abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_86553035
In navolging van dit geniale topic:

Foodgawker - feast your eyes!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen of photoshop of wat.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles
- Het hóeft geen eigen verzonnen recept te zijn of iets dergelijks! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kan je net zo goed foto's posten!
- Het idee is dat mensen op deze manier eerder geïnspireerd zijn om moeite te doen voor hun eigen avondeten! Vaak denkt men 'het is toch zo opgegeten' en vinden ze het dan zonde om moeite te doen. Op deze manier kan je iig nog indruk maken op je mede-fokkers met je geniale voedsel-creaties!

Suggesties voor in de OP zijn welkom
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_86553081
Mini chocolade cupcakes met chocofrosting:

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_86553248
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 21:47 schreef DarkElf het volgende:
Mini chocolade cupcakes met chocofrosting:

[ afbeelding ]
Tres bien :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_86553344
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 21:47 schreef DarkElf het volgende:
Mini chocolade cupcakes met chocofrosting:

[ afbeelding ]
och wat heerlijk!! en mooi gemaakt!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 17 september 2010 @ 21:58:54 #5
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_86553580
mmmmm :9
pi_86553617
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 21:47 schreef DarkElf het volgende:
Mini chocolade cupcakes met chocofrosting:

[ afbeelding ]
looking fine :9~
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_86555030
Sweet & Beautiful :Y)
pi_86555404
Oh! ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 20 september 2010 @ 10:19:46 #9
251095 Purdey
Better off alone..
pi_86628469
Pruimencrumble met amandelen in het kruimeldeeg. Het was echt wáánzinnig lekker :s)

So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_86629083
Ziet er mooi uit, receptje toevallig?
pi_86630178
O+ ziet er heerlijk uit :9
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
  maandag 20 september 2010 @ 14:42:11 #12
251095 Purdey
Better off alone..
pi_86636464
Natuurlijk heb ik een receptje!

-750 gram pruimen
-50 gram suiker

Voor de kruimellaag:
-150 gram bloem
-100 gram lichtbruine basterd suiker
-100 gram boter
-75 gram amandelen

Pruimen schoonmaken, in vieren snijden en de pitten verwijderen. In een gesloten bakblik met de 50 gram suiker.

Voor de kruimellaag alle ingrediënten behalve de amandelen in een kom, en dan met je vingertoppen wrijven en kneden tot het lijkt op grof broodkruim. De amandelen er door heen mengen en over de pruimen verdelen. 40 minuten in de oven op 175 graden tot de kruimellaag goedbruin is.
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_86651701


Een snack die ik as we speak op zit te peuzelen - loempiaatjes van rijstvel met paprika, spinazie, komkommer, taugé, wortel, bosui, koriander en garnaaltjes. O, en pindadip. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_86651881
Uit vorig topic!

quote:
Op dinsdag 14 september 2010 08:45 schreef Freddeh het volgende:
Een van mijn eerste baksels. Bananenbrood.
Dat ziet er lekker en zacht uit! :) Recept!
Let me see you stripped down to the bone
pi_86655177
Oeh minilot, heerlijk die loempiaatjes! Ik amak ze ook graag, echt lekker, en gezond!
pi_86655407
quote:
Op maandag 20 september 2010 20:54 schreef minilot het volgende:
Uit vorig topic!
[..]

Dat ziet er lekker en zacht uit! :) Recept!
Thanks! Was erg lekker, maar gaat zo snel op he ;) Moet ook wel, want het wordt redelijk snel hard.

Ik heb dit recept gebruikt, maar baksoda vervangen door bakpoeder. Zou ik niet doen, dus gewoon baksoda gebruiken. Wordt het waarschijnlijk wat minder compact als die van mij en ietsjes luchtiger.
pi_86666931


Kip met een 'korstje' in zoetzure saus...

Recept heb ik van internet geplukt en is vertaald naar het NL, dus de zinnen zijn af en toe misschien wat krom.. Maar het was echt super lekker!! (helemaal toen ik 2 dagen later het laatste restje heb opgegeten, toen waren alle smaken echt goed met elkaar gemengd).
Ik heb ongeveer 10 minuten voor tijd de groenten gebakken en bij de kip gegooid en dat nog even in de oven gezet.. Door de saus heb ik nog een teentje knoflook gedaan en door gebrek aan gember siroop wat fijn gehakte gember (uit een tube).

