ziet er lekker uit! Is het trouwens geen gerookte makreel?quote:Op donderdag 7 oktober 2010 21:00 schreef GeenWijn het volgende:
Makreelsalade:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
gestoomde makreel, creme fraiche, limoen, bieslook, peper & zout:
simpel, makkelijk, snel & goedkoop
Net uit de oven na 10 minuten met een ander recept en weinig gerezen en nog erg zacht. .quote:Op zaterdag 9 oktober 2010 16:01 schreef DarkElf het volgende:
oh ja voor t recept. Ik heb het uit Rachel Allen 'Bake' maar hij staat ook hier.
staat dat ze t 15 minuten bakken maar ik vind 8-9 minuten meer dan genoeg, tis maar net wat je lekker vindt natuurlijk
Oh wauwquote:Op dinsdag 12 oktober 2010 13:16 schreef n0a het volgende:
Gebakken cheesecake van afgelopen weekend
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bodem: 150gr bastonje koekjes fijn gemaakt, 50 boter
Vulling: 2 eidooiers, 100gr suiker, 2el maizena, 500gr mascarpone, 200gr creme fraiche.
Springvorm met bakpapier bekleden, bodem erin doen en laten opstijven. Vulling door elkaar mixen en op de bodem doen. 40min bakken op 190C en klaar. Dit keer zonder kersenvlaai vulling bovenop gegeten.
Oehhh, haphap honger!quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 13:16 schreef n0a het volgende:
Gebakken cheesecake van afgelopen weekend
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bodem: 150gr bastonje koekjes fijn gemaakt, 50 boter
Vulling: 2 eidooiers, 100gr suiker, 2el maizena, 500gr mascarpone, 200gr creme fraiche.
Springvorm met bakpapier bekleden, bodem erin doen en laten opstijven. Vulling door elkaar mixen en op de bodem doen. 40min bakken op 190C en klaar. Dit keer zonder kersenvlaai vulling bovenop gegeten.
DIe cheesecake is iig heel makkelijk om te maken. Alleen duurt het afkoelen wel even, dus kan het beter de dag van te voren gemaakt worden. Je bent voor die tijd wel je springvorm kwijt mocht je er nog iets anders in willen bakken.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 18:37 schreef Purdey het volgende:
[..]
Oehhh, haphap honger!![]()
Ik ben begin november jarig, en ik kan gewoon niet kiezen wat ik moet bakken/koken. Met wat ik nu allemaal wil maken kan ik een heel leger voeden
Ik heb met de verjaardag van m'n moeder een appelkruimeltaart gemaakt, en die was zo goed, dat ik die sowieso maak. Erbij wil ik dus een cheesecake (Waarschijnlijk dus de jouwequote:Op woensdag 13 oktober 2010 09:50 schreef n0a het volgende:
[..]
DIe cheesecake is iig heel makkelijk om te maken. Alleen duurt het afkoelen wel even, dus kan het beter de dag van te voren gemaakt worden. Je bent voor die tijd wel je springvorm kwijt mocht je er nog iets anders in willen bakken.
Mijn vriend is ook begin nov jarig, hij nam naar z'n werk wel eens zelf gemaakte cheesecake, appeltaart en of notentaart mee. yum
Deel hier dan ook dat muffin receptje! Ik krijg ze nooit hoogquote:Op woensdag 13 oktober 2010 10:13 schreef Purdey het volgende:
[..]
Ik heb met de verjaardag van m'n moeder een appelkruimeltaart gemaakt, en die was zo goed, dat ik die sowieso maak. Erbij wil ik dus een cheesecake (Waarschijnlijk dus de jouwe) en chocolademuffins maken. Ik wil wel goede muffins, die lekker hoog worden. En ik moet nog iets voor het diner bedenken, en voor hapjes voor 's avonds. Vandaag ben ik lekker vrij, en over 1,5 week gaat mijn Super de boer 2 weken dicht om te transformeren naar een C1000, dus ik moet ook met de houdbare boodschappen alvast gaan beginnen
Vandaag ga ik dus uitzoeken wat ik allemaal wil maken, en wat ik daar nodig heb!
