit, we hebben er pas 300.000 weer in EU losgelaten..
  woensdag 16 maart 2011 @ 19:12:52 #226
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_94204653
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:06 schreef Temlin het volgende:

[..]

Laten we dat vooral doen ja :') Tonnen zeer besmet beton hebben we dan.
Hoe denk je dat reaktor #4 in Tsjernobyl er bij ligt?
pi_94204686
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:12 schreef OEM het volgende:

[..]

Hoe denk je dat reaktor #4 in Tsjernobyl er bij ligt?
Jah maar dat is na een meltdown. Wel iets anders lijkt me.
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
pi_94204709
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:12 schreef OEM het volgende:

[..]

Hoe denk je dat reaktor #4 in Tsjernobyl er bij ligt?
In een betonnen "sarcofaag", waar de vogels gewoon in en uit kunnen vliegen... :')
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
  woensdag 16 maart 2011 @ 19:15:32 #229
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94204770
Man man, ik kijk nu net het Belgische journaal, het lijken wel oorlogachtige toestanden in Tokyo. Straten zijn relatief leeg, er vindt een ware exodus plaats vanuit de hoofdstad, buitenlanders en Japanners verlaten de stad, black-outs van elektriciteit, en supermarkten raken leeg :{
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
  woensdag 16 maart 2011 @ 19:16:41 #230
250728 banaantjeEE
We zien wel !
pi_94204839
quote:
11s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:15 schreef SemperSenseo het volgende:
Man man, ik kijk nu net het Belgische journaal, het lijken wel oorlogachtige toestanden in Tokyo. Straten zijn relatief leeg, er vindt een ware exodus plaats vanuit de hoofdstad, buitenlanders en Japanners verlaten de stad, black-outs van elektriciteit, en supermarkten raken leeg :{
Dit is toch al langer zo
Op zaterdag 28 juni 2014 @ 18:18 schreef Marie30 het volgende: Zo lief. :) Kusje :*
Op donderdag 14 juli 2016 @ 23:45 schreef GGMM het volgende: Het is altijd bijzonder gezellig als banaantje er is. :)
  woensdag 16 maart 2011 @ 19:16:42 #231
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_94204842
quote:
11s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:15 schreef SemperSenseo het volgende:
Man man, ik kijk nu net het Belgische journaal, het lijken wel oorlogachtige toestanden in Tokyo. Er vindt een ware exodus plaats vanuit de hoofdstad, buitenlanders en Japanners verlaten de stad, black-outs van elektriciteit, en supermarkten raken leeg :{
Het valt wss wel mee. Al staan er tienduizenden mensen op het vliegveld dan is dat nog niks. Tokio en omgeving heeft meer dan 30 miljoen inwoners dus heel misschien dat er uiteindelijk 1% weggaat.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_94204863
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:08 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]

Ik verrek het overigens om in gammele, onbetrouwbare Europese hokken rond te gaan rijden! :+
Dan ga je toch voor een Koreaan... :+
pi_94204903
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:13 schreef Temlin het volgende:

[..]

Jah maar dat is na een meltdown. Wel iets anders lijkt me.
daar is officeel nooit een meltdown geweest... (niet volgens de wiki definitie van melt down iig)
  woensdag 16 maart 2011 @ 19:18:06 #234
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_94204919
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:14 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]

In een betonnen "sarcofaag", waar de vogels gewoon in en uit kunnen vliegen... :')
Hetzelfde principe: zwaar radioactief waar we niks meer mee kunnen: afdekken en nooit meer naar omkijken. (Alleen jammer dat die vlieger niet op gaat)
pi_94204955
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:46 schreef Darklight het volgende:
Bij Eenvandaag was net een mannetje, volgens hem was er al een meltdown bezig
Zijn idee was om het vol te gooien met beton, en er de komende duizend jaar niet meer te komen
Dat was de klokkeluider van (de wantoestanden in) Petten. ;)

Een gevalletje van niet meer te redden--> evacueren--> uit laten branden--> als het ergste achter de rug is volstorten met beton--> No go area voor de eerste 1000 jaar.
Dat was zeer in het kort zijn relaas. :{
Dit bericht is automatisch gegenereerd. U kunt hierop niet reageren.
pi_94204976
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:18 schreef OEM het volgende:

[..]

