abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 13 augustus 2009 @ 10:21:23 #1
37447 kwakveense
small, fluffy and green
pi_71841939
even de OP van vorige topic Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! gekaapt:

In navolging van dit geniale topic:

Foodgawker - feast your eyes!

dat geopend was door minilot, vond ik het een tof idee om een fok-foodgawker topic te openen!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Je kunt er eventueel bijzetten hoe je het maakte
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen of photoshop of wat.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles
- Het hóeft geen eigen verzonnen recept te zijn of iets dergelijks! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kan je net zo goed foto's posten!
- Het idee is dat mensen op deze manier eerder geïnspireerd zijn om moeite te doen voor hun eigen avondeten! Vaak denkt men 'het is toch zo opgegeten' en vinden ze het dan zonde om moeite te doen. Op deze manier kan je iig nog indruk maken op je mede-fokkers met je geniale voedsel-creaties!

Suggesties voor in de OP zijn welkom!
Ich erschlag meinen Goldfisch, vergrab ihn im Hof.
Ich jag meine Bude hoch, alles was ich hab lass ich los.
Mein altes Leben, schmeckt wie ‘n labriger Toast.
  donderdag 13 augustus 2009 @ 10:24:56 #2
37447 kwakveense
small, fluffy and green
pi_71842011
mijn laatste post, die niet eens relevant was echt, want ik mixte de vrag naar engelse cream met een vraag naar engelse kookboek-ingredienten uit het slanktopic, maar toch...here goes:
quote:
Op donderdag 13 augustus 2009 10:19 schreef kwakveense het volgende:
op deze webwinkel kun je trouwens ook verse engelse producen kopen, zoals red leicester, bacon, suasages en double cream enzo...

http://www.tuckerbox.nl/overview.php?cat_id=8

ik ga altijd gewoon naar de winkel, maar ze hebben ook een online shop
Ich erschlag meinen Goldfisch, vergrab ihn im Hof.
Ich jag meine Bude hoch, alles was ich hab lass ich los.
Mein altes Leben, schmeckt wie ‘n labriger Toast.
pi_71842071
Las dit in een ander topic:
quote:
Op woensdag 12 augustus 2009 19:57 schreef SuPerTje het volgende:
Ik zag bij de kruidvat hiero een fotostudiotje voor 25 euro.
link naar dezelfde studio bij een andere aanbieder


Vond het een goede prijs en heb het dus maar meegenomen.
Of ik er veel gebruik van ga maken weet ik nog niet, maar het is altijd leuk om te hebben natuurlijk.
Volgens mij wel heel handig om mooie foto's te maken van kleine dingen zoals borden met heerlijk eten
pi_71842307
Hier verder
pi_71845157
Muffinstory by Miss_S

Beslag mixen (ja beetje lui)


Vormpjes vullen


De volgende keer iets voller


Mini - banaan/kokosmuffins
pi_71845803
En, heb je ze al geproefd, Miss_S?
pi_71845819
quote:
Op donderdag 13 augustus 2009 12:51 schreef ColdFeet het volgende:
En, heb je ze al geproefd, Miss_S?
Ja, ze zijn lekker alleen moest ik wel even wennen aan de banaansmaak
pi_71849253
Ziet er lekker uit hoor Miss_S!

Ik heb wel een oven, maar maak eigenlijk nooit taartjes, cake of muffins ofzo, alleen ovenschotels enzo. Misschien ook maar eens een keer wat lekkers proberen te maken
pi_71852349
Ik wacht op de volgende kip met rijst en hamburgerfoto's van spy.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 13 augustus 2009 @ 20:11:05 #10
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_71857442
ik krijg nooit mooie foto's . Meestal overbelicht (met 5 megapixel toestel. Zal wel aan de ondergrond liggen vermoed ik
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_71860620
Bij wijze van tvp. .

Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_71864430
Jaaaaa dat heb ik vandaag ook gemaakt. Met als variatie dit keer wat betreft de bodem; country koekjes vermengd met pecan krokant (gehakte pecannootjes gebrand in suiker, echt heerlijk). Morgen mn 1e puntje
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 14 augustus 2009 @ 00:16:45 #13
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_71864696
quote:
Op donderdag 13 augustus 2009 21:59 schreef DevilsAndDust het volgende:
Bij wijze van tvp. .

[ afbeelding ]
Ohhhh
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_71869637
Gemaakt naar aanleiding van foodgawker:

Aardappels met knoflook uit de oven


Aardbeien-basilicum sorbet
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_71870814
Wat heb je dat mooi gedaan zeg!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_71871196
Hoe heb je die aardappeltjes gemaakt? Gewoon ingesneden en knof erbij?
  vrijdag 14 augustus 2009 @ 11:33:54 #17
252563 misterddude
wait whut ?? :S
pi_71871461
het ziet er weer heerlijk uit mensen... upload binnenkort ook wa pics
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
pi_71872219
quote:
Op vrijdag 14 augustus 2009 11:22 schreef Underdoggy het volgende:
Hoe heb je die aardappeltjes gemaakt? Gewoon ingesneden en knof erbij?
Aardappels insnijden om de +/- 3 mm. Dan flinterdunne plakjes knoflook er tussen wurmen. Dan wat boter/olie er op en 45-60 min ind e oven @ 200 ºC. (1, 2).
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_71873283


Italiaanse broodsalade, en wat ciabatta met mozzarella.
Niet zo hoogstaand als sommige andere dingen hier maar het was wel lekker.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_71884600
Zelfgemaakte 5-Vruchten en aardbeienjam

pi_71886431
Wat leuk! Deel twee! En wat een gave gewaaierde aardappeltjes hierboven!
Let me see you stripped down to the bone
pi_71886492
quote:
Op vrijdag 14 augustus 2009 00:06 schreef FutureFairytale het volgende:
Jaaaaa dat heb ik vandaag ook gemaakt. Met als variatie dit keer wat betreft de bodem; country koekjes vermengd met pecan krokant (gehakte pecannootjes gebrand in suiker, echt heerlijk). Morgen mn 1e puntje
oh, dat klinkt te lekker, wil je n receptje posten?
en waar koop je pecan krokant?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_71937158
Ik weet nu al dat ik volgend weekend ga zitten pielen om zulke mooie aardappeltjes te krijgen .
  maandag 17 augustus 2009 @ 08:28:22 #24
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71941353
Tip voor bij de aardappeltjes: leg aan weerszijde van de aardappel 2 latjes (van 2 a 3 mm dus). Dan kun je nooit per ongeluk te ver snijden en zijn alle snedes perfect hetzelfde.
  maandag 17 augustus 2009 @ 12:07:04 #25
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_71945733
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 08:28 schreef RobinOok het volgende:
Tip voor bij de aardappeltjes: leg aan weerszijde van de aardappel 2 latjes (van 2 a 3 mm dus). Dan kun je nooit per ongeluk te ver snijden en zijn alle snedes perfect hetzelfde.
Goeie tip, (foto's zien er ook leuk uit) en als aanvulling daarop, als je in die latjes een uiensnijder prinkt heb je ook nog een de ideale afstand tussen de plakjes.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  maandag 17 augustus 2009 @ 18:32:00 #26
263468 fokkerspy
Oordelen, is niet begrijpen
pi_71956326
quote:
Op donderdag 13 augustus 2009 20:11 schreef The_Hives het volgende:
ik krijg nooit mooie foto's . Meestal overbelicht (met 5 megapixel toestel.
Zal wel aan de ondergrond liggen vermoed ik
Onzin, je kunt de foto's zo mooi maken zoals je zelf wilt. Maakt niet uit welke camera.
Gewoon zorgen dat je een beetje standvastige hand hebt en dan de camera +/- 30 cm
van je eten houden en flitsen. Elke camera heeft tegenwoordig zo een wieltje bovenop
met de standen. Gewoon op "auto" zetten en anders 'scene" waarin je de keuze krijgt
welke stand bij welk soort omgeving te nemen.