Ik dus ook nietquote:Op woensdag 13 oktober 2010 11:18 schreef n0a het volgende:
[..]
Deel hier dan ook dat muffin receptje! Ik krijg ze nooit hoog. Pecan brownies is anders ook erg lekker
.
In rode wijn. Onderstaand recept is gebruikt.quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 15:14 schreef RobinOok het volgende:
Zo, die zijn rood! Waar heb je ze in gekookt?
Mwah, ze waren niet vies (Alhoewel ik dus kieskeurig benquote:
OMG ik wil ook weer stoofperen eten. Met wat rommelkruid van mijn ouders. Jummiequote:Op vrijdag 15 oktober 2010 18:27 schreef rhubarb het volgende:
[..]
In rode wijn. Onderstaand recept is gebruikt.
Recept: Stoofperen in rode wijn
Hihi, zulke kommetjes heb ik ook. Daar zit een half maantje in dat het in tweeen deelt. Volgens mij bedoeld voor olijven. Dat je de pitjes apart van de olijfjes kunt houden. Zij heeft volgens mij zeezout in het "kleine halfje".quote:Op zaterdag 16 oktober 2010 21:15 schreef AKnynke het volgende:
je foto van het turkse brood is heel gek, moblo! Kijk eens naar de olie in het kommetje...
ik vond het al zo gek. Het is net of de horizon alleen voor het kommetje olie anders is dan voor de andere zaken!quote:Op zaterdag 16 oktober 2010 22:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hihi, zulke kommetjes heb ik ook. Daar zit een half maantje in dat het in tweeen deelt. Volgens mij bedoeld voor olijven. Dat je de pitjes apart van de olijfjes kunt houden. Zij heeft volgens mij zeezout in het "kleine halfje".
dat viel me ook al op.quote:Op zondag 17 oktober 2010 02:03 schreef FutureFairytale het volgende:
lekker veel saus MoBlo!maar best weinig pasta zo te zien
Ja dat kan ik niet op met mijn gastric by pass maar ik vond de verdeling zoveel saus bij dat kleine beetje pasta. Maar als jij zegt 75 gram dan is dat een normale portie pasta.quote:Op zondag 17 oktober 2010 09:47 schreef motorbloempje het volgende:
Gewoon 75 gram ongekookte pasta per persoon
Meer dan genoeg
ah zo ja met een zooi groente is het denk wel genoeg. ik doe zonder groente en dan 125 gram ppquote:Op zondag 17 oktober 2010 10:01 schreef motorbloempje het volgende:
saus ligt op de gegrilde groente weer he? Twee en een halve schep (kleine juslepel) saus.. Gewoon goede verhouding wat ons betreft
Wat een mooie combiquote:Op vrijdag 15 oktober 2010 17:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Mijn moeder maakte dit vroeger voor feestjes. Van die feestjes waarbij wij kinderen (vroeg) naar bed moesten. En van al die lekkere dingen af moesten blijven. Nou ja, eentje proeven mocht natuurlijk wel, maar voor de rest was het "nee, dat is voor de gasten!".
Waarschijnlijk daarom dat ik dit nog steeds superfeestelijk snacken vind. Al zou ik het niet gauw op een feestje serveren. Maar evengoed word ik er nu na al die jaren nog steeds blij van!
Hier mijn recept voor : zelfgemaakte filet americain want die uit de supermarkt vind ik ondertussen bijna niet meer te eten.
125pp en dan met sausquote:Op zondag 17 oktober 2010 10:03 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
ah zo ja met een zooi groente is het denk wel genoeg. ik doe zonder groente en dan 125 gram pp
Ja, ik ook. Screw het low-carbverhaal, je hoort gewoon pasta met saus te eten en niet saus met pasta.quote:Op zondag 17 oktober 2010 13:39 schreef borisz het volgende:
[..]
125pp en dan met saus. Als het op pasta aankomt gaan de hoeveelheden snel omhoog
Die chocoladetaart ziet er goed uit zeg, wat is het recept daarvan?quote:Op zondag 17 oktober 2010 16:29 schreef evo87 het volgende:
poging tot verjaardagstaarten voor m'n moeder![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |