abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_87300659
Makreelsalade:

gestoomde makreel, creme fraiche, limoen, bieslook, peper & zout:
simpel, makkelijk, snel & goedkoop :Y)
pi_87300795
ik hoop dat je er lekker bijzit op je bank. met een goed glas wijn en een toastje makreel.
  donderdag 7 oktober 2010 @ 21:20:14 #53
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_87301688
quote:
Op donderdag 7 oktober 2010 21:00 schreef GeenWijn het volgende:
Makreelsalade:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
gestoomde makreel, creme fraiche, limoen, bieslook, peper & zout:
simpel, makkelijk, snel & goedkoop :Y)
ziet er lekker uit! Is het trouwens geen gerookte makreel?
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_87302557
mmm makreel! dat ga ik van t weekend maken als lunch op zelfgebakken brood :9
maar dan met 0% vet griekse yoghurt denk ik ipv creme fraiche
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_87357696
Zaterdagmiddag: theetijd. met zelfgebakken snickerdoodles.



:9
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_87357896
oh ja voor t recept. Ik heb het uit Rachel Allen 'Bake' maar hij staat ook hier.
staat dat ze t 15 minuten bakken maar ik vind 8-9 minuten meer dan genoeg, tis maar net wat je lekker vindt natuurlijk
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_87358783
quote:
Op zaterdag 9 oktober 2010 16:01 schreef DarkElf het volgende:
oh ja voor t recept. Ik heb het uit Rachel Allen 'Bake' maar hij staat ook hier.
staat dat ze t 15 minuten bakken maar ik vind 8-9 minuten meer dan genoeg, tis maar net wat je lekker vindt natuurlijk
Net uit de oven na 10 minuten met een ander recept en weinig gerezen en nog erg zacht. .
ik zal ze té plat hebben gedrukt.

Smaakt wel lekker. Het minst geslaagde koekie snel geproefd.
pi_87358816
ik draai er bolletjes van en leg ze als bolletje op de bakplaat en druk ze niet aan, ze lopen toch wel half uit :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_87360053
Ziet er echt heerlijk uit DE! *O*
Mooie foto ook, zo met dat zonnetje en die thee!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zaterdag 9 oktober 2010 @ 21:18:52 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87365935


Struisvogelbiefstukkie met gecarameliseerde witlof en aardappelpartjes uit de oven

Struisvogel gemarineerd in:
2 el balsamico azijn
1 el honing
1 el olijfoliel
1 el basilicumblaadjes

Daarna 10 minuutjes gerookt in mijn rookoventje, daarna nog van het vuur af 10 minuutjes in rookoventje laten staan. Dan 20/30 seconden per kant gegrilld. Witlof eerst gegrilld in een grillpan, minuutje of 8. Daarna marinade erbij. Oppassen dat het niet verbrandt. De marinade kun je ook apart even wat inkoken, is misschien handiger.
Aardappelpartjes uit de oven erbij.
pi_87366632
Nog een foto te goed


Zoals jullie zien: een beetje plat uitgevallen.
Gister heb ik gehaktballen gedraaid _O- en ws. daardoor waren de balletjes deeg te groot.
Later las ik dat zij walnutsize moesten zijn en niet hoeven platrgedrukt ( met de bodum van een glas).

Desalniettemin: heerlijk ! :Y
pi_87454249
Gebakken cheesecake van afgelopen weekend




Bodem: 150gr bastonje koekjes fijn gemaakt, 50 boter
Vulling: 2 eidooiers, 100gr suiker, 2el maizena, 500gr mascarpone, 200gr creme fraiche.

Springvorm met bakpapier bekleden, bodem erin doen en laten opstijven. Vulling door elkaar mixen en op de bodem doen. 40min bakken op 190C en klaar. Dit keer zonder kersenvlaai vulling bovenop gegeten.
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 13:17:28 #63
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_87454284
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 13:16 schreef n0a het volgende:
Gebakken cheesecake van afgelopen weekend
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Bodem: 150gr bastonje koekjes fijn gemaakt, 50 boter
Vulling: 2 eidooiers, 100gr suiker, 2el maizena, 500gr mascarpone, 200gr creme fraiche.

Springvorm met bakpapier bekleden, bodem erin doen en laten opstijven. Vulling door elkaar mixen en op de bodem doen. 40min bakken op 190C en klaar. Dit keer zonder kersenvlaai vulling bovenop gegeten.
Oh wauw O+
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 18:37:57 #64
251095 Purdey
Better off alone..
pi_87465561
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 13:16 schreef n0a het volgende:
Gebakken cheesecake van afgelopen weekend
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Bodem: 150gr bastonje koekjes fijn gemaakt, 50 boter
Vulling: 2 eidooiers, 100gr suiker, 2el maizena, 500gr mascarpone, 200gr creme fraiche.