Heb je de foto genomen en wil je het bewerken zonder Photoshop oid dan kun je het ook
gewoon online uploaden en bewerken met de vrije online image bewerkings programma's
die er op het web zijn. Fluitje van een cent.

ontopic:
Vandaag heb ik op mijn vrije dag onderstaande bereid na even in de ochtend
te zijn gaan shoppen bij de lokale toko's voor de rest vd week.


Kreeft met gember en lente uitjes en het totaal plaatje.


Gebruik: gemberwortel - lepel rijstwijn - blokje bouillon - 2 bosjes lente-uitjes - peterselie -
theelepel suiker - Kikkoman saus - sesamolie totslot peper en zout.
Begrip: iets wat je krijgt als je het gegeven hebt.
  maandag 17 augustus 2009 @ 18:36:41 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71956468
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 18:32 schreef fokkerspy het volgende:

camera +/- 30 cm van je eten houden en flitsen
Nooit flitsen.
pi_71956591
Hoe duur is zo'n kreeft nou bij de toko ?
Life is too short not to have fun
  maandag 17 augustus 2009 @ 19:30:55 #29
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_71958402
doodgeflitste kreeft X_X
Ik zal binnenkort ook weer eens iets gaan brouwen
I`m not weird. I`m limited edition.
  maandag 17 augustus 2009 @ 20:33:41 #30
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71960761
Vorig jaar waren ze 22 euro de kilo, Vaagsel.
Zal dit jaar niet veel anders zijn. Misschien iets goedkoper.
  maandag 17 augustus 2009 @ 21:09:28 #31
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_71961954
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 20:33 schreef RobinOok het volgende:
Vorig jaar waren ze 22 euro de kilo, Vaagsel.
Zal dit jaar niet veel anders zijn. Misschien iets goedkoper.
Vers of ingevroren?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 17 augustus 2009 @ 21:14:19 #32
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_71962124
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 18:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nooit flitsen. [ afbeelding ]
dan is dat waarschijnlijk mn fout
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  maandag 17 augustus 2009 @ 21:56:33 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71963969
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 21:09 schreef golfer het volgende:

[..]

Vers of ingevroren?
Ja, levend natuurlijk!
Ingevroren kosten ze geen drol.
  maandag 17 augustus 2009 @ 22:31:46 #34
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_71965277


Is dit geworden:





....en gaat morgen opgegeten worden!
pi_71965351
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 21:56 schreef RobinOok het volgende:


Ja, levend natuurlijk!
Ingevroren kosten ze geen drol.
9 euro bij de aldi rond kerst
pi_71967286
quote:
Op vrijdag 14 augustus 2009 21:35 schreef Mirjam het volgende:

[..]

oh, dat klinkt te lekker, wil je n receptje posten?
en waar koop je pecan krokant?
Sorry, zie je reactie nu pas!
Receptje van de bodem? Heel simpel; 3/4 rol countrykoekjes verkruimeld, 1/2 pakje margarine en van pecan krokant (9-12 mm) de kleine stukjes + gruis eruit halen. Als boter gesmolten is de koekjes en krokant in de pan. Waar te koop? Bij bepaalde ijssalons (ijspaleis, l'arcobaleno), vragen of je een zakje kunt kopen
De grovere stukjes kun je lekker in al je toetjes gooien
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_71967346
wat een leuke aardappeltjes
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 18 augustus 2009 @ 20:01:17 #38
263468 fokkerspy
Oordelen, is niet begrijpen
pi_71988795
Wantansoep als voorafje en als hoofdgerecht rundvlees met kousenband en rijst.