Ingrediënten:
1 grote ui, in halve ringen (of een paar bosuitjes)
2 paprika's (rood en geel), in grove stukken
500 gr kipfilet, in blokjes
Zout en peper naar smaak
Aardappelzetmeel
1 groot ei, geklutst

Saus ingrediënten:
1/2 kopje suiker
4 el ketchup
1/2 kopje azijn
1 el sojasaus
1 tl Lawry's garlic salt (vervangen door knoflookzout of wat knoflookpoeder met zout?)
Chilivlokken naar smaak (optioneel)
Scheutje gembersiroop (optioneel)

Bereiding

• Verwarm de oven voor op 160 graden;

• Breng de kipblokjes op smaak met zout en peper, doe ze in een kom, hussel met aardappelzetmeel tot alle stukjes goed bedekt zijn en niet meer aan elkaar plakken en roer er tot slot een geklutst ei doorheen;

• Verhit wat olie met boter in een koekenpan en bak de kipstukjes in batches op hoog vuur zodat ze goudbruin kleuren. Doe dit zo kort mogelijk, de kip hoeft nog niet gaar te zijn;

• Leg de kipstukjes in een enkele laag in een ovenschaal en meng de saus ingrediënten. Schenk de saus over de kipstukjes;

• Zet de schaal in de oven en bak de kipstukjes zo'n 50-60 minuten of totdat de saus is ingedikt en aan de kip blijft kleven. Belangrijk: Draai de kipstukjes ongeveer elke 15 minuten een keer om, dan drogen ze niet uit en dikt de saus beter in;

• Bak een paar minuten voor het einde van de baktijd op hoog vuur de stukken paprika en ui tot ze iets gaar, maar nog steeds knapperig zijn;

• Meng de groente met de kip, garneer eventueel met ringetjes bosui en serveer met woknoedels of rijst;

• Als je extra saus voor bij de noedels/rijst wil, maak je een extra batch van de saus en verhit je deze in een steelpannetje zo'n 6-8 minuten (eventueel indikken met zetmeel).
  dinsdag 21 september 2010 @ 19:38:08 #18
251095 Purdey
Better off alone..
pi_86685170
Dat recept met kip zoet/zuur is van Ilse86. Ook van internet :)
Ik heb het ook afgelopen zondag gegeten, al voor de vierde keer inmiddels. Het is waanzinnig lekker :9~
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_86687069
Grappig, ik dacht ook al: dat is letterlijk mijn tekst. Nou ben ik wel benieuw waar Rioohhh hem van internet geplukt heeft, want ik heb het geloof ik alleen hier op Fok gepost :) En hij is ook niet echt uit het Engels vertaald, dus ik weet niet waarom de zinnen krom zouden zijn. Zijn ze krom? :? Maar het gerecht is wel lekker inderdaad. :Y) Blij dat je er tevreden over bent, Purdey ;)
  dinsdag 21 september 2010 @ 21:37:53 #20
251095 Purdey
Better off alone..
pi_86690233
Het is ook letterlijk jou tekst, van de knoflookzout en de gembersiroop :) Ik vind het een super recept Ilse! Makkelijk, maar niet te simpel :) Ik heb ook weer mijn aanpassingen, zo gebruik ik minimaal drie keer zoveel ketchup. Van de week heb ik 'm per ongeluk op hete lucht in de oven gedaan, en dan wordt het wat donkerder, maar even lekker!
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_86692880
Oh echt?? Hahaha shame on me.. Nouja, ik had het idee dat de zinnen niet helemaal overeen kwamen met het Engelse recept.. Maar misschien ligt dat aan mij, of omdat de vertaling naar het engels dan niet goed is gegaan..) Ik was iig super blij met de vertaling die ik op die site vond, scheelde mij werk, anders had ik t weer terug vertaald :)

Waar ik t vandaan heb? Euuhh.. Zou ik even moeten nagaan of ik dat nog kan vinden.. Iig vond ik t echt super lekker!! :-D
  zaterdag 25 september 2010 @ 19:13:19 #22
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_86837337
Appeltaart met amandelspijs en in amaretto geweekte rozijnen. Gatsie wat lekker!
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_86840170

Vers gemaakte pasta met gegrilde groenten (uit de oven) :)
Ja doei.
pi_86850903
Mag mijn buffetje er ook op? Ik heb het allemaal zelf gemaakt vandaag en ook heerlijk van gegeten zojuist!
Het is alleen een overzichtsfoto, heb op zich niet 1 gerecht speciaal op de foto gezet....... Maar ik ben best een beetje trots om mezelf dus spam ik lekker gewoon deze foto!

Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_86853120
quote:
Op zondag 26 september 2010 02:15 schreef Tezz het volgende:
Maar ik ben best een beetje trots om mezelf dus spam ik lekker gewoon deze foto!