Hetzelfde principe: zwaar radioactief waar we niks meer mee kunnen: afdekken en nooit meer naar omkijken. (Alleen jammer dat die vlieger niet op gaat)
zouden ze de boel niet in kleinere stukken in chernobyl kunnen dumpen :P
pi_94205048
Ach hoezeer heb je het ooit onder controle gehad als je 6 kernreactors bij de kust zet in een land dat EXACT in "the ring of fire" ligt en waar een tsunami DIRECTE impact heeft op zo'n reactor!

Nooit zeg ik je..
Ik zou wel eens willen weten in hoeveel landen kernreactors bij vulkanen in de buurt liggen eigenlijk?

quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:18 schreef Mr_Memory het volgende:

[..]

Dat was de klokkeluider van (de wantoestanden in) Petten. ;)

Een gevalletje van niet meer te redden--> evacueren--> uit laten branden--> als het ergste achter de rug is volstorten met beton--> No go area voor de eerste 1000 jaar.
Dat was zeer in het kort zijn relaas. :{
Hoe heeft Japan dat geflikt toen die 2 atoombommen af zijn gegaan?
Daar zou je toch ook niet van denken dat je daar nog kan wonen maar goed ik heb nooit meer beelden gezien van een onbewoonbaar terrein in Japan..
pi_94205127
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:20 schreef again1928 het volgende:
Ach hoezeer heb je het ooit onder controle gehad als je 6 kernreactors bij de kust zet in een land dat EXACT in "the ring of fire" ligt en waar een tsunami DIRECTE impact heeft op zo'n reactor!

Nooit zeg ik je..
Ik zou wel eens willen weten in hoeveel landen kernreactors bij vulkanen in de buurt liggen eigenlijk?
Turkije heeft vandaag al laten weten "gewoon" door te blijven gaan met de bouw van hun eerste kerncentrale, gelukkig komen in dat land nóóit aardbevingen voor...
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
  woensdag 16 maart 2011 @ 19:21:54 #239
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_94205132
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:19 schreef mschol het volgende:

[..]

zouden ze de boel niet in kleinere stukken in chernobyl kunnen dumpen :P
Ga jij het brengen? :)
pi_94205204
The U.S. NRC chairman tells Congress the NRC would recommend an evacuation area much larger than has taken place around Japan's reactors

More comments from the NRC chair, says spent fuel pool at Reactor 4 has no water, radiation levels are "extremely high"

More comments from the NRC Chairman, who says high radiation levels at reactor 4 may affect the ability to "take corrective measures"

Reuters
geen goud zonder schuim
pi_94205220
quote:
Op woensdag 16 maart 2011 19:15 schreef SemperSenseo het volgende:
Man man, ik kijk nu net het Belgische journaal, het lijken wel oorlogachtige toestanden in Tokyo. Straten zijn relatief leeg, er vindt een ware exodus plaats vanuit de hoofdstad, buitenlanders en Japanners verlaten de stad, black-outs van elektriciteit, en supermarkten raken leeg :{
Die NLer uit Tokio die vanmorgen op 3FM was vertelde dat er niets van waar is. Enkele artikelen waren niet meer beschikbaar in de supermarkt en restaurants waren gewoon open. Hij ging vanavond met vrienden naar de kroeg in Tokio.
  woensdag 16 maart 2011 @ 19:23:38 #242
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_94205225
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:21 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]

Turkije heeft vandaag al laten weten "gewoon" door te blijven gaan met de bouw van hun eerste kerncentrale, gelukkig komen in dat land nóóit aardbevingen voor...
Hoezo vulkanen? Maar als je kijkt naar de westkust van amerika zie je dat daar echt enorm veel kerncentrales dicht bij de kust staan. Terwijl een tsunami daar ook niet is uitgesloten.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_94205334
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:23 schreef jpjedi het volgende:

[..]