Wantansoep:


Breng in een grote pan water aan de kook. Voeg de inmiddels ontdooide gevulde wontons toe en laat ze koken. Voeg zodra de wontons beginnen te drijven 3 deciliter water toe. Laat verder koken en giet dan de wontons af. Doe de kippenbouillon in een pan. Breng het aan de kook en doe vervolgens de gember, kool, wantons, peper en 1 eetlepel rijstwijn bij. Kook de soep totdat alles gaar is. Breng op smaak met gesneden lenteui en wat sesamolie

Rundvlees met kousenband:


Snijd het vlees in dunne reepjes en pak een braadpan,doe er boter in en een teentje knoflook,en doe het vlees erin en schroei het aan alle kanten dicht. Voeg later toe wat extra ui, knoflook, en desnoods paprika en de tomaat en een bouillontablet en wat extra water. leg de deksel op de pan en laat het vlees op een laag vuur ongeveer een 1/2 uur stoven.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de kouseband schoon en snijd deze in stukjes. Was de tomaat en snijd hem in partjes. Verhit de boter in een andere pan en fruit hierin de ui en de knoflook en voeg de kouseband toe, bak nog 2 minuten door. Voeg de partjes tomaat, de bouillontablet en 100 mililiter warm water toe. Doe een deksel op de pan en laat in ca. 10 minuten gaar stoven. Bind het vocht evt. met een klein beetje allesbinder. Maak op smaak met zout en peper.

Rijst opscheppen en vervolgens alles opdienen!
Begrip: iets wat je krijgt als je het gegeven hebt.
pi_71992200
quote:
Op dinsdag 18 augustus 2009 20:01 schreef fokkerspy het volgende:
Wantansoep als voorafje en als hoofdgerecht rundvlees met kousenband en rijst.

[ afbeelding ]

Wantansoep:


Breng in een grote pan water aan de kook. Voeg de inmiddels ontdooide gevulde wontons toe en laat ze koken. Voeg zodra de wontons beginnen te drijven 3 deciliter water toe. Laat verder koken en giet dan de wontons af. Doe de kippenbouillon in een pan. Breng het aan de kook en doe vervolgens de gember, kool, wantons, peper en 1 eetlepel rijstwijn bij. Kook de soep totdat alles gaar is. Breng op smaak met gesneden lenteui en wat sesamolie

Rundvlees met kousenband:


Snijd het vlees in dunne reepjes en pak een braadpan,doe er boter in en een teentje knoflook,en doe het vlees erin en schroei het aan alle kanten dicht. Voeg later toe wat extra ui, knoflook, en desnoods paprika en de tomaat en een bouillontablet en wat extra water. leg de deksel op de pan en laat het vlees op een laag vuur ongeveer een 1/2 uur stoven.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de kouseband schoon en snijd deze in stukjes. Was de tomaat en snijd hem in partjes. Verhit de boter in een andere pan en fruit hierin de ui en de knoflook en voeg de kouseband toe, bak nog 2 minuten door. Voeg de partjes tomaat, de bouillontablet en 100 mililiter warm water toe. Doe een deksel op de pan en laat in ca. 10 minuten gaar stoven. Bind het vocht evt. met een klein beetje allesbinder. Maak op smaak met zout en peper.

Rijst opscheppen en vervolgens alles opdienen!
Wanneer doe je het vlees erbij dan? Want ik neem aan dat rundvlees toch wel even moet stoven. Of is het al gaar als je het in dunne reepjes snijdt?
  dinsdag 18 augustus 2009 @ 21:50:42 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_71992553
quote:
Op dinsdag 18 augustus 2009 21:41 schreef Razztwizzle het volgende:


Wanneer doe je het vlees erbij dan? Want ik neem aan dat rundvlees toch wel even moet stoven. Of is het al gaar als je het in dunne reepjes snijdt?
Ik zou toch zweren dat ik deze post een paar uur geleden ook al gelezen heb
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_71993323
quote:
Op dinsdag 18 augustus 2009 21:50 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik zou toch zweren dat ik deze post een paar uur geleden ook al gelezen heb
Ja, dat was in 't andere Foodgawkers-topic, maar daar had spy z'n post weggehaald en verplaatst naar hier. Dus hier vraag ik het daarom nog een keer .
  dinsdag 18 augustus 2009 @ 23:31:32 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71996432