En terecht! Wat is het allemaal?
Go hard or go home
pi_86853131
Tezz wat een werk _O_
Voor een bruiloft zo te zien?
  zondag 26 september 2010 @ 11:37:39 #27
251095 Purdey
Better off alone..
pi_86854700
Wauw Tezz! Wat ontzettend mooi!
Had je andere topic ook gezien, waarin je om recepten vroeg, dus heel leuk om te zien dat het allemaal op z'n pootjes terecht is gekomen :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_86855004
Het was voor de 40-jarige bruiloft van mijn ouders.
Details en wat-is-wat is hier te vinden.
En ik ben er best wel trots op dat het allemaal gelukt is, dus vandaar dat ik overal deze foto spam, haha
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_86855025
je mag er terecht trots op zijn hoor tezz, wat een werk!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_86864193
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 21:47 schreef DarkElf het volgende:
Mini chocolade cupcakes met chocofrosting:

[ afbeelding ]
Oh damn, die zien er echt onweerstaanbaar uit.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  dinsdag 28 september 2010 @ 20:53:53 #31
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_86956438
Tezz :o _O_ Ik ben ook wel geinteresseerd in een receptje van die courgette-taart O-) Prachtig hoor!

De cupcakes ook O+

Ik heb ook weer eens een fotootje, niet zulk spannend voer, maarja. Mais-bonen-spekjes-ui-soepje met verse basilicum, ook wel onder sommigen bekend als porotos con mazamorra. Easy peasy, vullend, goedkoop en lekker :9

Met prachtige computerkabel op de achtergrond :+
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_86960318
quote:
Op dinsdag 28 september 2010 20:53 schreef MariaEtcetera het volgende:
Tezz :o _O_ Ik ben ook wel geinteresseerd in een receptje van die courgette-taart O-) Prachtig hoor!

Nou, die courgettetaart was eigenlijk best grappig. Dat recept kwam uit een origineel Grieks kookboekje wat vertaalt is, maar waar blijkbaar wel enkele vertaalfoutjes zijn gemaakt. Ik heb er dus maar zelf een beetje een draai aangegeven en uiteindelijk kwam alles goed!

Bladerdeeg in de bakvorm (inprikken met een vork op de bodem).
Vulling maken van 3 courgette geraspt, 200 gram feta, 3 eieren, peterselie, oregano en een zeer fijn gesnipperd uitje.
Vulling in taart, afbakken op 190 graden (ongeveer 40 minuutjes), af laten koelen en aansnijden!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  donderdag 30 september 2010 @ 22:13:30 #33
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_87041528
Oe dankjewel! Klinkt goed :9
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_87084534

Zuurkoolquiche :9
Ja doei.
pi_87125310
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2010 23:48 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Zuurkoolquiche :9
In het kader van "het is weer herfst" ;) Ziet er lekker uit!
pi_87127517
Hm... M'n bananenbrood vorige keer wilde niet rijzen, maar het mokkabrood dat ik nu in de oven heb staan heb ik moeten overgooien in een groter blik omdat hij er gewoon uit rees. Nu zit ik te kijken in de oven terwijl hij staat te bakken, en ook dit blik komt ie overheen zetten. Ben zo benieuwd :D
pi_87129305
dit onderwerp begint steeds meer een kwelling te worden :(

RECEPTEN! beetje lopen lekker maken en dan geen recepten plaatsen :( :( :(

DUS PLAATJE + RECEPT ~O>

(alsjeblieft! O+ )


ps. veel dank voor degenen die dat wel doen, zoals de pruimencrumble
Dromen zijn voorgevoelens van dingen die je in staat bent daadwerkelijk te verwerkelijken
  maandag 4 oktober 2010 @ 10:02:51 #38
251095 Purdey
Better off alone..
pi_87160589
quote:
Op zondag 3 oktober 2010 13:03 schreef single_queen het volgende:
dit onderwerp begint steeds meer een kwelling te worden :(

RECEPTEN! beetje lopen lekker maken en dan geen recepten plaatsen :( :( :(

DUS PLAATJE + RECEPT ~O>

(alsjeblieft! O+ )

ps. veel dank voor degenen die dat wel doen, zoals de pruimencrumble
Je hebt een puntje hoor SQ :) Staat ook in de OP, foto+recept. We moeten dat indd voortaan maar eens gaan doen :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  maandag 4 oktober 2010 @ 10:21:45 #39
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_87161091
quote:
Op maandag 20 september 2010 14:42 schreef Purdey het volgende:
Natuurlijk heb ik een receptje!