Springvorm met bakpapier bekleden, bodem erin doen en laten opstijven. Vulling door elkaar mixen en op de bodem doen. 40min bakken op 190C en klaar. Dit keer zonder kersenvlaai vulling bovenop gegeten.
Oehhh, haphap honger! :9
Ik ben begin november jarig, en ik kan gewoon niet kiezen wat ik moet bakken/koken. Met wat ik nu allemaal wil maken kan ik een heel leger voeden :')
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 20:19:31 #65
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_87469816
Oooooh... bastognekoekjesbodem!
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 21:08:52 #66
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_87472141
Biefstuk :9~

Bastogne :9~

En zie hier, naanbroodpizza's! Met tomatensaus, ui, tomaten, portobello en mozzarella :Y)

Recept lijkt me overbodig aangezien je gewoon alles op een naan pleurt en hem in de oven doet :+ Desalniettemin lekker, en easy peasy voor een drukke dag.
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_87487027
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 18:37 schreef Purdey het volgende:

[..]

Oehhh, haphap honger! :9
Ik ben begin november jarig, en ik kan gewoon niet kiezen wat ik moet bakken/koken. Met wat ik nu allemaal wil maken kan ik een heel leger voeden :')
DIe cheesecake is iig heel makkelijk om te maken. Alleen duurt het afkoelen wel even, dus kan het beter de dag van te voren gemaakt worden. Je bent voor die tijd wel je springvorm kwijt mocht je er nog iets anders in willen bakken.

Mijn vriend is ook begin nov jarig, hij nam naar z'n werk wel eens zelf gemaakte cheesecake, appeltaart en of notentaart mee. yum :)
  woensdag 13 oktober 2010 @ 10:13:24 #68
251095 Purdey
Better off alone..
pi_87487499
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 09:50 schreef n0a het volgende:

[..]

DIe cheesecake is iig heel makkelijk om te maken. Alleen duurt het afkoelen wel even, dus kan het beter de dag van te voren gemaakt worden. Je bent voor die tijd wel je springvorm kwijt mocht je er nog iets anders in willen bakken.

Mijn vriend is ook begin nov jarig, hij nam naar z'n werk wel eens zelf gemaakte cheesecake, appeltaart en of notentaart mee. yum :)
Ik heb met de verjaardag van m'n moeder een appelkruimeltaart gemaakt, en die was zo goed, dat ik die sowieso maak. Erbij wil ik dus een cheesecake (Waarschijnlijk dus de jouwe *) ) en chocolademuffins maken. Ik wil wel goede muffins, die lekker hoog worden. En ik moet nog iets voor het diner bedenken, en voor hapjes voor 's avonds. Vandaag ben ik lekker vrij, en over 1,5 week gaat mijn Super de boer 2 weken dicht om te transformeren naar een C1000, dus ik moet ook met de houdbare boodschappen alvast gaan beginnen :) Vandaag ga ik dus uitzoeken wat ik allemaal wil maken, en wat ik daar nodig heb! :s)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_87489275
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 10:13 schreef Purdey het volgende:

[..]

Ik heb met de verjaardag van m'n moeder een appelkruimeltaart gemaakt, en die was zo goed, dat ik die sowieso maak. Erbij wil ik dus een cheesecake (Waarschijnlijk dus de jouwe *) ) en chocolademuffins maken. Ik wil wel goede muffins, die lekker hoog worden. En ik moet nog iets voor het diner bedenken, en voor hapjes voor 's avonds. Vandaag ben ik lekker vrij, en over 1,5 week gaat mijn Super de boer 2 weken dicht om te transformeren naar een C1000, dus ik moet ook met de houdbare boodschappen alvast gaan beginnen :) Vandaag ga ik dus uitzoeken wat ik allemaal wil maken, en wat ik daar nodig heb! :s)
Deel hier dan ook dat muffin receptje! Ik krijg ze nooit hoog :{. Pecan brownies is anders ook erg lekker :9 .
  woensdag 13 oktober 2010 @ 13:12:33 #70
251095 Purdey
Better off alone..
pi_87492695
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 11:18 schreef n0a het volgende:

[..]

Deel hier dan ook dat muffin receptje! Ik krijg ze nooit hoog :{. Pecan brownies is anders ook erg lekker :9 .
Ik dus ook niet :{ Heb vanmorgen bij Blokker een siliconen bakvorm gekocht, van Dr Oetker, en die ben ik maar gelijk gaan uitproberen met een Nigella recept. Muffins met bosbessen. Alleen dan zonder de bosbessen, en helemaal naturel ;) Als ik zo eens achter me kijk, worden ze vet hoog *O* Receptttt:

Droge ingrediënten:
200 gram bloem
75 gram suiker
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel dubbelkoolzure soda
Snufje zout

Natte ingrediënten:
2 dl karnemelk (of 1 dl yoghurt en 1 dl halfvolle melk)
1 groot ei
75 gram boter

Laat de boter smelten, en iets afkoelen. Verwam de oven voor op 200 graden. Meng alle droge ingrediënten in een kom en klop in een maatbeker de natte ingrediënten door elkaar. Giet de natte ingrediënten dan bij de droge, en roer deze met een houten lepel door. Roer zo zacht mogelijk, en zo kort mogelijk, dit geeft het beste resultaat! Doe het beslag in de siliconen vorm, en doe ze 20 minuten in de oven op 200 graden.

Edit: De eerste foto!
Even snel, zo uit de oven het eerste resultaat:



[ Bericht 4% gewijzigd door Purdey op 13-10-2010 13:29:30 ]
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_87564488
Hoe smaakten ze?
pi_87568836
Buiten begin het kouder te worden, tijd voor stoofperen! Eerste keer dat ik ze maakte :)
  vrijdag 15 oktober 2010 @ 15:14:08 #73
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87573087
Zo, die zijn rood! Waar heb je ze in gekookt?
Ik heb er ook wat in de groentela liggen, moet ze dit weekend ook maar eens gaan maken.
pi_87573598
Oeh, die ga ik morgen in Nederland kopen O+ Hier zijn ze stervensduur.
  Licht Ontvlambaar vrijdag 15 oktober 2010 @ 15:28:49 #75
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_87573660
Wauw! Volgende week toch maar meenemen van bij de boer, ik heb al staan twijfelen deze week.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  vrijdag 15 oktober 2010 @ 17:01:03 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87577190


Mijn moeder maakte dit vroeger voor feestjes. Van die feestjes waarbij wij kinderen (vroeg) naar bed moesten. En van al die lekkere dingen af moesten blijven. Nou ja, eentje proeven mocht natuurlijk wel, maar voor de rest was het "nee, dat is voor de gasten!".

Waarschijnlijk daarom dat ik dit nog steeds superfeestelijk snacken vind. Al zou ik het niet gauw op een feestje serveren. Maar evengoed word ik er nu na al die jaren nog steeds blij van!

Hier mijn recept voor : zelfgemaakte filet americain want die uit de supermarkt vind ik ondertussen bijna niet meer te eten.
pi_87577237
bedankt voor dat recept! Filet a. O+
Ja doei.
  vrijdag 15 oktober 2010 @ 17:05:53 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87577365
You're welcome. :)
pi_87580038
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 15:14 schreef RobinOok het volgende:
Zo, die zijn rood! Waar heb je ze in gekookt?
In rode wijn. Onderstaand recept is gebruikt.

Recept: Stoofperen in rode wijn
  vrijdag 15 oktober 2010 @ 19:07:14 #80
251095 Purdey
Better off alone..
pi_87581336
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 11:22 schreef n0a het volgende:
Hoe smaakten ze?
Mwah, ze waren niet vies (Alhoewel ik dus kieskeurig ben :')) maar ik vond ze iets te 'brood' achtig. Er zit ook best veel bloem in, in vergelijking met de suiker. In een normale cake zit natuurlijk 200 gram suiker, en 200 gram bloem. 1 op 1 dus. Volgende keer meer suiker, en waarschijnlijk basterdsuiker, is wat zoeter :)
Of het recept op m'n werk even onderscheppen *)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_87588738
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 18:27 schreef rhubarb het volgende:

[..]

In rode wijn. Onderstaand recept is gebruikt.

Recept: Stoofperen in rode wijn
OMG ik wil ook weer stoofperen eten. Met wat rommelkruid van mijn ouders. Jummie

Ontopic doe ik binnenkort als ik mijn foto's terug heb gevonden :W
Realiteit is een illusie die ontstaat bij een gebrek aan alcohol
pi_87615317
Oeh, stoofperentijd!

Ik maakte chocolademuffins met nootjes en rozijnen.
pi_87616085

Weer niet helemaal briljant gerezen Turks brood.. :9


En tagliatelle met gegrilde groenten en bolognesesaus :9
Ja doei.
  zaterdag 16 oktober 2010 @ 21:15:26 #84
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_87616456
je foto van het turkse brood is heel gek, moblo! Kijk eens naar de olie in het kommetje...