Die NLer uit Tokio die vanmorgen op 3FM was vertelde dat er niets van waar is. Enkele artikelen waren niet meer beschikbaar in de supermarkt en restaurants waren gewoon open. Hij ging vanavond met vrienden naar de kroeg in Tokio.
De massamedia is gewoon weer bezig met een vuig spel. :Y
pi_94205339
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:23 schreef jpjedi het volgende:

[..]

Die NLer uit Tokio die vanmorgen op 3FM was vertelde dat er niets van waar is. Enkele artikelen waren niet meer beschikbaar in de supermarkt en restaurants waren gewoon open. Hij ging vanavond met vrienden naar de kroeg in Tokio.
Dat hoor je inderdaad wel vaker, Nieuwsmedia kijken niet verder dan hun neus lang is.
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
pi_94205401
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:25 schreef Temlin het volgende:

[..]

Dat hoor je inderdaad wel vaker, Nieuwsmedia kijken niet verder dan hun neus lang is.
Zeker wel.... ze vertellen je alleen niet altijd de waarheid.
pi_94205411
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:20 schreef again1928 het volgende:
[..]

Hoe heeft Japan dat geflikt toen die 2 atoombommen af zijn gegaan?


Daar zou je toch ook niet van denken dat je daar nog kan wonen maar goed ik heb nooit meer beelden gezien van een onbewoonbaar terrein in Japan..
Ik zou het niet weten, het waren zijn woorden ;)
Dit bericht is automatisch gegenereerd. U kunt hierop niet reageren.
pi_94205462
FLASH: U.S. NRC chairman says spent fuel pool at Japan's reactor 4 has no water, radiation levels are "extremely high" @reuters
pi_94205471
quote:
2s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:23 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Hoezo vulkanen? Maar als je kijkt naar de westkust van amerika zie je dat daar echt enorm veel kerncentrales dicht bij de kust staan. Terwijl een tsunami daar ook niet is uitgesloten.
Hoezo geen vulkanen?
Tsunami of pyroclastic flow is toch allebei even erg, misschien is de laatste nog erger.
Ik zeg het gewoon omdat mensen er altijd zo dom mee omgaan en ik dus ook verwacht dat, nu ik heb gezien dat er maarliefst 17 kerncentrales in Duitsland alleen al liggen, er nog tientallen andere kerncentrales op de meest stomme plekken ooit liggen.
  woensdag 16 maart 2011 @ 19:28:45 #249
298335 AllesWatWas
Ga Niet Weg Van Me
pi_94205511
quote:
Update 19.22: Japan heeft de wettelijke vastgelegde limiet van de blootstelling aan radioactieve straling verhoogd van 100 naar 250 millisievert (wiki). Volgens de regering was dit deze beslissing onvermijdelijk gezien de straling waaraan de technici die nu bezig zijn om de getroffen reactoren bij Fukushima te stabiliseren, blootstaan. Keiichi Nakagawa, docent aan de radiologie afdeling van het universiteitsziekenhuis van Tokio vergelijkt de technici met zelfmoordstrijders.
NRC Liveblog
“Je moet vergeten, alles kun je vergeten, want alles verdwijnt al.
Vergeet de tijd van misverstanden, en de tijd verspild aan het hoe en waarom.
Vergeet de uren waarin wij vermoordden, door het zoeken waarom, het hart van ons geluk.”
pi_94205565
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:20 schreef again1928 het volgende:

Hoe heeft Japan dat geflikt toen die 2 atoombommen af zijn gegaan?
Daar zou je toch ook niet van denken dat je daar nog kan wonen maar goed ik heb nooit meer beelden gezien van een onbewoonbaar terrein in Japan..
De kern van een atoombom is misschien 20/30 cm doorsnee, dit zijn tientallen staven van meters lang.
  woensdag 16 maart 2011 @ 19:30:26 #251
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_94205603
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:28 schreef AllesWatWas het volgende:

[..]

