Tres bienquote:Op vrijdag 17 september 2010 21:47 schreef DarkElf het volgende:
Mini chocolade cupcakes met chocofrosting:
[ afbeelding ]
och wat heerlijk!! en mooi gemaakt!quote:Op vrijdag 17 september 2010 21:47 schreef DarkElf het volgende:
Mini chocolade cupcakes met chocofrosting:
[ afbeelding ]
looking finequote:Op vrijdag 17 september 2010 21:47 schreef DarkElf het volgende:
Mini chocolade cupcakes met chocofrosting:
[ afbeelding ]
Dat ziet er lekker en zacht uit! Recept!quote:Op dinsdag 14 september 2010 08:45 schreef Freddeh het volgende:
Een van mijn eerste baksels. Bananenbrood.
Thanks! Was erg lekker, maar gaat zo snel op he Moet ook wel, want het wordt redelijk snel hard.quote:Op maandag 20 september 2010 20:54 schreef minilot het volgende:
Uit vorig topic!
[..]
Dat ziet er lekker en zacht uit! Recept!
En terecht! Wat is het allemaal?quote:Op zondag 26 september 2010 02:15 schreef Tezz het volgende:
Maar ik ben best een beetje trots om mezelf dus spam ik lekker gewoon deze foto!
Oh damn, die zien er echt onweerstaanbaar uit.quote:Op vrijdag 17 september 2010 21:47 schreef DarkElf het volgende:
Mini chocolade cupcakes met chocofrosting:
[ afbeelding ]
Nou, die courgettetaart was eigenlijk best grappig. Dat recept kwam uit een origineel Grieks kookboekje wat vertaalt is, maar waar blijkbaar wel enkele vertaalfoutjes zijn gemaakt. Ik heb er dus maar zelf een beetje een draai aangegeven en uiteindelijk kwam alles goed!quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:53 schreef MariaEtcetera het volgende:
Tezz Ik ben ook wel geinteresseerd in een receptje van die courgette-taart Prachtig hoor!
Je hebt een puntje hoor SQ Staat ook in de OP, foto+recept. We moeten dat indd voortaan maar eens gaan doenquote:Op zondag 3 oktober 2010 13:03 schreef single_queen het volgende:
dit onderwerp begint steeds meer een kwelling te worden
RECEPTEN! beetje lopen lekker maken en dan geen recepten plaatsen
DUS PLAATJE + RECEPT
(alsjeblieft! )
ps. veel dank voor degenen die dat wel doen, zoals de pruimencrumble
lekker om binnenkort te makenquote:Op maandag 20 september 2010 14:42 schreef Purdey het volgende:
Natuurlijk heb ik een receptje!
-750 gram pruimen
-50 gram suiker
Voor de kruimellaag:
-150 gram bloem
-100 gram lichtbruine basterd suiker
-100 gram boter
-75 gram amandelen
Pruimen schoonmaken, in vieren snijden en de pitten verwijderen. In een gesloten bakblik met de 50 gram suiker.
Voor de kruimellaag alle ingrediënten behalve de amandelen in een kom, en dan met je vingertoppen wrijven en kneden tot het lijkt op grof broodkruim. De amandelen er door heen mengen en over de pruimen verdelen. 40 minuten in de oven op 175 graden tot de kruimellaag goedbruin is.
Het is heerlijk Vooral ook omdat de pruimen uit elkaar gaan vallen, en zo'n mooie rode bubbel gaan gevenquote:
het ziet er vies uitquote:Op donderdag 7 oktober 2010 17:48 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Wasabikaastosti
Tijdje terug wasabikaas bij de Lidl gekocht. Kon 'm niet laten liggen. Jammer genoeg smaakte die naar niks. Niet naar kaas en niet naar wasabi, maar je maakt er keileuke tosties mee!
Beetje ui ertussen, had ie tenminste nog wat smaak.
ah, blij dat ik 'm niet gehaald heb dan maar het ziet er wel leuk uitquote:Op donderdag 7 oktober 2010 17:48 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Wasabikaastosti
Tijdje terug wasabikaas bij de Lidl gekocht. Kon 'm niet laten liggen. Jammer genoeg smaakte die naar niks. Niet naar kaas en niet naar wasabi, maar je maakt er keileuke tosties mee!
Beetje ui ertussen, had ie tenminste nog wat smaak.
Zei ik ook op twitter, halloween tosti. Misschien kan fok-foodgawker tijdelijk themed op halloween .quote:
Geniaal!quote:Op donderdag 7 oktober 2010 17:48 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Wasabikaastosti
Tijdje terug wasabikaas bij de Lidl gekocht. Kon 'm niet laten liggen. Jammer genoeg smaakte die naar niks. Niet naar kaas en niet naar wasabi, maar je maakt er keileuke tosties mee!
Beetje ui ertussen, had ie tenminste nog wat smaak.
ziet er lekker uit! Is het trouwens geen gerookte makreel?quote:Op donderdag 7 oktober 2010 21:00 schreef GeenWijn het volgende:
Makreelsalade:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
gestoomde makreel, creme fraiche, limoen, bieslook, peper & zout:
simpel, makkelijk, snel & goedkoop
Net uit de oven na 10 minuten met een ander recept en weinig gerezen en nog erg zacht. .quote:Op zaterdag 9 oktober 2010 16:01 schreef DarkElf het volgende:
oh ja voor t recept. Ik heb het uit Rachel Allen 'Bake' maar hij staat ook hier.
staat dat ze t 15 minuten bakken maar ik vind 8-9 minuten meer dan genoeg, tis maar net wat je lekker vindt natuurlijk
Oh wauwquote:Op dinsdag 12 oktober 2010 13:16 schreef n0a het volgende:
Gebakken cheesecake van afgelopen weekend
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bodem: 150gr bastonje koekjes fijn gemaakt, 50 boter
Vulling: 2 eidooiers, 100gr suiker, 2el maizena, 500gr mascarpone, 200gr creme fraiche.
Springvorm met bakpapier bekleden, bodem erin doen en laten opstijven. Vulling door elkaar mixen en op de bodem doen. 40min bakken op 190C en klaar. Dit keer zonder kersenvlaai vulling bovenop gegeten.
Oehhh, haphap honger!quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 13:16 schreef n0a het volgende:
Gebakken cheesecake van afgelopen weekend
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bodem: 150gr bastonje koekjes fijn gemaakt, 50 boter
Vulling: 2 eidooiers, 100gr suiker, 2el maizena, 500gr mascarpone, 200gr creme fraiche.