Roergebakken gestoofd varkensvlees in een Chinese currysaus.
Recept uit de Currybijbel. Eigenlijk lekkerder met aardappelen, maar ik had met mijn duffe kop de rijst al opgezet voor ik daaraan dacht. :-)
Lekker met bloemkool, maar dat komt misschien omdat ik van huis uit altijd bloemkool at met kerrie djawa erop. Dus bloemkool en kerrie horen nu eenmaal bij elkaar in mijn hoofd.
  donderdag 20 augustus 2009 @ 18:20:22 #43
263468 fokkerspy
Oordelen, is niet begrijpen
pi_72047933
quote:
Op dinsdag 18 augustus 2009 21:41 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Wanneer doe je het vlees erbij dan? Want ik neem aan dat rundvlees toch wel even moet stoven. Of is het al gaar als je het in dunne reepjes snijdt?
Kijk eens goed bij de uitleg en dan heb je je antwoord.
Begrip: iets wat je krijgt als je het gegeven hebt.
pi_72052245
Vanavond Mexicaans gekookt voor de CUL wedstrijd. Ga morgen alles uploaden en uittypen maar hier alvast een foto van de (zelfgemaakte) nachos.

Life is too short not to have fun
pi_72052352
quote:
Op vrijdag 14 augustus 2009 10:26 schreef SuperRembo het volgende:
Gemaakt naar aanleiding van foodgawker:

Aardappels met knoflook uit de oven
[ afbeelding ]
Dat staat al zeker een half jaar op mijn "dat wil ik maken"-lijstje
pi_72072930
Robin, dat ga ik volgende week eens maken! Eén ding: geen tijd voor toko's over andere buiten-dorpse uitstapjes de komende dagen, dus waar kan ik je hot madras currypoeder door vervangen?

Vaagsel, zijn de tortillachips ook zelfgemaakt?

Verder:


Na twee weken quiches en meer Franse keuken (al die roomboter!) even een paar pitamientjes. Frambozen en blauwe bessen geblenderd met kokoswater (uit zo'n groene dus, niet zo'n bruine harige. )
Nu gauw opdrinken!
Let me see you stripped down to the bone
pi_72073044
quote:
Op vrijdag 21 augustus 2009 15:43 schreef minilot het volgende:

Vaagsel, zijn de tortillachips ook zelfgemaakt?
Yep, met knof, oregano en koriander in het tortilladeeg. Deze vervolgens gefrituurd en dan zout, chilipoeder en paprikapoeder erover en met kaas in de oven.
Life is too short not to have fun
pi_72073211
quote:
Op vrijdag 21 augustus 2009 15:47 schreef vaagsel het volgende:

[..]

Yep, met knof, oregano en koriander in het tortilladeeg. Deze vervolgens gefrituurd en dan zout, chilipoeder en paprikapoeder erover en met kaas in de oven.
Hup-hup-kom-op-met-dat-recept! Ik heb volgens mijn avondetenlijst al sinds 12 MEI geen Mexicaanse dingen meer gegeten, dus hoog tijd!
Let me see you stripped down to the bone
pi_72078943
Via Foodgawker gepikt recept van zijdezachte melkchocolade-karamelmousse. Eerst suiker in een pannetje laten kleuren, voorzichtig boter en room er doorheen: klassieke karamelsaus eigenlijk. Dan melkchocolade (ik gebruikte Cote d'Or) smelten, vermengen met karamelsaus en dan voorzichtig opgeklopte slagroom erdoor. Minstens vier uur in de koelkast laten opstijven en klaar! En verschrikkelijk lekker!

Foto's vanaf mijn balkon:





Stom was dat ik de kleine glaasjes al ingeschonken had voordat ik bedacht dat het wel een gekke kleur was voor port. Verkeerde fles - ik had met mijn wazige hoofd per ongeluk de sherry uit de koelkast gehaald!
Smaakte er natuurlijk voor geen meter bij, maar enfin.

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 21-08-2009 19:47:07 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_72080853
is het niet nog veel lekkerder om door die mousse wat fijngemalen nootjes te gooien?
Ziet er trouwens errrug goed uit.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')