-750 gram pruimen
-50 gram suiker

Voor de kruimellaag:
-150 gram bloem
-100 gram lichtbruine basterd suiker
-100 gram boter
-75 gram amandelen

Pruimen schoonmaken, in vieren snijden en de pitten verwijderen. In een gesloten bakblik met de 50 gram suiker.

Voor de kruimellaag alle ingrediënten behalve de amandelen in een kom, en dan met je vingertoppen wrijven en kneden tot het lijkt op grof broodkruim. De amandelen er door heen mengen en over de pruimen verdelen. 40 minuten in de oven op 175 graden tot de kruimellaag goedbruin is.
lekker om binnenkort te maken :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  maandag 4 oktober 2010 @ 10:51:43 #40
251095 Purdey
Better off alone..
pi_87161852
quote:
Op maandag 4 oktober 2010 10:21 schreef The_Hives het volgende:

[..]

lekker om binnenkort te maken :)
Het is heerlijk O+ Vooral ook omdat de pruimen uit elkaar gaan vallen, en zo'n mooie rode bubbel gaan geven O+
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  donderdag 7 oktober 2010 @ 17:48:37 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87292456

Wasabikaastosti

Tijdje terug wasabikaas bij de Lidl gekocht. Kon 'm niet laten liggen. Jammer genoeg smaakte die naar niks. Niet naar kaas en niet naar wasabi, maar je maakt er keileuke tosties mee! ;)
Beetje ui ertussen, had ie tenminste nog wat smaak.
pi_87292592
quote:
Op donderdag 7 oktober 2010 17:48 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Wasabikaastosti

Tijdje terug wasabikaas bij de Lidl gekocht. Kon 'm niet laten liggen. Jammer genoeg smaakte die naar niks. Niet naar kaas en niet naar wasabi, maar je maakt er keileuke tosties mee! ;)
Beetje ui ertussen, had ie tenminste nog wat smaak.
het ziet er vies uit :D
hoe krijg jij je kaas zo druiperig eigenlijk? laatst zag ik ook al een tosti van je die zo droop :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_87292806
t ziet eruit als snot :X
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 7 oktober 2010 @ 17:59:04 #44
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87292834
Hahaha, vies? Nee toch? :+

Het geheim in een goeie tosti zit volgens mij in het geduld hebben. Tosti aan de buitenkant zo dun mogelijk besmeren met boter. In de koekenpan 10 minuten op klein vuurtje met deksel op een kiertje. Wel bij blijven en checken of ie niet te hard of zacht gaat. Dan, als ie goudbruin is omdraaien en nog eens 5-7 minuten de andere kant langzaam bakken. Ik weet niet beter of de kaas loopt er dan zo uit.
pi_87292987
ik ben dol op tosti's :9 en lopende kaas maar deze ziet er voor mij wel vies uit ja ;)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_87293034
ik vind 't een halloween-tosti :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_87293567
quote:
Op donderdag 7 oktober 2010 17:48 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Wasabikaastosti

Tijdje terug wasabikaas bij de Lidl gekocht. Kon 'm niet laten liggen. Jammer genoeg smaakte die naar niks. Niet naar kaas en niet naar wasabi, maar je maakt er keileuke tosties mee! ;)
Beetje ui ertussen, had ie tenminste nog wat smaak.
ah, blij dat ik 'm niet gehaald heb dan :+ maar het ziet er wel leuk uit O+
Ja doei.
pi_87295334
quote:
Op donderdag 7 oktober 2010 18:04 schreef Mirjam het volgende:
ik vind 't een halloween-tosti :D
Zei ik ook op twitter, halloween tosti. Misschien kan fok-foodgawker tijdelijk themed op halloween :).
  donderdag 7 oktober 2010 @ 20:02:00 #49
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_87297880
Hihi ja in deze positie lijkt het wel wat op een grote open mond met kwijldraden! Rawr!

Desalniettemin: O+ tosties O+

En ik mag niks zeggen want mijn huidige avondmaal lijkt op blubber :') Maar wel lekkere blubber!
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_87298226
quote:
Op donderdag 7 oktober 2010 17:48 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Wasabikaastosti