Springvorm met bakpapier bekleden, bodem erin doen en laten opstijven. Vulling door elkaar mixen en op de bodem doen. 40min bakken op 190C en klaar. Dit keer zonder kersenvlaai vulling bovenop gegeten.
DIe cheesecake is iig heel makkelijk om te maken. Alleen duurt het afkoelen wel even, dus kan het beter de dag van te voren gemaakt worden. Je bent voor die tijd wel je springvorm kwijt mocht je er nog iets anders in willen bakken.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 18:37 schreef Purdey het volgende:
[..]
Oehhh, haphap honger!
Ik ben begin november jarig, en ik kan gewoon niet kiezen wat ik moet bakken/koken. Met wat ik nu allemaal wil maken kan ik een heel leger voeden
Ik heb met de verjaardag van m'n moeder een appelkruimeltaart gemaakt, en die was zo goed, dat ik die sowieso maak. Erbij wil ik dus een cheesecake (Waarschijnlijk dus de jouwe ) en chocolademuffins maken. Ik wil wel goede muffins, die lekker hoog worden. En ik moet nog iets voor het diner bedenken, en voor hapjes voor 's avonds. Vandaag ben ik lekker vrij, en over 1,5 week gaat mijn Super de boer 2 weken dicht om te transformeren naar een C1000, dus ik moet ook met de houdbare boodschappen alvast gaan beginnen Vandaag ga ik dus uitzoeken wat ik allemaal wil maken, en wat ik daar nodig heb!quote:Op woensdag 13 oktober 2010 09:50 schreef n0a het volgende:
[..]
DIe cheesecake is iig heel makkelijk om te maken. Alleen duurt het afkoelen wel even, dus kan het beter de dag van te voren gemaakt worden. Je bent voor die tijd wel je springvorm kwijt mocht je er nog iets anders in willen bakken.
Mijn vriend is ook begin nov jarig, hij nam naar z'n werk wel eens zelf gemaakte cheesecake, appeltaart en of notentaart mee. yum
Deel hier dan ook dat muffin receptje! Ik krijg ze nooit hoog . Pecan brownies is anders ook erg lekker .quote:Op woensdag 13 oktober 2010 10:13 schreef Purdey het volgende:
[..]
Ik heb met de verjaardag van m'n moeder een appelkruimeltaart gemaakt, en die was zo goed, dat ik die sowieso maak. Erbij wil ik dus een cheesecake (Waarschijnlijk dus de jouwe ) en chocolademuffins maken. Ik wil wel goede muffins, die lekker hoog worden. En ik moet nog iets voor het diner bedenken, en voor hapjes voor 's avonds. Vandaag ben ik lekker vrij, en over 1,5 week gaat mijn Super de boer 2 weken dicht om te transformeren naar een C1000, dus ik moet ook met de houdbare boodschappen alvast gaan beginnen Vandaag ga ik dus uitzoeken wat ik allemaal wil maken, en wat ik daar nodig heb!
Ik dus ook niet Heb vanmorgen bij Blokker een siliconen bakvorm gekocht, van Dr Oetker, en die ben ik maar gelijk gaan uitproberen met een Nigella recept. Muffins met bosbessen. Alleen dan zonder de bosbessen, en helemaal naturel Als ik zo eens achter me kijk, worden ze vet hoog Receptttt:quote:Op woensdag 13 oktober 2010 11:18 schreef n0a het volgende:
[..]
Deel hier dan ook dat muffin receptje! Ik krijg ze nooit hoog . Pecan brownies is anders ook erg lekker .
In rode wijn. Onderstaand recept is gebruikt.quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 15:14 schreef RobinOok het volgende:
Zo, die zijn rood! Waar heb je ze in gekookt?
Mwah, ze waren niet vies (Alhoewel ik dus kieskeurig ben ) maar ik vond ze iets te 'brood' achtig. Er zit ook best veel bloem in, in vergelijking met de suiker. In een normale cake zit natuurlijk 200 gram suiker, en 200 gram bloem. 1 op 1 dus. Volgende keer meer suiker, en waarschijnlijk basterdsuiker, is wat zoeterquote:
OMG ik wil ook weer stoofperen eten. Met wat rommelkruid van mijn ouders. Jummiequote:Op vrijdag 15 oktober 2010 18:27 schreef rhubarb het volgende:
[..]
In rode wijn. Onderstaand recept is gebruikt.
Recept: Stoofperen in rode wijn
Hihi, zulke kommetjes heb ik ook. Daar zit een half maantje in dat het in tweeen deelt. Volgens mij bedoeld voor olijven. Dat je de pitjes apart van de olijfjes kunt houden. Zij heeft volgens mij zeezout in het "kleine halfje".quote:Op zaterdag 16 oktober 2010 21:15 schreef AKnynke het volgende:
je foto van het turkse brood is heel gek, moblo! Kijk eens naar de olie in het kommetje...
ik vond het al zo gek. Het is net of de horizon alleen voor het kommetje olie anders is dan voor de andere zaken!quote:Op zaterdag 16 oktober 2010 22:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hihi, zulke kommetjes heb ik ook. Daar zit een half maantje in dat het in tweeen deelt. Volgens mij bedoeld voor olijven. Dat je de pitjes apart van de olijfjes kunt houden. Zij heeft volgens mij zeezout in het "kleine halfje".
dat viel me ook al op.quote:Op zondag 17 oktober 2010 02:03 schreef FutureFairytale het volgende:
lekker veel saus MoBlo! maar best weinig pasta zo te zien
Ja dat kan ik niet op met mijn gastric by pass maar ik vond de verdeling zoveel saus bij dat kleine beetje pasta. Maar als jij zegt 75 gram dan is dat een normale portie pasta.quote:Op zondag 17 oktober 2010 09:47 schreef motorbloempje het volgende:
Gewoon 75 gram ongekookte pasta per persoon
Meer dan genoeg
ah zo ja met een zooi groente is het denk wel genoeg. ik doe zonder groente en dan 125 gram ppquote:Op zondag 17 oktober 2010 10:01 schreef motorbloempje het volgende:
saus ligt op de gegrilde groente weer he? Twee en een halve schep (kleine juslepel) saus.. Gewoon goede verhouding wat ons betreft
Wat een mooie combiquote:Op vrijdag 15 oktober 2010 17:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Mijn moeder maakte dit vroeger voor feestjes. Van die feestjes waarbij wij kinderen (vroeg) naar bed moesten. En van al die lekkere dingen af moesten blijven. Nou ja, eentje proeven mocht natuurlijk wel, maar voor de rest was het "nee, dat is voor de gasten!".