NRC Liveblog
Hoorde op de radio dat 1 van de technici al een afscheids-belletje had gedaan naar z'n familie. Ze offeren zich op. :{
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_94205690
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:30 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Hoorde op de radio dat 1 van de technici al een afscheids-belletje had gedaan naar z'n familie. Ze offeren zich op. :{
Hopelijk worden ze niet gedwongen zoals de Sovjet-Unie deed.
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
pi_94205742
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:30 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Hoorde op de radio dat 1 van de technici al een afscheids-belletje had gedaan naar z'n familie. Ze offeren zich op. :{
Hopelijk bereiken ze hun doel nog enigszins, een "happy end" is al lang en breed uitgesloten...
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_94205749
Mij werd vroeger altijd verteld,dat als er iets fout zou gaan bij een kerncentrale,dan zou er een grote ontploffing komen tot een paar tiental kilometers in diameter. Beetje het effect als een atoombom.

Maar als je kijkt naar Tjernobyl, en de centrales in Japan, dan heeft men eigenlijk alleen last van de straling die vrijkomt, de ''ontploffing'' is te verwaarlozen.

Of kan zoiets wel degelijk gebeuren?
  woensdag 16 maart 2011 @ 19:33:39 #255
339188 CaptainHindsight
Incredible hindsight
pi_94205793
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:31 schreef Temlin het volgende:

[..]

Hopelijk worden ze niet gedwongen zoals de Sovjet-Unie deed.
Het is 50 dood vs veeeeel meer?
Oorlog is vrede
Vrijheid is slavernij
Onwetendheid is kracht
-George Orwell
  woensdag 16 maart 2011 @ 19:34:53 #256
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94205878
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:11 schreef Jojoke het volgende:
Als de trend van de afgelopen dagen zich doorzet dan breken de komende avond/nacht weer wat kritieke uren aan.
ja precies als je wilt gaan slapen ;)
There is only one religion
  woensdag 16 maart 2011 @ 19:35:29 #257
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_94205907
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:32 schreef anno2010 het volgende:
Mij werd vroeger altijd verteld,dat als er iets fout zou gaan bij een kerncentrale,dan zou er een grote ontploffing komen tot een paar tiental kilometers in diameter. Beetje het effect als een atoombom.

Maar als je kijkt naar Tjernobyl, en de centrales in Japan, dan heeft men eigenlijk alleen last van de straling die vrijkomt, de ''ontploffing'' is te verwaarlozen.

Of kan zoiets wel degelijk gebeuren?
Grote nucleaire explosies worden veroorzaakt door atoombommen, niet door kerncentrales. Om zo'n explosie te veroorzaken moet voldaan worden aan veel voorwaarden, niet simpelweg de aanwezigheid van een berg splijtstof.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_94205943
Wat is jullie mening daar eigenlijk over? Moeten de 180 huidige werkers en mogelijk later nog meer mensen hun gezondheid of zelfs hun leven opgeven net als in Tsjernobyl? Of zijn er ook mensen die vinden dat ze hun spullen moeten pakken en een veilig heenkomen zoeken, omdat het er toch al hopeloos uitziet?
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_94205986
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:31 schreef Temlin het volgende:

[..]

Hopelijk worden ze niet gedwongen zoals de Sovjet-Unie deed.
Japanners zijn niet de moeilijkste om zich op te offeren voor hun land.

Gelukkig..
pi_94205997
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:35 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Wat is jullie mening daar eigenlijk over? Moeten de 180 huidige werkers en mogelijk later nog meer mensen hun gezondheid of zelfs hun leven opgeven net als in Tsjernobyl? Of zijn er ook mensen die vinden dat ze hun spullen moeten pakken en een veilig heenkomen zoeken, omdat het er toch al hopeloos uitziet?
Ik denk dat ze dat vooral zelf moeten bepalen.
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
pi_94206008
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:14 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]

In een betonnen "sarcofaag", waar de vogels gewoon in en uit kunnen vliegen... :')
Zo'n 80m2 aan gaten zitten in die sarcofaag. Het ding is helemaal niet dicht.
pi_94206011
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:35 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Wat is jullie mening daar eigenlijk over? Moeten de 180 huidige werkers en mogelijk later nog meer mensen hun gezondheid of zelfs hun leven opgeven net als in Tsjernobyl? Of zijn er ook mensen die vinden dat ze hun spullen moeten pakken en een veilig heenkomen zoeken, omdat het er toch al hopeloos uitziet?
ze hebben hun leven (of wat er nog rest) al opgegeven.
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_94206063
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:35 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Wat is jullie mening daar eigenlijk over? Moeten de 180 huidige werkers en mogelijk later nog meer mensen hun gezondheid of zelfs hun leven opgeven net als in Tsjernobyl? Of zijn er ook mensen die vinden dat ze hun spullen moeten pakken en een veilig heenkomen zoeken, omdat het er toch al hopeloos uitziet?
Die mensen zijn waarschijnlijk toch al veel te lang aan veel te hoge straling blootgesteld. Beter gaan ze als echte Samurai ten onder :)
  woensdag 16 maart 2011 @ 19:37:42 #264
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_94206072
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:37 schreef simmu het volgende:

[..]

ze hebben hun leven (of wat er nog rest) al opgegeven.
Lijkt mij ook.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_94206097
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:30 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Hoorde op de radio dat 1 van de technici al een afscheids-belletje had gedaan naar z'n familie. Ze offeren zich op. :{
Oh wat vreselijk voor die mensen.
pi_94206139
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:36 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Zo'n 80m2 aan gaten zitten in die sarcofaag. Het ding is helemaal niet dicht.
Inside Tsjernobyl gekeken? Dat is achterhaald, de gaten zijn inmiddels gedicht.
  woensdag 16 maart 2011 @ 19:39:13 #267
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94206168
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:35 schreef Perrin het volgende:

[..]

Grote nucleaire explosies worden veroorzaakt door atoombommen, niet door kerncentrales. Om zo'n explosie te veroorzaken moet voldaan worden aan veel voorwaarden, niet simpelweg de aanwezigheid van een berg splijtstof.
Het type splijtstof is daar ook niet geschikt voor. Het type splijtstof voor een kerncentrale is LEU, maar die voor een kernwapen het type HEU. Gaat simpelweg nooit werken.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
pi_94206184
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:38 schreef Tonio-mcdo het volgende:

[..]

Inside Tsjernobyl gekeken? Dat is achterhaald, de gaten zijn inmiddels gedicht.
Ah, toch wel? Da's mooi.
pi_94206211
En nu.nl heeft heel de ramp alweer van de voorpagina gehaald :')
  woensdag 16 maart 2011 @ 19:40:38 #270
208890 June.
Seriously?
pi_94206272
Ik weet het niet hoor, elke keer vermelden ze weer dat het wel weer meevalt, maar een dag later komen ze er weer op terug..
Shine bright like a diamond.
pi_94206275
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:39 schreef jpjedi het volgende:
En nu.nl heeft heel de ramp alweer van de voorpagina gehaald :')
Wat is er voor in de plaats?
pi_94206333
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:39 schreef jpjedi het volgende:
En nu.nl heeft heel de ramp alweer van de voorpagina gehaald :')
Wat lul je? Er staat nog een bericht van de IKEA? :P
pi_94206352
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:39 schreef jpjedi het volgende:
En nu.nl heeft heel de ramp alweer van de voorpagina gehaald :')
Tjah wat is erger, een kernreactor waar "mogelijk" veel radioactie stof vrij komt.
Of massa moorden in Libië, waar Kaddaffie nu mee weg komt.