Tijdje terug wasabikaas bij de Lidl gekocht. Kon 'm niet laten liggen. Jammer genoeg smaakte die naar niks. Niet naar kaas en niet naar wasabi, maar je maakt er keileuke tosties mee! ;)
Beetje ui ertussen, had ie tenminste nog wat smaak.
Geniaal!
"Attack of the Zombie Tosti" :D
pi_87300659
Makreelsalade:

gestoomde makreel, creme fraiche, limoen, bieslook, peper & zout:
simpel, makkelijk, snel & goedkoop :Y)
pi_87300795
ik hoop dat je er lekker bijzit op je bank. met een goed glas wijn en een toastje makreel.
  donderdag 7 oktober 2010 @ 21:20:14 #53
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_87301688
quote:
Op donderdag 7 oktober 2010 21:00 schreef GeenWijn het volgende:
Makreelsalade:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
gestoomde makreel, creme fraiche, limoen, bieslook, peper & zout:
simpel, makkelijk, snel & goedkoop :Y)
ziet er lekker uit! Is het trouwens geen gerookte makreel?
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_87302557
mmm makreel! dat ga ik van t weekend maken als lunch op zelfgebakken brood :9
maar dan met 0% vet griekse yoghurt denk ik ipv creme fraiche
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_87357696
Zaterdagmiddag: theetijd. met zelfgebakken snickerdoodles.



:9
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_87357896
oh ja voor t recept. Ik heb het uit Rachel Allen 'Bake' maar hij staat ook hier.
staat dat ze t 15 minuten bakken maar ik vind 8-9 minuten meer dan genoeg, tis maar net wat je lekker vindt natuurlijk
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_87358783
quote:
Op zaterdag 9 oktober 2010 16:01 schreef DarkElf het volgende:
oh ja voor t recept. Ik heb het uit Rachel Allen 'Bake' maar hij staat ook hier.
staat dat ze t 15 minuten bakken maar ik vind 8-9 minuten meer dan genoeg, tis maar net wat je lekker vindt natuurlijk
Net uit de oven na 10 minuten met een ander recept en weinig gerezen en nog erg zacht. .
ik zal ze té plat hebben gedrukt.

Smaakt wel lekker. Het minst geslaagde koekie snel geproefd.
pi_87358816
ik draai er bolletjes van en leg ze als bolletje op de bakplaat en druk ze niet aan, ze lopen toch wel half uit :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_87360053
Ziet er echt heerlijk uit DE! *O*
Mooie foto ook, zo met dat zonnetje en die thee!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zaterdag 9 oktober 2010 @ 21:18:52 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87365935


Struisvogelbiefstukkie met gecarameliseerde witlof en aardappelpartjes uit de oven

Struisvogel gemarineerd in:
2 el balsamico azijn
1 el honing
1 el olijfoliel
1 el basilicumblaadjes

Daarna 10 minuutjes gerookt in mijn rookoventje, daarna nog van het vuur af 10 minuutjes in rookoventje laten staan. Dan 20/30 seconden per kant gegrilld. Witlof eerst gegrilld in een grillpan, minuutje of 8. Daarna marinade erbij. Oppassen dat het niet verbrandt. De marinade kun je ook apart even wat inkoken, is misschien handiger.
Aardappelpartjes uit de oven erbij.
pi_87366632
Nog een foto te goed


Zoals jullie zien: een beetje plat uitgevallen.
Gister heb ik gehaktballen gedraaid _O- en ws. daardoor waren de balletjes deeg te groot.
Later las ik dat zij walnutsize moesten zijn en niet hoeven platrgedrukt ( met de bodum van een glas).

Desalniettemin: heerlijk ! :Y
pi_87454249
Gebakken cheesecake van afgelopen weekend




Bodem: 150gr bastonje koekjes fijn gemaakt, 50 boter
Vulling: 2 eidooiers, 100gr suiker, 2el maizena, 500gr mascarpone, 200gr creme fraiche.

Springvorm met bakpapier bekleden, bodem erin doen en laten opstijven. Vulling door elkaar mixen en op de bodem doen. 40min bakken op 190C en klaar. Dit keer zonder kersenvlaai vulling bovenop gegeten.
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 13:17:28 #63
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_87454284
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 13:16 schreef n0a het volgende:
Gebakken cheesecake van afgelopen weekend
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Bodem: 150gr bastonje koekjes fijn gemaakt, 50 boter
Vulling: 2 eidooiers, 100gr suiker, 2el maizena, 500gr mascarpone, 200gr creme fraiche.

Springvorm met bakpapier bekleden, bodem erin doen en laten opstijven. Vulling door elkaar mixen en op de bodem doen. 40min bakken op 190C en klaar. Dit keer zonder kersenvlaai vulling bovenop gegeten.
Oh wauw O+
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 18:37:57 #64
251095 Purdey
Better off alone..
pi_87465561
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 13:16 schreef n0a het volgende:
Gebakken cheesecake van afgelopen weekend
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Bodem: 150gr bastonje koekjes fijn gemaakt, 50 boter
Vulling: 2 eidooiers, 100gr suiker, 2el maizena, 500gr mascarpone, 200gr creme fraiche.