Waarschijnlijk daarom dat ik dit nog steeds superfeestelijk snacken vind. Al zou ik het niet gauw op een feestje serveren. Maar evengoed word ik er nu na al die jaren nog steeds blij van!
Hier mijn recept voor : zelfgemaakte filet americain want die uit de supermarkt vind ik ondertussen bijna niet meer te eten.
125pp en dan met saus . Als het op pasta aankomt gaan de hoeveelheden snel omhoogquote:Op zondag 17 oktober 2010 10:03 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
ah zo ja met een zooi groente is het denk wel genoeg. ik doe zonder groente en dan 125 gram pp
Ja, ik ook. Screw het low-carbverhaal, je hoort gewoon pasta met saus te eten en niet saus met pasta.quote:Op zondag 17 oktober 2010 13:39 schreef borisz het volgende:
[..]
125pp en dan met saus . Als het op pasta aankomt gaan de hoeveelheden snel omhoog
Die chocoladetaart ziet er goed uit zeg, wat is het recept daarvan?quote:Op zondag 17 oktober 2010 16:29 schreef evo87 het volgende:
poging tot verjaardagstaarten voor m'n moeder
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
hoeveel zou dat gekookt zijn? Van verse gekookte pasta zoals tortellini eet ik zo'n 200 gramquote:Op zondag 17 oktober 2010 13:39 schreef borisz het volgende:
[..]
125pp en dan met saus . Als het op pasta aankomt gaan de hoeveelheden snel omhoog
Als ik me niet vergis verdubbelt pasta bijna tijdens het koken in gewicht. Dus 200gr gekookt is ietsjes meer dan 100gr ongekookt.quote:Op zondag 17 oktober 2010 16:42 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
hoeveel zou dat gekookt zijn? Van verse gekookte pasta zoals tortellini eet ik zo'n 200 gram
quote:post dan niks....Op donderdag 21 oktober 2010 20:27 schreef Windigo het volgende:
[ afbeelding ]
Een beetje slecht belichte (kreeg het helaas niet beter) maar erg lekkere pizza
quote:Tsja sorry hoor, ik vond hem er nog best lekker uit zien.
quote:zo zie je tenminste nog iets:Op vrijdag 22 oktober 2010 06:32 schreef Windigo het volgende:
[..]
Tsja sorry hoor, ik vond hem er nog best lekker uit zien.
quote:Hee bedankt! Hoe deed je dat?
quote:Had 'm nog niet eerder gezien, maar ook ik wil het receptOp zondag 17 oktober 2010 16:37 schreef Misstique het volgende:
[..]
Die chocoladetaart ziet er goed uit zeg, wat is het recept daarvan?
quote:Moeten we je vastbinden en op je gaan zitten?
quote:[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #5 dit recept, helemaal geweldigOp zondag 24 oktober 2010 22:44 schreef Yankee het volgende:
Neem aan dat je de bodems zelf maakt? Zo ja, zou je me kunnen vertellen hoe?
quote:
quote:Dank je Als ik die met spinazie even een keertje maak voor m'n vriendin ben ik een week de koning hier in huisOp zondag 24 oktober 2010 22:44 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #5 dit recept, helemaal geweldig
[..]
quote:Goed idee!Op dinsdag 26 oktober 2010 22:45 schreef minilot het volgende:
Iemand nog creatieve recepten voor maaltijden die goed opwarmbaar zijn in de magnetron?
Of zal ik daar een apart topicje over openen?
hmm dit ga ik proberen! alleen helaas weet ik niet wat garlic salt is maar ga idd maar knoflookpoeder met wat zout te vermengen. alleen wordt het echt knapperig die kip?quote:Op zondag 31 oktober 2010 19:37 schreef Purdey het volgende:
Tuurlijk, hij staat op pagina 1 van dit topic, FoodGawkers 5:
-recept-
Garlic Salt is niet te koop hier. Ik gooi er alleen wat knoflookpoeder doorheen aangezien de saus al pittig genoeg is. Ik gebruik zelf alleen meer tomatenketchup. Ongeveer 200 ml. De kip wordt heel krokant. Door de aardappelzetmeel en ei komt er soort tempura beslagje om de kip te zitten die je bakt. Als het uit de koekenpan komt lijkt het het meest op een kipnugget Het stappenplan is eigenlijk simpel:quote:Op maandag 1 november 2010 11:02 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
hmm dit ga ik proberen! alleen helaas weet ik niet wat garlic salt is maar ga idd maar knoflookpoeder met wat zout te vermengen. alleen wordt het echt knapperig die kip?
ah ok dus jij gebruikt 12 el ketchup en verder heb je het recept gevolgd? heb je ook de groente nog even in de oven bij de kip gegooid?quote:Op dinsdag 21 september 2010 21:37 schreef Purdey het volgende:
Het is ook letterlijk jou tekst, van de knoflookzout en de gembersiroop Ik vind het een super recept Ilse! Makkelijk, maar niet te simpel Ik heb ook weer mijn aanpassingen, zo gebruik ik minimaal drie keer zoveel ketchup. Van de week heb ik 'm per ongeluk op hete lucht in de oven gedaan, en dan wordt het wat donkerder, maar even lekker!
oki ik ga het vrijdag maken! heb je ook chilivlokken gebruikt en gember?quote:Op maandag 1 november 2010 11:06 schreef Purdey het volgende:
[..]
Garlic Salt is niet te koop hier. Ik gooi er alleen wat knoflookpoeder doorheen aangezien de saus al pittig genoeg is. Ik gebruik zelf alleen meer tomatenketchup. Ongeveer 200 ml. De kip wordt heel krokant. Door de aardappelzetmeel en ei komt er soort tempura beslagje om de kip te zitten die je bakt. Als het uit de koekenpan komt lijkt het het meest op een kipnugget Het stappenplan is eigenlijk simpel:
-Kip snijden, mengen met aardappelmeel en geklutst ei.