Waar laat jij brood enzo staan rijzen? Ik zet het vaak in m'n dekbed, lekker warm.. Het heeft een warme plek nodig!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  zaterdag 16 oktober 2010 @ 22:15:50 #85
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87618149
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2010 21:15 schreef AKnynke het volgende:
je foto van het turkse brood is heel gek, moblo! Kijk eens naar de olie in het kommetje...
Hihi, zulke kommetjes heb ik ook. Daar zit een half maantje in dat het in tweeen deelt. Volgens mij bedoeld voor olijven. Dat je de pitjes apart van de olijfjes kunt houden. Zij heeft volgens mij zeezout in het "kleine halfje".

[ Bericht 2% gewijzigd door RobinOok op 16-10-2010 22:32:03 ]
pi_87618310
Klopt :) is idd olijvenschaaltje :Y
Ja doei.
  zaterdag 16 oktober 2010 @ 22:40:30 #87
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_87618813
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2010 22:15 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Hihi, zulke kommetjes heb ik ook. Daar zit een half maantje in dat het in tweeen deelt. Volgens mij bedoeld voor olijven. Dat je de pitjes apart van de olijfjes kunt houden. Zij heeft volgens mij zeezout in het "kleine halfje".
ik vond het al zo gek. Het is net of de horizon alleen voor het kommetje olie anders is dan voor de andere zaken!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_87623285
lekker veel saus MoBlo! :9 maar best weinig pasta zo te zien :?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_87625253
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 02:03 schreef FutureFairytale het volgende:
lekker veel saus MoBlo! :9 maar best weinig pasta zo te zien :?
dat viel me ook al op. ;)
pi_87625286
Gewoon 75 gram ongekookte pasta per persoon ^O^

Meer dan genoeg :Y
Ja doei.
pi_87625413
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 09:47 schreef motorbloempje het volgende:
Gewoon 75 gram ongekookte pasta per persoon ^O^

Meer dan genoeg :Y
Ja dat kan ik niet op met mijn gastric by pass maar ik vond de verdeling zoveel saus bij dat kleine beetje pasta. Maar als jij zegt 75 gram dan is dat een normale portie pasta.
pi_87625433
saus ligt op de gegrilde groente weer he? Twee en een halve schep (kleine juslepel) saus.. Gewoon goede verhouding wat ons betreft :)
Ja doei.
pi_87625454
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 10:01 schreef motorbloempje het volgende:
saus ligt op de gegrilde groente weer he? Twee en een halve schep (kleine juslepel) saus.. Gewoon goede verhouding wat ons betreft :)
ah zo ja met een zooi groente is het denk wel genoeg. ik doe zonder groente en dan 125 gram pp :@
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_87627183
hmmmm chocolade muffins :9

pi_87627221
mmm ziet er lekker uit!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_87630560
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 17:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Mijn moeder maakte dit vroeger voor feestjes. Van die feestjes waarbij wij kinderen (vroeg) naar bed moesten. En van al die lekkere dingen af moesten blijven. Nou ja, eentje proeven mocht natuurlijk wel, maar voor de rest was het "nee, dat is voor de gasten!".

Waarschijnlijk daarom dat ik dit nog steeds superfeestelijk snacken vind. Al zou ik het niet gauw op een feestje serveren. Maar evengoed word ik er nu na al die jaren nog steeds blij van!

Hier mijn recept voor : zelfgemaakte filet americain want die uit de supermarkt vind ik ondertussen bijna niet meer te eten.
Wat een mooie combi :9
  Moderator / Redactie Sport zondag 17 oktober 2010 @ 13:39:14 #97
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_87630739
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 10:03 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

ah zo ja met een zooi groente is het denk wel genoeg. ik doe zonder groente en dan 125 gram pp :@
125pp en dan met saus :+. Als het op pasta aankomt gaan de hoeveelheden snel omhoog :@
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_87636345
poging tot verjaardagstaarten voor m'n moeder :)







pi_87636455
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 13:39 schreef borisz het volgende:

[..]

125pp en dan met saus :+. Als het op pasta aankomt gaan de hoeveelheden snel omhoog :@
Ja, ik ook. Screw het low-carbverhaal, je hoort gewoon pasta met saus te eten en niet saus met pasta.
pi_87636568
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 16:29 schreef evo87 het volgende:
poging tot verjaardagstaarten voor m'n moeder :)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Die chocoladetaart ziet er goed uit zeg, wat is het recept daarvan?
I am so clever that sometimes I don't understand a single word of what I am saying.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')