Springvorm met bakpapier bekleden, bodem erin doen en laten opstijven. Vulling door elkaar mixen en op de bodem doen. 40min bakken op 190C en klaar. Dit keer zonder kersenvlaai vulling bovenop gegeten.
Oehhh, haphap honger! :9
Ik ben begin november jarig, en ik kan gewoon niet kiezen wat ik moet bakken/koken. Met wat ik nu allemaal wil maken kan ik een heel leger voeden :')
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 20:19:31 #65
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_87469816
Oooooh... bastognekoekjesbodem!
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 21:08:52 #66
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_87472141
Biefstuk :9~

Bastogne :9~

En zie hier, naanbroodpizza's! Met tomatensaus, ui, tomaten, portobello en mozzarella :Y)

Recept lijkt me overbodig aangezien je gewoon alles op een naan pleurt en hem in de oven doet :+ Desalniettemin lekker, en easy peasy voor een drukke dag.
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_87487027
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 18:37 schreef Purdey het volgende:

[..]

Oehhh, haphap honger! :9
Ik ben begin november jarig, en ik kan gewoon niet kiezen wat ik moet bakken/koken. Met wat ik nu allemaal wil maken kan ik een heel leger voeden :')
DIe cheesecake is iig heel makkelijk om te maken. Alleen duurt het afkoelen wel even, dus kan het beter de dag van te voren gemaakt worden. Je bent voor die tijd wel je springvorm kwijt mocht je er nog iets anders in willen bakken.

Mijn vriend is ook begin nov jarig, hij nam naar z'n werk wel eens zelf gemaakte cheesecake, appeltaart en of notentaart mee. yum :)
  woensdag 13 oktober 2010 @ 10:13:24 #68
251095 Purdey
Better off alone..
pi_87487499
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 09:50 schreef n0a het volgende:

[..]

DIe cheesecake is iig heel makkelijk om te maken. Alleen duurt het afkoelen wel even, dus kan het beter de dag van te voren gemaakt worden. Je bent voor die tijd wel je springvorm kwijt mocht je er nog iets anders in willen bakken.

Mijn vriend is ook begin nov jarig, hij nam naar z'n werk wel eens zelf gemaakte cheesecake, appeltaart en of notentaart mee. yum :)
Ik heb met de verjaardag van m'n moeder een appelkruimeltaart gemaakt, en die was zo goed, dat ik die sowieso maak. Erbij wil ik dus een cheesecake (Waarschijnlijk dus de jouwe *) ) en chocolademuffins maken. Ik wil wel goede muffins, die lekker hoog worden. En ik moet nog iets voor het diner bedenken, en voor hapjes voor 's avonds. Vandaag ben ik lekker vrij, en over 1,5 week gaat mijn Super de boer 2 weken dicht om te transformeren naar een C1000, dus ik moet ook met de houdbare boodschappen alvast gaan beginnen :) Vandaag ga ik dus uitzoeken wat ik allemaal wil maken, en wat ik daar nodig heb! :s)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_87489275
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 10:13 schreef Purdey het volgende:

[..]

Ik heb met de verjaardag van m'n moeder een appelkruimeltaart gemaakt, en die was zo goed, dat ik die sowieso maak. Erbij wil ik dus een cheesecake (Waarschijnlijk dus de jouwe *) ) en chocolademuffins maken. Ik wil wel goede muffins, die lekker hoog worden. En ik moet nog iets voor het diner bedenken, en voor hapjes voor 's avonds. Vandaag ben ik lekker vrij, en over 1,5 week gaat mijn Super de boer 2 weken dicht om te transformeren naar een C1000, dus ik moet ook met de houdbare boodschappen alvast gaan beginnen :) Vandaag ga ik dus uitzoeken wat ik allemaal wil maken, en wat ik daar nodig heb! :s)
Deel hier dan ook dat muffin receptje! Ik krijg ze nooit hoog :{. Pecan brownies is anders ook erg lekker :9 .
  woensdag 13 oktober 2010 @ 13:12:33 #70
251095 Purdey
Better off alone..
pi_87492695
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 11:18 schreef n0a het volgende:

[..]

Deel hier dan ook dat muffin receptje! Ik krijg ze nooit hoog :{. Pecan brownies is anders ook erg lekker :9 .
Ik dus ook niet :{ Heb vanmorgen bij Blokker een siliconen bakvorm gekocht, van Dr Oetker, en die ben ik maar gelijk gaan uitproberen met een Nigella recept. Muffins met bosbessen. Alleen dan zonder de bosbessen, en helemaal naturel ;) Als ik zo eens achter me kijk, worden ze vet hoog *O* Receptttt:

Droge ingrediënten:
200 gram bloem
75 gram suiker
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel dubbelkoolzure soda
Snufje zout

Natte ingrediënten:
2 dl karnemelk (of 1 dl yoghurt en 1 dl halfvolle melk)
1 groot ei
75 gram boter

Laat de boter smelten, en iets afkoelen. Verwam de oven voor op 200 graden. Meng alle droge ingrediënten in een kom en klop in een maatbeker de natte ingrediënten door elkaar. Giet de natte ingrediënten dan bij de droge, en roer deze met een houten lepel door. Roer zo zacht mogelijk, en zo kort mogelijk, dit geeft het beste resultaat! Doe het beslag in de siliconen vorm, en doe ze 20 minuten in de oven op 200 graden.

Edit: De eerste foto!
Even snel, zo uit de oven het eerste resultaat:



[ Bericht 4% gewijzigd door Purdey op 13-10-2010 13:29:30 ]
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_87564488
Hoe smaakten ze?
pi_87568836
Buiten begin het kouder te worden, tijd voor stoofperen! Eerste keer dat ik ze maakte :)
  vrijdag 15 oktober 2010 @ 15:14:08 #73
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87573087
Zo, die zijn rood! Waar heb je ze in gekookt?
Ik heb er ook wat in de groentela liggen, moet ze dit weekend ook maar eens gaan maken.
pi_87573598
Oeh, die ga ik morgen in Nederland kopen O+ Hier zijn ze stervensduur.
  Licht Ontvlambaar vrijdag 15 oktober 2010 @ 15:28:49 #75
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_87573660
Wauw! Volgende week toch maar meenemen van bij de boer, ik heb al staan twijfelen deze week.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  vrijdag 15 oktober 2010 @ 17:01:03 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87577190


Mijn moeder maakte dit vroeger voor feestjes. Van die feestjes waarbij wij kinderen (vroeg) naar bed moesten. En van al die lekkere dingen af moesten blijven. Nou ja, eentje proeven mocht natuurlijk wel, maar voor de rest was het "nee, dat is voor de gasten!".

Waarschijnlijk daarom dat ik dit nog steeds superfeestelijk snacken vind. Al zou ik het niet gauw op een feestje serveren. Maar evengoed word ik er nu na al die jaren nog steeds blij van!

Hier mijn recept voor : zelfgemaakte filet americain want die uit de supermarkt vind ik ondertussen bijna niet meer te eten.
pi_87577237
bedankt voor dat recept! Filet a. O+
Ja doei.
  vrijdag 15 oktober 2010 @ 17:05:53 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87577365
You're welcome. :)
pi_87580038
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 15:14 schreef RobinOok het volgende:
Zo, die zijn rood! Waar heb je ze in gekookt?
In rode wijn. Onderstaand recept is gebruikt.

Recept: Stoofperen in rode wijn
  vrijdag 15 oktober 2010 @ 19:07:14 #80
251095 Purdey
Better off alone..
pi_87581336
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 11:22 schreef n0a het volgende:
Hoe smaakten ze?
Mwah, ze waren niet vies (Alhoewel ik dus kieskeurig ben :')) maar ik vond ze iets te 'brood' achtig. Er zit ook best veel bloem in, in vergelijking met de suiker. In een normale cake zit natuurlijk 200 gram suiker, en 200 gram bloem. 1 op 1 dus. Volgende keer meer suiker, en waarschijnlijk basterdsuiker, is wat zoeter :)
Of het recept op m'n werk even onderscheppen *)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_87588738
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 18:27 schreef rhubarb het volgende:

[..]

In rode wijn. Onderstaand recept is gebruikt.

Recept: Stoofperen in rode wijn
OMG ik wil ook weer stoofperen eten. Met wat rommelkruid van mijn ouders. Jummie

Ontopic doe ik binnenkort als ik mijn foto's terug heb gevonden :W
Realiteit is een illusie die ontstaat bij een gebrek aan alcohol
pi_87615317
Oeh, stoofperentijd!

Ik maakte chocolademuffins met nootjes en rozijnen.
pi_87616085

Weer niet helemaal briljant gerezen Turks brood.. :9


En tagliatelle met gegrilde groenten en bolognesesaus :9
Ja doei.
  zaterdag 16 oktober 2010 @ 21:15:26 #84
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_87616456
je foto van het turkse brood is heel gek, moblo! Kijk eens naar de olie in het kommetje...