-Bakken in de koekenpan en in een schaal doen
-Saus ingrdiënten mengen, paprika&ui snijden
-De oven in, en het laatste kwartier de paprika en ui erbij. Dit deed ik eerst op het laatste moment, maar het is lekkerder als je het iets langer mee laat bakken
De kip roer je elk kwartier even door, en klaar is het. Simpel, maar verslavend lekker
Geen chilivlokken, maar wel een flinke scheut gembersiroopquote:Op maandag 1 november 2010 11:10 schreef FutureFairytale het volgende:
oki ik ga het vrijdag maken! heb je ook chilivlokken gebruikt en gember?
ok dankje! ik ben nu al heel benieuwdquote:Op maandag 1 november 2010 11:11 schreef Purdey het volgende:
[..]
Geen chilivlokken, maar wel een flinke scheut gembersiroop
gebruik je gewoon azijn? of kun je ook azijn van augurken gebruiken?quote:Op maandag 1 november 2010 11:45 schreef Ilse86 het volgende:
Dat gerecht is wel een blijvertje he? Ik bak de ui/paprika altijd apart in een koekenpan op hoog vuur zodat ze knapperig maar ietwat geblakerd zijn, en dan roer ik het door de kip als die uit de oven komt.
Dat doe ik ook hoor, vergat ik even te vermelden. Dan zijn ze al wat zachterquote:Op maandag 1 november 2010 11:45 schreef Ilse86 het volgende:
Dat gerecht is wel een blijvertje he? Ik bak de ui/paprika altijd apart in een koekenpan op hoog vuur zodat ze knapperig maar ietwat geblakerd zijn, en dan roer ik het door de kip als die uit de oven komt.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.## I seek not to know the answers, but to understand the questions.##
Grasshopper Dialog
bahquote:Op dinsdag 2 november 2010 22:11 schreef Freddeh het volgende:
Zelf gebakken paprikabrood (zal niet opscheppen verder ) met shoarma.
[ afbeelding ]
Het ziet er niet echt Food Gawker waardig uitquote:Op dinsdag 2 november 2010 22:11 schreef Freddeh het volgende:
Zelf gebakken paprikabrood (zal niet opscheppen verder ) met shoarma.
[ afbeelding ]
Nee, inderdaad..quote:Op woensdag 3 november 2010 10:34 schreef Purdey het volgende:
[..]
Het ziet er niet echt Food Gawker waardig uit
Ik ga me fototechnisch morgen weer heulemaal uitleven. Morgen jarig en daarom allemaal hapjes/taartjes/toetjesquote:Op woensdag 3 november 2010 13:09 schreef LieLie het volgende:
Nee, inderdaad..
Dat is een beetje de grap van dit topic he, dat het er mooi uitziet. Hoeft niet eens per se te smaken, als het maar smakelijk oogt
Gisteren gemaakt en het was erg lekker.quote:Op zondag 31 oktober 2010 18:45 schreef Purdey het volgende:
Het recept heeft hier ooit al op gestaan, en daar heb ik 'm ook van. Krokante kip in zoetzure saus met rode&gele paprika en ui
[ afbeelding ]
Jaaaa, goed is ie hé? Dit is zo'n recept wat je blijft maken, ook met eters over de vloerquote:
Hier ook . Had alleen meer saus moeten maken, de kip vond ik ook een beetje droog. Misschien dat meer saus dat ook had kunnen verhelpen.quote:Op woensdag 3 november 2010 13:13 schreef Noek het volgende:
[..]
Gisteren gemaakt en het was erg lekker.
Dat denk ik wel jaquote:Op woensdag 3 november 2010 13:37 schreef n0a het volgende:
[..]
Hier ook . Had alleen meer saus moeten maken, de kip vond ik ook een beetje droog. Misschien dat meer saus dat ook had kunnen verhelpen.
[ afbeelding ]
quote:Op dinsdag 2 november 2010 20:04 schreef anufri het volgende:
Net klaar...
[ link | afbeelding ]
GRIEKSE PREI
Ingredienten;
Prei
witte rijst
iets minder dan een half klein blikje tomatenpuree
zout
Olijfolie
Citroenpartjes om voordat je gaat eten boven je prei uit te knijpen
Warm vers stokbrood om erbij te eten
En als je wilt is een koud biertje hier wel lekker bij om te drinken
Snij de prij in ringen en was het goed.
Doe Olijfolie in de pan en voeg hier de prij aan toe met ''aanhangend'' water.
Even omroeren, zacht sudderen, niet bakken !
Ondertussen water koken, ongeveer 1,5 tot 2 liter.
Doe zodra het water kookt deze bij de prei, voeg zout, tomatenpuree en rijst hierbij.
Zachtjes laten koken tot prei en rijst gaar zijn.
Vergeet niet eerst even wat citroensap te sprenkelen voordat je gaat eten.
Kali Orexi !Dit dwingt mijn moeder mij altijd te eten. Ik vind het echt nergens naar smaken.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik had wel meer saus dan dat en ik had nog een extra portie gemaakt in een pannetje. Kip was ook echt lekker mals. Het omscheppen steeds heeft ook vast wel geholpen. Vond je het wel lekker?quote:Op woensdag 3 november 2010 13:37 schreef n0a het volgende:
Hier ook . Had alleen meer saus moeten maken, de kip vond ik ook een beetje droog. Misschien dat meer saus dat ook had kunnen verhelpen.
[ afbeelding ]
Ja ondanks dat het een beetje droog was, vond ik het erg lekker. Mijn vriend ook . Ga het zeker vaker maken. Zo eenvoudig ook om te doen.quote:Op woensdag 3 november 2010 15:05 schreef Noek het volgende:
[..]
Ik had wel meer saus dan dat en ik had nog een extra portie gemaakt in een pannetje. Kip was ook echt lekker mals. Het omscheppen steeds heeft ook vast wel geholpen. Vond je het wel lekker?
Da's harstikke lekker juist !quote:Op woensdag 3 november 2010 14:40 schreef Landysh het volgende:
[..]
Dit dwingt mijn moeder mij altijd te eten. Ik vind het echt nergens naar smaken.
Nee, het ziet er precies zo uit.quote:Op woensdag 3 november 2010 15:42 schreef anufri het volgende:
[..]
Da's harstikke lekker juist !
Misschien kan je moeder niet koken...
Ja, maar ik pakte dus de camera en toen was m'n vrouwtje al zo verquote:Op woensdag 3 november 2010 13:09 schreef LieLie het volgende:
[..]
Nee, inderdaad..
Dat is een beetje de grap van dit topic he, dat het er mooi uitziet. Hoeft niet eens per se te smaken, als het maar smakelijk oogt
Dan kan ze in ieder geval koken , maar jij lust het dus niet,quote:
de foto is zonder flits gemaakt in het halfduister met mijn telefoon. niet egt geweldig dus maar hij smaakt HEERLIJK.quote:Op woensdag 3 november 2010 23:01 schreef motorbloempje het volgende:
de kleuren komen op de foto niet echt 'smakelijk' over dus ik hoop dat hij er in het echt beter uitziet én vooral ook echt lekker smaakt
Dit ziet er echt heerlijk uit en ik lust niet eens garnalen/krab.quote:Op zaterdag 30 oktober 2010 20:56 schreef n0a het volgende:
Experimentje garnalen/krab cakes:
[ afbeelding ]
Vond het best goed gelukt en lekker.
Houden we gewoon een keer een snicker doodle meetingquote:Op donderdag 4 november 2010 18:27 schreef FutureFairytale het volgende:
brownies en snickerdoodles! zien er top uit! laatste heb ik nog nooit gegeten.
Kip in zoetzure saus.quote:Op zondag 31 oktober 2010 19:37 schreef Purdey het volgende:
Tuurlijk, hij staat op pagina 1 van dit topic, FoodGawkers 5:
<knip>
jaaa goed idee!!quote:Op vrijdag 5 november 2010 14:30 schreef Purdey het volgende:
[..]
Houden we gewoon een keer een snicker doodle meeting
lekker he? die marinade/saus die erin trokquote:Op zondag 7 november 2010 20:53 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Kip in zoetzure saus.
foto is niet gelukt, wazig maar.... het eten was lekker! Kip was lekker mals en de smaak was erg goed.
ik wil ik wil ik wilquote:Op zondag 7 november 2010 23:05 schreef Landysh het volgende:
Ik heb ook nog een snickerdoodles foto - volgens mij heb ik hem eerder al een keer geplaatst, maar toch.
[ afbeelding ]
Fantastisch die brownies!quote:Op donderdag 4 november 2010 16:06 schreef Chemiu het volgende:
Gister brownies gebakken
[ afbeelding ]
Nog een beetje vochtig vanbinnen enzo . Toch jammer dat ik ze bijna allemaal ga uitdelen.
[..]
Dit ziet er echt heerlijk uit en ik lust niet eens garnalen/krab.
ik zal eens zien, t lijkt mij lekker iig.quote:Op maandag 8 november 2010 22:20 schreef RobinOok het volgende:
Twee eetlepels sojasaus vind ik niet zout, laat staan "erg zout". Maar je zou dan ook zoutarme sojasaus kunnen gebruiken. Ik vind het eindresultaat eerder zoet dan zout.
We zitten hier niet in FOT jaquote:Op maandag 8 november 2010 23:54 schreef rijsttafel het volgende:
Dat ziet er smakelijk uit! Rare donkere hoekjes in je foto's, trouwens.
Dat ziet er goed uit, DEquote:Op dinsdag 9 november 2010 13:33 schreef DarkElf het volgende:
Vandaag heb ik, by far, de meest verrukkelijke stoofpeertjes ooit gemaakt en gegeten.
[ afbeelding ]
Hoe maak je dit?
Men neme de peertjes, je schilt ze (laat ze verder heel en snij alleen t onderste kroontje eruit(. In de pan, een fles port erbij, 2 laurierblaadjes, een kaneelstokje, 3-4 kruidnagels en een schepje bruine suiker. (eventueel nog wat water tot ze onder staan). Dit laat je úren stoven. Vuur uit, lekker een nachtje laten staan en de dag erna nog een uurtje aan. Peertjes uit de pan halen, vocht inkoken tot stroperig. 1 el maizena mengen met 2 el water... dat erdoor heen roeren, nog even doorpruttelen en Voila!
ohhhhhh +quote:Op dinsdag 9 november 2010 13:33 schreef DarkElf het volgende:
Vandaag heb ik, by far, de meest verrukkelijke stoofpeertjes ooit gemaakt en gegeten.
[ afbeelding ]
Hoe maak je dit?
Men neme de peertjes, je schilt ze (laat ze verder heel en snij alleen t onderste kroontje eruit(. In de pan, een fles port erbij, 2 laurierblaadjes, een kaneelstokje, 3-4 kruidnagels en een schepje bruine suiker. (eventueel nog wat water tot ze onder staan). Dit laat je úren stoven. Vuur uit, lekker een nachtje laten staan en de dag erna nog een uurtje aan. Peertjes uit de pan halen, vocht inkoken tot stroperig. 1 el maizena mengen met 2 el water... dat erdoor heen roeren, nog even doorpruttelen en Voila!
Mooi zeg!quote:Op dinsdag 9 november 2010 14:34 schreef borisz het volgende:
Nog een oudje wel leuk om te posten
Jamies kip & prei taart
Heb geen foto van 'binnen' helaas. Maar hij smaakte wel
[ afbeelding ]
nu heb ik enorme zin in brownies. Ze zien er heerlijk uit.quote:Op donderdag 4 november 2010 16:06 schreef Chemiu het volgende:
Gister brownies gebakken
[ afbeelding ]
Nog een beetje vochtig vanbinnen enzo . Toch jammer dat ik ze bijna allemaal ga uitdelen.
[..]
Sorry .quote:Op donderdag 11 november 2010 11:07 schreef Lotje-Plusone het volgende:
[..]
nu heb ik enorme zin in brownies. Ze zien er heerlijk uit.
Coolquote:Op vrijdag 12 november 2010 21:24 schreef minilot het volgende:
Overmorgen stoofpeertjes, dankzij DE!
Foto, zojuist gemaakt. Voedsel in de maak is ook voedsel!
[ afbeelding ]
Mosterdkers, basilicumers én: *roffel* ontkiemende erwten. Ik wil erwtenscheuten gebruiken om binnenkort risotto mee te garneren, maar ze verkopen dat haast nergens! Dus dan maar zelf laten groeien.
Heel gaaf dit! Eigenlijk nooit aan gedacht om zoiets zelf te kweken, moet ik ook eens doen. Klopt het dat het maar een paar dagen duurt voor je kan gaan oogsten?quote:Op vrijdag 12 november 2010 21:24 schreef minilot het volgende:
Overmorgen stoofpeertjes, dankzij DE!