Ik zou zeggen het laatste is vele malen erger.
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
pi_94206367
Ik vind nu.nl sowieso geen goede site. Gekleurd nieuws, en vaak flinke fouten in de berichten
pi_94206378
quote:
Op woensdag 16 maart 2011 19:40 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Wat is er voor in de plaats?
11000 afrikaanse vluchtelingen aangekomen in italie de laatste weken.
pi_94206488
quote:
Op woensdag 16 maart 2011 19:41 schreef Temlin het volgende:

[..]

Tjah wat is erger, een kernreactor waar "mogelijk" veel radioactie stof vrij komt.
Of massa moorden in Libië, waar Kaddaffie nu mee weg komt.

Ik zou zeggen het laatste is vele malen erger.
Maar dat staat er ook niet :')

pi_94206521
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:41 schreef Temlin het volgende:

[..]

Tjah wat is erger, een kernreactor waar "mogelijk" veel radioactie stof vrij komt.
Of massa moorden in Libië, waar Kaddaffie nu mee weg komt.

Ik zou zeggen het laatste is vele malen erger.
Tja nu kunnen ze in het Midden Oosten hun slag slaan he!
Bij CNN hebben ze ook al het dilemma welk nieuws ze nou de prioriteit geven want Bahrein is nou ook ineens in oorlog of zo?

Nu wel nu even alle ogen op Japan gericht zijn. Ach dat weet ik niet maar ik vind het wel toevallig!
pi_94206528
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:43 schreef jpjedi het volgende:

[..]

Maar dat staat er ook niet :')
:o
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 16 maart 2011 @ 19:44:52 #279
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_94206580
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:38 schreef Tonio-mcdo het volgende:

[..]

Inside Tsjernobyl gekeken? Dat is achterhaald, de gaten zijn inmiddels gedicht.
En ze zijn toch bezig met een nieuw omhulsel?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_94206649
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:43 schreef again1928 het volgende:

[..]

Tja nu kunnen ze in het Midden Oosten hun slag slaan he!
Bij CNN hebben ze ook al het dilemma welk nieuws ze nou de prioriteit geven want Bahrein is nou ook ineens in oorlog of zo?

Nu wel nu even alle ogen op Japan gericht zijn. Ach dat weet ik niet maar ik vind het wel toevallig!
Je weet toch dat Ghadaffi deze beving veroorzaakt heeft om het nieuws af te leiden ;)

Er zal inderdaad tegen 12 uur wel weer een nieuw probleem zijn bij de centrale, volgens mij is dat bij hun iedere keer het begin van de ochtend?
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 16 maart 2011 @ 19:47:04 #281
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_94206716
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:45 schreef Pannenkoekenmix het volgende:

[..]

Je weet toch dat Ghadaffi deze beving veroorzaakt heeft om het nieuws af te leiden ;)

Er zal inderdaad tegen 12 uur wel weer een nieuw probleem zijn bij de centrale, volgens mij is dat bij hun iedere keer het begin van de ochtend?
Als alles in Japan rustig is zit Khadaffi weer net zo in zijn troon als 1 jaar geleden _O-
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  woensdag 16 maart 2011 @ 19:47:18 #282
171357 Rikketik
Dorothy was right, though
pi_94206732
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:39 schreef jpjedi het volgende:
En nu.nl heeft heel de ramp alweer van de voorpagina gehaald :')
Er zijn al genoeg sites, nationaal en internationaal, die constant verslag doen. Nu.nl kiest voor meerdere malen per dag een relatief samenvattend bericht en ik vind dat daar ook wel wat voor te zeggen valt.
Charlie, listen to me. Kill the kid, torch the house, we gotta get out of here.
pi_94206749
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:43 schreef jpjedi het volgende:

[..]