Waar laat jij brood enzo staan rijzen? Ik zet het vaak in m'n dekbed, lekker warm.. Het heeft een warme plek nodig!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  zaterdag 16 oktober 2010 @ 22:15:50 #85
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87618149
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2010 21:15 schreef AKnynke het volgende:
je foto van het turkse brood is heel gek, moblo! Kijk eens naar de olie in het kommetje...
Hihi, zulke kommetjes heb ik ook. Daar zit een half maantje in dat het in tweeen deelt. Volgens mij bedoeld voor olijven. Dat je de pitjes apart van de olijfjes kunt houden. Zij heeft volgens mij zeezout in het "kleine halfje".

[ Bericht 2% gewijzigd door RobinOok op 16-10-2010 22:32:03 ]
pi_87618310
Klopt :) is idd olijvenschaaltje :Y
Ja doei.
  zaterdag 16 oktober 2010 @ 22:40:30 #87
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_87618813
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2010 22:15 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Hihi, zulke kommetjes heb ik ook. Daar zit een half maantje in dat het in tweeen deelt. Volgens mij bedoeld voor olijven. Dat je de pitjes apart van de olijfjes kunt houden. Zij heeft volgens mij zeezout in het "kleine halfje".
ik vond het al zo gek. Het is net of de horizon alleen voor het kommetje olie anders is dan voor de andere zaken!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_87623285
lekker veel saus MoBlo! :9 maar best weinig pasta zo te zien :?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_87625253
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 02:03 schreef FutureFairytale het volgende:
lekker veel saus MoBlo! :9 maar best weinig pasta zo te zien :?
dat viel me ook al op. ;)
pi_87625286
Gewoon 75 gram ongekookte pasta per persoon ^O^

Meer dan genoeg :Y
Ja doei.
pi_87625413
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 09:47 schreef motorbloempje het volgende:
Gewoon 75 gram ongekookte pasta per persoon ^O^

Meer dan genoeg :Y
Ja dat kan ik niet op met mijn gastric by pass maar ik vond de verdeling zoveel saus bij dat kleine beetje pasta. Maar als jij zegt 75 gram dan is dat een normale portie pasta.
pi_87625433
saus ligt op de gegrilde groente weer he? Twee en een halve schep (kleine juslepel) saus.. Gewoon goede verhouding wat ons betreft :)
Ja doei.
pi_87625454
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 10:01 schreef motorbloempje het volgende:
saus ligt op de gegrilde groente weer he? Twee en een halve schep (kleine juslepel) saus.. Gewoon goede verhouding wat ons betreft :)
ah zo ja met een zooi groente is het denk wel genoeg. ik doe zonder groente en dan 125 gram pp :@
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_87627183
hmmmm chocolade muffins :9

pi_87627221
mmm ziet er lekker uit!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_87630560
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 17:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Mijn moeder maakte dit vroeger voor feestjes. Van die feestjes waarbij wij kinderen (vroeg) naar bed moesten. En van al die lekkere dingen af moesten blijven. Nou ja, eentje proeven mocht natuurlijk wel, maar voor de rest was het "nee, dat is voor de gasten!".

Waarschijnlijk daarom dat ik dit nog steeds superfeestelijk snacken vind. Al zou ik het niet gauw op een feestje serveren. Maar evengoed word ik er nu na al die jaren nog steeds blij van!

Hier mijn recept voor : zelfgemaakte filet americain want die uit de supermarkt vind ik ondertussen bijna niet meer te eten.
Wat een mooie combi :9
  Moderator / Redactie Sport zondag 17 oktober 2010 @ 13:39:14 #97
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_87630739
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 10:03 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

ah zo ja met een zooi groente is het denk wel genoeg. ik doe zonder groente en dan 125 gram pp :@
125pp en dan met saus :+. Als het op pasta aankomt gaan de hoeveelheden snel omhoog :@
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_87636345
poging tot verjaardagstaarten voor m'n moeder :)







pi_87636455
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 13:39 schreef borisz het volgende:

[..]

125pp en dan met saus :+. Als het op pasta aankomt gaan de hoeveelheden snel omhoog :@
Ja, ik ook. Screw het low-carbverhaal, je hoort gewoon pasta met saus te eten en niet saus met pasta.
pi_87636568
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 16:29 schreef evo87 het volgende:
poging tot verjaardagstaarten voor m'n moeder :)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Die chocoladetaart ziet er goed uit zeg, wat is het recept daarvan?
I am so clever that sometimes I don't understand a single word of what I am saying.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')