Foto, zojuist gemaakt. Voedsel in de maak is ook voedsel!
[ afbeelding ]
Mosterdkers, basilicumers én: *roffel* ontkiemende erwten. Ik wil erwtenscheuten gebruiken om binnenkort risotto mee te garneren, maar ze verkopen dat haast nergens! Dus dan maar zelf laten groeien.
Heel kut ja. De ene keer lukt het beter dan de andere keer, maar ik heb ook geen belichtingsattributen ofzo. Ik doe het met het licht dat er is. Dan krijg je dit. Och ja.quote:Op zaterdag 13 november 2010 12:05 schreef RobinOok het volgende:
Jammer van de belichting (kut is dat he, dit donkere weer en vroege avonden ), Prinseszondererwt, maar je compositie is prachtig! Krijg er in ieder geval flink trek van.
Ik vind het juist wel sfeervolquote:Op zaterdag 13 november 2010 11:15 schreef prinseszondererwt het volgende:
Goed idee minilot, zelf maken is best makkelijk en vast veel goed koper ook nog.
Geen geweldige foto, maar wel lekkere pompoensalade.
[ afbeelding ]
dat ziet er érg lekker uit!quote:Op zondag 14 november 2010 17:42 schreef Bluezz het volgende:
Crosspost uit het broodtopic :
Een lowcarb broodje met veul zaden van de molen
[ afbeelding ]
Dat ziet er echt heel lekker uit. Heb je en receptje?quote:Op zaterdag 13 november 2010 11:15 schreef prinseszondererwt het volgende:
Goed idee minilot, zelf maken is best makkelijk en vast veel goed koper ook nog.
Geen geweldige foto, maar wel lekkere pompoensalade.
[ afbeelding ]
Jep, niet een heel precies receptje maar wel een recept. http://twuks.wordpress.co(...)kaas-en-wilde-rijst/quote:Op zondag 14 november 2010 22:52 schreef Bob. het volgende:
[..]
Dat ziet er echt heel lekker uit. Heb je en receptje?
Dank je! Dat is jouw website? Wat een lekkere dingen maak je!quote:Op zondag 14 november 2010 23:04 schreef prinseszondererwt het volgende:
[..]
Jep, niet een heel precies receptje maar wel een recept. http://twuks.wordpress.co(...)kaas-en-wilde-rijst/
Dank je Bob, ik doe mijn best!quote:Op zondag 14 november 2010 23:16 schreef Bob. het volgende:
[..]
Dank je! Dat is jouw website? Wat een lekkere dingen maak je!
quote:
Thx dames !quote:Op dinsdag 16 november 2010 18:55 schreef prinseszondererwt het volgende:
Lekker! Zeker een goede combi.
jammer dat het een beetje kunstmatig eruitziet door de kleurverandering maar verder; ramenquote:Op dinsdag 16 november 2010 20:28 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Mijn versie van Ramen. (Japanse noodlesoep)
dat ziet er heerlijk uit!quote:Op woensdag 17 november 2010 10:30 schreef Nikos1986 het volgende:
Dit draadje gaat ik volgen! Dol op mooie food-pics.
Ik ben geen geweldige fotograaf, maar vond deze foto wel mooi:
[ afbeelding ]
BBQ Surf & Turf
mmmm ziet er heerlijk uit!quote:Op woensdag 17 november 2010 20:40 schreef HAL9000S het volgende:
Ook eens iets posten hier
[ afbeelding ]
Blini met zalm en roerei.
Oe, ziet er goed uit!quote:Op woensdag 17 november 2010 20:40 schreef HAL9000S het volgende:
Ook eens iets posten hier
[ afbeelding ]
Blini met zalm en roerei.
Ja, ik wou nog vragen, waarom is deze pompoen nou zoveel beter dan alle andere, door jou zo verfoeide pompoenen?quote:
Ziet er megagoed uit zegquote:Op zaterdag 20 november 2010 19:50 schreef minilot het volgende:
Aaah, blini! Heerlijk!
Avondeten van daarnet:
[ afbeelding ]
Geen bijzondere foto, maar het was héél erg lekker. Eerst zelf kippenbouillon getrokken. Vervolgens de gare kip in reepjes gescheurd.
Paddestoelen gebakken in een grote klont knoflookboter, scheut port erbij, en tijm, en zout en peper. Toen dat allemaal fijn ingekookt was een nieuwe klont roomboter, toen bloem, dus een roux. Kippenbouillon erbij, stukjes kip, grote schep crème fraîche, flink wat grove mosterd.. En toen was het soep!
Broodjes belegen kaas en mosterd erbij gegeten, en glaasjes port bij gedronken.
Dat ziet er lekker uitquote:Op zaterdag 20 november 2010 19:50 schreef minilot het volgende:
Aaah, blini! Heerlijk!
Avondeten van daarnet:
[ afbeelding ]
Geen bijzondere foto, maar het was héél erg lekker. Eerst zelf kippenbouillon getrokken. Vervolgens de gare kip in reepjes gescheurd.
Paddestoelen gebakken in een grote klont knoflookboter, scheut port erbij, en tijm, en zout en peper. Toen dat allemaal fijn ingekookt was een nieuwe klont roomboter, toen bloem, dus een roux. Kippenbouillon erbij, stukjes kip, grote schep crème fraîche, flink wat grove mosterd.. En toen was het soep!
Broodjes belegen kaas en mosterd erbij gegeten, en glaasjes port bij gedronken.
Hoe was dat gehaktbrood? Ziet er goed uit!quote:Op maandag 22 november 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:
Gehaktbrood van Nigella en pompoensoep:
[ afbeelding ]
Ik had nu de pompoen kort gebakken met verse gember en flink wat kerrie. Water erbij, en kippenbouillontabletten. Later gepureerd, een blikje kokosmelk erbij, en klaar. Ik mistte alleen iets. De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik mistte de volle smaak.
Iemand tips?
De bonuspunten gaan sowieso naar mijn mams. Die is totaal gek van boerenbont. Hele kast vol vanquote:Op maandag 22 november 2010 18:52 schreef Freddeh het volgende:
[..]
Hoe was dat gehaktbrood? Ziet er goed uit!