Maar dat staat er ook niet :')

[ afbeelding ]
Je accu is bijna leeg!
pi_94206752
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:44 schreef rubbereend het volgende:

[..]

En ze zijn toch bezig met een nieuw omhulsel?
dat is /was wel het plan ja :P
  woensdag 16 maart 2011 @ 19:50:22 #285
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_94206929
Wat ik al vermoedde en net bevestigd werd bij dwdd: die technici zijn gewoon ubertrots op hun centrale en dat ze daar mogen werken. Wat ze nu aan het doen zijn is min of meer hun kindje redden.
  woensdag 16 maart 2011 @ 19:54:03 #286
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_94207147
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:47 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Je accu is bijna leeg!
Idd :o Met 30% heb je nog maar een paar minuten te gaan op je iPhone!

/applebash ;) Heb zelf ook apple producten hoor
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_94207192
quote:
2s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:54 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Idd :o Met 30% heb je nog maar een paar minuten te gaan op je iPhone!

/applebash ;) Heb zelf ook apple producten hoor
Geen idee, maar mijn iPod Touch houdt het met zo'n stand toch al snel voor gezien... Er komt dan nog 1 streepje rood en dat was het dan.
pi_94207366
quote:
10s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:54 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Geen idee, maar mijn iPod Touch houdt het met zo'n stand toch al snel voor gezien... Er komt dan nog 1 streepje rood en dat was het dan.
Batterystatus downloaden zeg ik :)
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
  woensdag 16 maart 2011 @ 19:57:50 #289
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94207385
Nu op NHK: Stralingmetingen in Japan.

Zuidelijk van het geëvacueerde gebied: 23.72µSv/uur
Op grotere afstanden: 5µSv/uur en minder



Ter vergelijking: op het terrein van de centrale is 400000µSv/uur gemeten, wat laat zien dat het niet ver reikt. Er is dus met gevoelige apparatuur momenteel wel iets te meten van radioactieve lekkage, maar op een relatief korte afstand is dit al 10000 keer verdund.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  woensdag 16 maart 2011 @ 20:00:43 #290
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94207592
NHK live nu: Er gaan nieuwe stroomverbindingen aangelegd worden naar de centrales zodat de normale koelsystemen weer gebruikt kunnen worden.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94207705
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:30 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Hoorde op de radio dat 1 van de technici al een afscheids-belletje had gedaan naar z'n familie. Ze offeren zich op. :{
Diep respect voor deze echte helden!
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  woensdag 16 maart 2011 @ 20:03:03 #292
171357 Rikketik
Dorothy was right, though
pi_94207741
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 20:00 schreef eleusis het volgende:
NHK live nu: Er gaan nieuwe stroomverbindingen aangelegd worden naar de centrales zodat de normale koelsystemen weer gebruikt kunnen worden.
:o

Als die dingen liggen (en werken) dan zou de situatie er alweer iets positiever uitzien, lijkt me. De vraag is alleen: hoe lang gaat het duren om ze aan te leggen?
Charlie, listen to me. Kill the kid, torch the house, we gotta get out of here.
  † In Memoriam † woensdag 16 maart 2011 @ 20:03:18 #293
21290 NorthernStar
Insurgent
pi_94207760
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:28 schreef LSD.tv het volgende:
FLASH: U.S. NRC chairman says spent fuel pool at Japan's reactor 4 has no water, radiation levels are "extremely high" @reuters
Wat wel handig zou zijn om te weten is of die bak nog intact is. Anders hoeven ze niet eens te proberen er water op te spuiten.

Je mag aannemen dat die staven inmiddels zijn gaan smelten. Als die bak nog intact is kan die wel een meltdown van die spent fuel weerstaan?

En wat gebeurt er als men grote hoeveelheden water op gloeiendhete brandstofstaven gaat dumpen? In ieder geval grote radioactieve stoomwolken.
  woensdag 16 maart 2011 @ 20:04:26 #294
323560 Microtubuli
transporteert vesikels
pi_94207837
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 20:02 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

Diep respect voor deze echte helden!
Een echte held gaat niet dood en doen niet aan afscheidberichtjes. Superman al ooit een afscheidsbrief zien schrijven? :')
pi_94207849
quote:
3s.gif Op woensdag 16 maart 2011 20:03 schreef Rikketik het volgende:

[..]

:o

Als die dingen liggen (en werken) dan zou de situatie er alweer iets positiever uitzien, lijkt me. De vraag is alleen: hoe lang gaat het duren om ze aan te leggen?
Iets zegt mij dat ze dan geen officiele wegen bewandelen maar een soort van uhh haspel neergooien...

Of gewoon een snelle aansluiting met een paar palen in de grond
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 16 maart 2011 @ 20:05:01 #296
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_94207878
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 20:04 schreef Microtubuli het volgende:

[..]

Een echte held gaat niet dood en doen niet aan afscheidberichtjes. Superman al ooit een afscheidsbrief zien schrijven? :')
dat doet hij altijd al voor de aflevering.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_94207887
quote:
3s.gif Op woensdag 16 maart 2011 20:03 schreef Rikketik het volgende:

[..]

:o

Als die dingen liggen (en werken) dan zou de situatie er alweer iets positiever uitzien, lijkt me. De vraag is alleen: hoe lang gaat het duren om ze aan te leggen?
betere vraag: wie gaat dat dan aanleggen.....
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  woensdag 16 maart 2011 @ 20:05:23 #298
165633 eriksd
The grand facade...
pi_94207899
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 20:04 schreef Microtubuli het volgende:

[..]

Een echte held gaat niet dood en doen niet aan afscheidberichtjes. Superman al ooit een afscheidsbrief zien schrijven? :')
Lex Luthor ownde hem anders behoorlijk :Y
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_94207928
Zoveel dingen die ik me afvraag. Het ligt allemaal vlakbij de zee, kunnen ze daar geen waterkanonnen op boten zetten of tenminste noodgeneratoren aanvoeren? Of desnoods een noodstroomkabel aanleggen. Dat het niet te bereiken is door schade aan de wegen, lijkt me daarmee te omzeilen. Bovendien had ook prioriteit gegeven kunnen worden aan het vrijmaken van de weg naar de centrale.
  woensdag 16 maart 2011 @ 20:07:24 #300
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94208064
Lapo GVD.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  woensdag 16 maart 2011 @ 20:07:27 #301
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_94208070
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 19:35 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Wat is jullie mening daar eigenlijk over? Moeten de 180 huidige werkers en mogelijk later nog meer mensen hun gezondheid of zelfs hun leven opgeven net als in Tsjernobyl? Of zijn er ook mensen die vinden dat ze hun spullen moeten pakken en een veilig heenkomen zoeken, omdat het er toch al hopeloos uitziet?
"It's simply numbers": als ze allemaal vluchten, vallen er in totaal veel mer slachtoffers. Ik hoop eigenlijk dat ze de oudere werknemers laten blijven, om het aantal "gemiste levensjaren" te beperken.... Cru, maar 't is niet anders. Vrijwilligers die zelfmoord willen plegen hebben ze ongetwijfeld genoeg in Japan, maar die missen de kennis.

Andere vraag: ik lees overal dat een echte kettingreactie niet kan gebeuren, omdat de regelstaven in de core zitten. Dat snap ik. Maar stel dat de core smelt, en een vloeibaar prutje uranium naar beneden lekt, dan zijn de regelstaven toch niet meer mooi aanwezig en kan er alsnog een kettingreactie ontstaan?
censuur :O
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')