Bonuspunten voor hetzelfde servies als m'n oma vroeger had <3
Ringetjes prei er inquote:Op maandag 22 november 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:
Gehaktbrood van Nigella en pompoensoep:
[ afbeelding ]
Ik had nu de pompoen kort gebakken met verse gember en flink wat kerrie. Water erbij, en kippenbouillontabletten. Later gepureerd, een blikje kokosmelk erbij, en klaar. Ik miste alleen iets. De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik miste de volle smaak.
Iemand tips?
Garam masala erin of komijn. Ook currypasta met kokosmelk en wat gember is heerlijk. Of rozemarijn...quote:Op maandag 22 november 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:
Ik had nu de pompoen kort gebakken met verse gember en flink wat kerrie. Water erbij, en kippenbouillontabletten. Later gepureerd, een blikje kokosmelk erbij, en klaar. Ik miste alleen iets. De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik miste de volle smaak.
Iemand tips?
Ja, spaanse peper en ik zou zeggen misschien nog wat komijn en afmaken met limoen- of citroensap.quote:Op maandag 22 november 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik miste de volle smaak.
Iemand tips?
Sorry voor de late reactie maar:quote:Op donderdag 18 november 2010 11:27 schreef LieLie het volgende:
[..]
Oe, ziet er goed uit!
Hoe maak je de blini's?
Jaa dat serviesgoed hadden wij vroeger thuis ook (hadden mn ouders als trouwkado gekregen van mijn opa en oma, wat kan er toch veel veranderen in 30 jaar )quote:Op maandag 22 november 2010 18:52 schreef Freddeh het volgende:
[..]
Hoe was dat gehaktbrood? Ziet er goed uit!
Bonuspunten voor hetzelfde servies als m'n oma vroeger had <3
Je salade werkte inspirerend!quote:Op zaterdag 13 november 2010 11:15 schreef prinseszondererwt het volgende:
Geen geweldige foto, maar wel lekkere pompoensalade.
Het ziet er heerlijk uit! Recept?quote:Op zaterdag 27 november 2010 17:29 schreef minilot het volgende:
No-knead bread, ofwel brood zonder kneedgedoe, was al een hypeje uit New York in 2006. Toen vaak gemaakt, met wisselend resultaat. Ik kwam het recept weer tegen in mijn nieuwst gekochte kookboek (Home Made van Yvette van Boven - best een aanrader!) en zij gooit nog bier en azijn door het basisrecept (bloem, water, gist en zout door elkaar roeren en een dag laten staan). Gisteren geprobeerd en hoera: fijn, korstig brood! Het was in een kwartier op.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
(Niet mijn hand, maar hand van lief)
Dat ziet er errug goed uit, minilotquote:Op zondag 28 november 2010 21:24 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Rotolo, wederom uit boek 'Home Made' van Yvette van Boven.
Zelfgemaakte pastavellen, gevuld met een gehakte mix van rivierkreeftjes en garnalen, en spinazie. Onder de rotolo een sausje op basis van witte wijn, laurier, rozemarijn, crème fraîche en heel veel roomboter!
Was heel erg lekker, ware het niet dat ik blijkbaar een érg potent citroentje had, dus de citroenrasp in het garnalen- en kreeftjesmengsel overheerste nogal. Niettemin: smakelijk!
Jazeker, bedankt Het was een erg goed recept, normaal ben ik niet zo'n fan van Albert Heijn recepten maar deze was echt goed. http://www.ah.nl/recepten/recept?id=480244&rq=cheesecake , het enige wat ik veranderd heb is de bodem, die is van speculaas. Erg lekkerquote:Op woensdag 1 december 2010 11:18 schreef RobinOok het volgende:
Ziet er helemaal gelukt uit. Was ie ook lekker?
Citroenrasp is ook heel snel sterk aanwezig Ziet er prachtig uitquote:Op zondag 28 november 2010 21:24 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Rotolo, wederom uit boek 'Home Made' van Yvette van Boven.
Zelfgemaakte pastavellen, gevuld met een gehakte mix van rivierkreeftjes en garnalen, en spinazie. Onder de rotolo een sausje op basis van witte wijn, laurier, rozemarijn, crème fraîche en heel veel roomboter!
Was heel erg lekker, ware het niet dat ik blijkbaar een érg potent citroentje had, dus de citroenrasp in het garnalen- en kreeftjesmengsel overheerste nogal. Niettemin: smakelijk!
Ziet er prachtig uit!quote:Op woensdag 1 december 2010 19:08 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Mijn versie van okonomiyaki
Met spitskool, tauge, garnalen, spek enzo. Klik voor 't recept.
Héérlijk klinkt het en ziet het eruit!quote:Op zaterdag 20 november 2010 19:50 schreef minilot het volgende:
Aaah, blini! Heerlijk!
Avondeten van daarnet:
[ afbeelding ]
Geen bijzondere foto, maar het was héél erg lekker. Eerst zelf kippenbouillon getrokken. Vervolgens de gare kip in reepjes gescheurd.
Paddestoelen gebakken in een grote klont knoflookboter, scheut port erbij, en tijm, en zout en peper. Toen dat allemaal fijn ingekookt was een nieuwe klont roomboter, toen bloem, dus een roux. Kippenbouillon erbij, stukjes kip, grote schep crème fraîche, flink wat grove mosterd.. En toen was het soep!
Broodjes belegen kaas en mosterd erbij gegeten, en glaasjes port bij gedronken.
En de vitello doe je ook zelf?quote:Op zaterdag 4 december 2010 14:03 schreef HAL9000S het volgende:
Vanavond een Italiaans etentje met vooraf Vitello Tonato en als hoofd osso bucco met saffraan risotto, zojuist de kalfsschenkels in de marinade gezet met olijfolie, gerookte knoflooktenen en rozemarijn.
[ afbeelding ]
Jammie. Mogen wij het recept?quote:Op zondag 5 december 2010 21:43 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Speculaascupcake met amandelspijs en een amandeltoef
[ afbeelding ]
Oooeeeh. Was het moeilijk?quote:Op woensdag 1 december 2010 14:12 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ik maakte mandarijn-speculoosmacarons....
Heerlijk!quote:Op vrijdag 10 december 2010 14:18 schreef minilot het volgende:
Tezz, wat een enorme berg!
[..]
Oooeeeh. Was het moeilijk?
Hier simpele zoetigheid. Suiker, roomboter, beetje water, koken, roeren, beetje vanille erdoor en op aanrecht laten vallen...
[ afbeelding ]
En in stukken breken.. Toffeebrokken met zout!
[ afbeelding ]
Dat lijkt me ook echt heerlijk, wil ik ook eens proberenquote:Op vrijdag 10 december 2010 14:29 schreef minilot het volgende:
Ah, Tezz, dat scheelt. Al krijgen ik en mijn lief zoiets ook wel samen op, vrees ik!
Ontopic: lelijke, maar lekkere lunch. Knolselderijfrietjes uit de oven (gehussels met olie, kerrie en knoflook, halfuurtje op 210 graden) en wat zelfgemaakte ketchup!
Ik eet dit as we speak. Frietjes waren hier al half op.
[ afbeelding ]
Ziet er uit als een goede manier om kinderen aan de groente te krijgen!quote:Op vrijdag 10 december 2010 14:29 schreef minilot het volgende:
Ah, Tezz, dat scheelt. Al krijgen ik en mijn lief zoiets ook wel samen op, vrees ik!
Ontopic: lelijke, maar lekkere lunch. Knolselderijfrietjes uit de oven (gehussels met olie, kerrie en knoflook, halfuurtje op 210 graden) en wat zelfgemaakte ketchup!
Ik eet dit as we speak. Frietjes waren hier al half op.
[ afbeelding ]
Knolselderij is op élke manier klaargemaakt heel erg lekker. Volgens mij sowieso niet de meest lastige groente om kinderen te laten eten..quote:Op vrijdag 10 december 2010 14:35 schreef Gert het volgende:
Ziet er uit als een goede manier om kinderen aan de groente te krijgen!
Toevallig gisteren gegeten, wat een crime om zo;n knol in stukjes te snijden! Is daar nog een slimme truc voor of is t gewoon een kwestie van een beter mes kopen?quote:Op vrijdag 10 december 2010 14:40 schreef minilot het volgende:
[..]
Knolselderij is op élke manier klaargemaakt heel erg lekker. Volgens mij sowieso niet de meest lastige groente om kinderen te laten eten..
Knolselderij!
Ik doe er echt nóóit wat mee!quote:Op vrijdag 10 december 2010 14:40 schreef minilot het volgende:
[..]
Knolselderij is op élke manier klaargemaakt heel erg lekker. Volgens mij sowieso niet de meest lastige groente om kinderen te laten eten..
Knolselderij!
Wellicht. Ik heb een koksmes van de HEMA ( ) en na het 'schillen' van een knolselderij moet ik altijd eerst vijf minuten op adem komen.quote:Op vrijdag 10 december 2010 15:16 schreef Spees_Eend het volgende:
[..]
Toevallig gisteren gegeten, wat een crime om zo;n knol in stukjes te snijden! Is daar nog een slimme truc voor of is t gewoon een kwestie van een beter mes kopen?
- Koken en puree van maken (met blauwe kaas! ), eventueel samen met aardappelquote:Op vrijdag 10 december 2010 17:17 schreef Gert het volgende:
Nou ja, in de erwtensoep dan, maar niet zo 'los' als groente.
Misschien gaat er nog een wereld voor me open.
*kwijl*quote:Op vrijdag 10 december 2010 17:27 schreef minilot het volgende:
[..]
- Koken en puree van maken (met blauwe kaas! ), eventueel samen met aardappel
- Romige soep van maken (knolselderij, prei, slagroom, staafmixer erop) met gebakken bacon eroverheen
- In stukken snijden, even koken, dan roosteren in de oven met olie, zeezout en wat kruiden naar smaak
- In dunne plakjes schaven en gratineren in de oven, met losgeroerde roomkaas en truffelolie of mosterd
Enzovoooooorts...
Of gewoon dunne plakjes rauw met een lekkere mosterdvinaigrette zo eten, heerlijkquote:Op vrijdag 10 december 2010 17:27 schreef minilot het volgende:
- In dunne plakjes schaven en gratineren in de oven, met losgeroerde roomkaas en truffelolie of mosterd
Enzovoooooorts...
ooh wat mooi! en lijkt me heerlijk!quote:Op vrijdag 10 december 2010 19:18 schreef prinseszondererwt het volgende:
Peren-chococake.
[ afbeelding ]
Nice!!quote:Op vrijdag 10 december 2010 19:18 schreef prinseszondererwt het volgende:
Peren-chococake.
[ afbeelding ]
OMG ik ben dol op caramel/toffee. Mag ik het recept?quote:Op vrijdag 10 december 2010 14:18 schreef minilot het volgende:
Tezz, wat een enorme berg!
[..]
Oooeeeh. Was het moeilijk?
Hier simpele zoetigheid. Suiker, roomboter, beetje water, koken, roeren, beetje vanille erdoor en op aanrecht laten vallen...
[ afbeelding ]
En in stukken breken.. Toffeebrokken met zout!
[ afbeelding ]
Ja inderdaad lijkt me erg simpel en lekkerquote:Op zaterdag 11 december 2010 00:07 schreef Landysh het volgende:
[..]
OMG ik ben dol op caramel/toffee. Mag ik het recept?
flink wat tijm door de rode ui is ook heel erg lekker...quote:Op maandag 13 december 2010 12:24 schreef rioohhh het volgende:
Van het weekend iets geprobeerd wat ik met kerst als voorgerecht wil maken..
Bladerdeeg met in het midden gecarameliseerde rode uien en daarop een geitenkaasje...Beetje honing er over en smullen maar!
[ afbeelding ]
Volgende keer alleen het bladerdeeg niet op een rooster leggen, maar gewoon op de bakplaat
Het uiencompote recept uit het fokkookboek is hier ook heel geschikt voor, super lekker! Moet ik ook echt weer eens makenquote:Op maandag 13 december 2010 12:24 schreef rioohhh het volgende:
Van het weekend iets geprobeerd wat ik met kerst als voorgerecht wil maken..
Bladerdeeg met in het midden gecarameliseerde rode uien en daarop een geitenkaasje...Beetje honing er over en smullen maar!
[ afbeelding ]
Volgende keer alleen het bladerdeeg niet op een rooster leggen, maar gewoon op de bakplaat
Dit, maar dan zonder de chocoladelaag:quote:Op zaterdag 11 december 2010 01:53 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Ja inderdaad lijkt me erg simpel en lekker
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |